|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Witajcie dziewczyny!
Jam rozbita, jakoś bardzo mocno przeżywam tą historię, pewnie przez to, że mam takie dziecko... Też, jak patikowi śniły mi się koszmary, i całą noc myślałam o tej Madzi. Tej matce życzę wszystkiego najgorszego, mam nadzieję, że w króte dopadnie ją odpowiedni sąd. I moim zdaniem, jasne jest to, że zabiła ją z premedytacją. Zresztą mówili przed sekundami, że ,,lubiła" się w satanistycznych obrzędach U nas choroba dalej, młody mi się rozkatarzył dziś
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-02-04 o 11:09 |
|
|
|
#3392 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Witajcie mamolki
całą noc śniły mi się dzieci mąż mi dziś opowaidał że się obudziłam i z uśmiechem powiedziałam " ojej jakie śliczne zawiniątką masz koło siebie" :confuse d: (Jas spał w łóżeczkuJaś rozpoczął dzień o 6.50 teraz cwaniak śpi ![]() dziś u nie -14 wiec spacer znowu odpada może chociaż autem gdzieś pojedziemy bo zwiaruje od tego siedzenia w domu
|
#3393 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej
ja jestem tak przytloczona ta cała sutuacją, i Madzia,że nie potrafie nic sensownego pisać, jestem pewną, że matka zabiła Madzię, Boże ona mogła cierpieć, az łzy mam w oczah jak to pisz, nie mogę, powinni, matke żywcem wykastrowac, niech cierpi całe życie, iżyczę jej żeby ją ludzie zlinczowali, mocne słowa, ale porwory nie maja racji bytu, wiem,że możecie byc w szoku co napisałam, ale serce aż mi pęka, a matka niech dozna jeszcze większego bólu!!!!!!!!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
![]() Boże
|
|
|
|
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
tak agadus, w tvp info mówił jej znajomy. Zgadzam sie z twoimi słowami.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3395 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Madzia[*] ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() sadystka ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- a co powiedział? |
||
|
|
|
#3396 |
|
Zadomowienie
|
czesc
ciągle miałam nadzieję że rozwiązanie tej sprawy będzie inne.... biedne dziecko, strasznie mi żal, serce pęka byla w wieku naszych dzieci, nie wyobrażam sobie jak można zrobić krzywdę takiemu maleństwu w głowie się nie mieści nie umiem się skupić na niczym innym
|
#3397 |
|
Wtajemniczenie
|
A jak daleko mieszkasz ode mnie?
Może na cały weekend to nie, ale kiedyś w odwiedziny to chętnie ![]() ![]() Dzień dobry, Madzia [*] ![]() Mam 2 kody na Bebilon - jeżeli któraś jest chętna to piszcie pw ![]() Udało mi się pobrać, bo jak u Was była 24 to u mnie 23 i jeszcze nie spałam
|
#3398 |
|
Raczkowanie
|
i BATONIKI ZBOŻOWE...
(83monia pytałaś o batoniki musli dla dzieci-je wlaśnie moja przyjaciółka przedszkolanka piecze z dzićmi w przedszkolu, wiec może przejdą )1puszka mleka skondensowanego 250g płatków owsianych "górskich" 300g granoli orzechowej ( ja kupuje gotową sante) albo 125g ziaren sezamu,dynii,słonecznika i 125g niesolonych orzeszków ziemnych 100g zurawiny 75g wiórek kokoswych (ogolnie chodzi o to aby bylo ok.475g jakiś dodatków, ja zawsze idę na łatwizne i daje gotową granole, jak nie mam ochoty akurat na kokosowe to nie daje itd) *piekarnik nagrzewamy do 130st. *smarujemy tłuszczem blache ( ja robie w mniejszej niz klasyczna do ciast bo tego ciasta nie jest tak strasznie duzo, a powinna wyjśc grubość batoników )*mleko podgrzewamy na dużej patelni, aby bylo ciepłe. *mieszamy skladniki, i zalewamy mlekiem, dobrze wymieszając np. drewnianą/silikonową lopatką *rozprowadzamy na blaszce, ciasto jest dość gęste, aby równomiernie można sobie pomóc rękoma ![]() *pieczemy 1 godz. *wyjmujemy blachę z piekarnika i po 15 min kroimy na rowne kawałki ( trzeba to zrobić właśnie po kilku minutach bo ciasto zastyga "jak kamień", stostunkowo cięzko się to kroi. *SMACZNEGO!!! i jeszcze moje ostatnie odkrycie, wynalezione w necie, wkręciłam się ostatnio w pieczenie rogalików, ciągle ostatnio je z Jasiem robimy bo szczególnie dziadkom smakują może się komuś przyda bo to mega łatwe ciasto ![]() ROGALIKI na 48 rogalikow: 500g mąki 500g masła 500g serka bialego (taki z wiaderka do serników) i tyle! +marmolada do wypełnienia (dżem wypływa, a marmolady się w sklepach naszukalam-ale jest nawet bardzo dobra w biedronce) można też na 24 rogaliki (jeśli nie potrzebne wiecej) miarka po 250g wszystkiego ![]() masło musi być miękkie, zagniatamy z tego ciasto, mozna na godzine odstawić do lodówki, dzielimy na 4 części, wałkujemy, tniemy jak pizze na 12 kawałków, nakładamy pośrodku marmolade, rolujemy rogaliki... na 200st. ok 20 min do pieca -gotowe!! ![]() acha! po wyjęciu dużo pudruje, po pierwszym pieczeniu zauważylam, że w przepisie nie ma cukru! jak sa dla kogoś za malo slodkie można dodać (wczoraj np. wsypalam odrobine do ciasta cukru pudru) i załącznik rózane rogaliki z wczoraj |
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
piwnooka powiedział, że podejrzewał Kaśkę, ale nawet nie chciał pomyśleć, że mogłaby to zrobić. I że teraz łączy fakty - niechciane dziecko, ucieczka po porodzie dziecka, a i jej dziwne zainteresowania ( i wymieniał - obrzędy, antychryst . A, i mówił ze wszystkim mówiła, że ineresują ją egzorcyzmy) . I mówił, że to zaprzeczenie tej jej ,,pobożnośi o której mówili jej rodzice. To tak mniej więcej
piszę brzydko i bez składni, bo młody na kolanach mi wali w klawiature
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-02-04 o 12:00 |
|
|
|
#3400 |
|
Raczkowanie
|
znowu zapomniałam o zdjeciu
|
|
|
|
#3401 |
|
Raczkowanie
|
i co to sie na tym świecie dzieje...
brak slów
|
|
|
|
#3402 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3403 |
|
Raczkowanie
|
właśnie moje dziecię pierwszy raz obróciła się z brzuszka na plecy
|
|
|
|
#3404 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3405 |
|
Zadomowienie
|
brawo
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
super !!!
Mój ma już prawie 8 m-cy i chyby tylko dwa razy się przewrócił z brzucha na plecy
|
|
|
|
#3407 | |
|
Zadomowienie
|
Marina - zdrówka dla małego!
piwnooka77, Madziulka_17 -dziękujemy Cytat:
Obawiam się, że prawda może być przerażająca mam tylko nadzieję, że wszystko wyjdzie na jaw i ta kobieta (matką nazwać jej nie mogę) zostanie ukarana...![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje dziecie wykonalo wlasnie cos dziwnego - jakby to opisac skladnie, zobaczyla zabawke i chciala sie do niej dostac, wiec w jednym momencie jakby odbila sie na raczkach i podciagnela nozki pod pupe
|
|
|
|
|
#3409 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mojej się zdarzyło pierwszy raz i nie wiadomo kiedy to znowu powtórzy ale zaskoczyła mnie a u niej na twarzy pojawił się uśmiech po tym wyczynie ![]() Teraz znowu leży na brzuszku i coś tam kombinuje ale jej nie wychodzi Musi jeszcze poćwiczyć.
|
|
|
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
Agata ma wysypke
|
|
|
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
adrji napewno wypróbuję przepis na rogaliki, bo je uwielbiam pod każdą postacią, a że leń jestem nie lubię wyrabiać ciasta, a te są mega szybkie, tanie i mało pracy wymagają.
Piwnooka brawo ![]() Dlaczego buraczki tak długo się gotują? ciągle dolewam wodę a nadal twarde. Scio OMG, od mleka ![]() Sarita dzisiaj dostaje już czyste bebilon ha. Tak mnie boli głowa. Mam doła, czuję się jakoś tak...nie wiem jak to okreslić. Ja nie oceniam tej matki.- tzn staram się. Ta tragedia była apogeum ciągów zdarzeń które wydarzyły się w życiu tej dziewuchy, jej młodości. Ojciec pijak, konflikty rodzinne, oblana matura, próba samobójcza, niechciana ciąża, komplikacje, wczesny poród, niedojrzałość emocjonalna, depresja.. Gdyby kiedyś otrzymała pomoc może nie byłoby tej tragedii? Oczywiście nie usprawiedliwiam jej w żaden sposób.
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
z onetu:
Katarzynie W. grozi kara od 3 miesięcy do 5 lat pozbawienia wolności. to chyba żart |
|
|
|
#3414 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Cytat:
Albo lata pracy, bo ja w młodości mocno nad tym brzuszkiem pracowałam i mam tam bardzo mocne mięśnie, więc łatwiej mu było wrócić do formy. Gdyby to były geny, to wolę nie myśleć jak by wyglądał, bo brzuch mojej mamy do ładnych nie należy i nigdy nie należał A co do pieluch, to pewnie że 8,5 to już będą pasować. Ale Tymek dopiero 7300 waży ![]() Cytat:
A opowiedz o swojej pracy? Ty się spodobałaś, to wiemy A oni Tobie? Fajna praca będzie? Ludzie mili? To na cały etat?Cytat:
Coś się zmieniło? Jak się teraz czuje?Cytat:
Cytat:
![]() Masz nosa Ale cudo ![]() Brawo, zdolniacha! ![]() Cytat:
![]() U nas -18,5 ![]() O nie Jednak ten Hipp?
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
[*]
Ja nadal w to nie wierzę. No nie wierzę. |
|
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
Podejżewam mleko. Najpierw jej się pojawiły suche placki na łokciach, teraz na brzuchu.
|
|
|
|
#3418 |
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() Risiki gratuluje pracy!! Madzia ( [*]Nie wierzę jej wersji o wypadku, kolejne kłamstwa. Tak jak Patik napisała musiała borykać się z poważnymi zaburzeniami, ale nic nie jest w stanie wytłumaczyć tego co zrobiła!! Dziewczyny, czy którejś dzieciaczek miał wzmożone napięcie mięśniowe??? Chyba w przyszłym tyg. wybiorę się z małą do lekarza na konsultacje!! Już w grudniu przy okazji wizyty u lekarza z powodu pierwszego zachorowania Ali, wspomniałam o częstym prostowaniu nóżek przez mała, lekarka stwierdziła, że na pierwszy rzut oka widzi, że dziecko dobrze sie rozwija, gaworzy, reaguje na bodźce, uśmiechy, zagadywanie itp. że nie doszukiwałaby się problemu. No i czas leci, a Ala nadal często te nóżki prostuje, kiedy ją przewijam, kiedy leży w leżaczku gdy ją karmię, kiedy się cieszy, to macha rączkami, a nóżki prostuje, gdy ją podnoszę zaciska piąstki i prostuje nózki, do tego ma naciągnięte stópki skierowane w dół (wiecie o co mi chodzi?)..... Muszę to skonsultować jeszcze raz z lekarzem, ale martwię się, że może za późno się z tym wybieram do specjalisty
|
|
|
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny przepraszam nie mam kopdów bo mnie głowa rozbolała wieczorem i poszłam spać, a miałam nadziję,że rano będa. Wiecie jestem wstrząśnięta. Tragedia A z miłych rzeczy moje córcie staraj się siadać z pozycji leżącej i co więcej czasem im się udaje No nigdzie już nie wolno ich samych zostawić.... Raczkowac nie, ale siadać z leżenia to tak... Wiecie jaka byłam zaskoczona jak im się udaje? Nawet we wózku nie można ich zostawić na sekundę...
|
|
#3420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() :mni am: i co teraz?---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.

:confuse d: (Jas spał w łóżeczku

sadystka 

klask i:

zębole
).