Półroczna Magda porwana w Sosnowcu! - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-04, 23:42   #2521
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Tak serio mnie to rusza, bo w mojej rodzinie są osoby ze służb mundurowych i w przypadku wszystkich totalnie nieuzasadnionych przypadków: żartów z bombą w centrum handlowym, poszukiwań czegoś co nie istnieje, są stawiane na nogi w środku nocy i wzywane do pomocy, przeszukiwania i tak dalej i tak dalej. To ich praca, owszem, ale chyba można odczuć irytację. Czy aby nie można? I koszta takich akcji są ważne, bo ludzie chyba nie mają świadomości że to nie są jaja. Jak coś idzie z kasy państwowej to jest wspólne i nikt nie czuje się odpowiedzialny.
No mnie w obliczu takiej tragedii te koszta w ogóle nie ruszają. I biedni policjanci, którzy musieli ruszyć doopki na mrozek też nie.

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

"Gdzieś pisali, ze zaskaldanie fałszywych zeznań jej nie obciążą, bo jest oskarżona w sprawie."
Cytat:
***luna, bo kary się na siebie nie nakładają w Polskim prawie.
.
Nie do tej wypowiedzi się tu odniosłaś?

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
Napisane przez pavett Pokaż wiadomość
A

A ty uważasz że jej zachowanie jest dobre?
Uważam, że jeśli jest tak jak mówi(że dziecko jej wypadło) to to jest ogromna tragedia i szkoda mi jej, szkoda że jej pierwszym odruchem nie było dzwonić na pogotowie, ale ludzie, gdy spanikują różne dziwne czynności wykonują, bardzo głupie czasem i tak mogło być w tym przypadku.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 23:44   #2522
201604181004
Konto usunięte

No tak ale składanie fałszywych zeznań tj wprowadzanie w błąd i wymyślenie historii o porwaniu, ma się nijak do nieprzyznania... Z twojej wypowiedzi wynika że trudno by kogoś sądzono za to że się nie przyznał do czegoś czego nie popełnił, a ona nie tyle co się nie przyznała tylko celowo wprowadzała w błąd. Teraz się rozumiemy?:P

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
No mnie w obliczu takiej tragedii te koszta w ogóle nie ruszają. I biedni policjanci, którzy musieli ruszyć doopki na mrozek też nie.
Nie biedni policjanci tylko tysiące osób było postawione totalnie na nogi, w tym wielu wolontariuszy. Jako osoba która swego czasu włożyła dużo energii w poszukiwania zaginionej osoby to by mnie chyba krew zalała że tak mnie ktoś robił w jajo.
I koszta mnie ruszają. Po prostu.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 23:50   #2523
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olasia99 Pokaż wiadomość
Dziwi mnie wasza reakcja na temat zniczy i maskotek w miejscu znalezienia Madzi. Ani internetowych zniczy, ani realnych nie można zostawiać. Ktoś napisał, że ciekawe kto to będzie sprzątał. A kogo to teraz obchodzi?? Stała sie tragedia, potworna tragedia i łezka w oku mi się kręci, jak widzę wszystkie te znicze, maskotki. Jak dla mnie nie jest to szopka, to okazanie szacunku tragicznie zmarłemu dziecku. I jest to na swój sposób piękne okazanie szacunku. Widziałam zdjęcia, jak ludzie tam płaczą, modlą się... Czy to źle? Pewnie, że źle, najlepiej siedzieć na dupie przed komputerem i wyzywać matkę od suk, życzyć jej śmierci
pięknym okazaniem szacunku nie jest pisanie bzdurnych karteczek w stylu - bla bla POTWÓR;
przychodzenie tam z psami na smyczy (!) ''tee Zośka, biorę psa na spacer, przy okazji podskoczymy w tamto miejsce", sorry, chyba inaczej pojmujemy okazywanie szacunku.
jak dla mnie to cyrk przed kamerami, a ludzie celowo tam idą, żeby zobaczyć na własne oczy mur i warunki, w jakich zwłoki leżały do wczoraj. to typowe zachowania stadne, jak w przypadku wspomnianych wypadków - w momencie robi się zbiegowisko gapiów.
pomodlić można się w domu, o wiele więcej to pożytku przyniesie.

