|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
a ja właśnie jem faworki
|
|
|
|
#452 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór na nowym wątku
))Melduje sie z małym opoznieniem, ale musiałam wszystko nadrobić, a dzis T.pracował z domu, wiec nie miałam dostępu do netu ![]() Dzis rano mielismy USG, Robert zdrowy, wszystko w porzadku namiętnie pokazywał siusiaka Mały Ekshibicjonista...waży ok 2200gZa tydzien w czwartek mam przyjsc na wizyte ze standardowym badaniem i wtedy te paciorkowce mi zrobi i reszte której brakuje. Widziałam sie także dzisiaj z położną z która zamierzam rodzić, mowiła, że pewnie Młody dobije do 3800g ..nastawiam sie na poród w wodzie. No chyba,ze trakcie mi sie odwidzi ![]() Dziewczyny tyle tu piszecie o jedzeniu, a ja wlasnie wszamałam pyszna pizze na cieniutkim ciescie Capriciosa, mniam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
, ladny brzuszek zgrabny!A psinka jak słodko rozwalona lezy sobie w tle Noo popieram, piłeczka jak sie patrzy i zazdroszcze,ze to już tuż tuż. My tu jeszcze troche poczekamy ![]() Cytat:
Cytat:
robiłam kiedyś tę potrawe o której piszesz i bardzo dobre ...ja tez jestem ziemniaczana, ale raczej w mniejszych ilosciach.Karolci nie przebije . Placki ziemniaczane ubostwiam, ale dopiero w ciazy mi nie szkodza (dziwne w sumie), bo wczesniej niestety za kazdym razem konczylo sie tak samo..umierałam.O dziwo tez w ciazy przeszly mi wszystkie dolegliwosci zoladkowe jakie mialam wczesniej (pomijajac fakt mc wymiotow ciązowych)Aguśka uważaj tam na siebie i zeby przypadkiem Ci nie przyszło do głowy sprzątanie ![]() ![]() Wlasnie mi tu T. montuje lampy w sufitach podwieszanych i paskudne kable przestaja straszyc . O ile dorobilam sie drzwi do kibelka to jeszcze nie mamy klamek Dzisiaj byłam odwiedzić szpital w którym zamierzam rodzic i jakos to wszystko sie zrobilo takie realne. Nawet jedna Pani czekala z torbą i nie powiem zrobiło mi się gorąco
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie...
Ja miałam mieć wizytę 23.01. Przychodzę do przychodni 5 min przed wizytą a tam pod gabinetem gdzie była położna same starsze osoby . Przeszłam całą przychodnię 2 razy, podchodzę do recepcji i pytam gdzie ginekologia, a ta mi mówi, że przenieśli do innej przychodni . No to ja dawaj! do tej drugiej przychodni na drugim końcu mieścinki (zaraz przy moim mieszkanku ). Inteligentnie wybrałam się do położnej w obcasach (niezbyt niskich). Jak już doszłam do przychodni to nogi wchodziły mi do tyłka . Byłam 30 min spóźniona i dalej nie umiałam się odnaleźć. Był tam gabinet ginekologa, pobór krwi, pediatria, lekarz pierwszego kontaktu, żadnych kobiet w ciąży...przypomniało mi się że tu ginekolog i położna to całkiem 2 inne zawody, więc już wolałam nie pytać w recepcji i wróciłam do domu. W ciąży bardzo szybko się poddaję. Już miałam kompletnie dość tych poszukiwań! Umówiłam się na inną datę i faktycznie jest położna w tej bliższej przychodni, ale już następnym razem przyjdę wcześniej i poszukam na spokojnie gabinetu. |
|
|
|
#455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale porownujac do nas to wiesz- nie masz co narzekac
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka gratuluję udanej wizyty!
![]() ja zmykam na film - Chłopcy z ferajny na TCM. |
|
|
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam swoją teorię, że ona sprzedała Magdę.
---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
. Dlatego nie porównuję temp. w Polsce i tu . Jak ty przyjechałam to chodziłam w cienkiej kurtce i śmiałam się z ludzi, że w takie "ciepło" chodzą poowijani w szaliki, czapki itp. A teraz ja robię to samo, albo i gorzej .
|
|
|
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
cos ty!! ja nie umiem takich rzeczy robiic
babcia meza ma dzis urodziny ![]() tikki ladny brzuszek i fajna psinka
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-02-03 o 21:11 |
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra...zmykam :papa:
|
|
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama też tak mówi...
Właśnie zjadłam 1/4 porci galaretki z bitą śmietaną i polewą z gorzkiej czekolady ![]() Oj ten mój mąż nie wie co dobrego dziś traci
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-02-03 o 21:13 |
|
|
|
#462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
turysci z reguly na maksa wyletnieni![]() Teskni mis ie za hiszpania w sumie Ale mialas przezycia z ta wizyta! Nie zazdroszcze! Mravka - gratuluje duzego, slodkiego bezwstydnika ![]() Fajnie ze zdrowi jestescie i macie sie dobrze!
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-02-03 o 21:16 |
|
|
|
|
#463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a to danie wzielam z angielskiej ksiazki o ziemniakach i zwie sie sausage casserole, a moj Tz nazywa to ''pieczonka'' i jemy to z kapusta kiszona - taka bardziej polska wersja![]() i wiesz ze ja ogolnie mam uczulenie na laktoze, ale w ciazy zlagodnialo, mialam wzdecia co prawda w dwoch pierwszych trymestrach ale teraz jem troche wiecej nabialu i jest (odpukac) dobrze...no zobaczymy jak to bedzie po dzisiejszej kolacji (ziemniaki i kefir). a po plackach ziemniaczanych tez zawsze przezywalam katorgi
|
|
|
|
|
#464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak widziałam z nim wywiady to coś mi nie pasował, ja rozumiem leki itd.ale taki spokój, wyważone wypowiedzi, czułam sztuczność tego zachowania. |
|
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=u3OceU34xYo
http://www.youtube.com/watch?v=zZH0s...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=cSPeT...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=bFOq-...eature=related Jak niewiele dzieci potrzebują do szczęścia
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
chyba pierwszy raz mam twardnienia choć nie wiem czy to w 100% to
![]() taki mam napięty brzuch i boli głównie na dole
|
|
|
|
#469 |
|
Wtajemniczenie
|
to oddychaj gleboko (wdech nosem - brzuch do przodu, wydech ustami - brzuch opada)
|
|
|
|
#470 | ||
|
Zadomowienie
|
Tak mnie skusiłyście tą galaretką, że przed chwila sobie zrobiłam...tylko teraz czekać aż stężeje
Jedna zielona (agrestowa) i jedna czerwona (wiśniowa moja najulubieńsza). Tylko owocków żadnych nie mam...Aguśka no właśnie może się tak i ułożył a jak na złość spał w najlepsze i nawet Cola go nie ruszyła...a miałam nadzieję, że może się przekręci...w każdym razie już przeszło całkiem... Mravka super, że z synkiem wszystko ok. Cotton bidulko odpoczywaj, nawadniaj się i nabieraj sił Tikki super, że wózeczek już kupiony i to w takiej fajnej wersji kolorystycznej... Cytat:
Cytat:
A w ogóle to wczoraj kupiłam w promocji Rossmanowej pieluszki Pampers 1 i nie omieszkałam ich otworzyć...takie ładne wzorki maja z różnymi zwierzaczkami i powiem wam, że są one minimalnie większe od Huggiesów 2.
|
||
|
|
|
#471 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tesciowa kazala jej sie przyznac, twierdzila ze ona jest w to zamieszana i wie co sie stalo z Madzia. Niewiadomo tylko czy i synek nie jest zamieszany... ![]() Dzis u mnie caly dzien tvn24 leci i juz mam przesyt tego nawalu informacji, a tak naprawde to dalej nic z tego nie wynika... jedno jest pewne matka caly czas klamie i w kolejna jej wersje nie uwierze. I tez mysle, ze dziecko moze byc sprzedane, ale to i tak optymistyczna wersja Brak slow...Cytat:
|
|||
|
|
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
oddycham, ale coś nie opada
|
|
|
|
#473 |
|
Wtajemniczenie
|
oj bo ja zle wytlumaczylam
|
|
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki brzuszny oddech.Deser mężulkowi bardzo smakuje Własnie go konczy aby mnie więcej nie kupiło. Tyle w siebie dziś wpakowałam, że nie daję rady... a łazanki kuszą... mam jeszcze porcję ziemniaków do odsmażenia
|
|
#477 |
|
Wtajemniczenie
|
cottonpuma zdrówka
podczytałam, podczytałam i jak zwykle tylko na noc ślinka mi cieknie
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wiecie cos na temat tego ze nie mozna jesc miodu w ciazy?? bo jest silnym alergenem??
|
|
|
|
#479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak zdrowego człowieka nie uczuli.
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.

))
Mały Ekshibicjonista...waży ok 2200g
.
, ladny brzuszek