Półroczna Magda porwana w Sosnowcu! - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-05, 00:40   #2551
201604190949
Konto usunięte

Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!

Cytat:
Napisane przez Muszka Owocowka Pokaż wiadomość
1. Rodzina nie może stwierdzić zgonu bo po prostu musi to zrobić lekarz.
2. Należy ratować tą osobę, mimo że nie ma oznak życia reanimować.
3. Należy wezwać pogotowie.
4. To się nazywa nieudzielenie pomocy (już po raz kolejny ci to kolejna osoba tu tłumaczy ufffff).
5. Takie ukrywanie zwłok i zacieranie sladów to przestępstwo i zbeszczeszczenie zwlok.
6. Ona jest w normalnym stanie psychicznym, zdrowa i w pełni władz umysłowych.
7. To co pogrubiłam - nie mam komentarza rozwaliłaś mnie na łopatki
Nie. Ona była poczytalna. Poczytalna nie znaczy w normalnym stanie psychicznym, nie znaczy zdrowa.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 00:41   #2552
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Musze sobie piwko strzelić bo na trzeźwo po prostu ciebie nie ogarniam
Dziewczyno nieudzielisz pomocy - masz sprawę w sądzie.
Była poczytalna już stwierdzili dzisiaj.

A do tego twojego tekstu o grzebaniu ludzi... Po prostu mnie śmieszy jak ty usprawiedliwiasz matkę czepiając się takich skrajnych i nie mających wogóle związku ze sprawą przykładów. Do matki ukrywającej zwłoki dziecka które zabiła (umyślnie czy nie) porównujesz ludzi grzebiących zmarłych bo nie mają pieniędzy czy chcą wyłudzić pieniądze... Lepszego przykładu nie było??
Dziewczyno to właśnie Ty zaczęłaś porównywać tą sytuację do tego, że mnie rodzina zakopie w ogródku. Za mało wiesz, a oceniasz. Potrzebne są okoliczności, motywacje i w jednym i drugim przypadku żeby porównać. A Ty bierzesz fakty i oceniasz. Za mało, rozumiesz?
Nie usprawiedliwiam jej,po prostu nie oceniam jak Ty. Nie mamy obrazu całej sytuacji.

Powtarzam się - poczytalna nie znaczy, że nie miała problemów psychicznych.

I nie musisz mi tłumaczyć, że za nieudzielenie pomocy jest sprawa w sądzie. Wiem to. Tyle że co to znaczy "nieudzielenie pomocy"(nie ma tego w KK)? Uważam że jeśli ktoś spanikuje i nie zadzwoni/za późno zadzwoni na pogotowie jest po części usprawiedliwiony jeśli próbował podejmować jakieś kroki na własną rękę.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 00:42   #2553
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
ja na razie nie o zabiciu bo to sprawa niewiadoma, ja mówię o postępowaniu ze zwłokami (nie rozpatrując w jaki sposób ustało życie)
Powiedzmy,że w naszym kręgu kulturowym bezczeszczenie zwłok jest moralnie naganne. (chociaż istnieją wyjątki np. gdy ciała zmarłych w łonie matki dzieci są traktowane jak odpad medyczny).
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 00:46   #2554
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
ciri15 ja o chlebie ty o niebie. Moralnie jest to niedopuszczalne i o to mi chodzi.
No ok myślałam że ciągle utrzymujesz, że prawnie niedopuszczalne. Ale 1) jeśli ktoś z premedytacją zabija to raczej tą moralność ma trochę wyłączoną? 2)jeśli ktoś spowoduje przypadkiem śmierć i boi się kary(tudzież inne motywy, których można by wymyślić tysiąc) to też raczej próbuje odsunąć od siebie podejrzenia. Moralnie źle to on się czuje nie tylko z tego powodu, a nawet nie głównie z tego.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2012-02-05 o 00:49
Stary 2012-02-05, 00:51   #2555
Muszka Owocowka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Dziewczyno to właśnie Ty zaczęłaś porównywać tą sytuację do tego, że mnie rodzina zakopie w ogródku. Za mało wiesz, a oceniasz. Potrzebne są okoliczności, motywacje i w jednym i drugim przypadku żeby porównać. A Ty bierzesz fakty i oceniasz. Za mało, rozumiesz?
Nie usprawiedliwiam jej,po prostu nie oceniam jak Ty. Nie mamy obrazu całej sytuacji.

Powtarzam się - poczytalna nie znaczy, że nie miała problemów psychicznych.

I nie musisz mi tłumaczyć, że za nieudzielenie pomocy jest sprawa w sądzie. Wiem to. Tyle że co to znaczy "nieudzielenie pomocy"(nie ma tego w KK)? Uważam że jeśli ktoś spanikuje i nie zadzwoni/za późno zadzwoni na pogotowie jest po części usprawiedliwiony jeśli próbował podejmować jakieś kroki na własną rękę.
Zobacz jeszcze raz co napisałam wcześniej, jakie pytanie ci zadałam.

Oceniam bo panna bawiła się naszym kosztem, za pieniądze z podatków, okłamała masę ludzi którzy pomagali w szukaniu dziewczynki, wolontariusze którzy w wielu miastach w Polsce rozwieszali plakaty. Oczywiście, że mam prawo oceniać to matka sprawiła, że sprawa stała się medialna, odwaliła szopkę by się wybielić.
Widze że ty tego nie rozumiesz.

I to co napisałaś na końcu... Wyszukanie w googlach że to kodeks karny (o jaki szpan) - chociaż ja takich rzeczy nie wiem aż tak dokładnie wybacz ale prawnikiem nie jestem (ty pewnie tak)
I tak ci to nic nie dało bo właśnie nierozumiesz, że to nie jest usprawiedliwione. Nie udzieliłaś pomocy to nie udzieliłaś. A co to znaczy na własną rękę?? Cały czas sobie coś dopowiadasz.

No i uwielbiam "Ty zaczęłaś":P
Muszka Owocowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 00:56   #2556
_chocolate
Zakorzenienie

Cytat:
Idąc tym torem, jeśli jakiś kierowca potrąci śmiertelnie Twoją matkę albo dziecko, zwłoki ukryje w lesie i ucieknie z miejsca wypadku to będzie OK? Będziesz usprawiedliwiać taką osobę, że może miał trudne dzieciństwo, itp?

_chocolate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 01:28   #2557
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez _chocolate Pokaż wiadomość
Idąc tym torem, jeśli jakiś kierowca potrąci śmiertelnie Twoją matkę albo dziecko, zwłoki ukryje w lesie i ucieknie z miejsca wypadku to będzie OK? Będziesz usprawiedliwiać taką osobę, że może miał trudne dzieciństwo, itp?
Oczywiście, że nie. Tak jak nie jest ok, ze ona nie zadzwoniła po pogotowie. I od tego jest ten przepis, ale są różne okoliczności dlatego nie ma jednej kary za ten czyn. Czy ja nie napisałam, że powinna odpowiedzieć za nieudzielenie pomocy?
I raczej to nie ukrycie zwłok by mnie martwiło tylko to, że ta konkretna osoba nie żyje.

---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ----------

Cytat:

Ej, no bo Ty zadałaś głupie pytanie "porównawcze"...

---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ----------

Cytat:
I tak ci to nic nie dało bo właśnie nierozumiesz, że to nie jest usprawiedliwione. Nie udzieliłaś pomocy to nie udzieliłaś. A co to znaczy na własną rękę?? Cały czas sobie coś dopowiadasz.
Pierwsza pomoc.
W ogóle nie rozumiem, że się tego nieudzielenia pomocy uczepiłaś, kiedy ja nigdzie nie zaprzeczam, że nie zrobiła tego prawidłowo(choć przepis tego nie określa, jednak dorosły człowiek wie co należy robić w takich sytuacjach).
Gdybym chciała to usprawiedliwić to bym powiedziała, że nie może z tego tytułu ponieść kary. Za to uważam, że mogą być w tym przypadku okoliczności łagodzące.

---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ----------

Cytat:
Oceniam bo panna bawiła się naszym kosztem, za pieniądze z podatków, okłamała masę ludzi którzy pomagali w szukaniu dziewczynki, wolontariusze którzy w wielu miastach w Polsce rozwieszali plakaty. Oczywiście, że mam prawo oceniać to matka sprawiła, że sprawa stała się medialna, odwaliła szopkę by się wybielić.
Nie, po prostu mnie to nie rusza że państwo poniosło "taaakie" koszty.

---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ----------

Cytat:
Nie wiem o jakie pytanie Ci chodzi z poprzedniego postu.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2012-02-05 o 01:40
Stary 2012-02-05, 02:24   #2558
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
quench a ja myślę że coś w tych głowach zostaje. dawno temu, pewnie zostałaby ukamienowana. teraz pojawiają się głosy nawet jeśli nie słuszne - jak nie chciała mogła oddać. w ludziach pojawia się świadomość, że adopcja to jest wyjście. kiedyś za oddanie do adopcji kobieta nie miałaby życia a teraz ludzie sami dochodzą do wniosków że to by było dobre wyjście. coś zostaje w tych głowach, tak myślę.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;32074262]I, jak już wcześniej pisałam - winna temu, że przy prawdziwej tragedii, porwaniu - ludzie nie będą chcieli pomóc. Zrobiła koło tyłka innym rodzicom i tyle.[/QUOTE]

Cytat:
Ciri15; utrudnianie śledztwa, składanie fałszywych zeznań, nieudzielnie pomocy no i ogromne koszta liczone już w setkach tysięcy jeśli dobrze zrozumiałam w telewizji. Temu jest winna, czemu i czy czemuś jeszcze to dowiemy się na dniach.

Cytat:
Napisane przez _chocolate Pokaż wiadomość
Dwa dni temu w RMFie wypowiadał się anonimowo jakiś policjant pracujący przy tej sprawie - to było zaraz po tym, jak Rutkowski "złamał" matkę. Sam krytykował policję, mówił, że błędem było przenoszenie sprawy do innego miasta, z Sosnowca do Katowic. W Katowicach panowało ogromne zamieszanie, bo właśnie zmieniał się u nich komendant (wojewódzki). Mówił, że naprawdę badali porwanie, mimo że np. mieli naciski z Komendy Głównej, żeby zbadać rodziców na wariografie, bo coś w tej sprawie nie gra, ale zupełnie to zignorowali. Nawet nie wzięli od operatorów tel. danych, żeby potwierdzić trasę, którą szła matka :-/

Także tłumaczenia policji teraz to po prostu ratowanie własnej d***y.

I Rutkowski miał rację, że policja w Sosnowcu rozwiązałaby to od razu, a tak sprawa poszła do Katowic i matka była przesłuchiwana nie po "policyjnemu", a po "urzędniczemu" w prokuraturze, gdzie nie potrafili jej przycisnąć. Już nie mówiąc, że wydali na poszukiwania ponad 100 tysięcy z naszych podatków, a przez ten tydzień pewnie by wydali drugie tyle, zanim by MOŻE do czegoś doszli.
Jak to ktoś ujął to, że bohaterami w kraju zostają osoby tego pokroju co Rutkowski to przede wszystkim "zasługa" policji.
o to to. Gdyby nie Rutkowski nic byśmy nie wiedzieli
Cytat:
Może i tak, ja nie przywiązuję dużej wagi do tego typu rzeczy. Może i to nie przystoi, ale nie na tyle by kogoś nazywać potworem.

---------- Dopisano o 03:24 ---------- Poprzedni post napisano o 03:14 ----------

Cytat:

I to co napisałaś na końcu... Wyszukanie w googlach że to kodeks karny (o jaki szpan) - chociaż ja takich rzeczy nie wiem aż tak dokładnie wybacz ale prawnikiem nie jestem (ty pewnie tak)

zgadzam się ze wszystkim
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 02:45   #2559
Atenya
summer vibes;)

Tak się jeszcze zastanawiam nad ojcem...Nie jest wykluczone przecież, że mógł coś wiedzieć o śmierci dziecka. A jesli doszło do zabójstwa, to też przecież brany jest pod uwagę udział osób trzecich. Tak sobie pomyślałam...że jeśli tak dopuścić myśl, że mógł to zrobić on, a ona go kryje, bo bardzo go kocha? Ale to takie tam gdybanie.

Edytowane przez Atenya
Czas edycji: 2012-02-05 o 02:46
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 04:53   #2560
Bakteryika
Wtajemniczenie

ja mam tylko pytanie do tych ktore bronia matki twierdzac ze nie jest potworem?

prosze podajcie przyklad tego kto dla was jest?

wiekszosc pedofili ma problemy z dziecinstwa, czesc z nich sama byla ofiara wykorzystywania seksualnego
wiekszosc psychopatow czy socjopatow tez jest w stanie udowodnic problemy natury psychicznej gdzie sami padli ofiara

zlodzieje czesto kradna bo sa biedni
mordercy czesto zabijaja przez przypadek (chcial cos ukrasc i wlasciciel mu podszedl pod noz)
pedofil czesto twierdzi jak on to kocha dzieci
gwalciciel bedzie sie upieral ze ofiara sama tego chciala

wytlumaczenie zawsze jest

czemu ja nie mam prawa czuc sie wsciekla w obliczu tej sytuacji i obwianiac ta osobe, czemu przestepca ma miec wieksze prawa i mozliwosc tlumaczenia sie, a ja nie?

i czemu nagle nikt nigdy nie pamieta kto wlasciwie jest ofiara
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 05:24   #2561
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość

wiekszosc pedofili ma problemy z dziecinstwa, czesc z nich sama byla ofiara wykorzystywania seksualnego
wiekszosc psychopatow czy socjopatow tez jest w stanie udowodnic problemy natury psychicznej gdzie sami padli ofiara

mordercy czesto zabijaja przez przypadek (chcial cos ukrasc i wlasciciel mu podszedl pod noz)

czemu ja nie mam prawa czuc sie wsciekla w obliczu tej sytuacji i obwianiac ta osobe, czemu przestepca ma miec wieksze prawa i mozliwosc tlumaczenia sie, a ja nie?

POwiem tylko jedno - jeśli rzeczywiscie Magda jej upadla i zmarła to będzie mi z tym lżej.
To na pewno musi być straszne powiedzieć rodzinie "upuściłam dziecko i zmarło"
Uwierze nawet,że sobie sama wkręciła to porwanie,żeby w to uwierzyć. Nie wiem.

Wszystko zalezy od wyników sekcji
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 08:54   #2562
malaczarnaslodka
Raczkowanie

Jezeli to byl wypadek, podejrzane wydaje mi sie to, ze maz Katarzyny od kiedy okazalo sie , ze to nie porwanie, ciagle ja tuli przed kamerami. Przeciez gdyby moj maz dowiedzial sie, ze ja przywalilam nasze malenstwo kupa gruzu, znienawidzilby mnie, podobnie jak ja jego gdyby zrobil cos podobnego. Czy milosc potrafi byc tak wielka, ze potrafi tak poprostu wybaczyc wszystko? Watpie!!!Ja gdyby mi sie cos podobnego stalo, nie chcialabym zyc, chyba od razu zalozylabym sobie sznur na szyje, a nie chronila swoja dupe. gdzie szacunek dla zwlok tego malenstwa?jak mozna po tych wszystkich nieprzespanych nocach, po tym ile radosci daje takie malenstwo po prostu je wyrzucic jak smiec.Za samo to dalabym jej dozywocie.Mezus przytula, bo cieszy sie ze jak narazie nie udowodniono, ze maczal w tym palce, a jak znosil wozek to nie zauwazyl ze dziecko nie zyje???Temu Aniolkowi bedzie lepiej w niebie, niz wsrod takich rodzicow.

Edytowane przez malaczarnaslodka
Czas edycji: 2012-02-05 o 08:58
malaczarnaslodka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 09:02   #2563
preetamsingh
Zadomowienie

Cytat:

Podpisuję się pod tym.

Będę pierwszą osobą, która zgłosi do moderatora wypowiedzi typu zachęceń do linczu na tej kobiecie, czy innych gróźb.
Co nie zmienia fakt, że my - opinia publiczna mamy prawo do emocji, które odczuwamy. Matka Madzi sama rozdmuchałą sprawę, sama prosiła o pomoc w mediach, to ona świadomie (biegli wstępnie stwierdzili poczytalność) wprowadzała wszystkich w błąd np. podczas konferencji niedzielnej. Więc wybaczcie Wy, którzy głaskacie ją po główce, bo miała traumę zdzieciństwa, depresję, czy inne zaburzenie, ale mamy prawo się wypowiadać na tym wątku (oczywiście kulturalnie) i pisać o tym że nas ta historia poruszyła i nie potrafimy znaleźc usprawiedliwienia dla czynu sprawcy (nie piszę "matki", bo sprawa w toku). nie mówię o osądzani i wbijaniu na pal, ale nie dziwnei się, że jesteśmy wzburzeni, po taka pewnie byłaby tez reakcja na pedofila, mordercę, czy innego rodzaju przestepcę.

Edytowane przez preetamsingh
Czas edycji: 2012-02-05 o 09:05
preetamsingh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 09:07   #2564
Agrh
Rozeznanie

przetańcie pierd..lić że już muszę kląź bo żal to się czyta. tak, ludzie już nie pomogą jak będzie podobna sytuacja , jedna z was tak napisala i to jest swięte, gwarantuje , że znajdą się chętni do pomocy. Gdyby nie było tego w mediach tak rozdmuchanego to przeszłbyście nad tym faktem tak jak przechodzicie nad tymi , że ktoś tam został przejechany.
Agrh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 09:12   #2565
MrsStatham
Rozeznanie

GG do MrsStatham

Cytat:
Powiedz mi czemu aż tak bardzo Cię to boli, bo nie rozumiem? Rzuciłaś pracę, szkołę, TŻta i całe dotychczasowe życie i pojechałaś do tego Sosnowca żeby jej szukać? Dałaś chociaż złotówkę na poszukiwania? Rozwiesiłaś własnoręcznie chociaż jeden plakat? Po tej katastrofie smoleńskiej też była szopka i to ponad rok, zbierali się pod pałacem itd Chyba pamiętasz, że działy się jeszcze większe 'szopki'? Czułaś się wtedy równie urażona, że nikt nie chce Ci powiedzieć, kto Ci zabił Prezydenta? Nazywałaś pilota potworem i mordercą, bo on prowadził samolot? A może byłaś na niego zła, że się zabił bezczelnie i nie chce Ci nic powiedzieć co się stało? Taka rola telewizji, żeby robić szum jeśli ludzie chcą tego słuchać. Nie rozumiem również troski o 'pieniądze z naszych podatków'. Nawet ich na oczy nie widziałaś, zostały wykorzystane na pracę innych osób, może chociaż dostaną pensje większe w tym miesiącu.
MrsStatham jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 09:13   #2566
żurawinka
Zakorzenienie

Luźne przypuszczenia
- zakopała ciałko - pod gruzem - nie miała śladów na rękach, rękawach, kurtce w momencie "udawanego" omdlenia ?
- matka miała juz napady agresji - walnęła drzwiami męża ( łatwo wpadała w gniew), agresywnie zareagowała po pierwszej konferencji - łatwo mogła się zdenerwować "na" dziecko bo np. płakało i zareagować również zbyt gwałtownie
- ojciec nic nie widział ? jak bardzo trzeba się nie interesować dzieckiem żeby nie widzieć, słyszeć, wreszcie wiedzieć o jego pobycie? tak po prostu wywiozła ciałko pod jego nosem ?????!
- wyjście do kina na horror. WTF???
Trzeba mieć rzeczywiście stalowe nerwy będąc rodzicem i iść sobie do kina podczas takiej tragedii ( chyba że tam bez kamer i podsłuchów ustalali własną wersję wydarzeń )
- dziecko pozostaje dzieckiem, jako matka czuję że myśl o porzuceniu nawet martwego ciałka swojego dziecka w opuszczonym miejscu, w stercie gruzu to zbeszczeszczenie zwłok, równa się z wyrzuceniem na śmietnik. Niewyobrażam sobie porzucenie od tak ciałka ukochanej osoby!
- niestety Rutkowski zasugerował matce odpowiedź - spadła ci? nie wiemy czy to chciała powiedzieć? i czy powiedziałaby? sam jej strach o dożywocie w tej rozmowie wskazywałby że jednak to więcej niz wypadek.
Ale to niech ocenią prokuratura i policja.

Przeraża mnie ta sprawa, istnieją wokół ludzie-potwory o których nie wiemy. O zabójcach często mówią "taki cichy człowiek" .
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 09:18   #2567
201607291951
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Nie wiem jak ci to napisać, zebyś w końcu zrozumiała.
Matka pwoiedziała (dwa razy zresztą), gdzie znajduje się cialo dziecka.
I to jest fakt.
Teraz nalezy ustalić skąd wiedziała. Czy wiedziała, bo z kims na ten temat rozmawiała; bo ktoś jejpowiedział czy może dlatego, że tam wlasnie dziecko zostawiła.
Jak na razie to, że ona to ciało tam zaniosla to sa kwestiejeszcze nie potwierdzone.

Telewizja podajeinformacje w określony sposób: zazwyczaj taki, by przyciagnąć telewidza. I by to uzyskać uzywa określonego języka i sposoby przekazu.

I z łaski swojej przestań krzyczeć.
matko kochana , a czy to , że sama tam nie zaniosła ciała dziecka, umniejsza jej winę ???
zgadzam się ze wszystkim co napisała TmargoT, nawet jeśli to był nieszczęśliwy wypadek , nawet jeżeli to nie ona tam porzuciła ciało dziecka wiedziała , że jej córka nie żyje, zbezczeszczono jej zwłoki a ta łgała do kamery by ochronić swój tyłek .

ktoś tu dobrze napisał , chrońmy tez pedofili , doszukujmy się motywów ich postępowania bo oni tez tacy biedni. po trudnych przejściach

Edytowane przez 201607291951
Czas edycji: 2012-02-05 o 09:20
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 09:25   #2568
MrsStatham
Rozeznanie

GG do MrsStatham

Cytat:
Napisane przez Katalin Pokaż wiadomość
matko kochana , a czy to , że sama tam nie zaniosła ciała dziecka, umniejsza jej winę ???
To, że nie zaniosła ciała sama wskazuje na to, że ktoś jej POMAGAŁ czyli jest jeszcze jedna osoba do oskarżenia.
MrsStatham jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 09:37   #2569
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam się ze wszystkim co napisała TmargoT, nawet jeśli to był nieszczęśliwy wypadek , nawet jeżeli to nie ona tam porzuciła ciało dziecka wiedziała , że jej córka nie żyje, zbezczeszczono jej zwłoki a ta łgała do kamery by ochronić swój tyłek .

ktoś tu dobrze napisał , chrońmy tez pedofili , doszukujmy się motywów ich postępowania bo oni tez tacy biedni. po trudnych przejściach
Co to znaczy umniejsza winé?

Jeli masz na myli kwestié prawná to jak najbardziej moze zmienic jej sytuacjé.
Teoretycznie mozliwe jest, ze matka zaplanowala wszystko sama i sama wykonala lub poprosila kogos o pomoc i ten ktos z nia wspoldzialal.
W takiej sytuacji pojawia sie premedytacja, wczesniejsze planowanie.

Inna opcja jest taka, ze ktos inny zaplanowal wszystko, a ona byla osoba wspolpracujaca, wspierajaca. Zmienia to nieco sytuacje.
Istnieje tez mozliwosc, ze jej wspolpraca wynikala ze strachu np. i wtedy sytuacja rowniez wyglada inaczej.

Sytuacja, o ktorej mowimy jest bardzo odmienna od kwestii pedofila.
Nawet w przypadku pedofila jego przeszlosc np. bycie ofiara przemocy seksualnej nie usprawiedliwaia jego dzialan, a jedynie je tlumaczy.

W przypadku smierci Magdy nigdzie nie napisalam, ze dzialanie matki bylo usprawiedliwione.
Ona juz jest skazana przez opinie publiczna zanim sad uslyszy wszelkie dowody i wyda wyrok. I to jest nie w porzadku, bo nikt na forum nie pojecia co sie stalo, a swoje opinie i wyroki feruje na podstawie niekompletnych informacji.
blogowo:
aktywnie
Stary 2012-02-05, 09:48   #2570
Julie_
Rozeznanie

http://www.tvn24.pl/0,1733733,0,1,ma...wiadomosc.html na chwile obecną dostała 2 miesiące aresztu
Julie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 09:58   #2571
201607291951
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość

Ona juz jest skazana przez opinie publiczna zanim sad uslyszy wszelkie dowody i wyda wyrok. I to jest nie w porzadku, bo nikt na forum nie pojecia co sie stalo, a swoje opinie i wyroki feruje na podstawie niekompletnych informacji.
niestety na własne życzenie .
a na forum ludzie komentują to co jest faktem jak napisała Tamargo
a nie doszukują się głębszego dna , bo faktów nic już nie zmieni
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 10:00   #2572
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
I za to ją kwalifikujesz jako potwora, tak? Nie mam słów...
mam wrażenie że "zafiksowałaś się" przy swoim stanowisku i głupio Ci odpuścić, przyznając, że brak udzielenia pomocy i ukrycie małej pod gruzem jest złym czynem, kwalifikującym tą panią jako potwora. Abstrahuję tu od wypadku bo "wypadki chodzą po ludziach"

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 10:00   #2573
My Life
Rozeznanie

http://www.tvn24.pl/0,1733776,0,1,oj...wiadomosc.html

Wrzucił 16 miesięczne dziecko do lodowatej wody, bo opieka nad nim była przedmiotem sporu w rodzinie.
My Life jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 10:06   #2574
Dagunia
Komplikatorka

Cytat:
Napisane przez malaczarnaslodka Pokaż wiadomość
Jezeli to byl wypadek, podejrzane wydaje mi sie to, ze maz Katarzyny od kiedy okazalo sie , ze to nie porwanie, ciagle ja tuli przed kamerami. Przeciez gdyby moj maz dowiedzial sie, ze ja przywalilam nasze malenstwo kupa gruzu, znienawidzilby mnie, podobnie jak ja jego gdyby zrobil cos podobnego. Czy milosc potrafi byc tak wielka, ze potrafi tak poprostu wybaczyc wszystko? Watpie!!!Ja gdyby mi sie cos podobnego stalo, nie chcialabym zyc, chyba od razu zalozylabym sobie sznur na szyje, a nie chronila swoja dupe. gdzie szacunek dla zwlok tego malenstwa?jak mozna po tych wszystkich nieprzespanych nocach, po tym ile radosci daje takie malenstwo po prostu je wyrzucic jak smiec.Za samo to dalabym jej dozywocie.Mezus przytula, bo cieszy sie ze jak narazie nie udowodniono, ze maczal w tym palce, a jak znosil wozek to nie zauwazyl ze dziecko nie zyje???Temu Aniolkowi bedzie lepiej w niebie, niz wsrod takich rodzicow.
Pokażesz gdzie to widziałaś? Bo ja od momentu kiedy Kasia powiedziała co się stało z Magdą nie widziałam nigdzie Bartka
Stary 2012-02-05, 10:06   #2575
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
niestety na własne życzenie .
a na forum ludzie komentują to co jest faktem jak napisała Tamargo
a nie doszukują się głębszego dna , bo faktów nic już nie zmieni
Hm., wlasnie wysluchalam kilku opinii profesjonalistow.
Nie ustalono jeszcze niczego konkretnego, nie wiem o jakich faktach mowisz.
Nadal prowadzone sa czynnosci sledcze w celu ustalenia tego co sie wydarzylo.
Wiadomo tylko, ze Magda nie zyje i gdzie znaleziono jej cialo.
Oraz to, ze matka opisuje, ze doszlo do wypadku.
blogowo:
aktywnie
Stary 2012-02-05, 10:14   #2576
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Trzeba poczekać na wyniki sekcji zwłok, być może rozwieją ona wiele wątpliwości.

Nie ma co dziwić się ludziom że już ją osądzili (...)"sąd sądem ale sprawiedliwość musi byc po naszej stronie(...) według takiego schematu myśleniowego reaguje tłum. Ciężko myśleć no tym wszystkim bez emocji, nie wszyscy jesteśmy fachowcami z dziedzin psychologii czy psychiatrii.

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

Edytowane przez aniko 23
Czas edycji: 2012-02-05 o 10:18
aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 10:18   #2577
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:

A proszę bardzo: na pewno oglądałaś film "Dług". Jest on oparty na prawdziwych wydarzeniach. Bohater grany przez Andrzeja Chyrę - to dla mnie potwór.

Stary 2012-02-05, 10:21   #2578
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość
Pokażesz gdzie to widziałaś? Bo ja od momentu kiedy Kasia powiedziała co się stało z Magdą nie widziałam nigdzie Bartka
o to samo miałam pytać

przecież jego nie było w mediach od momentu przyznania się matki
lapida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 10:23   #2579
pulinaj
Rozeznanie

Nawiązując do wersji matki, że był to nieszczęśliwy wypadek, najbardziej szokuje mnie to, iż wobec takich okoliczności (zapewne targana przeróżnymi emocjami) była w stanie tak szybko wymyślić iście szatański plan. Niedługo pokusiłabym się o stwierdzenie "plan idealny" (do czasu). Czekam na wyniki sekcji...
Stary 2012-02-05, 10:26   #2580
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
mam wrażenie że "zafiksowałaś się" przy swoim stanowisku i głupio Ci odpuścić, przyznając, że brak udzielenia pomocy i ukrycie małej pod gruzem jest złym czynem, kwalifikującym tą panią jako potwora. Abstrahuję tu od wypadku bo "wypadki chodzą po ludziach"
Oczwiście żę wg mnie nie kwalifikuje to jej jako potwora i nie ogarniam, że dla kogoś może tak być.
"Potwór" to dla mnie coś ostatecznego, zło wcielone, a nie ktoś, kto przypadkiem powoduje śmierć swojego dziecka i próbuje to ukryć.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości