Półroczna Magda porwana w Sosnowcu! - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-04, 14:57   #2161
Madame Lockheart
Raczkowanie

Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
tak; nie było nawet nagrań, "kobieta nie widziała twarzy". Umorzyliby śledztwo.
My Life i Ilsa Lund- tzn. ja zakładałam taki scenariusz, że po znalezieniu ciała matka stałaby się dla nich główną podejrzaną (biorąc pod uwagę jej niespójne zeznania) i też starali by się zmusić ją do tego, żeby "pękła" i się przyznała. Czyli że zrobiliby to, co Rutkowski, ale w odwrotnej kolejności i bez tej całej medialnej szopki (bez nagrań w internecie itp.). Czyli trochę bardziej etycznie i mniej kontrowersyjnie.
Stary 2012-02-04, 14:57   #2162
201604181004
Konto usunięte

Nie mam siły czytać tego wątku. Nie z powodu gorzkich słów, tylko z powodu obrończyn

O nie, czemu tak mówisz, to nie wypada, o nie jak możesz.

Matko boska wystarczająco broniłam tej osoby na początku wątku. W tym momencie już nie ma, że czegoś nie wypada mówić; sprawa stała się jasna. Nie wiemy czy to był wypadek czy zabójstwo, ale wiemy jedno; mataczenie, kłamstwa, zwłoki dziecka wywalone gdzieś pod kamieniami, kłamstwa, zawiłe tłumaczenie. Ja już za bardzo uwierzyłam w ludzi, teraz czuję się rozczarowana i strzela mnie gdy słyszę ale kobieta nie została jeszcze osądzona ani zbadana przez psychologów. NO I CO Z TEGO? Na początku badał ją psycholog który wydał opinię że jest bardzo wiarygodna. Własne zdanie mogę mieć i mogę ją osądzać - kto to prawo zabiera? Najlepsze jest to że obrończynie uciśnionych pierwsze siedzą na portalach społecznościowych i wszystko śledzą. Szkoda słów, nawet w tym momencie ktoś chce się poczuć lepiej pouczając innych jak się powinni zachować. To pierwsza tak głośna sytuacja w Polsce, nie ma żadnych zasad savoir vivre jak powinno się teraz mówić i co - niektórzy przegięli w tym wątku, ale to wszystko jest wytłumaczalne w tak dramatycznej sytuacji. Już jedni - w tym ja - bronili niewinności jak lwy. I co? I jajco. I sprawa nas zaskoczy jeszcze 150 razy, a snucie domysłów z tego co wiem nie jest karalne ludzie próbują zrozumieć rzeczywistość na własny sposób i poradzić sobie ze złością smutkiem i bezsilnością tutaj, na forum, bo są inni którzy podzielają ich opinie. Nie wiem czemu mieliby się z tym hamować?

Acha i uprzedzam teksty o chorobie psychicznej - to takie same domysły jak domysł o zabójstwo. Skoro nic nie wiadomo i nic nie należy zakładać według niektórych to i nie wolno zakładać tego że robiła to nieświadomie.

Edytowane przez 201604181004
Czas edycji: 2012-02-04 o 14:59
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 14:57   #2163
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Tylko że ona wtedy kiedy kłamała zeznając po raz pierwszy nie była jeszcze o nic oskarżona.
To nie ma zadnego znaczenia. Mordercy tez klamia i zacieraja slady jeszcze zanim sa o cokolwiek oskarzeni.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 14:58   #2164
Dotka90
Zakorzenienie

Dziewczyny, a kiedy beda wyniki sekcji?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 14:59   #2165
2016070953
Konto usunięte

zaraz pojawią się hordy bandziorów którym wszystko ujdzie na sucho, bo ten miał przemoc w rodzinie, tego przezywali w szkole itd.
Ta matka to potwór i powinna dostać karę śmierci - ale tak żeby była to powolna i bolesna śmierć.
a Rutkowski jest w porządku i bardzo dobrze że ujwnił ten filmik i że ją zmanipulował. Niech s*ka nie myśli że jest mądra i przebiegła bo na każdego przyjdzie pora,.

a i czytma teraz że była w kościółkowych oazach itp. znam ludzi z takich organizacji - i powiem tak- lepiej trzymać się od nich z daleka.

Edytowane przez 2016070953
Czas edycji: 2012-02-04 o 15:00
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 14:59   #2166
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
pamiętam jak wyłowiono jakieś ciało z jeziora i pokazywali tego fotki na jakiejś stronie- se czy czegoś takiego i oczywiście pełno wejść
Albo usilne poszukiwania w internecie zdjęć ciała L.Kaczyńskiego bez nóg. Żałosne.
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 15:00   #2167
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
mało prawdopodobne nie równa się zupełnie niemożliwe

Jeden człowiek upadnie i nic, drugi się połamie, a trzeci wyląduje na oiomie- jak kolega mojego brata po pobiciu i upadnięciu, zależy jak się upadnie, można bardzo pechowo.

Nie dyskutuje w tym momencie czy to był wypadek czy morderstwo, mówię tylko, że naprawdę można pechowo upaść i bez interwencji medycznej może się to źle skończyć

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

pamiętam jak wyłowiono jakieś ciało z jeziora i pokazywali tego fotki na jakiejś stronie- se czy czegoś takiego i oczywiście pełno wejść

nooo ja niewiem co jest przyjemnego patrzec na zwłoki.

Jesli chodzi artykuły zamieszczone przez szmatławca jakim jest FAKT to bym raczej to przez 3 dzielila, gazeta jest znana z dopisywania bajek dla sensacji.
Stary 2012-02-04, 15:00   #2168
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez martynka
wiec nie jestem osoba kompetentna do stawiania komukolwiek zarzutow, tym bardziej, ze nikt z nas nie zna wszystkich dowodow w sprawie
- nie jestem sedzia, zeby wydawac wyrok
Ja też nie, ale jestem człowiekiem i póki co umiem odróżnić co jest dobre, co jest złe i wiem że to na pewno dobre nie było. Prawda może okazać się jeszcze gorsza ale to co wiemy do tej pory już mi wystarcza by się załamać.
Sprawiedliwe wśród narodów normalnie
Stary 2012-02-04, 15:05   #2169
joannajj
Wtajemniczenie

wg mnie przed zdarzeniem ta kobieta miała poważne problemy psychiczne, stosunki z rodzina, próba samobójcza, aż w końcu tragedia, jak ona mogła tyle dni ''normalnie'' funkcjonować, pójśc sobie do kina ze świadomością, że jej córka nie żyje i w dodatku leży gdzieś pod gruzem,
ja tego nie pojmuje, jak tak można?
joannajj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 15:08   #2170
hanusia505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarneoczka Pokaż wiadomość
Przemoc i alkohol w rodzinie Katarzyny.W

http://www.fakt.pl/Przemoc-i-alkohol...,144737,1.html
Malo wiarygodny artykul, nigdzie w mediach nie bylo mowy, ze ona zlapala meza za glowe i walnela nia w drzwi. Rutkowski przedstawil to tak, ze trzasnela drzwiami i w ten sposob rozciela glowe mezowi.
Z reszta to przeciez fakt...

Kosmetyki i inne produkty nietestowane na zwierzętach!
klik
hanusia505 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 15:09   #2171
Dosiaczek 7
BAN stały

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
zaraz pojawią się hordy bandziorów którym wszystko ujdzie na sucho, bo ten miał przemoc w rodzinie, tego przezywali w szkole itd.
Ta matka to potwór i powinna dostać karę śmierci - ale tak żeby była to powolna i bolesna śmierć.
a Rutkowski jest w porządku i bardzo dobrze że ujwnił ten filmik i że ją zmanipulował. Niech s*ka nie myśli że jest mądra i przebiegła bo na każdego przyjdzie pora,.

a i czytma teraz że była w kościółkowych oazach itp. znam ludzi z takich organizacji - i powiem tak- lepiej trzymać się od nich z daleka.
Weź się zastanów głębiej nad tym co mówisz.
Dosiaczek 7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 15:10   #2172
Slodkaa
Zakorzenienie

w pon
Slodkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 15:11   #2173
joannajj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hanusia505 Pokaż wiadomość
Malo wiarygodny artykul, nigdzie w mediach nie bylo mowy, ze ona zlapala meza za glowe i walnela nia w drzwi. Rutkowski przedstawil to tak, ze trzasnela drzwiami i w ten sposob rozciela glowe mezowi.
Z reszta to przeciez fakt...
wielokrotnie o tym mówili w tvp
Stary 2012-02-04, 15:12   #2174
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Jakoś nie chce mi się wierzyć, że dziewczynka umarła od razu wskutek upadku. Moja siostra też została upuszczona a żyje i ma się dobrze
Poza tym, co to za matka, której dziecko upada, a ona zamiast szukać pomocy, ratunku dla dziecka, jeżeli naprawdę było z nim źle, to idzie czym prędzej zakopać zwłoki swojego dziecka pod gruzem?
No masakra, przepraszam za dosadność, ale swojego psa bym nie zagrzebała w byle jakim miejscu jak jakiegoś śmiecia, a co mówić dziecko...w głowie mi się nie mieści.
Stary 2012-02-04, 15:13   #2175
shachownica
Zakorzenienie

Cytat:

bredzisz i to ostro, nie od dziś sąd bierze pod uwagę przy wydawaniu wyroku okoliczności mogąc przemawiać na korzyść oskarżonego, biorąc pod uwagę ciężar zarzucanego czynu.
niektórym się wydaje, że czytając kilka artykułów na temat tej sprawy wiedzą już wszystko, a tak naprawdę wiemy tyle ile nam ujawniono, ten cały filmik rutkowskiego to też tylko wycinki całej sytuacji. ale widać niektóre już szykuję zapałki, żeby własnoręcznie stos podpalić

twory i potwory

shachownica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 15:13   #2176
hanusia505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joannajj Pokaż wiadomość
wielokrotnie o tym mówili w tvp
Serio? Sledze tv na biezaco i nie slyszalam opini, ze ona walnela jego glowa. O fakcie rozcieca glowy mowil tylko Rutkowski ale szczegolow nie podawal.

Kosmetyki i inne produkty nietestowane na zwierzętach!
klik
hanusia505 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 15:14   #2177
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
(...)
Jeżeli to rzeczywiście był wypadek lub efekt silnej, nieleczonej depresji poporodowej, to również powinna dostać karę śmierci? Serio? Przemyślałaś to, co piszesz?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 15:14   #2178
Rajni
Zadomowienie

Cytat:
.
Bez przesady.
W prawie polskim najwyższą możliwą karą jest kara dożywotniego pozbawienia wolności. Nie wykluczone jest, że Katarzyna takową dostanie.
Rajni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 15:15   #2179
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Ja też nie, ale jestem człowiekiem i póki co umiem odróżnić co jest dobre, co jest złe i wiem że to na pewno dobre nie było. Prawda może okazać się jeszcze gorsza ale to co wiemy do tej pory już mi wystarcza by się załamać.
Sprawiedliwe wśród narodów normalnie
Tak samo jak Ty sobie jedziesz po tej kobiecie tak samo ja mam prawo poczekac na wyniki sekcji, opinie psychiatrow i inne dowody w sprawie zanim zaczne kogokolwiek oskarzac.

Nie uwazam, ze dobrze zrobila porzucajac zwloki, bo to jest przerazajace, ale nie upowaznia nikogo do nazywania tej kobiety morderczynia i wydawania na nia wyroku smierci.
To jest dla mnie chore rozumiesz? Nie to, ze ktos po niej jedzie za zbezczeszczenie zwlok tylko to, ze ktos wymierza jej kare za morderstwo.

Ale Narod Polski juz taki jest, ze jadac po kims i oskarzajac podnosi sobie poczucie wartosci. Teraz wielu pijaczkow, ktorzy prowadzac pod wplywem kogos zabili lub zrobili z kogos inwalide moze sobie pojezdzic po tej pani i podniesc sobie poczucie wartosci "bo ktos byc moze zrobil cos gorszego on nich".
Na siebie niech ludzie patrza bo uwierz mi ale jakos nie wierze, ze ci wszyscy ludzie wyzywajacy ta pania od s*k, k***w, morderczyn i innych sa swieci. Ale nie ma to jak sie dowartosciowac i sobie po kims pojezdzic, nie wazne czy ma sie racje czy nie, wzzne zeby dac upust swojej agresji i na kogos poszczekac.

Nie jestem zadna "sprawiedliwa wsrod narodow", jestem jedynie osoba, ktora nie ma w zwyczaju po kims jechac tylko dlatego, ze ma jakies tam domysly.
Stary 2012-02-04, 15:15   #2180
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
To nie ma zadnego znaczenia. Mordercy tez klamia i zacieraja slady jeszcze zanim sa o cokolwiek oskarzeni.
Nie o to mi chodziło. Napisałaś tak, że ktoś nie znający się na rzeczy mógłby pomyśleć jakoby ona już wtedy była oskarżona. Prawa do kłamstwa nie neguję.
Sekcja wiele wyjaśni, teraz nie ma co snuć domysłów.

Edytowane przez 20160901857
Czas edycji: 2012-02-04 o 15:17
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 15:15   #2181
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarneoczka Pokaż wiadomość
Przemoc i alkohol w rodzinie Katarzyny.W

http://www.fakt.pl/Przemoc-i-alkohol...,144737,1.html
Wiadomości z takiego szmatławca nie ma co czytać ...

Cytat:
Podejrzane wydawały się jednak drobne szczegóły, niepodobne do zachowania matki, która straciła dziecko. O Madzi mówiła tylko w czasie przeszłym, a do zdjęć pozowała zadbana, z charakterystycznymi dużymi kolczykami.
...
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 15:16   #2182
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rajni Pokaż wiadomość
Bez przesady.
W prawie polskim najwyższą możliwą karą jest kara dożywotniego pozbawienia wolności. Nie wykluczone jest, że Katarzyna takową dostanie.
wątpię

najwyższe kary są bardzo rzadko orzekane.

kiedyś był program o dzieciobójczyniach i niektóre miały tylko 4 lata,a niektóre 10 lat
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 15:17   #2183
MrsStatham
Rozeznanie

GG do MrsStatham

Cytat:
Tak samo jak Ty sobie jedziesz po tej kobiecie tak samo ja mam prawo poczekac na wyniki sekcji, opinie psychiatrow i inne dowody w sprawie zanim zaczne kogokolwiek oskarzac.

Nie uwazam, ze dobrze zrobila porzucajac zwloki, bo to jest przerazajace, ale nie upowaznia nikogo do nazywania tej kobiety morderczynia i wydawania na nia wyroku smierci.
To jest dla mnie chore rozumiesz? Nie to, ze ktos po niej jedzie za zbezczeszczenie zwlok tylko to, ze ktos wymierza jej kare za morderstwo.

Ale Narod Polski juz taki jest, ze jadac po kims i oskarzajac podnosi sobie poczucie wartosci. Teraz wielu pijaczkow, ktorzy prowadzac pod wplywem kogos zabili lub zrobili z kogos inwalide moze sobie pojezdzic po tej pani i podniesc sobie poczucie wartosci "bo ktos byc moze zrobil cos gorszego on nich".
Na siebie niech ludzie patrza bo uwierz mi ale jakos nie wierze, ze ci wszyscy ludzie wyzywajacy ta pania od s*k, k***w, morderczyn i innych sa swieci. Ale nie ma to jak sie dowartosciowac i sobie po kims pojezdzic, nie wazne czy ma sie racje czy nie, wzzne zeby dac upust swojej agresji i na kogos poszczekac.

Nie jestem zadna "sprawiedliwa wsrod narodow", jestem jedynie osoba, ktora nie ma w zwyczaju po kims jechac tylko dlatego, ze ma jakies tam domysly.
Racja, najgłośniej szczekają ci, którzy najwięcej mają za uszami.
MrsStatham jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 15:18   #2184
joannajj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hanusia505 Pokaż wiadomość
Serio? Sledze tv na biezaco i nie slyszalam opini, ze ona walnela jego glowa. O fakcie rozcieca glowy mowil tylko Rutkowski ale szczegolow nie podawal.
to podobno było w złosci jak klocili sie z męzem o to ze nie chce byc poddana badaniu wariografu i ze szukała w necie jak go oszukać-wariograf, tak mowił rutkowski
Stary 2012-02-04, 15:18   #2185
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Jeżeli to rzeczywiście był wypadek lub efekt silnej, nieleczonej depresji poporodowej, to również powinna dostać karę śmierci? Serio? Przemyślałaś to, co piszesz?
Pewnie tak. Kara smierci dla wszystkich i za wszystko... Nie wazne jakie byly okolicznosci, dajmy kare smierci, szkoda kasy na procesy i inne dyrdymaly no i wiezniow nie bedzie trzeba za podatki utrzymywac.
Tylko ciekawe kto ta kare smierci bedzie wykonywal?
Stary 2012-02-04, 15:19   #2186
2016070953
Konto usunięte

dostanie dożywocie - super, będziemy ją finansować z naszych podatków, to za karę powinna to odpracować ale na pewno żaden sąd jej na to nie pozwoli.

tu nie ma nad czym się zastanawiać. zaraz depresjami i innymi sresjami sie będzie wszelkie zło tłumaczyć
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 15:19   #2187
joannajj
Wtajemniczenie

jeśli zostanie podtrzymany zarzut usilowania zabojstwa dostanie od 3 miesięcy do 5 lat, tvn 24 mówili, miedzy 16, a 17-ą ma być konferencja na tym kanale, sekcja zwłok Magdy w poniedziałek, bo ciałko musi rozmarznąć, Boże!-jak to brzmi!

o PRZEPRASZAM ZARZUT NIEUMYŚLNEGO SPOWODOWANIA ŚMIERCI, MÓJ BŁĄD

Edytowane przez joannajj
Czas edycji: 2012-02-04 o 15:23
Stary 2012-02-04, 15:20   #2188
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Tak samo jak Ty sobie jedziesz po tej kobiecie
Dwa głębokie wdechy dziewczynko i kto jedzie ten jedzie, na pewno to nie jestem ja.

Ja tylko mówię że od tego mam gębę by mówić co mi się wydaje dziwne: wydaje mi się dziwne wycieczki po takim terenie głębokim wózkiem, przejeżdżanie niezauważalną, takie obrażenia głowy wykonane samodzielnie i tak dalej i tak dalej. Nie jestem sędzią nie znam dowód, jestem tylko człowiekiem i widzę pewne nieścisłości i nie będę udawać że jest inaczej. No dalej, gdzie widzisz jechanie po tej kobiecie? Pokaż palcem bo niedowidzę.

Edytowane przez 201604181004
Czas edycji: 2012-02-04 o 15:22
Stary 2012-02-04, 15:21   #2189
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie tak. Kara smierci dla wszystkich i za wszystko... Nie wazne jakie byly okolicznosci, dajmy kare smierci, szkoda kasy na procesy i inne dyrdymaly no i wiezniow nie bedzie trzeba za podatki utrzymywac.
Tylko ciekawe kto ta kare smierci bedzie wykonywal?
No jak to kto? Tutaj widać, że niektóre Wizażnki byłyby bardzo chętne ...
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 15:22   #2190
Agrh
Rozeznanie

martynka89 zgdzam sie w 100%
Agrh jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości