Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-04, 19:53   #1741
nicki86
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III

Ja myśle przez te wszystkie programy "porodówki" itp. jak widzę jak rodzą kobiety z tym znieczuleniem to bajka... sory za porównanie ale wysiłek na ich twarzach taki jakby kupkę robiły

znalazłam jakieś łóżko... nie dla dziecka tylko dla nas. Zależało mi na prostym, stabilnym i najlepiej drewnianym bo mamy cały pokój w meblach sosnowych... te takie wydaje się być, ale sprzedawca nowy na allegro i troche strach... http://allegro.pl/bardzo-mocne-lozko...098476945.html

Edytowane przez nicki86
Czas edycji: 2012-02-04 o 19:55
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 19:53   #1742
Soleilka
Zakorzenienie

Idę do mamy na chwilę Może mają coś dobrego do jedzenia

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 19:56   #1743
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
w ogóle to mam dola czuje się paskudna idę zaraz chyba spać..
najlepszy sposób to chyba przespać...

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Idę do mamy na chwilę Może mają coś dobrego do jedzenia
z cudzych garnków zawsze lepiej smakuje, a co mówić dopiero z mamusiowych
Stary 2012-02-04, 19:57   #1744
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
ja jeszcze o tym nie myślę. ..
jakoś tak bliżej porodu może. ..

ale mam gazy masakra może od tego też mnie boli brzuch. .

w ogóle to mam dola czuje się paskudna idę zaraz chyba spać..
Ciastek uszy do gory **

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 20:07   #1745
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
A teraz z innej beczki, powiedzcie myślałyscie o tym znieczuleniu zwenątrzoponowym??
Ja jak będę rodziła w swoim szpitalu to nie mam na nie szans, a jakbym miała to i tak nie wiem czy bym się zdecydowała... któraś z mamusiek które rodziły już korzsytała z niego?
Ja może będę miała cc, bo mam kilka wskazań. A jak nie, to chciałabym znieczulenie
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 20:08   #1746
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana jestem pełna podziwu dla Ciebie Poważnie! Miałaś tyle problemów ze zdrowiem Dorotki, z karmieniem itp. I wszystko jest ok, a Ty wyszłaś z tego taka silna. Jejku! Chciałabym być tak silna I mam nadzieję, że przy drugim dzieciaczku już nie będziesz musiała tego wszystkiego przeżywać
Dziękuję Ci kochana za tak miłe słowa
Powiem Ci, że jak już zostałam mamą, to znalazłam sobie w tyle siły że wcześniej nie podejrzewałabym siebie o to Wiedziałam, że muszę być silna dla niej. Dlatego co 4h odciągałam pokarm (w szpitalu miałam do dyspozycji pompkę elektryczną)-i im więcej odciągałam tym więcej go było Ale dzięki temu ona wyzdrowiała a ja nie straciłam mleka
Teraz mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. A grunt to zrobić wymaz ok. 35 tc. na obecność streptokoków-na pewno będę Wam o tym przypominać nie raz

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
akurat u wszystkich moich znajomych, które przeszły na mm problem był taki, że od początku miały za mało pokarmu. I mimo tego, że nie dokarmiały mm i próbowały karmić piersią, to nie wytwarzały więcej pokarmu.
Ale dobrze wiedzieć o tym 3-4 tygodniu
Ja bardzo nie chciałam dokarmiać dziecka. Pomogły mi w tym pielęgniarki i położne w szpitalu. Jak dziecko było na oddziale neonatologicznym to karmiły ją sondą albo strzykawką-z moim mlekiem.
Grunt to pozytywne nastawienie
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 20:12   #1747
prince_polo
Zakorzenienie

idę spać dobranoc dziewczyny

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 20:14   #1748
nicki86
Zadomowienie

hanjah, piękna histora matczyna bezinteresowna miłość to nie mit... szkoda że nie można powiedzieć to o kazdym przypadku...
Stary 2012-02-04, 20:17   #1749
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
hanjah, piękna histora matczyna bezinteresowna miłość to nie mit... szkoda że nie można powiedzieć to o kazdym przypadku...
No pewnie że nie mit Wierzę że wszystkie super kobietki z tego wątku będą wspaniałymi Mamami kochającymi bezinteresownie swoje Maluszki
Dopóki jej nie urodziłam, to nie wiedziałam że można kogoś TAK BARDZO kochać A teraz będę to czuć podwójnie
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 20:20   #1750
anna99302
Zadomowienie

Podczytywałam Was w podróży w ciągu dnia ale niestety mój telefon nie ogarnął odpisywania na forum więc teraz nadrabiam i nadrabiam i nadrobić nie mogę
Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Ja jakos nie moglam spac, dziwny bol brzucha mialam, niby nie intensywny ale na tyle dokuczliwy że nie chciałam spac Przez te ciąże ledwo mogę spać, byle drobiazg mnie budzi Jeszcze TŻ chrapie, wcześniej mi nie przeszkadzało a teraz się ciągle budzę
TAK! JA też tak mam!!! Nie wiem co jest ale najmniejszy hałas w nocy mi okropnie przeszkadzA! Okropnie!!!!!!!! Miaużon dostał już dwa razy w ucho w nocy bo nie wytrzymałam z nerwów...a nie chrapie wcale tak głośno....
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość

Mi się podoba Franciszek

Ja lubiłam sobie wypić piwko, wino też...ale w ciąży jeszcze nie miałam ochoty na alkohol
Ktoś mi opowiadał o koleżance, która miała przez całą ciążę ochotę na wódkę...ale tak ja długo trzymało, że już myślała, że zwariuje i w końcu spytała się swojego ginekologa co z tym zrobić. Wiecie co jej powiedział?
Że mąż ma jej nalać pół szklanki wódki i żeby się napiła. Wypiła jednym duszkiem jak wodę i przeszło. Czasami nie warto więc walczyć z zachciankami:P chociaż ja bym się jednak trochę bała...
My też rozważamy Franciszka. Albo Jana. A co do % to ja też przed ciążą lubilam piwko lub winko... a teraz daleko mi do alkoholu. Na widok wódki mam dreszcze

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Też o tym słyszałam. Mieli ta małą zlożyć w ofierze. Szukalam informacji na ten temat.
"Zniknięcie Magdy (24 stycznia) zbiega się z okresem styczniowych porwań ofiar dla obrzędów satanistycznych (20-26 stycznia). Ofiara ta przetrzymywana jest aż do 2 lutego (angielska nazwa święta Candlemass), a dopiero później złożona w ofierze. W Polsce tego dnia obchodzi się Dzień Matki Boskiej Gromnicznej/Ofiarowania Pańskiego." To cytat z jednego z blogów gdzie opisywane są rytuały...
Wcale bym się nie zdziwiła jakby coś mieli wspólnego z takimi obrzędami. Chociaż, że coraz bardziej skłaniam sie do uwierzenia, że to bardzo nieszczęśliwy wypadek, bo dziecko było po prostu nieprzytomne a matka myślała, że nie żyje...i położyła je na tym mrozie pod gruzem jak jeszcze żyła. Biedny aniołek.
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
cześć mamuśki

nie było mnie ty 24h i tyle nadrabiania! też mam dzisiaj jakiegoś lenia w tyłku...

ale dzisiaj sobie kupiłam ciążowe leginsy bo już mnie wszystkie domowe spodnie uwierały w brzuch. Kurcze są tak wygodne nigdy nie miałam takich gaci
Gdzie kupiłaś leginsy? Ja dzisiaj szukałam w galerii ciążowych ubrań ale były cholernie drogie....

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
sas ja kupuję 62cm i większe, ale mam tez body na 56 w razie czego

wrzucam fotki
Przesłodkie ciuszki!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 20:26   #1751
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przychodzę a tu o jedzeniu

Już po wizycie Wyniki krwi, moczu i cukru mam rewelacyjne Przytyłam 0,5 kg, ciśnienie w normie i udało mi się dostać na połówkowe na 7.02
Super!

Witam się tylko - jutro od 53 strony będę czytać Mąż zrobił dziś pyszny obiad A jutro idziemy do teściów
Ściskam mocno i trzymajcie się ciepło.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 20:26   #1752
nicki86
Zadomowienie

Kilka lat temu słyszałam historę o kobiecie, właściwie wtedy jeszcze dość młodej dziewczynie, która była w jakimś stopniu upośledzona. Została wykorzystana przez jakiegoś faceta który się nią opiekował (nie wiem kto to był dokładnie ale może jakiś pracownik z takich ośrodków, gdzie "oddaje" się dzieci na jakiś czas codziennie), bo wiem że miała rodziców. Okazało się że jest w ciąży i to jeszcze bliźniaczej. Mieszkała gdzieś na wsi i kiedy zaczęły się bóle wyszła z domu i urodziła pierwsze dziecko na polu wśród koniczyny.. Coś było nie tak i nie udało się go uratować. Drugie przyszło na świat już pod opieką medyczną i okazało się zdrową dziewczynką. Ta młoda, upośledzona dziewczyna tak wczuła się w rolę matki że takiego instynktu może pozazdrościć jej wiele normalnych i zdrowych kobiet. Sama chciała się zajmować córkę, przy czym mieszkała z rodzicami, miała z nią wspólne rytułały np. co niedziele po kościele zabierała ją do cukierni. A kiedy mała zaczęła chodzić do szkoły i miała z czymś problemy to jej mama nie wysłała ją na korepetycje, tylko poszła sama na nie żeby nauczyć się tego materiału i móc sama objaśnić dziewczynce wszystko to tak apropo matczynej sytuacji i kontrast do tego co ostatnio dzieje się z rodzicami...

mój mąż ostatnio jak chrapał to go poprostu szturchnęłam i kazałam zmienić pozycję... rano i tak tego nie pamiętał a ja mogłam w końcu zasnąć. Też wcześniej mi to nie przeszkadzało

Edytowane przez nicki86
Czas edycji: 2012-02-04 o 20:29
Stary 2012-02-04, 20:27   #1753
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość

witaj

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Cześć Jak się czujesz?

teraz już lepiej, bo miałam mega mdłości ale tak od 8 stycznia już odpuściły i wiecznie mi się chce jeść
nie wiem jeszcze czy mamy chłopca czy dziewczynkę
mam nadzieję,że niedługo się dowiemy

Muminek82

Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 20:31   #1754
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
idę spać dobranoc dziewczyny
dobranoc mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 20:31   #1755
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
dziewczyny co kroluje w Waszych ze tak powiem dietach?

u mnie glownie produkty slodkie, swieze, slodkie i swieze owoce, swieze warzywa, potrawy ze tak powiem na slodko,
mieso i jedzenie tluste mnie odpycha, w ogole nie mam ochoty na produkty jakos kwasne itd,
Na samym początku jadłam same owoce i warzywa. A teraz jem wszystko. CHociaż bardziej mnie ciągnie do słodkich potraw...dużo dżemu jem, pierogi z truskawkami, kopytka z cukrem itp.

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
ja ale pije już go 3 tydz z przerwami i mam wyrzuty że za długo
Oj a może to kaszel alergiczny?? ja mam taki...i biorę leki, które rozkurczają płuca. Teraz biorę je bardzo rzadko bo kaszel ustał ale miałam ataki duszności.
Stary 2012-02-04, 20:32   #1756
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
A grunt to zrobić wymaz ok. 35 tc. na obecność streptokoków-na pewno będę Wam o tym przypominać nie raz
przypomnij koniecznie bo na pewno zapomnimy, ja na pewno zapomnę a nie powinnam bo to druga ciaża a już wyczytałam - "Na podstawie tych badań stwierdzono, że ryzyko nosicielstwa GBS u kobiet podczas drugiej ciąży wynosiło 53%" wow strasznie dużo

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-02-04 o 20:36
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 20:36   #1757
pumas
Zakorzenienie

Cytat:

mój mąż ostatnio jak chrapał to go poprostu szturchnęłam i kazałam zmienić pozycję... rano i tak tego nie pamiętał a ja mogłam w końcu zasnąć. Też wcześniej mi to nie przeszkadzało
Mój codziennie chrapię i codziennie dostaje małego kopa, oczywiście rano o niczym nie pamięta

Co do znieczulenia, ja jak najbardziej bym chciała, mój lekarz mówi, że bez problemu mi je da, także się jakoś nie martwię, zobaczymy później.

Aga, ja też poproszę namiary na hurtownie
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 20:37   #1758
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

Oj a może to kaszel alergiczny?? ja mam taki...i biorę leki, które rozkurczają płuca. Teraz biorę je bardzo rzadko bo kaszel ustał ale miałam ataki duszności.
mam infekcje - katar i temperaturę, a jak rozpoznać że kaszel jest alergiczny?
Stary 2012-02-04, 20:37   #1759
linzey
Rozeznanie

Moja walka o karmienie to na początku tez była dośc ciężka.
W szpitalu nikt nie przychodził , nie pomagał - ja próbowałam małą przystawiać ale z jednej piersi chciała , z drugiej nie i tak dziewczyny z którymi lezałam w pokoju wszystkie dokarmiały to i mi przyniosły mm bo przeciez głodzic dziecka nie będe.Dopiero po powrocie do domu zaczęłam "mocniej " sie starać. Sciągałam zeby poudzić laktację. dostałam zator i to siary w tej piersi której mała nie chciała.
Ale po paru wizytach w poradni laktacyjnej i takiej wyporzyczonej butelce
http://www.twenga.pl/g/g3.php?pg=VDs...c5ZDsyOTI5Mw==
mała polubiła cycusia.
dokarmiałam ja jeszcze z 3 tyg i stopniowo( w międzyczasie cały czas dodatkowo ściągając) zeszlismy tylko na pierś. Ogólnie zasada jest taka że tyle ile się dokarmiło tyle trzeba ściągnać.
Także Medela mnie uratowała.
Dziecko szybko się uczy łatwiejszego dlatego "standardowe" butelki które nie wymagają takiego wysiłku przy karmienu dzidzi polubi szybko. U nas po 3 miesiacach znowu był problem bo mała flasi do buzi nie wzięła- i tak do 11 m-ca
Cytat:
Ja się zastanawiam nad antykolkową i kupnem smoczka dostosowanego do wieku i jak najbardziej podobnego w kształcie do sutka

Ja mam ochotę sama takie upiec, nigdy nie piekłam drożdżówek

Ale śliczne

Dziewczyny jakie laktatory kupujecie? Ręczne czy elektryczne?
Ja mam elektryczny ale myśle że na początek ręczny ok jak bedzie potrzebny to wtedy elektryczny bo to już większy wydatek
Cytat:
A teraz z innej beczki, powiedzcie myślałyscie o tym znieczuleniu zwenątrzoponowym??
Ja jak będę rodziła w swoim szpitalu to nie mam na nie szans, a jakbym miała to i tak nie wiem czy bym się zdecydowała... któraś z mamusiek które rodziły już korzsytała z niego?
Ja nie miałam, troche bym się bała
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 20:39   #1760
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
...A kiedy mała zaczęła chodzić do szkoły i miała z czymś problemy to jej mama nie wysłała ją na korepetycje, tylko poszła sama na nie żeby nauczyć się tego materiału i móc sama objaśnić dziewczynce wszystko
rozczuliło mnie to, sama chciałabym być taką mama
Stary 2012-02-04, 20:41   #1761
agunia82
Zakorzenienie

Pumas poszła pw

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 20:43   #1762
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Ja nie chcę tego znieczulenia, jakoś wizja wbijanej igły w kręgosłup przeraża mnie bardziej niż bóle porodowe
mam to samo może mi się zmieni bo już się zaczynam bać
Stary 2012-02-04, 20:46   #1763
kejtigda
Wtajemniczenie

Ja się boję bo mam powiększony biust i one będę chyba wielkości arbuzów Co oznacza skrót mm?

20 minut robilam sobie kolacje. Poszłam do kuchni po łyka coca coli a mój 10 letni pies któremu przez 10 lat to się praktycznie nie zdarzało, w momencie jak weszłam do pokoju kończył ją zjadać
Stary 2012-02-04, 20:48   #1764
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Co oznacza skrót mm?
mleko modyfikowane

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 20:49   #1765
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Zjadłam sobie kisiel i dwie drożdżówki. Babcia TŻ upiekła z powidłem śliwkowym

Cytat:
Tak! Ja znieczulenie tak tak tak!!! Chcę urodzić naturalnie,a jezeli jest możliwośc znieczulenia to yes, please!

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Ja bym chciala. Bolalo strasznie.
Ale ja ide na CC.[COLOR="Silver"]
.
A czemu na CC?
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Dziękuję Ci kochana za tak miłe słowa
Powiem Ci, że jak już zostałam mamą, to znalazłam sobie w tyle siły że wcześniej nie podejrzewałabym siebie o to Wiedziałam, że muszę być silna dla niej. Dlatego co 4h odciągałam pokarm (w szpitalu miałam do dyspozycji pompkę elektryczną)-i im więcej odciągałam tym więcej go było Ale dzięki temu ona wyzdrowiała a ja nie straciłam mleka
Teraz mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. A grunt to zrobić wymaz ok. 35 tc. na obecność streptokoków-na pewno będę Wam o tym przypominać nie raz

Ja bardzo nie chciałam dokarmiać dziecka. Pomogły mi w tym pielęgniarki i położne w szpitalu. Jak dziecko było na oddziale neonatologicznym to karmiły ją sondą albo strzykawką-z moim mlekiem.
Grunt to pozytywne nastawienie
Stary 2012-02-04, 20:49   #1766
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się boję bo mam powiększony biust i one będę chyba wielkości arbuzów Co oznacza skrót mm?

20 minut robilam sobie kolacje. Poszłam do kuchni po łyka coca coli a mój 10 letni pies któremu przez 10 lat to się praktycznie nie zdarzało, w momencie jak weszłam do pokoju kończył ją zjadać
mm - mleko modyfikowane

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 20:54   #1767
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
mam infekcje - katar i temperaturę, a jak rozpoznać że kaszel jest alergiczny?
Suchy i czasem odrywający się. Duszności na które zwykły syrop nie pomaga. U mnie np. największe ataki miałam jak się śmiałam i to szczególnie wieczorem. Jak oglądaliśmy wieczorem komedię to noc z głowy

Z tym, że ty masz temperaturę więc to pewnie infekcja zwykła? Jak ci nie przejdzie to porozmawiaj z internistą czy możliwym jest, aby to była alergia.

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Dziewczyny czy to prawda, że nie powinno się pic dużo herbaty w ciąży bo płód może byc malutki? Ja wypijam do 3 filiżanek dziennie...

Edytowane przez anna99302
Czas edycji: 2012-02-04 o 20:52
Stary 2012-02-04, 20:59   #1768
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu na CC?
Pierwsze tez mialam CC. Zero bolu przy porodzie, szybko dojde do siebie, nie bede sie meczyla w bolach, dziecko tez szybko bedzie mialo porod za soba, w koncu dla nich to tak samo meczace jak dla nas. Krocze w calosci Blizna malutka.
Niby jak bedzie wszystko ok to moge rodzic SN, tak mowil lekarz. Ale moge powiedziec, ze chce CC i kropka. Nikt mnie zmusi

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Dziewczyny czy to prawda, że nie powinno się pic dużo herbaty w ciąży bo płód może byc malutki? Ja wypijam do 3 filiżanek dziennie...
Nie wierze w to
Powiedz to Azjatkom, ktore herbaty pija mnostwo. Nawet zielonej (a przeciez u nas zielona jest niewskazana w ciazy).

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 21:03   #1769
anna99302
Zadomowienie

hmm ja jakoś cc odbieram jako konieczność w przypadku powikłań. jest to normalna w świecie operacja, a chcę przy dzidziusiu działać normalnie od razu.
pewnie będę pluła sobie w brodę przy bólach porodowych ale spróbuję ;-)
Stary 2012-02-04, 21:09   #1770
kejtigda
Wtajemniczenie

Ja po powiększaniu biustu w sensie narkozie doszłam do siebie w mig, więc myślę że takie w kręgosłup to będzie pikuś

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości