|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII
Cytat:
I gratulacje ogromne kochana, jesteś już zonką!! Cieszę się, że tak wspaniale udało Ci się wszystko. Nie mogę uwierzyć, że mamy już pierwszą relację ze ślubu!
|
|
|
|
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII
Cytat:
![]() Jeszcze raz Ci GRATULUJĘ ( a raczej WAM ) A teraz z niecierpliwością czekamy na jakiekolwiek zdjątka ![]()
|
|
|
|
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#904 |
|
Zadomowienie
|
ARLETKA gratulacje
![]() tusia_m bardzo ładne zaproszenie takie skromne i z klasa i jeszcze reszta dodatków bardzo fajnieu mnie będzie pomarańczowy kolorem przewodnim chyba póki co mam taki plan |
|
|
|
#905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A widzisz, i tu jest właśnie tradycyjna pomyłka, sakramentu udzielają sobie młodzi nawzajem, a ksiądz jest tylko świadkiem, który potwierdza powagą kościoła przysięgę małżeńską, no i błogosławi mój TŻet jest teologiem, on się zna ![]() a myślę, że garniak da radę kupić na ostatnią chwilę, mój TŻet jest niestety ciut niewymiarowy, ma bardzo rozbudowane uda, no i kamizelkę trzeba będzie przeszyć pod garnitur, więc dlatego martwię się tym majem...
Edytowane przez maly_czlowieczek Czas edycji: 2012-02-04 o 13:15 |
|
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
My też będziemy kupować garniak w maju
Tyle, że z TŻ nie powinniśmy miec problemu wymiarowo, bo ma 180 wzrostu i jest szczupły, więc mam nadzieje, że będzie spoko. Tylko on stasznie wybredny jest
|
|
|
|
#907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i mam pytanko: ile Ci zeszło z fryzurą i malowaniem? Dobrze jest na zaproszeniu. Sakramentu małżeństwa udzielają sobie narzeczeni, ksiądz jest świadkiem z ramienia Kościoła i błogosławi (jest tekst w trakcie Mszy: "małżeństwo przez was zawarte ja powagą Kościoła błogosławię..."
|
|
|
#908 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj Arletko! Jak to jest być żonką? Pewnie super, co?
Opowiadaj ze szczególami co i jak się działo Jesteśmy takie podekscytowane No i ze dwie foteczki chociaż pokaż
|
|
|
|
#909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie to młodzi sobie udzielają ślubu ksiądz jest tylko pośrednikiem
|
|
#910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32059141]dokładnie, fajnie mieć odchaczone i nie martwić się tym ![]() Twój miesiąc przed weselem a ja się zastanawiam czy 2tyg przed ślubem dopiero mu nie kupić garniaka bo on co chwilę tyje [/QUOTE]ściśniesz go pasem wyszczuplającym i będzie wyglądał seksi ![]() Cytat:
świetnie że wszystko poszło po Waszej myśli GRATULUJETż zaliczył test |
||
|
|
|
#911 |
|
Zadomowienie
|
Ajć się nawet nie przywitałam z tego wszystkiego. Witajcie w mroźne sobotnie jużpopołudnie
![]() Ma się to wyczucie , wchodzę na wizaż, spokojnie czytam, co od rana napisałyście, aż tu patrzę Arletka, no to teraz nie odejdę od kompa dopóki nie zobaczę fotek, ot co!!
|
|
#912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się bardzo, że Wam się wszystko udało. Jeszcze raz wszystkiego dobrego na nowej drodze A jak atmosfera przed samym wielkim dniem? Szalona, czy raczej pełen relaks? |
|
|
|
|
#913 |
|
Zadomowienie
|
No dobra, zdjęcia przegrały z obiadem
![]() Ale wrócę tu!!!!!!
|
|
#914 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, ze wszystko wyszło po Twojej myśli i już jesteś szczęśliwa żona.
|
|
#916 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej sobotnie
z jednej strony się cieszę bo po dwóch przymiarkach udało się osiągnąć w zasadzie to co bym chciała jedyny minusik - biust mi trochę za bardzo ta suknia podkreśla. Może to jest kwestia tego gorsetowego wiązania. Ale poszedł do góry i się wypycha spod sukienki. Nie wiem czy pamiętacie dekolt sztuczki?? u niej to wygląda oczywiście fajnie, ale ja się z tym źle czuję. Mam 3 wyjścia - albo będe bez stanika i jednym słowem trochę się spłaszczę - albo wybiorę stanik bez push upa - albo oddam do minimalnego poszerzenia w tym miejscu, z tym że suknia wtedy z pewnością będzie niedopasowana Poczekam do czerwca, jak to bedzie wtedy wyglądało. Kolejny bardzo bardzo duży minus. Nie wiem jak to się stalo, ale welon nie pasuje kolorystycznie do sukni. Jak ja mogłam zamówić biały welon do sukni ivory?? To jest niemozliwe, ktoś musiał mi go chyba podmienić w szafie No i teraz muszę zamówić drugi. Pytanie do wizażanek - chce któraś biały welon mgiełkę dwuwarstwowy o długości za tyłek?wiesz co, jak wrócę od fryzjerki, to pewnie jeszcze coś przekąszę, wypiję ze dwie pięćdziesiątki ze świadkową, zrelaksujemy się przez chwilkę. Suknię mam częściowo sznurowaną (wewnętrzny gorset) więc to też chwilę zajmie. Dziś z mamą trochę się męczyłyśmy, żeby to ładnie wszystko się ułożyło. Myślę że godzina to będzie ok, zakładając też jakąś obsuwę u fryzjera/makijażystki Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#917 |
|
Zadomowienie
|
na all kupowałam
elementy są srebrne
|
|
#918 |
|
Wtajemniczenie
|
nena ja bym chciała taki welon!
|
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
aha i zdjęcia detali dla audrey
pod suwakiem jest gorset o długości ok. 15-20 cm - przyszyty na wysokości nerek i dość dobrze trzyma suknię. Dla samego suwaka mogłoby to być nie lada wyzwanie. Suknia ma od spodu warstwę sztywną z grubszego materiału zakończoną taką jakby falbaną, gdzie jest wciągnięty na samym dole ten "kabelek" Później jest 5 warstw bardzo sztywnego tiulu - jak krochmalona pościel no i wierzchnia warstwa z falbanami. Niestety nie umiem ująć, jak one są uszyte. Przedostatnie zdjęcie - to zdjęcie od spodu pod światło - wzdłuż takich szlaczków są naszyte te falbany. Nie są naszyte ani pionowo ani poziomo tylko w takie esy |
|
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się bardzo, że wszystko się udało ![]() A jak z przygotowaniami przed, fryzjer, make up, ubieranie- był jakiś stresik, czy wszystko na luzie?? I w ogóle jak wyglądałaś???? Koniecznie wstaw fotki!!!! I ile Wam wódki poszło i innego alko?? Pewnie sporo, bo w taki ziąb trzeba było się rozgrzać ![]() I jeszcze raz wszystkiego co najlepsze dla Was
|
|
#921 |
|
Zadomowienie
|
Arletko wszystkiego dobrego na Nowej Drodze Życia,aby wszystko było wspaniałe i zapisywało się pięknymi wspomnieniami.
Strasznie pędziłyście, ja się rozchorowałam, a u mnie zaczyna się bardzo niewinnie zaczynam kichać, jeżeli kichnę kilka razy w przeciągu dnia, to już wiem, że na drugi dzień będę chora, i tak wczoraj się stało. Pichciłam w przedszkolu z moimi dzieciakami na Dzień Babci i Dziadka i kilka razy kichnęłam, moje dzieciaki się śmiały, bo ciągle krzyczały "Na zdrowie" i wróciłam do domu, gorączka bach do łóżka, a miałam taką ochotę na piwo z chipsami... Jak się nie poczuję lepiej, to będzie musiało poczekać na inny termin. Ze spraw ślubnych właśnie skończyliśmy budżet w Excelu, gdzie mamy wszystko jasne podzielone na kategorie i ostatnio wyszło nam ponad 40 tyś, i mój TŻ zaczął przechodzić małe załamanie....wczoraj jednak zanim zasnęłam pogadaliśmy chwilę o tym i uszczupliliśmy trochę wydatki i mamy 38 tys. I mojemu TŻ uśmiech się pojawił na twarzy, co te liczby z przodu potrafią zrobić z człowiekiem... :P |
|
|
|
#923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#926 |
|
Zadomowienie
|
No to super, czyli kolejna rzecz z głowy. Jej, podziwiam ludzi którzy latają samolotami, ja się boję.
|
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się pierwszy raz bałam i myślałam, że umrę w tym samolocie. Ale później już było tylko lepiej, a teraz to w ogóle uwielbiam latać
I te widoki |
|
|
|
#928 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam po obiedzie, deserku, a tu ani Arletki, ani zdjęć
No nic, trzeba cierpliwie czekać![]() Nena gratuluję odbioru sukni Powiedz, bo nie pamiętam, czy Twoja suknia miała od początku ten wewnętrzny wiązany gorset czy to krawcowa Ci dorobiła? Jeśli ta 2 opcja, to myslisz, że w każdej sukni z zamkiem da się to zrobić?
|
|
#929 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak jak pisalam, to tylko mi sie tak wydawalo ale pisalam tez ze ze mnie zaden fachowiec i tylko mi tak to w oko wpadlo, i w razie czego, zeby to sprawdzic, ale skoro Człowieczka TZ to teolog to juz nie mam najmniejszej wątpliwosci i przepraszam, ze tutaj takie zamieszanie zrobilam![]() Cytat:
nie wiadomo skąd![]() Cytat:
uuu ale fajnie dlugi urlop! ale ja bede szybciej w PL na swieta wielkanocne jupiiiii ale zazdroszcze mojemu TZ ze dzisiaj jedzie na 2 tygodnie:PCytat:
Edytowane przez __Paulinka__ Czas edycji: 2012-02-04 o 14:58 |
|||||
|
|
|
#930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

Jeszcze raz Ci GRATULUJĘ ( a raczej WAM
za załatwione sprawy!

my wczoraj dopiero pierwszy raz tak typowo jeździliśmy z zaproszeniami (dotychczas rozdawaliśmy tak "przy okazji") i już miałam dosyć tego ciągłego rozbierania się i ubierania 

No nic, trzeba cierpliwie czekać