'' najlepiej siedzieć na dupie przed komputerem'' -> a Ty co dziś zrobiłaś dla świata, by był lepszy?
Stary 2012-02-04, 23:51   #2524
gramwzielone
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
I za to ją kwalifikujesz jako potwora, tak? Nie mam słów...
A ja nie powiedziałam, że o zabójstwo ją oskarżasz, tylko zapytałam.
Ja ją kwalifikuję. Magda Magdy TO POTWÓR I BESTIA W LUDZKIEJ SKÓRZE i właśnie dla takich ludzi powinna zostac przywrócona kara śmierci, w jej przypadku przez powieszenie bo szkoda dla niej zastrzyku.

Zbyt długo i starannie to obmyślała żeby nazwać to szokiem. Nie wnikając już w to, że ja osobiście wątpię w to że Magda "wypadła" jej z kocyka zwłaszcza po informacji że w kłótni rozbiła głowę o futrynę mężowi, to uważam, że tylko potwór nie człowiek w takiej sytuacji wyrzuci dziecko jak śmiecia na taki mróz nie wzywając dla niego pomocy. Tylko potwór nie człowiek, nie matka, zostawi swoje dziecko w niepochowane tak by dzikie zwierzęta rozszarpały ciało i ślad po nim zaginął.
gramwzielone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 23:51   #2525
Muszka Owocowka
Raczkowanie

Ja myślę, że ojciec brał w tym udział bo wiadomo, że ona pchała już pusty wózek, szła centrum miasta kamery na mieście ją złapały i "porwanie" było około 18, więc ona nie mogła już z ciałem jechać ukryć zwłoki bo byłoby wiadomo, że zjechała z kursu czy zajęłoby jej to bardzo dużo czasy bo jednak 2 km w dwie strony (bo ukryła te zwłoki w odległości 2 km od mostku na którym miało być porwanie tak?? bo już nie wiem czy mi sie nie pomieszało z nadmiaru info) to prawie godzina...

1. Coś się dzieje w domu, Magda umiera.
2. Ojciec bierze ciało, pakuje w coś i wychodzi z kolegą (kolega nie musi o niczym wiedzieć, ojciec wezwał go specjalnie żeby mieć alibi że nie bylo go w domu)
3. Mamuśka wyjezdza z pustym wózkiem i jedzie dłuższą drogą w takich miescach żeby kamery ją chwyciły żeby nie było w stosunku niej podejrzeń, żeby policja na bank myślała, że w wózku było dziecko, a ona bała się że ktoś ją śledzi.
4. Tatuś kupuje to co ma kupić (następne alibi), idzie z torbą i ukrywa zwłoki.
5. Ona dzwoni gdzie jest, on wraca do domu jak nigdy nic i wstawia na FB filmik - trop że jest w domu, dla policji.
6. Chwile później jest "porwanie".

Normalnie nie bawie się w takie analizy ale intryguje mnie jedno - kiedy oni ukryli te zwłoki?!
Bo ona musiała mieć pusty wózek, przecież dlatego powiedziała prawdę jak Rutkowki powiedział że są świadkowie co widzieli pusty wózek...

Nie mogła z dzieckiem w wózku wyjechać od razu policja by się kapnęła że bardzo dużo czasu by jej to zajęło po nagraniach z kamer i godzienie zgłoszenia porwania.

Edytowane przez Muszka Owocowka
Czas edycji: 2012-02-04 o 23:55
Muszka Owocowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 23:52   #2526
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
pięknym okazaniem szacunku nie jest pisanie bzdurnych karteczek w stylu - bla bla POTWÓR;
przychodzenie tam z psami na smyczy (!) ''tee Zośka, biorę psa na spacer, przy okazji podskoczymy w tamto miejsce", sorry, chyba inaczej pojmujemy okazywanie szacunku.
jak dla mnie to cyrk przed kamerami, a ludzie celowo tam idą, żeby zobaczyć na własne oczy mur i warunki, w jakich zwłoki leżały do wczoraj. to typowe zachowania stadne, jak w przypadku wspomnianych wypadków - w momencie robi się zbiegowisko gapiów.
pomodlić można się w domu, o wiele więcej to pożytku przyniesie.

'' najlepiej siedzieć na dupie przed komputerem'' -> a Ty co dziś zrobiłaś dla świata, by był lepszy?
Ale byli też ludzie, którzy poszli tam z szacunku i o nich właśnie piszę.
Zbieg okoliczności, wierz czy nie, ale akurat dzisiaj dałam kanapkę bezdomnemu
Stary 2012-02-04, 23:52   #2527
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
No tak ale składanie fałszywych zeznań tj wprowadzanie w błąd i wymyślenie historii o porwaniu, ma się nijak do nieprzyznania... Z twojej wypowiedzi wynika że trudno by kogoś sądzono za to że się nie przyznał do czegoś czego nie popełnił, a ona nie tyle co się nie przyznała tylko celowo wprowadzała w błąd. Teraz się rozumiemy?:P

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Nie biedni policjanci tylko tysiące osób było postawione totalnie na nogi, w tym wielu wolontariuszy. Jako osoba która swego czasu włożyła dużo energii w poszukiwania zaginionej osoby to by mnie chyba krew zalała że tak mnie ktoś robił w jajo.
I koszta mnie ruszają. Po prostu.
JA wiem o co Ci chodzi, ale co niby miała powiedzieć? Że dziecko ot tak zniknęło, ona nic o tym nie wie? Wprowadzała w błąd by nie nakierować na siebie podejrzeń, nie złożyła na inną osobę więc nie może być za to ukarana.

A mnie nie. Ani koszta, ani wolontariusze, ani policja.

Stary 2012-02-04, 23:55   #2528
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Ja nei wiem jak ty cokolwiek wiesz, skoro nic prócz smierci dziecka i udziału (jakiegoś, ale niewiadomo jakiego) matki w tej śmierci.

Nic nie zostalo jeszcze potwierdzone i ustalone. No chyba, że dla ciebie wiadomości TVNu to fakty.
a tego,że matka wiedziała,gdzie leży ciało dziecka to nie są fakty? to mit?

przestań kręcić się wokół ogona,bo ona wiedział ,gdzie leży jej dziecko przykryte jak śmiec liśćmi.
wiedziała,że nie żyje,a celowo wprowadzała w błąd ludzi.
czy jej wystapienia to spreparowane fakty przez TVN,czy matka była podstawiona,a może to ŻMUDA -TRZEBIATWOSKA GRAŁA ROLĘ MATKI ?
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 23:56   #2529
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez gramwzielone Pokaż wiadomość
Ja ją kwalifikuję. Magda Magdy TO POTWÓR I BESTIA W LUDZKIEJ SKÓRZE i właśnie dla takich ludzi powinna zostac przywrócona kara śmierci, w jej przypadku przez powieszenie bo szkoda dla niej zastrzyku.

Zbyt długo i starannie to obmyślała żeby nazwać to szokiem. Nie wnikając już w to, że ja osobiście wątpię w to że Magda "wypadła" jej z kocyka zwłaszcza po informacji że w kłótni rozbiła głowę o futrynę mężowi, to uważam, że tylko potwór nie człowiek w takiej sytuacji wyrzuci dziecko jak śmiecia na taki mróz nie wzywając dla niego pomocy. Tylko potwór nie człowiek, nie matka, zostawi swoje dziecko w niepochowane tak by dzikie zwierzęta rozszarpały ciało i ślad po nim zaginął.
Boję się takich ludzi jak Ty i uważam że to właśnie was się powinno zamykać. Sorry za ostre słowa, ale takie są właśnie moje odczucia.

Stary 2012-02-04, 23:57   #2530
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
JA wiem o co Ci chodzi, ale co niby miała powiedzieć?
o_O wszystko inne poza zmyślaniem że ktoś porwał dziecko, ludzie, oni stworzyli nawet rysopis tej osoby portret psychologiczny a rodzina mówiła że ów mężczyzna kręci się po ulicy Racławickiej bo tam go widują - naprawdę dla ciebie nie mogła powiedzieć nic innego?
Stary 2012-02-05, 00:00   #2531
Muszka Owocowka
Raczkowanie

Cytat:
Boję się takich ludzi jak Ty i uważam że to właśnie was się powinno zamykać. Sorry za ostre słowa, ale takie są właśnie moje odczucia.
Hmmm a wyobraź sobie sytuację, że poślizgniesz się w domu lub ktoś cię przez przypadek uderzy drzwiami i ty tracisz przytomność. Zamiast wezwać pogotowie rodzina zakopuje cię w ogródku bo stwierdzają zgon.
Myślisz, że jaką karę powinni ponieść??
Stary 2012-02-05, 00:04   #2532
sally
Rozeznanie

Cytat:

sorry za atak śmiechu, ale takie jest właśnie moje odczucie po tym co napisałaś
Stary 2012-02-05, 00:05   #2533
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
a tego,że matka wiedziała,gdzie leży ciało dziecka to nie są fakty? to mit?

przestań kręcić się wokół ogona,bo ona wiedział ,gdzie leży jej dziecko przykryte jak śmiec liśćmi.
wiedziała,że nie żyje,a celowo wprowadzała w błąd ludzi.
czy jej wystapienia to spreparowane fakty przez TVN,czy matka była podstawiona,a może to ŻMUDA -TRZEBIATWOSKA GRAŁA ROLĘ MATKI ?
Nie wiem jak ci to napisać, zebyś w końcu zrozumiała.
Matka pwoiedziała (dwa razy zresztą), gdzie znajduje się cialo dziecka.
I to jest fakt.
Teraz nalezy ustalić skąd wiedziała. Czy wiedziała, bo z kims na ten temat rozmawiała; bo ktoś jejpowiedział czy może dlatego, że tam wlasnie dziecko zostawiła.
Jak na razie to, że ona to ciało tam zaniosla to sa kwestiejeszcze nie potwierdzone.

Telewizja podajeinformacje w określony sposób: zazwyczaj taki, by przyciagnąć telewidza. I by to uzyskać uzywa określonego języka i sposoby przekazu.

I z łaski swojej przestań krzyczeć.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 00:06   #2534
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Muszka Owocowka Pokaż wiadomość
Hmmm a wyobraź sobie sytuację, że poślizgniesz się w domu lub ktoś cię przez przypadek uderzy drzwiami i ty tracisz przytomność. Zamiast wezwać pogotowie rodzina zakopuje cię w ogródku bo stwierdzają zgon.
Stary 2012-02-05, 00:10   #2535
Muszka Owocowka
Raczkowanie

Cytat:
I to jest fakt.
Teraz nalezy ustalić skąd wiedziała. Czy wiedziała, bo z kims na ten temat rozmawiała; bo ktoś jejpowiedział czy może dlatego, że tam wlasnie dziecko zostawiła.
Jak na razie to, że ona to ciało tam zaniosla to sa kwestiejeszcze nie potwierdzone.

Telewizja podajeinformacje w określony sposób: zazwyczaj taki, by przyciagnąć telewidza. I by to uzyskać uzywa określonego języka i sposoby przekazu.

No właśnie własnie właśnie ja cały czas o tym bo ona wcale nie musiała zanieść tam ciała. Nic mi się w tej histroii nie zgadza...
Stary 2012-02-05, 00:10   #2536
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
I to jest fakt.

nie krzyczę,tylko podkreśliłam nazwisko aktorki dużymi literami.

tiaaa,jasne,matka jest ofiarą i dowiedziała się z TV o miejscu.a jej rzekome przyznanie się to też gra,pewnie ją zmusili .

mam nadzieję,że ukarzą ją w adekwatny sposób jak bawiła się kosztem innych.zrobiła z tego medialną sprawę i dla przykładu ukarzą ją solidnie i medialnie .

jak to mówią;kto kopie doły ten sam w nie wpada
Stary 2012-02-05, 00:12   #2537
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
o_O wszystko inne poza zmyślaniem że ktoś porwał dziecko, ludzie, oni stworzyli nawet rysopis tej osoby portret psychologiczny a rodzina mówiła że ów mężczyzna kręci się po ulicy Racławickiej bo tam go widują - naprawdę dla ciebie nie mogła powiedzieć nic innego?
To zależy.
nie można obciążać innej osoby, składać fałszywe zeznania w celu ratowania siebie - można
No a niby co mogła powiedzieć? Z tego co zrozumiałam sama Katarzyna nie oskarżała konkretnej osoby.
Cytat:
No słuchaj jeśli oni stwierdzają zgon, bo naprawdę są przekonani że nie żyję to dlaczego mam ich traktować jak morderców? Może i powinni za to ponieść karę, ale na pewno nie jakąś niebotycznie wysoką. Powinni jąponieść za brak rozsądku, a nie za to że są jakimiś zwyrodnialcami, bo mnie nie ratowali.
Tylko że tu mówimy o matce w niezbyt dobrym stanie psychicznym i ja się zastanawiam jaki był powód tego, że wyniosła to dziecko a nie zgłosiła? Bo jakiś musiał być i on wg mnie decyduje o rozmiarze winy.
Także to trochę inna sytuacja niż rodzina, która stwierdzi zgon i mnie zakopie w ogródku. Dlaczego mnie zakopali? Bo nie mieli kasy na pogrzeb na cmentarzu czy chcieli kasę wyłudzić z firmy ubezpieczeniowej?
Powody dla których Katarzyna to zrobiła były zapewne całkiem inne.

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Cytat:
Napisane przez sally Pokaż wiadomość
sorry za atak śmiechu, ale takie jest właśnie moje odczucie po tym co napisałaś
Może takie być, ale ja się naprawdę boję ludzi tak przepełnionych nienawiścią.

Stary 2012-02-05, 00:12   #2538
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
To zależy.
nie można obciążać innej osoby, składać fałszywe zeznania w celu ratowania siebie - można
No a niby co mogła powiedzieć? Z tego co zrozumiałam sama Katarzyna nie oskarżała konkretnej osoby.

No słuchaj jeśli oni stwierdzają zgon, bo naprawdę są przekonani że nie żyję to dlaczego mam ich traktować jak morderców? Może i powinni za to ponieść karę, ale na pewno nie jakąś niebotycznie wysoką. Powinni jąponieść za brak rozsądku, a nie za to że są jakimiś zwyrodnialcami, bo mnie nie ratowali.
Tylko że tu mówimy o matce w niezbyt dobrym stanie psychicznym i ja się zastanawiam jaki był powód tego, że wyniosła to dziecko a nie zgłosiła? Bo jakiś musiał być i on wg mnie decyduje o rozmiarze winy.
Także to trochę inna sytuacja niż rodzina, która stwierdzi zgon i mnie zakopie w ogródku. Dlaczego mnie zakopali? Bo nie mieli kasy na pogrzeb na cmentarzu czy chcieli kasę wyłudzić z firmy ubezpieczeniowej?
każdy człowiek ma prawo do godności i szacunku,dlatego powinien byc godnie pochowany ,a nie zakopany jak śmieć pod balkonem
Stary 2012-02-05, 00:18   #2539
Muszka Owocowka
Raczkowanie

Cytat:
To zależy.

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Może takie być, ale ja się naprawdę boję ludzi tak przepełnionych nienawiścią.
1. Rodzina nie może stwierdzić zgonu bo po prostu musi to zrobić lekarz.
2. Należy ratować tą osobę, mimo że nie ma oznak życia reanimować.
3. Należy wezwać pogotowie.
4. To się nazywa nieudzielenie pomocy (już po raz kolejny ci to kolejna osoba tu tłumaczy ufffff).
5. Takie ukrywanie zwłok i zacieranie sladów to przestępstwo i zbeszczeszczenie zwlok.
6. Ona jest w normalnym stanie psychicznym, zdrowa i w pełni władz umysłowych.
7. To co pogrubiłam - nie mam komentarza rozwaliłaś mnie na łopatki
Stary 2012-02-05, 00:18   #2540
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
każdy człowiek ma prawo do godności i szacunku,dlatego powinien byc godnie pochowany ,a nie zakopany jak śmieć pod balkonem
Może i tak, ja nie przywiązuję dużej wagi do tego typu rzeczy. Może i to nie przystoi, ale nie na tyle by kogoś nazywać potworem.

Stary 2012-02-05, 00:20   #2541
Muszka Owocowka
Raczkowanie

Cytat:

tiaaa,jasne,matka jest ofiarą i dowiedziała się z TV o miejscu.a jej rzekome przyznanie się to też gra,pewnie ją zmusili .

mam nadzieję,że ukarzą ją w adekwatny sposób jak bawiła się kosztem innych.zrobiła z tego medialną sprawę i dla przykładu ukarzą ją solidnie i medialnie .

Jeszcze niech jej kwiatka kupią biednej mamusi co ponad tydzień się za nasze podatki bawiła. W międzyczasie mały horror w kinie dla odstresowania;P
Stary 2012-02-05, 00:22   #2542
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
1. Rodzina nie może stwierdzić zgonu bo po prostu musi to zrobić lekarz.
2. Należy ratować tą osobę, mimo że nie ma oznak życia reanimować.
3. Należy wezwać pogotowie.
4. To się nazywa nieudzielenie pomocy (już po raz kolejny ci to kolejna osoba tu tłumaczy ufffff).
5. Takie ukrywanie zwłok i zacieranie sladów to przestępstwo i zbeszczeszczenie zwlok.
6. Ona jest w normalnym stanie psychicznym, zdrowa i w pełni władz umysłowych.
7. To co pogrubiłam - nie mam komentarza rozwaliłaś mnie na łopatki
1.Wiem
2.Wiem
3.Wiem
4. Wiem, naprawdę nie musisz mi tego tłumaczyć
5. Zależy kto to robi.
6. Nie, tego że jest w normalnym stanie psychicznym nie możesz orzec, bo to nie jest równoznaczne z poczytalnością.
7. Tak, zdarzają się takie przypadki. Nie wiedziałaś?

Co mnie zawsze ciekawiło, może jakaś psycholog się wypowie, jak się bada poczytalność w tyle dni(czasem miesięcy, lat) po zdarzeniu?

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2012-02-05 o 00:27
Stary 2012-02-05, 00:25   #2543
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
5. Zależy kto to robi.
o_O no nie bardzo zależy, nikt nie ma do tego prawa o_O
Stary 2012-02-05, 00:26   #2544
sally
Rozeznanie

Cytat:
Może i tak, ja nie przywiązuję dużej wagi do tego typu rzeczy. Może i to nie przystoi, ale nie na tyle by kogoś nazywać potworem.

stosowne było by dodać z twojej strony "moim skromnym zdaniem"

skoro tak "pouczasz " wytrwale niektóre z nas
Stary 2012-02-05, 00:29   #2545
livin
Raczkowanie

[QUOTEJa ją kwalifikuję. Magda Magdy TO POTWÓR I BESTIA W LUDZKIEJ SKÓRZE i właśnie dla takich ludzi powinna zostac przywrócona kara śmierci, w jej przypadku przez powieszenie bo szkoda dla niej zastrzyku.

Zbyt długo i starannie to obmyślała żeby nazwać to szokiem. Nie wnikając już w to, że ja osobiście wątpię w to że Magda "wypadła" jej z kocyka zwłaszcza po informacji że w kłótni rozbiła głowę o futrynę mężowi, to uważam, że tylko potwór nie człowiek w takiej sytuacji wyrzuci dziecko jak śmiecia na taki mróz nie wzywając dla niego pomocy. Tylko potwór nie człowiek, nie matka, zostawi swoje dziecko w niepochowane tak by dzikie zwierzęta rozszarpały ciało i ślad po nim zaginął. ][/QUOTE] Witamy w dobie stawiania diagnoz przez internet, ja nie wiem po co generalnie sądownictwo i jakiekolwiek służby skoro kazdy wie lepiej co zrobić.
Przeraża mnie to co czytam, a podobno cywilizowani ludzie po świecie chodzą. Ja Ci dziewczyno dam dobrą rade prosto z serca - weź się zajmij swoim życiem, uspokój się, nie wiem film jakiś obejrzyć i na boga nie zabieraj już głosu w tej sprawie, póki nie zaczniesz trzeźwo myśleć.
livin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 00:30   #2546
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
o_O no nie bardzo zależy, nikt nie ma do tego prawa o_O
Ten, kto może być oskarżony o przestępstwo może, bo za to nie zostanie ukarany.
Chyba nie oczekujesz od kogoś kto zabił/spowodował nieumyślnie śmierć, że położy te zwłoki pod swoim domem z napisem "To moja wina"?

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2012-02-05 o 00:32
Stary 2012-02-05, 00:30   #2547
Muszka Owocowka
Raczkowanie

Cytat:
1.Wiem
2.Wiem
3.Wiem
4. Wiem, naprawdę nie musisz mi tego tłumaczyć
5. Zależy kto to robi.
6. Nie, tego że jest w normalnym stanie psychicznym nie możesz orzec, bo to nie jest równoznaczne z poczytalnością.
7. Tak, zdarzają się takie przypadki. Nie wiedziałaś?
Musze sobie piwko strzelić bo na trzeźwo po prostu ciebie nie ogarniam
Dziewczyno nieudzielisz pomocy - masz sprawę w sądzie.
Była poczytalna już stwierdzili dzisiaj.

A do tego twojego tekstu o grzebaniu ludzi... Po prostu mnie śmieszy jak ty usprawiedliwiasz matkę czepiając się takich skrajnych i nie mających wogóle związku ze sprawą przykładów. Do matki ukrywającej zwłoki dziecka które zabiła (umyślnie czy nie) porównujesz ludzi grzebiących zmarłych bo nie mają pieniędzy czy chcą wyłudzić pieniądze... Lepszego przykładu nie było??
Stary 2012-02-05, 00:33   #2548
201604181004
Konto usunięte

ciri15 ja o chlebie ty o niebie. Moralnie jest to niedopuszczalne i o to mi chodzi.
Stary 2012-02-05, 00:36   #2549
***luna
Zakorzenienie

Cytat:

Witki mi do ziemi opadły, bo rozumiem,że niczego nie zrozumiałaś z tego co napisałam.

Jak grochem o ścianę.
Trudno.

---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:33 ----------

Cytat:
ciri15 ja o chlebie ty o niebie. Moralnie jest to niedopuszczalne i o to mi chodzi.
drabineczko prawnie a moralnie to sa dwie różne sprawy.
Z moralnego punktu widzenia też sprawa nie jest taka oczywista i czarno-biała, chociaż wiadomo, że zabicie człowieka jest czynem zlym i potępianym.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 00:38   #2550
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Z moralnego punktu widzenia też sprawa nie jest taka oczywista i czarno-biała, chociaż wiadomo, że zabicie człowieka jest czynem zlym i potępianym.
ja na razie nie o zabiciu bo to sprawa niewiadoma, ja mówię o postępowaniu ze zwłokami (nie rozpatrując w jaki sposób ustało życie)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości