Oleje i olejki do włosów - część IV - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-03, 14:57   #4921
trommelka
Zadomowienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

Powracam z pokorą. Mam nadzieje, że będę umiała nadgonić milion Waszych postów

Kliknęłam właśnie bezbarwną hennę Khadi i olejek stymulujący wzrost włosów również Khadi. Powiedzcie mi czy szampon Joanny Rzepa nadaje się do mycia przed hennowaniem ?
Ale który, bo jest chyba kilka rodzajów? Jeżeli nie ma silikonów a ma Sles to się nadaje

Cytat:
Napisane przez paulinad138 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Poradźcie mi jakiś najlepszy olejek na bardzo zniszczone włosy?
Jest jakiś olejek który pomoże mi na zniszczone końcówki?
Najlepszym lekarstwem na bardzo zniszczone końcówki są nożyczki. Efekt natychmiastowy gwaratnowany
A o ochronie i olejowaniu wszystko znajdziesz w tym wątku. Wybacz, że nie dostaniesz od razu odpowiedzi podanej na tacy, ale zapewniam, że po lekturze chociaż 15 stron, przeglądaniu zalączonych linków i blogów w podpisach będziesz miala listę olejów, razem z proporcjami, mieszankami, szamponami, którymi można je zmyć
Jak się mylę - dam się ogolić na lyso

Cytat:
Napisane przez Cesena0 Pokaż wiadomość
Ha! Kij w oko fryzjerkom,które mówiły,że po farbowaniu chemią na hennę będę mieć zielone włosy
Kochamy kompetencje naszych fryzjerek! I ich umysly ścisle i wyobrażenie "1cm"
Cieszymy się, że nie jesteś zielona

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:58   #4922
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Ja używam silnego,ziołowego evy natury. nie musiałabym się powtarzać gdyby przed zadaniem pytania nowe osoby przerwały choć kilka stron albo użyły wyszukiwarki na tym wątku,w sls i sles było pisane już wiele razy. nie chce być niemiła ale taki jest fakt.
Stary 2012-02-03, 15:15   #4923
trommelka
Zadomowienie

Zapomnialam się pochwalić..
Siostra kupila mi olej sezamowy z Lidla! I teraz po powrocie do domu będę miala trudną decyzję, co testować najpierw - sezam, czy Heenarę.. Ale chyba Heenarę

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
Ja używam silnego,ziołowego evy natury. nie musiałabym się powtarzać gdyby przed zadaniem pytania nowe osoby przerwały choć kilka stron albo użyły wyszukiwarki na tym wątku,w sls i sles było pisane już wiele razy. nie chce być niemiła ale taki jest fakt.
Dokladnie!
Ale uważaj, Kochana!

Kiedyś dostalam PW od jednej z początkujących wlosomaniaczek, że jestem "wredna i niechętna do pomocy" bo odsylam do lektury wątku.. Normalnie nie moglam się pozbierać przez kilka dni

Wszystkie nowe olejomaniaczki i wlosomaniaczki są mile widziane i bardzo się (zapewne) wszystkie cieszymy, że jest nas coraz więcej
Ale lektura kilku, podkreślam przynajmniej kilku stron danego wątku naprawdę nie boli. I to nie jest oznaka mojej wredności, tylko bardziej troski o nasz czas. Bo niezbyt fajnie jest na każdej stronie odpowiadać na dwa takie same pytania.. Być może ja też nie jestem odpowiednią osobą do wypowiadania się na ten temat, bo oficjalnie na wizażu sama jestem od niedwana, ale leb na karku i trochę rozumku jednak mam i wyobrażam sobie jakie musi być wkurzające dla wizażanek z większym stażem, że ktoś ciągle zadaje te same pytania.. Ok koniec, bo znów się dowiem, że jestem wredna a przeczytanie po raz kolejny takiej obelgi już by mnie chyba dobilo

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie

Edytowane przez trommelka
Czas edycji: 2012-02-03 o 15:19
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:23   #4924
plineczka003
Zadomowienie

Dziewczyny któraś z was mnie pytała czy widziałam na żywo efekty farbowania Biokapem. Przepraszam, że nie pamiętam kto to był, a zanim znajdę to dziewczyny naprodukują kolejne strony. Nie widziałam, ale liczne dobre recenzje i filmik Agibil mi wystarcza by uważać, że to dobry produkt. Póki co czaję się na farbę Color&Soin.

Zgadzam się z wami jeśli chodzi o to powtarzające się pytania. I zupełnie tego nie rozumiem. Gdy mnie coś interesuje to czytam co się da by wiedzieć jak najwięcej

Miałam zdać relację z nocy z sezamem TŻ zapach nie przeszkadzał, a on bardzo wybredny jest w tej kwestii. A jeśli chodzi o efekty to póki co jestem na tak. Włosy mięciutkie, jakby bardziej odżywione, ale nie tak błyszczące i gładkie jak po Amli. Nie uznaję tego za minus bo mam zniszczone włosy i nie oczekuję cudownego uzdrowienia
plineczka003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:29   #4925
monak89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość
Dokladnie!
Ale uważaj, Kochana!

Kiedyś dostalam PW od jednej z początkujących wlosomaniaczek, że jestem "wredna i niechętna do pomocy" bo odsylam do lektury wątku.. Normalnie nie moglam się pozbierać przez kilka dni

Wszystkie nowe olejomaniaczki i wlosomaniaczki są mile widziane i bardzo się (zapewne) wszystkie cieszymy, że jest nas coraz więcej
Ale lektura kilku, podkreślam przynajmniej kilku stron danego wątku naprawdę nie boli. I to nie jest oznaka mojej wredności, tylko bardziej troski o nasz czas. Bo niezbyt fajnie jest na każdej stronie odpowiadać na dwa takie same pytania.. Być może ja też nie jestem odpowiednią osobą do wypowiadania się na ten temat, bo oficjalnie na wizażu sama jestem od niedwana, ale leb na karku i trochę rozumku jednak mam i wyobrażam sobie jakie musi być wkurzające dla wizażanek z większym stażem, że ktoś ciągle zadaje te same pytania.. Ok koniec, bo znów się dowiem, że jestem wredna a przeczytanie po raz kolejny takiej obelgi już by mnie chyba dobilo
i chwała ci za to.
kiedyś, dawno temu, jak wchodził do polski ogólnodostępny internet i to nei ten z modemu - czytałam artykuł, na temat dołączania do grup dyskusyjnych. i właśnie tam było, że warto najpierw poczytać zanim się dołączy, a potem dopiero zacząć rozmowę. szkoda że współcześnie wymaganie przeczytaniua 10 stron jesty zbyt wielkie, cóż poradzić na analfabetyzm w narodzie.
ja mam wszystkie 10 palców u rąk, mnie jeszcze wyszukiwarka i pszeszukiwanie wątków nie pogryzło.

arachidowy na głowie, coraz bardziej mi przeszkadza jego intensywny zapach. znowu zapomniałam zwilżyć włosy wodą z odżywką przed nałożeniem oleju, skleroza nie boli
olejek himalaya - .

słodkie migdały - end.
oliwka hipp - end.

drożdże-tran-seboradin
hh 220'
monak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:55   #4926
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez enn_ Pokaż wiadomość
Super
A co z tym szamponem? Chyba jak użyję 2-3 razy zanim wybiorę się do Rossmanna to będzie ok?
Pewnie, że tak
Stary 2012-02-03, 15:56   #4927
enn_
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam - moja wina.
O myciu włosów po olejowaniu czytałam na blogach i znajdywałam zupełnie różne opinie, więc zdecydowałam się zapytać o szampony tutaj, przy okazji pytania o olej z wiesiołka (o którym zbyt wielu informacji, dotyczących konkretnie działania na włosy od zewnątrz, w wyszukiwarce nie znalazłam).
Następnym razem postaram się być dokładniejsza w poszukiwaniu informacji.

Edytowane przez enn_
Czas edycji: 2012-02-03 o 16:00
enn_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 16:00   #4928
moooniek
Zakorzenienie

a ja naolejowałam włosy olejem z nasion bawełny,brat przyszedł i mi mówi, że na 17 idziemy do babci i musiałam zmyć. Godzinę tylko trzymałam;(
Stary 2012-02-03, 16:45   #4929
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Dokladnie!
Ale uważaj, Kochana!

AMEN!
Cytat:
Napisane przez monak89 Pokaż wiadomość
i chwała ci za to.
kiedyś, dawno temu, jak wchodził do polski ogólnodostępny internet i to nei ten z modemu - czytałam artykuł, na temat dołączania do grup dyskusyjnych. i właśnie tam było, że warto najpierw poczytać zanim się dołączy, a potem dopiero zacząć rozmowę. szkoda że współcześnie wymaganie przeczytaniua 10 stron jesty zbyt wielkie, cóż poradzić na analfabetyzm w narodzie.
Chyba lenistwo podparte egocentryzmem ("halo! to ja! ja tu jestem! zadaję pytanie, które jest bardzo istotne bo jest MOJE!!!").
Cytat:
ja mam wszystkie 10 palców u rąk, mnie jeszcze wyszukiwarka i pszeszukiwanie wątków nie pogryzło.
Oj tam oj tam. Pewnie dajesz wyszukiwarce słodycze za plecami innych i dlatego Cię nie gryzie

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Przepraszam - moja wina.
O myciu włosów po olejowaniu czytałam na blogach i znajdywałam zupełnie różne opinie, więc zdecydowałam się zapytać o szampony tutaj, przy okazji pytania o olej z wiesiołka (o którym zbyt wielu informacji, dotyczących konkretnie działania na włosy od zewnątrz, w wyszukiwarce nie znalazłam).
Następnym razem postaram się być dokładniejsza w poszukiwaniu informacji.
Wiesz, tak naprawdę wszystko trzeba przetestować na sobie, tu też ścierają się różne opinie, ślepy traf, że akurat ja Ci odpowiedziałam a ja jestem z tych mniej rygorystycznych, dopuszczam slesy, oleje rafinowane, parafinę i silikony Cały myk polega na tym, żeby wiedzieć co z czym używać i jakie działanie mają poszczególne składniki - najpierw w teorii potem w praktyce na własnej głowie.

Skoro w Twoim przypadku chodzi jedynie o 3 mycia slesem przed zakupami w Ross, to naprawdę nie ma o czym mówić, tak jak kiedyś Trommelka powiedziała, czym to jest wobec wieczności ))) Potem kupisz sobie łagodniejszy szampon i zobaczysz, co Ci bardziej odpowiada
A wiesiołek jak wiesiołek, jeśli jest w kremach do buzi to czemu miałby źle działać na włosy. Poeksperymentuj i daj znać, co wyszło Może stworzysz nową modę na olej z wiesiołka
Stary 2012-02-03, 16:47   #4930
enka999
Zadomowienie

dziewczyny zauważyłam dzisiaj u siebie na grzywce dwa srebrne włosy, nie wyglądały mi na typowe siwe włosy przypominały mi "anielski włos".... nie wiem czym to może być spowodowane, bo chyba już nie zaczęłam siwieć

Włosomaniaczka

enka999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 17:06   #4931
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enka999 Pokaż wiadomość
dziewczyny zauważyłam dzisiaj u siebie na grzywce dwa srebrne włosy, nie wyglądały mi na typowe siwe włosy przypominały mi "anielski włos".... nie wiem czym to może być spowodowane, bo chyba już nie zaczęłam siwieć
Ja jakiś czas temu przy skroni znalazłam też dwa takie włoski i wyrwałam je, wiem nie powinnam tego robić Od tego czas spokój. Może to być spowodowane stresem i to nie znaczy, że zaczynasz siwieć. Ja kiedy pojawiły mi się te dwa włoski akurat miałam trochę stresujący okres, teraz nie zauważam nowych.
Także głowa do góry
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 17:08   #4932
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez plineczka003 Pokaż wiadomość
Dziewczyny któraś z was mnie pytała czy widziałam na żywo efekty farbowania Biokapem. Przepraszam, że nie pamiętam kto to był, a zanim znajdę to dziewczyny naprodukują kolejne strony. Nie widziałam, ale liczne dobre recenzje i filmik Agibil mi wystarcza by uważać, że to dobry produkt. Póki co czaję się na farbę Color&Soin.

Zgadzam się z wami jeśli chodzi o to powtarzające się pytania. I zupełnie tego nie rozumiem. Gdy mnie coś interesuje to czytam co się da by wiedzieć jak najwięcej

Miałam zdać relację z nocy z sezamem TŻ zapach nie przeszkadzał, a on bardzo wybredny jest w tej kwestii. A jeśli chodzi o efekty to póki co jestem na tak. Włosy mięciutkie, jakby bardziej odżywione, ale nie tak błyszczące i gładkie jak po Amli. Nie uznaję tego za minus bo mam zniszczone włosy i nie oczekuję cudownego uzdrowienia
ja w sierpniu farbowałam Biokapem, zdjęcia w galerii, farbę polecam
Cytat:
oj chyba siwe, a ile masz lat? ja naliczyłam ich z 20

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 17:10   #4933
enka999
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Ja jakiś czas temu przy skroni znalazłam też dwa takie włoski i wyrwałam je, wiem nie powinnam tego robić Od tego czas spokój. Może to być spowodowane stresem i to nie znaczy, że zaczynasz siwieć. Ja kiedy pojawiły mi się te dwa włoski akurat miałam trochę stresujący okres, teraz nie zauważam nowych.
Także głowa do góry
tez je wyrwałam no fakto ostatnio często się czymś stresuje więc to może to jest powód....

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość

oj chyba siwe, a ile masz lat? ja naliczyłam ich z 20
w maju kończe 21

Włosomaniaczka

enka999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 17:15   #4934
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

dziewczyny u mnie na blogu aktualizacja wlosow, ktore nie urosly NIC.
Stary 2012-02-03, 17:26   #4935
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
tez je wyrwałam no fakto ostatnio często się czymś stresuje więc to może to jest powód....

w maju kończe 21
ja też maju, tylko że 23 lata

Zapraszam na bloga!!!!

Stary 2012-02-03, 17:27   #4936
justusia16
Wtajemniczenie

Biokap to zwykłe farby chemiczne, nie żadna henna ?
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 17:52   #4937
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NellN Pokaż wiadomość
Są tu na forum osoby korzystające z silnych ziolowych szamponów z SLeSami i mają boskie włosy, więc jednak coś z tych olejów działa Ja myję na przemian SLeSowym (wtedy wytrzymują dwa dni) i HIPPem (jeden dzień).
Ja dbam o włosy prawie 1,5 i myję szamponem z SLESem (Joanna Naturia), a efekty widzę ogromne. Przez jakiś czas używałam BD, ten nowy Timotei i myłam odżywką, jednak po nich włosy były oklapnięte i bez życia, więc każdy musi znaleźć swoją pielęgnację.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 18:03   #4938
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
Biokap to zwykłe farby chemiczne, nie żadna henna ?
farby roślinne, chemie też mają, ale nie zawierają amoniaku, niklu i innych takich, wejdź na ich stronę to zobaczysz

Zapraszam na bloga!!!!

Stary 2012-02-03, 18:24   #4939
justusia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
farby roślinne, chemie też mają, ale nie zawierają amoniaku, niklu i innych takich, wejdź na ich stronę to zobaczysz
No już poczytałam, chyba się skusze... muszę zafarbować
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 18:28   #4940
mischievous
Zakorzenienie

Ja jeszcze wroce do tych sklejonych wlosow. Tak z ciekawosci czarna orchidea jakie sa Twoje naturalne wlosy?

Moje sa lekko falowane..

moze wlosy ktore maja tendencje do falowania wlasnie dlatego tak się oblepiaja?

Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć

mischievous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 19:10   #4941
miss_dior
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
więc każdy musi znaleźć swoją pielęgnację.
zgadzam się w 100%. dla każdego optymalna jest inna pielęgnacja.

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
dziewczyny u mnie na blogu aktualizacja wlosow, ktore nie urosly NIC.
Twoje włosy są DOSKONAŁE : love:
miss_dior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 19:14   #4942
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mischievous Pokaż wiadomość
Ja jeszcze wroce do tych sklejonych wlosow. Tak z ciekawosci czarna orchidea jakie sa Twoje naturalne wlosy?

Moje sa lekko falowane..

moze wlosy ktore maja tendencje do falowania wlasnie dlatego tak się oblepiaja?
tzn ja nie mam idealnie prostych wlosow, przy twarzy sie faluja, jak byly krotsze to tak samo, ale nie pamietam jak sie ukladaly gdy byly dlugie, pocieniowane.
zreszta, malo kto ma idealnie proste wlosy przeciez.
Stary 2012-02-03, 19:17   #4943
mischievous
Zakorzenienie

Cytat:
tzn ja nie mam idealnie prostych wlosow, przy twarzy sie faluja, jak byly krotsze to tak samo, ale nie pamietam jak sie ukladaly gdy byly dlugie, pocieniowane.
zreszta, malo kto ma idealnie proste wlosy przeciez.
Znam wiele osob o wlosach idealnie prostych bez prostowania

Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć

Stary 2012-02-03, 19:21   #4944
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Czarnej Orchidei chodziło o to, że wiele osób jest przeświadczonych o tym, że ma proste włosy, a naprawdę są falowane. Na świecie naprawdę jest mniej osób z idealnie prostymi niż falowanymi/kręconymi. A nie przeczy to temu, że znasz wiele osób z prostymi
To mówiła ja, mam kręcone włosy

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 19:25   #4945
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:
a ja akurat bardzo malo ;d nawet osoby, ktore myslaly ze maja wlosy- druty gdy sciely i pocieniowaly to zaczely sie puszyc i falowac.
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Czarnej Orchidei chodziło o to, że wiele osób jest przeświadczonych o tym, że ma proste włosy, a naprawdę są falowane. Na świecie naprawdę jest mniej osób z idealnie prostymi niż falowanymi/kręconymi. A nie przeczy to temu, że znasz wiele osób z prostymi
jw.
pewnie wlasnie procentowo mniej

a tak w ogole to widze, ze moje wlosy jakos naturalnie dąża do nowego kształtu, w sensie, jakby podciął wkoncu te konce to mialabym taki baaardzo zaokraglony trojkąt, jak chce, no ale Paulinka sie boi bo jest przywiazana do swoich wlosow
Stary 2012-02-03, 19:47   #4946
mischievous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
ja zrozumialam o co chodzilo Czarnej Orchidei tylko ja wlasnie wspomnialam o tych osobach ktore wiem ze maja na pewno

apropo wlosow postopniowanych ja mialam na maxa od gory pocieniowane czego strasznie zaluje ale na szczescie powoli mi odsrataja, teraz chyba chcialabym wszystkie rowne

Czarna Orchidea doskonale Cie rozumiem z tym scinaniem, mnie chyba fryzjerki strasznie nie lubia jak zachodze na sciecie (2 razy w roku wiem wiem, teraz bede troche czesciej zeby te zniszczone podciac). Zawsze jak siadam na fotel zanim zdaza mnie o cos zapytac mowie ze chce delikatnie sciac tlumacze dokladnie i je mecze no ale musza mnie wysluchac :P
A ze wlasnie sa jeszcze postopniowane to kazdy milimetr widze ktory jest sciety Ostatnio nawet Tz przezywal okropnie moje sciecie moja przyjaciolka nie widziala roznicy, ja strasznie rozzalona i zawiedziona fryzjerem a Tz mnie dobil "no faktycznie krotkie" - gdzie inni nie widzieli ze cokolwiek bylo ruszone

Stary 2012-02-03, 19:57   #4947
vyenna
Zadomowienie

Muszę powiedzieć, że patrzę na swoje włosy i dochodzę do wniosku, że strasznie mi urosły Jakiś czas temu byłam u fryzjerki, która mi mocno je ścięła, a teraz już wróciły do poprzedniej długości - nawet ją przebiły! )

Zastanawiam się nad zakupem amli dabura, ale patrzę na skład i nie wiem, czy to napewno dobry produkt.

Mineral oil - Parafina, Canola oil - olej rzepakowy, Elaeis guineensis oil - olej palmowy, Phyllanthus emblica & Lawsonia inermis Extract - ekstrakty z Amli i Henny, Perfume - zapach, Prunus amygdalus dulcis oil - olej ze słodkich migdałów, Phenyl Trimethicone - sylikon, Butyl Methoxydibenzoylmethane - filtr przeciwsłoneczny, Rosmarinus officinalis oil - olej rozmarynowy, Tertiary Butyl Hydroquinone -antyoksydant, D&C Green No.11 (CI 47000), D&C Green No.6 (CI 61565), D&C Red No.17 (CI 26100) - barwniki

I parafina i sylikony? Trochę przerażające. Czy to może jest jakaś inna amla dabura, niż Wy macie?
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:46   #4948
StayInShape
Rozeznanie

Cytat:
No jak to tak . Czytając Twoje posty odnoszę wrażenie, że jesteś miłą osobą . To jakieś nieporozumienie

Zastanawiam się, co by tu dzisiaj nałożyć
Stary 2012-02-03, 20:47   #4949
enn_
Zakorzenienie

Jak powinny wyglądać włosy po naolejowaniu? Wiem, że nie powinny od oleju ociekać, ale mam wrażenie, że moje są dość suche - to znaczy wyglądają jakbym ich miesiąc nie myła, ale np. nie wiem czy by mi znacząco pobrudziły poduszkę jakbym poszła spać.
Dodam, że na moje włosy do połowy szyi myślę, że zużyłam jakieś 2 stołowe łyżki oleju.

Szukałam, ale nie znalazłam - dziwię się, bo na pewno nie ja pierwsza mam takie wątpliwości, ale może nie wymyśliłam dobrych słów kluczy, nie wiem.
Stary 2012-02-03, 20:50   #4950
pannanika
Zakorzenienie

Cytat:
Jak powinny wyglądać włosy po naolejowaniu? Wiem, że nie powinny od oleju ociekać, ale mam wrażenie, że moje są dość suche - to znaczy wyglądają jakbym ich miesiąc nie myła, ale np. nie wiem czy by mi znacząco pobrudziły poduszkę jakbym poszła spać.
Dodam, że na moje włosy do połowy szyi myślę, że zużyłam jakieś 2 stołowe łyżki oleju.

Szukałam, ale nie znalazłam - dziwię się, bo na pewno nie ja pierwsza mam takie wątpliwości, ale może nie wymyśliłam dobrych słów kluczy, nie wiem.
Dobrze zrobiłaś. Nawet trochę dużo na tak krótkie włosy. Powinny po prostu wyglądać na przetłuszczone. I mi się np. tylko raz zdarzyło pobrudzić poduszkę i wtedy nałożyłam stanowczo za dużo oleju.

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości