|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII
Cytat:
![]() a na Twoje pytania czasmi ciżko odpowiedziec, bo niby oczywiste a jednak... odp 2.: ja sie pytalam w 2 cukierniach, to w jednej powiedzieli mi, ze dowoz gratis, a w drugiej, ze za dowoz dodatkowa oplata. Wiec trzeba sie wypytac w tej cukierni co zamierzasz zamawiam ![]() odp.6 chyba najlepeij miec jakis koszyk... bo swiadek raczej nie utrzyma tych win w ręku apzoniej moze do pokoju w hotelu?odp 7 chodzi Ci o Was tak? nie o gosci?raczej zostaje taxa no chyba, ze ktos bedzie trzezwy zeby nas odwiezc albo umowiciesie z jakims znajomym, ktorego nie zapraszacie na wesele, zeby po Was przyjechal...kurde na reszte sama nie wiem.. wiesz to jest kwestia indywidualna, bo kazdy ma jakby nie patrzec inną sytuacje, jedni mają blizej do domu, jedni dalej i bardziej oplaca sie im zalatwic kogos prywatnego kto przyjedzie po mlodych... to ile sie placi za akt chrztu to tez zalezy od ksiedza... niktorzy maja cenni, niektorzy co łaska a inni wcale nie biorą.. o swiadkow najlepeij zapytac ksiedza przy pisaniu protokolu. Edytowane przez __Paulinka__ Czas edycji: 2012-02-05 o 13:28 |
|
|
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII
hej.
Dzieki za kciuki Ja przelotem, bo zaraz idziemy zamowic sobie godzine w kosciele ![]() Powiedzcie mi czy dzisiaj mamy juz cos placic? Czy dopiero calosc jakos przed/po weselu
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
ok dzieki za informacje.
)Co za STRES
|
#1085 |
|
Zadomowienie
|
Kciuki za to by wszystko się udało.
Jeżeli chodzi o milion pytań, które moim zdaniem nie są głupie, to odpowiem tylko na jedno ostatnie, my np. też mieliśmy z tym problem i rozwiązaliśmy to tak, zawozimy wcześniej nasz samochód na parkin znajdujący się przy sali weselnej, wracamy albo pociągiem albo moja siostra nasz przywiezie, samochodzik grzecznie będzie czekał na nas. I bez problemu. A teraz uciekam do Rodziców na obiadek, może trochę pogadamy o ważnych dla mnie sprawach weselnych. |
|
|
|
#1086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Kwestia dogadania z cukiernią. Jeśli cukiernia ma umowę/ chody z salą to wozi sama, jeśli nie trzeba zapytać lub kombinować. 3. Starczy jak świadkowie zjawią się u księdza 15 min przed ślubem, przychodzą wtedy ze swoimi i waszymi dowodami, waszymi kartkami ze spowiedzi i obrączkami. Przed mszą podpisują papiery i idą do Was do kościoła. I tu już mają "wolne" od kościelnych spraw. 4. Co laska lub wg cenników w kościele (my nie daliśmy nic, bo nie potrzebowaliśmy- ślub w naszej parafii). 5. Szampan- 100ml/ os. Wino??? 6. Wpakować do bagażnika i zawieść na salę/ do domu jeśli po drodze ![]() 7. Jest opcja, że ktoś po was przyjedzie, lub wrócicie taksówką, ale także można zrobić taki myk, że w piątek wieczorem lub sobotę rano TZ z kimś pojedzie podstawić auto pod salę/hotel i tam niech sobie na parkingu stoi do niedzieli (my prawdopodobnie tak zrobimy i ja wrócę autkiem do domu, bo dużo nie piję). O i od razu lepiej widać. Z boku ładnie się prezentuje ta fryzurka.
|
|
#1087 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wybor zaproszen, a co do oceny z cwieczen, to nieraz na studiach ciezej bylo dostac glupie zal niz zdac egz... to chyba jakies chore ambicje cwieczniowcow!Cytat:
1 U nas beda nakladac kelnerzy, tak nam mowila Pani menager Podobno opakowania plastikowe maja w cenie... ja bym wolala papierowe, wiec mozliwe ze zamowie, chociaz Tż jest przeciwny - bo szkoda kasy...2. Ciasto mamy w cenie, wiec nie pomoge 3. Wydaje mi sie, ze musisz miec xero dowodow swiadkow spisujac protokol, ale na 100% nie wiem... w 2 poowie marca idziemy do ksiedza to moge wtedy dac znac 4. 20-30zl? 5. Szampana mamy w cenie, zas wina kupilismy 22 butelki na 120 zapraszanych gosci (w tym ok 100 doroslych, ale pewnie bedzie ich mniej...) 6. Ja bym kogos "zatrudnila" z rodzinki, zeby zawiozl do domu to wino, brata/siostre/kuzyna... o ile nie macie zbyt duzej odleglosci miedzy kosciolem a domem. 7. My sie umowimy z bratem Tż zeby z kosciola na sale pojechal naszym autem i tam nam je zostawil, a my na 2 dzien sobie nim wrocimy do domu, nie wiem jak wy ale my nie zamierzamy za bardzo pic na weselu Zas 1 dnia tez jedziemy wypozyczonym autkiem...
|
|||
|
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie ciasta beda nakladac na sali przywioze blach oni pokroja i popakuja w pudelka
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Zamawiamy tylko tort w cukierni, dowozi na sale 3. Wystraczy ze beda troche wczesniej przed msza, ewentulanie na tygodniu 4-5. Nie pomoge bo sama nie wiem 6. Do bagażnika i na sale, lub po drodze do domu 7. My po weselu albo zabierzemy sie z którymiś rodzicami, albo podstawimy swoj samochod |
|
|
|
|
#1090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1091 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli Swiadkowie sa dopieor potrzbeni w dniu slubu... i znowu jestem madrzejsza ![]() |
|
|
|
|
#1092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak np ten sam ksiądz moją siostrę z ciekawości zapytał o świadków i powiedział, żeby im przekazać o spowiedzi (może jak usłyszał, że ja mam być świadkową to od razu chciał mnie wysłać do konfesjonału ). A nam tylko mówił o formalnościach związanych ze świadkami O nazwiska nie pytał.
|
|
#1093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- ja zdecydowanie jestem za rozpuszczonymi My jestesmy po podpisaniu umowy z cukiernia i sprawa wyglada nastepujaco w naszym przypadku: ciasta wkladane sa do pudelek przez cukiernie, m.in. dlatego ze sa u nich rowniez krojone wszystkie ciasta, nawet te na stoly, co jest niesamowicie wygodne bo maja do tego specjalne maszyny i kazdy kawalek ma ten sam rozmiar i sa pokrojone bardzo precyzyjnie. Nawet wlascicielka sali nam polecala ta cukiernie, poniewaz jest to dla nich rowniez wygodne i wyglada bardzo estetycznie, gdy ciasta sa rowno pokrojone. A transport ciasta do sali zapewnia cukiernia - gratis!! Szampana mamy w cenie sali, a wino dajemy do paczek gosciom przy wyjsciu i kupilismy 120 butelek (w tym ok. 80 na rozdanie a 40 na stoly), mamy ok. 150 gosci
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
dzxiewczyny a ja mam dylemat, pisalam kiedys o tym ze szampana bede podwac w usc ale na sali tez cos bym chciala na poczatek jak myslicie moze cos rozowego i musujacego jakis aperitiff jak mtyslicie bo by mozna bylo podac
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#1095 |
|
Wtajemniczenie
|
Matko jak mnie głowa łupie! zwariuje. Całą noc nie spałam, najpierw mnie TŻt ogołocił z kołdry, poszłam po koc, poźniej i koca mnie pozbawił, a na koniec od 4 rano mi przez sen co kilkanacie minut informował że zamówił kebaba
nie pójdzie więcej głodny spać bo ja oci**eje!!Z nowości slubnych- wczoraj TŻt przywiózł mi obłędne zdjęcia swoje z dzieciństwa. Wygląda na nich bosko Więc wpadłam na pomysł aby oddać moje zdjęcie i jego z maleńkości do znajomego, powiększy je nam do większych rozmiarów i zawisną nad naszymi miejscami nad stołem dla państwa młodych Będą wyglądać super przynajmniej na to liczę.A teraz życzę miłęgo popołudnia i uciekam na lodowisko ![]() aha! dla każdej potrzebującej
|
#1096 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, urządzanie mieszkania przy skromnym budżecie to koszmar.....już nie wyrabiam, jak każdą pierdółkę muszę wybierać jak najtańszą i przy okazji w najlepszej jakości......mamy 25 tys na całe mieszkanie do generalnego remontu.....rodzice zrobią nam przedpokój więc jeszcze 5 tys można doliczyć, bo tata też dużo robi, więc odpada nam robocizna w niektórych przypadkach....ech... sorry za wylewanie żali, ale tyle wszyscy mają dobrych rad, a pieniądze to chyba z nieba nam spadną.....
|
#1097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy plazme nad glowami w sali i opcje sa 2 do wyswietlenia - mozna wybrac jakies golabki z serduszkami albo wrzucic wlasne zdjecia i oczywiscie wybieramy opcje druga, zamierzamy wlasnie przygotowac zestaw zdjec od dziecinstwa az do slubu i tak beda sobie leciec przez cale wesele
|
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1099 | |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczynki za wyczerpujce odpowiedzi
co nieco mi się obraz wykrystalizował widzę że piszecie o dekoracjach za parą młodą, mi się to kompletnie nie podoba i z tego na pewno zrezygnujemy ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1100 | |
|
Zakorzenienie
|
nie dziwię Ci się, te bym nie chciała nocy poślubnej w takich warunkach
to już bym wolała do domu jechać ![]() my na szczęście mamy ten problem z głowy, bo mamy apartament w cenie wesela ![]() Cytat:
ta pierwsza wygląda jakbyś już w niej spała czy coś nie bój się, będzie ok Ja się zaczynam stresować wtorkowym makijażem i fryzurą próbną muszę przejrzeć zdjecia jakie mam na kompie zapisane bo babeczka chciała żeby jej wysłać przykładowe fryzury i makijaże jakie mi sie podobają ![]() W ogóle to mam rozkminki dotyczące papierologii ślubnej bo ksiądz jak zamawialiśmy datę i godzinę to mówił ze w lutym mamy przyjść. Już jest luty więc powinniśmy iść, aleeee nie możemy jeszcze wyciągnąć z USC zaświadczenia na ślub bo TŻ obecnie się przemeldowuje i zmienia dowód, a dane na tym zaświadczeniu muszą sie zgadzać z tym dowodem, który będzie na ślubie (tak nam babka w USC powiedziała, bo byliśmy w piątek) No i nie wiem teraz co robić czy iść do księdza tylko z papierami kościelnymi (aktem chrztu TŻa jak go wyciągniemy, bo mój jest tam w parafii ślubu, świadectwami z religii i potwierdzeniem odbycia nauk i poradni) i spisać protokół, a później donieść dokumenty cywilne czy poczekać aż będziemy mieć komplet No nie wiem..... Na nowy dowód TŻ poczeka trochę (nie wiem ze 3-4 tygodnie...) Boję się ze ksiądz sobie pomyśli, że się rozmyśliliśmy jak w najbliższym czasie się nie pojawimy
|
|
|
|
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie jest tak że do spisywania protokołu nie trzeba mieć jeszcze dokumentów z usc je się przynosi w tygodniu przed ślubem
|
|
#1102 |
|
Konto usunięte
|
hejo
![]() ARLETKO Super relacja
|
|
|
|
#1103 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zmykam się uczyć, na kolejny egzamin.
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
ja się próbuję uczyć i mi nie wychodzi
|
#1105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
4. Ja nie więcej jak 30 zł, boję się że sam powie że 50 zł i co wtedy ![]() 5. Z tego co wiem to 100 ml szampana na osobę, co do wina to nie wiem my mamy na 170 osób 25 butelek, to chyba też zależy od towarzystwa co bardziej woli 6. My przełożymy to do naszego samochodu ![]() 7. Ja bym zostawiła wcześniej pod salą swój samochód bo i tak ktoś na pewno nie będzie pił
|
|
#1106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odpowiedzi: 1. Zapytajcie się w cukierni czy Wam to załatwia. Nasza cukiernia nie przygotowuje gościnców, więc to musimy załatwić na sali. 2.To też z cukiernią trzeba omówić. 3. Chyba muszą byc przy podpisywaniu aktu małżeństwa, które podpisujecie dzień przed lub w dniu ślubu. A w niektórych parafiach księża wymagają aby świadkowie przyszli do spowiedzi razem z młodymi.... 4. Nie mam pojecia.... 5. Szampana to chyba 100ml na 1 dorosłą osobę. A wino to nie mam pojęcia. 6. Przyszykujcie się, weźcie kilka skrzynek na to wino i załatwcie kogoś, kto wam z tym pomoże (udostepni bagażnik) i przewiezie je na salę weselną albo do miejsca gdzie planujecie złożyć prezenty. 7. Taksówka będzie najlepszym rozwiązaniem
|
|
|
#1107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tego co wiem teraz na dowód się czekała miesiąc czasu
|
|
#1108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie to duże dziecko ![]() Cytat:
Padłam Czemuś go nie nakarmiła? Niedobra Ty
|
||
|
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pomysl z TV tez jest fajny, mysle tez o tym aby w momencie gdy beda podziekowania dla rodzicow to wyswietlic nasze zdjecia z rodzicami i tez samych rodzicow z ich slubu i inne ale z rodzicami w roli glownej, TZ narzeka ze za duzo kombinowania ale moze sie uda
07.07.2012 JA+ON 25.04.2015 ONA Edytowane przez ladystar Czas edycji: 2012-02-06 o 16:33 |
|
|
|
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
o właśnie dziewczęta się tak rozmawiają o dekoracji za parą młodą Nika myślałaś już coś na ten temat??
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.

Nie wyobrażam sobie tego, żebym miała całe wesele co chwilę je dopychać
za wybor zaproszen, a co do oceny z cwieczen, to nieraz na studiach ciezej bylo dostac glupie zal niz zdac egz... to chyba jakies chore ambicje cwieczniowcow!

dla każdej potrzebującej

bo ksiądz jak zamawialiśmy datę i godzinę to mówił ze w lutym mamy przyjść. Już jest luty więc powinniśmy iść, aleeee nie możemy jeszcze wyciągnąć z USC zaświadczenia na ślub bo TŻ obecnie się przemeldowuje i zmienia dowód, a dane na tym zaświadczeniu muszą sie zgadzać z tym dowodem, który będzie na ślubie (tak nam babka w USC powiedziała, bo byliśmy w piątek)