|
|
#1741 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III
Ja myśle przez te wszystkie programy "porodówki" itp.
jak widzę jak rodzą kobiety z tym znieczuleniem to bajka... sory za porównanie ale wysiłek na ich twarzach taki jakby kupkę robiły ![]() znalazłam jakieś łóżko... nie dla dziecka tylko dla nas. Zależało mi na prostym, stabilnym i najlepiej drewnianym bo mamy cały pokój w meblach sosnowych... te takie wydaje się być, ale sprzedawca nowy na allegro i troche strach... http://allegro.pl/bardzo-mocne-lozko...098476945.html Edytowane przez nicki86 Czas edycji: 2012-02-04 o 19:55 |
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Idę do mamy na chwilę
Może mają coś dobrego do jedzenia
|
|
|
|
#1743 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
**
|
|
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci, że jak już zostałam mamą, to znalazłam sobie w tyle siły że wcześniej nie podejrzewałabym siebie o to Wiedziałam, że muszę być silna dla niej. Dlatego co 4h odciągałam pokarm (w szpitalu miałam do dyspozycji pompkę elektryczną)-i im więcej odciągałam tym więcej go było Ale dzięki temu ona wyzdrowiała a ja nie straciłam mleka![]() Teraz mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. A grunt to zrobić wymaz ok. 35 tc. na obecność streptokoków-na pewno będę Wam o tym przypominać nie raz Cytat:
Grunt to pozytywne nastawienie |
||
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
idę spać dobranoc dziewczyny
|
#1748 |
|
Zadomowienie
|
hanjah, piękna histora
matczyna bezinteresowna miłość to nie mit... szkoda że nie można powiedzieć to o kazdym przypadku...
|
|
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wierzę że wszystkie super kobietki z tego wątku będą wspaniałymi Mamami kochającymi bezinteresownie swoje Maluszki Dopóki jej nie urodziłam, to nie wiedziałam że można kogoś TAK BARDZO kochać A teraz będę to czuć podwójnie
|
|
|
|
|
#1750 | ||||
|
Zadomowienie
|
Podczytywałam Was w podróży w ciągu dnia ale niestety mój telefon nie ogarnął odpisywania na forum więc teraz nadrabiam i nadrabiam i nadrobić nie mogę
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Przesłodkie ciuszki! |
||||
|
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam się tylko - jutro od 53 strony będę czytać Mąż zrobił dziś pyszny obiad![]() Ściskam mocno i trzymajcie się ciepło. |
|
|
|
|
#1752 |
|
Zadomowienie
|
Kilka lat temu słyszałam historę o kobiecie, właściwie wtedy jeszcze dość młodej dziewczynie, która była w jakimś stopniu upośledzona. Została wykorzystana przez jakiegoś faceta który się nią opiekował (nie wiem kto to był dokładnie ale może jakiś pracownik z takich ośrodków, gdzie "oddaje" się dzieci na jakiś czas codziennie), bo wiem że miała rodziców. Okazało się że jest w ciąży i to jeszcze bliźniaczej. Mieszkała gdzieś na wsi i kiedy zaczęły się bóle wyszła z domu i urodziła pierwsze dziecko na polu wśród koniczyny.. Coś było nie tak i nie udało się go uratować. Drugie przyszło na świat już pod opieką medyczną i okazało się zdrową dziewczynką. Ta młoda, upośledzona dziewczyna tak wczuła się w rolę matki że takiego instynktu może pozazdrościć jej wiele normalnych i zdrowych kobiet. Sama chciała się zajmować córkę, przy czym mieszkała z rodzicami, miała z nią wspólne rytułały np. co niedziele po kościele zabierała ją do cukierni. A kiedy mała zaczęła chodzić do szkoły i miała z czymś problemy to jej mama nie wysłała ją na korepetycje, tylko poszła sama na nie żeby nauczyć się tego materiału i móc sama objaśnić dziewczynce wszystko
to tak apropo matczynej sytuacji i kontrast do tego co ostatnio dzieje się z rodzicami...mój mąż ostatnio jak chrapał to go poprostu szturchnęłam i kazałam zmienić pozycję... rano i tak tego nie pamiętał a ja mogłam w końcu zasnąć. Też wcześniej mi to nie przeszkadzało
Edytowane przez nicki86 Czas edycji: 2012-02-04 o 20:29 |
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej
|
|
|
|
#1755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj a może to kaszel alergiczny?? ja mam taki...i biorę leki, które rozkurczają płuca. Teraz biorę je bardzo rzadko bo kaszel ustał ale miałam ataki duszności. |
|
|
|
|
#1756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-02-04 o 20:36 |
|
|
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do znieczulenia, ja jak najbardziej bym chciała, mój lekarz mówi, że bez problemu mi je da, także się jakoś nie martwię, zobaczymy później. Aga, ja też poproszę namiary na hurtownie
|
|
|
|
|
#1758 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1759 | |
|
Rozeznanie
|
Moja walka o karmienie to na początku tez była dośc ciężka.
W szpitalu nikt nie przychodził , nie pomagał - ja próbowałam małą przystawiać ale z jednej piersi chciała , z drugiej nie i tak dziewczyny z którymi lezałam w pokoju wszystkie dokarmiały to i mi przyniosły mm bo przeciez głodzic dziecka nie będe.Dopiero po powrocie do domu zaczęłam "mocniej " sie starać. Sciągałam zeby poudzić laktację. dostałam zator i to siary w tej piersi której mała nie chciała. Ale po paru wizytach w poradni laktacyjnej i takiej wyporzyczonej butelce http://www.twenga.pl/g/g3.php?pg=VDs...c5ZDsyOTI5Mw== mała polubiła cycusia. dokarmiałam ja jeszcze z 3 tyg i stopniowo( w międzyczasie cały czas dodatkowo ściągając) zeszlismy tylko na pierś. Ogólnie zasada jest taka że tyle ile się dokarmiło tyle trzeba ściągnać. Także Medela mnie uratowała. Dziecko szybko się uczy łatwiejszego dlatego "standardowe" butelki które nie wymagają takiego wysiłku przy karmienu dzidzi polubi szybko. U nas po 3 miesiacach znowu był problem bo mała flasi do buzi nie wzięła- i tak do 11 m-ca Cytat:
Ja nie miałam, troche bym się bała |
|
|
|
|
#1760 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
Pumas poszła pw
|
#1762 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1763 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się boję bo mam powiększony biust i one będę chyba wielkości arbuzów
?20 minut robilam sobie kolacje. Poszłam do kuchni po łyka coca coli a mój 10 letni pies któremu przez 10 lat to się praktycznie nie zdarzało, w momencie jak weszłam do pokoju kończył ją zjadać
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1765 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z tym, że ty masz temperaturę więc to pewnie infekcja zwykła? Jak ci nie przejdzie to porozmawiaj z internistą czy możliwym jest, aby to była alergia. ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Dziewczyny czy to prawda, że nie powinno się pic dużo herbaty w ciąży bo płód może byc malutki? Ja wypijam do 3 filiżanek dziennie...
Edytowane przez anna99302 Czas edycji: 2012-02-04 o 20:52 |
|
|
|
|
#1768 | |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze tez mialam CC. Zero bolu przy porodzie, szybko dojde do siebie, nie bede sie meczyla w bolach, dziecko tez szybko bedzie mialo porod za soba, w koncu dla nich to tak samo meczace jak dla nas. Krocze w calosci
Blizna malutka.Niby jak bedzie wszystko ok to moge rodzic SN, tak mowil lekarz. Ale moge powiedziec, ze chce CC i kropka. Nikt mnie zmusi ![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
![]() Powiedz to Azjatkom, ktore herbaty pija mnostwo. Nawet zielonej (a przeciez u nas zielona jest niewskazana w ciazy).
|
|
#1769 |
|
Zadomowienie
|
hmm ja jakoś cc odbieram jako konieczność w przypadku powikłań. jest to normalna w świecie operacja, a chcę przy dzidziusiu działać normalnie od razu.
pewnie będę pluła sobie w brodę przy bólach porodowych ale spróbuję ;-) |
|
|
|
#1770 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja po powiększaniu biustu w sensie narkozie doszłam do siebie w mig, więc myślę że takie w kręgosłup to będzie pikuś
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

jak widzę jak rodzą kobiety z tym znieczuleniem to bajka... sory za porównanie ale wysiłek na ich twarzach taki jakby kupkę robiły 

**
Poważnie! Miałaś tyle problemów ze zdrowiem Dorotki, z karmieniem itp. I wszystko jest ok, a Ty wyszłaś z tego taka silna. Jejku! Chciałabym być tak silna 

Przez te ciąże ledwo mogę spać, byle drobiazg mnie budzi

nigdy nie miałam takich gaci