|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!
Ktoś jeszcze o tym wiedział i pomagał jej, ewidentnie.
Może jej brat? W końcu z jakiegoś powodu poszedł do sąsiadki i kazał jej milczeć, o ile o prawda.
|
#1952 |
|
Rozeznanie
|
nie wiem , nie wiem ale te akcje z włażeniem na profile to żenada... internet to jednak siedlisko idiotów. pamiętam jak była akcja z kotem , co małe dziecko męczyło kota, durni internauci przez nk wg siebie znaleźli tego gostka co filmował dziecko... i weszli na profil niewinnego gościa i zaczęlo sie wyzwiska , moim zdaniem takie cos jest chore. a wy ,zebyscie się nie zdziwiły że to ten ojczulek będzie większym zwyrodnialcem niż ta matka...
|
|
|
|
#1953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama dużo myślałam o tej sprawie, zachowaniu matki Madzi i wiecie co? Bardzo żal mi dziecka, ale też w jakimś stopniu żal mi tej młodej matki ... A niektóre Wizażanki powinny się ugryźć w język nim coś napiszą ... Szok! |
|
|
|
|
#1954 |
|
Zadomowienie
|
Nie sądzę, aby ktokolwiek usprawiedliwiał zachowanie matki, bo nie da się tego zrobić. Ale motywacja, poznanie przyczyn jest istotne przed wydaniem wyroku. I te nieliczne głosy rozsądku w tym wątku właśnie przyczyny próbują wskazać. Tymczasem większość ludzi już osądziła Katarzynę.
|
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz niewiadomo nic o stanie psychicznym matki podczas tego wydarzenia. Niewiadomo co się stało. Czy działała pod wpływem strachu, wyrachowania czy czegokolwiek innego. Niewiadomo nawet czy działała sama, czy może ktoś jej pomagał ( a może ona pomagała komuś). Nowe fakty pojawią sie po sekcji zwłok i po kolejnych przesłuchaniach matki. BTW zdarzyło mi się poznac człowieka, który dopuscił się zabójstwa własnej matki w stanie choroby psychicznej (jak już ktoś wspominał takie przypadki nie są aż takie częste jak się wydaje; przez co dochodzi do stygmatyzacji osób chorych). Jego rodzina wybaczyła mu, wspierała w procesie zdrowienia. Podejrzewam, że on sobie nigdy tego nie wybaczył, mimo, że samo wydarzenie nie miało żadnego związku z jego wolą.
|
|
|
#1956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt nie ma prawa ani krzywdzić ani odbierać życia drugiemu CZŁOWIEKOWI i to nie powinno podlegać dyskusji. Kobieta ta z pewnością potrzebowała pomocy i wsparcia którego nie otrzymała- bo kiedy wiemy ze mamy oparcie to czy się tak bardzo boimy? Ale opluwanie tej matki nie wiele pomorze już nikomu, jeśli chcemy być w porządku należy zacząć od siebie. Może ktoś bardziej potrzebuje Twojej pomocy niż ta kobieta kolejnej nic nie dającej krytyki. Wiele słów i tyle, a ja jestem za czynami. Można tu wiele rzeczy pisać wielkich i wyniosłych ale co to da? No chyba że po przez "opluwanie" kogoś gorszego, sami sobie podwyższamy swoja wartość?
Edytowane przez Nadin Czas edycji: 2012-02-04 o 10:51 |
|
|
|
|
#1957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
owszem , wiele jest takich przypadków, a to nie znaczy, że mamy do tego przywyknąć i przejść obojętnie wobec takich zachowań, bo tak być nie powinno, a obojętność(wg mnie)=przyzwolenie ten przypadek pokazuje, że powinnismy zwrócić więcej uwagi na uczucia najbliższych, bo być może w naszym najbliższym otoczeniu ktoś czuje się podobnie jak ta matka przed smiercią córki Edytowane przez joannajj Czas edycji: 2012-02-04 o 10:50 |
|
|
|
|
#1958 |
|
Zadomowienie
|
Wydaje mi się, że to nie był wypadek. Gdyby to był wypadek to po przyznaniu się do tego Rutkowskiemu, pokazałaby mu właściwe miejsce ukrycia ciała dziecka. Jak już powiedziała, że dziecko jej wypadło przez przypadek z kocyka to po co kłamała, gdzie je zostawiła.
