Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-04, 18:27   #1681
Paula SHIN
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny! nie bylo mnie dwa dni i to wszystko jest nie do nadrobienia! nie macie litosci

Paula-skąd lody piernikowe?
Grycan z tesco.

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
@ Paula SHIN Kiedy masz USg genetyczne?
Jeszcze sie nie umowilam, mam zrobic jakos w tym miesiacu.

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
hej, można dołączyć do Waszego grona? termin porodu mam wyznaczony na 31.08 ledwo co ale jeszcze się załapałam
Witamy

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Ale super, że to napisałaś- muszę to mieć
Bardzo polecam inhalacje ZWLASZCZA tym inhalatorem, ktory podalam Znajoma farmaceutka najczesciej ma zamowienia wlasnie na ten. Poza tym laryngolog nam polecal. Ten model jest idealny dla rodziny, zwlaszcza z dziecmi (nie beda sie baly buczenia, a wiadomo, dziecko lubi jak cos buczy, tylko nie kiedy bedziemy mu to przykladac do buzi).

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
witam Was wszystkie również gorąco w ten mroźny dzień
coś o sobie, hmmm... mam 24 lata mój mąż 27 jesteśmy małżeństwem od 27 sierpnia od połowy września nie brałam tabletek anty gdyż postanowiliśmy z mężem postarać się o dzidziusia, on chciał nawet bardziej niż ja no i w grudniu nam wyszło
To podobnie do mnie, tez we wrzesniu odstawilam tabletki

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 18:27   #1682
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

ja się urodziłam w 7mcu a mąż w 8mym i też mam silne przeczucie że urodzę wcześniej niestety w mojej rodzinie dużo kobiet miało przedwczesne odklejanie łożyska, gin mi niestety potwierdziła że może to być dziedziczne

także w maju muszę już wszystko mieć, nie będę się przynajmniej w upały toczyć po Smyku
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 18:27   #1683
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
jakie ślicznościowe! (w jakim sklepie kupiłaś? bo wybieram się wkrótce do PL i chciałabym wiedzieć, gdzie są fajne dziecięce szmatki )
kupilam je w smyku potecam Ci tez zajsc do mothercare, chciaz smyk mi sie bardziej spodobal
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 18:30   #1684
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Ciastek lasagne gotowa :P ilez mozna na Ciebie czekac? bedziesz jadla zimne

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 18:30   #1685
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
ja ale pije już go 3 tydz z przerwami i mam wyrzuty że za długo
Kup koszyk kiwi, mi pomogło na katar i kaszel Aż mnie to dziwi
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Grycan z tesco.
Nazwisko Grycan nie kojarzy mi się już z pysznymi lodami

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 18:31   #1686
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
ja się urodziłam w 7mcu a mąż w 8mym i też mam silne przeczucie że urodzę wcześniej niestety w mojej rodzinie dużo kobiet miało przedwczesne odklejanie łożyska, gin mi niestety potwierdziła że może to być dziedziczne

także w maju muszę już wszystko mieć, nie będę się przynajmniej w upały toczyć po Smyku
No u mnie też ostatnio gin stwierdził, że mam nisko łożysko Może się podniesie a może nie Jak nie, to przedwczesny poród murowany.
Dlatego też muszę mieć to na uwadze, że dziecko może potrzebować wcześniej wyprawki
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 18:31   #1687
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Ja już sama nie wiem co o tym myśleć. Ponoć obydwoje byli bardzo religijni no ale tak jak piszesz, niektórym się w głowach przewraca.
Ponoć byli ministrantami, później wpadli i wzieli ślub cywilny
Wydawałoby się że skoro wierzyli to powinni jednak brać pod uwagę kościelny? tak mi się nasunęło jak oglądałam tv.
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Będzie ślicznie, super kolorki, ale kolorowego sufitu nigdy u nikogo nie widziałam, nie bardzo sobie wyobrażam, masz jakieś przykładowe fotki?
Fajnie że masz taką dokładną wizję, jak to będzie, bo ja kompletnie nie mam pomysłu. W pokoju dziecka na razie jest goły beton na podłodze i zagruntowane ściany, a ja nawet nie wiem jaką kolorystykę chcę w nim mieć...
Moja koleżanka miała granatowy bardzo pomniejszał pokój wizualnie. Ja mam sufity białe ale skosy pomalowane w tym jeden na ciemny brąz tu przykłady kolorowych: http://czterykaty.pl/czterykaty/51,5...0560.html?i=37 http://farm4.static.flickr.com/3244/...392bdc47_o.jpg a to wyglada ciekawie ale to chyba jakas tkanina http://www.we-dwoje.pl/files/Image/a...oje_5_9002.jpg
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ja jeszcze nic nie mam w sumie niby jeszcze duzo czasu ale jak tak Was czytam to w sumie sama nie wiem na co jeszcze czekam :P
ja na info o płci
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
naleśniki z dzemem jagodowym
haha niezły zamiennik ... słodycze na słodkie naleśniki mmmmm pychotka ze szklanką mleka:P

Ja zjadłam tylko bezmięsne pyzy na obiad, ale jakoś beznamiętnie i ochoty, ale jakoś mnie już mdliło to musiałam coś wcisnąć... jakiś dzisiaj dziwny dzień, chociaż gdyby ktoś mi postawił takie princusiowe jagodowe naleśniki to apetyt pewnie by wrócił

Wiecie co... chciałabym mieszkać na wsi... mieć ogródek, sad i dużo dzieci mogłam się urodzić w innej epoce strasznie miło wspominam wakacje u babci na wsi, mieszkała jeszcze kilka metrów od jeziora... no bajka
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 18:34   #1688
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Hihi..seks jest dobry na wszystko od depresji po bóle brzucha i głowy
A jak

Cytat:
Też o tym słyszałam. Mieli ta małą zlożyć w ofierze. Szukalam informacji na ten temat.
"Zniknięcie Magdy (24 stycznia) zbiega się z okresem styczniowych porwań ofiar dla obrzędów satanistycznych (20-26 stycznia). Ofiara ta przetrzymywana jest aż do 2 lutego (angielska nazwa święta Candlemass), a dopiero później złożona w ofierze. W Polsce tego dnia obchodzi się Dzień Matki Boskiej Gromnicznej/Ofiarowania Pańskiego." To cytat z jednego z blogów gdzie opisywane są rytuały...
Nie przesadzajmy Czepili sie ze chlopak wygladal jak wygladal. Sluchal ciezkiej muzyki itd. Dla mediow liczy sie sensacja, a nie prawda.
Z czasem dowiemy sie prawdy.

Cytat:
Ja już sama nie wiem co o tym myśleć. Ponoć obydwoje byli bardzo religijni no ale tak jak piszesz, niektórym się w głowach przewraca. Dużo też się mówiło o zdjęciach ojca Magdy na cmentarzu i o tym, że pisał, że przynależy do likanów (wilkołaki)... To wszystko jest bardzo zakręcone

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,1...wiadomosc.html

Tu jest więcej informacji na temat ojca i jego zainteresowań.
Zaraz przeczytam artykul.
"Przynalezy" do likanow... Raczej sie nimi fascynuje. Przeciez nie moze byc wilkolakiem
Wiele osob uwielbia wilkolaki lub wampiry (w tym ja. Ogladam wszystko co sie da na temat wampirow ).

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-04, 18:39   #1689
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość

Wiecie co... chciałabym mieszkać na wsi... mieć ogródek, sad i dużo dzieci mogłam się urodzić w innej epoce strasznie miło wspominam wakacje u babci na wsi, mieszkała jeszcze kilka metrów od jeziora... no bajka
też mi sie marzy taki domek ale niestety to marzenie wydaje sie mało realne do spełnienia

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 18:40   #1690
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ooo top fajnie masz A nowy czy używany? Bo ja się waham czy używany mógłby być W końcu to dość intymna sprawa
No i właśnie boję się tego nawału. Koleżanka dostała już następnego po porodzie
używany, ale koleżanka go użyła dosłownie kilka razy (bo bardzo szybko się okazało, że nie może karmić i przeszli na modyfikowane). Od obcej osoby nie wiem czy bym wzięła

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Hbs można się zarazić u dentysty lub u kosmetyczki, dlatego zdaje sobię z tego sprawę. Ale mimo wszystko dowiedzieć się, że jest się nosicielem, to nie jest pozytywne zaskoczenie. A też byłam szczepiona wieki świetlne temu
U mnie w szpitalu zakażali żółtaczką podczas pobierania krwi honorowym krwiodawcom
ehhh ta polska służba zdrowia Ja mam badania na żółtaczkę na szczęście za sobą, nie jestem zakażona ani wirusem typu B ani C

Cytat:
A może jakiś syropek dla ciężarnych by pomógł? Piłaś prenalen? Jest jeszcze jakiś drugi, ale nazwa mi uciekła...
Prenalen piłam jak sama byłam chora, szybko postawił mnie na nogi polecony przez znajomą

Cytat:
pije wykrztuśny bo miałam już mokry kaszel i gęstą wydzielinę, wychodzi że ten wykrztuśny jest dużo za mocny skoro takie ataki wywołuje, wrócę do stodalu chociaż ten już 3 tydzień z przerwami stosuję i wydaje mi się że za długo
oj to chyba pora zrezygnować z tego wykrztuśnego, żebyś płuc nie wypluła

Cytat:
A mi się wydaje, że czas tak szybko leci...
Chciałabym mieć do czerwca wszystko kupione. Te najwazniejsze rzeczy. Urodziłam się w 8 miesiącu i ciągle myślę, że moje dziecię też może się spieszyć na świat
Ja miałam się urodzić pod koniec czerwca, a na świat wypchałam się na samym początku czerwca I tak tylko się modlę, żebym czasem nie zaczęła rodzić na ślubie brata, bo on sobie datę 16 czerwca wymyślił, a ja nie chcę rodzić poza Krk

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 18:40   #1691
Soleilka
Zakorzenienie

Zjadłam sobie kisiel i dwie drożdżówki. Babcia TŻ upiekła z powidłem śliwkowym

Bloguję
Stary 2012-02-04, 18:41   #1692
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Chciałabym karmić piersią, ale kupię 2 buteleczki w razie W. I chyba będzie potrzebny laktator...
Kupujecie butelki ze specjalnie dostosowanymi smoczkami czy zwykłe?
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 18:43   #1693
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
ja się zastanawiam nad butelką aventu tą niby przeciwkolkową i właśnie smoczkami dostosowanymi do wieku dziecka.

Stary 2012-02-04, 18:43   #1694
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Zjadłam sobie kisiel i dwie drożdżówki. Babcia TŻ upiekła z powidłem śliwkowym

drozdzowka, hmm wieki nie jadłam takiej samorobnej....

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 18:44   #1695
pumas
Zakorzenienie

Ja w ogóle nie mam ochoty na słodkie. Tylko na kwaśne i pikantne. A poza tym jem wszystko to, co dotychczas, czyli dużo warzyw, kwaśne owoce, jakieś jogurty od czasu do czasu, mięso, zwykle królika, drób albo sarnę, makarony, ryżę, czasem ziemniaki, dużo żółtego sera, mozzarellę, czasem twarożek. Nic specjalnego jak widzę

Ja dzisiaj kupiłam dla księżniczki takie eleganckie ubranko, nie mogłam przejść koło niego obojętnie. Mam tylko nadzieję, że dzidziuś w ogóle zdąży je założyć kiedykolwiek, bo jest malutkie Mam również nadzieję, że księżniczka nie okaże się księciem i takie śliczne ciuszki nas ominą...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 201202045812.jpg (24,6 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 201202045813.jpg (33,6 KB, 29 załadowań)
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 18:45   #1696
phdwao
Zakorzenienie

ja kupialm 2 butelki te co wkleilam, ze smoczkiem natykolkowym i łatwym do uchwycenia dla niemowlaczka slyszalam o nich bardzo dobre opinie, wiec sie zdecydowalam
Stary 2012-02-04, 18:47   #1697
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj kupiłam dla księżniczki takie eleganckie ubranko, nie mogłam przejść koło niego obojętnie. Mam tylko nadzieję, że dzidziuś w ogóle zdąży je założyć kiedykolwiek, bo jest malutkie Mam również nadzieję, że księżniczka nie okaże się księciem i takie śliczne ciuszki nas ominą...
Piękne

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ja kupialm 2 butelki te co wkleilam, ze smoczkiem natykolkowym i łatwym do uchwycenia dla niemowlaczka slyszalam o nich bardzo dobre opinie, wiec sie zdecydowalam
ja kupię aventu, bo taki laktator będę mieć, więc będzie od razu pasowała

Stary 2012-02-04, 18:47   #1698
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w ogóle nie mam ochoty na słodkie. Tylko na kwaśne i pikantne. A poza tym jem wszystko to, co dotychczas, czyli dużo warzyw, kwaśne owoce, jakieś jogurty od czasu do czasu, mięso, zwykle królika, drób albo sarnę, makarony, ryżę, czasem ziemniaki, dużo żółtego sera, mozzarellę, czasem twarożek. Nic specjalnego jak widzę

cudnee
Stary 2012-02-04, 18:48   #1699
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
"Przynalezy" do likanow... Raczej sie nimi fascynuje. Przeciez nie moze byc wilkolakiem
Wiele osob uwielbia wilkolaki lub wampiry (w tym ja. Ogladam wszystko co sie da na temat wampirow ).
ja też sobie pomyślałam że to żadna sesnsacja, gdzie teraz na topie zierzchy, "truebloody", "pamiętniki wampirów" i inne tego typu...
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
też mi sie marzy taki domek ale niestety to marzenie wydaje sie mało realne do spełnienia
U mnie też nie ale marzenia jednak czasem się spełniają
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Ja miałam się urodzić pod koniec czerwca, a na świat wypchałam się na samym początku czerwca I tak tylko się modlę, żebym czasem nie zaczęła rodzić na ślubie brata, bo on sobie datę 16 czerwca wymyślił, a ja nie chcę rodzić poza Krk
Moja przyjaciółka też ma ślub 16 czerwca, ale ja uprzedziłam ją że naprawde nie wiem czy dam radę być na jej weselu... toż to środek lata, a my brzuchy będziemy mieć jak hoho... w końcu 9 miesiąc....
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 18:48   #1700
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

ja kupię aventu, bo taki laktator będę mieć, więc będzie od razu pasowała
z laktatorami tez bywa ze nie sa wogole potrzebne, ja chyba nie kupuje
Stary 2012-02-04, 18:50   #1701
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Moja przyjaciółka też ma ślub 16 czerwca, ale ja uprzedziłam ją że naprawde nie wiem czy dam radę być na jej weselu... toż to środek lata, a my brzuchy będziemy mieć jak hoho... w końcu 9 miesiąc....
ja bratu też powiedziałam, że nie wiem jak będzie, i jak dostanę od lekarza zakaz to się nie pojawię. Będzie pewnie przykro i mi i bratu, ale co zrobić. Ale najlepsze jest to, że narzeczona mojego brata stwierdziła, że jakbym urodziła tego dnia, to by im było bardzo miło

Cytat:
wiem, że tak bywa, ale ja dostaję za darmo na szczęście

Stary 2012-02-04, 18:51   #1702
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

wiem, że tak bywa, ale ja dostaję za darmo na szczęście
aa no to pewnie
Stary 2012-02-04, 18:54   #1703
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupilam (avent) strasznie ciezko sie nim odciagalo (kolezanka tez miala problem z aventem), milion razy lepiej szlo mi recznie
Tym razem kupie medele. A butelki Tommee Tippee lub Dr. Brown's.
W obu przypadkach sa antykolkowe (Brown's lepsze, ale Tommee Tippee wygodniejsze do mycia).

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-04, 18:55   #1704
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
ehhh ta polska służba zdrowia Ja mam badania na żółtaczkę na szczęście za sobą, nie jestem zakażona ani wirusem typu B ani C
U mnie w szpitalu ludzie boją się leżeć. Mój brat ma uczulenie na jakiś lek i pielęgniarki mu go podały, ledwo oddychał a na skórze wyszła reakcja alergiczna. Gdyby moja mama nie zapytała co mu podali i nie uświadomiła im, że w karcie ma wpisanie uczulenie na ten lek, to jak nic by go nim zabili...

Bloguję
Stary 2012-02-04, 18:56   #1705
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupilam (avent) strasznie ciezko sie nim odciagalo (kolezanka tez miala problem z aventem), milion razy lepiej szlo mi recznie
Tym razem kupie medele. A butelki Tommee Tippee lub Dr. Brown's.
W obu przypadkach sa antykolkowe (Brown's lepsze, ale Tommee Tippee wygodniejsze do mycia).
ooo moja znajoma też ma avent i wcale na niego nie narzekała, że ciężko. Widać to sprawa baaaardzo indywidualna. Ja tam biorę co dają, i tak wydatków nas czeka mnóstwo. Najpóźniej zmienię potem na inny jak będzie taka potrzeba

Soleilka piszesz o szpitalu w Tbg? W Sandomierzu też wcale nie lepiej... A ja nawet myślałam, że jak mi przyjdzie rodzić na weselu brata, to pojadę do Tbg właśnie, bo w Sandomierzu po tym, jak trafiłam tam z krwawieniem przy ciąży biochemicznej powiedziałam, że moja noga tam więcej nie postanie... Ogólnie chyba właśnie większość z tamtych okolic woli w Tbg rodzić

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-02-04 o 18:59
Stary 2012-02-04, 18:58   #1706
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam nad antykolkową i kupnem smoczka dostosowanego do wieku i jak najbardziej podobnego w kształcie do sutka
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
drozdzowka, hmm wieki nie jadłam takiej samorobnej....
Ja mam ochotę sama takie upiec, nigdy nie piekłam drożdżówek
Cytat:

Ale śliczne

Dziewczyny jakie laktatory kupujecie? Ręczne czy elektryczne?

Bloguję
Stary 2012-02-04, 18:58   #1707
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
ooo moja znajoma też ma avent i wcale na niego nie narzekała, że ciężko. Widać to sprawa baaaardzo indywidualna. Ja tam biorę co dają, i tak wydatków nas czeka mnóstwo. Najpóźniej zmienię potem na inny jak będzie taka potrzeba
Zacznijmy od tego, ze nie wiemy ilu z nas dane bedzie karmic piersia
Rozne rzeczy zdarzaja sie po porodzie
Ale jasne, jak za darmo to bierz co daja

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-04, 18:58   #1708
chce_byc_mama
Zakorzenienie

o matko jak sie objadlam... tragedia

tez slyszalam o tym ze oni tego dzieciaka w ofierze chcieli zlozyc...

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 18:59   #1709
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
strasznie kaszle dziewczyny, mam takie ataki że płuca che wypluć bardzo się martwię nie wiem co robić
może idź do szpitala skonsulttj z ginem co byś mogła jeszcze wziąć?
no bo jeśli nie pomaga?
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Ciastek lasagne gotowa :P ilez mozna na Ciebie czekac? bedziesz jadla zimne
chyba musimy ta romantyczna kolacje przełożyć zlotko
jestem objedzona

juz się wykapalam i wydepilowalam jeża i leze.

ten mój brzuch to nie jakiś bol jak na okres z takim bym od razu poszła do szpitala . Mnie tylko kluje czasem mocno czasem mniej ale prawie cały czas. .. nie wspomnę m krzyżu no ale się polozylam. może przejdzie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 18:59   #1710
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny jakie laktatory kupujecie? Ręczne czy elektryczne?
Ja sie wstrzymuje do porodu.

Nasze Drugie Dziecko

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości