|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!
Cytat:
---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- "Gdzieś pisali, ze zaskaldanie fałszywych zeznań jej nie obciążą, bo jest oskarżona w sprawie." Nie do tej wypowiedzi się tu odniosłaś? ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Uważam, że jeśli jest tak jak mówi(że dziecko jej wypadło) to to jest ogromna tragedia i szkoda mi jej, szkoda że jej pierwszym odruchem nie było dzwonić na pogotowie, ale ludzie, gdy spanikują różne dziwne czynności wykonują, bardzo głupie czasem i tak mogło być w tym przypadku.
|
|
#2522 | |
|
Konto usunięte
|
No tak ale składanie fałszywych zeznań tj wprowadzanie w błąd i wymyślenie historii o porwaniu, ma się nijak do nieprzyznania... Z twojej wypowiedzi wynika że trudno by kogoś sądzono za to że się nie przyznał do czegoś czego nie popełnił, a ona nie tyle co się nie przyznała tylko celowo wprowadzała w błąd. Teraz się rozumiemy?:P
---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
I koszta mnie ruszają. Po prostu. |
|
|
|
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przychodzenie tam z psami na smyczy (!) ''tee Zośka, biorę psa na spacer, przy okazji podskoczymy w tamto miejsce", sorry, chyba inaczej pojmujemy okazywanie szacunku. jak dla mnie to cyrk przed kamerami, a ludzie celowo tam idą, żeby zobaczyć na własne oczy mur i warunki, w jakich zwłoki leżały do wczoraj. to typowe zachowania stadne, jak w przypadku wspomnianych wypadków - w momencie robi się zbiegowisko gapiów. pomodlić można się w domu, o wiele więcej to pożytku przyniesie. '' najlepiej siedzieć na dupie przed komputerem'' -> a Ty co dziś zrobiłaś dla świata, by był lepszy?
|
|
#2524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zbyt długo i starannie to obmyślała żeby nazwać to szokiem. Nie wnikając już w to, że ja osobiście wątpię w to że Magda "wypadła" jej z kocyka zwłaszcza po informacji że w kłótni rozbiła głowę o futrynę mężowi, to uważam, że tylko potwór nie człowiek w takiej sytuacji wyrzuci dziecko jak śmiecia na taki mróz nie wzywając dla niego pomocy. Tylko potwór nie człowiek, nie matka, zostawi swoje dziecko w niepochowane tak by dzikie zwierzęta rozszarpały ciało i ślad po nim zaginął. |
|
|
|
|
#2525 |
|
Raczkowanie
|
Ja myślę, że ojciec brał w tym udział bo wiadomo, że ona pchała już pusty wózek, szła centrum miasta kamery na mieście ją złapały i "porwanie" było około 18, więc ona nie mogła już z ciałem jechać ukryć zwłoki bo byłoby wiadomo, że zjechała z kursu czy zajęłoby jej to bardzo dużo czasy bo jednak 2 km w dwie strony (bo ukryła te zwłoki w odległości 2 km od mostku na którym miało być porwanie tak?? bo już nie wiem czy mi sie nie pomieszało z nadmiaru info) to prawie godzina...
1. Coś się dzieje w domu, Magda umiera. 2. Ojciec bierze ciało, pakuje w coś i wychodzi z kolegą (kolega nie musi o niczym wiedzieć, ojciec wezwał go specjalnie żeby mieć alibi że nie bylo go w domu) 3. Mamuśka wyjezdza z pustym wózkiem i jedzie dłuższą drogą w takich miescach żeby kamery ją chwyciły żeby nie było w stosunku niej podejrzeń, żeby policja na bank myślała, że w wózku było dziecko, a ona bała się że ktoś ją śledzi. 4. Tatuś kupuje to co ma kupić (następne alibi), idzie z torbą i ukrywa zwłoki. 5. Ona dzwoni gdzie jest, on wraca do domu jak nigdy nic i wstawia na FB filmik - trop że jest w domu, dla policji. 6. Chwile później jest "porwanie". Normalnie nie bawie się w takie analizy ale intryguje mnie jedno - kiedy oni ukryli te zwłoki?! Bo ona musiała mieć pusty wózek, przecież dlatego powiedziała prawdę jak Rutkowki powiedział że są świadkowie co widzieli pusty wózek... Nie mogła z dzieckiem w wózku wyjechać od razu policja by się kapnęła że bardzo dużo czasu by jej to zajęło po nagraniach z kamer i godzienie zgłoszenia porwania. Edytowane przez Muszka Owocowka Czas edycji: 2012-02-04 o 23:55 |
|
|
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zbieg okoliczności, wierz czy nie, ale akurat dzisiaj dałam kanapkę bezdomnemu
|
|
|
#2527 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
A mnie nie. Ani koszta, ani wolontariusze, ani policja.
|
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przestań kręcić się wokół ogona,bo ona wiedział ,gdzie leży jej dziecko przykryte jak śmiec liśćmi. wiedziała,że nie żyje,a celowo wprowadzała w błąd ludzi. czy jej wystapienia to spreparowane fakty przez TVN,czy matka była podstawiona,a może to ŻMUDA -TRZEBIATWOSKA GRAŁA ROLĘ MATKI ?
|
|
|
|
|
#2529 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#2530 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2531 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślisz, że jaką karę powinni ponieść?? |
|
|
|
|
#2532 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matka pwoiedziała (dwa razy zresztą), gdzie znajduje się cialo dziecka. I to jest fakt. Teraz nalezy ustalić skąd wiedziała. Czy wiedziała, bo z kims na ten temat rozmawiała; bo ktoś jejpowiedział czy może dlatego, że tam wlasnie dziecko zostawiła. Jak na razie to, że ona to ciało tam zaniosla to sa kwestiejeszcze nie potwierdzone. Telewizja podajeinformacje w określony sposób: zazwyczaj taki, by przyciagnąć telewidza. I by to uzyskać uzywa określonego języka i sposoby przekazu. I z łaski swojej przestań krzyczeć.
|
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tiaaa,jasne,matka jest ofiarą i dowiedziała się z TV o miejscu.a jej rzekome przyznanie się to też gra,pewnie ją zmusili . mam nadzieję,że ukarzą ją w adekwatny sposób jak bawiła się kosztem innych.zrobiła z tego medialną sprawę i dla przykładu ukarzą ją solidnie i medialnie . jak to mówią;kto kopie doły ten sam w nie wpada |
|
|
|
|
#2537 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
nie można obciążać innej osoby, składać fałszywe zeznania w celu ratowania siebie - można No a niby co mogła powiedzieć? Z tego co zrozumiałam sama Katarzyna nie oskarżała konkretnej osoby. Cytat:
Tylko że tu mówimy o matce w niezbyt dobrym stanie psychicznym i ja się zastanawiam jaki był powód tego, że wyniosła to dziecko a nie zgłosiła? Bo jakiś musiał być i on wg mnie decyduje o rozmiarze winy. Także to trochę inna sytuacja niż rodzina, która stwierdzi zgon i mnie zakopie w ogródku. Dlaczego mnie zakopali? Bo nie mieli kasy na pogrzeb na cmentarzu czy chcieli kasę wyłudzić z firmy ubezpieczeniowej? Powody dla których Katarzyna to zrobiła były zapewne całkiem inne. ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Może takie być, ale ja się naprawdę boję ludzi tak przepełnionych nienawiścią.
|
|
#2538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2539 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
2. Należy ratować tą osobę, mimo że nie ma oznak życia reanimować. 3. Należy wezwać pogotowie. 4. To się nazywa nieudzielenie pomocy (już po raz kolejny ci to kolejna osoba tu tłumaczy ufffff). 5. Takie ukrywanie zwłok i zacieranie sladów to przestępstwo i zbeszczeszczenie zwlok. 6. Ona jest w normalnym stanie psychicznym, zdrowa i w pełni władz umysłowych. 7. To co pogrubiłam - nie mam komentarza rozwaliłaś mnie na łopatki
|
|
|
|
|
#2540 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Może i tak, ja nie przywiązuję dużej wagi do tego typu rzeczy. Może i to nie przystoi, ale nie na tyle by kogoś nazywać potworem.
|
#2541 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2542 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
2.Wiem 3.Wiem 4. Wiem, naprawdę nie musisz mi tego tłumaczyć ![]() 5. Zależy kto to robi. 6. Nie, tego że jest w normalnym stanie psychicznym nie możesz orzec, bo to nie jest równoznaczne z poczytalnością. 7. Tak, zdarzają się takie przypadki. Nie wiedziałaś? Co mnie zawsze ciekawiło, może jakaś psycholog się wypowie, jak się bada poczytalność w tyle dni(czasem miesięcy, lat) po zdarzeniu?
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2012-02-05 o 00:27 |
|
|
|
|
#2543 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2544 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
stosowne było by dodać z twojej strony "moim skromnym zdaniem" skoro tak "pouczasz " wytrwale niektóre z nas
|
|
#2545 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTEJa ją kwalifikuję. Magda Magdy TO POTWÓR I BESTIA W LUDZKIEJ SKÓRZE i właśnie dla takich ludzi powinna zostac przywrócona kara śmierci, w jej przypadku przez powieszenie bo szkoda dla niej zastrzyku.
Zbyt długo i starannie to obmyślała żeby nazwać to szokiem. Nie wnikając już w to, że ja osobiście wątpię w to że Magda "wypadła" jej z kocyka zwłaszcza po informacji że w kłótni rozbiła głowę o futrynę mężowi, to uważam, że tylko potwór nie człowiek w takiej sytuacji wyrzuci dziecko jak śmiecia na taki mróz nie wzywając dla niego pomocy. Tylko potwór nie człowiek, nie matka, zostawi swoje dziecko w niepochowane tak by dzikie zwierzęta rozszarpały ciało i ślad po nim zaginął. ][/QUOTE] Witamy w dobie stawiania diagnoz przez internet, ja nie wiem po co generalnie sądownictwo i jakiekolwiek służby skoro kazdy wie lepiej co zrobić. Przeraża mnie to co czytam, a podobno cywilizowani ludzie po świecie chodzą. Ja Ci dziewczyno dam dobrą rade prosto z serca - weź się zajmij swoim życiem, uspokój się, nie wiem film jakiś obejrzyć i na boga nie zabieraj już głosu w tej sprawie, póki nie zaczniesz trzeźwo myśleć. |
|
|
|
#2546 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Ten, kto może być oskarżony o przestępstwo może, bo za to nie zostanie ukarany.
Chyba nie oczekujesz od kogoś kto zabił/spowodował nieumyślnie śmierć, że położy te zwłoki pod swoim domem z napisem "To moja wina"?
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2012-02-05 o 00:32 |
|
|
|
#2547 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyno nieudzielisz pomocy - masz sprawę w sądzie. Była poczytalna już stwierdzili dzisiaj. A do tego twojego tekstu o grzebaniu ludzi... Po prostu mnie śmieszy jak ty usprawiedliwiasz matkę czepiając się takich skrajnych i nie mających wogóle związku ze sprawą przykładów. Do matki ukrywającej zwłoki dziecka które zabiła (umyślnie czy nie) porównujesz ludzi grzebiących zmarłych bo nie mają pieniędzy czy chcą wyłudzić pieniądze... Lepszego przykładu nie było??
|
|
|
|
|
#2548 |
|
Konto usunięte
|
ciri15 ja o chlebie ty o niebie. Moralnie jest to niedopuszczalne i o to mi chodzi.
|
|
|
|
#2549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak grochem o ścianę. Trudno. ---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:33 ---------- Cytat:
Z moralnego punktu widzenia też sprawa nie jest taka oczywista i czarno-biała, chociaż wiadomo, że zabicie człowieka jest czynem zlym i potępianym.
|
|
|
#2550 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.

I koszta takich akcji są ważne, bo ludzie chyba nie mają świadomości że to nie są jaja. Jak coś idzie z kasy państwowej to jest wspólne i nikt nie czuje się odpowiedzialny.