|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Youyou i jak dzisiaj ? zjadła ? Moje zjadła,ale byłam z siebie dumna. Może nie tyle jak zjadała marchew z ziemniakiem ze słoiczka, ale zjadła i otwierała buzie sama...Zrobiłam marchew, ziemniak, pietruszka korzeń, kalafior - jego było najwięcej i koperek.Ugotowałam i dodałam do wywaru oleju rzepakowego.Zmiksowałam spróbowałam było mdłe, dodałam ciut cukru aby miało lekki smaczek i było ok. Jutro kombinuje coś innego i bez cukru,bo obawiam się że cukier którego zasmakowała w słoiczkach i kaszkach jest powodem nie jedzenia obiadków. Po 2 h starałam jej całe jabłko i też zjadła.
|
|
|
|
#3302 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
HEJ
![]() dziekuje za rady dot. lekarza..... poszlam i okazalo sie ze dobrze bo.... IGUŚ MA 3 DNIÓWKĘ mój brzuszek sie tak meczy daje Nurofen i po godzinie znow 38 jest ![]() na noc dostal Viburcol ...... narazie spokonie spi ale ciekawe ile wczoraj dwa razy sie budzil mokrusienki az poduszke i przescieradlo musialam wymieniac nie mowiac juz o przebiórce maluszka lekarka mowila ze po trzech dniach moze sie pojawic wysypka i to bedzie oznaczalo koniec choroby albo i bez wysypki sie obedzie. Tylko ze znajomej corka przechodzila 3 dniowke 7 dni i po 40 stopni byla temp.oooo...juz sie obudzil zabierzcie od nas to paskudztwo.... dla mnie goraczka to najgorsze co moze byc ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-02-03 o 20:36 |
|
|
|
#3303 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny przypominam sie z kodami
|
|
|
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie wróciłam z aerobicu
|
|
|
|
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
też jestem zdołowana jakoś, siedzieliśmy dziś w domu cały dzień i trochę oglądałam tvn24... w głowie mi się to nie mieści i już mi czacha dymi od tego wszystkiego.... Babonik mój brzuch po dwóch ciążach pozostawia wiele do życzenia, rozstępów na szczęście nie mam w ogóle ale wiotka, rozciągnięta skóra pozostała Z tego co widzę to chyba tym młodszym mamusiom (Natka, Marinka średnio ok 3/5 + 1 na noc Cytat:
, wcisnęłam jej parę łyżeczek ale ewidentnie grymasiła w końcu zrobiłam jej butlę i wciągnęła 180ml![]() jutro dam jej ze słoiczka i zobaczymy... będzie dobrze, zbijaj temperaturę i jutro powinna wyjść wysypka jełsi to rzeczywiście trzydniówka
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-02-03 o 21:27 |
|
|
|
|
#3306 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Też włączyłam dziś TV specjalnie żeby o Madzi posłuchać, chociaż od miesięcy nic nie oglądałam. I w głowie mi się już miesza od tego. Coraz więcej zagadek, coraz mniej jasności
Już w nic nie uwierzę, póki nie znajdą ciała albo żywej Madzi.Cytat:
![]() Też jestem ciekawa tych pampersów majteczkowych, ale one dopiero od 9 kg, więc jeszcze trochę poczekamy Iwona, kim Ty jesteś?!?! Czuję się przy Tobie, jak w domu wielkiego brata ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale rozumiem, że jak każda prawdziwa kobieta, musisz w sobie czegoś nie lubić Ja najbardziej niezadowolona z ud jestem ![]() ![]() 8-9 Cytat:
Wiem, odebrałam ![]() Ponoć świetny! Zresztą wszystkie filmy Clooneya są świetna. Cytat:
A mój Tymcio dzisiaj żarty jak nigdy Ostatnio tak strajkował, a dziś jadł 9 razy (normalnie 6) i za każdym razem długo i łapczywie ![]() I mamy nową świetną zabawę - kładę go na kawałku koca, na podłodze, a za resztę tego koca ciągnę i biegam po mieszkaniu Tymek wniebowzięty. Jak przestaję, to macha rączkami i krzyczy o jeszcze A najfajniejsze ze wszystkiego było kręcenie się na tym kocyku, jak na karuzeli.---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-02-03 o 21:10 |
|||||||
|
|
|
#3307 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Jak Ala miała pierwszy raz gorączkę, tez panikowałam, miałam wizję, że nie uda mi się jej zbić, że zacznie majaczyć itd.. Jak rano jeszcze będą to też mogę jeden kod pobrać ![]() A ja dzisiaj miałam debiut z......piwkiem po ponad roku nie spożywania alko i co... wypiłam dwa łyki i raz, że mi nie podeszło, a dwa źle mi było z myślą, że za chwilę może mała się przebudzić a ja mogę mieć faze![]() i tż dopił Piszecie o figurze po ciązy, ja już kiedyś pisałam, że mam 3-4kg mniej niż przed ciążą, jak stoję to jeszcze brzusio jest płaski, ale jak usiądę, to robi mi się fałda skóry, nie moge się zebrać do regularnego robienia brzuszków |
||
|
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
po tatusiu zapewne
![]() Cytat:
tzn waże mniej niż przed ciążą ale od porodu już przytyłam jakieś 3kg ![]()
|
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio się okazało że iwona jest z "mojej" firmy ![]() Mi już czacha dymi od informacji jakie słyszę, czytam, oglądam. Mój mózg mało pojemny chyba. Nie mogę nadal w to wszystko uwierzyć.
|
|
#3310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale jak z Twojej, to skąd o mojej tak dużo wie? ![]() Dziękuję ![]() Pytam, bo Tymuś ma ostatnio bardzo suchą skórę na policzkach. Dotąd mu nigdy niczym nie smarowałam, ale chyba muszę. I nie wiem jeszcze czym
|
|
#3311 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mamusia za to jaka kreatywna ..... ![]() Cytat:
wspolczuje ...i jeszcze ta goraczka.... oby przez noc wyzdrowial maluszek.... to wpadnij do mnie tez... od wczoraj sie zbieram.... Cytat:
Moze kiedys wpadniesz do mnie na weekend ?? ![]() na noc 1...a wciagu dnia ok 4-5 ![]() Cytat:
dla Hani za possanie stop..... kto by pomyslal ze tak sie rodzice z tego moga cieszyc, nie.... ![]() U mnie na watku pusto...... wiec przybylam do Was..... A moja dziewczynka mnie dzisiaj zaskoczyla.... chcialam jej dac deserk, ktory jadla wczoraj i po 2 lyzeczkach zaczela plakac..... kurcze nie wiedzialam o co chodzi..... okazalo sie ze byla glodna i chciala mleczka..... cala butle wchlonela....a deserek dostala pozniej.....Ale ona madra
|
|
#3312 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ale jak usiade to taka skora wisi .kiedys biegalam , nawet w pierwszych tyg ciazy ( jak nie wiedzialam jeszcze ze jestem w ciazy), robilam brzuszki codIennie, a teraz nie moge sie zebrac, no I sa tego efekty...Na dodatek co wieczor pije kakao z Tz , tak mi podeszlo, kojarzy mi sie to domem rodzinnym, Bo u nas w domu zawsze wieczorem bylo gotowane mleko , kakao, budyn , manna... |
|
|
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy Wasze dzieci mają świra na punkcie pilotów tv i komórek? - moja jak widzi pilota tv w swoim zasięgu to tyle będzie się gimnastykować i wyginać żeby go dosięgnąć a jaką ma minę zadowoloną jak go dostanie w łapki i na widok chrupków kukurydzianych to aż nią trzęsie żeby go dostać i zjeść
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-02-03 o 21:26 |
|
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet biedny Igi
Beata tak moja jak zobaczy pilota to rzuca się niczym dziki zwierz. Jestem wymordowana po aerobicu, choć liczyłam na jeszcze jedną aktywność
|
|
|
|
#3315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A piloty i komórki to HIT! Też niedawno o to pytałam. Tymek też je kocha i ich pożąda Tylko od razu do buzi pakuje ![]() Cytat:
![]() Zresztą Twoja córa chyba z początku września jest, tak? A Tymek z końca sierpnia, więc różnicy prawie nie ma
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No na Fb się zgadałyśmy. Tzn rozpoznałam ją po imieniu i nazwisku. Ja już ta nie pracuję, ale Iwona tak. Na ogólnym nie będe pisać co to za job. Beata moja uwielbia komóry i piloty. Ostatnio mi śliny ( jadu ) napuściła do otowru gdzie się podpina ładowarkę i był problem
|
|
#3318 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
udanej randki ![]() 4-6 pamiętam ale pobiorę zaraz jak wstanę, bo do północy tu nie dosiedzę...raz że sen się odzywa, dwa - mąż ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3319 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super, strasznie się cieszę że ułożyło się po Twojej mysli my planujemy w maju ale na razie nic konkretnego nie zaplanowalismy Cytat:
Cytat:
osobiście najbardziej chyba obawiam się biustu bo ja lubie dekolty ![]() Cytat:
dla Coebie i EmiCytat:
życze zdrówka Cytat:
ja używam Dremobazę po kilku aplikacjach jest nawet jakas poprawa ale muszę poszukać czegoś skuteczniejszego Brumku my też tak polerujemy podłogę od kilku tygodni ten manewr powtarzam tez w łazience na grubym szlafroku co do kocyka, Jasiek uwielbia też jak sobie robimy z takiego dziurkowanego kocyka domek
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-02-03 o 21:43 |
||||||
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny macie sprawdzony przepis na bezę??
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. A, to wcześnie jak dla nas Ja bardziej o wakacjach myślałam - samym początku albo samym końcu.3. Taaa, domek z kocyka (albo podkładu do przewijania ) do też u nas numer obowiązkowy ![]() Nie pomogę, bo nie lubię
|
|
#3322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie na suche placki to bepathen fajnie się spisywał, a że go miałam sama dla siebie to potem Emi też go dostała. Fajnie, że ułożyło Ci się z pracą ![]() ![]() klask i:
|
||
|
|
|
#3323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Resztę będę robiła w domu Pozytyw przekonałam mamę ze lepiej będzie jak będzie na razie przyjeżdżała do nas a nie Jaś do niej i się zgodziła Więc wierze ze nie będzie zle
|
|
#3324 |
|
Raczkowanie
|
Przeczytałam.. 14 stron.. padam ale jestem z siebie dumna
aż klasnęłam sobie 2 razy brawo![]() Tak więc: rysiki - zazdroszczę długiego spania w nocy..a Asia jest prześliczna ![]() Lili - no i wykrakałaś ilość stron, które naprodukowałyście w tak krótkim czasie eveewe - współczuję historii ze zderzakiem.. pewnie jakaś tchórzowska ciota to była.. Natka - biedny Domek.. strasznie Wam współczuję.. ale pomyśl, że jak my wszystkie będziemy się męczyć z ospą to Wy już będziecie to mieli dawno za sobą cierpliwości dużo i siły życzęShira - genialność Twoja nie zna granic od dzisiaj jesteś moim guru![]() iustyna - trzymam kciuki za zabieg! AgaGuernsey - sto lat brumek - aaaaaaaa Twój przepis na rybkę spowodował u mnie ślinotok!! siedzę z Haniową pieluchą pod brodą bo nie mogę się opanować.. wygląda to bosko! Natalenka - witaj! fajne te Twoje chłopaki piwnooka - ja jeśli już to wybiorę się do browaru.. do malty mi za daleko, poza tym będę bez auta i tramwajem mi bliżej do browaru.. i parking mi odpada i gratuluję mammmmmaaaaa![]() MoniaZ - mała ślicznotka marzena_S - ojej.. i u Was wysypka.. biedna Hania.. obyś szybko znalazła winowajcę BABONIK - mój brzuch woła o pomstę do nieba.. jak dla mnie jest tragiczny.. rozstępy niby bledną niby nie.. skóra wisi.. czuję się jak w 4 miesiącu.. chociaż będąc w ciąży to wtedy wyglądałam o niebo lepiej.. a teraz jeden wielki flak.. na dodatek czuję, że mięśnie po CC już nie pracują jak powinny i chyba nie dojdę do płaskiego brzucha ![]() brumek super, że z pracą tak Ci się udało.. też bym chciała pracować z domu ale u mnie to niemożliwe.. patik - u nas schodzi ok. 5-6 pampków SweetAngel - zdrówka dla Igusia beata - u nas największego bzika Hania ma na punkcie klawiatury... widzi ją i od razu szaleństwo ![]() Wiecie co.. odnośnie Madzi.. wydaje mi się, że ta historia z wyślizgnięciem się małej z kocyka to ściema.. ja mam wrażenie, że mała dawała jej w kość, długo płakała np i ta chcąc ją uciszyć coś jej zrobiła.. aż zabiła.. bo gdyby to była prawda z tym wypadkiem to przecież by zadzwoniła po pomoc.. ratowała to dziecko.. cokolwiek.. jedno jest pewne w tej sytuacji - ona po prostu tego dziecka nie chciała.. tylko najgorsze jest to, że jest tyle wyjść z sytuacji.. oddać gdzieś to dziecko, zostawić w oknie życia.. dać dziadkom.. nie zabijać!! w głowie mi się to nie mieści.. a w ogóle za dużo tu niejasności.. coś ewidentnie nie gra.. ja mam tylko ciągle nadzieję (mimo wszystko), że mała żyje.. Patrzę tak na swoją Hanię i nie wyobrażam sobie skrzywdzić tak małej istotki, która nic złego nie zrobiła.. że płacze, marudzi.. takie jej prawo.. ona w ten sposób się z nami komunikuje.. masakra.. płakać mi się chce.. |
|
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
http://mojewypieki.blox.pl/2007/04/Biala-Pavlova.html
robiłam tylko bez kremu jest super chrupiąca na zewnątrz i ciągnąca w środku. Bruku super ze z pracą wypaliło |
|
|
|
#3326 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3327 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój syncio dziś kończy pół roku .... i mamy 2 zębolki |
|||
|
|
|
#3328 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja dopiero zaczela..... jak widzi telefon to wyciaga raczke i patrzy na mnie .... ![]() Cytat:
....dzisiaj sie fajnie chichrala podaczas kapieli jak tz bawil sie kaczka.... ![]() Brumku jeszcze jak Was podczytywalam to wiem ze bylas z Tymkiem na basenie..... dalej chodzicie ?? A Wy kapiecie sie z maluszkami?? Cytat:
za pol roczku i zeby..... ![]() No juz po prasowaniu u mnie .... i mala sie w miedzy czasie obudzila. jak narazie walczy z poduszka .... Czy jest mozliwe ze dziecko nie siada a startuje do raczkowania....??
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
Monia tak. Większość dzieci siada z pozycji czworaczej
|
|
|
|
#3330 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dopóki mój syn nie skończy roku pracuje na pól etatu ![]() Widzę ze mity rury ma częste użycie na naszym wątku ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Nataszko mam podobne podejrzenia co do matki Madzi Ale nie chce osądzać - mam nadzieje ze w końcu prawda ujrzy światło dzienne
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.

, wcisnęłam jej parę łyżeczek ale ewidentnie grymasiła
w końcu zrobiłam jej butlę i wciągnęła 180ml

kurcze nie wiedzialam o co chodzi..... okazalo sie ze byla glodna i chciala mleczka..... 

.kiedys biegalam , nawet w pierwszych tyg ciazy ( jak nie wiedzialam jeszcze ze jestem w ciazy), robilam brzuszki codIennie, a teraz nie moge sie zebrac, no I sa tego efekty...
klask i: