|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,29% |
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
5 | 7,14% |
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
3 | 4,29% |
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
2 | 2,86% |
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
5 | 7,14% |
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
3 | 4,29% |
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
7 | 10,00% |
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
42 | 60,00% |
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Nie wiem, tak jak wcześniej pisałam po przeczytaniu tego artykułu uświadomiłam sobie pewne rzeczy. Moja decyzja zależałaby od stanu zdrowia dziecka, bo dzieci urodzone w tym samym tc różnią się stanem zdrowia, a poza tym 27tc to nie jest taka tragedia i dziecko urodzone w tym tc ma duże szanse na normalne życie. Tam raczej była mowa o dzieciach z 24/25 tc.
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4802 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Czesc Dziewczyny
Zaraz Was doczytam.. Perse jak tam brzuch? Jestem przewrazliwiona na tym punkcie... wiec jesli twardnieje 2 razy na godzine to spoko, gorzej jak raz na 10 min:/ Pewnie nie grozi Tobie co mi, ze bedziesz faszerowana (nie zgadzaj sie na fenoterol, ew na relanium 2mg, ale wtedy gdy twardnieje na prawde czesto) Proponuje Tobie picie melisy, ja pije meliske albo melise z pigwa- smak lepszy, nie moge nic innego, a uspokaja, siedz na pollezaco albo poloz sie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4804 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4805 |
Zakorzenienie
|
Kism przeczytaj sobie ten artykuł to wtedy pogadamy bo ciężko jest mi wszystko przytaczać i dokładnie wytłumaczyć, a widzę że Cię oburzają moje posty więc jestem ciekawa jakie będziesz miała zdanie po przeczytaniu tego.
![]() ![]() |
![]() |
#4806 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A od którego tc fenoterol jest bezpieczny? Kiedyś o tym pisałaś, chyba Ty, a może jakaś inna wizażanka? Lekarz pewnie musi ocenić szyjkę i wtedy zobaczymy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4807 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4808 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie, wcześniej o tym nie myślałam dopiero jak mi ta gazeta wpadła w ręce.
![]() ![]() |
![]() |
#4809 |
Wtajemniczenie
|
Nie pisałam nigdzie, że jestem oburzona tylko, że to bardzo trudny temat i że nie wyobrażam sobie matki mówiącej "nie ratujcie mojego dziecka" (pomijając wypadki o których wspominałam, że już w trakcie ciąży wiadomo, że dziecko ma ciężkie wady i nie ma szans na przeżycie i matka jest na to przygotowywana).
|
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Mamuśki
![]() Ja też dzisiaj jakaś taka śpiąca jestem i już nawet drzemałam z pół godzinki ![]() Zaraz się biorę za robienie bułek drożdżowych z dżemem- to przez śliweńkę i kapukat ![]() Jutro mam połówkowe ![]() ![]() ![]() Już się nie mogę doczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4811 |
Rozeznanie
|
Anulka wiem ze to jest wtracanie sie, ale trafilas do szpitala z miekka szyjka, bylas przerazona, a wychodzisz z wyra na spacery.... musisz jeszcze troche wytrzymac
Co do przedwczesnych porodow, to faktycznie straszny temat...Jak trafilam z tymi skurczami to bylam w 21 tc, maly taki żywy w brzuchu, cieszcze sie jak sie przebudza i kopie, a tak...lekarz nawet nie wspomnial o przedwczesnym porodzie tylko o poronieniu, bo maluch nie przezylby godziny i ponoc do 24 tc traktuje sie jako poronienie,bo sa male szanse, a do 30tc to ruletka, wiec te co maja obawy, twardnienia brzucha niech sie oszczedzają ![]() Ostatnio slyszalam rozmowe dwoch dziewczyn, ktore nasmiewaly sie ze swojej kolezanki, ze w 3 miesiacu juz lezala, ze juz niby miala skurcze, ze wymysla, ze one to do ostatniego dnia chodzily wszedzie... Ale to przykre, czlowiek jak nie wie, co moze sie dziac w ciazy (a akurat ja leze od 5tc a skurcze zaczelam miec od 13tc:/ ) nie zdaje sobie sprawy ze przez nierozumienie rani innych. Oczywiscie nikomu nie zycze przechodzenia ciazy tak jak niektore z nas. Czasem niestety ludzie staja sie wrazliwsi dopiero jak im sie cos stanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4812 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Też bym wolała chodzić, a nie wymyślać. Dla mnie wycieczka do sklepu skończyła się, jak się skończyła :/ Na szczęście już jest OK, ale nie powtórzę błędu i do końca ciąży już chyba zakupy będę robiła na allegro :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32084051]
A od którego tc fenoterol jest bezpieczny?[/QUOTE] najlepiej po 30tc. Powiem Tobie tak: ten lek jest podawany "na odczepne" dla pacjentki, ktora trafi do szpitala z twardnieniem brzucha badz skurczami. Kiedy moja gin dowiedziala sie ze chca mi to podac (trafilam do szpitala, w ktorym ona tez przyjmuje) od razu zareagowala i powiedziala STOP. Bo wiesz...oni to podadza pacjentce, jej sie polepszy i nara....niestety taka slużba zdrowia. Ogolnie jak najdalej od tego leku - tak powiedziala mi moja gin: do 25-26tc ciazy serduszko dziecka dopiero sie rozwija, a fenoterol przyspiesza jego akcje serca (moze je uszkodzic,czasem dzialalo to poronnie;/), matki z reszta tez, nawet Diablica pisala,ze jest rozstrzesiona po tym leku. Wiec w najgorszym wypadku kiedy relanium nie pomoze, to wtedy dzialac fenoterolem, no ale chociaz w okolicach tego 30tc. A tak to lezenie i meliska ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4814 | |
Wtajemniczenie
|
To samych przyjemnych wrażeń życzę!
![]() Cytat:
Piszecie, że dziś taki senny dzień. Ja z tż spaliśmy do 12 ![]() ![]() Także wypiłam lekką kawkę i posiedziałam sobie z Wami, a zaraz biorę się za obiad. Na razie! Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-02-05 o 14:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ania pewnie jeszcze nie miałaś badań bo to niedziela - ale chociaż wiesz kiedy Cię wypuszczają? dobrze tam karmią ![]() Cytat:
![]() a co do słodyczy - bo my złe kobiety ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32084600]Szkoda słów. W szpitalu ze mną była dziewczyna w 6tc, plamiła, a to była wyczekana ciąża - też bym pojechała, nawet i w 6tc. Mam nadzieję, że udało jej się utrzymać. Też bym wolała chodzić, a nie wymyślać. Dla mnie wycieczka do sklepu skończyła się, jak się skończyła :/ Na szczęście już jest OK, ale nie powtórzę błędu i do końca ciąży już chyba zakupy będę robiła na allegro :/[/QUOTE] u nas by nie ratowali takiej ciąży - tutaj mają podejście że "natura wie co robi" - byłam straszliwie przerażona ich sposobem i podejściem do ciężarnych - już przywykłam |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4816 | |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32084600]Na szczęście już jest OK, ale nie powtórzę błędu i do końca ciąży już chyba zakupy będę robiła na allegro :/[/QUOTE]
Kochana, taka nasza natura. Gin powiedziala mi zebym wstrzymala sie z zakupami do 30stego albo nawet 35tego. Do tego czasu zrobic liste z mezem czego potrzebujemy i pokazac na allegro jak to wyglada ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4817 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Wtajemniczenie
|
Kism, jesteś wspaniała. Już prawie wszystko wiem. Tylko nie otwiera mi się ostatnia nie czytana wiadomość tylko ostatnia napisana. Pewnie jeszcze coś źle robię
![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#4819 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4820 |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32085194]Nie, nie biorę już luteiny. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok, bo jak się uspokoiłam już całkowicie po plamieniu, tak teraz przyszło to
![]() u mnie to samo:/ zaczelam plamic 5pazdziernika, krwiak sie wchlonal dopiero pod koniec grudnia, wiec odetchnelam... do 5 stycznia, kiedy trafilam do szpitala ze skurczami. Jak nie urok to sraczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Wtajemniczenie
|
Kism już ok
![]() ![]() ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#4822 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4823 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja obecnie mam podejście takie, że chcę karmić bo to dośc wygodne i ekonomiczne ale jeśli się okaże że będę padała na twarz wstając co dwie godziny do malucha i jeszcze pewnie ze dwa razy do Oliwki to przechodzę na mm bo moje zdrowie fizyczne i psychiczne też jest ważne. Cytat:
![]() Jeśli chodzi o te wiaderka to do mnie osobiście nie przemawiają, podejrzewam, że wcale nie tak prosto wyjąć maluszka, który jest w nim ściśnięty no i dokładnie umyć wszelkie fałdki to też sztuka. Anulka oszczędzaj się kobietko ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4824 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja zawsze byłam nastawiona na karmienie (jakoś tak naturalnie), a wczoraj oglądnęłam sobie taki film instruktażowo-informacyjny na temat karmienia piersią (kuzynka mi pożyczyła DVD, 1,5 godziny trwał, bardzo ciekawy ) i teraz już na 100% chcę karmić i to dłuuuugo ![]() ![]() Jedziemy zaraz do kina na "W ciemności" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4825 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez rinco Czas edycji: 2012-02-05 o 17:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4827 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4828 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4829 |
Zakorzenienie
|
fajny jest też film love and other drugs.... dzisiaj obejrzałam - bardzo ciekawy, tak samo jak all good things, na rynku jest kilka ciekawych pozychi wartych do zerknięcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:16.