Oleje i olejki do włosów - część IV - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-04, 00:20   #4981
newelka
Raczkowanie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV

Cytat:
Napisane przez StayInShape
U mnie oleje brudzą, a włosy nie ociekają olejem, aczkolwiek lubie mieć solidnie naolejowane wloski
U mnie też brudzą Niezależnie których użyję (mam rycynowy, lniany, rzepakowy, ryżowy i winogronowy), nakładane w ilościach początkowo niewiele większych niż łyżeczka, teraz łyżki stołowej. Jak się budzę mam nawet prawie suche włosy w tych miejscach, które często dotykały poduszki - spód włosów (śpię z włosami przerzuconymi nad głowę na poduszce), okolice za uszami - oleje chyba bardziej lubią poszewki niż moje włosy.

newelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 00:26   #4982
StayInShape
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez newelka Pokaż wiadomość
U mnie też brudzą Niezależnie których użyję (mam rycynowy, lniany, rzepakowy, ryżowy i winogronowy), nakładane w ilościach początkowo niewiele większych niż łyżeczka, teraz łyżki stołowej. Jak się budzę mam nawet prawie suche włosy w tych miejscach, które często dotykały poduszki - spód włosów (śpię z włosami przerzuconymi nad głowę na poduszce), okolice za uszami - oleje chyba bardziej lubią poszewki niż moje włosy.
Właśnie, właśnie. Tez trochę "wycieram" olej w poduszkę, a na włosach nad ranem jest go mniej
Stary 2012-02-04, 00:37   #4983
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monak89 Pokaż wiadomość
i chwała ci za to.
kiedyś, dawno temu, jak wchodził do polski ogólnodostępny internet i to nei ten z modemu - czytałam artykuł, na temat dołączania do grup dyskusyjnych. i właśnie tam było, że warto najpierw poczytać zanim się dołączy, a potem dopiero zacząć rozmowę. szkoda że współcześnie wymaganie przeczytaniua 10 stron jesty zbyt wielkie, cóż poradzić na analfabetyzm w narodzie.
ja mam wszystkie 10 palców u rąk, mnie jeszcze wyszukiwarka i pszeszukiwanie wątków nie pogryzło.

Cytat:
Napisane przez StayInShape Pokaż wiadomość
No jak to tak . Czytając Twoje posty odnoszę wrażenie, że jesteś miłą osobą . To jakieś nieporozumienie
Dziękuję!Ale pamiętaj, że jednak jestem wredna

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że może być Ale dla pewności poszukaj w wątku hennowym

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to nałożyłam trochę heenary na końcówki i rozbolala. mnie głowa co się nigdy nie zdarzalo
Ale jesteś pewna, że to od oleju? Kurcze, strasznie dziwne.. Chociaż pamiętam, że kilka dziewczyn wspominalo o takiej reakcji na olej.. Pewnie chodzi o zbyt intensywny zapach, bo cóż innego Oby przeszlo!

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 00:39   #4984
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Prinz Pokaż wiadomość
nie wiem, moze trutka albo dragi?
moglem kupic na helfach, bylo chyba 10 zl drozej, ale bym mial szybciej. a ja poznaniak dusigrosz i o.
Jako zaprawiona w bojach z celnikami mówię: strzeż się! Mam nadzieję, że nikogo nie urażę, ale dla mnie to swołocz jakich mało I jeszcze jaką łaskę człowiekowi robią Ja znam sporo osób, które zrezygnowały z większych zakupach w Stanach, bo kontakty z celnikami były ponad ich siły. I to czekanie- jak im się zachce to paczkę wydadzą Ja jestem zazwyczaj bardzo uprzejmą osobą, wiem, ze praca z ludźmi do najfajniejszych nie należy, ale jak się spotykam z traktowaniem jak za czadów peerelu, to Wolę już innym zapłacić za to, że im się chciało cokolwiek sprowadzać

A tak żeby offtopa nie było: mogę wreszcie powiedzieć, że olej z herbaty (ZKS) jest ok, taki delikatny i uniwersalny, w sam raz na końcówki po olejowaniu. Natomiast olej z meadowfoam jest jeszcze dla mnie zagadką- działa fajnie, śmierdzi burakami, wydaje mi się, że "coś robi". Na razie staram się wykończyć oleje na parafinie, bo jakoś mi ona ostatnio nie służy, a później się wezmę na poważnie za to meadowfoam
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 00:40   #4985
marryme21
Zakorzenienie

Kurcze,obraziłam się na wizaż.
Nadrobiłam zaległości,odpowiedziałam wszystkim dziewczynom,z którymi wcześniej nawiązywałam dyskusję i przed wysłaniem posta wizaż mi wszystko zeżarł. A tyle naskrobałam.

Powiem tylko tyle,że kupiłam olejek Fur Mama,żel do ciała Babydream,odżywkę Garniera z awokado.Czy można ją stosować pod oleje rozcieńczona z wodą lub czymś innym?

I czy w Rossmannie na pewno są pojemniczki z atomizerem?Bo ekspedientka mi powiedziała,że nigdy takich nie mieli. Nie wiem czy tylko w tym jednym Rossie? Mam szukać w innych?

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 00:44   #4986
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Wczoraj któraś z wizażanek wspomniała o Barwie z żurawiną Dokładnie taka jest

żurawina i kompleks witamin
kupiłam dziś bo pięknie pachnie

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 00:48   #4987
newelka
Raczkowanie

Cytat:
I czy w Rossmannie na pewno są pojemniczki z atomizerem?Bo ekspedientka mi powiedziała,że nigdy takich nie mieli. Nie wiem czy tylko w tym jednym Rossie? Mam szukać w innych?

marryme21
u mnie (Białystok) w każdym Rossmanie są tylko takie plastikowe, znaczy np. buteleczki do przelewania sobie kosmetyków z dużych opakowań w mniejsze takie "na drogę". Tyle że to raczej nie atomizer (bo dla mnie to to co psika) tylko z takim dozownikiem (jak w mydłach w płynie na przykład). Oprócz tego jest wersja po prostu plastikowego słoiczka jak na balsam (z zakrętką) i małe opakowanie na kremik (jak do pomadki w kremie). Wszystkie bezbarwne.

newelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 01:09   #4988
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Wczoraj któraś z wizażanek wspomniała o Barwie z żurawiną Dokładnie taka jest

żurawina i kompleks witamin
kupiłam dziś bo pięknie pachnie

To ja wspominałam o tym szamponie.Zdaj relację jak się sprawuje.

Cytat:
Napisane przez newelka Pokaż wiadomość

marryme21
u mnie (Białystok) w każdym Rossmanie są tylko takie plastikowe, znaczy np. buteleczki do przelewania sobie kosmetyków z dużych opakowań w mniejsze takie "na drogę". Tyle że to raczej nie atomizer (bo dla mnie to to co psika) tylko z takim dozownikiem (jak w mydłach w płynie na przykład). Oprócz tego jest wersja po prostu plastikowego słoiczka jak na balsam (z zakrętką) i małe opakowanie na kremik (jak do pomadki w kremie). Wszystkie bezbarwne.

Tak,wiem. Kupiłam dzisiaj taki pojemniczek z dzióbkiem(może wrócę do OCM) i specjalnie zapytałam o atomizery.Ktoś tu kilka dni temu pisał o nich,że bankowo są w Rossie.

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 01:15   #4989
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
Więc miałaś racje
Dziś rano umyłam pokrzywowym więc tej żurawiny użyję nie wcześniej niż za tydzień
Ale dam znać

Najlepszy był dziś mój TŻ, mówi do mnie 'Ile ty juz masz tych rzeczy do włosów?' To mówię że te 2 największe koszyki w łazience A on na to, 'To choć dobrze że kupujesz nowy jak stare się skończą' a ja w śmiech
Chciałabym żeby tak było

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 02:45   #4990
pannahanna
Raczkowanie

Dzis po masce z olejku rycynowego, zoltka, miodu i nafty - wloski super! Kolejne olejowanie w niedziele

Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado

Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012
Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012

pannahanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 09:58   #4991
monak89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Oj tam oj tam. Pewnie dajesz wyszukiwarce słodycze za plecami innych i dlatego Cię nie gryzie [COLOR="Silver"]
olejuję jej włosy

arachidowy nie dla mnie. włosy lekkie, miękkie, śmierdzi tak samo mocno jak sezam, a po sezamie milion razy lepszy efekt, co ja się będę męczyć.
olejek himalaya - .

słodkie migdały - end.
oliwka hipp - end.

drożdże-tran-seboradin
hh 220'
monak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 10:24   #4992
sylvi300
Zakorzenienie

właśnie wykończyłam moją Sesę została mi Vatika i Khadi Amla połowa... trzeba będzie o czymś nowym pomyśleć

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 10:28   #4993
mischievous
Zakorzenienie

Dziewczyny

Cala noc mialam kokos na glowie, zmywalam go dzisiaj Barwa Len do suchych i lamliwych wlosow, co za tragedia nigdy w zyciu nie mialam tak poplatanych wlosow, pozniej nalozylam maske bez silikonow loreala z olejkiem z orzechow macadamia i dalej to samo, pozniej popryskalam do rozczesywania czyms z silikonami i troche lepiej ale wlosy pomimo tego ze calkiem miekkie to nie przyjemne mam wrazenie ze ten szampon zmyl mi wszystko

Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć

mischievous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 10:30   #4994
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vyenna Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj śpię oliwę z oliwek i odrobiną kokosowego, pod nimi kallos latte z aloesem. Zobaczymy co z tego będzie - mam nadzieję, że mi włosy nie wypadną, jutro studniówka
Udanej zabawy! Nie daj zmolestować fryzjerce włosów prostownicą

Wczoraj nałożyłam ok. 16:30 Khadi na skalp i włosy i nie chce mi się teraz iść i zmyć

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 10:56   #4995
enn_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość

Wczoraj nałożyłam ok. 16:30 Khadi na skalp i włosy i nie chce mi się teraz iść i zmyć
Ja tak samo.
I na dodatek mamy problemy z ciepłą wodą przez mrozy, bo przewody kominowe są całe zatkane przez gniazda i ciepła woda leci jak jej się zachce i nie ma co liczyć na więcej niż 3 minuty.
Stary 2012-02-04, 11:08   #4996
Faflock
Raczkowanie

Zaczełam ostatnio stosować Vatikę na noc i co zauważyłam. Włosy są, owszem, bardziej miękkie i milsze w dotyku, ale straciły nieco blasku, są jakby cieńsze, wizualnie jest ich mniej niż wcześniej. Rano myje głowę Pantene Grube i Mocne a potem odżywką Nivea Diamond Gloss. Może coś by zmienić z zestawu szamponów? Bo szczerze powiem, że włosy bardziej mi się podobały chyba przed użyciem Vatiki
Faflock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 11:22   #4997
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
właśnie wykończyłam moją Sesę została mi Vatika i Khadi Amla połowa... trzeba będzie o czymś nowym pomyśleć
Pomyśl o oleju z orzechów wloskich!!

Uratuj!
Stary 2012-02-04, 11:47   #4998
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość
Pomyśl o oleju z orzechów wloskich!!
Okropna jesteś
Marzy mi się ten olej...

Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Stary 2012-02-04, 12:03   #4999
justynalenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość

Tak,wiem. Kupiłam dzisiaj taki pojemniczek z dzióbkiem(może wrócę do OCM) i specjalnie zapytałam o atomizery.Ktoś tu kilka dni temu pisał o nich,że bankowo są w Rossie.
Kiedyś miałam ten szampon żurawinowy,ale chyba bardzo wysuszał...Zapach piękny to fakt! A może wróce do niego niedługo...

Atomizerów w Rossie nie ma,ale już mówiłam,że np. w Realu na stoisku kosmetycznym można kupić za niecałe 3zł wode utlenioną w 50ml buteleczkach z psikaczem. Wode gdzies przelać i świetny psikacz gotowy.

Cytat:
Okropna jesteś
Marzy mi się ten olej...
Nie ma co czekać,bo jest faaaaajny

Dziewczyny, próbowała ktoraś z was sposobu z kucykiem i woreczkiem i zanurzeniem w oleju?
Mojej koleżance fryzjerka tak poradziła na zniszczone końcówki i podobno działa cuda, właśnie siedzę z tym na głowie i ciekawa jestem czy komuś się to sprawdziło

Zawsze należy starać się odpowiednio ubierać myśli w słowa,myśleć zanim słów się użyje i używać słów,które ukazują że się myśli.
justynalenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 12:06   #5000
Dotka z OZ
Raczkowanie

GG do Dotka z OZ

Ja też siedzę z olejem sezamowym i jakoś nie chce mi się tej głowy myć... Chyba więc po prostu wieczorem nałożę drugą warstwę, a umyje jutro

Faflock mnie Panten i Nivea jakoś nie kojarzą się dobrze. Co do efektów, trzeba czasu, żeby zadziałało. Ewentualnie przetestuj inny olej. Nie każdemu vatika kokosowa pomaga.

WŁOSOMANIACZKA
Olejowanie (lniany, archaidowy , słodkie migdały, amla, vatika kokosowa, olejek BD, sezam )
Wcierki, drożdże, pokrzywa i skrzyp - przerwa do 01.03.2012.

Moje włosy

Jestem szczęśliwym nie palącym człowiekiem od: 23.01.2012 r.
Dotka z OZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 12:16   #5001
trommelka
Zadomowienie

Dotka z OZ mam podobnie.. Tylko zamiast samego oleju wymieszalam Alterrę, siemię lniane, olej, żel aloesowy i miód i sobie z tym siedzę.. W czapie I nie chce mi się zmywać

Cytat:
Okropna jesteś
Marzy mi się ten olej...
A wiesz, że marzenia trzeba spelniać?

Uratuj!
Stary 2012-02-04, 12:37   #5002
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynalenka Pokaż wiadomość
Nie ma co czekać,bo jest faaaaajny
Kolejna! Nie nie nie, najpierw muszę poczekać trochę i zużyć to, co mam Migdała zostało mi na jedno, maksymalnie 2 olejowania(ale postaram się zużyć w jedno ) i zostaną mi tylko 4 olejki

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość
A wiesz, że marzenia trzeba spelniać?
A kysz, diabelski pomiocie!
Na koniec moich zmagań z Turbo Fire planuję kupić sobie jakiś prezent, więc może wtedy kliknę butelkę orzecha...

Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Stary 2012-02-04, 12:41   #5003
vyenna
Zadomowienie

Cytat:

Chyba nie będę szła do fryzjerki, spróbuję sama coś w domu ułożyć, bo obawiam się, że fryzjerka weźmie 60 zł i ułoży mi coś co mi się nie spodoba, wrócę i ułożę po swojemu - a to bez sensu trochę

Za chwilę zmywam ten twór na mojej głowie, zobaczę jak efekty. Jeszcze nie próbowałam oliwy z oliwek z kokosowym, ciekawe jak to się sprawdza.
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:25   #5004
izus_86
Zakorzenienie

Narek nad orzechem nie ma co się zastanawiać, jest boski
Żałuję, że wzięłam tylko małą buteleczkę z mazideł Ale następnym razem zamówię większą

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez vyenna Pokaż wiadomość
Chyba nie będę szła do fryzjerki, spróbuję sama coś w domu ułożyć, bo obawiam się, że fryzjerka weźmie 60 zł i ułoży mi coś co mi się nie spodoba, wrócę i ułożę po swojemu - a to bez sensu trochę

Za chwilę zmywam ten twór na mojej głowie, zobaczę jak efekty. Jeszcze nie próbowałam oliwy z oliwek z kokosowym, ciekawe jak to się sprawdza.
I masz rację Mnie na studniówkę czesała mama, a każdy się pytał gdzie byłam u fryzjera Natomiast dużo dziewczyn, które poszły właśnie do salonu, wracały do domu niezadowolone i same wszystko poprawiały

Daj znać jak połączenie oliwy z kokosem
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:30   #5005
ksantypa7
Rozeznanie

Witam,
muszę się podzielić swoim szczęściem. Dzisiaj zmywając Vatikę migdałową wyszło mi tylko 26 włosów i 5 przy suszeniu Po wielu latach męki z pełnym sitkiem w wannie. Zresztą przy samym olejowaniu wychodzi do 10szt, a byłam przestraszona opisami dziewczyn o garściach przy nakładaniu. Tż mnie ostudził: zobaczymy po kolejnych 2-3 myciach ehhhh
Ale jestem pełna optymizmu!
ksantypa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:32   #5006
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Narek nad orzechem nie ma co się zastanawiać, jest boski
Żałuję, że wzięłam tylko małą buteleczkę z mazideł Ale następnym razem zamówię większą
Nie lubię Was Ale mam silną wolę, wytrzymam jeszcze jakiś miesiąc

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
I masz rację Mnie na studniówkę czesała mama, a każdy się pytał gdzie byłam u fryzjera Natomiast dużo dziewczyn, które poszły właśnie do salonu, wracały do domu niezadowolone i same wszystko poprawiały
Ja tak miałam z makijażem, poprosiłam o trochę mocniejszy i skończyłam z cieniami wręcz na skroniach i czole Na dodatek miałam pomarańczową gębę(a bladzioch jestem straszny, nie opalam się od kilku lat), więc jak wróciłam do domu, to szybko zerknęłam w lusterko i pędem do łazienki zmyć to cudo

Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Stary 2012-02-04, 13:33   #5007
Kachulec
Zakorzenienie

Uwaga, ja zaraz biorę sie za farbowanie na olej na noc polozylam migdal - skalp ominelam żeby farbowanie chwycilo bardziej odrosty.

Zobaczymy co zescie wymyslily

Nieprzyzwoicie uparta i troszkę złośliwa

Kachulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:35   #5008
Absit
Zadomowienie

a mojej rodzinie oleje smierdza i zakazali mi publicznego uzywania....znaczy sie wolno mi tylko w tygodniu i to wieczorem....bo niby smrod po calym mieszkaniu sie roznosi...nie wiem co im smierdzi..ja tam czuje ziola co najwyzej
Absit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:56   #5009
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Absit Pokaż wiadomość
a mojej rodzinie oleje smierdza i zakazali mi publicznego uzywania....znaczy sie wolno mi tylko w tygodniu i to wieczorem....bo niby smrod po calym mieszkaniu sie roznosi...nie wiem co im smierdzi..ja tam czuje ziola co najwyzej
u mnie na stancji tez marudzili, ale chyba sie przyzwyczaili
smierdzial im olejek khadi, ja juz przywyklam, teraz tylko musze przyzwyczaic sie do heenary. mam nadzieje,ze to nie od niej dostalam bolu glowy wczoraj
Stary 2012-02-04, 14:07   #5010
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Nie lubię Was Ale mam silną wolę, wytrzymam jeszcze jakiś miesiąc

Ja tak miałam z makijażem, poprosiłam o trochę mocniejszy i skończyłam z cieniami wręcz na skroniach i czole Na dodatek miałam pomarańczową gębę(a bladzioch jestem straszny, nie opalam się od kilku lat), więc jak wróciłam do domu, to szybko zerknęłam w lusterko i pędem do łazienki zmyć to cudo

Jak już kupisz orzecha i zobaczysz efekty, to Nas będziesz uwielbiać

Co do makijażu to fakt, do ślubu poprosiłam o to kuzynkę, która jest w tym świetna i już kilka razy wcześniej mnie malowała, byłam bardzo zadowolona Ale to już innego rodzaju makijaż, bo musi ładnie wychodzić na zdjęciach i kamerze Natomiast fryzurę robiła mi fryzjerka mojej mamy po uprzednich próbach
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości