|
|
#1801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III
Cytat:
|
|
|
|
|
#1802 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1803 |
|
Wtajemniczenie
|
Poza jedzeniem to w sumie nie mam złych doświadczeń, najważniejsze jest serce do ludzi i obsługa
A co do baby shower moje koleżanki ze studiów to wymyśliły, jestem pierwszą ciężarną w towarzystwie wszystkich moich koleżanek więc jakby to ująć wzbudzam zainteresowanie pozytywne bo każda jest ciekawa itp i każda coś jak znajdzie to kupuje A na baby shower chce zrobić też małą listę prezentów takich większych w sensie jakaś wanienka itp bo bedzie spora impreza więc myślę że mogą się złożyć
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet siedząc w kolejce do gina, każda z babek w ciąży zapiera się, że tu nie urodzi...
Jedyny minus jest taki, że TŻ nie ma samochodu, więc jak coś, to będzie musiał do mnie jeździć autobusem
|
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
A nie pisałam Wam-moja koleżanka dziś urodziła synka-tu w Edynburgu. Fajnie im się ułożyło, bo już mają dwie córeczki
Nie wiem o której urodziła, ale wieczorem jak tż (w zupełnie innej sprawie) dzwonił do jej męża to się okazało, że mama i dziecko są już w domu![]() Także jeśli u mnie nie pojawi się nic nieprzewidzianego, to powinnam max na drugi dzień po porodzie być już w domu
|
|
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
ale dostalam energii na sam koniec dnia.
posprzatalam kuchnie tak na picus w szafkach i w ogole i gotuje rosol
|
|
|
|
#1807 | |
|
Zadomowienie
|
KOSZMAR!!!
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- O jaaaa a ja jutro mam jechać do firmy od rana.....ale mi się nie chce! mam kupę papierkowej roboty do nadrobienia.... jechać czy nie jechać? jak myślicie? |
|
|
|
|
#1808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1809 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi powoli wraca energia, ostatni miesiąc praktycznie przespałam
Teraz leże przed kompem i oglądam skazani na shawshank
|
#1810 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zdążysz zrobić w poniedziałek
|
||
|
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja idę spać, bo rano musimy wstać wcześniej-wybieramy się rodzinnie na car boot (tę wyprzedaż garażową)
![]() Buziaki i do jutra ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
![]() Dlatego tym bardziej mnie cieszy, że 4 najbliższe niedziele mój mąż ma wolne
|
|
|
|
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle u mnie jest ginekolog, który tak spaprał mojej mamie nadżerkę, że przez złe leczenie doprowadził ją do raka szyjki macicy. Ja miałam wtedy 13 lat, mój brat 12, a siostra 3 latka. Mama wychowuje nas sama i nie ma pomocy od nikogo. Na szczęście udało jej się trafić na fajnego ginekologa w Rzeszowie, który ją uratował. Powiedział, że jeżeli po pierwszej chemii mama sama nie wejdzie na 1 piętro, to nie przeżyje. Zaparła się i jest teraz z nami Poszła kiedyś do tego gina zapytać co by zrobił jeżeli ona by umarła, czy zaopiekowałby się nami... Nawet jej nie przeprosił...
|
|
|
|
|
#1813 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1815 |
|
Wtajemniczenie
|
Przykre że są tacy lekarze
Ja mam wspaniałą panią dr, co prawda ciut nadgorliwą, w sensie musiałam robić tysiace badań itp ale przynajmniej czuje że się naprawdę martwi. Chodzę do niej prywatnie więc niestety to często ma wpływ, ale wolę płacić niż trafiać na takich gburów
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
no ja ogolnie tez nie mam sily na nic i dlatego jestem w ciezkim szoku skad ta enegia u mnie zwlaszcza o tej porze :P
|
|
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
Posprzątałam w szufladzie i schowałam wszystkie moje kosmetyki
|
|
|
|
#1818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), ale już rzuciło mi się w oczy kilka różnic. Np w PL praktykuje się coś takiego, jak 'wyprawka do szpitala' (a w niej nie tylko rzeczy typu wkłady poporodowe, pieluchy czy majtki jednorazowe, ale czasem też jakieś artykuły spożywcze (woda, biszkopty) , kosmetyki dla niemowląt itd.Tu idąc na porodówkę masz mieć ze sobą jedną rzecz: Mutterpass (to taki 32 stronicowy zeszycik, chyba odpowiednik polskiej karty ciąży). Koniec! Majtki jednorazowe, wkłady i majtki poporodowe wszelkiego typu i rozmiaru, napoje, kosmetyki, laktatory, ubranka dla dziecka, pampersy- wszystko jest w szpitalu. W ilościach hurtowych, w dobrym gatunku i za darmo. Jedzenie? nie wiem, czy tak jest wszędzie, ale w dwóch szpitalach, które mam na oku, świeżo upieczone mamuśki dostają coś w rodzaju karty dań (jak w restauracji, tylko uboższa - 3-4 zestawy obiadowe do wyboru) i wskazujemy, na co mamy ochotę. Śniadania i kolacje w formie szwedzkiego bufetu. Sale poporodowe są maksymalnie dwuosobowe, a przedporodowe - jednooosobowe (łóżko, fotel, tv, łazienka z wanną). Znieczulenie, poród rodzinny, rodzenie w wodzie, jakieś naturalne środku wspomagania porodu, jak akupunktura, aromaterapia itd - wszystko gratis. Wybierasz sobie też "swoją" położną (naturalnie nie w chwili porodu, ale najlepiej kilka tygodni przed nim) - to osoba, która jest z tobą cały czas, która, jeśli nie władasz niemieckim, zna twój język ojczysty (są listy położnych z wyszczególnieniem która w jakim języku mówi) i która do 14 razy po powrocie do domu składa ci wizyty domowe (oczywiście, jeśli chcesz) i pomaga ![]() A jeśli chodzi o sprzęt - to NIE MAM POJĘCIA ![]() Tak więc różnic jest sporo - te, które opisałam, znam tylko z opowieści dwóch koleżanek, teściówki i ze stron www szpitali, a pewnie jak przyjdzie co do czego, to i na własnej skórze się przekonam o niespodziankach ![]() Zresztą samo prowadzenie ciąży chyba też wygląda trochę inaczej, choć widzę, że i w Polsce - co lekarz czy ośrodek, to nieco inne metody
|
|
|
|
|
#1819 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehh i zaczęły mi się mdłości
![]() Depoison... to brzmi jak opis SPA Zazdroszczę
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
Soleilka, czy Ty piszesz o szpitalu w Tbg?
|
#1821 |
|
Zadomowienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=yXBIi...eature=related
fajnie pokazane
|
|
|
|
#1822 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla koleżanki i faktycznie szybciutko!Cytat:
![]() Cytat:
Weszłam, żeby na dobranoc napisać Wam, że zjadłam pierogi leniwe z cukrem TŻ zrobił - jego ulubione A teraz - bezczelny- przyniósł mi pianki.Dobrej nocki |
||||||
|
|
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to rzeczywiście różnice są ogromne...Chciałabym rodzić w takich warunkach jak opisałaś |
|
|
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
o matko, to jestem w szoku, bo jeszcze niedawno gadałam z koleżanką, która tam rodziła i w sumie nie narzekała, a podobno akurat szpital tam polecany jako lepszy ze wszystkich w okolicy. Mówisz że Nowa Dęba lepsza? Trzeba zapamiętać, jakby się zdarzyło rodzić gdybym u rodziców akurat była (odpukać)
|
#1825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.zoznowadeba.ires.pl/19450/19450/art3543.html
|
|
|
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
O znalazłam, co trzeba do tego szpitala, który wybrałam
Wydaje mi się, że mało wołają ![]() Dokumenty:
Rzeczy osobiste:
|
|
|
|
#1828 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
całe szczęście że Twoja mama trafiła na dobrego gina!Cytat:
![]() ratowałam się mandarynkami ![]() Dobranoc Mamuśki |
||
|
|
|
#1829 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a po CC też trzeba te jednorazowe majtki itp czy nie ma potrzeby? Dobrze ze jeszcze tyle czasu mam, nawet nie wiedzialam ze jest taka lista
Ja się ratuje herbatką z imbirem, ale to męczące bo chce spać a nie wiem czy nie będę musiała lecieć do toalety ;/ Dobranoc
|
#1830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.

A na baby shower chce zrobić też małą listę prezentów takich większych w sensie jakaś wanienka itp bo bedzie spora impreza więc myślę że mogą się złożyć
Nie wiem o której urodziła, ale wieczorem jak tż (w zupełnie innej sprawie) dzwonił do jej męża to się okazało, że mama i dziecko są już w domu

Teraz leże przed kompem i oglądam skazani na shawshank
), ale już rzuciło mi się w oczy kilka różnic. Np w PL praktykuje się coś takiego, jak 'wyprawka do szpitala' (a w niej nie tylko rzeczy typu wkłady poporodowe, pieluchy czy majtki jednorazowe, ale czasem też jakieś artykuły spożywcze (woda, biszkopty) ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

TŻ zrobił - jego ulubione