Zapachy Chopard - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-23, 10:12   #1
iowa4
Raczkowanie

Zapachy Chopard

Czy Waszym zdaniem zapachy marki Chopard są godne uwagi, czy są dobrej jakości, które najbardziej lubicie ?
iowa4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-23, 10:21   #2
Vanilla
Zakorzenienie

Dot.: Zapachy Chopard

wszystko jest kwestią gustu. Ja na przykład lubię i mam kilka perfum tej firmy m.in. Wish, Pure Wish, Wish Magical Nights natomiast Mira-Bai nie przypadła mi do gustu, a juz tym bardziej Wish Turquoise Diamond, Cascade też mnie jakoś nie zauroczyło.
Stary 2011-09-23, 10:29   #3
skarbiatko
Zakorzenienie

wklejam wątki Chopardowe:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...hlight=chopard
i recenzje w KWC:
https://wizaz.pl/kosmetyki/producent.php?prod=74

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-23, 13:26   #4
iowa4
Raczkowanie

dziękuję
Stary 2011-09-23, 14:59   #5
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iowa4 Pokaż wiadomość
dziękuję
proszę uprzejmie

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-23, 18:32   #6
sosenkaela
Raczkowanie

ja pozwole sobie w tym wątku odpowiedziec - mam Cashmir Choparda - i lubię ich używać, kiedy jest okres pieczenia świątecznych ciast - pachnę jak piernik trochę wowczas ogólnie to są tak słodko waniliowo budyniowe perfumy - w mojej ocenie - że nie każdemu moga się podobać.
aczkowiek z ust mężczyzn można otrzymać komplement w stylu - "pachniesz jak coś pysznego"
Stary 2011-09-23, 21:02   #7
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Godne uwagi moim zdaniem są wszystkie perfumy (podróbki i odpowiedniki to nie perfumy, umówmy się ), na jakość zapachów Chopard nie mam powodu narzekać, ale jakoś żaden nie skradł mojego serca Najbliżej były Madness i Happy Spirit, ale trwalość jak dla mnie była niezadowalająca

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-24, 13:48   #8
pin3ska
Zakorzenienie

Dla mnie z kolei najladniejsze z tyhc które próbowałam byly Wish Magical Nights i Casmir. Chyba jednak własnie Casmir najbardziej

...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel)
pin3ska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-24, 14:45   #9
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Znam tylko casmir (gdzieś mi mignął chyba midnight wish - oddałam bez żalu) - ale polecam na zimę. Może cała flacha to za dużo, ale bywają na allegro miniaturki. Waniliowy z przyprawami, na okres świąteczny czy mrozy - imo bardzo miłe
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-24, 15:08   #10
iowa4
Raczkowanie

oj i teraz sobie namieszałam w głowie ..... sama nie wiem czego chcę ??? czy Burberry Brit, czy Choparda Casmir czy Wisha czy Incredible Me ???? No to mam dylemat ! A co by z tego było najbardziej ciasteczkowe , ogoniaste i trwałe ?

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

dodam jeszcze na zimę
Stary 2011-09-24, 15:12   #11
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Z wymienionych przez Ciebie znam tylko casmir. Słodki, ale czuć też jakąś nutę przypraw - imo nie jest to ulepek. Najlepiej - kupić próbki i sprawdzić, jak się z danym zapachem czujesz. Czasem na nadgarstku wydaje się cudem, a przy globalnym użyciu - nie nadaje do noszenia... (ja tak miałam z przepięknym allure edp).
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-24, 18:39   #12
marialisa
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to marialisa

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Godne uwagi moim zdaniem są wszystkie perfumy (podróbki i odpowiedniki to nie perfumy, umówmy się ), na jakość zapachów Chopard nie mam powodu narzekać, ale jakoś żaden nie skradł mojego serca Najbliżej były Madness i Happy Spirit, ale trwalość jak dla mnie była niezadowalająca
ja mam tak samo - Wish dla mnie byl marna kopia Angela, Casmir slodkim ulepem bez charakteru, Mira Bai brzoskwiniowo-sztuczna galaretka
jedyna zaleta tych zapachow jest ich cena, choc Mira bai jest tu akurat wyjatkiem

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
oj i teraz sobie namieszałam w głowie ..... sama nie wiem czego chcę ??? czy Burberry Brit, czy Choparda Casmir czy Wisha czy Incredible Me ???? No to mam dylemat ! A co by z tego było najbardziej ciasteczkowe , ogoniaste i trwałe ?

