|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!
E tam, wcale nie charytatywny
![]() Są sprawy, za które bierze ogromne pieniądze, więc raczej ma za co żyć. Są też sprawy, którymi zajmuje się za darmo, ale ale Są to sprawy, o których jest bardzo głośno (Iwona Wieczorek, Madzia). Jeśli coś odkryje, to wiadomo, że będzie bohaterem i każdy będzie chciał skorzystać z usług takiego wspaniałego detektywa.Trochę wysiłku, trochę wydatków, a w efekcie więęęęęcej klientów.
podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum Edytowane przez Nija_ Czas edycji: 2012-02-03 o 22:54 |
|
|
|
#1622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) mimo całej mojej niechęci do niego, muszę przyznać ze tym razem się spisał
|
|
|
#1623 |
|
Raczkowanie
|
Mnie do tej chwili zastanawia to co powiedział Rutkowski na konferencji, powiedział coś w tym stylu, że być może inny detektyw inaczej by tę sprawę rozwiązał, nie powiedziałby o sprawcy, znaczy że skoro rodzice Bartka wynajęli detektywa to ten detektyw próbowałby ich wybielić i nie szukałby winnego wśród domowników, próbowałby znaleźć innego podejrzanego. Jakby się tak przyjrzeć to przecież on właśnie to robi, wybiela Bartka, a całość zrzuca na Katarzynę. Nie wiem, ale mi to nie pasuje, bo przecież to rodzice Bartka go wynajęli, więc jasne, że syna woleliby uchronić nawet jeśli byłby winny. Zauważcie, że Rutkowski w każdej wypowiedzi podkreśla, że dziadkowie ani mąż nie mieli z tym nic wspólnego.
Poza tym ten Bartek jest taki dziwny, wiem, że nie powinno się oceniać człowieka po obejrzeniu kilku wywiadów, ale jak dla mnie nie widać w nim ojcowskich uczuć. W ogóle nie widać, że go ta sprawa jakoś porusza.
![]() ♥ na wizażu od 2007 ♥ Edytowane przez E f f i Czas edycji: 2012-02-03 o 22:55 Powód: poprawka |
|
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1625 |
|
Zadomowienie
|
Jak sobie tak o tym wszystkim myślę to mam jakies dziwne przeczucie że cała ta historia ma jakieś drugie dno,że rozwiązanie moze wszystkich jeszcze zaskoczyć bo jak na razie to jest więcej pytan niz odpowiedzi
|
#1626 | ||
|
MUSEarka
|
Oj wybacz, nie mam telewizora i nie oglądałam całej relacji z konferencji
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1627 |
|
Rozeznanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie zgodzę się z tym, że 'tacy idealni' to nie mamy prawa do krytyki czy co? Wiadomo, że nikt nie jest idealny śmiem jednak wątpić że aż tak żeby kopać dziecko w lesie. I nie, ja nie twierdzę że ona to zrobiła-my wszyscy przede wszystkim NIC nie wiemy, tutaj musi policja działać a nie wizażanki czy Rutkowski detektyw za dychę. Ale jeżeli zabiła lub nie pomogła to nie ma usprawiedliwień 'bo teściowa była zła' dla takich zachowań NIE POWINNO być usprawiedliwień. I nie-polowanie na czarownice. Więzienie/szpital psychiatryczny, tyle. Cytat:
|
||
|
|
|
#1629 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1630 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1631 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale tak naprawdę niczego nie można być pewnym dopóki policja nie wyjaśni tej sprawy a sąd nie ukarze winnych. Jej autor jeszcze pisał, że to nie możliwe żeby matka sama była w stanie wykopać dziurę w ziemi zimą. |
|
|
|
|
#1632 | |
|
MUSEarka
|
Cytat:
Właśnie o tym mówiłam cytując tamtego gościa z innego forum. Jak oglądałam relację z konferencji, na której Katarzyna opisywała jak to szła z wózkiem i podawała wszystkie szczegóły, to brzmiało to na bardzo wyuczoną formułkę. Potem w Uwadze Bartek też opisywał to. Nie wiem, może to stres przed kamerami, ale też wydawało mi się, że mówił sztucznie i sztywno . Ale znów czysto hipotetycznie mówię to co zauważyłam.
|
|
#1633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Coś mi się kojarzy, że mówił o rodzicach, ale o dziadkach też. Nie jestem pewna
|
|
#1634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Śledztwo jeszcze trwa, zarzutów nie ma, matka występuje w roli świadka a nie oskarżonej, wyrok nie zapadł więc dla świata powinna być niewinna, a igrzyska trwają...
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy zwróciłyście uwagę na to, że Rutkowski od samego początku był do matki jakby negatywnie nastawiony. O ojcu mówił Bartek a o matce Katarzyna. Może to nic ale jakoś przykuło moją uwagę...
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
Rozmawiałam na ten temat z TŻtem. Pomyśleliśmy, że to wszystko to prowokacja - to przyznanie się do winy, w sposób bardzo dziwny, to wrzucenie do mediów materiału z rozmową z matką, gdzie tak naprawdę nie powinno to wypłynąć i dziwne, że media na to pozwoliły. Zastanawiamy się czy czasem nie było odezwu od porywaczy którzy zagrozili że jeśli nie zatuszują sprawy, zrobią coś dziecku.
W sumie od początku to przesłuchanie matki było dla mnie totalnie dziwne, jakby wykreowane. Poza tym czy stacje telewizyjne mogą w ógole wrzucać takie materiały w obieg? Strasznie chcę wierzyć że to wszystko to prowokacja wobec porywaczy. A zresztą sama nie wiem co myśleć. Bezsensu tak gdybać. Sprawa mną niesamowicie wstrząsnęła
Edytowane przez shine_sky Czas edycji: 2012-02-03 o 23:07 |
|
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
I ja się z tym zgadzam. Częściowo bo jeśli byłaby winna to nie rozumiem usprawiedliwień sortu teściowa, niechciana ciąża etc. Ale NIE WIEMY czy jest winna. Ludzie przecież to całe przesłuchanie jest żałosne tak jak i Rutkowski. Spoufalanie się z klientem, jakiś bliski kontakt obejmowanie ramieniem, sugerowanie odpowiedzi. To jest kpina coś takiego nie ma racji bytu jako dowód. Może zrobiła coś gorszego, może nic nie zrobiła, żadna z was tego nie wie.
|
|
|
|
#1638 |
|
Zadomowienie
|
Może dlatego, że, jak powiedział Rutkowski, Kaśka od początku miała do niego negatywne nastawienie.
|
|
|
|
#1639 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to bardzo prawdopodobne co piszesz, dałaś do myślenia |
|
|
|
|
#1640 |
|
Raczkowanie
|
Co do tej dziury to mi się wydaje, że byłaby w stanie ją wykopać jeśli miałaby jakiekolwiek narzędzia, myślę, że mała łopatka by wystarczyła, przecież dół na półroczne dziecko wcale nie musiałby być duży.
|
#1641 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
a dziwisz się? ;-) detektyw przebywający blisko, mógłby szybko coś wyczuć.
|
#1644 |
|
Raczkowanie
|
|
#1645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli się coś kopie w zimie to albo rozmraża się ziemię albo używa maszyn a nie łopaty. |
|
|
|
|
#1646 |
|
Wtajemniczenie
|
to po pierwsze
po drugie-ten niby park, który wskazała matka ponoć nie byl odosobniony, mieszkancy Sosnowca w wywiadzie mówili ze tamtedy chodzi sporo ludzi, nawet jesli jakims cudem udało jej sie wykopac to musiało jej to zajac sporo czasu, nikt nic nie widział?????????????/ |
|
|
|
#1647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko tłumaczę, skąd mógł się wziąć odmienny stosunek Rutkowskiego do rodziców Madzi i dlaczego mówił o nich w inny sposób.
|
|
|
|
|
#1648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może ten materiał ma przekonać porywaczy, że nawet rodzina uwierzyła w winę matki, żeby czuli się na tyle bezpieczni, by oddać dziecko? może faktycznie się przestraszyli, bo sprawa jest rozpowszechniona nie tyle co na całą Polskę - ale również Interpol jest ze sprawą związany. Oby to była prowokacja - a porywacze oddali maleństwo. Z drugiej jednak strony, porwanie małej musiałoby być totalnym spontanem - kto porywa "pierwsze lepsze dziecko"? Wiecie co mam na myśli - raczej w grę wchodzą dzieci z zamożnych rodzin. Poza tym, ani razu nie było mowy o okupie. Ech, za dużo pytań, za mało odpowiedzi. |
|
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
Ano trwają i trwać będą. Raczej tego nie zmienimy. Na linkowanym gdzieś wyżej forum można wyczytać gorsze opinie. Póki co tutaj tylko dyskutujemy, a to, że matka przynała się do tego do czego się przyznała i wysnuwamy hipotezy że nadal kłamie (albo i nie) o niczym nie świadczy poza zwykłą ludzką ciekawością.
|
#1650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.

) mimo całej mojej niechęci do niego, muszę przyznać ze tym razem się spisał