|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!
Cytat:
|
|
#2312 |
|
MUSEarka
|
Nie rozumiem, to w kwestii mojej osoby jest?
|
#2313 |
|
Konto usunięte
|
No znicze rozumiem, ale tych całych ,,wycieczek'' nie!!! Jeszcze niby ludzie przyjeżdzają z innych miast, rzucaja zabaweczki???
Szukanie taniej sensacji, niektórzy lubią chyba takie wydarzenia... |
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
bo wtedy, kiedy trzeba - to nikt nic nie widzi, nikogo nigdzie nie ma.
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że te infantylne emocjonalne pokrzykujace posty mogą wynikać ze strachu i niezrozumienia sytuacji.
Osobiste zaangażowanie,przezywanie obcego dziecka jak swojego nie jest zdrowe, ale może w ten sposóbludzie, którzy nie mają zbytniego pojecia o takich sytuacjach usiłuja to sobie ułozyć i zapewnic samych siebie,że im nigdy by się to nie zdarzyło;że jest to problem jednostek głęboko zwyrodniałych z patologicznych środowisk. Wtedy jeszczełatwiej powiedzieć:' moje dziecko jest dla mnie wszystkim, nie zaszłam w niechciana ciążę, nie jestem młoda, tym bardziej zwyrodniała- mi taka sytuacja nie grozi'. Matka Madzi mogła przemyśleć całą zbrodnię, równocześnie mogła, byc tylko jedną zosob, która brała w niej udział. Mógł to być wypadek,mógł być to skutek jakiś głębszych problemów. Dziecku okrzyki o karze śmierci, wieszaniu czy nienawiści zycia nie wróci. Bardzo ciekawie prezentuje się tutaj relatywne podejście internautów. W tej sytuacji mówią: mnei by się to nie zdarzyło- jestem dobrą matką. nie biora pod uwagę dodatkowych okolicznosci (możliwe, ze traumatycznych). Z drugiej strony opinie w wątkach np. o ciązy i zagrozeniu dziecka choroba genetyczną; gdy pojawiają sie głosy, ze ciąża zostałaby donoszona-pojawiają się glosy- nie mozesz tego wiedzieć, bo taka tragedia cię nie spotkała. Margot uwazam, ze wyrażanie nienawiści wobec kogo się nie zna nie ma więszkego sensu. Nikt nie zna Katarzyny W. My znamy tylko prezentację jej osoby dostarczoną przez media. I jak już wspomniałam uważam, ze prezentowanie takich emocji w takich formach jak tutaj jest związane z ludzkimi lękami.
|
|
#2316 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Ale chyba wszystkim, którzy nie potrafią pojąć jak to jest jak człowiek ma różne schorzenia psychiczne chyba zacznę życzyć przekonania się na własnej skórze jak to jest gdy człowiek nie jest sobą i po wyleczeniu się nie wierzy w to co robił i myślał ![]() A jeśli była poczytalna to niech zapłaci 3krotną wartość kosztów poniesionych przez policję i inne osoby :[ Najgorsze, że przez takie akcje potem nie ufa się ludziom, którym faktycznie ktoś zginął
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2012-02-04 o 18:48 |
|
|
|
|
#2317 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Nie wiem co pisałaś, ale jeśli posty w tym stylu to tak.
|
#2318 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Niektórzy to by pewnie chcieli, żeby został nakręcony materiał z poszukiwań, pokazane ciało Magdy a najlepiej odtworzona scena tego wszystkiego co się stało- czy to wypadku i ukrycia czy to morderstwa i puszczona w tv jako krótki film, żeby można było wziąć popcorn i oglądać, a co! ![]() Ja potrafię zrozumieć, że obce i obce osoby pójdą na pogrzeb czy do kościoła się pomodlić, ale co komu da obejrzenie miejsca ukrycia ciała??? A ci życzący śmierci niech pokażą jacy są odważni i wykonają samosąd, skoro w gębie tacy mocni I niech odsiedzą potem te 20/25 w imię sprawiedliwości ![]() Przez internet każdy mądry :/
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2012-02-04 o 18:55 |
|
|
|
|
#2319 |
|
Konto usunięte
|
Czemu uważacie że kierują nimi złe pobudki? Na jakiej podstawie?
|
|
|
|
#2320 |
|
Konto usunięte
|
Mój ojciec siedzi w kuchni i też rzuca epitetami, odnośnie matki Magdy, ale nie będę się wdawać z nim w dyskusję
poniewa ż ma on swoje poglądy i z racji wieku chyba uważa się za mądzrzejszego
|
|
|
|
#2321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2322 | |
|
MUSEarka
|
Nadal nie rozumiem. Rzucanie ogólnikami mi tego nie wytłumaczy. Jakie ocenianie ludzi, których się nie zna?! Co to ma do części mojego postu, który zacytowałaś?
Cytat:
|
|
#2323 | |
|
Konto usunięte
|
ponoć już ponad 1000 osób stoi tam
![]() robią z tego małą katastrofę smoleńską nie wiem może w domu nie moga usiedzieć i muszą podyskutować, tylko po co te wycieczki ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
Kumpela mi opowiadała, że była nad morzem, w porcie wyłowili topielca, a ludzie zaczęli się zbiegać i robić zdjęcia trupa ![]() jak tak można |
|
|
|
|
#2324 |
|
Konto usunięte
|
Może nie mogą w domu usiedzieć i chcą po prostu uczcić śmierć tej osoby.
Wirtualny znicz jest wieśniacki, źle. Prawdziwy znicz jest tez zły. Właściwie to o sprawie powinno się zapomnieć bo jak można sie tak niezdrowo podniecać cudzym dzieckiem... Naprawdę niektóre z was powinny sobie dać na wstrzymanie |
|
|
|
#2325 | |
|
MUSEarka
|
Cytat:
|
|
#2326 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#2327 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() Mnie też w domu zapytali 'nie idziesz?' No wiadomo ludzie lubią popatrzeć, ale chociaż by nie udawali, że są tam po nie wiadomo co, przyznali by że z ciekawości i po problemie. A jak jest jakiś poważny wypadek to ten głośny tłum gapiów to chyba raczej przeszkadza trochę w akcji, lekarze walczą o życie bo ktoś na skraju życia i śmierci a ludzie zamiast iśc daleko i dać o to życie zawalczyć to będą stać. Standardowo też- każdy patrzy nikt nie pomoże, nie mówię tylko o wypadkach, ale też ludzie mają radośc patrzenia jak starsza pani próbuje wejśc do tramwaju- a schodki czasami takie wysokie, że naprawdę można mieć problem czy jak matka próbuje wózek wtaszczyć. Ale zabawa nie ma co ![]() I końcowo ruszę się ja, bo panowie w sile wieku widocznie słabsi niż ja np
|
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieszkalam kiedys w poblizu osoby chorej na shizofrenie. Pamietam jak wyszlam kiedys do sklepu i rozmawialam normalnie z ta osoba a pol godziny pozniej dostala ataku, zapukala do drzwi mojego sasiada i z pelna powaga zaczela opowiadac mu ze kolo jego domu zdarzyl sie wypadek, sa ranni i zeby zadzwonil po karetke. Gdyby facet nie wiedzial, ze jest chora i nie wyjrzal z domu czy faktycznie cos sie stalo to pewnie i by ta karetke wezwal bo po kobiecie nie bylo widac ze gada od rzeczy, dopiero jak juz zaczela wymyslac hardcorowe historie jak to szpiegowal ja duch, to moznabylo sie zorientowac ze cos z nia nie tak. |
|
|
|
|
#2329 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
To się ma, że jeśli mnie boli takie ocenianie ludzi to nie wyjdę z tego wątku i nie będę cicho siedziała, żeby inni sobie mogli tu spokojnie wieszać na tej dziewczynie psy.
|
#2330 |
|
Konto usunięte
|
martynka89 przecież doskonale wiesz że kobietę uznali za zupełnie poczytalna i nawet składają wniosek o areszt więc nie wiem po co dalsze insynuacje...
|
|
|
|
#2331 | |
|
MUSEarka
|
Cytat:
|
|
#2332 |
|
Raczkowanie
|
Jak najbardziej mamy prawo do tego by oceniać dziewczynę.
Wiele razy apelowała w mediach o oddanie jej dziecka, robiła z ludzi idiotów, prosiła o pomoc w rozklejaniu plakatów, całe grupy młodzieży biegały i rozklajały plakaty. Ludzie szukali świadków na wlasną rękę, wypytywali się w sklepach itd. To my zapłaciliśmy za tą całą akcję poszukiwawczą, przecież to pieniądze z naszych podatków!!! I co ja nie mam prawa jej oceniać?! Oczywiście, że takie mam. |
|
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To już wcześniej bylo wyjasniane: osoby chore na schizofrenię najczęściej zagrażają samym sobie. Nie ma co demonizować. A zagrażenie może się pojawić,gdy chory nie zażwa leków.
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co podawano, to dziewczyna przed maturą przeszła próbę samobójczą. Ile miała lat? 19, ewentualnie 20. Urodziła w zeszłym roku, czyli miała 21 (skoro teraz 22). "Leczyła się" rok/dwa tylko w oazach?
Jeśli tak, to nie mam pytań...
![]() Edytowane przez --Olka-- Czas edycji: 2012-02-04 o 19:19 |
|
|
|
#2336 |
|
Konto usunięte
|
Na tvn 24 jest rozmowa z Rutkowskim i rzecznikiem policji
|
|
|
|
#2337 |
|
Rozeznanie
|
Ostra dyskusja...
|
#2338 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo dobre pytania Kolendy-Zaleskiej.
|
|
#2339 |
|
Rozeznanie
|
To takie typowo katolickie. Strach przed karą. Też nie mam pytań. Mam kolegę wychowanego w podobnym domu, z podobnymi problemami i ze ścieżką oazową. Rygor, zastraszanie, w konsekwencji kiedy coś zrobisz, myślisz tylko i wyłącznie o strachu, tak się boisz kary, tego co powiedzą ludzie, że idziesz w zaparte najdalej jak się da.
|
#2340 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
?Jestem w stanie sobie wyobrazić, że gdybym spowodowała śmierć swojego dziecka mogłoby mi się coś w głowie poprzestawiać i chciałabym to ukryć, nie urządziła dziecku pogrzebu, gdzieś je porzuciła, zapierała się przed wszystkimi i wszystkiego. Wszystko zależy od tego jaka była jej sytuacja w domu, stan zdrowia psychicznego.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2012-02-04 o 19:33 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.

poniewa ż ma on swoje poglądy i z racji wieku chyba uważa się za mądzrzejszego