|
|
#1081 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
szczerze. tez mi nie gra coś w posiłkach, ale taka praca. ok 6. 30 jem solidne śniadanie; ok 11. 30 jem II- ale nie jakieś mega; ok 15. 30 obiad i kolacje ok. 18 stej. inaczej to wygląda w weekendy no i zależy o której się wstanie. a czy kolacja nie za wcześnie. no i podwieczorku brak wiem.
tak barkuje mi jakby jednego posiłku w pracy, podwieczorku, póżniejszej nie co kolacji i skubniecia wieczorem jakiegos cukierka czekoladowego hihi. ale naprawdę chce zrzucić te 16 kg.
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? Edytowane przez mpati86 Czas edycji: 2012-02-03 o 11:09 |
|
|
|
#1082 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje wczorajsze U/P:
I: 2 kromki żytniego chleba z masłem i szynką, II: ok.50gr. frytek, 2 spore klopsy wieprzowe z sosem, trochę szpinaku i surówki z białej kapusty, słodzona herbata, lion peanut, szklanka soku przecierowego z pomidorów, 2 cukierki- galaretki w czekoladzie, III: 2 małe bagietki z masłem, sosem, szynką, pomidorem i sałatą, 2 szklanki soku przecierowego z pomidorów, 1/3 wafla w czekoladzie "Roger", IV: kopytka, bigos, jajko sadzone, słodzona herbata |
|
|
|
#1083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może dodam przy okazji moje wczorajsze U: ś: grahamka na pół, każda z serkiem naturalnym, sałatą, łososiem wędzonym, ogórkiem i koperkiem; duża parzona kawa z mlekiem kawałek drożdżówki, zbożówka z mlekiem IIś: jogurt naturalny z wkruszonym batonikiem musli o: jajko sadzone, mix warzyw na patelnię (ziemniaki, cebulka, papryka, fasolka szparagowa, groszek,brokuł, kukurydza..) d: ciasteczka zbożowe, p: domowe ciasto z jabłkami i konfiturą z pigwy k: pół grahamki z masłem, polędwicą drobiową, pomidorem i bazylią, gorący kubek serowy później trochę twarogu półtł. w ciągu dnia całe morze gorących herbat oczywiście.
|
|
|
#1084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi to inaczej wyszło w tabelce, warzyw nie liczyłam a i tak na oko wpisywalam,bo nie wiem ile gramów masła używam czy ile miala makrela. A przy pływaniu napewno tyle nie spalam,bo raczej rekreacyjnie pływam. A wczoraj nauczyłam sie pływać na plecach,o jeszcze mi tylko kraulem nie wychodzi
Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2012-02-03 o 11:31 |
|
|
|
|
#1085 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, zwracam honor ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
No i masz spore przerwy w posilkach, powinnas jeść co 2,5-3 h, a tu wychodzi wlasciwie co 4.Wlasnie jedzac czesciej bedziesz chudnac, bo napedzisz metabolizm
|
|
#1086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
warzyw sie nie wlicza do bilansu takich jak pieczarki,cebula,pomidor, ogorek?marwitki?czy jednak tak? |
|
|
|
|
#1087 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ciągnie sie, bo jesz bardzo malo bialka, jak na R, dodatkowo, masz niewiele do zrzucenia - tzn moim zdaniem nie masz nic do zrzucenia, ale rozumiem ze waga to nie jedyny wyznacznik.... jednak w takim przypadku trzeba postawic na ruch, a nie na niejedzenie bialka. ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1088 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=riddle92;32034265]Każde cwiczenia są dobre, bo sie ruszasz, ale jeśli masz w domu ciężarki to mogłabyś wykonać jakiś podstawowy trening siłowy
![]() Ciągnie sie, bo jesz bardzo malo bialka, jak na R, dodatkowo, masz niewiele do zrzucenia - tzn moim zdaniem nie masz nic do zrzucenia, ale rozumiem ze waga to nie jedyny wyznacznik.... jednak w takim przypadku trzeba postawic na ruch, a nie na niejedzenie bialka. ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Myślałam że trochę serka capri będzie źródłem białka, czyli zamiast tego twaróg półtłusty? I jakbym do śniadań (I i II) dodała np. jajecznicę, szynkę czy groszek, to wystarczy aby zapełnić zapotrzebowanie na białko? |
|
|
|
#1089 |
|
Zadomowienie
|
wegetariańskie U
I: serek wiejski lekki 200g z rozgniecionym bananem, suszoną żurawiną, garstką migdałów, łyżeczką zarodków pszennych i łyżką amarantusa. bratek do picia. II: jabłko, mała beza. III: duży talerz zupy ogórkowej. herbata z pokrzywy. IV: 2 naleśniki razowe z białym serem półtłustym rozrobionym z serkiem brzoskwiniowym homogenizowanym. V: jajko na miękko z ketchupem i musztardą. kromka chleba z twarogiem półtłustym, grubym plastrem pomidora i szczypiorkiem.
|
#1090 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Cammila123;32034711]
Cytat:
Groszek to strasznie slabe zrodlo bialka , jajecznica bedzie ok... szynka tez, ale musialabys jej zjesc sporo. Nie powiem Ci, czy wypelniasz zapotrzebowanie na bialko, ale na R przyjmij sobie 1,5-2 g bialka na kg masy ciala, czyli wyszloby cos kolo 100 g, dzielac to przez 5 posilkow, to w kazdym musisz miec 20 g bialka, czyli 100 g piersi z kurczaka, opakowanie serka wiejskiego, 100 g twarogu poltlustego, itp... oczywiscie nie kaze Ci siedziec z kalkulatorem w kuchni, ale u Ciebie z daleka widac ze brakuje bialka
|
|
#1091 |
|
Zadomowienie
|
Moje U:
I Śn.: 2 kromki żytniego razowego - jedna z masłem, polędwicą i plastrami ogórka, druga z masłem i almette ze szczypiorkiem. Herbata II Śn.: duży banan, jabłko i mandarynka - wszystko pokrojone na kawałeczki, wymieszane, pokropione sokiem z cytryny. Obiad: filet z mintaja w panierce + ziemniaki posypane koperkiem + miseczka surówki z pekińskiej cukierek, kilka kostek czekolady gorzkiej + herbata zielona Kolacja: 2 tosty z żytniego razowego z masłem, twarogiem, szczypiorkiem i ogórkiem po: herbata biała i dwa cukierki czekoladowe |
|
|
|
#1092 |
|
Raczkowanie
|
U/P:
I: dwie kromki chleba- jedna z masłem orzechowym i twarogiem płt.; druga z nutellą. kubek kakao na mleku 2%. II: pudding czekoladowy (130g), banan, orzeszki w skorupce o smaku zielonej cebulki (70g). III: barszcz czerwony z uszkami z mięsem (12 sztuk), szklanka soku marchew-malina. IV:duży serek Danio z czekoladą (220g), jabłko, szklanka soku marchew-malina. V: dwie kromki chleba posmarowane masłem- jedna z wędliną z idyka i pomidorem; druga z plastrem sera żóltego i pomidorem; jogurt naturalny (180g). Bardzo proszę o ocenę. Edytowane przez Kaori_91 Czas edycji: 2012-02-03 o 14:27 |
|
|
|
#1093 |
|
Kawaii strona mocy
|
Proszę o ocenę,czy dobrze sobie radzę, waga powoli spada (nie licząc zatrzymania wody przed @
) Rrr 1. 3 kromki chleba gruboziarnistego z masłem i szynką, 2 z musztardą, 1 z ketchupem + kawa z mlekiem, cynamonem i cukrem trzcinowym 2. tortilla z sałatą, fasolką szparagową, oliwkami, kaparami, jajkiem na twardo i odrobiną majonezu 3. pieczone warzywa (papryka, cukinia, bakłażan, pomidory) z zieloną soczewicą, bazylią, oliwą z oliwek i octem balsamicznym 4. ... tu jeszcze nie wiem co będzie, pewnie kawałek wędzonego na ciepło łososia ![]() Do tego zielone herbaty i o smaku malinowo - granatowym |
|
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
Moje U (zmierzam w kierunku Rki ale niestety mój wielki spust mi narazie nie pozwala....)
Ś - 2 tosty zytnie z ziarnami z serkiem homo, pomidorem i cebula II Ś - sałatka z serka wiejskiego, oliwek, ogorka, pomidora i cebuli O - wielka micha zupy pomidorowej niezabielanej z makaronem pelnoziarnistym P - 2 wafle ryzowe z serkiem homo (wiem znow serek ale wyjezdzam na weekend i chcialam dojesc inaczej by sie zepsul), jablko K - juz na wyjezdzie, postaram sie wziac pieczona rybe z ryzem (pozniej calonocne tance wiec mysle ze to spale ![]() Za dnia duzo herbaty z cytryna i zielonej herbatki.
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wczoraj takie bylo R:
1. sniadanie: 2 kromki razowca z orzechami, z maslem i nieslodzonym dzemem z owocow lesnych, zielona herbata z mieta, kawa z mlekiem 2% i lyzeczka cukru. w pracy przegryzka: jablko i druga kawka, taka sama 2. dalej w pracy: serek wiejski normalny (nie odtluszczony) z duza iloscia rzodkiewek, zielona herbata z mango. 3. obiad w domu: pol bardzo duzej czerwonej papryki zapieczonej, nafaszerwonej kuskusem z warzywami i szynka drobiowa (to posmazone wczesniej na niewielkiej ilosci oliwy z oliwek) 4. omlet z dwoch jaj, bez dodatkow, smazony bez tluszczu, kub zielonej herbaty z mieta. I mam takie pytanie: do pracy zazwyczaj biore jogurt naturalny lub serek wiejski, ale jogurty widze, ze srednio sa polecane, a te serki wiejskie to szczerze mowiac tak sobie mi podchodza. Mieszkam za granica i homo tutaj nie ma, kanapek nie moge, bo jedzenie pieczywa codziennie utrudnia mi chudniecie.... czasem robie sobie takie zawijaski z szynki drobiowej i kawalkow papryki czy ogorka... ale macie moze jakis inny pomysl czy rade? I wlasnie chodzi mi bardziej o przekaske, bo na lunch do pracy bardzo czesto zabieram rozne salatki.
|
#1096 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U: 1. Owsianka: 40g płatków z twarogiem, bananem, łyżką pestek słonecznika i cynamonem, kawa z mlekiem. 2. Kromka razowca z jajkiem na twardo, pomidorem i sałatą, kawa z mlekiem, jabłko. 3. Kotlety z kaszy gryczanej(1/3 woreczka), jajka i cebulki usmażone na łyżce oliwy, brokuły. 4. Cappuccino, kilka mandarynek. 5. Sałatka z tuńczykiem wsw, mixem sałat, pomidorem, papryką, ziołami, oliwą z oliwek.
|
|
#1097 |
|
Konto usunięte
|
Trochę mnie tu nie było, ostatnio chorowałam i generalnie malutko jadłam, ale teraz wracam
Dodam, że po rozmowie z bratem zdecydowałam się na obcięcie węgli (zna się trochę na tym)R I. Serek wiejski z kiwi i łyżką miodu II. Bułka grahamka na pół, każda połówka posmarowana masłem, z plastrem szynki drobiowej i połową plasterka sera żółtego wędzonego, kawałek papryki III. Ok 130g kurczaka duszonego w porze i pieczarkach z dodatkiem kefiru, trochę kaszy jęczmiennej, sporo gotowanych brokułów Przekąska - 40g migdałów IV. 100g tuńczyka z łyżką oliwy z oliwek i jakimiś warzywami V. 110 g twarogu półtłustego z łyżką oliwy z oliwek |
|
|
|
#1098 |
|
Rozeznanie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;32040749]Trochę mnie tu nie było, ostatnio chorowałam i generalnie malutko jadłam, ale teraz wracam
Dodam, że po rozmowie z bratem zdecydowałam się na obcięcie węgli (zna się trochę na tym)R I. Serek wiejski z kiwi i łyżką miodu II. Bułka grahamka na pół, każda połówka posmarowana masłem, z plastrem szynki drobiowej i połową plasterka sera żółtego wędzonego, kawałek papryki III. Ok 130g kurczaka duszonego w porze i pieczarkach z dodatkiem kefiru, trochę kaszy jęczmiennej, sporo gotowanych brokułów Przekąska - 40g migdałów IV. 100g tuńczyka z łyżką oliwy z oliwek i jakimiś warzywami V. 110 g twarogu półtłustego z łyżką oliwy z oliwek[/QUOTE] no ok. schudniesz na tym ale przecież chcesz się rzeźbić a nie odchudzać bo masz dobrą wagę i wymiary, prawda? Ale tak właściwie bardzo dobra redukcja tylko na śniadanie bym dała jaja bo nabiał na redukcji nie służy każdemu a już szczególne serek wiejski
|
#1099 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Z jajkami taka rzecz, że jestem uczulona A miałam w planie zjeść je jutro, bo tak mi wychodzi wygodnie z wielu niezależnych przyczyn. No i padło jakoś na ten serek
|
|
|
|
|
#1100 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a wstawię moje leniwe, piątkowe U ![]() I. Kasza jęczmienna z prażoną gruszką, dwiema łyżkami tłustego serka homo, masłem orzechowym, suszonymi figami, cynamonem i miodem II. reszta homo(łącznie z I. 200g) z garścią mieszanki studenckiej, pół papryki, półtora dużego jabłka, owoc liczi III. micha zupy wielowarzywnej na mięsie, dużo ziemniaków i groszku IV. jajecznica z dwóch jaj na maśle z duszonymi pieczarkami, grahamka z masłem, pół papryki, ogórki kiszone może wpadną marchewki, do picia herbaty i woda. i jak to wygląda, jakościowo ok?
|
|
|
|
|
#1101 |
|
Przyczajenie
|
R
śniadanie : grahamka 1 połowa z jajkiem szczypiorkiem i zielonym ogorkiem 2 połowa z pastą z łososia i pomidorem. 2 śniadanie : serek homogenizowany 3% z garścią mieszanki studenckiej grejpfrut obiad. pierś z kurczaka w marynacie musztardowej z 3 łyzkami kaszy jęczmiennej, starta marchewka, kilka brokułów. podwieczorek. omlet z 1 jajka smażony na maśle posmarowany ketchupem. pomidor kolacja : serek wiejski lepiej? ![]() Nie wiem co mam robić.... waga od 3 dni stoi i an drgnie. Boje się ucinać kalorie żeby nie zjeść zaraz wszystkiego z lodowki.... |
|
|
|
#1102 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiejsze U
![]() I jogurt naturalny z podprażonymi płatkami owsianymi i orkiszowymi, łyżka otrąb pszennych, kiwi, siekanymi nerkowcami, pekanami i domowymi malinami w miodzie <3 II krem z czerwonej soczewicy z grzankami i natką III dzwonko łososia pieczone w pieprzu cayenne z aromatyczną potrawką z kalafiora, fasolki szparagowej z dużą ilościa curry, chilli i kurkumy IV stir - fry z kaszą jeczmienną i papryką u kumpeli V placuszki z białego sera (same bo na takie mialam ochotę )---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- QUOTE=riddle92;32029337]super ![]() [/QUOTE] dziekuje Swoja droga to sie tym najadlam i nie mialam ochoty na nic wiecej
|
|
|
|
#1103 |
|
Raczkowanie
|
Hej, moje jedzonko :
Śniadanie : 2 łyżki stołowe oleju kokosowego 2 śniadanie : 2 łyżki stołowe oleju kokosowego Lunch : warzywa (ogórek, szpinak ( liściasty ), sałata, pomidor), pieczeń z wieprzowiny, 2 jajka na twardo + olej kokosowy Kolacja : jajecznica ( 3 jajka ) na boczku z papryką czerwoną + parę łyżeczek masła orzechowego ( organic, bez cukru ) kawa latte W ciągu dnia picie herbaty i wody. Najedzona jestem na maxa i chudnę ... |
|
|
|
#1104 | |
|
Przyczajenie
|
Moje R
Śn: kromka chleba żytniego razowego z serkiem kozim, pomidorem, papryką i rucolą + jajko na miękko + jabłko IIśn: sałatka z papryki, ogórka, kalarepy i fety + łyżeczka oliwy z oliwek + gruszka Ob: łosoś, brokuły i kasza - gotowane na parze Pd: pomidory z mozarellą + kilka orzechów laskowych i włoskich Kl: pstrąg na parze + szpinak + 2l wody, 3 kubki czerwonej herbaty, godzina fittnessu mógłby ktoś powiedzieć czy wszystko poprawnie? ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1105 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Jadłospis masz fajny i smaczny, generalnie nie ma się do czego czepić, ale ta waga... joanna jadłospis kiepski... W sumie tylko 2 posiłki, które NIE POKRYWAJĄ Twojego zapotrzebowania. A olej jako 2 śniadania? No proszę Cię...
Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 Czas edycji: 2012-02-03 o 22:50 |
|
|
|
|
#1106 |
|
Przyczajenie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;32051637]Powiedziała ta, która za cel obrała sobie BMI = wychudzenie
![]() ![]() Jadłospis masz fajny i smaczny, generalnie nie ma się do czego czepić, ale ta waga... joanna jadłospis kiepski... W sumie tylko 2 posiłki, które NIE POKRYWAJĄ Twojego zapotrzebowania. A olej jako 2 śniadania? No proszę Cię... [/QUOTE]hej, bmi nie zawsze mówi prawdę! wychudzenie to jest ostatnia rzecz której pragnę! pół roku temu ważyłam 49 kg, ale przestałam ćwiczyć, zaczęłam się niezdrowo odżywiać, jadłam ogromne kolacje, leżałam na kanapie non stop i przytyłam 7 kg. wcześniej wyglądałam naprawdę ok, do wychudzenia było mi daleko zależy mi jedynie na zdrowym trybie życia i powrocie do starej wagi. także bmi nie zawsze się sprawdza!
|
|
|
|
#1107 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I co masz do wieprzowiny ? 100x lepsza od kurczaków hodowanych na hormonach wzrostu i Bóg jeden wie na jakich świństwach. joanna_ba gdzie masz warzywa w II pierwszych posiłkach no i jakiś owoc? Jak jesz pieczeń to po co jajka? Trzeba było zjeść coś na śniadanie Założenie dobre ale lepiej poczytaj jeszcze bo o ile dobrze pamiętam trzeba jeść jeszcze 70g węglowodanów?
|
|
#1109 |
|
Przyczajenie
|
nie pomyślałam o tym, mówiąc o ćwiczeniach siłowych masz na myśli te z obciążeniem? wymiary mam w porządku, moją zmorą są uda i łydki - tłuszcz odkłada mi się prawie tylko tam przez co nieproporcjonalnie wyglądam
jak często wg Ciebie powinnam wykonywać te ćwiczenia, bo chyba nie codziennie?
|
|
|
|
#1110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
'Trick and Treat - how 'healthy eating' is making us ill' - Barry Groves 'Eat Fat Get Thin: Eat As Much As You Like And Still Lose Weight!' - Barry Groves 'Sugar Blues' - William Duffy 'Coconut Cures' - Bruce Fife 'Why We Get Fat and What To Do About It' - Gary Taubes |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.

hihi. ale naprawdę chce zrzucić te 16 kg.

Założenie dobre ale lepiej poczytaj jeszcze bo o ile dobrze pamiętam trzeba jeść jeszcze 70g węglowodanów?
jak często wg Ciebie powinnam wykonywać te ćwiczenia, bo chyba nie codziennie?