|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!
[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;3208241 4]Dzięki za komplement to miło z twojej strony,
też ci posłodze żeś wszechwiedząca a dziękuję bardzo.
|
|
|
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już wcześniej o tym wspominałam. Moje dziecko się darło, prawie nie spało, nie chciało jeść (na poczatku z piersi), później z butli. Non stop naokoło słyszałam, ze powinnam karmic piersią. Teksty tego typu otzrymywałam na dzien dobry od rodziny.Ito wszystko po traumatycznym porodzie, z którego niewiele pamiętam, a który z założenia miał być czymś pozytywnym. Z perspektywy czasu oceniam,że dotknął mnie jakiś stan depresyjny. Kiedyś dziecko mnie ugryzło bezzebnymi dziąsłami. Byłam wtedy niedospana, obolała po cc, sfrustrowana. Odsunęłam ryczące dziecko od siebie i sobie przeklęłam. Moja matka obecna przy tej sytuacji... opieprzyła mnie z góry na dół, bo co ja sobie wyobrażam... Taki koszmarek się uspokoił po kilku miesiącach. Akoszmar wrócił po dwóch latach, gdy spałam 3h na dobę, bo moje dziecko wymagało opieki intensywnej i w dzien i w nocy. Wówczas jednak, moja emocjonalna więź z dzieckiem była silniejsza. Ja byłam silniejsza generalnie. Z drugiej strony kiedy rozmawiam z różnymi ludźmi, wielu z nich twierdzi, że nie byliby w stanie takiego obciążenia znieść... Mała Magda byla wcześniakiem i to w dodatku chorym. Nie zawiniła niczym, jednak to właśnie mogło mieć związek z tym co się wydarzyło...
|
|
|
#2763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
osądzi,czy działała z premedytacją,czy był to nieszczęśliwy wypadek,a ona odpowie np: za zbeszczeszczenie zwłok.być może kryła mordercę,być może,być może... nie pisze scenariuszy,fakt jest jeden-gdyby była niewinna to nie aresztowaliby jej na okres czasowy,tylko wróciłaby do domu,a oni badali by sprawę dalej. jakoś ojca nie zamknęli,babci,cioci,wujk a również.aresztowali tymczasowo matkę,a to dowidzi o winie. o jakiej? zdecyduje sąd |
|
|
|
|
#2764 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja sąsiadka nie cierpi,z uśmiechem wróciła do domu,męża i trzech synów.z sąsiadami rozmawia jakdyby nic,pracuje i ma się dobrze ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- podejrzana,bo szukają o jakim stopniu jest winna |
|
|
|
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pogrubionego: mylisz się. Nadal prowadzone jest dochodzenie i czlonkowie rodziny również sa potencjalnie brani pod uwagę. Czyli nie można uznać, że nie mieli ze sprawą nic wspólnego.
|
|
|
#2767 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2768 | |
|
Rozeznanie
|
czyli aresztowanie nie dowodzi, że jest winna, ale podejrzana.
---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju, ale wojna wybuchła na forum. Kochane, trochę mniej emocji.
![]() Powiem Wam, że sama byłam wściekła na tą dziewczynę, jednak gdy trochę ochłonełam doszłam do paru wniosków. Dziewczyna na pewno miała wiele problemów, depresja poporodowa, słuchanie od teściowej ciągłych uwag na temat wychowania, złe stosunki ze swoją rodziną, ciągle było jej mówione jaka jest zła i niedobra, aż w końcu uwierzyła w to, bezsilna, sama. Zrobiła to co zrobiła, a potem się wystraszyła i nie wiedziała co dalej. Ja nie chce wierzyć, że to był nieszczęśliwy wypadek. Dziewczyna doskonale wymysliła całą historie porwania i ciągła wszystko przez tyle dni. Człowiek w szoku chyba nie byłby w stanie tak się zachować. Możliwe, że mąż nie widział jej problemów, bo zmyśla sobie, bo nie chce jej się, bo nie umie dziecka wychować. To młode małżeństwo, nie każdy jest gotowy na taką dużą i odpowiedzialną rolę, niestety. No różnie to bywa. Dziewczyna nie urodziła się chora psychicznie, ale ktoś ją tak potem wychował i zrobił zamieszanie w głowie, niestety. Nie wiem czy to prawda, ale podobno nie utrzymywała kontaktów z mamą, a jej rodzina miała założoną niebieską karte. Nie wiem czy to plotka czy nie, ale jeśli jest to prawda to okazuje się, że sama miała trudną sytuację rodziną i pewnie zero wsparcia. Nie chce jej usprawidliwiać, bo powinna sama tam przeleżeć w tym miejscu, co zostawiła dziecko, to może głupoty by wyszły z głowy, ale jest przyczyna i jest skutek. Kara jej się należy. To moje zdanie.
|
#2770 |
|
Przyczajenie
|
Dziwi mnie to, że ojca Magdy uznają za całkowicie czystego, niewinnego... Rutkowski od samego początku wybielał jego osobę, teraz policja niby nic nie stwierdziła... Jeżeli to niby rodzice Bartka poprosili o pomoc Rutkowskiego (lub mieli jakikolwiek wpływ na jego pomoc w sprawie), to może dzięki temu...
Nie chciałabym tworzyć teorii, bo nie jestem do tego upoważniona, ale... 1. Pies urwał trop na parkingu, Bartek miał auto. 2. Wyszukiwanie w sieci jak oszukać wariograf- Katarzyna się nie poddała, Bartek przeszedł czysto (!). 3. Jak już jakaś dziewczyna pisała- niemożliwe, że w godzinę matka dziecka zdążyłaby ukryć ciało i odstawić szopkę. 4. Ona nie wjechałaby tam wózkiem. Nawet jeśli- kółka byłyby brudne, bardzo... Tak więc możliwe wydaje mi się, że to ojciec dziecka ukrył ciałko, a Katarzyna odstawiła scenę z napadem. :| I baardzo zastanawia mnie fakt, że ojca dziecka uznają za całkowicie czystego. :/ |
|
|
|
#2771 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Wiesz co jeśli spanikowała to ja się jej nie dziwie. I że potem szła w zaparte też nie. Sama nie wiem co bym zrobiła w takiej sytuacji. Pewnie najpierw wołałabym męża. Ale jeśli bałabym się jego złości to już niekoniecznie.
|
#2772 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
To, że spanikowała w żadnym stopniu nie tłumaczy jej zachowania, niestety.
|
|
|
|
#2774 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
In my shoes just to see What it’s like to be me I’ll be you, lets trade shoes Just to see what it be like to Feel your pain, you’ll feel mine We’ll go inside each other’s minds Just to see what we find Look at shit through each others eyes to z kawałka Eminema, ale bardzo trafne po tej wypowiedzi.
|
|
#2776 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Na szczęście winny jest dopiero ten, o którym tak orzeknie sąd. ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Bo Ty ją znasz najlepiej
|
|
#2777 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2778 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
drabineczka - ja się z Tobą zgadzam, ale uważam, że rozmowa czy dziecko było bezproblemowe, czy też nie, do niczego nie prowadzi. Wiadome jest, że choćby płakało 24/h nie zasłużyło na taki koniec.
Moja postawa w tej sprawie jest taka, że szukanie usprawiedliwienia dla matki w obliczu tego co zrobiła jest nie na miejscu. W tym miejscu zaznaczam, iż wg mnie to nie był nieszczęśliwy wypadek. Dla dla jasności moich dalszych przemyśleń. To że miała trudne dzieciństwo, to że miała problemy z teściową, to że nie radziła sobie z dzieckiem, a nawet to, że być może nie miała wsparcia w mężu - to wszystko może być na jej korzyść, w świetle tej całej sytuacji. I gdyby było tak, że mała po raz kolejny doprowadziła ją do szału z jakiegoś powodu i ona będąc nieświadoma swoich czynów zrobiła jej krzywdę, doznała szoku i pierwsze co jej przyszło do głowy to ukryć zwłoki, i upozorować porwanie,ALE potrafiłaby się przyznać od razu, że w wyniku szoku zrobiła, tak nie inaczej, że nie myślała nad konsekwencjami - to naprawdę dziewczyny, byłabym w stanie jakoś to pojąć, ALE to, że będąc poczytalna, z wyrachowaniem potrafiła bez zająknięcia oszukać całą Polskę, postawić na nogi całą policję, wolontariuszy, wszystkich zainteresowanych sprawą, to że potrafiła po tym wszystkim co się wydarzyło pójść na horror, to że potrafiła przez ponad tydzień płakać do kamer i prosić o oddanie Madzi bo to jej skarb, jej dzieciątko, wiedząc bardzo dobrze że mała leży gdzieś po gruzami i śniegiem - wg mnie absolutnie nie usprawiedliwia tego co zrobiła. ALE od podjęcia decyzji jest sąd - nie ja, nie wy, nie Ci wszyscy z głupimi wg mnie petycjami na fb o kare śmierci, tylko sąd. Zastanawiam się wciąż jak to wszystko wyglądało. Wg mnie jak już wspomniałam nie był to nieszczęśliwy wypadek. I uważam, że K. pomagał jej mąż - czyli ojciec Madzi. No bo tak - trop psa urwał się na parkingu, bardzo możliwe że ojciec wywiozł małą sam, bo jakim cudem matka przeszłaby 2 km w to miejsce gdzie znaleziono zwłoki, poza tym tam są totalne wertepy - ogromne kamienie, śnieg i to w tak krótki czas? i nikt jej nie widział? bo nie było ŻADNEGO świadka który widziałby K. z wózkiem. A ujechała 2 km. Druga moja wątpliwość to czas. Przecież ona zanim z tym wózkiem zajechała 2 km, zanim wróciła to spokojnie godzina musiała minąć. To takie moje luźne spostrzeżenia, Poza tym gdyby był to nieszczęśliwy wypadek i matka tego nie planowała, to czy gdyby mala faktycznie jej wypadła z kocyka, ona nie krzyknęła by ze strachu? dodatkowo mówiła, że próbowała ją ratować, to co, po cichu to robiła żeby mąż nie słyszał? po co miałaby to robić? Wg mnie wszystko było zaplanowane, a mąż, albo pomógł jej pozbyć się małej, alby pomógł zatuszować sprawę. Jeśli to był przypadek, to naprawdę gratuluję jej tak świetnego działania w szoku - do tego stopnia świetnego, że potrafiła przez ponad tydzień oszukać policję, psychologów, a nawet rodzinę. Tak działają matki, gdy ich dziecko umiera na ich oczach? Oczywiście, to moje przemyślenia, i nikt nie musi się z nimi zgadzać. Edytowane przez shine_sky Czas edycji: 2012-02-05 o 14:18 |
|
|
|
#2780 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
2. Do tego fakt, że dwa razy zaprzeczyła jakoby coś wiedział lub to, że nie wymieniła go przy "co ludzie powiedzą, matka, teściowa...". Ok, niby czepianie się, prawda? Ale jednak fakt, że mówiła o dziecku w czasie przeszłym był znaczący, prawdziwy. |
|
|
|
|
#2781 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Oczywiście, że tłumaczy.
|
#2782 |
|
Konto usunięte
|
Nic nie musiała. Pomijając już to, że początkowo podała złe miejsce, to przecież mogła zwyczajnie wiedzieć, gdzie ktoś inny ciało podrzucił. To, że wiedziała nie przesądza o tym, że sama je tam podrzuciła.
|
|
|
|
#2783 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
1.pies urwal trop na parkingu na ul. legionow czyli w miejscu gdzie znaleziono lezaca matke Madzi a nie w miejscu gdzie mieszkali... 2. przeszedl czysto bo moze nie mial nic wspolnego z tym wypadkiem? nie pomyslalas o tym? 4. jak kolka moglyby byc brudne, gdy ziemia (wowczas w takim mrozie jaki byl w sosnowcu) byla zamarznieta... wiec o jakim brudzie mowisz? :/ bo na pewno nie o blocie... |
|
|
|
|
#2784 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kwalifikacji czynu dowiodą fakty,czy była tylko winną nieumyślnego spowodowania śmierci,czy winnną śmieci,a może tylko współwinną gdyby była niewnna to zostałaby w domu z mężem,a nie siedziała w więzieniu aresztowana czasowo |
|
|
|
|
#2786 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Jak coś kilkukilowego upada na podłogę to się słyszy raczej. Czy to możliwe, że dziecko nie wydałoby w momencie upadku żadnego dźwięku? Matka też wydałaby z siebie choćby jakiś jęk, szloch - no u mnie w domu od razu jest reakcja na takie rzeczy. Albo "Co się stało?" albo się leci do tej osoby.
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2788 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Areszt tymczasowy jest stosowany w innym celu.
|
|
#2789 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
2. Pomyślałam, owszem. Tylko dlaczego ona nie podeszła do badania, skoro wszyściutko wyczytała i wiedziała jak przejść na czysto? ![]() 3. Dziewczyny, które mieszkają w Sosnowcu pisały, że w tamtym czasie nie było tak wielkiego mrozu, a raczej roztopy. |
|
|
|
|
#2790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

też ci posłodze żeś wszechwiedząca

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)