|
|
#1831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III
Cytat:
Cytat:
Tych siateczkowych nie wolnoTutaj w takim razie muszą dawać ![]() W sumie z tej listy brakuje mi tylko piżam i klapek pod prysznic
Edytowane przez Soleilka Czas edycji: 2012-02-05 o 00:24 |
||
|
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TŻ czyta gazety i kazał mi siedzieć całą noc na kompie
|
|
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
no to ladnie ;P
ja to spac chyba uciekam bo jestem juz spiaca ale tz twardo oglada dalej :P ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ---------- padam... ide spac dobranoc
|
|
|
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
![]() Ja jeszcze pooglądam sobie coś na yt i też lecę spać
|
|
|
|
#1836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po CC sa takie same odchody jak po SN. Wygodniejsze sa takie majtki. U nas byl taki wymog w szpitalu. Ordynator chodzil i sprawdzal czy kazda ma majtki jednorazowe. Cytat:
I u nas tez byl wymog wlasnie na siateczkowe majtki. Ale pewnie co szpital to obyczaj
|
|
#1837 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno te siateczkowe zahaczają o szwy i je ciągną. Pewnie najlepiej mieć i takie i takie, bo to nie wiadomo co będzie podczas porodu...
|
|
|
|
#1838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po SN tez, przeciez bedziesz miala te wielkie podklady poporodowe przez najblizszy (conajmniej) tydzien do 6 tygodni. I tych pare dni w szpitalu przechodzisz w majtkach, z pewnoscia nie bedzie mialo jak haczyc szwow. Bo wkladek nie bedziesz mogla nosic, ani nawet zwyklych podpasek. Odchody poporodowe sa bardzo obfite. Dlatego tez ja polecam te siateczkowe lepsza przewiewnosc.
|
|
#1839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie juz spisz ![]() Moze nie strumieniem Ale faktycznie sporo tego ![]() Wiekszosc kobiet, z ktorymi rozmawialam, mowilo o wielkich kawalkach (jakby skrzepach) krwi, ktore tez wychodza ![]() na forum (moze nawet i wizazu) znalazlam kilka wypowiedzi, ze to wyglada jak "kawalek watrobki" To tak na rozluznienie W koncu nic co ludzkie nie jest nam obce. Jesli nie mozemy tego etapu ominac, to juz wole sie z niego posmiac
|
|
#1841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojej mamy koleżanka, która rodziła w lipcu miała później to krwawienie poporodowe przez 2 miesiące i bardzo się z tym męczyła. Dlatego właśnie nie chciałam rodzić latem Drugie dziecko chcę urodzić jesienią albo wiosną ![]() Jeszcze nie śpię. TŻ powiedział, że mam siedzieć na kompie do bólu, bo on chce gazety przeglądać. Ma ich 500 |
|
|
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
hej ja właśnie wstałam głowa mi peka jak zawsze rano.
Czekam na kawę. potem madrobie . no i wstałam bez humoru....
|
#1843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nie ma się co martwić na zapas ![]() Cytat:
Dziś na szczęście jet lepiej ![]() __ wlazłam dziś na wagę, 1kg mniej ![]() razem 3. W moim przypadku to najlepsze co może być.
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie czuje jeszcze ruchów
lezalam dotykalam brzuch i nic ehh. .. mnie głowa rano boli zawsze a po kawie przechodzi. teraz czekam na śniadanie
|
#1845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie, poczujesz już niedługo
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
ale pojadlam
|
#1847 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja o 2 zasnęłam bo wymiotowałam
Kurde myślałam że po CC nie trzeba tych jednorazowych i że się nie krwawi tylko jakoś to wszystko wyciągają od razu Mam nadzieję ze to w tydzień minie! Ja zaraz idę mierzyć ciśnienie a potem śniadanie- tylko tym razem z dala od psa Mam go 10 lat i nie wiem jak mi mógł ukraść kolacje, jest taki spokojny Jak sie wyprowadze z TŻ jakoś po porodzie to wezmę jakiegoś piesa ze schroniska, nie mogę się doczekać A TŻ wczoraj puściłam wolno na męskie picie wiec wróci dopiero na obiad
485 i 545 mentorki made by dr Skwiercz 2009 Edytowane przez kejtigda Czas edycji: 2012-02-05 o 09:23 |
|
|
|
#1848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja tak na chwilkę, bo zaraz wychodzimy![]() Cytat:
Po porodzie przynieśli nam kawę i tosty z dżemem (o północy!) Nic mi tak nie smakowało jak to A potem też dostawałam codziennie listę i wybierałam z niej co chcę na śniadanie, obiad i kolację-i to wszystko pyszne było, normalne jedzenie a nie jakieś tam jałowe jak w Polsce. Po południu chodziła salowa i przynosiła kawę, herbatę i ciastka![]() Szpital w którym będę rodzić jest akademicki-szkolą się tam położne. Przy porodzie miałam jedną doświadczoną i jedną studentkę. Potem też na zmianie były 2-3 położne. To one mierzyły temperaturę, ciśnienie, sprawdzały szwy. Gina zobaczyłam raz-jak przyszedł mi antybiotyk przepisać Cytat:
)...Dobra, nie smęcę już-ważne że mam teraz zdrowe, radosne dziecko ![]() Myślę, że dzięki temu że tak długo karmiłam ją piersią jest taka zdrowa, może ze dwa razy miała katar a tak to nic No najwyżej gorączka, ale to przy zębach![]() I jeszcze jedno-po porodzie krwawiłam trochę dłużej niż 6 tygodni (czyli tyle ile trwa połóg)-jakieś 8 tygodni. Nawet mnie lekarka chciała wysłać na badanie krwi gdyby to nie ustało bo miałam podejrzenie anemii... A pierwszy okres dostałam po 7 miesiącach od porodu-w Boże Narodzenie ![]() Buziaki i miłego dnia
Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2012-02-05 o 09:21 |
||
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
id emyc głowe bo mam kilo tłuszczu na łbie
|
#1850 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde, gadalam wlasnie z mamą, mówi że po CC ze mną krwawiła z 5 dni i to tak jak okres więc obym tak miała
|
#1851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wcześnie, więc się nie nakrecam bardzo póki co, za chwilę zacznę 17 tc. mnie po całym tygodniu pracy dopadło zmęczenie - mimo, że w tygodniu spałam po 8-9 h, to wczoraj przespałam pół dnia, a w nocy 12 h szok
|
|
|
|
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
Mój lekarz mówi, że nie ma przeciwskazań. Trzeba tylko pamiętać, że herbata ma podobne działanie do kawy, więc ni można pić zbyt mocnej. I to tyle. Z kawą to samo, mi pozwoliła pić nawet kilka filiżanek takiej raczej kawy z mlekiem, na pewno nie espresso.
Z tym wyczuwaniem ruchów - Ja też rzadko je czuję, ale najczęściej po jedzeniu jakieś 30 min. Wtedy dziecko jest też najedzone i zaczyna fikać Na pewno nie widać tego przez brzuch, tylko czuć takie lekkie smyranie po brzuchu. Ale czy to na pewno to ? Who knows.....Tak w ogóle to witajcie w niedzielny poranek. Piękna pogoda w Krakowie. Obiad u teściów i podwieczorek u przyjaciół. Edytowane przez pumas Czas edycji: 2012-02-05 o 09:49 |
|
|
|
#1853 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
udało mi się was dogonić... spałam dzisiaj jak zabita i w końcu chociaż jeden raz nie obudziłam się w nocy o 4:10 ![]() niedługo jedziemy do mamy na obiad więc znowu pewnie naskrobiecie tutaj ![]() jak to dobrze dowiedzieć się tyle od was o porodzie, butelkach itd. nasunęło mi się takie pytanie, bo mam taki cichy plan, żeby nasze maleństwo funkcjonowało bez smoczka nie wiem czemu ale mam do smoczków uprzedzenie . Udało się może którejś z was nie dawań maleństwu smoczka?Cytat:
|
|
|
|
|
#1854 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde to strasznie tanio
Zaraz lecę oglądać Ja mam tylko z h&m i z mojej szafy noszę sukienki żeby mnie nie cisnęło. Wiecie może jakie sklepy poza h&m i c&a mają dział mama, sieciówki?
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Dziewczęte
|
|
|
|
#1856 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny! Ale miałam niespodizankę rano...mąż zjadl w nocy cały gar bigosu i bochenek chleba!! Więc ja na sniadanie miałam serek i banana
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1857 |
|
Zadomowienie
|
moje leginsy mają gumkę nad brzuszkiem, ale ona jest z boku regulowana na guziczku także spokojnie do końca ciąży będę mogłą w nich chodzić, z resztą to samo z dżinsami i powiem jeszcze że jakość tych ubrań jest dużo lepsza niż z sieciówek. Ok dziewczyny lecę, będę po południu
|
|
|
|
#1858 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!i zyczę Wam Kochane miłej niedzieli
![]() my zaraz jedziemy na obiadek do teściów
|
|
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
Muminek fajnie z tym obiadkiem, ja sobie przypomnialam z ene dzis nic nie mam i rozmrażam mięcho teraz, a wogóle to składamy meble do pokoju, bo wczoraj kupilismy i jestem przejęta nimi
|
|
|
|
#1860 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam niedzielnie
![]() mimo weekendu strasznie dużo naprodukowałyście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie mam,na razie nic nie kupuję i do wiosny nie zamierzam ![]() Cytat:
Mi też, a lans pań G. na salonach i w mediach skutecznie mnie zniechęcił do ich wyrobów, nie zamierzam się im dokładać do kolejnej torebki czy butów ![]() lecę czytać dalej |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

całe szczęście że Twoja mama trafiła na dobrego gina!
Tych siateczkowych nie wolno

lezalam dotykalam brzuch i nic ehh. ..
więc znowu pewnie naskrobiecie tutaj