Zastanawia mnie również ten zbieg okoliczności. Powiedziała Rutkowskiemu, że dziecko zostawiła pod drzewem zawinięte w kocyk/kurtkę- w coś. Zaprowadziła go następnie do miejsca, gdzie znajdują jakąś kurtkę (która jak się potem okazała nie miała związku ze sprawą).
|
|
#1959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Faktycznie,przepraszam, ale z gorączką siedzę i jeszcze bardziej się rozemocjonowałam, chłodny okład mi się przyda. Nie opluwam tu matki, zapewne jest chora i potrzebuje pomocy, po prostu to gdybanie dla mnie jest bez sensu, co z tego że była zmęczona płaczem dziecka itd.? Jeśli nic nie usprawiedliwia tego co zrobiła to w jakim celu są te 'argumenty"?żeby w jakiś sposób zrozumieć jej zachowanie? Edytowane przez Shandusia Czas edycji: 2012-02-04 o 10:57 |
|
|
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
Mi dziś śniła się Madzia, była taka pogodna.
Po przebudzeniu od razu włączyłam neta bo myślałam, że znaleźli ją całą gdzieś u porywaczy, a tam.... Śpij Madziulko[*]
|
|
#1961 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle mam wiele pytań, ale wiadomo, że policja nie będzie informować o wszystkim społeczeństwa: 1. dlaczego matka wskazywała na początku inną lokalizację zwłok? Co chciała tym ugrać, zwłaszcza jeśli było wiadomo już, że mała nie żyje. Zatarcie śladów? Rozkład zwłok? 2. rola ojca dziecka w tym wszystkim. Jak to możliwe że zniósł po schodach wózek z martwym dzieckiem nie wiedząc, że dziecko nie żyje? jak mógł nie zauważyć wypadku w domu, zmiany zachowania zony, itp. (a może dziecko żyło jeszcze w chwili znoszenia go w wózku po schodach, a cała tragedia rozegrała się na dworze?) 3. Przypuśćmy, że matka była osamotniona, miala depresję, nie radziła sobie, itp. Czy szukała jakiejś pomocy, czy otoczenie niczego nie zauważyło, że z nią dzieje się coś niedobrego. Jesli miaął depresję poporodową, to jakieś sygnały tego musiały być widoczne już wcześniej - no chyba że doskonale grała przed wszystkimi swoją rolę.... 4. To nieszczęsne kino. Nie pojmuję. Nie ogarniam jak można iśc do kina po tym jak dziecko: miało wypadek/zmarło/zaginęło, itp., nie mija doba, a ja idę do kina na horror, żeby się odstresować???? WTF??? Nie rozumiem, to naprawdę mnie powala. Edytowane przez preetamsingh Czas edycji: 2012-02-04 o 11:03 |
|
|
|
|
#1962 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W tym programie wypowiadała się matka, która bardzo pragnęła dziecka, wyczekiwała jego przyjścia na świat. Jak później mówiła już po porodzie była rozczarowana. Bo inne kobiety opowiadały jej że jak po raz pierwszy zobaczy swoje dziecko to to będzie najszczęśliwsza chwila w jej życiu. A ona nic nie czuła, chciała tylko odpocząć. Uważała, że to jej wina, że nie pokochała swojego dziecka od pierwszego wejrzenia. Później już było tylko gorzej. Jeśli dobrze pamiętam to właśnie ona trafiła na leczenie psychiatryczne na oddział zamknięty. |
|
|
|
|
#1963 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co to w ogóle za tłumaczenie, że denerwował ją płacz dziecka, czy była zmęczona? Każda młoda matka jest zmęczona, ale nie każda dopuszcza do czegoś takiego.
|
|
|
|
|
#1964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sam fakt,że w domu rodzila jest już znaczący. A tutaj? Sorry, ale na chorą czy obłąkaną nie wyglądała wypowiadając się przed kamerami...nie wiem,psychiatrą nie jestem. Mówię tylko jak to wg mnie wygląda |
|
|
|
|
#1965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez Shandusia Czas edycji: 2012-02-04 o 11:00 |
|
|
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
W mojej subiektywnej opinii Magdalenka nie zginęła w skutek upadku.
Mam głęboka nadzieję że ta kłamliwa wariatka poniesie zasłużona kare. Na szczęście w tym całym ogromie nieszczęścia jej ciało już jest "bezpieczne". Nie ma wytłumaczenie dla tej kobiety manipulantki... Nie współczuje jej za grosz
|
#1967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1968 |
|
Zadomowienie
|
Wiem, że to brutalnie zabrzmi, ale miałam nadzieję, po tych wszystkich kłamstwach, dopóki nie znaleziono ciała, że rzeczywiście rodzice sprzedali małą jakeijś rodzinie do adpocji. Przynajniej byłaby otoczona opieką... Jesli przerosło ich wychowanaie dziecka (a mieli przecież na miejscu dziadków z obu stron) mogli szuakc pomocy, wsparcia u rodziny. tymczasem ja mam subiektywne wrazenie, że matka po prostu była skrajnie niedojrzała.
Mam nadzieję, że prawda wyjdzie na jaw, i że sprawca/sprawcy poniosą karę. |
|
|
|
#1969 |
|
Konto usunięte
|
Nie ma usprawiedliwienia dla takiego działania, takie zachoweanie trzeba potępiać ot moje zdanie.
|
|
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, strasznie mnie dziwi, że usiłujecie dopatrzyć się logicznego postępowania u osoby najwyraźniej chorej psychicznie i skoro nie postepuje logicznie, to wg was znaczy że nie jest chora.
Przecież ludzie chorzy psychicznie mogą wyprawiać rzeczy, o których nam się nie śniło! Katarzyna mogła mieć sto racjonalnych dla niej powodów, dla których skłamała, łącznie z tym, że objawił jej się Belzebub i nakazał jej skłamać. Ja nie mówię na 100% że ona jest chora, bo może działała świadomie, może nie, ale jeśli jest - to naprawdę, mogła mieć w głowie miliard różnych wizji tego świata, w które zwyczajnie wierzyła, więc logika postępowania nie będzie jej mocną stroną. A tak już poza tym - mi też jest jej żal. Nie mówię, że jej współczuję,że ona taka biedna itd, że ona jest ofiarą, bo ofiarą tutaj jest dziecko i mam tego pewność. Ale po prostu odczuwam taki żal dla tej kobiety, która cokolwiek by się nie stało, ma już zniszczone całe życie. A może można było tego uniknąć...? Nie wiem.To jest straszna sytuacja.
|
|
#1971 |
|
Zadomowienie
|
[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;3205668 4]Nie ma usprawiedliwienia dla takiego działania, takie zachoweanie trzeba potępiać ot moje zdanie.[/QUOTE]
zgadzam się. Ktokolwiek przycyznił się do tej tragedii, powienien ponieśc konsekwencje. Tu ofiarą jest dziecko. Kto sprawcą? Mam nadzieję, że policja to wykaże... |
|
|
|
#1972 |
|
Rozeznanie
|
swoją drogą tu na wizażu był watek dziewczny co pisała że jej brat się znęca na dzieckiem, i jak to się skończyło?
|
|
|
|
#1973 |
|
Wtajemniczenie
|
jest mi tak przykro z tego powodu
[*] szkoda, że wczesniej nie zareagowała Opieka Społeczna, wypowiadali się sasiedzi mieszkańcy, że tam nie działo się najlepiej...kryminalog wypowiadał się i sugerował, że jeszcze 2 osoby są zamieszane w tą sprawe, dodał że rodzina bartka skrywa jakąś tajemnice, i że to jeszcze nie koniec.
|
|
|
|
#1974 |
|
Zadomowienie
|
Czytam i czytam i wierzyc mi sie nie chce!
Ja bylam z tych , ktore wierzyly rodzicom i jestem zszokowana tym jak zakonczyla sie ta sprawa Ale daleka jestem od oceniania matki. W zyciu nic nie jest czarno biale. Jasne ,ze nic nie usprawiedliwia takiego czynu ale czasem trzeba sobie uswiadomic, ze nie kazdy czlowiek jest taki jak my. Niektore z was mowia, ze niewazne,ze mogla bych chora, mogla sie przeciez leczyc. Ale choroby psychiczne nie maja takich objawow jak choroby fizyczne. Jak mnie kaszle, boli gardlo i mam goraczke to nie wstyd mi isc do lekarza po leki. Ale jak ktos ma glupie mysli, dziwne zachowania, omamy itd to podejrzewam ,ze wmawia sobie ale mysli ,ze wszystko z nim ok, ze moze kazdy tak ma , a nawet jesli wie ,ze cos jest nie tak to moze byc takiej osobie wstyd sie przyznac. Poniewaz choroby psychiczne sa szkalowane, niezrozumiane, wzbudzaja strach, czesto obrzydzenie. Nie wiem jaka jest prawda, ale nie nam osadzac matke dziecka. Szkoda tylko,ze to malutkie dziecko ucierpialo. Nie mialam czasu czytac calego watku ale czy ktos zwrocil uwage na nastepujacy aspekt: Bartek mowi,ze zniosl wozek na dol, zakladam ,ze z niezyjacym dzieckiem. On pojechal z kolega w lewo, ona w prawo. domniemany napad mila byc o godzinie 18. Rozumiem,ze Kasia poszla na te bagna( czy co to bylo) zostawic cialo corki- ile moglo jej to zajac 20-30 min? A potem ruszyla w trase do domu matki i o 18 pod domem ja 'napadli'? w takim razie o ktorej godzinie Bartek zniosl wozek? Nie zastanawial sie co robila Kasia w tych dodtakowych 20 min?? Zastanawiam sie czy to nie bylo tak, ze obydwoje o tym wiedzieli. Bartek wzial Madzie i zawioz samochodem i to on ukryl cialo. A Kasia w tym samym czasie odstawila szopke z porwaniem? To by tez tlumaczylo urwany slad na parkingu. I moze dlatego Kasia nie byla pewna gdzie jest cialo? a teraz nie chce pograzac meza?? Co myslicie? I zastanawiam sie ,czy jesli okaze sie ,ze ojecie byl takze zamieszany to tez dostanie taka nagonke spoleczna. Bo mam wrazenie,ze matka to bedzie ta wyrodna a ojca wybiela. Ale nie wiem jaka jest prawda, i nie wiadomo czy kiedys sie dowiemy. Szkoda tej beidnej Madzi. tyle ludzi nie moze miec dzieci , a tu taka tragedia |
|
|
|
#1975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1976 |
|
Rozeznanie
|
Chyba zamiast ujadać nad wyrodnością matki lepiej zanalizować motywy jakie nią kierowały? Dzięki temu, kiedy w naszej rodzinie znajdzie się matka z depresją poporodową (zakładając, że ta Katarzyna ją miała) to będziemy chcieli jej pomóc, a nie wysyłać do oazy, bądź krytykować za nieudolność w opiekowaniu się dzieckiem, zanim wydarzy się tragedia. Miłość do dziecka chyba nie przychodzi tak automatycznie?
Edytowane przez MrsStatham Czas edycji: 2012-02-04 o 11:24 |
|
|
|
#1977 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym powiedzieć ze dzieciobójstwo się niestety zdarza i dlatego warto się zastanowić dlaczego tak się dzieje co trzeba zrobić żeby tak się już nie działo. Mamy koleżanki, kuzynki, siostry - może czasem warto ich wysłuchać, zapytać jak się czują, co u nich słychać, czy nie potrzebują pomocy? A jeśli jest jakiś poważny problem, to może warto zareagować- zanim będzie za późno. Bo przecież warto walczyć o każde, a szczególności te najmniejsze istotki- które są przecież bezbronne. Dzieci krzywdzone są na różne sposoby- a kto może im pomóc jak nie ktoś dorosły ktoś kto widzi że coś jest nie tak?
Edytowane przez Nadin Czas edycji: 2012-02-04 o 11:29 |
|
|
|
|
#1979 |
|
Zadomowienie
|
"Nijak" się skończyło. Bo po tym jak została wyzwana więcej się nie odezwała. Przypuszczam, że nigdzie też tego nie zgłosiła, bo pewnie się bała, że tak samo zostanie potraktowana przez ludzi w realnym życiu.
|
|
|
|
#1980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nikt nie mówi że przychodzi automatycznie, ale to że się nie kocha dziecka, nie usprawiedliwia chyba takich zachowań?? Edytowane przez preetamsingh Czas edycji: 2012-02-04 o 11:29 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

i to ją niby usprawiedliwia?

[*] szkoda, że wczesniej nie zareagowała Opieka Społeczna, wypowiadali się sasiedzi mieszkańcy, że tam nie działo się najlepiej...kryminalog wypowiadał się i sugerował, że jeszcze 2 osoby są zamieszane w tą sprawe, dodał że rodzina bartka skrywa jakąś tajemnice, i że to jeszcze nie koniec.