Półroczna Magda porwana w Sosnowcu! - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-03, 23:47   #1681
_Roksi
Zadomowienie

Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!

Nie napiszę nic odkrywczego, ale myślę, że Rutkowski to świnia! Udawał takiego dobrego, troskliwego, współczującego. Twierdził, że pomoże matce wyjść z tej sytuacji. Spoufalił się z rodziną. A tak naprawdę,to przez niego jest taka nagonka na matkę. On ujawnił zarówno filmik z przyznaniem się, jak i te filmik kręcony z ukrycia (rozmowa Kaśki z teściową). Gdyby policja posiadała takie materiały, to zachowałaby je do całkowitego wyjaśnienia sprawy.
W głowie mi się nie mieści, jak można być tak wyrachowanym i nastawionym na kasę, rozgłos i popularność i tak żerować na tragedii, która się wydarzyła.

I nie trafią do mnie argumenty, że Rutkowski jest bohaterem, bo rozwiązał sprawę! Może i odwalił kawał dobrej roboty (okaże się to, po zamknięciu sprawy), ale mógł przekazać te materiały policji, a nie upubliczniać w mediach.

Co jeśli jakimś cudem, ta matka okaże się niewinna (choć bardzo w to wątpię, ale ZAWSZE jest taka możliwość). Już na zawsze będzie w oczach społeczeństwa dzieciobójczynią.

I żeby nie było, nie bronię matki i nie stoję po jej stronie, ale nie wiemy jeszcze, co się naprawdę wydarzyło.
_Roksi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 23:47   #1682
E f f i
Raczkowanie

W taki mróz da się wykopać dołek, kto nie wierzy niech spróbuje, potrzeba tylko narzędzi. (PS. Mała łopatka o którą mi chodziło to szpadel, zapomniałam, że tak się to nazywa, Tż mnie oświecił)

♥ na wizażu od 2007 ♥
E f f i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 23:49   #1683
shine_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mesarka Pokaż wiadomość
Któraś z Was wspominała też psa, który znalazł trop, ale urwał się on na parkingu . Ciekawe, czy coś z tym fantem zrobią?

Shine Sky - majndfak
mamy wyczucie

Mogą nie zrobić z tym nic. Prawda jest taka, że wszystkie wersje opieramy wyłącznie na materiałach z mediów, a dobrze wiemy, że nie zawsze są one obiektywne.
shine_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 23:50   #1684
kasica123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rajni Pokaż wiadomość
Przecież nie wiem jak było naprawdę. Ale to, że ziemia na wierzchu nie wydaje się zamarznięta to nie znaczy, że nie jest pod spodem. A żeby pogrzebać dziecko to trochę trzeba w głąb się wkopać. Poza tym, jeśli matka była pozbyć się dziecka na pieszo to gdzie tą łopatę ukryła? W wózku?
Bardziej prawdopodobne jest, że ktoś podjechał samochodem.

A tak poza tym to nie wiem, o co się w ogóle spieramy. Z tego, co kojarzę to matka nie mówiła, że zakopała dziecko tylko, że porzuciła pod drzewem czy w krzakach. Chyba, że aktualna wersja jest inna.
Poza tym takie rozkopane miejsce byłoby chyba widoczne
Stary 2012-02-03, 23:50   #1685
kuroikaze
Wtajemniczenie

Ja kiedyś w listopadzie usiłowałam zakopać królika miniaturkę, mrozów wielkich nie było, w dzien kiedy próbowałam to zrobić temp napewno była na plusie. a co się upociłam to moje ciężko było

N. ♥
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 23:51   #1686
_Roksi
Zadomowienie

A co w ogóle myślicie o tym, że matka nie chciała podać miejsca ukrycia zwłok, a jak już podała, to okazało się, że nie ma tam ciała??

Wg mnie:
1. Nie pogrzebała zwłok sama i nie była przy tym, więc nie wiedziała, gdzie są ukryte.
2. Nie chce podać prawdziwego miejsca ukrycia zwłok, bo liczy na to, że się one nie odnajdą (bo to przecież będzie najważniejszy dowód w sprawie i może ją najbardziej obciążyć)
3. Nie ma żadnych zwłok, bo dziecko żyje.
Stary 2012-02-03, 23:52   #1687
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madame Lockheart Pokaż wiadomość
Już kilka godzin temu natknęłam się gdzieś na komentarz z teorią o rytualnym mordzie na niemowlęciu, dokonanym przez ojca dziecka, który myślał, że jest wilkołakiem, i byłam pewna, że to jednostkowy głos człowieka, łagodnie rzecz ujmując, niezbyt mądrego (już teoria o pożarciu zwłok przez zmutowane sosnowieckie szczury wodne wydała mi się naciągana, ale to przeszło wszelkie ludzkie pojęcie). A tu kolejnych kilka głosów, że to niby o czymś świadczy, skoro podpisał tak zdjęcie. Ludzie, przecież to odniesienie do MEGAPOPULARNEGO filmu „Underworld”. Każdy mniej więcej kojarzy, czym jest wilkołak, a mało kogo obchodzi przy tym geneza słowa i odniesienie do greckiej mitologii (ze złożeniem ofiary z dziecka itd.) Poza tym mało to ludzi biega poprzebieranych na różnych konwentach?
Żeby nie było – nigdy nie obstawałam tu ani za winą ani za niewinnością rodziców, ale jeżeli okażą się winni/podejrzani, to na pewno nie będą o tym świadczyć takie głupoty jak tego typu zdjęcie, rodzaj słuchanej muzyki, oglądane filmy czy brak zdjęć dziecka na portalu społecznościowym (pod tymi względami to oni akurat wydawali mi się całkiem normalni).

No i nadal czekam na informacje podane do wiadomości publicznej przez kogoś WIARYGODNEGO, bo te podawane przez pana Rutkowskiego dzielę przez dwa, a te od pana Jackowskieo w ogóle puszczam mimo uszu.
zgadzam się w 100%
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 23:52   #1688
Beacia87
Zadomowienie

GG do Beacia87

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
Na pewno ja przesluchuja, albo juz przesluchali. Policja nie trabi na lewo i prawo o postepach w sprawie. Rutkowski sie wycofal wiec do mediow bedzie mniej informacji wyciekac.
Jutro mają ją przesłuchiwać. Ale w wątku pojawiły się głosy, że nie będzie w stanie pozwalającym na przesłuchanie, stąd moja myśl, że policja nie będzie mogła czekać. A jakieś przecieki i ewentualne informacje prokuratury zawsze są.

*na 24 h albo na 48 h można kogoś zatrzymać

Edytowane przez Beacia87
Czas edycji: 2012-02-03 o 23:55
Beacia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 23:53   #1689
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Roksi Pokaż wiadomość

Co jeśli jakimś cudem, ta matka okaże się niewinna (choć bardzo w to wątpię, ale ZAWSZE jest taka możliwość). Już na zawsze będzie w oczach społeczeństwa dzieciobójczynią.
no właśnie, dlatego też nie wierzę w mistyfikację i celowe podawanie takich zeznań.
Stary 2012-02-03, 23:53   #1690
Provocateur
Rozeznanie

A najgorsze jest to, że "prości" ludzie (tacy bez wyobraźni, bez głebszego pomyślunku) najlepiej jak właśnie mają podane na tacy takie rzeczy jak te nagrania Rutkowskiego, bo jeżeli policja by to sama prowadziła, miała te same wiadomości co Rutek, ale byłaby etyczna i nie podała niczego publice - to od razu byłoby to samo co jest teraz - chwd..., policja nic nie robi bla bla bla. Czy ci ludzie naprawde myślą, że policja będzie informować ich o każdym kroku? Przecież to nielogiczne
Tak samo jak pisanie - czemu policja nie przeslucha KAski/ Bartka/ babci/sąsiadki itd, "czemu nie zrobia niczego z bla bla bla". Na boga skąd ta osoba wie, że policja już dawno tego nie sprawdziła

Można kogoś zatrzymać na 72h max.

Edytowane przez Provocateur
Czas edycji: 2012-02-03 o 23:54 Powód: dopisek
Provocateur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 23:55   #1691
E f f i
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rajni Pokaż wiadomość
Przecież nie wiem jak było naprawdę. Ale to, że ziemia na wierzchu nie wydaje się zamarznięta to nie znaczy, że nie jest pod spodem. A żeby pogrzebać dziecko to trochę trzeba w głąb się wkopać. Poza tym, jeśli matka była pozbyć się dziecka na pieszo to gdzie tą łopatę ukryła? W wózku?
Bardziej prawdopodobne jest, że ktoś podjechał samochodem.

A tak poza tym to nie wiem, o co się w ogóle spieramy. Z tego, co kojarzę to matka nie mówiła, że zakopała dziecko tylko, że porzuciła pod drzewem czy w krzakach. Chyba, że aktualna wersja jest inna.
Ja się nie chce spierać, wyraziłam tylko swoją opinie co do innej opinii(masło maślane).

♥ na wizażu od 2007 ♥
Stary 2012-02-03, 23:56   #1692
_Roksi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Provocateur Pokaż wiadomość
A najgorsze jest to, że "prości" ludzie (tacy bez wyobraźni, bez głebszego pomyślunku) najlepiej jak właśnie mają podane na tacy takie rzeczy jak te nagrania Rutkowskiego, bo jeżeli policja by to sama prowadziła, miała te same wiadomości co Rutek, ale byłaby etyczna i nie podała niczego publice - to od razu byłoby to samo co jest teraz - chwd..., policja nic nie robi bla bla bla. Czy ci ludzie naprawde myślą, że policja będzie informować ich o każdym kroku? Przecież to nielogiczne
Tak samo jak pisanie - czemu policja nie przeslucha KAski/ Bartka/ babci/sąsiadki itd, "czemu nie zrobia niczego z bla bla bla". Na boga skąd ta osoba wie, że policja już dawno tego nie sprawdziła

Można kogoś zatrzymać na 72h max.
No dokładnie, ta nagonka na to, że policja nic nie robi jest chora. Przecież wiadomo, że nie będą informować opinii publ. o każdym swoim kroku, bo im, w przeciwieństwie do pana detektywa, zależy na rzeczywistym rozwiązaniu sprawy i rozwianiu wszelkich wątpliwości, a nie na rozgłosie.

No proszę, jak można uznać sprawę za zamkniętą, jak nie ma zwłok - to jest śmieszne.
Stary 2012-02-03, 23:57   #1693
Nealinne
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
no właśnie, dlatego też nie wierzę w mistyfikację i celowe podawanie takich zeznań.
Masz rację Też w to nie wierzę. Na miejscu tej kobiety bałabym się teraz wyjść na ulicę, nie wierzę, że ktoś by ją celowo narażał na to wszystko
Stary 2012-02-04, 00:00   #1694
Sylvana12
Raczkowanie

Cytat:
A co w ogóle myślicie o tym, że matka nie chciała podać miejsca ukrycia zwłok, a jak już podała, to okazało się, że nie ma tam ciała??

Wg mnie:
1. Nie pogrzebała zwłok sama i nie była przy tym, więc nie wiedziała, gdzie są ukryte.
2. Nie chce podać prawdziwego miejsca ukrycia zwłok, bo liczy na to, że się one nie odnajdą (bo to przecież będzie najważniejszy dowód w sprawie i może ją najbardziej obciążyć)
3. Nie ma żadnych zwłok, bo dziecko żyje.

Mnie tez bardzo zastanawia to,że nie odnaleziono zwłok...a tylko kurtke i śpioszki. Być może celowo podrzucili tam te rzeczy, aby wyglądalo na to,że ciało Magdy tam było. I jeszcze to,że matka nie potrafi wskazać miejsca gdzie ukryła zwłoki..

1 i 3 wydają mi się bardzo prawdopodobne.
Sylvana12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 00:01   #1695
E f f i
Raczkowanie

Cytat:
No dokładnie, ta nagonka na to, że policja nic nie robi jest chora. Przecież wiadomo, że nie będą informować opinii publ. o każdym swoim kroku, bo im, w przeciwieństwie do pana detektywa, zależy na rzeczywistym rozwiązaniu sprawy i rozwianiu wszelkich wątpliwości, a nie na rozgłosie.

No proszę, jak można uznać sprawę za zamkniętą, jak nie ma zwłok - to jest śmieszne.
Jak usłyszałam to zdanie, że dla niego sprawa jest zakończona to właśnie mnie to rozwaliło. Co to za detektyw, który uważa, że sprawa się skończyła jeśli nie ma ciała? Żenujące.

♥ na wizażu od 2007 ♥
Stary 2012-02-04, 00:01   #1696
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nealinne Pokaż wiadomość
Masz rację Też w to nie wierzę. Na miejscu tej kobiety bałabym się teraz wyjść na ulicę, nie wierzę, że ktoś by ją celowo narażał na to wszystko
dokładnie, gdybyśmy żyli w średniowieczu, to już dziewczyna byłaby stracona na stosie. wydaje mi się, że są bardziej ''humanitarne'' metody do oszukiwania i odwracania uwagi rzekomych porywaczy.
Stary 2012-02-04, 00:02   #1697
Madame Lockheart
Raczkowanie

Cytat:
Nie napiszę nic odkrywczego, ale myślę, że Rutkowski to świnia! Udawał takiego dobrego, troskliwego, współczującego. Twierdził, że pomoże matce wyjść z tej sytuacji. Spoufalił się z rodziną. A tak naprawdę,to przez niego jest taka nagonka na matkę. On ujawnił zarówno filmik z przyznaniem się, jak i te filmik kręcony z ukrycia (rozmowa Kaśki z teściową). Gdyby policja posiadała takie materiały, to zachowałaby je do całkowitego wyjaśnienia sprawy.
W głowie mi się nie mieści, jak można być tak wyrachowanym i nastawionym na kasę, rozgłos i popularność i tak żerować na tragedii, która się wydarzyła.

I nie trafią do mnie argumenty, że Rutkowski jest bohaterem, bo rozwiązał sprawę! Może i odwalił kawał dobrej roboty (okaże się to, po zamknięciu sprawy), ale mógł przekazać te materiały policji, a nie upubliczniać w mediach.

I żeby nie było, nie bronię matki i nie stoję po jej stronie, ale nie wiemy jeszcze, co się naprawdę wydarzyło.
On nawet gdyby rozwiązał tę sprawę, to i tak nie zyskałby mojego szacunku, właśnie ze względu na metody, które stosuje. Wiem, że nie to jest najwazniejsze, ale życzyłabym mu takiej kompromitacji, która zmusiłaby go do ostatecznego zniknięcia z życia publicznego. A cała ta moja antypatia bierze się stąd, że naprawdę ciężko mi sobie wyobrazić, że niektóre jego posunięcia mogą pomóc, a nie zaszkodzić.
Stary 2012-02-04, 00:02   #1698
CremaCatalana
Rozeznanie

Tak sobie teraz pomyślałam, że my tu za bardzo rozkminiamy a może sprawa jest rzeczywiście bardzo prosta.

Matka rzeczywiście mówi prawdę o wypadku, a zablefowała odnośnie miejsca porzucenia dziecka, bo nie chce żeby je znaleziono - ma traumę, boi się reakcji, tak jej na psychę padło że nie powie i już. Dodając te krzywe relacje z teściową ("to moje dziecko") ma jakieś poczucie, że tylko ona wie i już tak ma zostać, nikomu jej nie odda.

A ciało znajdą na wiosnę gdzieś w Sosnowcu...
Stary 2012-02-04, 00:03   #1699
_Roksi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sylvana12 Pokaż wiadomość
Mnie tez bardzo zastanawia to,że nie odnaleziono zwłok...a tylko kurtke i śpioszki. Być może celowo podrzucili tam te rzeczy, aby wyglądalo na to,że ciało Magdy tam było. I jeszcze to,że matka nie potrafi wskazać miejsca gdzie ukryła zwłoki..

Z tego co wiem, to kurtka nie ma związku ze sprawą (to już ponoć potwierdzone). A o co chodzi ze śpioszkami? Bo nic o nich nie słyszałam
Stary 2012-02-04, 00:04   #1700
kasica123
Zakorzenienie

Cytat:

A gdzie wyczytałaś że śpioszki znaleziono???
Stary 2012-02-04, 00:05   #1701
Provocateur
Rozeznanie

Cytat:

Ale żadnych śpioszków nie było, a kurtka chyba nawet nie była dziecięca.
Stary 2012-02-04, 00:07   #1702
_Roksi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CremaCatalana Pokaż wiadomość
Tak sobie teraz pomyślałam, że my tu za bardzo rozkminiamy a może sprawa jest rzeczywiście bardzo prosta.

Matka rzeczywiście mówi prawdę o wypadku, a zablefowała odnośnie miejsca porzucenia dziecka, bo nie chce żeby je znaleziono - ma traumę, boi się reakcji, tak jej na psychę padło że nie powie i już. Dodając te krzywe relacje z teściową ("to moje dziecko") ma jakieś poczucie, że tylko ona wie i już tak ma zostać, nikomu jej nie odda.

A ciało znajdą na wiosnę gdzieś w Sosnowcu...
Tylko ciężko uwierzyć, że gdyby to naprawdę był tylko wypadek, to dziewczyna zachowałaby się w ten sposób... Za bardzo i za długo ukrywała ten fakt, jak na osobę, która jest jedynie winna wypadku.

Poza tym, gdyby to był tylko wypadek, to skoro się przyznała do ukrycia zwłok, to chyba nie robiłoby jej różnicy, żeby podać miejsce ukrycia zwłok. No chyba, że jak pisałam wyżej zwłoki ukryłby ktoś inny, ale wtedy oznaczałoby, że matka i tak kłamie.

Mam na myśli, że skoro chciałaby już rozwiązania tej sprawy, to oprócz przyznania się, podałaby miejsce ukrycia ciała. Bo w tym momencie, póki nie ma zwłok, sprawa jest ciągle otwarta.

Edytowane przez _Roksi
Czas edycji: 2012-02-04 o 00:09
Stary 2012-02-04, 00:09   #1703
Sylvana12
Raczkowanie

Cytat:
Z tego co wiem, to kurtka nie ma związku ze sprawą (to już ponoć potwierdzone). A o co chodzi ze śpioszkami? Bo nic o nich nie słyszałam
Czytałam na jakimś portalu,że znaleziono kurtke i spioszki.
Nie doczytałam,ale rzeczywiście kurtka nie ma związku ze sprawą- Rutkowski wypowiadał się że niby widział śpioszki,które okazały się kurtką?? Dziwne ....
Sylvana12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 00:10   #1704
Nealinne
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
dokładnie, gdybyśmy żyli w średniowieczu, to już dziewczyna byłaby stracona na stosie. wydaje mi się, że są bardziej ''humanitarne'' metody do oszukiwania i odwracania uwagi rzekomych porywaczy.
Właśnie... W sumie sama matka może i by się na coś takiego zgodziła jeśli by jej wmówiono, że to pomoże w odnalezieniu jej dziecka ale to jest totalnie nieetyczne Teorię, że to wszystko ściema to ja od razu odrzucam, Rutkowski moim zdaniem to świnia ale chyba nie aż taka... Jeszcze te kłótnie z teściową... Zresztą to trochę bez sensu, nie wiem jak miałoby to pomóc... Przecież jeśli ewentualny porywacz usłyszałby taką wersję to tym bardziej by dziecka nie oddał
Stary 2012-02-04, 00:10   #1705
Provocateur
Rozeznanie

Mówią na tvn, że ją znalezli
Stary 2012-02-04, 00:11   #1706
CremaCatalana
Rozeznanie

Nie powinni jej wypuszczać, odseparować od rodziny, reszty świata, dać dobrego psychologa, za parę dni powinna powiedzieć coś konkretnego.

edit: znaleźli ciało
Stary 2012-02-04, 00:11   #1707
Red Lipstick
Wtajemniczenie

TVN24: Znaleźli ciało.
Stary 2012-02-04, 00:12   #1708
_Roksi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Red Lipstick Pokaż wiadomość
TVN24: Znaleźli ciało.
gdzie???????????????????
Stary 2012-02-04, 00:14   #1709
aa2
Zakorzenienie

Wlasnie mowia ze znaleziono cialo-dziwne przeciez na dzis skonczyli poszukiwania.....
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 00:14   #1710
My Life
Rozeznanie

2,5 km od miejsca gdzie podała matka
My Life jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości