Dzieciaczki styczeń 06 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-12-05, 15:13   #3571
jastin83
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki styczeń 06

Cytat:
Napisane przez humbak Pokaż wiadomość
Wikunia jak zwykle urocza . Lilianka tymi koralikami to bawi się już dawno tylko takim krotkim kawałkiem.
Humbak

jastin83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-05, 15:23   #3572
jastin83
Zakorzenienie

A zapomniałam Was zapytac jeszcze czy jak Wasze dzieciaczki sa głodne mówią coś do was?Bo moja Wika podłapała moje "am" zawsze do niej tak mowie zeby otwierala buźke do jedzenia,no i od kilku dni a właściwie kilkunastu jak jest głodna albo jak wchodzimy do kuchni to krzyczy "am".
Umie jeszcze pokazać główka nie i tak
Ale mam madre dziecko
Musze szybko zrobić ten filmik i poprosic tż zeby mi go do sieci udostępnił,tylko jeszcze lepszy sprzecik musze pożyczyc od kolegi bo ten nasz aparat to złom i mnie juz wkurza

Stary 2006-12-05, 15:50   #3573
kkasiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jastin83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wy tez tak ostatnio macie czy to ze mnie taki leń?
Normalnie to najchetniej siedziłabym w domku i nigdzie nie wychodziła,nie chce mi sie nawet na spacer wyjśc z Wikusia a wiem ze powinnam,zebyśmy mogły sie troche podotleniać ale jak se pomysle o znoszeniu tego wszystkiego ubieraniu Wikuni a nie nawidzi tego jak nie wiem to wszystkiego mi sie odechciewa i siedzimy w domku juz drugi dzień a ja mam wyrzuty ze nie wychodzimy.No ale tak mi sie nie chce
Jastin u mnie to samo , już drugi dzień siedze w domu i wyrzuty tez mam bo wiem że powinnam wyjść jak sobie pomyślę o ubieraniu dzieciaków potem wózek znieśc na dół ,a jak już jestesmy na spacerze to co chwilę Julia mnie czymś wkurzy także na samą myśl o wyjściu mam dość
Fajne zdjęcie Wikuni , naszym dzieciakom nie trzeba zabawek kupowac wystarczą koraliki i masz z Wikusią spokój My tez mamy takie koraliki ale nie mogę ich wyciągac bo jak nasze koty je widzą to dostają wariacji.
Lena 5 lat
kkasiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-05, 15:58   #3574
kkasiaaa
Zadomowienie

Cytat:
A zapomniałam Was zapytac jeszcze czy jak Wasze dzieciaczki sa głodne mówią coś do was?Bo moja Wika podłapała moje "am" zawsze do niej tak mowie zeby otwierala buźke do jedzenia,no i od kilku dni a właściwie kilkunastu jak jest głodna albo jak wchodzimy do kuchni to krzyczy "am".
Moja nie mówi nic , ale za to nauczyła się mówić da ale nie jak mam jej coś dać tylko jak ona mi coś daje coś jej się pomyliło I mnie tak tym podpuszcza bo bierze coś do rączki np. pilota podchodzi z nim do mnie wyciąga rączkę mówi da tzn. że niby mam wziąść a jak chcę już wziąśc to ta spryciula szybko chowa pilota za siebie i się cieszy i tak w kółko , to taka jej zabawa
Lena 5 lat
Stary 2006-12-05, 16:23   #3575
jastin83
Zakorzenienie

Kasia to super zabawa Cwaniara z Oliwki,da se rade dziewczynka w życiu
Wika umie jeszcze powiedziec tam,na przykład jak ja pytam gdzie jest Wiktorka? to ona wyciaga rączke i pokazuje na zdjecie swoje i mówi "tam",albo mówi też "taka" i podnosi rączki do góry jak np. pytam ja jak jest duża?
Wogóle zauwazyłam ze szybko łapie takie rzeczy,dawać buziaczka nauczyłam ja w jeden dzien non stop do niej mówiłam Wikusia daj buziaczka i robiłam taki dziubek z ust i ona załapała i teraz nachyla główke i tez robi dzióbek,nawet sama potrafi przyraczkowac do mnie i dac mi całusa no ale oczywiście muszę ja o to najpierw poprosić

Stary 2006-12-05, 16:34   #3576
kkasiaaa
Zadomowienie

Jastin mądrą masz córeczkę, mądra i śliczna czegóż chcieć więcej

Moja ostatnio zrobiła się bardzo taneczna, jak tylko usłyszy muzykę to od razu tak śmiesznie zaczyna tańczyć W sobotę obydwie wymiatały jak szalone , Oliwia swoim rytmem a Julia swoim
Lena 5 lat
Stary 2006-12-05, 22:28   #3577
kkasiaaa
Zadomowienie

Mam dość nie wiem co się dzieje ale moje dziecko wczoraj i dziś ma problemy z wieczornym zaśnięciem. zawsze po kąpieli Oliwia dostaje kaszkę, potem cyca i przy cycu zasypia najpóźniej o 20.10 już śpi. A wczoraj i dziś usypiałam ją do 22 , jak już usnęła przy cycu i odłożyłam ją do łóżeczka to ta za chwilę na nogach i buszuje zapłakana po łóżeczku więc na zmianę z narzeczonym próbowaliśmy ją uspać , jak kładliśmy ją do łóżeczka to wpadała w histerię, w końcu tata ją uspał bujając na rękach. A o 23 znowu się obudziła i znowu wisiała mi na cycu aby usnąć , nie wiem co jest grane nigdy wcześniej nie było takiego czegoś .
Lena 5 lat
Stary 2006-12-05, 22:36   #3578
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Jeszcze zdążę złożyć życzonka dla Agaci. Chociaż jej mamusia ostatnio wcale do nas nie zagląda...

Moje dziecko jeszcze nie mówi oprócz tata, dada, mama, baba. Czasami jej się wymsknie da jak coś chce i wyciąga tak śmiesznie rękę jak coś chce, tak prosto, komicznie to wygląda.
Za to robi papa, bije brawo, daje buzi i tańczy jak tylko usłyszy muzykę lub tylko melodię. I jeszcze kładzie się jak powie się do niej "połóż się troszeczkę", oczywiście zaraz wstaje z powrotem.
No i jest niedobra jak diabli. Bije nas ciągle i wyrywa włosy. Jak jej się powie, że nie wolno to robi taką wredną minę i nawala jeszcze bardziej. Nic nie skutkuje. Już nawet dostała raz małego klapsa, to przez chwilę była spokojna, a za chwilę znowu robiła to samo. Terrorystka mała. Ale naprawdę nie spodziewałam się kokosów po takich rodzicach ja my.
Jestem na etapie usypiania dziecka w łóżeczku, bo tatuś ją rozpieścił i usypiał na naszym łóżku, a nawet chciał z nią spać. Ale koniec z tym, oglądam supernianię i stosuję się do zaleceń. Jest ryk taki, że wychodzę z pokoju, histerie urządza straszne, ale usypia. To najważniejsze!

iwonamysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-05, 22:38   #3579
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Kasiu no mam to samo ale już od jakiegoś czasu, nic nie skutkuje, też ciągle wstaje. Usypia w końcu ale dziś nastąpiło to ok. 22.15 i tak zawsze. Już dawno jej się nie zdarzyło zasnąć przed 21.

Stary 2006-12-05, 22:40   #3580
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Dobranoc dziewczynki. Lecę spac bo rano znowu nie będę mogła się zwlec z łóżka, a w pracy trzeba być przytomnym cały dzień.
Kolorowych snów!

Stary 2006-12-05, 22:48   #3581
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alien Pokaż wiadomość
Napisałam takiego długiego posta ale byłam z Wiką na kolanach i mi skasowała buuu

Jastinku nie moge sie doczekac kiedy zapodasz filmik z cudna Wikunią

Moni@ a moze Szymusiowi idzie zabke kolejny ? albo brzuszek ?

Dziewczyny moze znacie jakąs stronke z fajnymi obrazkami ?????
Bo ja robie kalendarz dla babci i dziadzia tesciów i szukam małych fajnych obrazków, bo Wiki zdjęcie jako głowne bedzie

Kateska
odezwij sie koniecznie, napisz co u ciebie slychac i Agacie ucałuj

Oj tak Alienku masz racje, to zabki.. ciezko oj ciezko jest....Ale wiecie co? on ma spuchniete i takie przeswitujace biale na dziaslach jakby mu szly 3 (kly) ale te miejsca sa jakby na gorze jakby mu szly te zabki tak na dziaslach wysoko (wiecie jak niektorym rosna trojki tak wysoko)

Co do obrazków to zobacz na allegro w kategorii "dla dzieci" wpisz kalendarz i wyskocza ci fajne obrazki z kalendarza, warto podpatrzec
Moni@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-05, 22:54   #3582
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kkasiaaa Pokaż wiadomość
Mam dość nie wiem co się dzieje ale moje dziecko wczoraj i dziś ma problemy z wieczornym zaśnięciem. zawsze po kąpieli Oliwia dostaje kaszkę, potem cyca i przy cycu zasypia najpóźniej o 20.10 już śpi. A wczoraj i dziś usypiałam ją do 22 , jak już usnęła przy cycu i odłożyłam ją do łóżeczka to ta za chwilę na nogach i buszuje zapłakana po łóżeczku więc na zmianę z narzeczonym próbowaliśmy ją uspać , jak kładliśmy ją do łóżeczka to wpadała w histerię, w końcu tata ją uspał bujając na rękach. A o 23 znowu się obudziła i znowu wisiała mi na cycu aby usnąć , nie wiem co jest grane nigdy wcześniej nie było takiego czegoś .
Kkasiaa Moj Szymek zasnal 40 min temu czyli o 23.15 mam dosc...i wiem ze jakbym go nie polozyla do lozeczka to by lazil dalej po domu...marudzi, placze, slina kapie do samych kostek, z placzu smarki mu leca, a ten bączek chodzi za mna i kwili...i tak od 8 kiedy wstal...zasnal dzis tylko na 2 godz od 11-13 nie mam sily juz na nic, ani na kapiel ani na film,ani na relax..przykladam glowe do poduszki i mnie nie ma...
Stary 2006-12-06, 08:33   #3583
jastin83
Zakorzenienie

Kochane maluszki,nie moge Was poprzytulac,wiec niech mamusie scisnął Was mocno odemnie w dzien mikołajkowy Mnóstwa prezentów

Edytowane przez jastin83
Czas edycji: 2007-01-28 o 09:57
Stary 2006-12-06, 08:38   #3584
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonamysza Pokaż wiadomość
Kasiu no mam to samo ale już od jakiegoś czasu, nic nie skutkuje, też ciągle wstaje. Usypia w końcu ale dziś nastąpiło to ok. 22.15 i tak zawsze. Już dawno jej się nie zdarzyło zasnąć przed 21.

Kochane Wy mnie nawet nie straszcie bo jak Wika zacznie mi tak wariowac to ja chyba te zawriuje.Jak narazie spi super,no i mam nadzieje ze to sie nie zmieni
A tak wogóle to co zakupiłyscie maluchom?
My z tz jeszcze nic,później jedziemy wszyscy do sklepu i cos wybiezemy
Wsumie Wi ka to i tak ma zaczesto te Mikołajki bo raz w tygodniu dostaje jakąś nowa zabawke rozpusta normalnie

Stary 2006-12-06, 09:01   #3585
Moni@
Zakorzenienie

Juz Mikolaj grzeje sanie.Czego pragniecie niech sie stanie.Kazde z marzen skrytych w glebi Swiety Dziadek dzisiaj spelni.

Wam kochane dziewczyny tez zyczę radości z mikołajkowych prezentów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif rozx08.gif (5,9 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: gif b_mikolaj_1.gif (67,5 KB, 0 załadowań)
Stary 2006-12-06, 09:04   #3586
kkasiaaa
Zadomowienie

Dziewczyny i ja się przyłączam do życzęń mikołajkowych

Moje dziewuchy dostały dziś rano prezenty od Mikołaja , oczywiście na Oliwii dużego wrażenia to nie zrobiło a Julia wstała cała przejęta jak zobaczyła że prezenty leżą Julia dostała kolorowe stempelki a Oliwia takiego dinozaura http://www.allegro.pl/item139159555_139159555.html ale więcej tym dinozaurem bawi się Julia niż Oliwia Mokołaj o mnie także nie zapomniał i dostałam ptasie mleczko uwielbiam je
Lena 5 lat
Stary 2006-12-06, 09:11   #3587
Moni@
Zakorzenienie

Moj Szymek na razie dostal samochod odpychacz, ale nie wie o co w nim chodzi i sie drze ze nie robi bumbum.. wiec nie siedzi na nim tylko piszczy obok na dywanie
Dostal osiolka na baterie co sie rusza i spiewa i kierownice na baterie z kluczykiem i zmiana biegów i jakimis tam swicidełkami.

To przyszło od jego prabaci i mojego Ś.P.taty -siostr... Miłe to bo od kiedy moj tata zmarł to kontakt sie urwał Ale nie zasmucam bo dzis piekny dzien mamy
Stary 2006-12-06, 09:17   #3588
kkasiaaa
Zadomowienie

No to troche fajnych prezencików dostał Szymuś U nas zawsze daje się tylko słodycze tylko w tym roku kupiłam dzieciom zabawki, u teściów pewnie dostaną słodycze hmmm no może Oliwia nie więc jakiś drobiazg dostanie. Za to pod choinkę dostaną napewno extra zabawki
No i miło że Twoje ciotki pomyslały o małym , napewno to miła niespodzianka dla Ciebie i tż U mnie takich nie spodzianek nie ma , mój tata ni eżyje od dwóch lat ale taty brat nigdy o czymś takim nie pomyślał , w sumie nawet się nami chyba nie interesuje. Jedynie łączy nas moja babcia (mama wujka i mojego taty) ale jak babci nie będzie to kontakt całkowicie się kończy.
Lena 5 lat
Stary 2006-12-06, 09:36   #3589
*Niki*
Zakorzenienie

Dużo prezentów Mikołajkowych dla wszystkich dzieciaczków
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif mik05.gif (7,7 KB, 0 załadowań)
*Niki* jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-12-06, 09:45   #3590
*Niki*
Zakorzenienie

Moje dzieci dostały prezenty już w niedzielę, tatuś sam chciał się pobawić samochodami nie mógł się doczekać, więc zabawił się w Mikołaja w sobotę w nocy i położył prezenty pod poduszki

W niedzielę też mieliśmy gości- babcie, chrzestni.... Patryk dostał samochody, zestaw pirata, taki zestaw komisariat policji, więzienie itp..słodycze soczki, Nikolka dostała komplecik-czpaeczka szaliczek rękawiczki, pampersy, poduszeczkę, misia z takimi długimi nogami , Bebilon no i jeszcze od nas coś dostanie, tylko nie mam pojęcia co zabawkami bawi się 3 minuty, ubrań ma mnóstwo... chyba jej buciki na zimę kupię takie w których będzie mogła tuptać po śniegu, bo te które teraz ma są ze sztruksu nie nadają się na śnieg, poza tym są już ciasne w kostce
*Niki* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-06, 10:00   #3591
humbak
Rozeznanie

Dla wszystkich naszych dzieciaczków mnóstwa prezentów, i dla ich mam oczywiście też .
humbak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-06, 10:06   #3592
humbak
Rozeznanie

Zobaczcie kochane co Lilianka dostała od swojego chrzestnego .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1171.JPG (115,9 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1155.JPG (116,5 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1156.JPG (116,5 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1157.JPG (117,1 KB, 9 załadowań)
Stary 2006-12-06, 10:32   #3593
Moni@
Zakorzenienie

Ale fajnie opisujecie mikołaja

Super prezenty dzieci maja
Stary 2006-12-06, 10:34   #3594
jastin83
Zakorzenienie

Dziewczyny widziałyście to;
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...17446&page=185
kobietki sie przyzyczaiły do tej dziewczyny która niby byla taka biedna(mąż zginął w wypadku,urodziła bliżniaki) a to sie okazało eksperymentem,blefem.Stra szneprzewrtowałam posty niejakiej lublinianki i jestem w szoku.Umieszczała zdjecia nie swoich dzieci,Mariqa napisała u lutowo-marcowych zeby na zdjeciach które my umieszczamy napisać swój nick,albo adres wizażu.Do głowy by mi nie przyszło ze cos takiego moze sie wydazyć,od dzis bede podpisywac zdjecia Wikusi.

Stary 2006-12-06, 11:26   #3595
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni@ Pokaż wiadomość
Ale fajnie opisujecie mikołaja

Super prezenty dzieci maja
My sie pochwalimy z Wiktorka troszke późnej
A teraz uciekam robic obiadek

Stary 2006-12-06, 12:06   #3596
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny widziałyście to;
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...17446&page=185
kobietki sie przyzyczaiły do tej dziewczyny która niby byla taka biedna(mąż zginął w wypadku,urodziła bliżniaki) a to sie okazało eksperymentem,blefem.Stra szneprzewrtowałam posty niejakiej lublinianki i jestem w szoku.Umieszczała zdjecia nie swoich dzieci,Mariqa napisała u lutowo-marcowych zeby na zdjeciach które my umieszczamy napisać swój nick,albo adres wizażu.Do głowy by mi nie przyszło ze cos takiego moze sie wydazyć,od dzis bede podpisywac zdjecia Wikusi.
Ja tez podpisze zdjecia Szymonka, bo ktos mi go wykorzysta
Stary 2006-12-06, 13:57   #3597
humbak
Rozeznanie

Ale powiedzcie mi kochane jak się podpisuje te zdjęcia, bo ja jak zwykle nie wiem .
Stary 2006-12-06, 16:24   #3598
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Ale powiedzcie mi kochane jak się podpisuje te zdjęcia, bo ja jak zwykle nie wiem .
Mozesz nawet w paintcie otworzyc zdjecie i sama podpisac np. w dolnym rogu Humbak.

Stary 2006-12-06, 16:40   #3599
humbak
Rozeznanie

Acha, to tak, dzięki Jastinku .
Stary 2006-12-06, 16:57   #3600
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Acha, to tak, dzięki Jastinku .
Nie ma za co

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości