Półroczna Magda porwana w Sosnowcu! - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-04, 16:01   #2221
pomaranczkav
Raczkowanie

Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!

[/COLOR]
"Na tyle siebie znamy na ile jestesmy sprawdzeni". Bylas kiedys w takiej sytuacji, ze wiesz w 100% jak bys sie zachowala?
W normalnych okolicznosciach faktycznie tak jak piszesz, ale jaka masz pewnosc, ze nie bylabys rzadkim przypadkiem, ktoremu by po prostu odwalilo w takiej sytuacji?[/QUOTE]

a uważasz, że normalny człowiek w takiej sytuacji wyniósłby ciało SWOJEGO DZIECKA na taki mróz, w jakieś odludzie żeby tam zgniło?? chyba nie..

uwielbiam to uczucie, kiedy mówiąc głupek, myślę "Boże jak ja GO kocham"

"ty nie jesteś kobietą, ty jesteś wyzwaniem"
pomaranczkav jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 16:01   #2222
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Madame Lockheart Pokaż wiadomość
Wiesz, czym jeszcze się różnimy? Ja też jestem częścią opinii publicznej, która została oszukana, zwiedziona i zawiedziona, ale uważam przy tym, że w sumie moje uczucia w tej sprawie nie mają znaczenia. Ty się zachowujesz, jakby ta tragedia dotknęła bezpośrednio Ciebie, bo się emocjonalnie w sprawę zaangażowałaś. Ja mam tyle szacunku dla PRAWDZIWIE dotkniętych tą tragedią (samej Madzi, jej dziadków, ojca przy ewentualnym wykluczeniu jego winy), że nie pozwalam sobie na pisanie w tonie, jakbym była co najmniej równie poszkodowana. W moim odczuciu reagujesz nieco histerycznie.
Dokładnie, szczególnie z podkreślonym się zgadzam.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 16:01   #2223
Baska86102
Przyczajenie

Jedno jest pewne dziecko nie żyje, nie takiego finału oczekiwałam. Biedne dziecko... niewinne niczemu... brak mi słów i płakać się chce. Przeczytałam wypowiedź jasnowidza, że ktoś jej pomagał i wkrótce zostanie zatrzymana jeszcze jedna osoba z jej rodziny, że, to prawdopodobnie mężczyzna i występował publicznie razem z nią na konferencjach publicznych. Że to było zabójstwo z premedytacją a nie wypadek... że wszystko było zaplanowane. Teraz wiadomo, że poprzednie przeczucia Jackowskiego się sprawdziły wbrew temu co tu inni wypisywali. Dlatego sądzę, że i to się potwierdzi. Najazd na Rutkowskiego również nie ma dla mnie sensu, w końcu to on rozwikłał sprawę a nie policja i kropka a, że robi koło tego szum to dobrze przynajmniej wiemy co się dzieje tak to prawie nic nie byłoby wiadomo. Wszystko się wyjasni jak zrobią sekcję zwłok. Jakoś nie wierzę, w chorobę psychiczną skoro potrafiła wszystko zrobić z zimną krwią i udawać porwanie.
Ona i tak już poniosła karę ludzie jej nienawidzą, większość by ukamienowała, ale ona do końca życia będzie żyć z myślą o tym, że własne dziecko zabiła... jak mówiła "moje dzieciątko, perełka" po nocach będzie jej się śniła. Co rok w rocznicę jej narodzin będzie myslała, jak by teraz wygladała; co rok w rocznicę jej śmierci będzie wspominała o tym jak ją zabiła...
Tylko tej dziewczynki czystej niewinnej jest mi strasznie żal, jest teraz w niebie z aniołkami, nie było jej dane pożyć...
Baska86102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 16:01   #2224
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
a nie jest krzywdzące chociażby podrzucenie jej do opuszczonego budynku, przykrycie gruzem i czekanie aż zgnije lub zjedzą ją zwierzęta ? Naprawdę mam głęboko i szeroko jej emocje; każdemu może się zdarzyć nieszczęśliwy wypadek ale robienie tej szopki jest nie do przyjęcia
Dokładnie mam takie samo zdanie, jeszcze mi siedzi w głowie że mała mogła żyć i zamarzać przygnieciona, a ta kobieta jeszcze opóźniała wszystko.
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 16:02   #2225
201604181004
Konto usunięte

Jakby dziecko jeszcze żyło to by kwiliło, tak myślę, ktoś by mógł usłyszeć?
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 16:03   #2226
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enii Pokaż wiadomość
tez o tym pomyslalam..w szkou to ja dzwonlabym po karetke , TZ a nie wywozila dziecko...
A teraz będzie powieściopisarstwo z mojej strony:

A co, jeśli oni się kłócili, ona w kłótni wywrzeszczała mu że "Kiedyś zabije to dziecko!" czy coś w tym stylu, po czym niedługo potem wypadek i dziecko faktycznie umiera. Kobieta przerażona, że nikt jej nie uwierzy, że wcale nie chciała tego dziecka zabić, że to był wypadek, wymyśla idiotyczną historię, żeby jakoś uniknąć kary i pętla sie zaciska, a ona wariuje w sieci kłamstw...
Zdarzają się takie przypadki, gdy ludzie są przekonani, że nikt im nie uwierzy w prawdę, dlatego kłamią, by jakoś się wydostać z matni (a to, niestety, zwykle się nie udaje...).

Ja nie chcę nikogo usprawiedliwiać ani nic, staram się po prostu patrzeć na sprawę z innej strony.

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 16:05   #2227
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pomaranczkav Pokaż wiadomość
[/COLOR]
"Na tyle siebie znamy na ile jestesmy sprawdzeni". Bylas kiedys w takiej sytuacji, ze wiesz w 100% jak bys sie zachowala?
W normalnych okolicznosciach faktycznie tak jak piszesz, ale jaka masz pewnosc, ze nie bylabys rzadkim przypadkiem, ktoremu by po prostu odwalilo w takiej sytuacji?
a uważasz, że normalny człowiek w takiej sytuacji wyniósłby ciało SWOJEGO DZIECKA na taki mróz, w jakieś odludzie żeby tam zgniło?? chyba nie..[/QUOTE]
Zacytowalas mnie i chyba nie do konca przeczytalas to, co zacytowalas

Napisalam wyraznie ze w normalnych okolicznosciach dzwoni sie po karetke ale sa jednostki, ktorym w takiej sytuacji odbija, wpadaja w szok, szal albo jeszcze co innego.
To sa jednostki, ale takie rzeczy maja miejsce, niestety.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 16:06   #2228
myrcella
BAN stały

psa bym tak nie pochowała, powinna też odpowiadać za zbeszczeszczenie zwłok.
myrcella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 16:06   #2229
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
a nie jest krzywdzące chociażby podrzucenie jej do opuszczonego budynku, przykrycie gruzem i czekanie aż zgnije lub zjedzą ją zwierzęta ? Naprawdę mam głęboko i szeroko jej emocje; każdemu może się zdarzyć nieszczęśliwy wypadek ale robienie tej szopki jest nie do przyjęcia
Aha, to nie ma o czym z tobą dyskutować.

Stary 2012-02-04, 16:07   #2230
MrsStatham
Rozeznanie

GG do MrsStatham

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość

A co, jeśli oni się kłócili, ona w kłótni wywrzeszczała mu że "Kiedyś zabije to dziecko!" czy coś w tym stylu, po czym niedługo potem wypadek i dziecko faktycznie umiera. Kobieta przerażona, że nikt jej nie uwierzy, że wcale nie chciała tego dziecka zabić, że to był wypadek, wymyśla idiotyczną historię, żeby jakoś uniknąć kary i pętla sie zaciska, a ona wariuje w sieci kłamstw...
Zdarzają się takie przypadki, gdy ludzie są przekonani, że nikt im nie uwierzy w prawdę, dlatego kłamią, by jakoś się wydostać z matni (a to, niestety, zwykle się nie udaje...).

Ja nie chcę nikogo usprawiedliwiać ani nic, staram się po prostu patrzeć na sprawę z innej strony.
Popieram, po prostu czasami się coś palnie, zrobi bez pomyślunku i później trzeba w to brnąć. Widocznie kobieta miała się czego bać, co zresztą widać po większośći komentarzy tutaj, nikt nie zna sprawy dokładnie, prawie wszyscy osądzają.
MrsStatham jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 16:09   #2231
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość

Albo zwyczajnie zdarzało jej się wykrzyczeć, że nienawidzi tego dziecka...

Stary 2012-02-04, 16:11   #2232
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Jakby dziecko jeszcze żyło to by kwiliło, tak myślę, ktoś by mógł usłyszeć?
Nie wiadomo, to było jakieś odludzie chyba, zresztą nie wiem czy przygniecione dziecko takim głazem dało by rade cos z siebie wydusić czy nawet przeżyć taki cięzar na sobie. Zresztą czy zyło czy nie to sie okaże póki sie to nie wyjaśni będzie mi to w głowie siedziało. Sam fakt czy zywe czy martwe ale sposób w jaki zostało potraktowane - no poprostu nie moge, jeszcze widze przed oczami zdjęcia usmiechniętej dziewczynki to mi aż łzy do oczu napływają.
Sama mam 23 lata i 2,5 roczne dziecko poprostu nie potrafie sobie tego wszystkiego w głowie przetworzyć znaleść jakiegokolwiek wytłumaczenia na to co sie stało.
Stary 2012-02-04, 16:14   #2233
MrsStatham
Rozeznanie

GG do MrsStatham

[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;3206396 1]Nie wiadomo, to było jakieś odludzie chyba, zresztą nie wiem czy przygniecione dziecko takim głazem dało by rade cos z siebie wydusić czy nawet przeżyć taki cięzar na sobie. Zresztą czy zyło czy nie to sie okaże póki sie to nie wyjaśni będzie mi to w głowie siedziało. Sam fakt czy zywe czy martwe ale sposób w jaki zostało potraktowane - no poprostu nie moge, jeszcze widze przed oczami zdjęcia usmiechniętej dziewczynki to mi aż łzy do oczu napływają.
Sama mam 23 lata i 2,5 roczne dziecko poprostu nie potrafie sobie tego wszystkiego w głowie przetworzyć znaleść jakiegokolwiek wytłumaczenia na to co sie stało.[/QUOTE]

Już nie przesadzaj, bo tacy ludzie jak Ty rozdmuchują sprawę. Była mowa o liściach, śniegu i kamieniach, które wątła kobieta była w stanie przenieść, czyli żadne głazy....
Stary 2012-02-04, 16:16   #2234
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MrsStatham Pokaż wiadomość
Już nie przesadzaj, bo tacy ludzie jak Ty rozdmuchują sprawę. Była mowa o liściach, śniegu i kamieniach, które wątła kobieta była w stanie przenieść, czyli żadne głazy....
Może dla ciebie ta sprawa nie jest warta rozdmuchiwania dla mnie to tragedia która nie powinna się wydarzyć.
Stary 2012-02-04, 16:18   #2235
MrsStatham
Rozeznanie

GG do MrsStatham

[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;3206405 6]Może dla ciebie ta sprawa nie jest warta rozdmuchiwania dla mnie to tragedia która nie powinna się wydarzyć.[/QUOTE]

Wolę mówić o FAKTACH a nie rozdmuchanych bzdurach. Zachowujesz się jak jakiś tabloid.
Stary 2012-02-04, 16:19   #2236
201604181004
Konto usunięte

Jestem ciekawa co zrobią z nagrodą pieniężną, mam nadzieję że zebrane środki wpłacą na konto fundacji szukającej zaginionych czy porwanych np Itaka czy inne.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 16:20   #2237
MrsStatham
Rozeznanie

GG do MrsStatham

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Jestem ciekawa co zrobią z nagrodą pieniężną, mam nadzieję że zebrane środki wpłacą na konto fundacji szukającej zaginionych czy porwanych np Itaka czy inne.
Może już ktoś je przytulił
Stary 2012-02-04, 16:21   #2238
martynka89
Zakorzenienie

Po calej tej sytuacji z Madzia przypomniala mi sie sytuacja pewniej znajomej a wlasciwie jej corki. Historie juz kiedys opisywalam na wizazu.
Dziewczyna urodzila w wieku 19 lat. Zanim zaszla w ciaze lekarz stwierdzil u niej ciezka depresje. Zdarzaly sie jej napady agresji, raz nawet wezwano do niej karetke.
Psychiatra przepisal jej leki na depresje ale ona ich nie brala bo w jej mniemaniu zachowywala sie normalnie. Leki zarzyla moze ze dwa- trzy razy po czym stwierdzila, ze nie widzi po nich zadnej roznicy a nawet gorzej sie czuje wiec nie ma zadnej depresji bo gdyby miala, czulaby sie po tych tabletkach lepiej.

Jak urodzila to dopiero zaczela sie jazda. Karmila piersia, dzieciak w nocy plakal a ona miala gdzies zeby do niego wstac w koncu matka ja budzila a wtedy ona wpadala w szal i wyzywala dziecko od sk*****li i innych tego typu. Po jakims czasie jej to przechodzilo i zachowywala sie normalnie.
Miala gdzies kapanie dziecka, wielokrotnie jej matka wracajac z pracy zastawala dziecko zezace w lozeczku zasikane az po sama glowe bo dziewczyna nawet pieluchy mu nie zmienila.

Nie mowie, ze tak bylo w przypadku mamy Madzi ale dziewczyna o ktorej napisalam zachowywala sie podobnie- przez moment siedziala zalamana i przygnebiona albo wpadala w szal a po chwili zachowywala sie zupelnie normalnie.
Moze ta kobieta tez byla na cos chora ale w swoim mniemaniu byla zupelnie normalna dlatego nie poszla sie leczyc?
Nie chodzi mi o to, ze zabila dziecko ale moze mala upadla, matka wpadla w szok, dostala byc moze ataku choroby psychicznej i chciala ukryc zwloki zamiast zadzwonic po pomoc.

Ale to oczywiscie tylko moje przemyslenia.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 16:23   #2239
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Pewnie tak. Kara smierci dla wszystkich i za wszystko... Nie wazne jakie byly okolicznosci, dajmy kare smierci, szkoda kasy na procesy i inne dyrdymaly no i wiezniow nie bedzie trzeba za podatki utrzymywac.
Tylko ciekawe kto ta kare smierci bedzie wykonywal?
znalazłoby się kilka osob
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 16:25   #2240
sensualangel
Wtajemniczenie

Dziewczyny wie któraś z Was coś o konferencji o 17-stej?
sensualangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 16:26   #2241
201607061212
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sensualangel Pokaż wiadomość
Dziewczyny wie któraś z Was coś o konferencji o 17-stej?
Teraz trwa konferencja
201607061212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 16:29   #2242
sensualangel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marcinosz Pokaż wiadomość
Teraz trwa konferencja
ok, nie mam teraz dostępu do tv, mógłby ktoś poźniej w skrócie napisać czego dotyczyła?
sensualangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 16:30   #2243
My Life
Rozeznanie

Dobrze usłyszałam- matka była poczytalna?
My Life jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 16:30   #2244
201607061212
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez My Life Pokaż wiadomość
Tak powiedział
201607061212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 16:31   #2245
czarneoczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez My Life Pokaż wiadomość
w/g wstępnych opinii biegłych tak
czarneoczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 16:33   #2246
MrsStatham
Rozeznanie

GG do MrsStatham

Poczytalna, ale zdesperowana i dziecinna.

Od razu mówię, setny raz, NIE USPRAWIEDLIWIAM.

Edytowane przez MrsStatham
Czas edycji: 2012-02-04 o 16:35
Stary 2012-02-04, 16:34   #2247
My Life
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sensualangel Pokaż wiadomość
ok, nie mam teraz dostępu do tv, mógłby ktoś poźniej w skrócie napisać czego dotyczyła?
Podobno wytłumaczyła czemu sfingowała porwanie, ale jeszcze nie ujawnią szczegółów.
Bezbłędnie wskazała miejsce ukrycia ciała-Nie tłumaczyła czemu okłamała Rutkowskiego. Policja nie naciskała żeby im wytłumaczyła.
Piszą wniosek o tymczasowe aresztowanie.
Badają jeszcze czy ktoś jej pomagał
My Life jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 16:36   #2248
_chocolate
Zakorzenienie

Streszczenie

http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/dru...ie_225749.html

_chocolate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 16:36   #2249
6roove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Slady to sie zbiera (wszystkie!) w chwili gdy podchodzi sie do ciala bo pozniej juz pozostaja slady po obuwiu policjantow i inne tego typu. Wszystko juz jest zebrane
tak, ale jakby się okazało, że potrzebna jest jakaś kolejna wizja lokalna itp. to jest to już praktycznie niemożliwe,
wlasnie widziałam w tv, ile tam już jest zniczy i maskotek i wszystkiego
poza tym naprawdę wątpię, zeby zebrali wszystkie slady na tym mrozie,

Cytat:
Napisane przez preetamsingh Pokaż wiadomość
Właśnie.
Widziałam relację z tego miejsca - dziwi mnie że nie zostało zabezpieczone, tak jakby każdy mógł tam teraz wejść. Ja roumiem potrzebę upamiętnienia tego dziecka, palenie zniczy, itp. bo wielu ludzi zaangazowało się emocjonalnie w tę historię, tylko czemu sam teren jest otwarty?
mnie to trochę dziwi, te znicze, maskotki, nawet jakaś duża łysa lalka się znalazła, ogólnie zbiegowisko ludzi.

Cytat:
Napisane przez Nealinne Pokaż wiadomość
A dziecko nie było ukryte gdzieś tam w środku tego budynku?
było wsrod tych ruin, przykrytem gruzem/kamieniami.

6roove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 16:41   #2250
MrsStatham
Rozeznanie

GG do MrsStatham

I ona sama zdążyła pójść taki kawał od domu, ukryć dziecko, wrócić, przejść się pod blok matki, wywalić się pod blokiem, poczekać, aż ktoś będzie szedł i dopiero dzwonić na policję?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości