Półroczna Magda porwana w Sosnowcu! - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-04, 12:45   #2041
Nealinne
Zakorzenienie

Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!

Cytat:
Napisane przez CremaCatalana Pokaż wiadomość
Żenada to była konferencja rodziców dziecka, kiedy matka płakała że porywacz ma oddać dziecko przed całą Polską, oszukując wszystkich zaangażowanych w akcję i grając na emocjach. Żenada to było upublicznienie spowiedzi matki, sprzedanie filmu TVN, potem następnego przez Rutkowskiego.

A my nie możemy sobie dyskutować na forum?
Amen.

Poza tym jeśli ktoś uważa wątek za żenujący to po co tu zagląda...
Stary 2012-02-04, 12:46   #2042
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez My Life Pokaż wiadomość
W tv też trwa dyskusja. Zapraszani goście wypowiadają się, dyskutują, snują przypuszczenia.
zgadza się, przecież to normalne że coś tak strasznego wzbudza emocje, chęć dyskusji, zwykłą ludzka ciekawość dlaczego i co powodowało takim człowiekiem, który się tego dopuścił-nic nie widzę w tym żałosnego
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 12:47   #2043
201607211724
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
NIE człowiek to nie zwierze, które kieruje się instynktem i potrafi nad sobą panować
akurat instynkt zwierzęcia to ochrona młodych za wszelką cenę.. ona jest prawdopodobnie chora psychicznie, co dane jest właśnie ludziom...
201607211724 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 12:49   #2044
fossa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marcinosz Pokaż wiadomość
Rutkowski chce podziękowań od policji... Ciekawe za co Nic nie zrobił... a matka Madzi mu złe miejsce podała nawet...
Ty tak serio ? Moze Ty NIC nie zrobilas, ale nie Rutkowski.

Policja grzebalaby sie jeszcze dlugo i chodzilaby w kolko swoimi"malymi kroczkami" oczywiscie. To dzieki Rutkowskiemu wciskaja nam kitu o porwaniu. Tu chodzilo o czas - niewiadomo bylo czy moze dziecko jeszcze zyje.

Edytowane przez fossa
Czas edycji: 2012-02-04 o 12:52
fossa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 12:52   #2045
Nealinne
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fossa Pokaż wiadomość
Ty tak serio ? Moze Ty NIC nie zrobilas, ale nie Rutkowski.

Policja grzebalaby sie jeszcze dlugo i chodzilaby w kolko swoimi"malymi kroczkami" oczywiscie. To dzieki Rutkowskiemu wciskaja nam kitu o porwaniu. Tu chodzilo o czas - niewiadomo bylo czy moze dziecko jeszcze zyje.
Zgadzam się. Taktyka Rutkowskiego i jego sposób wyciągnięcia z matki informacji może się nie podobać. Tak samo wyciek nagrania do mediów ale fakt faktem, on popchnął całą sprawę naprzód...
Stary 2012-02-04, 12:54   #2046
MrsStatham
Rozeznanie

GG do MrsStatham

Cytat:
Napisane przez Nealinne Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Taktyka Rutkowskiego i jego sposób wyciągnięcia z matki informacji może się nie podobać. Tak samo wyciek nagrania do mediów ale fakt faktem, on popchnął całą sprawę naprzód...
Dziwi mnie, że ktoś się obraża na Rutkowskiego za to upublicznienie. Przecież po tym jak mu się przyznała nie oczekiwała chyba od niego, że on ją teraz będzie krył? Może facet trochę gwiazdorzy, ale moim zdaniem ma powód, żeby się chwalić. Prawdopodobnie gdyby nie on nadal rozwieszalibyśmy kolejne tysiące plakatów szukając faceta z nogami 'jak dwa patyki'...
MrsStatham jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 12:56   #2047
roxyroxy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Mam opory żeby napisać to wprost, bo być może nie mam racji i ten człowiek jest niewinny, ale wszystko układa się jak dla mnie w jedną całość gdyby założyć winę ojca Madzi ... wiem, że póki co nic konkretnego nie wiemy od specjalistów, ale jeszcze się może okazać, że Katarzyna była pod ogromnym wpływem męża i te łzy nie były udawane, ona naprawdę opłakiwała swoje dziecko. Być może nawet nie wiedziała dokładnie w którym miejscu schował to ciałko i podała za pierwszym razem błędne miejsce? Przecież Rutkowski mówił, że mimo to, że wskazałaa miejsce, to nie dała się tam zaciągnąć, miała opory jakby bała się widoku ciałka Madzi! Gdyby sama ją tam dała to chyba zareagowała by inaczej...?
Cały czas to podkreślam, że ten spokój jej męża jest dla mnie wręcz przerażający...
Mnie tez sie tak wydaje. Skoro Ojciec znosil wozek i poszedl w jedna strone a matka w druga, to chyba wiedzial ile mniej wiecej zajmnie jej dojscie do domu matki- a ono jeszcze miala czas isc chowac cialo dziecka, gdzie zakladam przynajmniej dodatkowe 20 min jej to zajelo, a jego nie zastanawialo ,ze szla dluzej niz zwykle do mamy?

I to ,ze slad sie urwal na parkingu? Mam wrazenie ,ze ojecie wzial dziecko i samochodem ja tam zawiozl. A matka spokojnie odwrocila od tego uwage.

Tylko co sie dziecku naprawde stalo? Czy je uderzyli i sie przestraszli bo byly slady ? Nie dowiemy sie dopoki nie bedzie wynikow sekcji

A to,ze ona wskazala zle miejsce najpierw to moze samej jej sie pomieszalo , moze ta kutke porzucili tam specjalnie? no bo rzeczywiscie duzy zbieg okolicznosci

Juz sama nie wiem
roxyroxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 12:56   #2048
mnka
Zakorzenienie

Nie wiem czy pamiętacie wypowiedź Jackowskiego, na samym początku mówił, że dziecko żyje, jest w Sosnowcu, w czerwonym budynku.

Pozostałości budynku z cegieł się zgadzają. Ciekawe czy to oznacza, że wtedy dziecko jeszcze żyło... Jeśli tak, uwierzę Jackowskiemu, co bardzo trudno mi przychodzi.
mnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 12:56   #2049
Atenya
summer vibes;)

Nie wiadomo jak jest z psychiką matki, nie znam sie na tym, ale w moim odczuciu ona jest całkowicie w pełni świadoma tego co robi. Ale to tylko moje zdanie. Ciekawa jestem wyników badań.
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 12:59   #2050
Nealinne
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MrsStatham Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, że ktoś się obraża na Rutkowskiego za to upublicznienie. Przecież po tym jak mu się przyznała nie oczekiwała chyba od niego, że on ją teraz będzie krył? Może facet trochę gwiazdorzy, ale moim zdaniem ma powód, żeby się chwalić. Prawdopodobnie gdyby nie on nadal rozwieszalibyśmy kolejne tysiące plakatów szukając faceta z nogami 'jak dwa patyki'...
Może i racja... Tyle że mógł to dać najpierw tylko policji a poleciał od razu gwiazdorzyć do telewizji. Samo przyznanie się to jeszcze rozumiem ale ten fragment kłótni teściową to już był niepotrzebny... No i skoro okazało się, że to jednak matka to ok ale gdyby wyszło na to, że to była nieprawda to tym nagraniem Rutkowski zniszczył by tą matkę totalnie, a wtedy jeszcze gdy to opublikował to nie była to pewna wersja, nie było ciała...
Stary 2012-02-04, 13:01   #2051
201607061212
Konto usunięte

Cytat:
Może i racja... Tyle że mógł to dać najpierw tylko policji a poleciał od razu gwiazdorzyć do telewizji. Samo przyznanie się to jeszcze rozumiem ale ten fragment kłótni teściową to już był niepotrzebny... No i skoro okazało się, że to jednak matka to ok ale gdyby wyszło na to, że to była nieprawda to tym nagraniem Rutkowski zniszczył by tą matkę totalnie, a wtedy jeszcze gdy to opublikował to nie była to pewna wersja, nie było ciała...
Źle się wtedy wypowiedziałam, przepraszam, chodziło mi o to co Nealinne napisała.
201607061212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:01   #2052
Nealinne
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atenya Pokaż wiadomość
Nie wiadomo jak jest z psychiką matki, nie znam sie na tym, ale w moim odczuciu ona jest całkowicie w pełni świadoma tego co robi. Ale to tylko moje zdanie. Ciekawa jestem wyników badań.
Psychiatra w programie polsatu miał podobne odczucia do Twoich...

Mnie zastanawia jeszcze jedno, może jakaś mama mnie uświadomi. Czy to jest normalne kąpać dziecko na kilka minut przed wyjściem z domu. Zimą, przy minusowej temperaturze?
Stary 2012-02-04, 13:02   #2053
cosma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caramel1 Pokaż wiadomość
Nie wyobrażam sobie,aby w obliczu całego tego żalosnego teatru jaki odstawiono, ta pani uniknęła kary. Oczywiście może sie okazać, że ktoś jej pomagał.
cosma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:02   #2054
pIWONIA
Zadomowienie

Moim zdaniem matka Magdy jest wyrachowaną psychopatką, bez głębszych uczuć, a Magda nie zmarła przypadkiem od wyślizgnięcia się jej z rąk. Myślę też, że jej rodzina, na pewno brat, pewnie też matka wiedzieli o tym co się stało. Najprawdopodobniej mąż też wiedział.
pIWONIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:02   #2055
Nealinne
Zakorzenienie

Konferencja jest na żywo w tv...
Stary 2012-02-04, 13:03   #2056
MrsStatham
Rozeznanie

GG do MrsStatham

Cytat:
a wtedy jeszcze gdy to opublikował to nie była to pewna wersja, nie było ciała...
Gdyby się nie przyznała to by nie szukali ciała w miejscach, które wskazała raz i drugi.
Stary 2012-02-04, 13:04   #2057
cosma
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie zastanawia jeszcze jedno, może jakaś mama mnie uświadomi. Czy to jest normalne kąpać dziecko na kilka minut przed wyjściem z domu. Zimą, przy minusowej temperaturze?
Nie jestem mamą, ale na zdrowy rozsądek, skoro ja sama nie wykąpałabym się wiedząc, że zaraz będę wychodzi na taki mróz, to tym bardziej nie kąpałabym dziecka.
cosma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:04   #2058
Atenya
summer vibes;)

Cytat:

Hm nie jestem matką, ale ja bym tak nie kąpała dziecka...Nawet sama nie mam w zwyczaju czegoś takiego robić, a co dopiero takiemu maleństwu.

Nawet kiedyś będąc u lekarza babeczka powiedziała, że ona walczy z chorobą zatok bardzo długo i nie może nawet po umyciu głowy wyjść potem na zewnątrz, ponieważ od razu jest chora. Musi kilka godzin zaczekać i dopiero wtedy...

Edytowane przez Atenya
Czas edycji: 2012-02-04 o 13:06
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:06   #2059
Nealinne
Zakorzenienie

W sumie nic ciekawego... Ma zarzut nieumyślnego spowodowania śmierci do czego się przyznała. Grozi jej od 3 miesięcy do 5 lat. To jest żenada

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Gdyby się nie przyznała to by nie szukali ciała w miejscach, które wskazała raz i drugi.
Owszem, dobrze, że to nagrał, dobrze, że szukali jednak moim zdaniem za szybko się do mediów to przedostało Bo gdyby się to okazało nieprawdą to kobieta już była w opinii społeczeństwa morderczynią
Stary 2012-02-04, 13:07   #2060
balletoevs
Zakorzenienie

Cytat:

Ale czy wyjście z dzieckiem na dwór nie było konsekwencją upadku i śmierci? Jeśli wersja matki jest prawdziwa to może kąpała dziecko by potem je położyć spać. A, że zdarzył się wypadek zmieniła plany i postanowiła wyjść i ukryć ciałko?

Edytowane przez balletoevs
Czas edycji: 2012-02-04 o 13:08
balletoevs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:07   #2061
Yennefer219
Raczkowanie

Moja, i jestem pewna, że nie tylko moja, mama też przez wiele przeszła, i przeze mnie gdy byłam mała, i przez rodzinę i przez różnych ludzi, a jednak żyję i jestem szczęśliwa. Możemy szukać usprawiedliwienia dla matki co nie zmienia faktu - dziecko nie żyje, zostało wyniesione na jakieś gruzy jak śmieć i po wszystkim rodzina kłamie jak z nut całemu przejętemu sprawą społeczeństwu.

Niby dlaczego mamy nie oceniać? Ok, nie pochwalam obraźliwych komentarzy ale nie róbmy z siebie aniołów wyrozumiałości - sprawa jest okropna, matka jest winna śmierci dziecka tak czy inaczej. Sami wywołali ten medialny szum, kłamali w żywe oczy, wymyślali różne wersje PRZEZ TYDZIEŃ, prosili o oddanie dziecka, które dzięki nim poniewierało się gdzieś pod gruzami. Jak na biednych, pokrzywdzonych przez los ludzi z problemami psychicznymi całkiem sprytnie zagrali na nosie i policji, i nam. Nie jestem matką, ale jestem osobą która być może nigdy nie urodzi własnego dziecka i niedobrze mi się robi, gdy widzę coś takiego.

No i każdy ma prawo mieć własną opinię i ją wyrażać.
Yennefer219 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:07   #2062
Nealinne
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cosma Pokaż wiadomość
Nie jestem mamą, ale na zdrowy rozsądek, skoro ja sama nie wykąpałabym się wiedząc, że zaraz będę wychodzi na taki mróz, to tym bardziej nie kąpałabym dziecka.
Cytat:
Napisane przez Atenya Pokaż wiadomość
Hm nie jestem matką, ale ja bym tak nie kąpała dziecka...Nawet sama nie mam w zwyczaju czegoś takiego robić, a co dopiero takiemu maleństwu.

Nawet kiedyś będąc u lekarza babeczka powiedziała, że ona walczy z chorobą zatok bardzo długo i nie może nawet po umyciu głowy wyjść potem na zewnątrz, ponieważ od razu jest chora. Musi kilka godzin zaczekać i dopiero wtedy...
No ja właśnie też sama bym sobie tak nie zrobiła a co dopiero dziecku
Stary 2012-02-04, 13:08   #2063
201607061212
Konto usunięte

Cytat:
W sumie nic ciekawego... Ma zarzut nieumyślnego spowodowania śmierci do czego się przyznała. Grozi jej od 3 miesięcy do 5 lat. To jest żenada
To jest niestety nasze polskie prawo
201607061212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:09   #2064
Nealinne
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez balletoevs Pokaż wiadomość
Ale czy wyjście z dzieckiem na dwór nie było konsekwencją upadku i śmierci? Jeśli wersja matki jest prawdziwa to może kąpała dziecko by potem je położyć spać. A, że zdarzył się wypadek zmieniła plany i postanowiła wyjść i ukryć ciałko?
Możliwe... Z tym, że powtarzali oboje, że mieli wychodzić na dwór, on po jakieś pieczarki (??) a ona do mamy... Czyli jeśli masz rację to ojciec musiał wiedzieć...
Stary 2012-02-04, 13:15   #2065
new_me
Zadomowienie

Cytat:

:O smiech na sali... nieumyslne spowodowanie smierci i nieumyslne ukrycie i przysypanie ciala gruzem:/ w tym wyadku uwazam ze NIEUMYSLNE TO BYLO PRZYZNANIE SIE DO WINY!
new_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:15   #2066
akisia
Zakorzenienie

Ech, ja rozumiem poruszenie ludzi i że mają taką naturalną potrzebę iść zapalić znicz, zostawić jakąś kartkę... Ale czy nie lepiej by było w imieniu Madzi zanieść te zabawki innym dzieciom, np z jakiejś świetlicy środowiskowej? Albo pieniążki zebrać i coś w imieniu malutkiej dla dzieci zrobić? To by była piękna rzecz dla uczczenia jej pamięci.
akisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:16   #2067
MrsStatham
Rozeznanie

GG do MrsStatham

Cytat:
Możliwe... Z tym, że powtarzali oboje, że mieli wychodzić na dwór, on po jakieś pieczarki (??) a ona do mamy... Czyli jeśli masz rację to ojciec musiał wiedzieć...
Nie, że mieli tylko, że wyszli. Matka z trupem w wózku, a ojciec po pieczarki czy po coś tam. Może wcześniej matka donikąd się nie wybierała i wymyśliła to na poczekaniu.
Stary 2012-02-04, 13:16   #2068
tipsiara
Wtajemniczenie

biedne dzieciątko.
tipsiara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:17   #2069
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orenda Pokaż wiadomość
akurat instynkt zwierzęcia to ochrona młodych za wszelką cenę.. ona jest prawdopodobnie chora psychicznie, co dane jest właśnie ludziom...
u zwierząt też zdarzają się przypadki zabicia (i czesto zjedzenia) młodych przez matkę, jeśli młode są słabe albo matka niedoświadczona lub w stresie. Nie ma to nic wspólnego ze sprawą, ale piszę, żeby uściślić informacje zoologiczne.

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:20   #2070
Nealinne
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akisia Pokaż wiadomość
Ech, ja rozumiem poruszenie ludzi i że mają taką naturalną potrzebę iść zapalić znicz, zostawić jakąś kartkę... Ale czy nie lepiej by było w imieniu Madzi zanieść te zabawki innym dzieciom, np z jakiejś świetlicy środowiskowej? Albo pieniążki zebrać i coś w imieniu malutkiej dla dzieci zrobić? To by była piękna rzecz dla uczczenia jej pamięci.
O tym samym pomyślałam... Znicze rozumiem ale te wszystkie miśki, lalki to niepotrzebnie tam są...
Cytat:
Nie, że mieli tylko, że wyszli. Matka z trupem w wózku, a ojciec po pieczarki czy po coś tam. Może wcześniej matka donikąd się nie wybierała i wymyśliła to na poczekaniu.
Aaa ok, skoro tak to racja, może na poczekaniu wymyśliła...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości