|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!
Cytat:
Poza tym skoro wie ile grozi za zabójstwo/morderstwo to równie dobrze może wiedziec ile grozi za nieumyślne spowodowanie śmierci... Ja też kodeksu prawnego nie znam na pamięć,ale orientuję się że byłaby to o wiele łagodniejsza kara .
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Za nieumyślne spowodowanie smierci dostałaby zawiasy w najgorszym przypadku.
|
#1383 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=pavett;32047532]
Cytat:
Myślę bardzo podobnie. Zakopała? Sama? To wątła, drobna dziewczyna. Szłaby gdzieś sama ze szpadlem, zmarłym dzieckiem i kopała zamarzniętą (porządnie zamarzniętą ziemię)? Jeśli tak, to, wg, mnie musiała mieć pomoc. Sama nie miałaby sił, by zakopać to maleństwo. Poza tym kopanie zajmuje trochę czasu, ktoś mógłby ją nakryć. Jeśli już to sądzę, że zrobiłaby coś szybkiego, żeby 'łatwo' pozbyć się zwłok. Wrzuciła do rzeki, zostawiła gdzieś, nie wiem. To ten reportaż: http://uwaga.tvn.pl/332907,reportaze,nie_chce _pomocy__nie_chce_takiego _zycia,wideo_detal.html ?
Edytowane przez Cocos_ Czas edycji: 2012-02-03 o 20:40 |
|
|
|
|
#1384 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
ja sama nie wiem jak powinni to podciągnąć. Ok, ponoć jej wypadło - jest nieumyslne.
Ale poszła Madzie zakopać - do lasu, w zimie zakopać niemowlę. Wymysliła historyjke, czyli falszywie zeznawała. Mam nadzieje, ze daliby jej surowszą karę, a nie w zawiasach. Mam naprawde duzo złosci dla matki, nie potrafie inaczej. A chciałabym inaczej, chcialabym nie miec tej nienawisci do takich kobiet, ale nie umiem
|
|
|
|
#1386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1387 |
|
Raczkowanie
|
Bzdur Rutkowskiego nawet nie chce mi się komentować.
Czytałam dziś dużo wypowiedzi ludzi z Sosnowca - więc to Pszemsza tak śmierdzi, i to cały czas, więc bzdurą jest jakoby czuć było fetor rozkładającego się ciałka. Po drugie: w jakim parku żyją zwierzęta, które mogłyby zjeść ciałko dziecka nie pozostawiając ani kosteczki? Po trzecie: kiedy zagnięła Madzia nie było aż takich mrozów, ale było dość zimno i było oblodzone. Rozkopanie ziemi porządnym narzędziem (bo rękoma nie dałoby się) nie uszłoby uwadze ludzi, a w okolicy trochę ludzi spaceruje. Po czwarte - nie wydaje Wam się dziwne, że nie mówi dokładnie, gdzie pochowała Madzię? i czemu wygląda to, jakby nie do końca wiedziała ? No ok, powiedziała, że niby tu i tu, ale, jak piszę: niedokładnie. Z kolei policja czy ekipa Rukowskiego chyba nie mieliby większego problemu ze zlokolizowaniem takiego miejsca. Przecież w takiej przekopanej ziemi nie ma trawy, jest łyse miejsce no i ewidentnie widać że było kopane. Po piąte: na innym forum pokazano zdjęcie ojca (jest pod tym linkiem: http://imagefruity.com/images/54050767767558745682.jpg), podobno z jego już usuniętego profilu na Naszej Klasie, w w podpisie tego zdjęcia widniało "Likanie... - przy nas wampiry są niczym. " Nie wiem, może to plotka, ale....kłóci mi się to z obrazem idealnego tatusia... Po szóste: nawet jeśli poszedł do tej piwnicy to nie ma opcji, by po powrocie nie zauważył, że z córką jest coś nie tak, że nie żyje, bądź, że przed kilkoma chwilami miała wypadek. Widziałby roztrzęsioną czy zdenerwowaną matkę...A on jeszcze niby wózek pomógł znieść. Rutkowski twierdzi, że matka wchodziła na stronę, gdzie piszą, jak oszukać wariograf. Może to ojciec wchodził? Rutkowski normalnie jakiś "wszechwidzący", skoro obserwując wejścia na te stronę widzi KTO siedzi za klawiaturą i monitorem. Nic , tylko pogratulować. Ja na mojej www widzę wejścia z danego IP, ale za nic nie mogę zobaczyć, kto dokładnie oglądał , czy mężczyźni czy kobiety, hmmm... ![]() zresztą, znane są przypadki zarówno oszukania wariografu jak i jego pomyłki.... Wg mnie zamieszani są oboje, skłonna bym była nawet stwierdzić, że matka jest wrabiana na siłę w całość, choć ABSOLUTNIE nie jest bez winy. Ale wydaje mi się, że jest osobą współwinną, czyli, że kogoś jednak w tej układance brakuje... Fakt, że Rutkowskiego podobno załatwiali rodzice "tatusia"...a on sam teraz chce sobie poprawić notowania swoją bardzo mało spójną wersją. No i ciekawi mnie teza wysnuta przez jasnowidza Jackowskiego... link No nic, zobaczymy...Tak, czy inaczej cała ta historia jest przerażająca... I tylko małej Biedulki żal.... p.s sorry, rozpisałam się, ale mnie ten medialny popis Rutkowskiego całkiem z równowagi wytrącił dodam jeszcze, że są chwile, kiedy jestem za karą śmierci.... Edytowane przez Chimita Czas edycji: 2012-02-03 o 20:43 |
|
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1389 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zgadzam się też z powyższym. Rutkowski zrobił medialną szopkę nie zważając na nic i nikogo.
|
|
|
#1390 |
|
Konto usunięte
|
No i na pytanie gdzie dziecko, odpowiadała ,,Czy to teraz ważne', ,,to bez znaczenia teraz''
|
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
Na PolsatNews są rozmowy dot. tej sprawy,przed chwilą wypowiadał się kryminolog Brunon Hołyst-mówił m.in.,że zeznania matki są niewiarygodne, a działania Rutkowskiego nieprofesjonalne (wykorzystywanie filmiku w sieci itp.).Dodał też,że bez ciała dziecka nie można mówić o tym,że nie żyje.
|
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co, pamietam tamtego wieczora byl mróz ale ziemia tam nie byla jakos szczegolnie zmarźnieta bo nie trzaskało jeszcze takimi temperaturami jak przez ostatnie dni.
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja podejrzewam, ze badz co badz majac tyle na glowie nie szukalabym informacji na necie ile grozi za nieumyslne spowodowanie smierci. A co do kary dozywocia za morderstwo... No coz to juz chyba wie kazdy, ze maksymalna kara za morderstwo jest wlasnie dozywocie. I tu chodzi tez o to, ze dziewczyna mogla nie wiedziec jak jej czyn zostalby zaklasyfikowany biorac pod uwage porzucenie zwlok. Co do zakopania dziecka- pogoda ostatnio niezbyt sprzyja kopaniu dolkow w ziemi (mroz), po drugie chyba lyzka musialaby ta dziure wykopac bo jakos sobie nie wyobrazam zeby jedna reka pchala wozek a w drugiej niosla szpadel. |
|
|
|
|
#1394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1395 |
|
Raczkowanie
|
a ja od początku czuję, że ona to dziecko sprzedała.. tfu tfu oby się nie sprawdziło.. chociaż może i to lepsze niż ewentualność śmierci
biedne dziecko.. dla mnie nic jej nie tłumaczy
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Boże dla mnie to tylko argument, że wszystkie nasze klasy i tego typu portale to porażka. A sama mam facebooka
Później wyciągają wszystko co możliwe dorabiając do tego swój własny odpowiedni komentarz. To, że ktoś wstawia jakieś durne zdjęcia z durnymi podpisami nie znaczy że jest mordercą, psychopatą. Jestem pewna że jakby(odpukać) coś się w moim życiu zawirowało ktoś zaraz wyciągnął by zdjęcie na którym przytulam kolegę z podpisem: uduszę Cię. Ze stosownym dopiskiem-widzicie do czego ona zdolna. Oczywiście, że ojciec może być w to zamieszany, tak praktycznie wszystko może być możliwe bo mało wiemy, ale wybaczcie, wyciąganie jakiś zdjęć z nk itp. to są żadne dowody na cokolwiek a tylko podkręcanie sztucznie atmosfery. to apropo tego co napisała Chimita m.in. Edytowane przez maryanna3 Czas edycji: 2012-02-03 o 20:49 |
|
|
|
#1397 |
|
Raczkowanie
|
mnie mówiła koleżanka, która niedaleko mieszka, że bez porządnego narzędzia nie dałaby rady. I że było oblodzone, a ziemia "twarda jak diabli"
|
|
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1399 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1400 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam i dobrej nocy
|
|
|
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W polsat news jakaś tam doktor się wypowiadała na temat rzekomego fetoru, który czuł Rutek...że takie ciałko takie małego dzieciątka rozkłada się zupełnie in aczej niż ciało doroslego,ze nie ma tak mocnego fetoru gdyż ma w organizmie mało różnych bakterii, które dorośli posiadają.
|
|
|
#1402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1403 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
pokonuje ta trase non stop i musze przyznac ze kilka dni wczesniej przemoczylam tam buty, mimo tego ze szlam wieczorem bylo juz sporo na minusie ale w dzien bylo troche cieplej. W ten wieczor bylo zimno to fakt, pruszyl snieg ale ziemia nie byla twarda jak przy tych mrozach teraz.
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze? Chcialabym zeby ja sprzedałą, do jakiejs dobrej rodziny, ktora pragnie dziecka. Juz wolalabym zeby tam sie wychowała, była teraz zdrowa, takie małe nawet nie zdaje sobie sprawy, ze jest gdzie indziej.
|
|
|
|
#1408 |
|
Zadomowienie
|
ta historia jest poprosty straszna
![]() obejrzalam reportaz.... "kasia wychodzila na strone 'jak oszukac wariograf'....", "podczas klotni rozciela mezowi glowe drzwiami", "mowila o ziecku w czasie przeszlym""co powie mama co powiedza ludzie" :/ wg mnie najwiekszym jej zmartwieniem nie jest smierc dzieca tylko ewentualne wiezienie i opinia innych...masakra |
|
|
|
#1409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ktoś kiedyś próbował kopać w ziemi przy jakichkolwiek minusowych temperaturach? Wątpię żeby nawet mając łopatę ze sobą była wstanie wykopać dziurę, w którą zmieści się dziecko. Mężczyźnie może by się udało, ale to dość długo by trwało. |
|
|
|
|
#1410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszesz ze miała tyle na głowie ze nie szukała info...ale zeby taką szopkę odstawić, też musiała wszystko przemyśleć i podejrzewam,że nie trwało to parę minut, tylko poświęciła na to więcej czasu.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.

uwielbiam to uczucie, kiedy mówiąc głupek, myślę "Boże jak ja GO kocham" 
"ty nie jesteś kobietą, ty jesteś wyzwaniem"