|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!
My Life i Ilsa Lund- tzn. ja zakładałam taki scenariusz, że po znalezieniu ciała matka stałaby się dla nich główną podejrzaną (biorąc pod uwagę jej niespójne zeznania) i też starali by się zmusić ją do tego, żeby "pękła" i się przyznała. Czyli że zrobiliby to, co Rutkowski, ale w odwrotnej kolejności i bez tej całej medialnej szopki (bez nagrań w internecie itp.). Czyli trochę bardziej etycznie i mniej kontrowersyjnie.
|
#2162 |
|
Konto usunięte
|
Nie mam siły czytać tego wątku. Nie z powodu gorzkich słów, tylko z powodu obrończyn
O nie, czemu tak mówisz, to nie wypada, o nie jak możesz. Matko boska wystarczająco broniłam tej osoby na początku wątku. W tym momencie już nie ma, że czegoś nie wypada mówić; sprawa stała się jasna. Nie wiemy czy to był wypadek czy zabójstwo, ale wiemy jedno; mataczenie, kłamstwa, zwłoki dziecka wywalone gdzieś pod kamieniami, kłamstwa, zawiłe tłumaczenie. Ja już za bardzo uwierzyłam w ludzi, teraz czuję się rozczarowana i strzela mnie gdy słyszę ale kobieta nie została jeszcze osądzona ani zbadana przez psychologów. NO I CO Z TEGO? Na początku badał ją psycholog który wydał opinię że jest bardzo wiarygodna. Własne zdanie mogę mieć i mogę ją osądzać - kto to prawo zabiera? Najlepsze jest to że obrończynie uciśnionych pierwsze siedzą na portalach społecznościowych i wszystko śledzą. Szkoda słów, nawet w tym momencie ktoś chce się poczuć lepiej pouczając innych jak się powinni zachować. To pierwsza tak głośna sytuacja w Polsce, nie ma żadnych zasad savoir vivre jak powinno się teraz mówić i co - niektórzy przegięli w tym wątku, ale to wszystko jest wytłumaczalne w tak dramatycznej sytuacji. Już jedni - w tym ja - bronili niewinności jak lwy. I co? I jajco. I sprawa nas zaskoczy jeszcze 150 razy, a snucie domysłów z tego co wiem nie jest karalne ludzie próbują zrozumieć rzeczywistość na własny sposób i poradzić sobie ze złością smutkiem i bezsilnością tutaj, na forum, bo są inni którzy podzielają ich opinie. Nie wiem czemu mieliby się z tym hamować?Acha i uprzedzam teksty o chorobie psychicznej - to takie same domysły jak domysł o zabójstwo. Skoro nic nie wiadomo i nic nie należy zakładać według niektórych to i nie wolno zakładać tego że robiła to nieświadomie. Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2012-02-04 o 14:59 |
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
To nie ma zadnego znaczenia. Mordercy tez klamia i zacieraja slady jeszcze zanim sa o cokolwiek oskarzeni.
|
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a kiedy beda wyniki sekcji?
|
|
|
|
#2165 |
|
Konto usunięte
|
zaraz pojawią się hordy bandziorów którym wszystko ujdzie na sucho, bo ten miał przemoc w rodzinie, tego przezywali w szkole itd.
Ta matka to potwór i powinna dostać karę śmierci - ale tak żeby była to powolna i bolesna śmierć. a Rutkowski jest w porządku i bardzo dobrze że ujwnił ten filmik i że ją zmanipulował. Niech s*ka nie myśli że jest mądra i przebiegła bo na każdego przyjdzie pora,. a i czytma teraz że była w kościółkowych oazach itp. znam ludzi z takich organizacji - i powiem tak- lepiej trzymać się od nich z daleka. Edytowane przez 2016070953 Czas edycji: 2012-02-04 o 15:00 |
|
|
|
#2166 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nooo ja niewiem co jest przyjemnego patrzec na zwłoki. Jesli chodzi artykuły zamieszczone przez szmatławca jakim jest FAKT to bym raczej to przez 3 dzielila, gazeta jest znana z dopisywania bajek dla sensacji.
|
|
#2168 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sprawiedliwe wśród narodów normalnie
|
|
|
|
|
#2169 |
|
Wtajemniczenie
|
wg mnie przed zdarzeniem ta kobieta miała poważne problemy psychiczne, stosunki z rodzina, próba samobójcza, aż w końcu tragedia, jak ona mogła tyle dni ''normalnie'' funkcjonować, pójśc sobie do kina ze świadomością, że jej córka nie żyje i w dodatku leży gdzieś pod gruzem,
ja tego nie pojmuje, jak tak można? |
|
|
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z reszta to przeciez fakt... |
|
|
|
|
#2171 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
w pon
|
|
|
|
#2173 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że dziewczynka umarła od razu wskutek upadku. Moja siostra też została upuszczona a żyje i ma się dobrze
![]() Poza tym, co to za matka, której dziecko upada, a ona zamiast szukać pomocy, ratunku dla dziecka, jeżeli naprawdę było z nim źle, to idzie czym prędzej zakopać zwłoki swojego dziecka pod gruzem? ![]() No masakra, przepraszam za dosadność, ale swojego psa bym nie zagrzebała w byle jakim miejscu jak jakiegoś śmiecia, a co mówić dziecko...w głowie mi się nie mieści.
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektórym się wydaje, że czytając kilka artykułów na temat tej sprawy wiedzą już wszystko, a tak naprawdę wiemy tyle ile nam ujawniono, ten cały filmik rutkowskiego to też tylko wycinki całej sytuacji. ale widać niektóre już szykuję zapałki, żeby własnoręcznie stos podpalić |
|
|
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
Serio? Sledze tv na biezaco i nie slyszalam opini, ze ona walnela jego glowa. O fakcie rozcieca glowy mowil tylko Rutkowski ale szczegolow nie podawal.
|
|
|
|
#2177 |
|
Konto usunięte
|
Jeżeli to rzeczywiście był wypadek lub efekt silnej, nieleczonej depresji poporodowej, to również powinna dostać karę śmierci? Serio? Przemyślałaś to, co piszesz?
|
|
|
|
#2178 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie uwazam, ze dobrze zrobila porzucajac zwloki, bo to jest przerazajace, ale nie upowaznia nikogo do nazywania tej kobiety morderczynia i wydawania na nia wyroku smierci. To jest dla mnie chore rozumiesz? Nie to, ze ktos po niej jedzie za zbezczeszczenie zwlok tylko to, ze ktos wymierza jej kare za morderstwo. Ale Narod Polski juz taki jest, ze jadac po kims i oskarzajac podnosi sobie poczucie wartosci. Teraz wielu pijaczkow, ktorzy prowadzac pod wplywem kogos zabili lub zrobili z kogos inwalide moze sobie pojezdzic po tej pani i podniesc sobie poczucie wartosci "bo ktos byc moze zrobil cos gorszego on nich". Na siebie niech ludzie patrza bo uwierz mi ale jakos nie wierze, ze ci wszyscy ludzie wyzywajacy ta pania od s*k, k***w, morderczyn i innych sa swieci. Ale nie ma to jak sie dowartosciowac i sobie po kims pojezdzic, nie wazne czy ma sie racje czy nie, wzzne zeby dac upust swojej agresji i na kogos poszczekac. Nie jestem zadna "sprawiedliwa wsrod narodow", jestem jedynie osoba, ktora nie ma w zwyczaju po kims jechac tylko dlatego, ze ma jakies tam domysly. |
|
|
|
|
#2180 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sekcja wiele wyjaśni, teraz nie ma co snuć domysłów. Edytowane przez 20160901857 Czas edycji: 2012-02-04 o 15:17 |
|
|
|
|
#2181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
...
|
||
|
|
|
#2182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najwyższe kary są bardzo rzadko orzekane. kiedyś był program o dzieciobójczyniach i niektóre miały tylko 4 lata,a niektóre 10 lat |
|
|
|
|
#2183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2184 |
|
Wtajemniczenie
|
to podobno było w złosci jak klocili sie z męzem o to ze nie chce byc poddana badaniu wariografu i ze szukała w necie jak go oszukać-wariograf, tak mowił rutkowski
|
|
|
|
#2185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ciekawe kto ta kare smierci bedzie wykonywal?
|
|
|
|
|
#2186 |
|
Konto usunięte
|
dostanie dożywocie - super, będziemy ją finansować z naszych podatków, to za karę powinna to odpracować ale na pewno żaden sąd jej na to nie pozwoli.
tu nie ma nad czym się zastanawiać. zaraz depresjami i innymi sresjami sie będzie wszelkie zło tłumaczyć |
|
|
|
#2187 |
|
Wtajemniczenie
|
jeśli zostanie podtrzymany zarzut usilowania zabojstwa dostanie od 3 miesięcy do 5 lat, tvn 24 mówili, miedzy 16, a 17-ą ma być konferencja na tym kanale, sekcja zwłok Magdy w poniedziałek, bo ciałko musi rozmarznąć, Boże!-jak to brzmi!
o PRZEPRASZAM ZARZUT NIEUMYŚLNEGO SPOWODOWANIA ŚMIERCI, MÓJ BŁĄD Edytowane przez joannajj Czas edycji: 2012-02-04 o 15:23 |
|
|
|
#2188 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tylko mówię że od tego mam gębę by mówić co mi się wydaje dziwne: wydaje mi się dziwne wycieczki po takim terenie głębokim wózkiem, przejeżdżanie niezauważalną, takie obrażenia głowy wykonane samodzielnie i tak dalej i tak dalej. Nie jestem sędzią nie znam dowód, jestem tylko człowiekiem i widzę pewne nieścisłości i nie będę udawać że jest inaczej. No dalej, gdzie widzisz jechanie po tej kobiecie? Pokaż palcem bo niedowidzę. Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2012-02-04 o 15:22 |
|
|
|
|
#2189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj widać, że niektóre Wizażnki byłyby bardzo chętne ...
|
|
|
|
|
#2190 |
|
Rozeznanie
|
martynka89 zgdzam sie w 100%
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

ludzie próbują zrozumieć rzeczywistość na własny sposób i poradzić sobie ze złością smutkiem i bezsilnością tutaj, na forum, bo są inni którzy podzielają ich opinie. Nie wiem czemu mieliby się z tym hamować?

+ korekcja powiek górnych