Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-04, 18:59   #1711
kejtigda
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III

Ja jem to to przed ciążą z tym że więcej ogórków kiszonych, żurku, szczawiowej, takie kwaśne rzeczy, mięsa jem bardzo dużo ale zawsze była mięsożerna i trochę jem pikantnych, ale bez jakiś dziwactw. Jedynie mam odruch wymiotny na ketchup nie mam pojęcia czemu

Ja raczej chcę karmić butelką, ale w ogóle nie jestem w temacie, myślicie że taka antykolkowa działa?

Edytowane przez kejtigda
Czas edycji: 2012-02-04 o 19:01
kejtigda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 19:00   #1712
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
o matko jak sie objadlam... tragedia

tez slyszalam o tym ze oni tego dzieciaka w ofierze chcieli zlozyc...
Gdyby chcieli to by zlozyli. A przeciez cialo juz znaleziono. Wiec z teorii o sekcie czas zrezygnowac.

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Ja jem to to przed ciążą z tym że więcej ogórków kiszonych, żurku, szczawiowej, takie kwaśne rzeczy, mięsa jem bardzo dużo ale zawsze była mięsożerna i trochę jem pikantnych, ale bez jakiś dziwactw. Jedynie mam odruch wymiotny na ketchup nie mam pojęcia czemu
Moze przez jakies koserwanty lub ocet

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 19:02   #1713
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Zacznijmy od tego, ze nie wiemy ilu z nas dane bedzie karmic piersia
Rozne rzeczy zdarzaja sie po porodzie
Ale jasne, jak za darmo to bierz co daja
no właśnie ta moja znajoma miała taką sytuację, próbowała karmić piersią, ale nie udało się i bardzo szybko przeszli na modyfikowane. Więc laktator prawie nówka

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ten mój brzuch to nie jakiś bol jak na okres z takim bym od razu poszła do szpitala . Mnie tylko kluje czasem mocno czasem mniej ale prawie cały czas. .. nie wspomnę m krzyżu no ale się polozylam. może przejdzie
Ciastek Ty może jednak poszukaj tel do swojego gina i zadzwoń i się skonsultuj dla świętego spokoju... Chociaż u Ciebie pewnie nerwy w dużym stopniu się do tego przyczyniają

Cytat:
Ja sie wstrzymuje do porodu.
Jakbym miała kupować, to też po porodzie dopiero, gdyby się okazało, że jednak jest potrzebny

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 19:04   #1714
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
ja się zastanawiam nad butelką aventu tą niby przeciwkolkową i właśnie smoczkami dostosowanymi do wieku dziecka.
Ja też chcę te dopasowane smoczki, które powodują aktywne ssanie. Żeby się dzieciaczek nie rozleniwił, jak trzeba go będzie butelką karmić łącznie z piersią. Ale jeszcze nie wiem jakiej firmy. Nie ma to dla mnie większego znaczenia.

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj kupiłam dla księżniczki takie eleganckie ubranko, nie mogłam przejść koło niego obojętnie. Mam tylko nadzieję, że dzidziuś w ogóle zdąży je założyć kiedykolwiek, bo jest malutkie Mam również nadzieję, że księżniczka nie okaże się księciem i takie śliczne ciuszki nas ominą...
Sliczne
Cytat:
ja kupilam (avent) strasznie ciezko sie nim odciagalo (kolezanka tez miala problem z aventem), milion razy lepiej szlo mi recznie
Tym razem kupie medele. A butelki Tommee Tippee lub Dr. Brown's.
W obu przypadkach sa antykolkowe (Brown's lepsze, ale Tommee Tippee wygodniejsze do mycia).
A używałaś laktatora zaraz po porodzie czy trochę później?
Ja chyba kupię jakiś najtańszy, ręczny, bo nawet nie mam pewności czy się przyda
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 19:05   #1715
muminek82
Wtajemniczenie

