|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!
Dziecko śpi kilka godzin, potem płacze, potem je, potem płacze, potem śpi i tak w kółko. Dopiero po kilku miesiącach coś się zaczyna zmieniać. A koleżanka wspominała, że chodzi jej o kogoś kto ma słabszą psychikę: "Wierzcie mi, że płaczące dziecko non stop gdzie nic nie pomaga może osoby słabsze psychicznie wyprowadzić z równowagi".
|
#2402 |
|
Raczkowanie
|
Ano grzebałam, bom ciekawa któż to takie teorie buduje
![]() Co do Rutkowskiego - zrobił szoł, jak zawsze. Niestety nie widziała programu z Kolędą-Zalewską, nie jestem się w stanie wypowiedzieć. Tak swoją drogą - umedialnienie "wyznania" matki Magdy było paskudne, koleś pewnie nawet nie zastanowił się jak to przysłuży się rodzinie, z pewnością sprawa wyszłaby na jaw, ale nie w taki sposób. Edytowane przez livin Czas edycji: 2012-02-04 o 20:40 |
|
|
|
#2403 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Myślę że opieka nad takim wyjącym w kółko maluchem jest okropnie wykańczająca psychicznie.
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pochwalam i nie lubię sposobu bycia Rutkowskiego, ale w tym przypadku policja była opieszała, a teraz pali im się tyłek i zasłaniają się etyką:/
Oto co w jednym z focusów śledczych jest napisane na temat standardowych metod działania policji w przypadku prowadzenia śledztwa i przesłuchań podejrzanych: "PROWOKACJA Policjanci prowadzący przesłuchania szkolą się u psychologów i negocjatorów. Znają różne teorie opisujące ludzkie zachowania. Z praktyki wiedzą, że gdy dowody wskazują na winę, trzeba dotrzeć do sumienia sprawcy. Sprowokowanie człowieka do ekstremalnych emocji to jeden ze sposobów ustalenia prawdy: atmosfera wrze, hamulce puszczają, traci się kontrolę nad reakcjami. Wtedy opada maska, widać prawdziwą twarz. Jeśli ktoś jest niewinny, wychodzi to na jaw właśnie w takich chwilach. - Chciałem się rzucić na przesłuchującego mnie policjanta - opowiada Leszek J., ojciec dwóch zamordowanych dziewczynek spod Koszalina, niesłusznie podejrzany o zlecenie zbrodni. - Szczerze go nienawidziłem. Dziś wiem jedno: jeśli miałbym cokolwiek wspólnego ze zbrodnią, w tamtej chwili na pewno bym się zdradził." (artykuł pani Ewy Ornackiej z Focus Śledczy nr 4/2010) Czy w takim razie policja z Katowic kieruje się innym kodeksem etycznym, że nie zastosowała tych metod wobec matki dziecka? Jaki poziom reprezentują organy ścigania w naszym kraju, jeżeli dopuszczają do tego, że ktoś taki jak p. Rutkowski jest bardziej skuteczny? Dlaczego organy ścigania pozwoliły na to, żeby ludzie w całym kraju uwierzyli w wirtualnego porywacza gdzie rzekomo znali już dawno prawdę "tylko nie mogli jej zdradzić dla dobra śledztwa"? Przecież to kosztowało masę pieniędzy. |
|
|
|
#2405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podrzucanie dziecka tesciowej albo matce to nic zlego. Poczytaj sobie watki na "mama z klasa" kobiety czesto podrzucaja dzieci do rodzicow/tesciow jesli mieszkaja w poblizu. I nie sa to 20 latki ale nawet kobiety w okolicach "trzydziestki". Kazda matka ma prawo czuc sie zmeczona i poprosic kogos bliskiego o opieke nad dzieckiem zeby mogla odpoczac. Przestepstwem by bylo jak by pozostawila dziecko samo w domu bez opieki i gdzies sobie wyszla a ona dziecko zaniosla do tesciowej i pozostawila je pod opieka doroslej osoby. Wiek nie ma tu nic do rzeczy. Ona nie miala 16 albo 18 lat zeby byc mamusia- malolata. Nigdy nie plakalam z powodu mojego dziecko chocby nie wiem jak dawalo w kosc. Wiadomo, czasem czlowiek ma dosc sie wscieknie ale to nie znaczy, ze zaraz siedzi i placze z bezsilnosci. Trezba dac sobie rade i tyle. -Pol roku po porodzie buzujace hormony i silne emocje? Moze jestem jakas inna ale juz od ladnych paru miesiecy nie odczuwam wahan nastroju z powodu hormonow ani zadnych silnych emocji. Juz od dawna czuje sie tak samo jak przed ciaza. Jedyne co przychodzi mi do glowy i co moglo miec zwiazek z ciaza to depresja poporodowa a nie jakies tam hormony ciazowe czy inne bajery. Ja rozumiem, ze mozna miec dosc jesli dziecko ciagle placze bo sama nie raz to przechodzilam ale w zyciu nawet bym dziecka za takie cos nie uderzyla a co dopiero zabic?! |
|
|
|
|
#2406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powiem szczerze,że ostatnich kilku stron nie doczytalam, ale zgadzam się,ze każdy ma prawo powiedzieć co myśli, w przeciwnym razie dziewczyna pisząca na wątku "chłopak mnie bije"nie może oczekiwać rady bo nie znamy go, a może jest chory etc ![]() Powiem tak, jeżeli Madzia naprawdę upadła to odszczekam wszystko. Mogę zrozumieć strach matki, która upuściła dziecko i boi się reakcji rodziny,sąsiadów etc Sama sobie wyobrażam jakie to straszne powiedzieć o tym bliskim ![]() Ale nie ma wyników sekscji więc nie wiem |
||
|
|
|
#2407 | |
|
Raczkowanie
|
A to nie moja teoria
jedynie rozbudowana o fakty podane w TV przez policję.---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
Najlepiej poczekać do sekcji ze wszystkim i z oskarżeniami i z osądami. Nie wiemy co tak naprawdę tam miało miejsce. Są przeróżne teorie. Tak jak wspominałam wcześniej ja mam wielką nadzieję na to, że to był nieszczęśliwy wypadek.
|
|
#2408 |
|
Raczkowanie
|
A daj spokój z tymi mediami, mam zdanie, że w takich sprawach potrafią jeszcze bardziej namieszać i zaszkodić sytuacji, chyba, że występuje coś takiego jak przeciek kontrolowany, dzięki któremu gazetki, tvnki i inne faktoidy mogą zasłużyć się sprawie.
Słuchajcie pamiętacje sprawe Madeline? Toć to dopiero jest sprawa, w sumie z jednej strony to dobrze, że Rutkowski się załapał wszystko jest w miare jasne i klarowne. Ja do tej pory nie wiem czemu umorzyli sprawę Madeline --> i tak chwilowo mogę sobie snuć teorie spiskowe, że być może faktycznie padła ofiarą siatki pedofilskiej, jednak takiej w której znajdował się ktoś kto był w stanie kupić milczenie, bo to raz w sprawach krymianlnych tak było? Ale, że to nie ten temat to już zamykam dziób i nie spamuje. W każdym razie chciałabym po raz kolejny zaapelować - nie osądzajmy matki, jesli śmierć Magdy nie jest jej winą, to wyobraźcie sobie jakie wyrzuty sumienia będą ją zżerać kiedy dojdzie do siebie. Edytowane przez livin Czas edycji: 2012-02-04 o 20:50 |
|
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteś bardzo młoda, gratuluję że jesteś idealną mamą, ale widzę, że nie wiesz o czym piszę. Dzieci jak jest możliwość to nawet trzeba oddać co jakiś czas w zaufane ręce i odpocząć. Wracając do tematu i do tego o czym piszę to matka Magdy nie radziła sobie z dzieckiem i raz zostawiła ją u teściowej i zniknęła na dwa tygodnie - i o tym pisałam. (przynajmniej tak media twierdzą). Czyli prawdopodobnie miała słabą psychikę. Też uważam, że każda matka ma prawo do odpoczynku, ale nie musi sobie ze wszystkim radzić. Matka to nie robot a sytuacje w domu są różne i chwilę słabości przychodzą.
|
|
#2410 | |
|
Raczkowanie
|
Szkoda tylko, że skłamała tyle razy i że nie zgłosiła wypadku... Z jednej strony mam nadzieję, że rzeczywiście Magda nie żyła jak matka przewoziła ją na gruzowisko... nawet nie chcę myśleć o innej wersji.
---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
Każda kobieta jest inną matką, każda inaczej przeżywa poród. Miło, że nie miałaś problemów, ale to nie znaczy, że inne matki radzą sobie tak dobrze jak Ty.
|
|
#2411 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak zniknęła na 2 tygodnie- tak mówiła w tv znajoma rodziny i mówiła też że w tym czasie bawiła się z koleżankami i kolegami - to chyba nie jest oznaka słabej psychiki ?
|
|
#2412 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2413 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2414 |
|
Rozeznanie
|
Badania psychiatryczne w Rybniku miała dzisiaj robione- więc coś by chyba wyszło że z jej psychiką jest słabo
|
#2415 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezeli nie dawala rady, nie mogla wytrzymac z dzieckiem bo byla mega przemeczona a dziecko plakalo, to podejrzewam, ze podrzucilaby matce albo tesciowej jak wczesniej. W koncu miala komu to dziecko podrzucic. Cytat:
A ze oddala dziecko do tesciowej i przez ten czas sie bawila, no coz podejrzewam, ze tesciowa nie miala nic przeciwko skoro sie wnuczka zajela. I jeszcze jak by to inna osoba powiedziala, ze Kasia sobie nie radzila z macierzynstwem, ale to powiedziala tesciowa, ktora za synowa ewidentnie nie przepada. |
||
|
|
|
#2416 |
|
Konto usunięte
|
No a co teściowa może powiedzieć na to??? Że synowa poszła w tango na dwa tygodnie-tak najprościej
|
|
|
|
#2417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest oznaka, że jest za młoda na macierzyństwo i nie radzi sobie z wychowywaniem dziecka...
|
|
#2418 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2419 |
|
Rozeznanie
|
Jest dużo przypadków takich, jak mamy Magdy. Ta sprawa stała się medialna tylko przez numer ze sfingowaniem porwania - ale może i dobrze że takie dyskusje rozgorzały? Może niektórym to da do myślenia? Świadomość, że nie wszystkie matki są idealne, i jeśli słyszy się czy widzi że nie daje rady, zaoferować pomoc takiej koleżance/siostrze/sąsiadce, poradzić wizytę u psychologa? W ogóle gdzie ta empatia i świadomość tego, co się wokół nas dzieje... każdy żyje niestety w swoim świecie. Co za czasy...
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podrzucila dziecko i poszla sie wyszalec. Zapomniec. Co miala robic? Jak slaba psychika to znaczy, ze ma w domu depresje przechodzić Wlasnie po to oddala dziecko tesciowej, zeby sie uwonic od codziennosci. Dobrze, że dziecka nie zostawiala samego w domu, bo takie matki tez istnieja. Pija, bawia sie a dziecko samo lezy w lozeczku.Slabi psychicznie ludzie uciekaja od problemow szukajac rozrywki.
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2012-02-04 o 21:21 |
|
|
|
|
#2421 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2012-02-04 o 21:23 |
||||
|
|
|
#2422 |
|
Raczkowanie
|
To nie chodzi o to, że zostawiła na 2 tygodnie dziecko babci bo chciała odpocząć czy gdzieś wyjechać, pobawić się.
Chodzi o to, że ona nie informowała swojej matki, że zostawia dziecko na taki okres czasu. Taka niespodzianka ![]() I to zdarzyło się kilka razy, a raz na aż 2 tygodnie... |
|
|
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy tego nie napisałam, napisałam, że niechcący mogła dziecko zabić gdy to wyprowadziło ją z równowagi. Nie wiem jakie miała relacje z ojcem, ale nad nim też bym się zastanowiła czy faktycznie on nie żył pełnią życia a całą opiekę nad dzieckiem zostawił matce - wcale bym się nie zdziwiła gdyby to okazało się prawdą. Póki co nie oglądam tv bo te "sensacje" mnie dobijają. Powinni poznać przyczynę zgonu i dopiero wtedy się wypowiadać. Teraz sprawa powinna być zamknięta dla mediów.
|
|
#2424 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja odpowiedz nie była do Ciebie mała pomyłka, a co do tego czy to widziałam? nie!!! ale słyszałam jak mówiła o tym jej koleżanka i teściowa - są bardziej wiarygodne od tej hmmmm dziewczyny
|
|
#2425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty widzialas, ze nie radzi sobie z dzieckiem, albo ze dziecko tesciowej oddala na 2 tygodnie?Przeciez dziewczyna wyraznie napisala, ze tak powiedziala znajoma rodziny. Caly czas opieramy sie na tym, co mowia w mediach, nikt z nas na wlasne oczy nic nie widzial... |
|
|
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
zal mi tej dziewczyny. dzis na fcb moja znajoma napisala ze ma nadzieje ze katarzyna w zgnije w pierdlu. nie moglam uwierzyc ze mozna tak napisac...
|
|
|
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co , lubilam zawsze rutkowskiego za czasow detektywow, wydawal mi sie dobry w tym co robi itd
teraz zmienilam zdanie, przesadzil i to grubo z metodami z filmikami itp nie wiem czy widzialyscie ale w necie juz sa fotki ktore wczesniej byly na Nk u kaski ze slubu z paint bala, a podpisy specjalnie typu ze z bronia pozowali na slubie wlasnym itp i oczywiscie naglowki odpowiednie i analiza fot... dla mnie to przesada , nie wiem kto i po co je rozpowszechnili myslalam ze na Nk fotki sa wlasnoscia prywatna? czy sie myle? wydaje mi sie ze nie powinni tak grzebac ale jak szumu tyle i show to ida na calego...i czemu to ma sluzyc? tylko temu aby bylo o czym pisac , robia nagonke |
|
|
|
#2429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chore relacje na lini synowa teściowa
|
|
|
|
|
#2430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i dac spokój teoriom jakoby macierzyństwo było li tylko piękne i beztroskie. Później takie kobiety stają w obliczu rzeczywistości i nie dają rady... Znajdują się matki, ciotki, które tylko dziewczynę dołują "ja jakoś dawałam radę"
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

ludzie próbują zrozumieć rzeczywistość na własny sposób i poradzić sobie ze złością smutkiem i bezsilnością tutaj, na forum, bo są inni którzy podzielają ich opinie. Nie wiem czemu mieliby się z tym hamować?

moja odpowiedz nie była do Ciebie mała pomyłka, a co do tego czy to widziałam? nie!!! ale słyszałam jak mówiła o tym jej koleżanka i teściowa - są bardziej wiarygodne od tej hmmmm dziewczyny
A Ty widzialas, ze nie radzi sobie z dzieckiem, albo ze dziecko tesciowej oddala na 2 tygodnie?