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

dodam jeszcze na zimę
Casmir imo jest najbardziej ciasteczkowy
Dla mnie ogoniasto-trwaly i mega slodki jest Ginestet Botrytis, z tańszych słodyczą ocieka Heat Beyonce
marialisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-26, 16:54   #13
BitterAmelia
Przyczajenie

Perfumy Chopard są cudowne. Zapachy są bardzo dobre jakościowo, aż dziw, że nie są tak dobrze znane. Ja mogę polecić:
Chopard Happy Spirit Elixir D'Amour - kwiatowy, kobiecy, bardzo uwodzicielski
Chopard Infiniment - kwiatowo-drzewny, ciepły, subtelny, dla romantyczki
Chopard Wish Pure - delikatniejsza wersja Pure, pełna radości i jasności, zdecydowanie dla młodych kobiet
BitterAmelia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-26, 17:16   #14
Aggis
Wtajemniczenie

Mi się Chopard kojarzy z wanilią, orientem i ze słodziakami teraz mam (na wylocie) Cascade, używałam trochę, ale mi się znudził. Zapach jest orientalno-waniliowy, ciepły i kobiecy, lekko pudrowy, trwałość bardzo dobra. Inne zapachy Chopard, które znam, to waniliowe killery, wspominane już Casmir czy Mira Bai, są bardzo trwałe, ale wanilia jest troche syntetyczna, Wish to za to delikatna wersja Angela, chciałam nawet kiedyś kupić bo to taki miły, sweterkowy zapach, ale znikał szybko z mojej skóry
Cytat:
oj i teraz sobie namieszałam w głowie ..... sama nie wiem czego chcę ??? czy Burberry Brit, czy Choparda Casmir czy Wisha czy Incredible Me ???? No to mam dylemat ! A co by z tego było najbardziej ciasteczkowe , ogoniaste i trwałe ?[COLOR="Silver"]
Ja bym chyba wybrała Incredible Me, pachnie trochę jak tiramisu i jest b. trwałe.

Edytowane przez Aggis
Czas edycji: 2011-09-26 o 17:20
Aggis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-27, 07:54   #15
iowa4
Raczkowanie

Dziękuję za podpowiedzi
Stary 2011-11-06, 11:30   #16
agnieszka1970
Zadomowienie

Czy w Casmir czuć brzoskwinię i morelę?
Nie znam, a kusi mnie w ciemno (znów się nie załapałam na rozbiórkę )... ale nie lubię aromatu akurat tych owoców, co ma w składzie... Wyraźnie czułam brzoskwinię w Mira Bai i nie mogłam ich nosić...
agnieszka1970 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-06, 11:36   #17
beyza
Perfume Lover

Cytat:
Napisane przez agnieszka1970 Pokaż wiadomość
Nie znam, a kusi mnie w ciemno (znów się nie załapałam na rozbiórkę )... ale nie lubię aromatu akurat tych owoców, co ma w składzie... Wyraźnie czułam brzoskwinię w Mira Bai i nie mogłam ich nosić...

Ja czuję, może nie są aż tak nachalne jak w Mira Bai, ale zwłaszcza brzoskwinia jest równie wyraźna co wanilia.

WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992
beyza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-06, 14:46   #18
basienka2807
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka1970 Pokaż wiadomość
Czuć brzoskwinię
Również nie lubię aromatu brzoskwini w perfumach, ani w kosmetykach ale w Camir o dziwo mi nie przeszkadza

"Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy" - MM

basienka2807 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-03, 11:28   #19
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Kobiety, czy któraś z Was zna chłopski zapach Noble Vetiver od Choparda? Może któraś z Was skrobnie kilka słów tym pachnidle jeśli zna. A może TŻ używa i byłaby szansa na sampla, oddam nerkę za kilka kropli
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-03, 15:43   #20
Karkki
Zakorzenienie

[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;32035694]Kobiety, czy któraś z Was zna chłopski zapach Noble Vetiver od Choparda? Może któraś z Was skrobnie kilka słów tym pachnidle jeśli zna. A może TŻ używa i byłaby szansa na sampla, oddam nerkę za kilka kropli [/QUOTE]
Zna. Gdybyś się zgłosił ze 4 miesiące temu, to byś dostał próbki obydwu nowych Chopardów.
Mój TŻ stwierdził, że Noble Vetiver jest "dla mocno starszego gentlemena albo odważnej kobiety". Może mamy spaczone węchy, ale dla nas ten zapach równie dobrze mógłby stać na półce z napisem "unisex". On jest bardzo delikatny, żeby nie powiedzieć, że "delikatniusi" - i nie ma to z mocą nic wspólnego. Wetiwer jest tu uroczy - dokładnie uroczy, nie męski, nie "walący w pysk", tylko słodki, przełamany bergamotką i czymś co chyba jest kardamonem, ale więcej kardamonu jest Valentino Gold. Środek chyba nie był za bardzo interesujący, bo go nie pamiętam, ale za to na końcu zostawała na mnie mieszanka rodem z przesiąkniętej tytoniem skórzanej kurtki i charakterystyczna, metaliczna nuta Choparda. Na mnie trwałość taka sobie. I to nawet nie w porównaniu z A*Menem. Zapach nie jest zły, może się podobać, i to pewnie nawet bardzo, a do biura latem byłby wręcz idealny, ale dla mnie Noble Cedar jest zdecydowanie lepszy. Cedar jest bardzo męski a Vetiver - gdyby nie to, że nie lubię tytoniu ze skórą w takim mdlącym wydaniu - sama mogłabym nosić. Jak lubisz zapach cedru, i będziesz miał okazję, to przetestuj Noble Cedar. Genialny zapach z brzozą na początku. Ale ta brzoza nie ma nic wspólnego z rodzimą wodą brzozową.

- Terry Pratchett

Edytowane przez Karkki
Czas edycji: 2012-02-03 o 15:45
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-04, 15:18   #21
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Karkki Pokaż wiadomość
Zna. Gdybyś się zgłosił ze 4 miesiące temu, to byś dostał próbki obydwu nowych Chopardów.
Mój TŻ stwierdził, że Noble Vetiver jest "dla mocno starszego gentlemena albo odważnej kobiety". Może mamy spaczone węchy, ale dla nas ten zapach równie dobrze mógłby stać na półce z napisem "unisex". On jest bardzo delikatny, żeby nie powiedzieć, że "delikatniusi" - i nie ma to z mocą nic wspólnego. Wetiwer jest tu uroczy - dokładnie uroczy, nie męski, nie "walący w pysk", tylko słodki, przełamany bergamotką i czymś co chyba jest kardamonem, ale więcej kardamonu jest Valentino Gold. Środek chyba nie był za bardzo interesujący, bo go nie pamiętam, ale za to na końcu zostawała na mnie mieszanka rodem z przesiąkniętej tytoniem skórzanej kurtki i charakterystyczna, metaliczna nuta Choparda. Na mnie trwałość taka sobie. I to nawet nie w porównaniu z A*Menem. Zapach nie jest zły, może się podobać, i to pewnie nawet bardzo, a do biura latem byłby wręcz idealny, ale dla mnie Noble Cedar jest zdecydowanie lepszy. Cedar jest bardzo męski a Vetiver - gdyby nie to, że nie lubię tytoniu ze skórą w takim mdlącym wydaniu - sama mogłabym nosić. Jak lubisz zapach cedru, i będziesz miał okazję, to przetestuj Noble Cedar. Genialny zapach z brzozą na początku. Ale ta brzoza nie ma nic wspólnego z rodzimą wodą brzozową.
Myślałem, że mnie zniechęcisz, Ty mnie zachęciłaś, w dodatku do obu zapachów
Dzięki śliczne za pomoc
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-04, 15:32   #22
Karkki
Zakorzenienie

[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;32064094]Myślałem, że mnie zniechęcisz, Ty mnie zachęciłaś, w dodatku do obu zapachów
Dzięki śliczne za pomoc [/QUOTE]
Dlaczego miałabym Cię zniechęcać? Chopard robi świetne zapachy (edit: z wyjątkiem walentynkowych edycji). To, że mnie się Wish nie podoba, bo na mnie nie przypomina Janioła, to insza inszość.
Mój TŻ wielbi killery a na mnie zapachy potrafią układać się dziwacznie i odmiennie niż na innych, ale w porównaniu z ostatnimi nowościami wielu firm - te są znakomite. Przynajmniej dla mnie. Warto je poznać.
A gdy już przetestujesz, to daj znać, bom ciekawa bardzo jak Ty je odbierasz.

- Terry Pratchett

Edytowane przez Karkki
Czas edycji: 2012-02-04 o 15:34
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-04, 15:50   #23
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Karkki Pokaż wiadomość
Dlaczego miałabym Cię zniechęcać? Chopard robi świetne zapachy (edit: z wyjątkiem walentynkowych edycji). To, że mnie się Wish nie podoba, bo na mnie nie przypomina Janioła, to insza inszość.
Mój TŻ wielbi killery a na mnie zapachy potrafią układać się dziwacznie i odmiennie niż na innych, ale w porównaniu z ostatnimi nowościami wielu firm - te są znakomite. Przynajmniej dla mnie. Warto je poznać.
A gdy już przetestujesz, to daj znać, bom ciekawa bardzo jak Ty je odbierasz.
No najpierw muszę kupić, ale nad tym pracuję
Ale obawiam się, że Noble Cedar jest poza moim zasięgiem, chyba w Polce nie idzie go dostać
Relację zdam na pewno
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości