Moda, która Cię "rozwala" - część 4 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-04, 16:27   #1861
veloute
Raczkowanie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4

Ta ostatnia to fajna jest ale...
a) otrzymana za darmo w sklepie
b) na samotne noce kiedy tż wyjedzie w delegację
c)kiedy będę chciała wkurzyć tż-a postawię sobie na monitorze i będę wzdychać
(tak - mój tż ma ze mną ciężkie życie )

Ale zamiast wydać 20parę złotych na głupią torbę wolę pójść do kina...

I nie mam pojęcia czy ktoś to kupuje teraz znalazłam

A na ziemniaki to chyba są za słabe jednak, więc szkoda kupować ziemniaki się pogubi

No ale co kto lubi... Na termos z herbatą i chleb ze smalcem w papierze śniadaniowym będzie dobre
veloute jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 16:31   #1862
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Osobiście wolę torby płócienne, jeśli chodzi o takie codzienne użytkowanie. Jestę trędi eko???
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 16:34   #1863
veloute
Raczkowanie

Monika - no jesteś, więc się nie nadajesz do obsmarowania na tym wątku - muszę Cię niestety zmartwić
Stary 2012-02-04, 16:38   #1864
Magdallen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Osobiście wolę torby płócienne, jeśli chodzi o takie codzienne użytkowanie. Jestę trędi eko???
To zależy, jaką masz tą torbę. Jeśli z H&Mu szopperka* Lanvina, to jesteś.

*byłam kiedyś na pewnym zebraniu - jedna dziewczyna nagle zaczęła pytać, czy ktoś nie widział jaj szopperki, a nikt nie wiedział o co jej chodzi. Dopiero jak nam wyjaśniła, znalazła i wyszła, to wszyscy pękaliśmy ze śmiechu. Także to już nie jest eko-torba vel. szmaciana torba na zakupy. To jest szopperka.
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 16:41   #1865
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdallen Pokaż wiadomość
To zależy, jaką masz tą torbę. Jeśli z H&Mu szopperka* Lanvina, to jesteś.

*byłam kiedyś na pewnym zebraniu - jedna dziewczyna nagle zaczęła pytać, czy ktoś nie widział jaj szopperki, a nikt nie wiedział o co jej chodzi. Dopiero jak nam wyjaśniła, znalazła i wyszła, to wszyscy pękaliśmy ze śmiechu. Także to już nie jest eko-torba vel. szmaciana torba na zakupy. To jest szopperka.
Mam kupione kiedyś w sklepiku WOŚP, promocyjną miasta Wrocławia i taką zieloną, sporej wielkości, kupioną w empiku, bo była obniżka kiedyś tam. Nie jestem feszyn .
Stary 2012-02-04, 16:48   #1866
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez veloute Pokaż wiadomość
Ta ostatnia to fajna jest ale...
a) otrzymana za darmo w sklepie
b) na samotne noce kiedy tż wyjedzie w delegację
c)kiedy będę chciała wkurzyć tż-a postawię sobie na monitorze i będę wzdychać
(tak - mój tż ma ze mną ciężkie życie )

Cytat:
Ja mam płócienną ale taką zwykłą białą i jeszcze niebieską zwykłą Ale spoko, luz. Zaraz biorę markera i napisze coś na niej tylko co.. jakiś sławny projektant może.. a może zara? Dajcie jakiś pomysł
Stary 2012-02-04, 16:49   #1867
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Szanel ;d
Stary 2012-02-04, 16:50   #1868
veloute
Raczkowanie

I wyszło że się nie znam
Stary 2012-02-04, 17:15   #1869
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania z wzgórza marzeń Pokaż wiadomość
dziewczyny boskie jestescie

odnosnie butelek po perfumach http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=0 nawet ludzie biznes z tego robia, a ja bezmyslnie wywalam

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

hmmm ciekawe po co to ludzie kupują?
Bo mają bzika na punkcie perfum do tego stopnia, ze jak zapach nie odpowiada to chociaż buteleczkę chcą mieć a jak zapach odpowiada, to mają go we wszystkich możliwych pojemnościach, łacznie z balsamami i pustymi buteleczkami, z limitowankami i pokrewnymi perfumami
Aniu, gdy będziesz miała znowu coś wyrzucać, daj znać - za niektóre buteleczki dam się pokroić, choćbym miała wszystkich tutaj doszczętnie rozwalić
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 17:28   #1870
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Bo mają bzika na punkcie perfum do tego stopnia, ze jak zapach nie odpowiada to chociaż buteleczkę chcą mieć

A nie przypadkiem po to,aby przelewać jakieś podróbki do oryginalnych butelek i ''puszczać'' dalej w świat?

