Półroczna Magda porwana w Sosnowcu! - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-03, 20:10   #1351
201605021613
Konto usunięte

Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!

I mówili, ze zwierze by zostawiło ślady
201605021613 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:11   #1352
kasica123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellish Pokaż wiadomość
patologia. Ta matka tutaj sie pokazała, jakby nie miala żadnej skruchy, tak jakos to odebralam. Cos tam sie stało i tyle. Jakby to była rozmowa o kocie, jak ktos tu wyzej napisal, który sobie zaginął.I tutaj mialam wrazenie jakies, ze moze rzeczywiscie tutaj brały udział inne osoby i ona je kryje? Ale ta bardzo krótka rozmowa pokazala Matke raczej w złym swietle.
A ja wiem czy w złym dowiedziała się,że jej wnuczka nie żyje.Może nie wiedziała jak do niej podejść,żeby wyciągnąć jakieś info...nie wiem...
Stary 2012-02-03, 20:12   #1353
201605021613
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Beacia87 Pokaż wiadomość
Ja widziałam. Cała ta sytuacja jest dla mnie przerażająca. Tzn. to jak zachował się Rutkowski - chyba wszystko sprzedał mediom, skoro w Uwadze pokazali prywatną rozmowę teściowej i Kasi nagraną ukrytą kamerą. W Uwadze zapowiedzieli już program o portrecie psychologicznym rodziny. Bardzo im współczuję - angażując w sprawę Rutkowskiego sprzedali w zamian swoją prywatność. Aż się we mnie gotuje.

Tez mnie to uderzyło, bo mógł to pokazać policji , a nie do sieci zaraz pchać, te całą rozmowę z Kaśką.
Stary 2012-02-03, 20:12   #1354
ellish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasica123 Pokaż wiadomość
A ja wiem czy w złym dowiedziała się,że jej wnuczka nie żyje.Może nie wiedziała jak do niej podejść,żeby wyciągnąć jakieś info...nie wiem...

ale ja pisalam o Matce Madzi

Tesciową podziwiam za spokój i cierpliwość.
ellish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:13   #1355
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Ja widziałam. Cała ta sytuacja jest dla mnie przerażająca. Tzn. to jak zachował się Rutkowski - chyba wszystko sprzedał mediom, skoro w Uwadze pokazali prywatną rozmowę teściowej i Kasi nagraną ukrytą kamerą. W Uwadze zapowiedzieli już program o portrecie psychologicznym rodziny. Bardzo im współczuję - angażując w sprawę Rutkowskiego sprzedali w zamian swoją prywatność. Aż się we mnie gotuje.
To prawda. Zachował się bardzo nieprofesjonalnie. Również bardzo współczuję tej rodzinie. Zresztą, Rutkowski nie ma (zdaje się, najwyżej mnie ktoś poprawi) licencji detektywa, więc chyba ma w nosie wszelkie normy etyczne w tym zawodzie. Pierwszy raz się zgadzam z R. Giertychem - w tym zawodzie powinny zacząć obowiązywać ostrzejsze normy, kto ich nie przestrzega ten wypad i kara, nie ma tu miejsca na takich pseudo-detektywów.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:13   #1356
Rajni
Zadomowienie

Cytat:
Czy przypadkiem nie jest prawem zakazane filmowanie kogoś bez jego wiedzy i zgody a później upublicznianie tego typu nagrań?

Takie coś nie powinno mieć miejsca. Takie nagrania powinny być udostępniane jedynie policji.

Ja się wcale nie dziwie, że rodzina ze strony matki nie chce mieć z tym nic wspólnego. Działania Rutkowskiego w postaci udostępniania nagrań z ukrytej kamery nie służą odnalezieniu Madzi tylko wywołaniu sensacji i upokorzeniu ludzi.

Edytowane przez Rajni
Czas edycji: 2012-02-03 o 20:17
Rajni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:16   #1357
pannafu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asqua92 Pokaż wiadomość
Nie, co powiedziała?
Nie przytoczę dokładnie, ale wyglądało to mniej więcej tak: najpierw mama Bartka mówiła, że Kasia na pewno nie ma nic wspólnego ze śmiercią Madzi, że to niemożliwe, żeby ona coś jej zrobiła, bo widziała jak się zachowuje w stosunku do małej, itd. Później poleciał jakiś materiał, a na sam koniec była nakręcona, jakby z ukrycia rozmowa. To było już chyba po tym, jak Kasia rzekomo przyznała się do tego całego wypadku. Miała na sobie tą samą kurtkę. Na kanapie siedziała Kasia i mama Bartka, nie wiem czy tego dziadka nie było. Kobieta kazała jej się przyznać gdzie ukryła ciało małej, choćby to była najgorsza prawda, to żeby powiedziała. Kasia zaczęła mamrotać, żeby wyszli, czy zostawili ją w spokoju bo to jej dziecko. Mama Bartka odpowiedziała, że także ich i jej syna. Kasia wstała i udała się do łazienki? Teściowa powiedziała, że teraz się tak nie zamknie, na co Kasia odparła, że od kiedy to są na Ty, że nigdy. Ewidentnie się poprztykały. I chyba wtedy mama Bartka powiedziała, że to na pewno ona, na bank ona jej coś zrobiła.
pannafu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:16   #1358
ellish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rajni Pokaż wiadomość
Czy przypadkiem nie jest prawem zakazane filmowanie kogoś bez jego wiedzy i zgody a później upublicznianie tego typu nagrań?

Takie coś nie powinno mieć miejsca. Takie nagrania powinny być udostępniane jedynie policji.
Ale jest wiele reportaży w mediach zrobionych ukrytą kamerą, rozmowy itp. Tylko bez pokazania twarzy.
ellish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:18   #1359
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _chocolate Pokaż wiadomość

- Rodzice Bartka podejrzewali Katarzynę - powiedział Rutkowski i dodał, że w trakcie śledztwa okazało się, że Kasia nie była idealną matką. Pozostawiła na dwa tygodnie dziecko matce męża. Pani Beata przez na dwa tygodnie opiekowała się dzieckiem, którego matka nawet nie odwiedzała. - Dlatego początkowo podejrzewaliśmy, że sprzedała dziecko - dodał detektyw. Niestety prawda okazała się o wiele bardziej bolesna.http://www.fakt.pl/Krzysztof-Rutkows...,144697,1.html
A istnieja idealne matki? Nie ma idealow na tym swiecie, niestety.

Co do podrubionego- osobiscie znam dwie kobiety wiekiem blisko trzydziestki, ktore maja swoje dzieci gdzies.
Jedna ogranicza sie do nakarmienia dziecka, zmiany pieluch a reszte dnia spedza na kanapie przed TV w ogole sie dzieckiem nie zajmujac a druga ma juz kompletnie wszystko gdzies i dzieckiem 24 na dobe zajmuje sie jej tesciowa (mieszkaja razem). Ale w zyciu by mi do glowy nie przyszlo zeby ktoras z tych kobiet mogla zabic swoje dziecko, no bez przesady.
To ze oddala dziecko na dwa tygodnie do babci nie jest zadnym przestepstwem. Mloda dziewczyna, moze byla przemeczona, moze sie nie wysypiala. Nie wiemy czy Madzia byla dzieckiem bezproblemowym, czy moze miala nocne kolki albo inne problemy, ktore nie pozwalaly matce sie wyspac.
Masa dojrzalych kobiet prosi o pomoc matke lub tesciowa a tu mloda dziewczyna oddala dziecko tesciowej na dwa tygodnie i dla niektorych to juz dowod na to, ze zabila coreczke.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:19   #1360
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Cytat:
Napisane przez pannafu Pokaż wiadomość
Nie przytoczę dokładnie, ale wyglądało to mniej więcej tak: najpierw mama Bartka mówiła, że Kasia na pewno nie ma nic wspólnego ze śmiercią Madzi, że to niemożliwe, żeby ona coś jej zrobiła, bo widziała jak się zachowuje w stosunku do małej, itd. Później poleciał jakiś materiał, a na sam koniec była nakręcona, jakby z ukrycia rozmowa. To było już chyba po tym, jak Kasia rzekomo przyznała się do tego całego wypadku. Miała na sobie tą samą kurtkę. Na kanapie siedziała Kasia i mama Bartka, nie wiem czy tego dziadka nie było. Kobieta kazała jej się przyznać gdzie ukryła ciało małej, choćby to była najgorsza prawda, to żeby powiedziała. Kasia zaczęła mamrotać, żeby wyszli, czy zostawili ją w spokoju bo to jej dziecko. Mama Bartka odpowiedziała, że także ich i jej syna. Kasia wstała i udała się do łazienki? Teściowa powiedziała, że teraz się tak nie zamknie, na co Kasia odparła, że od kiedy to są na Ty, że nigdy. Ewidentnie się poprztykały. I chyba wtedy mama Bartka powiedziała, że to na pewno ona, na bank ona jej coś zrobiła.
Dzięki za przytoczenie. Hmmm, nie wiem już sama co o tym myśleć, cały dzień czytam o tym i nic mi się nie rozjaśniło a bardziej pogmatwało

"Ponieważ jeśli wyleczy się pan,to znaczy,że nie było to warte zachodu.
Zamurowało mnie. Patrząc na mnie badawczo,zadeklarowała wzniosłym tonem:
Z wielkiej miłości nie da się wyleczyć."
Éric-Emmanuel Schmitt
asqua92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:19   #1361
201605021613
Konto usunięte

Coś tam było też, co tu wcześniej było pisane, że ta Kaśka była od zawsze wierząca i należała do jakis tam kościelnych organizacji..
ale w sumie to nic ma do tego, bo wierzący też robią głupoty,-..

nie podoba ,mi się ten bartek
Stary 2012-02-03, 20:20   #1362
Beacia87
Zadomowienie

GG do Beacia87

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
To prawda. Zachował się bardzo nieprofesjonalnie. Również bardzo współczuję tej rodzinie. Zresztą, Rutkowski nie ma (zdaje się, najwyżej mnie ktoś poprawi) licencji detektywa, więc chyba ma w nosie wszelkie normy etyczne w tym zawodzie. Pierwszy raz się zgadzam z R. Giertychem - w tym zawodzie powinny zacząć obowiązywać ostrzejsze normy, kto ich nie przestrzega ten wypad i kara, nie ma tu miejsca na takich pseudo-detektywów.
Brak profesjonalizmu - oczywiście, ale dla mnie przede wszystkim brak jakichkolwiek norm etycznych (takich czysto ludzkich). Wszystko w zamian za splendor i poklask. Przerażające.

Edytowane przez Beacia87
Czas edycji: 2012-02-03 o 20:22
Beacia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:20   #1363
kasica123
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja pisalam o Matce Madzi

Tesciową podziwiam za spokój i cierpliwość.
Aaaa blondynka jestem
No tak ona zachowała się jakby jej teściowa na imprezę zabroniła iśc....

Poza tym zauważyłyście jak mówiła do Rutkowskiego,że napewno dostanie dożywocie,albo tyle, że i tak wyjdzie jako staruszka...

Przecież jakby została oskarżona o nieumyślne spowodowanie śmierci dziecka, to nie dostała by dożywocia i mogłaby liczyć na jakieś okoliczności łagodzące, bo mogła działać w szoku....
A tak ona od razu,że dożywocie dostanie
Stary 2012-02-03, 20:21   #1364
Rajni
Zadomowienie

Cytat:
Ale jest wiele reportaży w mediach zrobionych ukrytą kamerą, rozmowy itp. Tylko bez pokazania twarzy.
No właśnie bez pokazywania twarzy. Prawdopodobnie za zgodą osób biorących w tych nagraniach udział.

A w tym przypadku wszyscy znają tych ludzi z imienia i nazwiska, wiedzą jak wyglądają.
Stary 2012-02-03, 20:24   #1365
Beacia87
Zadomowienie

GG do Beacia87

Cytat:
No właśnie bez pokazywania twarzy. Prawdopodobnie za zgodą osób biorących w tych nagraniach udział.
Często nie. Ale sytuacje takie reguluje prawo prasowe.

Edytowane przez Beacia87
Czas edycji: 2012-02-03 o 20:26
Beacia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:24   #1366
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa blondynka jestem
No tak ona zachowała się jakby jej teściowa na imprezę zabroniła iśc....

Poza tym zauważyłyście jak mówiła do Rutkowskiego,że napewno dostanie dożywocie,albo tyle, że i tak wyjdzie jako staruszka...

Przecież jakby została oskarżona o nieumyślne spowodowanie śmierci dziecka, to nie dostała by dożywocia i mogłaby liczyć na jakieś okoliczności łagodzące, bo mogła działać w szoku....
No tak bo dziewczyna pewnie zna kodeks karny na pamiec. Moze nigdy nie byla jej potrzebna wiedza nt. tego ile dostaje sie za nieumyslne spowodowanie smierci.
Mogla tez z gory zalozyc, ze zostanie posadzona o morderstwo skoro porzucila zwloki.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:25   #1367
pannafu
Zakorzenienie

Cytat:
patologia. Ta matka tutaj sie pokazała, jakby nie miala żadnej skruchy, tak jakos to odebralam. Cos tam sie stało i tyle. Jakby to była rozmowa o kocie, jak ktos tu wyzej napisal, który sobie zaginął.I tutaj mialam wrazenie jakies, ze moze rzeczywiscie tutaj brały udział inne osoby i ona je kryje? Ale ta bardzo krótka rozmowa pokazala Matke raczej w złym swietle.
Dokładnie

Cytat:
Napisane przez edziorek 203 Pokaż wiadomość
A czemu brat???
Nie wiem. Po prostu mi tu nie pasuje. To, że się z nim kontaktowała, że on sam od razu powiedział, że nie chce żeby go wiązać z tą sprawę

Cytat:
Nic do dać, nic ująć

Cytat:
Ja się wcale nie dziwie, że rodzina ze strony matki nie chce mieć z tym nic wspólnego. Działania Rutkowskiego w postaci udostępniania nagrań z ukrytej kamery nie służą odnalezieniu Madzi tylko wywołaniu sensacji i upokorzeniu ludzi.
Norma przy "działaniach" Rutkowskiego

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
A istnieja idealne matki? Nie ma idealow na tym swiecie, niestety.

Co do podrubionego- osobiscie znam dwie kobiety wiekiem blisko trzydziestki, ktore maja swoje dzieci gdzies.
Jedna ogranicza sie do nakarmienia dziecka, zmiany pieluch a reszte dnia spedza na kanapie przed TV w ogole sie dzieckiem nie zajmujac a druga ma juz kompletnie wszystko gdzies i dzieckiem 24 na dobe zajmuje sie jej tesciowa (mieszkaja razem). Ale w zyciu by mi do glowy nie przyszlo zeby ktoras z tych kobiet mogla zabic swoje dziecko, no bez przesady.
To ze oddala dziecko na dwa tygodnie do babci nie jest zadnym przestepstwem. Mloda dziewczyna, moze byla przemeczona, moze sie nie wysypiala. Nie wiemy czy Madzia byla dzieckiem bezproblemowym, czy moze miala nocne kolki albo inne problemy, ktore nie pozwalaly matce sie wyspac.
Masa dojrzalych kobiet prosi o pomoc matke lub tesciowa a tu mloda dziewczyna oddala dziecko tesciowej na dwa tygodnie i dla niektorych to juz dowod na to, ze zabila coreczke.
Tym bardziej, że oddała je babci, a nie zostawiła nie wiadomo gdzie.
Stary 2012-02-03, 20:27   #1368
kasica123
Zakorzenienie

Poza tym jak mówiła,że Madzi główka latała we wszystkie strony...

I jeszcze powiedziała,że ten jej mąż nie był w to w ogóle zamieszany i nic nie wiedział....
Stary 2012-02-03, 20:27   #1369
Cocos_
Raczkowanie

A czy dzisiejszą 'Uwagę' można gdzieś w Internecie obejrzeć?

http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...-ma,nId,432442

Kurtka nie ma nic wspólnego ze sprawą. 'zawiniątko'...

01.05.2010

Edytowane przez Cocos_
Czas edycji: 2012-02-03 o 20:29
Cocos_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:28   #1370
martynusia222
Zakorzenienie

Nie wypowiadałam się wcześnie, ale czytałam.
Normalnie ta cała sprawa przyprawia mnie o dreszcze.
Mimo wszystko myślę, że kontynuacja sprawy będzie jeszcze bardziej zaskakująca.
Bo gdzie są zwłoki???
Stary 2012-02-03, 20:28   #1371
sensualangel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pannafu Pokaż wiadomość
Widzieliście rozmowę teściowej z mamą Madzi w UWADZE?
przegapiłam, to opowiadaj bo na stronie UWAGA jeszcze nie ma....

Edytowane przez sensualangel
Czas edycji: 2012-02-03 o 20:30
sensualangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:28   #1372
Rottie
Zadomowienie

Cytat:
Co do tego to najbardziej uderza mnie to, że ona od początku myśli tylko o sobie. Dziecko nie interesuje jej wcale..
Stary 2012-02-03, 20:29   #1373
Rajni
Zadomowienie

Jak dla mnie nie ma żadnego usprawiedliwienie dla Rutkowskiego. Przecież on jest detektywem a nie reporterem uwagi. Jego zadaniem jest wskazać sprawcę i odnaleźć ciało albo dziecko, a nie kręcić filmiki ukrytą kamerą i później sprzedawać je TVNowi.

Edytowane przez Rajni
Czas edycji: 2012-02-03 o 20:31
Stary 2012-02-03, 20:29   #1374
pannafu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cocos_ Pokaż wiadomość
Może dopiero jutro pojawi się na stronie Uwagi.
Stary 2012-02-03, 20:29   #1375
martynusia222
Zakorzenienie

Cytat:
Wchodziłam przed chwilą na stronę Uwagi i tam jeszcze nie można.

EDIT: A jak to obejrzeć ? Mi tylko tekst + zdjęcie się wyświetla. A ogólnie zawsze wszystkie reportaże mogę normalnie oglądać...

Edytowane przez martynusia222
Czas edycji: 2012-02-03 o 20:31
martynusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:29   #1376
andziulka21
Raczkowanie

Cytat:

ale powiedziała też, że nie wyobraża sobie wyjść za 5-10 lat chodzić po ulicy i się uśmiechać
Stary 2012-02-03, 20:29   #1377
201607061212
Konto usunięte

Cytat:

http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...-ma,nId,432442

Kurtka nie ma nic wspólnego ze sprawą. 'zawiniątko'...
uwagę na tvnplayer chyba można zobaczyć
201607061212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:30   #1378
pavett
Zadomowienie

GG do pavett

[QUOTE=_chocolate;32045525]Ci świadkowie to był blef Rutkowskiego - chciał zobaczyć jej reakcję

Matka w rozmowie z Rutkowskim powiedziała, że zakopała dziecko. - Nie możemy wykluczyć że zwierzęta mogły dziecko zjeść. Dziecko było w kurtce, zakopane pod drzewem. (...) Katarzyna sfingowała napad.

Jakim cudem mogła zakopać dziecko kiedy ziemia tak zmarznięta?

Obawiam się że ta cała teoria upadku dziecka jest wyssana z palca, że matka sprzedała dziecko i teraz tylko chce odwrócić uwagę od tej sytuacji. Choć w sumie to już sama nie wiem......
Stary 2012-02-03, 20:31   #1379
WhiteCherry
Zakorzenienie

najnowszego odcinka jeszcze nie ma, ale wypowiedzi matki z poprzedniego są przerażające w obliczu tego, co już wiemy :/

http://uwaga.tvn.pl/55256,wideo,3324...,reportaz.html

btw. w materiale tym powiedzieli, że pies tropiący podczas poprzednich przeszukiwań terenu (przed przyznaniem się do winy) znalazł trop! ale zaprowadził ich tylko na parking.

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2012-02-03 o 20:33
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:31   #1380
pannafu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sensualangel Pokaż wiadomość
przegapiłam, to opowiadaj bo na stronie UWAGA jeszcze nie ma....
Szukam bezpośrednio na stronie Uwagi, ale póki co jest tylko sam reportaż http://uwaga.tvn.pl/55349,news,,nie_...,reportaz.html
W zakładce wideo jeszcze nie ma dzisiejszego nagrania. Może pojawi się jutro.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości