|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,29% |
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
5 | 7,14% |
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
3 | 4,29% |
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
2 | 2,86% |
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
5 | 7,14% |
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
3 | 4,29% |
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
7 | 10,00% |
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
42 | 60,00% |
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
![]() Chociaż twardnienie mi się zdarza, ale powiem o tym jak najszybciej lekarzowi, że kuknął na szyjkę ![]() Co do karmienia piersią - ja chcę, ale się nie zarzekam, na pewno się zaopatrzę w laktator i butelkę, a jak nie będę mogła/umiała - to mm. Co do ratowania wcześniaków - ja jednak jestem za ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4772 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4773 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32081592]
Co do ratowania wcześniaków - ja jednak jestem za ![]() W tym tc to jak najbardziej, ale we wcześniejszych tc kiepsko to wygląda, ale żeby uświadomić sobie jak te ratowane wcześniaki cierpią to trzeba przeczytać ten artykuł.
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-02-05 o 12:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4774 |
Zakorzenienie
|
Perse, w tym artykule nie tyle chodzi o to w którym tygodniu wcześniak urodzony, tylko w jakim jest stanie i jakie ma szanse na życie... Nie powinnam tego pisać może, ale lekarze obecnie mają obowiązek reanimować dzieci z takimi wadami jak zupełny brak mózgu z wklęśniętą czaszką, czy zupełnie przegniłymi jelitami. Tu jest pytanie, jaki to ma sens, koszty takich reanimacji niejednokrotnie są wyższe od operacji serduszka czy innych ratujących rzeczywiste życie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o karmienie to zdecydowanie piersią, pierwszą tak wykarmiłam i jestem prze-szczęśliwa. Córka do 3 roku nawet kataru nie miała mimo,że ja często prychałam i kichałam. Koleżanki, same stwierdziły,że żałują zasuszenia mleczka ,bo ich maluchy niestety katarki itp co chwila łapały. Nas mama miała dwójkę ,brata karmiła piersią, mnie niestety nie. On całe życie zdrowy ,a ja łapie jakieś przeziębienia itp. więc na własnym doświadczeniu wiem ,że najlepsze mleczko mamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Konto usunięte
|
Aha, rozumiem. Faktem jest, że nie czytałam tego artykułu, tylko tak sobie myślę, co by była (odpukać odpukać odpukać!), gdyby moje dziecię zażyczyło sobie zobaczyć świat wcześniej niż przewidujemy... Widziałam wczoraj zdjęcia dziewczynki urodzonej w 30 tc (ukończone 29) i po jednym dniu oddychała już samodzielnie. Ale dzieci bez mózgu - rozumiem, rozumiem...
Jeśli idzie o wiaderko - na początku byłam nastawiona bardzo sceptycznie, ale obejrzałam kilka filmików i przeszło mi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 | |
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32081592]Uspokajacie mnie tutaj na forum
![]() ![]() Mi również ostatnio zaczęło zdarzać się twardnienie brzucha co mnie lekko zaniepokoiło - ale jak byłam w piątek u gina który potwierdził ze wszystko jest ok z wyjątkiem tych nerek i mówił że takie twardnienie może się zdażać bo Maluch rośnie i się rozpycha i mięśnie tak reagują i póki twardnieniu nie towarzyszą skurcze to mam się nie martwić. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4778 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4779 |
Zakorzenienie
|
z tymi wczesniaki to sprostuje, ze wlasnie chodizlo mi o ratowanie takich od 27-28-29 tygodnia, kiedy juz zazwyczaj maja wsyztko wyksztalcone
![]() Bylam w rossmanie, kupilam szara pilke- 24 zl-do 100 kilo i sie na niej wlasnie kolysze ![]() ![]() co do wiaderek- balabym sie wsadzac malego do takiego czegos ![]() wanienke juz kupilam- o taka- http://www.google.com/imgres?imgurl=...ed=0CGUQ9QEwAg ma gabke, podobnno siedlisko zarazkow, no ale moze nie ebde sie w niej bala kapac malego ![]()
#4780 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32082301]Aha, rozumiem. Faktem jest, że nie czytałam tego artykułu, tylko tak sobie myślę, co by była (odpukać odpukać odpukać!), gdyby moje dziecię zażyczyło sobie zobaczyć świat wcześniej niż przewidujemy... Widziałam wczoraj zdjęcia dziewczynki urodzonej w 30 tc (ukończone 29) i po jednym dniu oddychała już samodzielnie. Ale dzieci bez mózgu - rozumiem, rozumiem...
Jeśli idzie o wiaderko - na początku byłam nastawiona bardzo sceptycznie, ale obejrzałam kilka filmików i przeszło mi ![]() Wiaderko to dla mnie jakaś abstrakcja. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4781 |
Zakorzenienie
|
Bardzo fajna ta wanienka, ale cena też niezła.
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam coś napisać i wyleciało mi... Zastanawiam się nad taką piłą, ale nie mam gdzie jej wstawić... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32082403]U nas podobnie, siostra piersią, ja nie. Siostra zero problemów z jedzeniem, dużo spała, generalnie zdrowa. Ja w wieku 4 lat dostawałam histerii po wejściu do sklepu, gdzie panie miały białe fartuchy, bo myślałam, że to lekarze. A w podstawówce groziło mi indywidualne nauczanie, bo byłam non-stop chora
![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Ale skurcze w sensie kilka? Bo dla mnie to twardnienie to taki jakby właśnie jeden skurcz, ale bezbolesny, takie zbieranie się brzuch w jedno miejsce, tak jak skurcz łydki - tylko bez bólu. Ja będę się widzieć z ginem w pon, wt albo czw, powiem mu niezwłocznie o tym.[/QUOTE] Tłumaczył mi tak, że jeśli brzuch mi twardnieje ale nie ma przy tym bólu to jest ok i to kwestia mięśni. Jeśli tak jakby przechodziło to twardnięcie z jednego miejsca brzucha na drugi to wtedy to jest skurcz jeśli jest ból przy skurczu to wziąć nospe i jak nie przechodzi jechać do szpitala natychmiast. Samym twardnieciem się nie przejmować chyba że cały czas jest twardy i do tego boli. Ale zapytaj koniecznie swojego gina to cię na pewno uspokoi i wyjaśni dokładniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Zakorzenienie
|
No właśnie a wcześniak wcześniakowi nie równy pod względem zdrowotnym, jednego da sie uratować a innego nie, a ratują wszystkich i o to jest spór.
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4785 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...&ars_rule_id=4
|
![]() ![]() |
![]() |
#4787 |
Zakorzenienie
|
tylko ja ja kupilam po przecenie -50% z 16 euro na chyba 8 euro nowa w sklepie w irlandii 2 lata temu no i od tych 2 lat lezy zapakowana w piwnicy
![]() ![]() takze 8 euro w sumie, w pl nie dalabym za nia 150 zl, wolalabym te pieniazki wydac na cos innego dla dzidzi ![]() na ta pilke te zu mnie nie ma miejsca, no i lezy na srodku ![]() w sumie to ja juz siedze na dywanie, tz sie bawi na pilce eh :P....
#4788 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak byś chciała, żeby Ci jeszcze jakoś pomóc albo coś napisałam niejasno dla Ciebie, to daj znać! ![]() Cytat:
Ja tak tydzień temu zaraziłam się od koleżanki... Po 2 dniach złapał ode mnie mąż, a 3 dni później Maks. Jakieś złośliwe to choróbsko nam się przypałętało... Cytat:
![]() Nie wiem, w jaki sposób konkretnie to w szpitalu złapałam, generalnie jak mi się ta biegunku i temp zaczęły, to byłam wściekła na to, że zasady dla odwiedzających są tylko na papierze. U mnie była zawsze tylko 1 osoba, czasem przez chwilkę dwie, a do drugiej kobiety w sali przychodziło po 5 osób na raz, w tym dzieci. Jak lekarz na to wchodził do sali, to mówił "ależ proszę państwa, tu nie może być tyle osób", oni kiwali głowami "dobrze, dobrze...", lekarz wychodził, a oni dalej siedzieli. Nie wiem, jakie jest Wasze podejście do odwiedzin w szpitalu... Moja rada jest taka - nie pozwalajacie na "pielgrzymki" w Waszej sali. Jeśli chcecie, żeby to Was ktoś odwiedził, to myślę, że nic sie nie stanie, jak zobaczy maleństwo kilka dni później w domu... Wiadomo, że najbliższa rodzina tak - rodzice, rodzeństwo, ale już ciotki, kuzyni, szwagrzy są w szpitalu zbędni... Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32080726]Odkryłam, kiedy mam twardy brzuch (nie tak twardy jak podczas skurczu, ale nie mięciutki)- jak stoję i leżę na wznak na płasko. Jak zegnę nogi albo jestem w dowolnej innej pozycji, to mięknie. Więc to chyba normalne, jak jestem wyprostowana, to i mięśnie są bardziej napięte... Mam nadzieję, że dobrze myślę.[/QUOTE] Będzie dobrze! ![]() ![]() O,ja myślę, że dziś wieczorkiem nie muszę Was pilnować ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-02-05 o 13:45 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4790 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja chyba mam jeszcze sporo do nadrobienia w temacie macierzyństwa ![]() No i oczywiście jak mam wybór to wolałabym to cudeńko wyglądająco meega bezpiecznie niż zwykłą w której nawet boję się pomyśleć jak tu wykąpać niemowlę żeby mi się nie wyślizło.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Zakorzenienie
|
Ale mnie dziś na sen gnie... Chyba zaraz pójdę się położę...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4792 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4794 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
A dziewczyna obok mnie to miała właśnie - istne pielgrzymki. Na raz było chyba z 7 osób. I potem mi stali nad głową ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Wtajemniczenie
|
Ale rzeczy w tym, że te "cudeńka" często po kilku dniach już sprawiają więcej problemu niż pożytku... Nie możesz spobodnie dzieckiem ruszać w wanience, opłukać go na tych wszelkiego rodzaju podkładkach. Są osoby, które twierdzą, że im tak wygodniej. Jednak wydaje mi się, że o wiele więcej osób twierdzi, że szybko z tych cudeniek przestawiały się na zwykłą wanienkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4796 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4797 |
Zakorzenienie
|
no ja sie ciesze, ze ta wanienka ma na pasach to takie cos i dziecie moze bedzie czulo sie bezpiecznie. Koelzanka kapala swoja mala na rece, mala sie strasznie darla, pozniej sie okazalo ze jak kupila zwykla taka gabke za 10 zl ze to wystarczylo i mala sie uspokoila.
Teraz w sumie tych wanienek jest mega duzo, ostatnmio oigladalam z ciekawosci najwykjlejsze 20 zl podobno dobra mniejsza od zwyklej-wanienka z ikea pozniej byly jakies z termometrem w srodku i w dodatku na dole miala korek i wypuszczalo sie wode tak jak w wannie- taka widzialam w tesco za 80 zl no i te z fisher price rozne modele, ponad 150 zl.. do tego te wiaderka ... ![]() wybor ogromny ![]() mysle, ze jakbym nie miala tej z fisher proice kupilabaym albo ta z ikea albo najzwyklejsza za 20-30 zl ![]()
#4798 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo sporo się zmieniło odkąd moja mama była świeżą mamą ![]() A skoro są nowości ułatwiające życie matkom to chyba warto z nich skorzystać. Tylko trzeba o nich wiedzieć ![]() Myślałam że kwestia wyprawki zajmie mi max 1 dzień. ale powoli oczopląsu dostaję od tygodnia zastanawiając się co będzie lepsze dla mojego pierwszego synka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4800 |
Wtajemniczenie
|
Ja spałam już przed południem ale mnie moje chłopaki obudzili.Zaraz też mam zamiar iść spać a co tam
![]() Wczoraj zle się czułam pod wieczór wzięły mnie okropne skurcze.Wydaję mi się,że przez to że Filip nie da mi poleżeć i chodziłam z nimi do baru,windą pojeżdzić i masz babo placek.Od dzisiaj nic nie robie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.