ale pospałam

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ja wrocilam z zakupów, znow mam kilka ciuszków dla dziecka i 2 buteleczki
ja też mam dwie buteleczki z aventu te antykolkowe
Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki
z tej strony mamuśka lipcowa
udzielałam się tylko troszkę w drugiej części, ale od niedawna jestem na L4 i mam więcej czasu więc zajrzałam do Was
witaj!
Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hehe i znow jedzenie u mnie chlodzi sie galaretka z owocami

dziewczyny mam pytanie z innej beczki- w jakich rozmiarach kupujecie ubranka dla malucha??? na te pierwsze tyg w 56 czy juz 62??
mam kilka 56,ale dla mojego małego muminka chyba będe potrzebowała wiecej 62
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
sas ja kupuję 62cm i większe, ale mam tez body na 56 w razie czego

wrzucam fotki
śliczne
Cytat:
Naszła mnie ochota na kawusię mrożoną więc sobie robię

U mnie w diecie króluje wszystko, mam ochotę i na słodkie i na kwaśne (na przemian), tak samo jaki i na owoce, warzywa, nabiał, wędliny. No wszystkożerca mi się włączył
u mnie podobnie
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
strasznie kaszle dziewczyny, mam takie ataki że płuca che wypluć bardzo się martwię nie wiem co robić
biedna
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ja w ogóle nie mam ochoty na słodkie. Tylko na kwaśne i pikantne. A poza tym jem wszystko to, co dotychczas, czyli dużo warzyw, kwaśne owoce, jakieś jogurty od czasu do czasu, mięso, zwykle królika, drób albo sarnę, makarony, ryżę, czasem ziemniaki, dużo żółtego sera, mozzarellę, czasem twarożek. Nic specjalnego jak widzę

Ja dzisiaj kupiłam dla księżniczki takie eleganckie ubranko, nie mogłam przejść koło niego obojętnie. Mam tylko nadzieję, że dzidziuś w ogóle zdąży je założyć kiedykolwiek, bo jest malutkie Mam również nadzieję, że księżniczka nie okaże się księciem i takie śliczne ciuszki nas ominą...
piękne

u mnie na kolacje dzisiaj frytki to nie słodkie to można prawda?
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 19:07   #1716
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Zacznijmy od tego, ze nie wiemy ilu z nas dane bedzie karmic piersia
Rozne rzeczy zdarzaja sie po porodzie
No właśnie
Cytat:
Ja sie wstrzymuje do porodu.
Ja chyba też zaczekam. Choć wolałabym jednak sama kupić, a nie przez kogoś, jak będzie potrzebny na już
Stary 2012-02-04, 19:08   #1717
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

Ciastek Ty może jednak poszukaj tel do swojego gina i zadzwoń i się skonsultuj dla świętego spokoju... Chociaż u Ciebie pewnie nerwy w dużym stopniu się do tego przyczyniają
y
szukalam nie mam nie wiem gdzie jest. . jak leze to jest nawet ok.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 19:09   #1718
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
No właśnie

Ja chyba też zaczekam. Choć wolałabym jednak sama kupić, a nie przez kogoś, jak będzie potrzebny na już
to wybierz wcześniej konkretny model, a potem mężuś szybciutko kupi Mogę podać Wam namiary na hurtownie w Krk w których najkorzystniej robić zakupy dla bobasa (mam na dwie, w jednej bardzo tanio wychodziły takie rzeczy jak łóżeczka, materace, wanienki, taniej niż na all nawet, a w drugiej bardziej opłaca się kupować drobiazgi jak smoczki, butelki itp.

Ciastek a w necie nie znajdziesz? Albo na pieczątkach na jakichś badaniach, skierowaniach czy czymś? Ja mam na każdym wydruku z USG, zaleceniach od lekarza pisemnych, a nawet raz to mi dodatkowo gin go sam gdzieś dopisywał

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-02-04 o 19:11
Stary 2012-02-04, 19:10   #1719
Soleilka
Zakorzenienie

Co się napiję łyka coli, to mnie na kibel gna

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 19:11   #1720
kejtigda
Wtajemniczenie

Dziewczyny bardzo mnie zainteresował temat tych antykolkowych butelek, któraś używała? Poleca? Jakie są najlepsze firmy?
Stary 2012-02-04, 19:14   #1721
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
A używałaś laktatora zaraz po porodzie czy trochę później?
Ja chyba kupię jakiś najtańszy, ręczny, bo nawet nie mam pewności czy się przyda
I po porodzie, w 3 dobie przy nawale. I pozniej w czasie mniej wiecej 2-3 tygodniu o ile sie nie myle.
Maly nie chcial lapac piersi, wiec karmilismy tylko MM. Zreszta to nawet lepiej bo jest alergikiem, mialabym straszna diete

Cytat:
No właśnie

Ja sobie wybiore model, sprawdze dostepnosc w moim miescie i podam TZ dokladny model gdyby musial kupic jak juz bede w szpitalu

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Dziewczyny bardzo mnie zainteresował temat tych antykolkowych butelek, któraś używała? Poleca? Jakie są najlepsze firmy?
Teraz WSZYSTKIE sa antykolkowe.
Avent, Tommee Tippee itd.
Wszystkie maja antykolkowe smoczki.
Butelki Dr. Brown's to takie bardziej "specjalistyczne", kupilismy je bo maly mial okropne kolki przy Avencie i faktycznie bylo lepiej. Pozniej przerzucilismy sie na Tommee Tippee bo sa wygodniejsze do mycia.
Od siebie polecam wlasnie Dr. Brown's. Maja szklane i plastikowe.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-04, 19:17   #1722
nicki86
Zadomowienie

Jejku ja nie przyjuje nawet do wiadomości że niemogłabym karmić piersią, muszę i już wiem że są różne przypadki, ale podobno dużo zależy od naszej głowy... bardzo bym chciała. Oglądałam nawet ostatanio program na tvn style o karmieniu przez matki. W szpitalach gdzie leżały wcześniaki mleko kobiece było niczym lekarstwo. żeby nie skłamać, ale chyba litr można było kupić za 200funtów.
Ja latator mam dostałam, nawet nie wiem jaki:P
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 19:18   #1723
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Jejku ja nie przyjuje nawet do wiadomości że niemogłabym karmić piersią, muszę i już wiem że są różne przypadki, ale podobno dużo zależy od naszej głowy... bardzo bym chciała. Oglądałam nawet ostatanio program na tvn style o karmieniu przez matki. W szpitalach gdzie leżały wcześniaki mleko kobiece było niczym lekarstwo. żeby nie skłamać, ale chyba litr można było kupić za 200funtów.
Ja tez nie przyjmowalam tego do wiadomosci, ale co zrobic?
Przeciez nie bede plakac, ze nie moglam karmic piersia. Przy drugim mam nadzieje, ze sie uda.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-04, 19:20   #1724
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie laktatory kupujecie? Ręczne czy elektryczne?
Ja mam ręczny Tommee Tippee. Raz mi życie uratował. Dorotka już miała rok skończony jak mi się coś z jedną piersią zrobiło i nie byłam w stanie jej przystawić. Gdyby nie laktator i ściąganie mleka z zębami wbitymi w parapet i toną łez, to chyba bym tę pierś straciła

Co do karmienia piersią, to chyba pod koniec poprzedniego wątku pisałam że Dorotka była bardzo chora po urodzeniu. Ale mój upór co do karmienia piersią i ogromne wsparcie tż oraz pielęgniarek z oddziału neonatologicznego sprawiły że nie straciłam pokarmu i bardzo szybko znów zaczęłam karmić dziecko. Bałam się że przez ten stres stracę mleko, a tu niespodzianka-miałam go tyle, że mogłabym wykarmić wszystkie dzieci na oddziale Uważam, że dzięki temu że cały czas dostawała moje mleko (przez jakiś czas przez sondę) tak szybko doszła do siebie

Edytowane przez hanjah
Czas edycji: 2012-02-04 o 19:24
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 19:20   #1725
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też wychodzę z tego założenia, że muszę karmić piersią. Nie wyobrażam sobie mojego dziecka na butli... Chciałabym je karmić, bo to nawet większy kontakt z dzieckiem. A i myślę, że fajne doświadczenie.

Ja sobie koło 7 miesiąca kupię jakiś tani ręczny laktator do szpitala

Bloguję
Stary 2012-02-04, 19:24   #1726
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
to wybierz wcześniej konkretny model, a potem mężuś szybciutko kupi Mogę podać Wam namiary na hurtownie w Krk w których najkorzystniej robić zakupy dla bobasa (mam na dwie, w jednej bardzo tanio wychodziły takie rzeczy jak łóżeczka, materace, wanienki, taniej niż na all nawet, a w drugiej bardziej opłaca się kupować drobiazgi jak smoczki, butelki itp.
ł
To ja poproszę te namiary Po połówkowym chcemy się wybrać i zrobić rozeznanie w hurtowniach.

Cytat:
I po porodzie, w 3 dobie przy nawale. I pozniej w czasie mniej wiecej 2-3 tygodniu o ile sie nie myle.
Maly nie chcial lapac piersi, wiec karmilismy tylko MM. Zreszta to nawet lepiej bo jest alergikiem, mialabym straszna diete
Ja sobie wybiore model, sprawdze dostepnosc w moim miescie i podam TZ dokladny model gdyby musial kupic jak juz bede w szpitalu
To ja też tak właśnie zrobię
Stary 2012-02-04, 19:24   #1727
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Nicki bywa z tym niestety różnie, i niestety, czasem nawet mega optymistyczne nastawienie nic nie zdziała. Ja też chciałabym karmić piersią, ale jak będę miała za mało pokarmu czy będą inne problemy, to nie będę się wahała podać mm. Nasłuchałam się historii koleżanek, u których był problem z karmieniem przez co w pierwszych tygodniach przechodziły gehennę, bo dziecko było głodne i cały czas płakało i nic nie mogły z tym zrobić. Moja znajoma została w szpitalu tydzień dłużej tylko przez to, że panował tam terror laktacyjny i miała na siłę próbować karmić piersią, bo nie chcieli dać mm, a i tak skończyło się na mm koniec końców. Naprawdę, czasem lepiej się poddać i nie narażać i siebie i maleństwa na okropny stres w tych pierwszych dniach. Inne też mają koszmarne wspomnienia z początków właśnie przez to, że miały problem z pokarmem. Chciały karmić piersią, ale natura zadecydowała inaczej. Bywa i tak i trzeba o tym pamiętać

Irmusia zaraz Ci na pw wyślę namiary

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-02-04 o 19:26
Stary 2012-02-04, 19:29   #1728
hanjah
Zakorzenienie

Nie zrażajcie się kryzysem, który pojawia się ok. 3-4 tygodnia życia dziecka. To był czas, że dziecko cały dzień było przy piersi. Ale nie chciałam się poddać i przystawiałam ją tak często jak potrzebowała. To się nazywa "kryzys laktacyjny": mleko się zmienia żeby zaspokoić potrzeby rosnącego malucha, ale początki trzeba przetrwać a nie myśleć, że dziecko się nie najada. Niestety wiele matek w tym czasie odstawia dzieci od piersi, bo uważa że ich pokarm jest za mało wartościowy albo w ogóle jest go za mało. Była wtedy u nas moja mama i przyznała, że przez taki kryzys za wcześnie odstawiła mojego brata od piersi...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 19:30   #1729
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ja mam ręczny Tommee Tippee. Raz mi życie uratował. Dorotka już miała rok skończony jak mi się coś z jedną piersią zrobiło i nie byłam w stanie jej przystawić. Gdyby nie laktator i ściąganie mleka z zębami wbitymi w parapet i toną łez, to chyba bym tę pierś straciła

Co do karmienia piersią, to chyba pod koniec poprzedniego wątku pisałam że Dorotka była bardzo chora po urodzeniu. Ale mój upór co do karmienia piersią i ogromne wsparcie tż oraz pielęgniarek z oddziału neonatologicznego sprawiły że nie straciłam pokarmu i bardzo szybko znów zaczęłam karmić dziecko. Bałam się że przez ten stres stracę mleko, a tu niespodzianka-miałam go tyle, że mogłabym wykarmić wszystkie dzieci na oddziale Uważam, że dzięki temu że cały czas dostawała moje mleko (przez jakiś czas przez sondę) tak szybko doszła do siebie
Kochana jestem pełna podziwu dla Ciebie Poważnie! Miałaś tyle problemów ze zdrowiem Dorotki, z karmieniem itp. I wszystko jest ok, a Ty wyszłaś z tego taka silna. Jejku! Chciałabym być tak silna I mam nadzieję, że przy drugim dzieciaczku już nie będziesz musiała tego wszystkiego przeżywać

Bloguję
Stary 2012-02-04, 19:31   #1730
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Nie zrażajcie się kryzysem, który pojawia się ok. 3-4 tygodnia życia dziecka. To był czas, że dziecko cały dzień było przy piersi. Ale nie chciałam się poddać i przystawiałam ją tak często jak potrzebowała. To się nazywa "kryzys laktacyjny": mleko się zmienia żeby zaspokoić potrzeby rosnącego malucha, ale początki trzeba przetrwać a nie myśleć, że dziecko się nie najada. Niestety wiele matek w tym czasie odstawia dzieci od piersi, bo uważa że ich pokarm jest za mało wartościowy albo w ogóle jest go za mało. Była wtedy u nas moja mama i przyznała, że przez taki kryzys za wcześnie odstawiła mojego brata od piersi...
akurat u wszystkich moich znajomych, które przeszły na mm problem był taki, że od początku miały za mało pokarmu. I mimo tego, że nie dokarmiały mm i próbowały karmić piersią, to nie wytwarzały więcej pokarmu.
Ale dobrze wiedzieć o tym 3-4 tygodniu

Stary 2012-02-04, 19:33   #1731
nicki86
Zadomowienie

Wiem dziewczyny wiem, różnie bywa a wtedy malucha nie głodziłabym przecież ale grunt to nastawienie
Stary 2012-02-04, 19:35   #1732
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałam wiadomość, ale niestety info o hurtowniach się nie wkleiło
Stary 2012-02-04, 19:36   #1733
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałam wiadomość, ale niestety info o hurtowniach się nie wkleiło
wysłałam jeszcze raz

Stary 2012-02-04, 19:39   #1734
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Nicki bywa z tym niestety różnie, i niestety, czasem nawet mega optymistyczne nastawienie nic nie zdziała. Ja też chciałabym karmić piersią, ale jak będę miała za mało pokarmu czy będą inne problemy, to nie będę się wahała podać mm. Nasłuchałam się historii koleżanek, u których był problem z karmieniem przez co w pierwszych tygodniach przechodziły gehennę, bo dziecko było głodne i cały czas płakało i nic nie mogły z tym zrobić. Moja znajoma została w szpitalu tydzień dłużej tylko przez to, że panował tam terror laktacyjny i miała na siłę próbować karmić piersią, bo nie chcieli dać mm, a i tak skończyło się na mm koniec końców. Naprawdę, czasem lepiej się poddać i nie narażać i siebie i maleństwa na okropny stres w tych pierwszych dniach. Inne też mają koszmarne wspomnienia z początków właśnie przez to, że miały problem z pokarmem. Chciały karmić piersią, ale natura zadecydowała inaczej. Bywa i tak i trzeba o tym pamiętać

Zgadzam sie, u mnie tez nie chcieli podawac MM w szpitalu, dziecko mi wylo przy piersi bite 30min, cale czerwone na twarzy, glodne, a pielegniarka krzyczy ze mam przystawiac i koniec.
Duuuzo stresu przeszlam, depresja poporodowa (wlasnie przez karmienie piersia, ktore nie wychodzilo) itp itd. Wszystko przeszlo jak podalam mm.
Wbrew pozorom to nic strasznego. Niby mleko matki najlepsze. Bla bla bla. Moje dziecko prawie od poczatku jest na sztucznym i nie choruje, a kolezanka karmila bardzo dlugo i dziecko jej ostatnio chorowalo miesiacami. Co skonczyla sie jedna choroba, przychodzila nastepna. Zastrzyki, szpitale..
Wiec nikt mi juz nie wmowi, ze mleko matki jest lepsze I to i to jest dobre.
Przy karmieniu piersia na pewno dziecko lapie super wiez z mama. Zgadzam sie. I jest to bardzo przyjemne uczucie (w koncu i mi czasami sie udalo). Ale nie podoba mi sie gadka, ze mleko matki najlepsze. Zreszta w kazdym kraju inaczej podaja. Kuzynka rodzila w USA i jako jedyna ze swoich znajomcyh karmila piersia Chyba wczesniej tylko jakas jej polska kolezanka tak robila. Amerykanki od razu dawaly mm. Czesc z nich szybko wracala do pracy. Co kraj to obyczaj.
I jeszcze raz mowie, ze nie staje ani po stronie MM ani karmienia piersia
Teraz dluzej (i silniej) powalcze o karmienie piersia ale jesli sie nie uda, na pewno sie nie zalamie. Przy butelce i TZ sie wykaze, bedzie mogl z dzieckiem zostawac nawet na kilka godzin Bo nie zawsze dzieci "cyckowe" chca pic z butelki.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-04, 19:40   #1735
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
wysłałam jeszcze raz
Dostałam Dziękuję Na pewno zajrzę w te miejsca
Stary 2012-02-04, 19:43   #1736
nicki86
Zadomowienie

A teraz z innej beczki, powiedzcie myślałyscie o tym znieczuleniu zwenątrzoponowym??
Ja jak będę rodziła w swoim szpitalu to nie mam na nie szans, a jakbym miała to i tak nie wiem czy bym się zdecydowała... któraś z mamusiek które rodziły już korzsytała z niego?
Stary 2012-02-04, 19:44   #1737
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
A teraz z innej beczki, powiedzcie myślałyscie o tym znieczuleniu zwenątrzoponowym??
Ja jak będę rodziła w swoim szpitalu to nie mam na nie szans, a jakbym miała to i tak nie wiem czy bym się zdecydowała... któraś z mamusiek które rodziły już korzsytała z niego?
Ja nie chcę tego znieczulenia, jakoś wizja wbijanej igły w kręgosłup przeraża mnie bardziej niż bóle porodowe

Stary 2012-02-04, 19:46   #1738
Soleilka
Zakorzenienie

Ja bym chciała zzo. W ogóle raz bym chciała rodzić sn, drugim razem wolę cc. Ja to nie wiem... Niezdecydowana jestem

Bloguję
Stary 2012-02-04, 19:48   #1739
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym chciala. Bolalo strasznie.
Ale ja ide na CC.

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Ja nie chcę tego znieczulenia, jakoś wizja wbijanej igły w kręgosłup przeraża mnie bardziej niż bóle porodowe
Jak mnie wzieli na blok operacyjny (przy ogromnych bolach) ta igla w kregoslup rownala sie z laskotaniem
Jeszcze mi tam dotykali kregow i nawet nie wiedzialam kiedy dokladnie wbili ta igle Bole porodowe byly zbyt silne zeby to poczuc.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-04, 19:49   #1740
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
ja jeszcze o tym nie myślę. ..
jakoś tak bliżej porodu może. ..

ale mam gazy masakra może od tego też mnie boli brzuch. .

w ogóle to mam dola czuje się paskudna idę zaraz chyba spać..

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości