Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-03, 21:00   #451
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

a ja właśnie jem faworki
Stary 2012-02-03, 21:00   #452
Mravka
Zadomowienie

Dobry wieczór na nowym wątku ))
Melduje sie z małym opoznieniem, ale musiałam wszystko nadrobić, a dzis T.pracował z domu, wiec nie miałam dostępu do netu

Dzis rano mielismy USG, Robert zdrowy, wszystko w porzadku namiętnie pokazywał siusiaka Mały Ekshibicjonista...waży ok 2200g
Za tydzien w czwartek mam przyjsc na wizyte ze standardowym badaniem i wtedy te paciorkowce mi zrobi i reszte której brakuje.

Widziałam sie także dzisiaj z położną z która zamierzam rodzić, mowiła, że pewnie Młody dobije do 3800g..nastawiam sie na poród w wodzie. No chyba,ze trakcie mi sie odwidzi

Dziewczyny tyle tu piszecie o jedzeniu, a ja wlasnie wszamałam pyszna pizze na cieniutkim ciescie Capriciosa, mniam

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
relacja z wizyty- maluch waży 2800 i ogólnie wszystko pięknie. szyjka ma 4 cm, T, więc super. i lekarz stwierdził, że Maluszkowi jest super w moim brzuszku i cięcie będzie dopiero 2 marca.( termin z OM mam na 12 marca, ale ostatnio lekarz mówił o rozwiązaniu w 37/38 tyg ) chyba, ze coś się zacznie dziać to wczesniej, ale nic na to nie wskazuje. fajnie znać dokładną datę porodu zaczynam odliczanie

co do pępkowego- mój tż już się cieszy, że cięcie na piątek lekarz ustalił, bo w weekend więcej kolegów będzie mogło zaszaleć. w środku tygodnia pracują -to by oszczędnie być musialo,a tak...będzie się działo...
no cudnie, ze juz Maluszek taki spory...wazne, ze wszystko dobrze. I czekanie na konkretny dzien to tez juz jakos tak inaczej, mozesz byc spokojniejsza
Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wy już na kolejnym wątku .
Oglądałam Właśnie Wasze zdjęcia na mailu. Wszystkie brzuszki śliczne!
Mi coraz ciężej z moim a to jeszcze 2 najcięższe miesiące. Na szczęście Pelusa nie daje mi zasiąść w fotelu, bo jakbym usiadła to pewnie już przez te kolejne 2 miesiące nie wstałabym z miejsca .
Mała Andrea strasznie kopie. Wbija się w żebra i maltretuje mój żołądek, tak że ostatnie tyg. zbiera mnie na wymioty . Muszę jeść częściej a dużo dużo mniej niż zwykle, żeby nie przepełnić żołądka.
Moi rodzice kupili nam wózek. Na dniach mają nam go wysłać do ES. Jest to X-lander XA w kolorach ROCKY. Miał być 3-kołowy, ale w związku z tą podwyżką VAT. 3-kołowy został tylko czarny, a czarnego nie chciałam. Zbyt smutny.
ooo witaajj dlugo Cie nie bylo , ladny brzuszek zgrabny!

A psinka jak słodko rozwalona lezy sobie w tle

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
kumkura super wygladasz!!
Noo popieram, piłeczka jak sie patrzy i zazdroszcze,ze to już tuż tuż. My tu jeszcze troche poczekamy

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Mam wiadomość od cottonpumy

Jest w szpitalu

po furaginie przepisanym na bakterie zlapaly mnie straszne wymioty, troche sie odwodnilam i zostawili mnie na obserwacji. Prawdopodbnie jestem na ten furagin uczulona, wiec nie puszcza mnie do domu poki sie nie zmetabolizuje.
czuje sie juz ok, troche slabo, odwodniona, senna. mala w szczytowej formie, duza i zdrowa, rozmiarowo na 30-31 tydzien, czyli o 2 wieksza niz terminowo, 1300 gramow slodkosci.

Pozdrawia wszystkie ciężarówki Aguśce i pozostałym chorowitkom dodatkowo uściski.
ehh niedobrze, trzymam kciuki aby szybko wrocila do domku!!

Cytat:
o rany karolca, ale macie pozniej np. do podsmazenia na drugi dzien? czy wszystko wcinacie w tym samym dniu?
ja wlasnie obralam i sie gotuja, dla nas dwojga 6 sporych ziemniakow.
a wczoraj na kolacje pieklam ziemniaki (tak pokrojone jak talarki) + cebulka+ czosnek+ kielbaski angielskie + boczek + zalane to wszystko kubkiem bulionu i do piekarnika na godzinke. ziemniakow dla nas dwojga bylo 4
ale jak w domu mieszkalam rodzinnym to dla Tata i siebie gotowalam ponad 1kg ziemniakow.
robiłam kiedyś tę potrawe o której piszesz i bardzo dobre...ja tez jestem ziemniaczana, ale raczej w mniejszych ilosciach.Karolci nie przebije. Placki ziemniaczane ubostwiam, ale dopiero w ciazy mi nie szkodza (dziwne w sumie), bo wczesniej niestety za kazdym razem konczylo sie tak samo..umierałam.O dziwo tez w ciazy przeszly mi wszystkie dolegliwosci zoladkowe jakie mialam wczesniej (pomijajac fakt mc wymiotow ciązowych)

Aguśka uważaj tam na siebie i zeby przypadkiem Ci nie przyszło do głowy sprzątanie

Wlasnie mi tu T. montuje lampy w sufitach podwieszanych i paskudne kable przestaja straszyc . O ile dorobilam sie drzwi do kibelka to jeszcze nie mamy klamek , ale wszystko w swoim czasie.
Dzisiaj byłam odwiedzić szpital w którym zamierzam rodzic i jakos to wszystko sie zrobilo takie realne. Nawet jedna Pani czekala z torbą i nie powiem zrobiło mi się gorąco
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 21:02   #453
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
a ja właśnie jem faworki
pycha też chce :P sama robiłaś?:P

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 21:02   #454
tikki85
Zakorzenienie

A właśnie...
Ja miałam mieć wizytę 23.01. Przychodzę do przychodni 5 min przed wizytą a tam pod gabinetem gdzie była położna same starsze osoby . Przeszłam całą przychodnię 2 razy, podchodzę do recepcji i pytam gdzie ginekologia, a ta mi mówi, że przenieśli do innej przychodni . No to ja dawaj! do tej drugiej przychodni na drugim końcu mieścinki (zaraz przy moim mieszkanku ). Inteligentnie wybrałam się do położnej w obcasach (niezbyt niskich). Jak już doszłam do przychodni to nogi wchodziły mi do tyłka . Byłam 30 min spóźniona i dalej nie umiałam się odnaleźć. Był tam gabinet ginekologa, pobór krwi, pediatria, lekarz pierwszego kontaktu, żadnych kobiet w ciąży...przypomniało mi się że tu ginekolog i położna to całkiem 2 inne zawody, więc już wolałam nie pytać w recepcji i wróciłam do domu. W ciąży bardzo szybko się poddaję. Już miałam kompletnie dość tych poszukiwań!
Umówiłam się na inną datę i faktycznie jest położna w tej bliższej przychodni, ale już następnym razem przyjdę wcześniej i poszukam na spokojnie gabinetu.
Stary 2012-02-03, 21:04   #455
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie moja też. Chyba idę spać, bo taka zmęczona jestem, że zaraz zasnę na siedząco.

Nooo Cieszę się, że już niedługo będzie, bo mi trochę pomoże .
Temperatura...dziś było 4st . Na dodatek wieje wilgotny wiatr, więc nie jest za przyjemnie. Wczoraj w okolicznych miejscowościach padał śnieg. Na szczęście moją mieścinkę ominęła ta "przyjemność". A dodam, że w tamtym tygodniu można było już chodzić w samej bluzie, więc spadek temperatury gigantyczny.
Brrr, to tez zimno!
No ale porownujac do nas to wiesz- nie masz co narzekac

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 21:04   #456
lena_mi
Zakorzenienie

Mravka gratuluję udanej wizyty!
ja zmykam na film - Chłopcy z ferajny na TCM.
Stary 2012-02-03, 21:06   #457
tikki85
Zakorzenienie

A ja mam swoją teorię, że ona sprzedała Magdę.

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Brrr, to tez zimno!
No ale porownujac do nas to wiesz- nie masz co narzekac
Na pewno, ale ja 2 zimy nie byłam w Polsce i nie zamierzam . Dlatego nie porównuję temp. w Polsce i tu . Jak ty przyjechałam to chodziłam w cienkiej kurtce i śmiałam się z ludzi, że w takie "ciepło" chodzą poowijani w szaliki, czapki itp. A teraz ja robię to samo, albo i gorzej . Kwestia przyzwyczajenia do ciepłości .
Stary 2012-02-03, 21:06   #458
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
pycha też chce :P sama robiłaś?:P
cos ty!! ja nie umiem takich rzeczy robiic babcia meza ma dzis urodziny

tikki ladny brzuszek i fajna psinka

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-02-03 o 21:11
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 21:06   #459
tikki85
Zakorzenienie

Dobra...zmykam :papa:
Stary 2012-02-03, 21:09   #460
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Mravka gratuluję udanej wizyty!

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-03, 21:12   #461
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama też tak mówi...

Właśnie zjadłam 1/4 porci galaretki z bitą śmietaną i polewą z gorzkiej czekolady
Oj ten mój mąż nie wie co dobrego dziś traci

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2012-02-03 o 21:13
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 21:14   #462
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Na pewno, ale ja 2 zimy nie byłam w Polsce i nie zamierzam . Dlatego nie porównuję temp. w Polsce i tu . Jak ty przyjechałam to chodziłam w cienkiej kurtce i śmiałam się z ludzi, że w takie "ciepło" chodzą poowijani w szaliki, czapki itp. A teraz ja robię to samo, albo i gorzej . Kwestia przyzwyczajenia do ciepłości .
No dokladnie, my to w sumie mieszkalismy tam jakies 8 m-cy tylko ale smialismy sie juz po czym poznac turyste turysci z reguly na maksa wyletnieni
Teskni mis ie za hiszpania w sumie
Ale mialas przezycia z ta wizyta!
Nie zazdroszcze!

Mravka - gratuluje duzego, slodkiego bezwstydnika
Fajnie ze zdrowi jestescie i macie sie dobrze!

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-02-03 o 21:16
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 21:25   #463
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Melduje sie z małym opoznieniem, ale musiałam wszystko nadrobić, a dzis T.pracował z domu, wiec nie miałam dostępu do netu

Dzis rano mielismy USG, Robert zdrowy, wszystko w porzadku namiętnie pokazywał siusiaka Mały Ekshibicjonista...waży ok 2200g
Za tydzien w czwartek mam przyjsc na wizyte ze standardowym badaniem i wtedy te paciorkowce mi zrobi i reszte której brakuje.

Widziałam sie także dzisiaj z położną z która zamierzam rodzić, mowiła, że pewnie Młody dobije do 3800g..nastawiam sie na poród w wodzie. No chyba,ze trakcie mi sie odwidzi

Dziewczyny tyle tu piszecie o jedzeniu, a ja wlasnie wszamałam pyszna pizze na cieniutkim ciescie Capriciosa, mniam

no cudnie, ze juz Maluszek taki spory...wazne, ze wszystko dobrze. I czekanie na konkretny dzien to tez juz jakos tak inaczej, mozesz byc spokojniejsza

ooo witaajj dlugo Cie nie bylo , ladny brzuszek zgrabny!

A psinka jak słodko rozwalona lezy sobie w tle

Noo popieram, piłeczka jak sie patrzy i zazdroszcze,ze to już tuż tuż. My tu jeszcze troche poczekamy

ehh niedobrze, trzymam kciuki aby szybko wrocila do domku!!

robiłam kiedyś tę potrawe o której piszesz i bardzo dobre...ja tez jestem ziemniaczana, ale raczej w mniejszych ilosciach.Karolci nie przebije. Placki ziemniaczane ubostwiam, ale dopiero w ciazy mi nie szkodza (dziwne w sumie), bo wczesniej niestety za kazdym razem konczylo sie tak samo..umierałam.O dziwo tez w ciazy przeszly mi wszystkie dolegliwosci zoladkowe jakie mialam wczesniej (pomijajac fakt mc wymiotow ciązowych)

Aguśka uważaj tam na siebie i zeby przypadkiem Ci nie przyszło do głowy sprzątanie

Wlasnie mi tu T. montuje lampy w sufitach podwieszanych i paskudne kable przestaja straszyc . O ile dorobilam sie drzwi do kibelka to jeszcze nie mamy klamek , ale wszystko w swoim czasie.
Dzisiaj byłam odwiedzić szpital w którym zamierzam rodzic i jakos to wszystko sie zrobilo takie realne. Nawet jedna Pani czekala z torbą i nie powiem zrobiło mi się gorąco
super ze na USG wszystko super!!

a to danie wzielam z angielskiej ksiazki o ziemniakach i zwie sie sausage casserole, a moj Tz nazywa to ''pieczonka'' i jemy to z kapusta kiszona - taka bardziej polska wersja
i wiesz ze ja ogolnie mam uczulenie na laktoze, ale w ciazy zlagodnialo, mialam wzdecia co prawda w dwoch pierwszych trymestrach ale teraz jem troche wiecej nabialu i jest (odpukac) dobrze...no zobaczymy jak to bedzie po dzisiejszej kolacji (ziemniaki i kefir). a po plackach ziemniaczanych tez zawsze przezywalam katorgi

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 21:39   #464
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
No ja myślę, że mogła dziecko zawinąć i powiedzieć mu że mała śpi. Wszystko jest możliwe, a facet to gapa i nie zwraca na takie rzeczy uwagi. Chyba że rzeczywiście maczał w tym paluchy
No gapa, ale przecież wyszedł z nią z tego mieszkania, gdzie niby to dziecko upadło to już jest raczej niemożliwe,żeby nie wiedział co się stało, a poza tym on jedzie z kumplem gdzieś tam , a ona zasuwa zimą z dzieckiem 3 km? Ona do niego dzwoni ,mówi że ktoś ją śledzi i on się nie przyjeżdża?
Ja jak widziałam z nim wywiady to coś mi nie pasował, ja rozumiem leki itd.ale taki spokój, wyważone wypowiedzi, czułam sztuczność tego zachowania.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 21:40   #465
karolca
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=u3OceU34xYo

http://www.youtube.com/watch?v=zZH0s...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=cSPeT...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=bFOq-...eature=related

Jak niewiele dzieci potrzebują do szczęścia

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-03, 21:46   #466
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

slodziaki
Stary 2012-02-03, 21:46   #467
MoniaHan
Wtajemniczenie

Stary 2012-02-03, 21:54   #468
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

chyba pierwszy raz mam twardnienia choć nie wiem czy to w 100% to
taki mam napięty brzuch i boli głównie na dole

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-03, 21:57   #469
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
chyba pierwszy raz mam twardnienia choć nie wiem czy to w 100% to
taki mam napięty brzuch i boli głównie na dole
to oddychaj gleboko (wdech nosem - brzuch do przodu, wydech ustami - brzuch opada)

Stary 2012-02-03, 22:04   #470
Flowerbombka
Zadomowienie

Tak mnie skusiłyście tą galaretką, że przed chwila sobie zrobiłam...tylko teraz czekać aż stężeje Jedna zielona (agrestowa) i jedna czerwona (wiśniowa moja najulubieńsza). Tylko owocków żadnych nie mam...

Aguśka no właśnie może się tak i ułożył a jak na złość spał w najlepsze i nawet Cola go nie ruszyła...a miałam nadzieję, że może się przekręci...w każdym razie już przeszło całkiem...

Mravka super, że z synkiem wszystko ok.

Cotton bidulko odpoczywaj, nawadniaj się i nabieraj sił

Tikki super, że wózeczek już kupiony i to w takiej fajnej wersji kolorystycznej...

Cytat:
Skąd ja to znam...Super

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Co do tej wypowiedzi to mnie wkurzyła wypowiedź, że jej jest dobrze/lepiej tam gdzie jest....dziwne to...najlepiej powinno być przecież u mamy...

A w ogóle to wczoraj kupiłam w promocji Rossmanowej pieluszki Pampers 1 i nie omieszkałam ich otworzyć...takie ładne wzorki maja z różnymi zwierzaczkami i powiem wam, że są one minimalnie większe od Huggiesów 2.
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 22:05   #471
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Mam wiadomość od cottonpumy

Jest w szpitalu

po furaginie przepisanym na bakterie zlapaly mnie straszne wymioty, troche sie odwodnilam i zostawili mnie na obserwacji. Prawdopodbnie jestem na ten furagin uczulona, wiec nie puszcza mnie do domu poki sie nie zmetabolizuje.
czuje sie juz ok, troche slabo, odwodniona, senna. mala w szczytowej formie, duza i zdrowa, rozmiarowo na 30-31 tydzien, czyli o 2 wieksza niz terminowo, 1300 gramow slodkosci.

Pozdrawia wszystkie ciężarówki Aguśce i pozostałym chorowitkom dodatkowo uściski.
Trzymaj sie cottonpuma, wracaj do zdrowia i do nas

Cytat:
Na drugi dzień? Nie.
U mnie czasem zupa jest na dwa dni
i tak staram się gotować z mniejszych ilościach, ale ciężko mi to idzie, nie potrafię
A nawet jeśli coś zostanie, to potem i tak to zjemy (za godzinę, dwie).
Jak u nas...

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
a o co się z teściową kłóciła?
Tesciowa kazala jej sie przyznac, twierdzila ze ona jest w to zamieszana i wie co sie stalo z Madzia. Niewiadomo tylko czy i synek nie jest zamieszany...
Dzis u mnie caly dzien tvn24 leci i juz mam przesyt tego nawalu informacji, a tak naprawde to dalej nic z tego nie wynika... jedno jest pewne matka caly czas klamie i w kolejna jej wersje nie uwierze.
I tez mysle, ze dziecko moze byc sprzedane, ale to i tak optymistyczna wersja Brak slow...

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

To super, ze wizyta udana
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 22:07   #472
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
to oddychaj gleboko (wdech nosem - brzuch do przodu, wydech ustami - brzuch opada)
oddycham, ale coś nie opada

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-03, 22:18   #473
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
oj bo ja zle wytlumaczylam nie ma opadac, tylko aby nie oddychac klatka piersiowa (tzn nie podnosic klatki, tylko oddychac ''brzuchem'', takie cwiczenie przyda sie do porodu ponoc, ja przy skurczach sobie cwicze i nie jest na poczatku latwo to skoordynowac bo to oddychanie przepona a kobiety raczej tak nie oddychaja. nie wiem czy czegos nie pomotalam. ale w jodze tez sie tak oddycha i na poczatku bylo mi dziwnie sie przyzwyczaic.

Stary 2012-02-03, 22:18   #474
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
mi pomaga zmiana pozycji
Stary 2012-02-03, 22:20   #475
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

mi już troszkę minimalnie lepiej

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-03, 22:28   #476
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
oj bo ja zle wytlumaczylam nie ma opadac, tylko aby nie oddychac klatka piersiowa (tzn nie podnosic klatki, tylko oddychac ''brzuchem'', takie cwiczenie przyda sie do porodu ponoc, ja przy skurczach sobie cwicze i nie jest na poczatku latwo to skoordynowac bo to oddychanie przepona a kobiety raczej tak nie oddychaja. nie wiem czy czegos nie pomotalam. ale w jodze tez sie tak oddycha i na poczatku bylo mi dziwnie sie przyzwyczaic.
Ja głównie oddycham przeponą Taki brzuszny oddech.

Deser mężulkowi bardzo smakuje Własnie go konczy aby mnie więcej nie kupiło. Tyle w siebie dziś wpakowałam, że nie daję rady... a łazanki kuszą... mam jeszcze porcję ziemniaków do odsmażenia

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-03, 22:43   #477
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

cottonpuma zdrówka nie daj się

podczytałam, podczytałam i jak zwykle tylko na noc ślinka mi cieknie

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 22:46   #478
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

dziewczyny wiecie cos na temat tego ze nie mozna jesc miodu w ciazy?? bo jest silnym alergenem??
Stary 2012-02-03, 22:50   #479
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
dziewczyny wiecie cos na temat tego ze nie mozna jesc miodu w ciazy?? bo jest silnym alergenem??
Miód nie jest silnym alergenem, ale może tak działać na osoby uczulone na pyłki. I to alergicy powinni uważać na miód, bo może powodować dolegliwości alergiczne.
A tak zdrowego człowieka nie uczuli.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-03, 22:55   #480
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Miód nie jest silnym alergenem, ale może tak działać na osoby uczulone na pyłki. I to alergicy powinni uważać na miód, bo może powodować dolegliwości alergiczne.
A tak zdrowego człowieka nie uczuli.
b0 takiego newsa sprzedała mi dzis szwagierka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości