|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych włosów.Offtopowo część III.
Cytat:
nooo inaczej zupelnie, nie wiem, młodszą ze względu na sposob pisania ![]() Cytat:
WCALE MNIE NIE KUSZĄ FARBY
|
||
|
|
|
#4952 | ||
|
Zadomowienie
|
kaguya fajny kolorek odrosciku
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4953 |
|
Raczkowanie
|
tez sie podłącze
. zamierzam wrocic do naturalnych głowny problem farbowałam przez rok na czarno .Tak jak poprzedniczki nie nawidze odrostów i boje sie ze nie przetrwam a nie iwem jak wyplowiec czarny.stosuje maseczki z waxa do blondu kolorech schodzi delikatnie i myje przeciwlupierzowym ale to nie to co ma byc
|
|
|
|
#4954 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Blejsia
|
#4955 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 794f4f7fd0b0868ccd574eb97c8ebd94d2e43545_60bea4f1edd75 Czas edycji: 2012-02-03 o 17:49 |
|
|
|
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj minęło mi 5 miesięcy
Clipboard01.jpg |
|
|
|
#4957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4958 |
|
Zadomowienie
|
Ilsa Lund ładny odrost
i nie przesadzaj, aż tak bardzo znowu tej różnicy nie widać
|
|
|
|
#4959 |
|
Zakorzenienie
|
a niech sobie będzie widać, przynajmniej mogę odróżnić swój własny kolor i za przykładem jednej z top modelek jarać się że jest taki ładny
najbardziej mi chyba pomógł na razie skrzyp z pokrzywą i jantar
|
|
|
|
#4960 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
której???
|
|
|
#4961 |
|
Zakorzenienie
|
był taki program na TVN, który miał wyłonić polską top model i jedną z nich przedstawiano jako nieogarniętą i dziecinną, wybierając na wizję tylko teksty w tym stylu
|
|
|
|
#4962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#4963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jak dla mnie prawie niezauważalny, odcienie jedynie coś ukazują ![]() Dawno mnie tu nie było, stale się coś dzieje i jestem zajęta w pozytywnym raczej sensie. Miałam 2 załamki, raz byłam z mamą w sklepie i już chciałam do koszyka włożyć farbę, postałam chwilę i się rozmyśliłam. Drugi raz dzisiaj z TŻ byłam w hipermarkecie i byłam zdecydowana na farbę ale mi nie pozwolił, powiedział że się wyprowadzi i potem mnie pocieszał bo się obraziłam i stałam z nim przy kasie z wielkim naburmuszeniem Przytula mnie, tłumaczy, że to dla mojego dobra a ja i tak nie jestem pewna... Czy z miłości czy po prostu nie chce bym ładnie wyglądała Kupiłam za to szampon eva natura do blondu, z rumiankiem itp. podobno trochę pojaśnia (chodzi mi o farbowańce, odrost mi się podoba, chociaż jest jeszcze mały). Może się jednak ogarnę z tym farbowaniem (na jaśniejszy) i w końcu utwierdzę w tym, że nie wolno i trzeba być silną. To takie dziwne...Podoba mi się raczej mój kolorek, chciałabym mieć całe naturalne ale nienawidzę czekać i to mnie jak taki diabeł nastawia na pofarbowanie na jaśniejszy... ![]() Idę wypić przedostatni kubek drożdży, jutro ostatni i potem przerwa aż do kwietnia albo maja. A międzyczasie CP albo jakiś suplement typowo na włosy. Co polecacie jeśli chodzi o tabletki? Co Wam najbardziej pomogło? ps. dzisiaj mija mi 2 miechy bez farby (szkoda, że kiedyś tam się poddałam...) Edytowane przez anngeli Czas edycji: 2012-02-03 o 22:30 |
|
|
|
|
#4964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie wszyscy chcą żebyś ładnie wyglądała a Ty im takie numery robisz z wkładaniem farby do koszyczka ? Ładnie to tak ? zobaczysz, zajmiesz się myśleniem o czym innym i minie Ci to szybciej ![]() z tabletek polecam Biogarden skrzyp z pokrzywą |
|
|
|
|
#4965 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4966 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że Cię TŻ powstrzymał ja mam podobnie -wczoraj jak stanęłam przed farbami to mnie mój wziął od razu pod ramie i do mnie "idziemy dalej" Nie poddawaj się! Pomyśl jakie potem będą piękne i zdrowe.... odwdzięczą Ci się
|
|
|
#4968 |
|
Konto usunięte
|
Zrobiłam fotki, jednak mam wrażenie, że w rzeczywistości kolor moich kudełków wygląda inaczej. Jak patrzę w lustro widzę poprzeplatany mój popiel z rudym farbowanym. A na zdjęciach raz jest popiel a raz rudy, co inne zdjecie to inny kolor włosów, zawsze nieco przekłamany. Jest duzy plus krótkich wlosów - nie trzeba sie czesac
|
|
|
|
#4969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nojo zazdroszcze Ci juz niedlugo bedziesz miec cale naturalki
|
|
#4970 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
ach! sliczne! i kolorek...mmmhhh
|
||
|
|
|
#4971 |
|
Zadomowienie
|
nojo ha, grunt to widzieć pozytywy
poza tym jeszcze jeden plus - że przy krótkich włosach szybko będziesz mieć całe naturalki co do suplementów to tez jestem ciekawa, co wam pomogło od siebię moge powiedzieć, że brałam belissę i wzmocniły mi się paznokcie ale na włosach jakiejś spektakularnej różnicy nie zauważyłam poza tym kiedyś próbowałam sprzypowity, różne capivity (m.in. ten na włosy) ale tez bez jakiegoś wielkiego ŁAŁ na pewno w jakims stopniu mi te witaminki wzmocniły włosy, ale nie widziałam, żeby np rosły nagle szybciej albo stały się zauważalnie grubsze :P
Edytowane przez Hazel_Eyed Czas edycji: 2012-02-04 o 10:37 |
|
|
|
#4972 | |
|
Rozeznanie
|
anngeli co do tabletek to łykałam już CP, revalid, drożdże w tabletkach i stwierdzam że cp najlepiej wpłynęło na porost, po revalidzie włosy aby przestały wypadać ale porostu szybszego nie było
Cytat:
|
|
|
#4973 |
|
Zadomowienie
|
Anngeli - o rety, widze ze chwiejna jestes. Ale przypomnij sobie, jak ostatnio pisalas, ze upalilas sobie kosmyk wlosow - dla mnie to znak, ze Twoje wlosy juz ledwo zipia... Wiesz co, postaraj sie myslec w ten sposob, ze niezaleznie od koloru wlosow jestes atrakcyjna dziewczyna.
Mi sie wydaje, ze Ty biegasz za jakims idealem i myslisz "z tym odcieniem bede wygladac jeszcze lepiej", ale to nie tak. Jesli chcesz sie lepiej poczuc to zainwestuj moze w jakis ciuch, kosmetyk, kolczyki itp., ale zostaw juz te wlosy bo je zakatujesz na smierc! Lepszy zly odcien niz siano na glowie!!!Nojo - faktycznie, oba zdjecia wygladaja jak zupelnie inne wlosy. Kurcze, ale fajnie! Tez bym z checia ciachnela, ale mi nie pasuje zadna krotka fryzurka. Szkoda, bo chcialabym poczuc juz tylko moje wloski... No i tez sie nie lubie czesac wiec byloby praktycznie...Nojo i Kaguya - mam pytanie, bo zdaje sie, ze obie chcecie zapuszczac - jaki macie plan na "fryzure przejsciowa" pomiedzy krotkimi a dluzszymi wloskami?
|
#4974 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nie chce cieniować, ale nie chce też równej długości, najlepszy będzie bob, taki dłuższy. a dąże do dłuugich włosów |
|
|
|
|
#4975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jestem najstarszą zapuszczającą naturalki ![]() Cytat:
Teraz przypomina mi to o tym, że muszę przestać
|
|
|
#4976 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, mam nadzieję, że mogę się przyłączyć. podczytuję ten wątek już kilka miesięcy, ale dzisiaj postanowiłam się odezwać, bo od paru dni nachodzi mnie ochota na farbę...
![]() Pierwszy raz pofarbowałam włosy ok. 4 lata temu i od tego czasu robiłam to raz w miesiącu- farbowałam na jasny złoty blond, wypłukujący się na żółty. :/ Szczerze to już nawet nie pamiętałam, jaki jest mój naturalny kolor włosów- po zdjęciach i obecnych odrostach widzę, że to coś takiego: http://www.biokap.pl/wp-content/uplo...asny-blond.jpg Na początku października (chyba 6) ostatni raz, jak dotąd zafarbowałam włosy; wypróbowałam nieco ciemniejszy kolor, który teraz wypłukał się na dość naturalny blond, odrosty nie są aż tak widoczne, ale niestety nadal dość krótkie jak na długość moich włosów (ok. 5cm za zapięcie stanika). Byłam pewna, że już nie zafarbuję włosów, ale mam w łazience okropne światło, które pokazuje mi mocno odcinającą się linię między moim naturalnym kolorem włosów, a tym farbowanym. Sama nie wiem co robić, boję się, że coś mnie podkusi w rossmannie czy superpharmie...postaram się na dniach wstawić zdjęcie.
|
|
|
|
#4977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I na dzień dobry: NIE PODDAWAJ SIĘ zamiast kupować farbę kup żarówkę do łazienki poważnie mi TŻ jakiś czas temu robił ciepłe oświetlenie, bo mieliśmy białe i wyglądałam okropnie blado i każdą niedoskonałość było widać na mojej skórze... Światło zmienione i od razu lepiej trzymaj się dzielnie ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- ah i wrzuć fotkę
|
|
|
#4978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj sie mocno z nami i lapki z daleka od farb![]()
|
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już nie mogę patrzeć na te moje strzępy
). I po co mi było tyle lat farbowania -by doprowadzić się do takiego stanu Na dodatek wanna dziś była pełna włosów myślałam, że już mi nie lecą a to jednak złudzenie, bo myłam głowę pod prysznicem w ostatnim czasie na szczęście (albo i nieszczęście!) nie z cebulkami tylko pomałańce -ale nawet 12-centymetrowe ![]() z tego wszystkiego pójdę chyba w piątek podciąć końcówki (a miałam chodzić co 2 miechy by zapuścić ) -może to mi trochę poprawi humor.---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Ilsa Lund -> mam nurtujące pytanie: co to za stworek w Twoim avku? ![]() Dziewczyny, macie jakieś zdjęcia, które są dla was motywacją i efektem, który chcecie osiągnąć???
|
|
#4980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na zdjeciach wcale nie wygladaja na zniszczone....a jak ma sie Twoja pielegnacja?
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.

i aktualna długość
sorki, za słabą jakość. A jakby ktoś chciał przypomnieć sobie jaki kolor był po farbowaniu to zdjęcie jest w mojej galerii. Zdałam sobie sprawę, że kolor zszedł prawie całkowicie
ale jakoś i tak nie mam ochoty go farbować -jest ok
włosy są krótkie(przed brode) koleżanka wysuszy mi je na szczotke i chcę wpleść opaskę
.Tak jak poprzedniczki nie nawidze odrostów i boje sie ze nie przetrwam a nie iwem jak wyplowiec czarny.stosuje maseczki z waxa do blondu kolorech schodzi delikatnie i myje przeciwlupierzowym ale to nie to co ma byc
13.03.2008

najbardziej mi chyba pomógł na razie skrzyp z pokrzywą i jantar

właśnie wszyscy chcą żebyś ładnie wyglądała a Ty im takie numery robisz z wkładaniem farby do koszyczka ? Ładnie to tak ? 

Na zdjeciach wcale nie wygladaja na zniszczone....a jak ma sie Twoja pielegnacja?