Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-03, 11:07   #1081
mpati86
Zadomowienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

szczerze. tez mi nie gra coś w posiłkach, ale taka praca. ok 6. 30 jem solidne śniadanie; ok 11. 30 jem II- ale nie jakieś mega; ok 15. 30 obiad i kolacje ok. 18 stej. inaczej to wygląda w weekendy no i zależy o której się wstanie. a czy kolacja nie za wcześnie. no i podwieczorku brak wiem.

tak barkuje mi jakby jednego posiłku w pracy, podwieczorku, póżniejszej nie co kolacji i skubniecia wieczorem jakiegos cukierka czekoladowego hihi. ale naprawdę chce zrzucić te 16 kg.
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

Edytowane przez mpati86
Czas edycji: 2012-02-03 o 11:09
mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:18   #1082
MalaArielka
Wtajemniczenie

Moje wczorajsze U/P:

I: 2 kromki żytniego chleba z masłem i szynką,

II: ok.50gr. frytek, 2 spore klopsy wieprzowe z sosem, trochę szpinaku i surówki z białej kapusty, słodzona herbata,

lion peanut, szklanka soku przecierowego z pomidorów, 2 cukierki- galaretki w czekoladzie,

III: 2 małe bagietki z masłem, sosem, szynką, pomidorem i sałatą, 2 szklanki soku przecierowego z pomidorów,

1/3 wafla w czekoladzie "Roger",

IV: kopytka, bigos, jajko sadzone, słodzona herbata
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:27   #1083
Phynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetCherry87 Pokaż wiadomość
Wczorajsze U...

mandarynka
Śn. dzwonko karpia w sosie greckim z warzywami, kromka żytniego z masłem,3 plastry szynki, chrzan,3 ogórki kiszone
kawa, garść słonecznika w łupinkach
IIśn. jabłko, kawałek gotowanego schabu z wywaru na zupkę z sosem cygańskim
O. zupa grzybowa z mnóstwem warzyw i makaronem, gotowane żeberko + kawał schabu z chrzanem, ogórki kiszone- kilka
D.pasek czekolady TikiTaki, pół drożdżówki z jabłkiem i kruszonką, słonecznik w łupinkach
P. kawałek piaskowej babki karmelowej w polewie, jabłko
gdzieś tam 2 kostki czekolady
K. kromka razowego z masłem, 3 plastrami szynki, jajko na twardo, pomidor, sałatka z ogórków, cebuli i natki pietruszki

Do oceny
Mnie się podoba bardzo, z tym, że oceniam to pod kątem jadłospisu dla osoby, która faktycznie daną wagę miałaby utrzymywać. A jak wiemy to nie bardzo Ciebie dotyczy. Ale wierzę, że nadejdą w końcu te pozytywne zmiany, serio

Może dodam przy okazji moje wczorajsze U:

ś: grahamka na pół, każda z serkiem naturalnym, sałatą, łososiem wędzonym, ogórkiem i koperkiem; duża parzona kawa z mlekiem
kawałek drożdżówki, zbożówka z mlekiem
IIś: jogurt naturalny z wkruszonym batonikiem musli
o: jajko sadzone, mix warzyw na patelnię (ziemniaki, cebulka, papryka, fasolka szparagowa, groszek,brokuł, kukurydza..)
d: ciasteczka zbożowe,
p: domowe ciasto z jabłkami i konfiturą z pigwy
k: pół grahamki z masłem, polędwicą drobiową, pomidorem i bazylią, gorący kubek serowy
później trochę twarogu półtł.

w ciągu dnia całe morze gorących herbat oczywiście.

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:29   #1084
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez riddle92 Pokaż wiadomość

Jak dla mnie nadal jesz za mało, i nie jest to U, ale i tak sie bedziesz upierać że jest dobrze.

Jezus Maria, wpisujesz gumy do żucia?

wczoraj bawiłam sie dziennikiem posiłków i
mi to inaczej wyszło w tabelce, warzyw nie liczyłam
a i tak na oko wpisywalam,bo nie wiem ile gramów masła używam czy ile miala makrela.

A przy pływaniu napewno tyle nie spalam,bo raczej rekreacyjnie pływam.
A wczoraj nauczyłam sie pływać na plecach,o jeszcze mi tylko kraulem nie wychodzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dieta_2012_02_03.jpg (53,0 KB, 69 załadowań)

Edytowane przez orzeszek01
Czas edycji: 2012-02-03 o 11:31
orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:34   #1085
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
wczoraj bawiłam sie dziennikiem posiłków i
mi to inaczej wyszło w tabelce, warzyw nie liczyłam
a i tak na oko wpisywalam,bo nie wiem ile gramów masła używam czy ile miala makrela.

A przy pływaniu napewno tyle nie spalam,bo raczej rekreacyjnie pływam.
A wczoraj nauczyłam sie pływać na plecach,o jeszcze mi tylko kraulem nie wychodzi
makrela cala ma 150, ale tak to wyglada dobrze policzone, fajnie ze to policzylas dokladnie, faktycznie wyglada ok , zwracam honor

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
szczerze. tez mi nie gra coś w posiłkach, ale taka praca. ok 6. 30 jem solidne śniadanie; ok 11. 30 jem II- ale nie jakieś mega; ok 15. 30 obiad i kolacje ok. 18 stej. inaczej to wygląda w weekendy no i zależy o której się wstanie. a czy kolacja nie za wcześnie. no i podwieczorku brak wiem.

tak barkuje mi jakby jednego posiłku w pracy, podwieczorku, póżniejszej nie co kolacji i skubniecia wieczorem jakiegos cukierka czekoladowego hihi. ale naprawdę chce zrzucić te 16 kg.
Jak dla mnie brakuje jednego posilku, zdecydowanie, jak chodzisz spac o 22 to kolacja za wczesnie tez troszke jest No i masz spore przerwy w posilkach, powinnas jeść co 2,5-3 h, a tu wychodzi wlasciwie co 4.
Wlasnie jedzac czesciej bedziesz chudnac, bo napedzisz metabolizm
riddle92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:37   #1086
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
makrela cala ma 150, ale tak to wyglada dobrze policzone, fajnie ze to policzylas dokladnie, faktycznie wyglada ok , zwracam honor
spoko, kurcze fajny ten dziennik posiłków
warzyw sie nie wlicza do bilansu takich jak pieczarki,cebula,pomidor, ogorek?marwitki?czy jednak tak?
orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:38   #1087
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez Cammila123 Pokaż wiadomość
Mam kilka pytań i prośbę o ocenienie jadłospisu R:
I śniadanie cały talerz kaszy jaglanej z 2 mandarynkami i 1/3 szklanki kawy ze śmietanką i odrobinką cukru (ogólnie nie pije kawy, dzisiaj taki wyjątek a bez cukru nie lubię;/) <nie ma tutaj bialka w ogole?
II śniadanie: banan, mała marchewka i kawałek chlebka domowego (płatki owsiane, miód, maka zytnia, jajka i przyprawy, mleko) <tutaj tez nie ma bialka
Obiad: makaron razowy z serem capri i warzywami na patelnie smazonymi na oliwie <tu tez nie? dodatkowo capri chyba jest tlusty
Podwieczorek: serek wiejski, szynka i warzywa <ok
Kolacja: tuńczyk z papryką <ok
Ile to wyjdzie kalorii wyłączając podwieczorek i kolację, czy nie za dużo.
Mam 158 cm wzrostu i 52 kilo wagi. I jeszcze jedno: czy ćwiczenia typu BBL lub ćwiczenia na wii i ćwiczenia z cięzarkami mogą przynieść efekty? Teraz u nas strasznie zimno więc na dworze ćwiczenia odpadają a do siłowni nie mam dostępu. Zawsze wychodzi tych ćwiczeń 30 min i więcej. Proszę o odp. i obiecuje że już nie będe zasmiecać wątku, ale chce chudnąć jeszcze ze 3 kilo a to tak się ciągnie, teraz nie chudnę i są tylko wachania wagi w górę, a przeciez wystarczyłby miesiąc na uzyskanie wymarzonej wagi. Cm trochę spadły ale jeszcze daleko do ideałów.
Każde cwiczenia są dobre, bo sie ruszasz, ale jeśli masz w domu ciężarki to mogłabyś wykonać jakiś podstawowy trening siłowy
Ciągnie sie, bo jesz bardzo malo bialka, jak na R, dodatkowo, masz niewiele do zrzucenia - tzn moim zdaniem nie masz nic do zrzucenia, ale rozumiem ze waga to nie jedyny wyznacznik.... jednak w takim przypadku trzeba postawic na ruch, a nie na niejedzenie bialka.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Phynn Pokaż wiadomość
Mnie się podoba bardzo, z tym, że oceniam to pod kątem jadłospisu dla osoby, która faktycznie daną wagę miałaby utrzymywać. A jak wiemy to nie bardzo Ciebie dotyczy. Ale wierzę, że nadejdą w końcu te pozytywne zmiany, serio

Może dodam przy okazji moje wczorajsze U:

ś: grahamka na pół, każda z serkiem naturalnym, sałatą, łososiem wędzonym, ogórkiem i koperkiem; duża parzona kawa z mlekiem
kawałek drożdżówki, zbożówka z mlekiem
IIś: jogurt naturalny z wkruszonym batonikiem musli
o: jajko sadzone, mix warzyw na patelnię (ziemniaki, cebulka, papryka, fasolka szparagowa, groszek,brokuł, kukurydza..)
d: ciasteczka zbożowe,
p: domowe ciasto z jabłkami i konfiturą z pigwy
k: pół grahamki z masłem, polędwicą drobiową, pomidorem i bazylią, gorący kubek serowy
później trochę twarogu półtł.

w ciągu dnia całe morze gorących herbat oczywiście.
pyyycha, a podwieczorek to juz w ogole mrr
Stary 2012-02-03, 11:52   #1088
Cammila123
Raczkowanie

[QUOTE=riddle92;32034265]Każde cwiczenia są dobre, bo sie ruszasz, ale jeśli masz w domu ciężarki to mogłabyś wykonać jakiś podstawowy trening siłowy
Ciągnie sie, bo jesz bardzo malo bialka, jak na R, dodatkowo, masz niewiele do zrzucenia - tzn moim zdaniem nie masz nic do zrzucenia, ale rozumiem ze waga to nie jedyny wyznacznik.... jednak w takim przypadku trzeba postawic na ruch, a nie na niejedzenie bialka.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Myślałam że trochę serka capri będzie źródłem białka, czyli zamiast tego twaróg półtłusty? I jakbym do śniadań (I i II) dodała np. jajecznicę, szynkę czy groszek, to wystarczy aby zapełnić zapotrzebowanie na białko?
Cammila123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 13:26   #1089
Ainnel
Zadomowienie

wegetariańskie U
I: serek wiejski lekki 200g z rozgniecionym bananem, suszoną żurawiną, garstką migdałów, łyżeczką zarodków pszennych i łyżką amarantusa. bratek do picia.
II: jabłko, mała beza.
III: duży talerz zupy ogórkowej. herbata z pokrzywy.
IV: 2 naleśniki razowe z białym serem półtłustym rozrobionym z serkiem brzoskwiniowym homogenizowanym.
V: jajko na miękko z ketchupem i musztardą. kromka chleba z twarogiem półtłustym, grubym plastrem pomidora i szczypiorkiem.

Ainnel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 13:28   #1090
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

[QUOTE=Cammila123;32034711]
Cytat:
Każde cwiczenia są dobre, bo sie ruszasz, ale jeśli masz w domu ciężarki to mogłabyś wykonać jakiś podstawowy trening siłowy

Myślałam że trochę serka capri będzie źródłem białka, czyli zamiast tego twaróg półtłusty? I jakbym do śniadań (I i II) dodała np. jajecznicę, szynkę czy groszek, to wystarczy aby zapełnić zapotrzebowanie na białko?
Trochę... ma go być sporo, jeśli dodasz ten twaróg półtłusty czy tam chudy(ja nie polecam, ale czesc osob je z oliwą np), to tez musi go byc ze 100 g.
Groszek to strasznie slabe zrodlo bialka , jajecznica bedzie ok... szynka tez, ale musialabys jej zjesc sporo.
Nie powiem Ci, czy wypelniasz zapotrzebowanie na bialko, ale na R przyjmij sobie 1,5-2 g bialka na kg masy ciala, czyli wyszloby cos kolo 100 g, dzielac to przez 5 posilkow, to w kazdym musisz miec 20 g bialka, czyli 100 g piersi z kurczaka, opakowanie serka wiejskiego, 100 g twarogu poltlustego, itp... oczywiscie nie kaze Ci siedziec z kalkulatorem w kuchni, ale u Ciebie z daleka widac ze brakuje bialka
Stary 2012-02-03, 13:47   #1091
kasiekasiek
Zadomowienie

Moje U:

I Śn.: 2 kromki żytniego razowego - jedna z masłem, polędwicą i plastrami ogórka, druga z masłem i almette ze szczypiorkiem.
Herbata

II Śn.: duży banan, jabłko i mandarynka - wszystko pokrojone na kawałeczki, wymieszane, pokropione sokiem z cytryny.

Obiad: filet z mintaja w panierce + ziemniaki posypane koperkiem + miseczka surówki z pekińskiej

cukierek, kilka kostek czekolady gorzkiej + herbata zielona

Kolacja: 2 tosty z żytniego razowego z masłem, twarogiem, szczypiorkiem i ogórkiem

po: herbata biała i dwa cukierki czekoladowe
kasiekasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:10   #1092
Kaori_91
Raczkowanie

U/P:
I: dwie kromki chleba- jedna z masłem orzechowym i twarogiem płt.; druga z nutellą. kubek kakao na mleku 2%.
II: pudding czekoladowy (130g), banan, orzeszki w skorupce o smaku zielonej cebulki (70g).
III: barszcz czerwony z uszkami z mięsem (12 sztuk), szklanka soku marchew-malina.
IV:duży serek Danio z czekoladą (220g), jabłko, szklanka soku marchew-malina.
V: dwie kromki chleba posmarowane masłem- jedna z wędliną z idyka i pomidorem; druga z plastrem sera żóltego i pomidorem; jogurt naturalny (180g).

Bardzo proszę o ocenę.

Edytowane przez Kaori_91
Czas edycji: 2012-02-03 o 14:27
Kaori_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:37   #1093
Maguda_
Kawaii strona mocy

Proszę o ocenę,czy dobrze sobie radzę, waga powoli spada (nie licząc zatrzymania wody przed @ )
Rrr

1. 3 kromki chleba gruboziarnistego z masłem i szynką, 2 z musztardą, 1 z ketchupem + kawa z mlekiem, cynamonem i cukrem trzcinowym
2. tortilla z sałatą, fasolką szparagową, oliwkami, kaparami, jajkiem na twardo i odrobiną majonezu
3. pieczone warzywa (papryka, cukinia, bakłażan, pomidory) z zieloną soczewicą, bazylią, oliwą z oliwek i octem balsamicznym
4. ... tu jeszcze nie wiem co będzie, pewnie kawałek wędzonego na ciepło łososia

Do tego zielone herbaty i o smaku malinowo - granatowym
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:29   #1094
oli_19
Zakorzenienie

Moje U (zmierzam w kierunku Rki ale niestety mój wielki spust mi narazie nie pozwala....)

Ś - 2 tosty zytnie z ziarnami z serkiem homo, pomidorem i cebula
II Ś - sałatka z serka wiejskiego, oliwek, ogorka, pomidora i cebuli
O - wielka micha zupy pomidorowej niezabielanej z makaronem pelnoziarnistym
P - 2 wafle ryzowe z serkiem homo (wiem znow serek ale wyjezdzam na weekend i chcialam dojesc inaczej by sie zepsul), jablko
K - juz na wyjezdzie, postaram sie wziac pieczona rybe z ryzem (pozniej calonocne tance wiec mysle ze to spale

Za dnia duzo herbaty z cytryna i zielonej herbatki.
oli_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:31   #1095
monita01
Zakorzenienie

U mnie wczoraj takie bylo R:

1. sniadanie: 2 kromki razowca z orzechami, z maslem i nieslodzonym dzemem z owocow lesnych, zielona herbata z mieta, kawa z mlekiem 2% i lyzeczka cukru.

w pracy przegryzka: jablko i druga kawka, taka sama

2. dalej w pracy: serek wiejski normalny (nie odtluszczony) z duza iloscia rzodkiewek, zielona herbata z mango.

3. obiad w domu: pol bardzo duzej czerwonej papryki zapieczonej, nafaszerwonej kuskusem z warzywami i szynka drobiowa (to posmazone wczesniej na niewielkiej ilosci oliwy z oliwek)

4. omlet z dwoch jaj, bez dodatkow, smazony bez tluszczu, kub zielonej herbaty z mieta.

I mam takie pytanie: do pracy zazwyczaj biore jogurt naturalny lub serek wiejski, ale jogurty widze, ze srednio sa polecane, a te serki wiejskie to szczerze mowiac tak sobie mi podchodza. Mieszkam za granica i homo tutaj nie ma, kanapek nie moge, bo jedzenie pieczywa codziennie utrudnia mi chudniecie.... czasem robie sobie takie zawijaski z szynki drobiowej i kawalkow papryki czy ogorka... ale macie moze jakis inny pomysl czy rade? I wlasnie chodzi mi bardziej o przekaske, bo na lunch do pracy bardzo czesto zabieram rozne salatki.
Stary 2012-02-03, 15:33   #1096
Jorelia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Tak szczerze to niektórzy by na tym chudli, ale skoro Ty trzymasz wagę to się nie czepiam
Trzymam wagę ale nie powiem, żebym się z tego cieszyła. Jedząc więcej - tyję. Mam rozwalony metabolizm, chciałam go podkręcić poprzez sport ale że mam teraz natłok innych zajęć - jem, tyle ile jem...

U:

1. Owsianka: 40g płatków z twarogiem, bananem, łyżką pestek słonecznika i cynamonem, kawa z mlekiem.
2. Kromka razowca z jajkiem na twardo, pomidorem i sałatą,
kawa z mlekiem, jabłko.
3. Kotlety z kaszy gryczanej(1/3 woreczka), jajka i cebulki usmażone na łyżce oliwy, brokuły.
4. Cappuccino, kilka mandarynek.
5. Sałatka z tuńczykiem wsw, mixem sałat, pomidorem, papryką, ziołami, oliwą z oliwek.

Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału;
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj...
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:45   #1097
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

Trochę mnie tu nie było, ostatnio chorowałam i generalnie malutko jadłam, ale teraz wracam Dodam, że po rozmowie z bratem zdecydowałam się na obcięcie węgli (zna się trochę na tym)

R

I. Serek wiejski z kiwi i łyżką miodu

II. Bułka grahamka na pół, każda połówka posmarowana masłem, z plastrem szynki drobiowej i połową plasterka sera żółtego wędzonego, kawałek papryki

III. Ok 130g kurczaka duszonego w porze i pieczarkach z dodatkiem kefiru, trochę kaszy jęczmiennej, sporo gotowanych brokułów

Przekąska - 40g migdałów

IV. 100g tuńczyka z łyżką oliwy z oliwek i jakimiś warzywami

V. 110 g twarogu półtłustego z łyżką oliwy z oliwek
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 16:31   #1098
zielona_zabcia
Rozeznanie

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;32040749]Trochę mnie tu nie było, ostatnio chorowałam i generalnie malutko jadłam, ale teraz wracam Dodam, że po rozmowie z bratem zdecydowałam się na obcięcie węgli (zna się trochę na tym)

R

I. Serek wiejski z kiwi i łyżką miodu

II. Bułka grahamka na pół, każda połówka posmarowana masłem, z plastrem szynki drobiowej i połową plasterka sera żółtego wędzonego, kawałek papryki

III. Ok 130g kurczaka duszonego w porze i pieczarkach z dodatkiem kefiru, trochę kaszy jęczmiennej, sporo gotowanych brokułów

Przekąska - 40g migdałów

IV. 100g tuńczyka z łyżką oliwy z oliwek i jakimiś warzywami

V. 110 g twarogu półtłustego z łyżką oliwy z oliwek[/QUOTE]

no ok. schudniesz na tym ale przecież chcesz się rzeźbić a nie odchudzać bo masz dobrą wagę i wymiary, prawda? Ale tak właściwie bardzo dobra redukcja tylko na śniadanie bym dała jaja bo nabiał na redukcji nie służy każdemu a już szczególne serek wiejski

zaręczona 30.03.2012
mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012
niedługo żona
niedługo matura
wygrałam swoje życie !
zielona_zabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 16:40   #1099
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Pokaż wiadomość
no ok. schudniesz na tym ale przecież chcesz się rzeźbić a nie odchudzać bo masz dobrą wagę i wymiary, prawda? Ale tak właściwie bardzo dobra redukcja tylko na śniadanie bym dała jaja bo nabiał na redukcji nie służy każdemu a już szczególne serek wiejski
Dziękuję Chcę trochę schudnąć, bo kurczę brzuch ani nogi nie ruszają ni trochę od kilku miesięcy... A ćwiczę dużo i zdrowo się odżywiam. Tak więc pora wziąć się trochę konkretniej.

Z jajkami taka rzecz, że jestem uczulona A miałam w planie zjeść je jutro, bo tak mi wychodzi wygodnie z wielu niezależnych przyczyn. No i padło jakoś na ten serek
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 19:24   #1100
Nowhere
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez oli_19 Pokaż wiadomość
Moje U (zmierzam w kierunku Rki ale niestety mój wielki spust mi narazie nie pozwala....)

Ś - 2 tosty zytnie z ziarnami z serkiem homo, pomidorem i cebula
II Ś - sałatka z serka wiejskiego, oliwek, ogorka, pomidora i cebuli
O - wielka micha zupy pomidorowej niezabielanej z makaronem pelnoziarnistym
P - 2 wafle ryzowe z serkiem homo (wiem znow serek ale wyjezdzam na weekend i chcialam dojesc inaczej by sie zepsul), jablko
K - juz na wyjezdzie, postaram sie wziac pieczona rybe z ryzem (pozniej calonocne tance wiec mysle ze to spale

Za dnia duzo herbaty z cytryna i zielonej herbatki.
wielki spust...? normalne er, nie przesadzaj, wywaliłabym tylko te wafle.
a wstawię moje leniwe, piątkowe U
I. Kasza jęczmienna z prażoną gruszką, dwiema łyżkami tłustego serka homo, masłem orzechowym, suszonymi figami, cynamonem i miodem
II. reszta homo(łącznie z I. 200g) z garścią mieszanki studenckiej, pół papryki, półtora dużego jabłka, owoc liczi
III. micha zupy wielowarzywnej na mięsie, dużo ziemniaków i groszku
IV. jajecznica z dwóch jaj na maśle z duszonymi pieczarkami, grahamka z masłem, pół papryki, ogórki kiszone
może wpadną marchewki, do picia herbaty i woda.
i jak to wygląda, jakościowo ok?
Nowhere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 21:03   #1101
_Blueberry_
Przyczajenie

R

śniadanie : grahamka
1 połowa z jajkiem szczypiorkiem i zielonym ogorkiem
2 połowa z pastą z łososia i pomidorem.

2 śniadanie : serek homogenizowany 3% z garścią mieszanki studenckiej grejpfrut

obiad. pierś z kurczaka w marynacie musztardowej z 3 łyzkami kaszy jęczmiennej, starta marchewka, kilka brokułów.

podwieczorek. omlet z 1 jajka smażony na maśle posmarowany ketchupem. pomidor

kolacja : serek wiejski

lepiej?

Nie wiem co mam robić.... waga od 3 dni stoi i an drgnie. Boje się ucinać kalorie żeby nie zjeść zaraz wszystkiego z lodowki....
_Blueberry_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 22:16   #1102
Milka1224
Rozeznanie

Dzisiejsze U

I jogurt naturalny z podprażonymi płatkami owsianymi i orkiszowymi, łyżka otrąb pszennych, kiwi, siekanymi nerkowcami, pekanami i domowymi malinami w miodzie <3

II krem z czerwonej soczewicy z grzankami i natką

III dzwonko łososia pieczone w pieprzu cayenne z aromatyczną potrawką z kalafiora, fasolki szparagowej z dużą ilościa curry, chilli i kurkumy

IV stir - fry z kaszą jeczmienną i papryką u kumpeli

V placuszki z białego sera (same bo na takie mialam ochotę )

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

QUOTE=riddle92;32029337]super

[/QUOTE]

dziekuje Swoja droga to sie tym najadlam i nie mialam ochoty na nic wiecej
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 22:34   #1103
joanna_ba
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to joanna_ba

Hej, moje jedzonko :

Śniadanie : 2 łyżki stołowe oleju kokosowego
2 śniadanie : 2 łyżki stołowe oleju kokosowego
Lunch : warzywa (ogórek, szpinak ( liściasty ), sałata, pomidor), pieczeń z wieprzowiny, 2 jajka na twardo + olej kokosowy
Kolacja : jajecznica ( 3 jajka ) na boczku z papryką czerwoną
+ parę łyżeczek masła orzechowego ( organic, bez cukru )
kawa latte

W ciągu dnia picie herbaty i wody.

Najedzona jestem na maxa i chudnę ...
joanna_ba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 22:44   #1104
moonsparkle
Przyczajenie

Moje R

Śn: kromka chleba żytniego razowego z serkiem kozim, pomidorem, papryką i rucolą + jajko na miękko + jabłko
IIśn: sałatka z papryki, ogórka, kalarepy i fety + łyżeczka oliwy z oliwek + gruszka
Ob: łosoś, brokuły i kasza - gotowane na parze
Pd: pomidory z mozarellą + kilka orzechów laskowych i włoskich
Kl: pstrąg na parze + szpinak

+ 2l wody, 3 kubki czerwonej herbaty, godzina fittnessu

mógłby ktoś powiedzieć czy wszystko poprawnie?

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Napisane przez joanna_ba Pokaż wiadomość
Hej, moje jedzonko :

Śniadanie : 2 łyżki stołowe oleju kokosowego - to nie posiłek! gdzie węgle, białko, warzywa?
2 śniadanie : 2 łyżki stołowe oleju kokosowego - jak wyżej
Lunch : warzywa (ogórek, szpinak ( liściasty ), sałata, pomidor), pieczeń z wieprzowiny, 2 jajka na twardo + olej kokosowy - wieprzowina nie jest pożądana na redukcji, lepiej jakieś chude mięsko - kurczak, indyk lub tłuste ryby. jeśli wybierasz mięso, to jajka zbędne. dodaj do tego jakieś węgle złożone - kaszę gryczaną/brązowy ryż/makaron pełnoziarnisty.
Kolacja : jajecznica ( 3 jajka ) na boczku z papryką czerwoną
+ parę łyżeczek masła orzechowego ( organic, bez cukru )
kawa latte - to ma być redukcja? na kolacje powinno się spożywać pełnowartościowe białko. boczek i masło orzechowe do odstawienia. jajecznice zastąp np dwoma jajkami na miękko. najlepiej na kolację jeść ryby, chude mięso lub twaróg/serek wiejski. kawa latte nie nadaje się na redukcję, jeśli koniecznie musisz jakąś pić, to wybierz zwykłą czarną i to najlepiej rano.

W ciągu dnia picie herbaty i wody. - jakiej herbaty?

Najedzona jestem na maxa i chudnę ...
na czymś takim to tylko sobie rozwalisz metabolizm, a kilogramy wrócą i to z nadwyżką. polecam poczytać podwieszone wątki u góry.
moonsparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 22:49   #1105
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez moonsparkle Pokaż wiadomość
Moje R

Śn: kromka chleba żytniego razowego z serkiem kozim, pomidorem, papryką i rucolą + jajko na miękko + jabłko
IIśn: sałatka z papryki, ogórka, kalarepy i fety + łyżeczka oliwy z oliwek + gruszka

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

na czymś takim to tylko sobie rozwalisz metabolizm, a kilogramy wrócą i to z nadwyżką. polecam poczytać podwieszone wątki u góry.
Powiedziała ta, która za cel obrała sobie BMI = wychudzenie

Jadłospis masz fajny i smaczny, generalnie nie ma się do czego czepić, ale ta waga...

joanna jadłospis kiepski... W sumie tylko 2 posiłki, które NIE POKRYWAJĄ Twojego zapotrzebowania. A olej jako 2 śniadania? No proszę Cię...

Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Czas edycji: 2012-02-03 o 22:50
Stary 2012-02-03, 22:56   #1106
moonsparkle
Przyczajenie

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;32051637]Powiedziała ta, która za cel obrała sobie BMI = wychudzenie

Jadłospis masz fajny i smaczny, generalnie nie ma się do czego czepić, ale ta waga...

joanna jadłospis kiepski... W sumie tylko 2 posiłki, które NIE POKRYWAJĄ Twojego zapotrzebowania. A olej jako 2 śniadania? No proszę Cię... [/QUOTE]

hej, bmi nie zawsze mówi prawdę! wychudzenie to jest ostatnia rzecz której pragnę! pół roku temu ważyłam 49 kg, ale przestałam ćwiczyć, zaczęłam się niezdrowo odżywiać, jadłam ogromne kolacje, leżałam na kanapie non stop i przytyłam 7 kg. wcześniej wyglądałam naprawdę ok, do wychudzenia było mi daleko zależy mi jedynie na zdrowym trybie życia i powrocie do starej wagi. także bmi nie zawsze się sprawdza!
Stary 2012-02-03, 22:58   #1107
Konto usunięte

Cytat:
hej, bmi nie zawsze mówi prawdę! wychudzenie to jest ostatnia rzecz której pragnę! pół roku temu ważyłam 49 kg, ale przestałam ćwiczyć, zaczęłam się niezdrowo odżywiać, jadłam ogromne kolacje, leżałam na kanapie non stop i przytyłam 7 kg. wcześniej wyglądałam naprawdę ok, do wychudzenia było mi daleko zależy mi jedynie na zdrowym trybie życia i powrocie do starej wagi. także bmi nie zawsze się sprawdza!
A może spróbujesz np ćwiczyć siłowo? Bo te 48 kg brzmi dosyć przerażająco... Nie znam Cię co prawda i nie wiem, jak wyglądałaś ważąc tyle, ale jeśli będziesz ćwiczyć to ładnie wymodelujesz sylwetkę i przy niskich obwodach będziesz mogła zostać w wadze mieszczącej się w normie (mięśnie ważą więcej niż tłuszcz)
Stary 2012-02-03, 23:05   #1108
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:
Moje R

Sorry ale poczytaj trochę o diecie Lutza (zakładam że autorka jest na tej diecie)
I co masz do wieprzowiny ? 100x lepsza od kurczaków hodowanych na hormonach wzrostu i Bóg jeden wie na jakich świństwach.
joanna_ba gdzie masz warzywa w II pierwszych posiłkach no i jakiś owoc? Jak jesz pieczeń to po co jajka? Trzeba było zjeść coś na śniadanie Założenie dobre ale lepiej poczytaj jeszcze bo o ile dobrze pamiętam trzeba jeść jeszcze 70g węglowodanów?

zaręczona 30.03.2012
mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012
niedługo żona
niedługo matura
wygrałam swoje życie !
zielona_zabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 23:08   #1109
moonsparkle
Przyczajenie

nie pomyślałam o tym, mówiąc o ćwiczeniach siłowych masz na myśli te z obciążeniem? wymiary mam w porządku, moją zmorą są uda i łydki - tłuszcz odkłada mi się prawie tylko tam przez co nieproporcjonalnie wyglądam jak często wg Ciebie powinnam wykonywać te ćwiczenia, bo chyba nie codziennie?
Stary 2012-02-03, 23:15   #1110
joanna_ba
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to joanna_ba

Cytat:
joanna jadłospis kiepski... W sumie tylko 2 posiłki, które NIE POKRYWAJĄ Twojego zapotrzebowania. A olej jako 2 śniadania? No proszę Cię...
Cóż, kalorycznie to aż z nawiązką. Warzyw sporo, czuję się swietnie, nic nie ciąży na żołądku. Takie jedzenie mi odpowiada po lekturze książek , przekopaniu netu. Olej - właśnie ten olej jest super. Te książki obalają te wszystkie mity dietetyczne , niestety są po angielsku, ale po polsku nie zostały wydane ( przynajmniej nie udało mi się znaleźć ) :

'Trick and Treat - how 'healthy eating' is making us ill' - Barry Groves
'Eat Fat Get Thin: Eat As Much As You Like And Still Lose Weight!' - Barry Groves

'Sugar Blues' - William Duffy
'Coconut Cures' - Bruce Fife
'Why We Get Fat and What To Do About It' - Gary Taubes

joanna_ba jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości