|
|
#211 |
|
BAN stały
|
Dot.: Kosmetyki PRLu
Luba, może Pomadka Ci chętnie te cudeńka podeśle?
|
|
|
|
|
#212 | |
|
KWC
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#213 | |||
|
Zakorzenienie
|
Więcej by przesyłka kosztowała niż to warte...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo ja skarby w piwnicy trzymam. ![]() W życiu ich nie oddam. Chyba, że do muzeum...
|
|
|
|
#214 |
|
BAN stały
|
Tak sobie myślę, że takie buciki mogą się przydać na jakas imprezkę tematyczną czy coś w tym stylu.
Pomadka, jeszcze Twoja coreczka bedzie w nich smigała
|
|
|
|
|
#215 | |
|
KWC
|
Cytat:
ale ja byłam małym szkrabem za komuny. pamiętam za to te tramwaje, siedzenia były strasznie niewygodne i kasowniki.. Były na docisk. Wkładało się bilet i dociskało mocno, a na papierku pojawiały się dziurki |
|
|
|
|
|
#216 |
|
Zadomowienie
|
Pomadko, boskie kozaczki
tylko jak będziesz w nich szła na dwór to zmień spodnie ![]() spray, bardzo fajne pocztówki, na tej nawet mój akademik przed generalnym remontem https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1165239023
|
|
#217 |
|
Konto usunięte
|
Pamięta ktoś Laleczke Chucky <czaki>?
Ja wtedy jak to leciało byłam mała potem aż się bałam spać Że mama mi to pozwalała oglądać
|
|
|
|
|
#218 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O matko! Czy to jest Riviera? Nie poznaję w tym 'stroju' ( ).
|
|
|
|
#219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gustowne są.
|
|
|
|
#220 |
|
Zadomowienie
|
noooo, starusieńka Riviera
![]() nie, no mniami, ale czy mają ten dawny znaczek Adidasa, coś jak kwiatek, taki tulipanik? jeśli tak to zwracam honor i jak najbardziej będą pasować
|
|
#221 |
|
BAN stały
|
Mi tam ten stary znaczek Adidasa sie bardziej niż nowy podobał!
|
|
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak przez mgłę,ale pamiętam tekturowe bilety i te kasowniki do dziurkowania tych biletów.Strasznie to lubiłam robić ? A trabanty i syrenki,a czarną wołgę.Grałyście z koleżankami w gumę?A czy pamiętacie drewniane zielone budki ze słodkościami,były tam kolorowe galaretki, kolorowe cukierki-landrynki w duzych szklanych słojach.I warzywniaki,gdzie sprzedawało się kiszona kapustę z drewnianej beczki,kiszone ogórki na wagę i pakowane w papierowe torebki? A buty zimowe Relax? A oranżadę w proszku?Sypało się ją na rękę i lizało To tyle wspomnień na dzisiaj.Spijcie dobrze
|
|
|
|
|
|
#223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#224 |
|
KWC
|
Saturator stał u mnie na przystanku tramwajowym. mama nie bardzo chciała mi kupować tę wodę, bo się brzydziła tych płukanych szklanek, ale ja wtedy zupełnie nie rozumiałam o co jej chodzi.. Z soczkiem zawsze zamawiałam
A relaksy to miała moja starsza siostra. Złote Teatrzyków nie pamiętam. Pamiętam pszczółkę maję. |
|
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
oja siostra strasznie bała się muminków. Ale nie tych nowych, tylko tej starej wersji, one były tak brzydko zrobione
![]() A pamięta ktoś taki bajko-film "Wodne dzieci" ? Akcja na powierzchni była filmowa, a pod wodą była bajką... powiedzcie, że pamiętacie, bo komu o tym opowiadam, to robi wielkie oczy i mówi, że mi się przyśniło, a ja jestem pewna, że byłam na tym w kinie z siostrą. |
|
|
|
|
#226 | |
|
KWC
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wodny swiat pamietam bardzo dobrze ja za to nigdy nie zapomne jednego wyjscia do kina poszlismy na szkolna lekture ( na szatana z siodmej klasy)a przez pomylke puscili nam Sexmisje
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny-a pamiętacie może takie dwie modne fryzurki swego czasu?
Jedna to było ścięcie na Włoszkę-odpowiednie cieniowanie na dłuższych włosach. Druga-to na Popersa-czyli krótkie włosy,z jednego boku wycieniowane a z drugiego dłuższe i grzywka była dłuższa -do zarzucania na bok .
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie chciałabym to jeszcze kiedyś obejrzeć, chociaż podejrzewam, że to nie było takie wspaniałe jak ja pamiętam, no bo wiadomo- idealizujemy sobie wspomnienia z dzieciństwa Pamietam jak te dzieci taką gromadą sobie pływały trzymając się za rączki. I że główny bohater miał złego tatę i chyba na końcu z tymi dziećmi został
|
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mama sie nie zgodzila na szczescie ![]() Labirynt .. pierwszy polski serial chyba.. wlasnie przegladalam swoje zdjecia i.. pamietacie taka plastykowa ciuchcie z groszkami takimi malutkimi? trzymam ja na jednym zdjeciu
|
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez pamietam (bo sama sie tak czesalam) takie dupki z grzywki na bok czym wyzej tym bylo bardziej cool
|
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.nostalgia.pl/index.php?op...136&Itemid=178
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Tak saturator,woda sodowa z sokiem lub bez tzw."gruźliczanka" A lody Bambino na patyku,pamiętacie? Przepyszne,pamietam jak byłam z rodzicami na rodzinnych wczasach w Ustce,po plaży chodził taki pan ubrany na biało z torbą zawieszoną na ramieniu(przenosna lodówka?) i wołał,lody bambino,lody bambino... Z kosmetyków przypomniało mi się mydełko i oliwka Jacek i Agatka.Zresztą też była taka bajka na dobranoc. Jesli chodzi o bajki to strasznie lubiłam Gaskę Balbinkę i Ptysia
|
|
|
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przczółka Maja to był przebój. Świetne dialogi i doskonały dumping. Z bajek to bardzo lubiłam misia Koralgola i Dziadka Mroza, KrecikaA czy któras z Was dziewczyny pamięta pierwszy serial brazylijski ISAURĘ? Edytowane przez Córka D'artagnana Czas edycji: 2006-12-06 o 18:45 Powód: Pszczółka,no nie moge jak mogłam.Sorry |
|
|
|
|
|
#237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ze zdziwieniem stwierdzam, że te bajki były kolorowe - ja je wszystkie oglądałam w czarno-białym telewizorze
|
|
|
|
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całe życie za mną chodzi ta bajka, ale nikt poza mną ze znajomych tego nie pamiętał, nawet moja starsza siostra, która była ze mną na tym w kinie, twierdziła, że chyba mi się przyśniło
|
|
|
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kiedyś szukałam bajki "latający zajączek" i tak trafiłam na tą stronkę. jest często aktualizowana i na forum można znaleźć wiele fajnych rzeczy
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak samo
ps Pomadka buty nie są wcale takie "głupie" serio,spróbuj w nich wyjsc ! pa ja rocznik 85 a wiekszosc rzeczy pamietam co tu pokazujecie
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

, tylko marynarz jakiś 'nowszy' 

O matko! Czy to jest Riviera? Nie poznaję w tym 'stroju' (

Całe życie za mną chodzi ta bajka, ale nikt poza mną ze znajomych tego nie pamiętał, nawet moja starsza siostra, która była ze mną na tym w kinie, twierdziła, że chyba mi się przyśniło