|
|
#1441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III
Cytat:
fajnie, ze mogłaś zobaczyć swoje dzieciątko---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- ogolnie to nadal boli mnie głowa, teraz nawet mocniej, przez to chyba nerwowa sie cos zrobilam, albo taki dzien dziwny... nie moge sie na niczym skupić
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
muminku gratulacje, super wieści
torbiela sie nie martw, ja tez mam w okolicach jajnika i to od kilku lat
|
|
|
|
#1443 |
|
Raczkowanie
|
Pumas, mówisz o mleczarni na Kazimierzu? Ja się zachwyciłam lemoniadą w Prowincji. Ale w takim razie mleczarnię też przetestuję
Edytowane przez mrowka88 Czas edycji: 2012-02-03 o 18:58 |
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Mrówka, tak
Zatem i ja spróbuję Twoją lokalizację
|
|
|
|
#1445 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny! nie bylo mnie dwa dni i to wszystko jest nie do nadrobienia! nie macie litosci
![]() Paula-skąd lody piernikowe? |
|
|
|
#1446 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak są tu jakieś mamy z 3miasta to chętnie wskażę moje ulubione lokalizacje kulinarne
|
#1447 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). To z rzeczy, które sama kupiłam.Dostałam ( ) materacykiem. Aha, i leżaczek.Wózek, fotelik do auta, kosmetyki, wanienkę, przewijak i tego typu rzeczy mam zamiar kupować jakoś w 7-8 miesiącu |
|
|
|
|
#1449 |
|
Wtajemniczenie
|
kejtigda
moj tezet tez ma 22 lata ![]() a Ty ile jesli mozna wiedziec?
|
#1450 |
|
Raczkowanie
|
Moja ginka powiedziała, że jeszcze się to wszystko może wyrównać, z resztą dziewczyny już tu pisały, że też miały podobne sytuacje a zdarza się też tak, że dzieciątko nadrabia zaległości a nawet wyprzedza termin na kolejnych USG. Tak więc ja na razie wierzę terminowi który mam wyliczony z OM, ale jestem elastyczna
Zobaczymy co będzie dalej
|
|
#1451 |
|
Zadomowienie
|
O ja czytam o Waszych tostach i pizzach i zaraz padnę ... a ja nie mogę sera żóltego bo mam po nim okropną zgagę....:P
|
|
|
|
#1452 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w sumie 23 więc nie duza roznica, ale zwykle wychodzilam z zalozenia że TŻ powinien byc starszy
w grudniu bede miala 24
|
#1453 |
|
Zadomowienie
|
@ Paula SHIN Kiedy masz USg genetyczne?
|
|
|
|
#1454 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja tez sucha jestem, na razie ratuje sie palmersem na rozstepy tez niezle nawilza, a zapach smierdzi ale dlugo sie nie utrzymuje... no i jeszcze niezłe są te olejki do kąpieli oilatum, mam w planach zakup. Cytat:
Cytat:
Raczej liczyłam na to że mój mąż znajdzie jakąś normalną pracę z przyzwoitą płacą. hmmm bogatych to ja w rodzinie za bardzo nie mam to nawet nie mam kogo usmiercic ![]() Cytat:
gratuluje niuńka ze taki duży i zdrowy a ten torbiel na co wplywa![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale sie naczytałam... zaraz wylacze kapawejde ok 23 i znow bede siedziala i czytala do 1 ale chociaz jutro wstawac nie trzeba![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- ah przypomniało mi się apropo wcinania sie rodziny do nadawania imion... moja mama chciała nadać imię córce Marta, miała 3 córki i przez wcinanie sie osób trzecich żadna sie tak nie nazywa. Mnie w sumie tez nazwała moja babcia, rzuciła hasło że może Kasia, a mój brat wówczas 7 letni podłapał i zostało. Mojej mamie imie dla chlopaka sie nie podoba, choc nie powiedziała tego wprost, ale ja bedzie synek bedzie musiała sie przyzwyczaić, teściowa przyjeła optymistycznie z imieniem dla dziewczyni jeszcze sie nie zdradzamy bo sami do konca nie wiemy. Ukłuło mnie to tylko to jak teściowa z góry założyła że chrzestną będzie mojego męża siostra, nic nie mówiłam ale się rozczarują bo chrzestną dla mojego pierwszego dziecka będzie moja siostra, która od początku cieszy się ze mną z dzidzi, oddaje mi wszystkie sprzety i ubranka po swoich dzieciach, zapisuje mnie do learzy a jak na poczatku były problemy z łożyskiem to się modliła za mojego dzieciaczka, sprawa przesądzona tylko za groma nie mam pomysłu na chrzestneo
|
|||||||
|
|
|
#1455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z którego grudnia jesteś? Ja 18ty
|
|
|
|
|
#1456 |
|
Zadomowienie
|
Ogladacie Uwage? ta kobieta jest nienormalna.
Mówią, ze niemozliwym jest aby upadek z takiej wysokości spowodował od razu zgon u dziecka
Edytowane przez anna99302 Czas edycji: 2012-02-03 o 19:56 |
|
|
|
#1457 | |||
|
Zakorzenienie
|
Upiekłam chlebek i będę jeść ciepły z masłem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie dopiero na przełomie maja i czerwca weźmiemy się za to. Wcześniej będą buszować po necie w poszukiwaniu inspiracji zakupowych.Cytat:
|
|||
|
|
|
#1458 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam pewna, że dla pierwszego dziecka chrzestnym będzie mój brat, ale on już ma dwoje chrześniaków i nie chciał trzeciego. Więc chrzestnymi Dorotki została moja kuzynka i brat tż. Po przeanalizowaniu najbliższej rodziny okazało się, że tak naprawdę mało kto nadaje się do takiej roli-w ogóle nie chodzi nam o pieniądze tylko o to, żeby rola chrzestnych była sprawowana zgodnie z nauką Kościoła. A niestety u mnie w rodzinie prawie wszyscy kuzynowie żyją bez ślubu, albo w ogóle Kościół omijają szerokim łukiem... trochę lepiej jest w rodzinie tż. Jak mój brat był u nas w listopadzie to pogadałam z nim tak od serca i w końcu zgodził się być chrzestnym dla naszego malucha A że jest po teologii to wiem, że pod względem duchowym pomoże nam wychować dziecko A na chrzestną poprosimy jedną z kuzynek męża.Za to dla trzeciego dziecka już naprawdę nie mamy pomysłów ![]() I jeszcze jedna rzecz-pewnie siostra tż która też mieszka w Edynburgu myśli, że zostanie chrzestną. Ale na pewno się tak nie stanie. I wiem, że rodzina tż nie będzie nam z tego powodu robić wyrzutów. Tylko ona się chyba mocno zdziwi, ale trudno-w końcu to nasze dziecko i nasz wybór. ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- U mnie tak wyszło. Wg OM na usg byłam 14t0d, a wg usg wyszło 13t1d. Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2012-02-03 o 20:02 |
|
|
|
|
#1460 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja mama też mi już truje o tym, że mam nazwać dziecko po jej rodzicach ale ja nie mam zamiaru jej słuchać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Właśnie teraz w Uwadze mówili o tej sprawie. Pokazali fragment rozmowy z teściową... Jak widać nie mają ze sobą najlepszych relacji. Na koniec teściowa stwierdziła, że to napewno matka skrzywdziła Magdę.
|
|
#1461 |
|
Zadomowienie
|
hanjah, my szukamy wg tych samych kryteriów, ale z facetów nikt sie nie nadaje... ani z rodziny, ani bliskich znajomych.. a słyszała któraś z Was np. czy chrzestnym może być dziadek dziecka? ostatnio mąż się mnie pytał... choć to też nie jest dla mnie wyjście
|
|
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko tak się utarło, żeby to było rodzeństwo rodziców, albo w ogóle ktoś młodszy. |
|
|
|
|
#1464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() /co lepsze - dożył mojej dorosłości, bo zmarł mając 102 lata/ |
|
|
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
No to melduję, że zdecydowaliśmy się nie mieszkanko, to co wczoraj oglądaliśmy w niedzielę będziemy dogrywać szczegóły
![]() Z innych pozytywnych wieści, dzisiaj psiur jak mi położył głowę na brzuchu, to dzieciak mu kopniakami odpowiedział hihi. śmieszne to było, pies co prawda nie miał prawa tego poczuć, ale ja czułam No a teraz może was nadrobię...
|
#1466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja teraz już nie używam, ale jak kiedyś oliwki używałam na mokre ciało, to zauważyłam, że po pewnym czasie skóra mi się strasznie zaczęła wysuszać. Od tamtego momentu zrezygnowałam z oliwki, balsam neutrogeny mi się lepiej sprawdza. A brzuszek teraz wazeliną kosmetyczną smaruję Na pakowanie mamy miesiąc, na początku marca chcemy się wprowadzać, tym bardziej, że tamto mieszkanie będzie teraz odświeżane
|
|
#1467 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja trochę starsza, bo 4
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
jestem juz, dopiero wrocilam
poszłam o 19 i po 20 stamtad wyszlam
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
Aha dziewczyny z Krk i okolic, jak tak zdradzamy nasze ulubione zakątki kulinarne, to ja zdradzę, gdzie mają pyszną włoską pizzę - pomodorino na bonarka 5, ja w ich pizzy z szynką parmeńską, parmezanem i rukolą jestem zakochana bez pamięci, szkoda, że w ciąży szynka parmeńska niewskazana
chociaż ja o tym wcześniej nie wiedziałam i zjadłam taką pizzę i wszystko jest ok Prince no i co?
|
#1470 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No dokładnie, chyba każda matka rzuciłaby się z pomocą a ona wyrzuciła ją jak śmiecia... Mam nadzieję, że w końcu zaczną z nią postępować ostrzej bo skoro ona jest zdolna do takich rzeczy to nie powinni się z nią cackać.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.

Wiercił się i kopał na wszystkie strony i ja i lekarz czuliśmy kopniaki chyba się wkurzył że ktoś go podgląda

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

poszłam o 19 i po 20 stamtad wyszlam