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 17:32   #1871
veloute
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
A nie przypadkiem po to,aby przelewać jakieś podróbki do oryginalnych butelek i ''puszczać'' dalej w świat?
serio tak robią??????
Stary 2012-02-04, 17:37   #1872
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Tiaaaaa.... no i zostałam zdemaskowana dorobiłam się na tym niecnym procederze domu i maybacha a w domu mam całe laboratorium do wlewania wody do firmowych buteleczek
Chociaż masz racje - raz kupiłam organze first light, buteleczka oryginalna a w srodku jakiś płyn Ale myślę, że większość ludzi i tak kupuje do kolekcji. Zobaczcie na forum perfumowym, duzo dziewczyn zbiera buteleczki

Edytowane przez Wika28
Czas edycji: 2012-02-04 o 17:41
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 18:22   #1873
Dracy
Zadomowienie

A wszystkie feszynistki które kupią sobie torebkę z pieskiem lub innym zwierzakiem do kompletu powinny zafundować sobie jedną z tych fryzur...
http://kwejk.pl/obrazek/902418/na,g%C5%82owie.html
Dracy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 18:23   #1874
jasiecromponka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Magdallen Pokaż wiadomość
To się przyznam, że kiedyś miałam pudełko, w którym trzymałam metki. Ale na swoją obronę dodam, że metki były ładne, każda inna (nie zbierałam kilku takich samych), często ze wstążeczkami, a nie takimi plastikowymi żyłkami. Ładne były, to mi szkoda było je wyrzucić. Wyrzucałam dopiero po jakimś czasie. Tylko się nimi nie lansowałam.
Ja tych najładniejszych używam jako zakładek do książek

A tak w temacie toreb, to przypomina mi się moja koleżanka, która codziennie do szkoły brała 3 torby - z Zary, Stradivariusa, Bershki i do każdej z nich wkładała część stroju na wf: do jednej buty, do drugiej dres, do trzeciej koszulkę... taki turbolansik
jasiecromponka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 18:29   #1875
veloute
Raczkowanie

ekhem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4352_5d8b.jpg (23,0 KB, 335 załadowań)
Stary 2012-02-04, 18:30   #1876
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez veloute
;32065749
serio tak robią??????
Haha,nie wiem czy tak robią.
Tak sobie pomyślałam,że wszystko możliwe.

Stary 2012-02-04, 18:33   #1877
Maqda
Zakorzenienie

GG do Maqda Send a message via Skype™ to Maqda

Cytat:
ekhem

To ja już wiem czemu się na mnie tak dziwnie patrzono kiedy rozmawiałam przez telefon na dworcu, przecie ja burżuj jestem

Ale torby z Zary nie było, to chyba jednak muszę nad sobą popracować...

Serialowo:
Obsesyjnie powtarzając: Sherlock
Na bieżąco: AHS, VD, Boardwalk Empire, Dexter, OUaT, Arrow, Elementary, TBBT, Merlin, Downton Abbey, Fringe, Hunted.
Nadrabiając: The Hour, The Prisoner
Maqda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 19:23   #1878
veloute
Raczkowanie

Dżizas ja nigdy nawet w starbucksie nie byłam... teściowa mi przysłała tylko z hameryki fajansowy kubek z ich logiem (trzymam w nim zapachy do ciasta głęboko w szafce )- chyba kapelusz z niego zrobię w takim razie

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Dobra.
Ja chuda nie jestem. Wręcz przeciwnie. Jestem kulka jakich mało...
Ale matko jedyna... Zastanawiam się czy to odwaga czy co -ale... Rozwaliło mnie to kompletnie - leżę i się pewnie długo nie podniosę

http://www.cupcakesclothes.com/
Stary 2012-02-04, 19:31   #1879
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Ja czasem chodziłam do Starbucksa po drodze na uczelnię, jak miałam nadmiar gotówki i mega ochotę na słodką kawę o ciekawym smaku. Ogólnie z takich sieciówek to bardziej podchodziła mi kawa w Coffeheaven. Teraz nie wiem, gdzie tu jest jakiś Starbucks, najbliższy mi znany jest na dworcu centralnym w Hadze, daleko jak dla mnie. Poza tym teraz w ciąży ograniczyłam do minimum spożycie kawy i piję może 2-3 kubki na tydzień i to takiej 1 łyżeczka rozpuszczalnej i pół na pół z mlekiem. Czasem mam ochotę na taką kawę na wypasie, ale nie chce mi się szukać w googlach takiej kawiarni.
Stary 2012-02-04, 19:32   #1880
6roove
Zakorzenienie

Cytat:
juz mnie nic nie zdziwi

6roove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 19:38   #1881
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:

Dobra.
Ja chuda nie jestem. Wręcz przeciwnie. Jestem kulka jakich mało...
Ale matko jedyna... Zastanawiam się czy to odwaga czy co -ale... Rozwaliło mnie to kompletnie - leżę i się pewnie długo nie podniosę

http://www.cupcakesclothes.com/

Ten blog był tutaj zjechany równo,w dół,w górę i w poprzek już kilka miesięcy temu.Nie moja stylistyka,ale nie mam nic przeciwko.Nie moje małpy,nie mój cyrk,wychodę z takiego założenia. I nie to co ładne,ale co się komuś podoba.

Stary 2012-02-04, 19:42   #1882
veloute
Raczkowanie

Cytat:
Ja czasem chodziłam do Starbucksa po drodze na uczelnię, jak miałam nadmiar gotówki i mega ochotę na słodką kawę o ciekawym smaku. Ogólnie z takich sieciówek to bardziej podchodziła mi kawa w Coffeheaven. Teraz nie wiem, gdzie tu jest jakiś Starbucks, najbliższy mi znany jest na dworcu centralnym w Hadze, daleko jak dla mnie. Poza tym teraz w ciąży ograniczyłam do minimum spożycie kawy i piję może 2-3 kubki na tydzień i to takiej 1 łyżeczka rozpuszczalnej i pół na pół z mlekiem. Czasem mam ochotę na taką kawę na wypasie, ale nie chce mi się szukać w googlach takiej kawiarni.
No własnie ja też zawsze byłam wierna coffeheaven - pół dnia potrafiłam przesiedzieć z kawą i laptopem patrząc na przechodzące po Świętokrzyskiej tłumy. Cóż - to se ne vrati... Czasu za mało

Teraz kawę łykam jak młody pelikan i lecę w teren albo reaserch w redakcji :/

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Ten blog był tutaj zjechany równo,w dół,w górę i w poprzek już kilka miesięcy temu.Nie moja stylistyka,ale nie mam nic przeciwko.Nie moje małpy,nie mój cyrk,wychodę z takiego założenia. I nie to co ładne,ale co się komuś podoba.
Jasne że tak - napisałam tylko że mnie to rozwala
Nie chodzi mi o figurę,tylko ciężko mi sobie wyobrazić przebieranie się za wuzetkę z lukrem na co dzień
Stary 2012-02-04, 19:49   #1883
klaustynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niuniulka1989 Pokaż wiadomość
Ostatnio tez widziałam Dziewczynę - na dworze mróz -20 stopni, Ona oczywiście w rozpiętej kurtce, szalika i czapki brak, no ale papierowy kubek Starbucks'a obowiązkowo był
Nie stać ją na czapkę, ale na Starbucks'a tak
Cytat:
Pamiętam ją. Nie mój styl, ale nic do niej nie mam
Stary 2012-02-04, 19:50   #1884
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:

Jasne że tak - napisałam tylko że mnie to rozwala
Nie chodzi mi o figurę,tylko ciężko mi sobie wyobrazić przebieranie się za wuzetkę z lukrem na co dzień

Jasne,ja też bym się tak nie ubrała.Ale zawsze mam wrażenie,że takie specyficzne blogi są mocno podkręcane,tzn.prowadzone w celach zarobkowych,na przykład.Coś innego,intrygującego,szok ującego=interes się kręci.Mogę się oczywiście mylić,ale to takie tylko moje wrażenie.A nawet jeśli szczerze tak się ubiera na co dzień i to jest jej prawdziwe ''ja'',to ok.Nie wnikam.

Stary 2012-02-04, 20:26   #1885
chocarome
Raczkowanie

Cytat:
Jasne,ja też bym się tak nie ubrała.Ale zawsze mam wrażenie,że takie specyficzne blogi są mocno podkręcane,tzn.prowadzone w celach zarobkowych,na przykład.Coś innego,intrygującego,szok ującego=interes się kręci.Mogę się oczywiście mylić,ale to takie tylko moje wrażenie.A nawet jeśli szczerze tak się ubiera na co dzień i to jest jej prawdziwe ''ja'',to ok.Nie wnikam.
Oo, widzę, że znasz się na rzeczy To smutne, ale niestety prawdziwe... Bloggerka, która pokazuje niecodzienne przebrania (które raczej trudno nazwać "ubraniami") dużo szybciej staje się popularna w sieci - piszą o niej portale, obsmarowują ją fora internetowe () - a co za tym idzie, jej statystyki prezentują się o wiele lepiej niż zwykłej, przeciętnej szafiarki. Firmy widząc wysokie cyfry (nieważne czy obserwatorów, czy unikalnych użytkowników czy odsłon bloga) proponują jej swoje rzeczy lub atrakcyjne posty sponsorowane. I biznesik się kręci.

Tak więc może wszystkie zamiast harować w pracy lub szkole powinnyśmy zacząć przebierać się za pączki z lukrem / misie z kokardką, robić sobie codzienne sesje i zacząć rozkręcać własny interes? W sumie na mój gust to całkiem dobry pomysł..
chocarome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 20:32   #1886
lipiec
Zadomowienie

Cytat:
No cóż , ma dziewczyna swój styl i w sumie zastanawiam się czy nie jest przez to wyśmiewana.

lipiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 20:37   #1887
million thoughts
BAN stały

Można dołączyć do Waszego grona?
Mnie też rozwalają panienki w ekoskórkach przy -20* i buty emu - tego to po prostu nienawidzę, jak dla mnie to są po prostu kapcie w których można poczłapać po domu, jeśli jest zimno w stópki
Poza tym, przejadły mi się już dżinsowe szorty do czarnych rajstop. A co najgorsze, ostatnio, przy takim zimnie, widziałam wiele dziewczyn tak ubranych.
A tak przy okazji, widziałyście?
http://i367.photobucket.com/albums/o...wer4535346.jpg
Jednak ktoś nosi takie torebki!
million thoughts jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 21:04   #1888
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chocarome Pokaż wiadomość
Oo, widzę, że znasz się na rzeczy To smutne, ale niestety prawdziwe... Bloggerka, która pokazuje niecodzienne przebrania (które raczej trudno nazwać "ubraniami") dużo szybciej staje się popularna w sieci - piszą o niej portale, obsmarowują ją fora internetowe () - a co za tym idzie, jej statystyki prezentują się o wiele lepiej niż zwykłej, przeciętnej szafiarki. Firmy widząc wysokie cyfry (nieważne czy obserwatorów, czy unikalnych użytkowników czy odsłon bloga) proponują jej swoje rzeczy lub atrakcyjne posty sponsorowane. I biznesik się kręci.

Eee,żadna ze mnie specjalistka. Po prostu zawsze staram się zauważać co się wokół mnie dzieje i to analizować,interesują mnie takie szeroko rozumiane ''kulturowe sprawy''.Różne przemiany w społeczeństwie i tym podobne historie. Cała blogosfera i szafiarki też uległy sporej zmianie od początków jej istnienia.I mnie się te zmiany niezbyt podobają,el jednoczesnie rozumiem,że to już jest po prostu biznes i konkretne $$$.

Cytat:
Napisane przez chocarome Pokaż wiadomość
Tak więc może wszystkie zamiast harować w pracy lub szkole powinnyśmy zacząć przebierać się za pączki z lukrem / misie z kokardką, robić sobie codzienne sesje i zacząć rozkręcać własny interes? W sumie na mój gust to całkiem dobry pomysł..

Trochę się z tym zgadzam.Sądzę,że nawet średnio ładna,rozgarnięta i stylowa dziewczyna jest w stanie coś tam zarobić.Nawet gdyby miał to być 1.000 zł,to dla uczennicy czy studentki dziennej zawsze jest jakiś grosz.Do tego doliczyć darmowe kosmetyki,ubrania i inne pierdoły,to chyba warto?Zawsze to wygodniej i lepiej niż roznosić ulotki czy stac na promocjach jako hostessa.

Stary 2012-02-04, 21:12   #1889
veloute
Raczkowanie

Hehe... No jestem pewna że jakbym założyła feszyn-bloga to by mnie cała blogosfera polska zjechała od góry do dołu

Byłoby na pewno na co popatrzeć, ale tak odważna to chyba nie jestem
Chociaż zapotrzebowanie chyba jest bo ciuchy w moim rozmiarze na allegro znikają w zastraszającym tempie

Grunt że byłoby to coś innego sieciówki na mnie by nie zarobiły bo takich ciuchów nie robią
Stary 2012-02-04, 21:50   #1890
chocarome
Raczkowanie

Cytat:
Cała blogosfera i szafiarki też uległy sporej zmianie od początków jej istnienia.I mnie się te zmiany niezbyt podobają,el jednoczesnie rozumiem,że to już jest po prostu biznes i konkretne $$$.
Trudno się z Tobą nie zgodzić.. Ja czasami mam wrażenie, że blogi byly prowadzone niekomercyjnie jedynie w epoce kamienia łupanego. Niektóre szafiarki twierdzą, że stworzyły swoje modowe dzienniki, kiedy nikt jeszcze nie wiedział, że można czerpać z tego zyski - a ja mam wrażenie, że tak naprawdę nikt już nie pamięta tych czasów. Kiedy oglądam archiwa starych popularnych blogów to widzę, że nawet 3 lata temu istniał już sponsoring..

Cytat:
Trochę się z tym zgadzam.Sądzę,że nawet średnio ładna,rozgarnięta i stylowa dziewczyna jest w stanie coś tam zarobić.
No właśnie -jeśli średnio ładna ale za to rozgarnięta dziewczyna jest szczupła to ma już zapewniony sukces w blogowaniu - nieważne co na siebie założy, ludzie i tak będą się zachwycać jej stylem i chudymi nogami.
Tak więc najlepiej zainwestować w zdrowe odżywianie i jakiś efektywny sport.. W sumie gdyby tak na to spojrzeć prowadzenie bloga oprócz korzyści finansowych / towarzyskich może przynieść też korzyści zdrowotne

Cytat:
Nawet gdyby miał to być 1.000 zł,to dla uczennicy czy studentki dziennej zawsze jest jakiś grosz.Do tego doliczyć darmowe kosmetyki,ubrania i inne pierdoły,to chyba warto?
1 000 zł to nie jakiś grosz, tylko znacznie wyższe wynagrodzenie od pensji, którą dostają kobiety, które siedzą po 7 godzin dziennie za kasą w hipermarkecie... Więc pewnie gdyby to naprawdę tak działało w Polsce każdy miałby już bloga
Ale patrząc na popularne blogi, np. Kasi Tusk - dziennie wyświetlanie 1 reklamy na jej blogu kosztuje 40 zł. Gdyby pomnożyc to razy (co najmniej) 3 i jeszcze razy 30 wyszłaby już całkiem duża suma...

Choć, żeby zarabiać na blogu trzeba mieć też dryg do biznesu.. Ja narazie mogę jedynie pomarzyć nawet o < 1/10 sumy, którą podałaś

Ale znam dziewczyny, które prowadzą blogi tylko dla korzyści i całkiem nieźle im to idzie. Więc wszystko zależy pewnie od nastawienia i znaku zodiaku, no cóż, takie życie

Jestem pewna, że przebierając się za św mikołaja w maju czy też robiąc sobie zdjęcia na krzyżu, od razu zyskałybyśmy ogromną karierę w sieci. Sto tysięcy odsłon bloga gwarantowane..
chocarome jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości