Półroczna Magda porwana w Sosnowcu! - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-03, 20:32   #1381
kasica123
Zakorzenienie

Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
No tak bo dziewczyna pewnie zna kodeks karny na pamiec. Moze nigdy nie byla jej potrzebna wiedza nt. tego ile dostaje sie za nieumyslne spowodowanie smierci.
Mogla tez z gory zalozyc, ze zostanie posadzona o morderstwo skoro porzucila zwloki.
Ale jak oszukać wiarograf ( czy jak to się tam nazywa ) to umiała sprawdzić....
Poza tym skoro wie ile grozi za zabójstwo/morderstwo to równie dobrze może wiedziec ile grozi za nieumyślne spowodowanie śmierci...
Ja też kodeksu prawnego nie znam na pamięć,ale orientuję się że byłaby to o wiele łagodniejsza kara .
Stary 2012-02-03, 20:34   #1382
1985SiWA
Zakorzenienie

Za nieumyślne spowodowanie smierci dostałaby zawiasy w najgorszym przypadku.
Stary 2012-02-03, 20:37   #1383
Cocos_
Raczkowanie

[QUOTE=pavett;32047532]
Cytat:
Napisane przez _chocolate Pokaż wiadomość
Ci świadkowie to był blef Rutkowskiego - chciał zobaczyć jej reakcję

Matka w rozmowie z Rutkowskim powiedziała, że zakopała dziecko. - Nie możemy wykluczyć że zwierzęta mogły dziecko zjeść. Dziecko było w kurtce, zakopane pod drzewem. (...) Katarzyna sfingowała napad.

Jakim cudem mogła zakopać dziecko kiedy ziemia tak zmarznięta?

Obawiam się że ta cała teoria upadku dziecka jest wyssana z palca, że matka sprzedała dziecko i teraz tylko chce odwrócić uwagę od tej sytuacji. Choć w sumie to już sama nie wiem......

Myślę bardzo podobnie.

Zakopała? Sama? To wątła, drobna dziewczyna. Szłaby gdzieś sama ze szpadlem, zmarłym dzieckiem i kopała zamarzniętą (porządnie zamarzniętą ziemię)? Jeśli tak, to, wg, mnie musiała mieć pomoc.
Sama nie miałaby sił, by zakopać to maleństwo.
Poza tym kopanie zajmuje trochę czasu, ktoś mógłby ją nakryć. Jeśli już to sądzę, że zrobiłaby coś szybkiego, żeby 'łatwo' pozbyć się zwłok. Wrzuciła do rzeki, zostawiła gdzieś, nie wiem.

To ten reportaż: http://uwaga.tvn.pl/332907,reportaze,nie_chce _pomocy__nie_chce_takiego _zycia,wideo_detal.html ?

01.05.2010

Edytowane przez Cocos_
Czas edycji: 2012-02-03 o 20:40
Cocos_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:38   #1384
201604190949
Konto usunięte

http://uwaga.tvn.pl/55349,wideo,3329...,reportaz.html jest
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:40   #1385
ellish
Zakorzenienie

ja sama nie wiem jak powinni to podciągnąć. Ok, ponoć jej wypadło - jest nieumyslne.
Ale poszła Madzie zakopać - do lasu, w zimie zakopać niemowlę. Wymysliła historyjke, czyli falszywie zeznawała.

Mam nadzieje, ze daliby jej surowszą karę, a nie w zawiasach.

Mam naprawde duzo złosci dla matki, nie potrafie inaczej. A chciałabym inaczej, chcialabym nie miec tej nienawisci do takich kobiet, ale nie umiem
ellish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:40   #1386
kasica123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziulka21 Pokaż wiadomość
ale powiedziała też, że nie wyobraża sobie wyjść za 5-10 lat chodzić po ulicy i się uśmiechać
Może chodziło jej o przepustkę...
Stary 2012-02-03, 20:41   #1387
Chimita
Raczkowanie

Bzdur Rutkowskiego nawet nie chce mi się komentować.
Czytałam dziś dużo wypowiedzi ludzi z Sosnowca - więc to Pszemsza tak śmierdzi, i to cały czas, więc bzdurą jest jakoby czuć było fetor rozkładającego się ciałka.
Po drugie: w jakim parku żyją zwierzęta, które mogłyby zjeść ciałko dziecka nie pozostawiając ani kosteczki?
Po trzecie: kiedy zagnięła Madzia nie było aż takich mrozów, ale było dość zimno i było oblodzone. Rozkopanie ziemi porządnym narzędziem (bo rękoma nie dałoby się) nie uszłoby uwadze ludzi, a w okolicy trochę ludzi spaceruje.
Po czwarte - nie wydaje Wam się dziwne, że nie mówi dokładnie, gdzie pochowała Madzię? i czemu wygląda to, jakby nie do końca wiedziała ?
No ok, powiedziała, że niby tu i tu, ale, jak piszę: niedokładnie. Z kolei policja czy ekipa Rukowskiego chyba nie mieliby większego problemu ze zlokolizowaniem takiego miejsca. Przecież w takiej przekopanej ziemi nie ma trawy, jest łyse miejsce no i ewidentnie widać że było kopane.

Po piąte: na innym forum pokazano zdjęcie ojca (jest pod tym linkiem: http://imagefruity.com/images/54050767767558745682.jpg), podobno z jego już usuniętego profilu na Naszej Klasie, w w podpisie tego zdjęcia widniało "Likanie... - przy nas wampiry są niczym. " Nie wiem, może to plotka, ale....kłóci mi się to z obrazem idealnego tatusia...

Po szóste: nawet jeśli poszedł do tej piwnicy to nie ma opcji, by po powrocie nie zauważył, że z córką jest coś nie tak, że nie żyje, bądź, że przed kilkoma chwilami miała wypadek. Widziałby roztrzęsioną czy zdenerwowaną matkę...A on jeszcze niby wózek pomógł znieść.

Rutkowski twierdzi, że matka wchodziła na stronę, gdzie piszą, jak oszukać wariograf. Może to ojciec wchodził? Rutkowski normalnie jakiś "wszechwidzący", skoro obserwując wejścia na te stronę widzi KTO siedzi za klawiaturą i monitorem. Nic , tylko pogratulować. Ja na mojej www widzę wejścia z danego IP, ale za nic nie mogę zobaczyć, kto dokładnie oglądał , czy mężczyźni czy kobiety, hmmm...

zresztą, znane są przypadki zarówno oszukania wariografu jak i jego pomyłki....

Wg mnie zamieszani są oboje, skłonna bym była nawet stwierdzić, że matka jest wrabiana na siłę w całość, choć ABSOLUTNIE nie jest bez winy. Ale wydaje mi się, że jest osobą współwinną, czyli, że kogoś jednak w tej układance brakuje...
Fakt, że Rutkowskiego podobno załatwiali rodzice "tatusia"...a on sam teraz chce sobie poprawić notowania swoją bardzo mało spójną wersją.

No i ciekawi mnie teza wysnuta przez jasnowidza Jackowskiego...
link

No nic, zobaczymy...Tak, czy inaczej cała ta historia jest przerażająca...
I tylko małej Biedulki żal....

p.s sorry, rozpisałam się, ale mnie ten medialny popis Rutkowskiego całkiem z równowagi wytrącił

dodam jeszcze, że są chwile, kiedy jestem za karą śmierci....

Edytowane przez Chimita
Czas edycji: 2012-02-03 o 20:43
Chimita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:42   #1388
kasica123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellish Pokaż wiadomość
ja sama nie wiem jak powinni to podciągnąć. Ok, ponoć jej wypadło - jest nieumyslne.
Ale poszła Madzie zakopać - do lasu, w zimie zakopać niemowlę. Wymysliła historyjke, czyli falszywie zeznawała.

Mam nadzieje, ze daliby jej surowszą karę, a nie w zawiasach.

Mam naprawde duzo złosci dla matki, nie potrafie inaczej. A chciałabym inaczej, chcialabym nie miec tej nienawisci do takich kobiet, ale nie umiem
Mam podobnie...po prostu w głowie mi się nie mieści jej zachowanie
Stary 2012-02-03, 20:44   #1389
dotaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
To prawda. Zachował się bardzo nieprofesjonalnie. Również bardzo współczuję tej rodzinie. Zresztą, Rutkowski nie ma (zdaje się, najwyżej mnie ktoś poprawi) licencji detektywa, więc chyba ma w nosie wszelkie normy etyczne w tym zawodzie.
Zgadza się, zostałam mu odebrana licencja, przed chwilą o tym mówili w "Czarno na białym" na tvn 24.
Zgadzam się też z powyższym. Rutkowski zrobił medialną szopkę nie zważając na nic i nikogo.

"Z książkami jest tak samo jak z ludźmi: tylko niewielka część odgrywa dużą rolę, reszta gubi się w wielości"

dotaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:44   #1390
201605021613
Konto usunięte

No i na pytanie gdzie dziecko, odpowiadała ,,Czy to teraz ważne', ,,to bez znaczenia teraz''
201605021613 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:44   #1391
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Na PolsatNews są rozmowy dot. tej sprawy,przed chwilą wypowiadał się kryminolog Brunon Hołyst-mówił m.in.,że zeznania matki są niewiarygodne, a działania Rutkowskiego nieprofesjonalne (wykorzystywanie filmiku w sieci itp.).Dodał też,że bez ciała dziecka nie można mówić o tym,że nie żyje.
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:44   #1392
1985SiWA
Zakorzenienie

wiecie co, pamietam tamtego wieczora byl mróz ale ziemia tam nie byla jakos szczegolnie zmarźnieta bo nie trzaskało jeszcze takimi temperaturami jak przez ostatnie dni.
Stary 2012-02-03, 20:46   #1393
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasica123 Pokaż wiadomość
Ale jak oszukać wiarograf ( czy jak to się tam nazywa ) to umiała sprawdzić....
Poza tym skoro wie ile grozi za zabójstwo/morderstwo to równie dobrze może wiedziec ile grozi za nieumyślne spowodowanie śmierci...
Ja też kodeksu prawnego nie znam na pamięć,ale orientuję się że byłaby to o wiele łagodniejsza kara .
Wiesz... Jest takie powiedzenie, ze jak chcesz zrozumiec czyjes zachowanie, to sprobuj postawic sie w sytuacji tej osoby.
Ja podejrzewam, ze badz co badz majac tyle na glowie nie szukalabym informacji na necie ile grozi za nieumyslne spowodowanie smierci. A co do kary dozywocia za morderstwo... No coz to juz chyba wie kazdy, ze maksymalna kara za morderstwo jest wlasnie dozywocie.
I tu chodzi tez o to, ze dziewczyna mogla nie wiedziec jak jej czyn zostalby zaklasyfikowany biorac pod uwage porzucenie zwlok.

Co do zakopania dziecka- pogoda ostatnio niezbyt sprzyja kopaniu dolkow w ziemi (mroz), po drugie chyba lyzka musialaby ta dziure wykopac bo jakos sobie nie wyobrazam zeby jedna reka pchala wozek a w drugiej niosla szpadel.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:46   #1394
sensualangel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pannafu Pokaż wiadomość
Szukam bezpośrednio na stronie Uwagi, ale póki co jest tylko sam reportaż http://uwaga.tvn.pl/55349,news,,nie_...,reportaz.html
W zakładce wideo jeszcze nie ma dzisiejszego nagrania. Może pojawi się jutro.
to już czytałam, też mi się wydaje że jutro to już na bank się pojawi, a może jeszcze dzisiaj z racji tego że jest masa ludzi zaciekawionych tą sprawą.
sensualangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:46   #1395
pomaranczkav
Raczkowanie

a ja od początku czuję, że ona to dziecko sprzedała.. tfu tfu oby się nie sprawdziło.. chociaż może i to lepsze niż ewentualność śmierci

biedne dziecko.. dla mnie nic jej nie tłumaczy

uwielbiam to uczucie, kiedy mówiąc głupek, myślę "Boże jak ja GO kocham"

"ty nie jesteś kobietą, ty jesteś wyzwaniem"
pomaranczkav jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:47   #1396
maryanna3
Zakorzenienie

Mój Boże dla mnie to tylko argument, że wszystkie nasze klasy i tego typu portale to porażka. A sama mam facebooka
Później wyciągają wszystko co możliwe dorabiając do tego swój własny odpowiedni komentarz. To, że ktoś wstawia jakieś durne zdjęcia z durnymi podpisami nie znaczy że jest mordercą, psychopatą. Jestem pewna że jakby(odpukać) coś się w moim życiu zawirowało ktoś zaraz wyciągnął by zdjęcie na którym przytulam kolegę z podpisem: uduszę Cię. Ze stosownym dopiskiem-widzicie do czego ona zdolna.

Oczywiście, że ojciec może być w to zamieszany, tak praktycznie wszystko może być możliwe bo mało wiemy, ale wybaczcie, wyciąganie jakiś zdjęć z nk itp. to są żadne dowody na cokolwiek a tylko podkręcanie sztucznie atmosfery.

to apropo tego co napisała Chimita m.in.

Edytowane przez maryanna3
Czas edycji: 2012-02-03 o 20:49
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:47   #1397
Chimita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 1985SiWA Pokaż wiadomość
wiecie co, pamietam tamtego wieczora byl mróz ale ziemia tam nie byla jakos szczegolnie zmarźnieta bo nie trzaskało jeszcze takimi temperaturami jak przez ostatnie dni.
mnie mówiła koleżanka, która niedaleko mieszka, że bez porządnego narzędzia nie dałaby rady. I że było oblodzone, a ziemia "twarda jak diabli"
Stary 2012-02-03, 20:48   #1398
pannafu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pomaranczkav Pokaż wiadomość
a ja od początku czuję, że ona to dziecko sprzedała.. tfu tfu oby się nie sprawdziło.. chociaż może i to lepsze niż ewentualność śmierci
To zdecydowanie byłoby lepszą opcją...
pannafu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:48   #1399
sensualangel
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do zakopania dziecka- pogoda ostatnio niezbyt sprzyja kopaniu dolkow w ziemi (mroz), po drugie chyba lyzka musialaby ta dziure wykopac bo jakos sobie nie wyobrazam zeby jedna reka pchala wozek a w drugiej niosla szpadel.
no więc ktoś jej mógł przecież pomóć?
sensualangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:48   #1400
Chimita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maryanna3 Pokaż wiadomość
Mój Boże dla mnie to tylko argument, że wszystkie nasze klasy i tego typu portale to porażka. A sama mam facebooka
Później wyciągają wszystko co możliwe dorabiając do tego swój własny odpowiedni komentarz. To, że ktoś wstawia jakieś durne zdjęcia z durnymi podpisami nie znaczy że jest mordercą, psychopatą. Jestem pewna że jakby(odpukać) coś się w moim życiu zawirowało ktoś zaraz wyciągnął by zdjęcie na którym przytulam kolegę z podpisem: uduszę Cię. Ze stosownym dopiskiem-widzicie do czego ona zdolna.

Oczywiście, że ojciec może być w to zamieszany, tak praktycznie wszystko może być możliwe bo mało wiemy, ale wybaczcie, wyciąganie jakiś zdjęć z nk itp. to są żadne dowody na cokolwiek a tylko podkręcanie sztucznie atmosfery.
to też napisałam, że "podobno", bo na to, co w necie się pisze często trzeba przymykać oko, ale tak, czy inaczej ta cała wersja kupy się nie trzyma.

Pozdrawiam i dobrej nocy
Stary 2012-02-03, 20:49   #1401
kasica123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chimita Pokaż wiadomość

No i ciekawi mnie teza wysnuta przez jasnowidza Jackowskiego...
link

No nic, zobaczymy...Tak, czy inaczej cała ta historia jest przerażająca...
I tylko małej Biedulki żal....

p.s sorry, rozpisałam się, ale mnie ten medialny popis Rutkowskiego całkiem z równowagi wytrącił

dodam jeszcze, że są chwile, kiedy jestem za karą śmierci....
No własnie ten Jackowski.... to teraz nie może pomóc policji znależć ciałka Madzi???

W polsat news jakaś tam doktor się wypowiadała na temat rzekomego fetoru, który czuł Rutek...że takie ciałko takie małego dzieciątka rozkłada się zupełnie in aczej niż ciało doroslego,ze nie ma tak mocnego fetoru gdyż ma w organizmie mało różnych bakterii, które dorośli posiadają.
Stary 2012-02-03, 20:51   #1402
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
W polsat news jakaś tam doktor się wypowiadała na temat rzekomego fetoru, który czuł Rutek...że takie ciałko takie małego dzieciątka rozkłada się zupełnie in aczej niż ciało doroslego,ze nie ma tak mocnego fetoru gdyż ma w organizmie mało różnych bakterii, które dorośli posiadają.
Zaraz właśnie w polsat news ma być Rutkowski
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:51   #1403
Beacia87
Zadomowienie

GG do Beacia87

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Usunęli fragment w którym Kasia rozmawia z teściową.
Stary 2012-02-03, 20:52   #1404
pannafu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beacia87 Pokaż wiadomość
Usunęli fragment w którym Kasia rozmawia z teściową.
Ciekawe dlaczego
pannafu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:52   #1405
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chimita Pokaż wiadomość
mnie mówiła koleżanka, która niedaleko mieszka, że bez porządnego narzędzia nie dałaby rady. I że było oblodzone, a ziemia "twarda jak diabli"
pokonuje ta trase non stop i musze przyznac ze kilka dni wczesniej przemoczylam tam buty, mimo tego ze szlam wieczorem bylo juz sporo na minusie ale w dzien bylo troche cieplej. W ten wieczor bylo zimno to fakt, pruszyl snieg ale ziemia nie byla twarda jak przy tych mrozach teraz.
Stary 2012-02-03, 20:53   #1406
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie ten Jackowski.... to teraz nie może pomóc policji znależć ciałka Madzi???

oczywiste że ten pseudo znawca powiedział to po to, żeby podkręcić szum dookoła tej sprawy i samego siebie, żal patrzeć co ten człowiek wyrabia, powinien mieć jakiś zakaz mieszania się do takich spraw, w ogóle jak na moje to on ostro utrudnia śledztwo i pracę policji
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:54   #1407
ellish
Zakorzenienie

Szczerze? Chcialabym zeby ja sprzedałą, do jakiejs dobrej rodziny, ktora pragnie dziecka. Juz wolalabym zeby tam sie wychowała, była teraz zdrowa, takie małe nawet nie zdaje sobie sprawy, ze jest gdzie indziej.
ellish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:54   #1408
new_me
Zadomowienie

ta historia jest poprosty straszna

obejrzalam reportaz.... "kasia wychodzila na strone 'jak oszukac wariograf'....", "podczas klotni rozciela mezowi glowe drzwiami", "mowila o ziecku w czasie przeszlym""co powie mama co powiedza ludzie" :/ wg mnie najwiekszym jej zmartwieniem nie jest smierc dzieca tylko ewentualne wiezienie i opinia innych...masakra
new_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:54   #1409
Rajni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez edziorek 203 Pokaż wiadomość
No i na pytanie gdzie dziecko, odpowiadała ,,Czy to teraz ważne', ,,to bez znaczenia teraz''
Wygląda to tak jakby nie wiedziała gdzie jest ciało, albo dziecko żyło i nie mogła powiedzieć gdzie jest.

Ktoś kiedyś próbował kopać w ziemi przy jakichkolwiek minusowych temperaturach? Wątpię żeby nawet mając łopatę ze sobą była wstanie wykopać dziurę, w którą zmieści się dziecko. Mężczyźnie może by się udało, ale to dość długo by trwało.
Rajni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:55   #1410
kasica123
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz... Jest takie powiedzenie, ze jak chcesz zrozumiec czyjes zachowanie, to sprobuj postawic sie w sytuacji tej osoby.
Ja podejrzewam, ze badz co badz majac tyle na glowie nie szukalabym informacji na necie ile grozi za nieumyslne spowodowanie smierci. A co do kary dozywocia za morderstwo... No coz to juz chyba wie kazdy, ze maksymalna kara za morderstwo jest wlasnie dozywocie.
I tu chodzi tez o to, ze dziewczyna mogla nie wiedziec jak jej czyn zostalby zaklasyfikowany biorac pod uwage porzucenie zwlok.

.
Kufta starałam się zrozumieć,że może wypadek itd...sama mam córeczkę i kuzwa nie wyobrażam sobie,że jej się dzieje (przypuśmy zmarła w skutek upadku) a ja ją ubieram na spacer i zachowuję się zupełnie normalnie.

Piszesz ze miała tyle na głowie ze nie szukała info...ale zeby taką szopkę odstawić, też musiała wszystko przemyśleć i podejrzewam,że nie trwało to parę minut, tylko poświęciła na to więcej czasu.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości