|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
dzień dobry, ja dzisiaj obudziłam się o 7 ale dopiero teraz wstałam. Nie mogłam się oderwać od "Poczwarki" aż jej nie przeczytałam do końca. piękna książka. Terakowska pisze na prawdę wartościowe książki, polecam. Tak jak przewidywałam jestem chora... tż pojechał do apteki.
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Kochana oby Ci szybko przeszło
Tak zachwalasz tę książkę, że muszę też się skusić, bo już dawno nie czytałam nic poza literaturą informatyczną :/
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
BERBIE-kuruj się
u mnie nadal w kolejce czekaj książka Terakowskiej Tam gdzie spadają anioły, dzisiaj Tz w ppracy więc muszę doczytaćc to co czytam aktualnie i dokończyć sewlekcję zdjęć! karotka- co postanowiłaś z pracą? uściski dla wszystkich w mroźny dzień ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- agatko-
|
#2764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakoś ambicja mi nie pozwalała na meblowy, bo poszłabym tam tylko aby zajść w ciążę, ale znowu bałama się, ze w takim ciśnieniu to nie zajdę w ciążę jezeli będę na siłe chodziła do pracy i będę sie ciśnieniować zeby zajsć, a tak wszystko na spokojnie, co ma być to będzie
|
|
|
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko co czytasz aktualnie? ja tak sobie pomyślała, że teraz wypożyczę "Tam gdzie spadają anioły", ale najpierw muszę przeczytać książki, które wypożyczyłam w tym tygodniu.
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie- niczym pan hilary
szukam książki aby Ci dokładnie tytuł i autora podać a ona schowana pod laptopemsama ją tam wepchałam bo jak leże na łóżku z lapem to się komp nagrzewa wiec Tz mi kazuje książkę podkładać aby wentylacja była ![]() aktualnie jestem w połowie "Drogi do szczęścia"- Richard Yates- ale wstyd się przyznać - ja - kiedyś połykacz książek czytam ja już od miesiąca więc muszę dzisiaj skonczycz i kropka. ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- karotka- to ambitnie trzymam kciuki
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
witam
melduje się, że żyje i mamy się dobrze z Mikołajem - właśnie się obudził a spał od 10 do 15 normalnie nie poznaję mojego dziecka ;p Nita inutil cieszę się, że z karmieniem u was juz lepiej basia twoi panowie wyglądają super ja jakoś się zdołowałam tą historią madzi, jakoś nie potrafie o niczym innym myśleć, w nocy mi się śni
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry!
NITA! - spóznione ale najlepsze życzenia urodzinowe BACHA! - super Twoje chłopaki! BERBIE! gratuluje zdanej sesji! a Teraz sie kuruj!!!!!!!!! ZEBERKA! - ja tez się coś ostatnio zaniedbałam z ksiązkami hmm jeszcze tydzien ferii to moze coś przeczytam. Choc od kilku dni czytam nasz wątek od 1 cześci - tak jak czytanie ksiązki gdzie zna się zakonczenie! NATKA! to sobie Mikołajek pospał! ![]() |
|
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uwielbiałam jak kryminał od końca
|
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
ale i tak sie fajnie czyta np LUCY w tamtym roku tez czekała z utęsknieniem na wiosne!
|
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
Nita STO LAT! Podsumowanie wyszło super Julianowi tak spodobał się cycek, że od rana nie chciał się od niego odkleić. Teraz już 1,5h śpi. Zastanawiam się czy mu dawać butle skoro je z cyca i nic mu się nie wylewa. A we wtorek ważenie. Chociaż znajoma mamy która ma małe dzieci sprawdzała i mówiła że jej dwójka w pierwszych 3 tygodniach straciła na wadze i lekarz nie kazał jej dawać butli, mówił że się unormuje i w końcu ładnie zaczęły dzieci przybierać... więc chyba do wtorku damy sobie spokój i zobaczymy później. Przepraszam, że ja tak o sobie tylko
|
|
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
INUTIL! ale super ze Julek wcina z cyca!!!!!!!!!!!!!!!!
ZEBERKA! co tam u Ciebie? jak się czujesz? |
|
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
eseska-dziękuję- czuję się dobrze, martwi mnie tylko, że moje dziecko bardzo spokojne, siedzi w brzuszku i nie daje znać o sobie...
Tydzien temu gin mi powiedziałała, że za wcześnie aby czuć bulgotania więc przestałam się wsłuchiwać na tydzień aby nie świrować jak ich nie będzie lub bedą nieregularne a teraz znowu wznawiam czujność i cisza, czasem coś niewiele i nie wiem czy to trawienie czy moje dziecko nieśmiałe... Staram się nie nakręcać ale wolałabym już czuć jak kopie po żebrach Lucy- kiedy Ty poczułaś ruchy? Pamietam, że się też niecierpliwiłaś....
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberka! jeszcze Cie porządnie skopie! ale rozumiem ze się niepokoisz, jeszcze chwilke i będą! a moze Mała Zeberka jest grzeczniutka!
|
|
|
|
#2777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to widać taka skrzywiona już jestem ciągle coś odliczam Cytat:
![]() Więc tak... bulgotanie jako takie poczułam ok. 18t. Wtedy moja gin mówiła, że za wcześnie... No więc czekałam, czekałam i ruch jako taki ( ) poczułam ok. 21t. Ale to było na zasadzie raz się Mała ruszyła i cisza przez kilka następnych dni. W 22t pojechałam na IP, bo panikowałam, że nadal słabo czuje ruchy. Ale wszystko było ok. Dopiero po 22t z każdym dniem Mała się rozkręcała. Do tej pory czuję ją tylko z prawej strony (z lewej czułam może z 5razy w ciągu całej ciąży). To przez łożysko na przedniej ścianie macicy.A Ty wiesz na jakiej ścianie masz łożysko? |
||
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem Lucy...
wczoraj skończyłam 20tc, dziś wkraczamy w 21 ale ja "maszyna" jestem więc sporą amortyzację mam, Ty przy mnie jesteś drobinka więc chyba nie mam się co martwić tylko cierpliwie czekać....
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na następnej wizycie zapytaj o to, będziesz spokojniejsza
|
|
|
|
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hmm ja to tłuszczu nie posiadam nic a nic i czuję raz na jakiś czas kopnięcia ja bym to porównała do uczucia takiego mikroskurczu, choć np wczoraj i dzisiaj prawie cały dzień cisza tylko czasem jakby jakis jakby lekki obrót wewnątrz, dopiero wieczorem ze dwa konkretne, a ze 3 dni temu były bardzo intensywne i dość częste, nie wiem w sumie od czego to zależy chyba poprostu teraz dzieć kopie mnie gdzieś w kręgosłup i dlatego nic nie czuję, a jak się nogami o ścianę brzucha odbija to czuję... a no i jak usiądę to chyba mu nie pasuje bo się rozpycha tyle że ja mam tak cienką i napietą skórę że jak tż przyłozy rękę to i on potrafi wyczuć o ile dziec przy ścianie brzucha jest ponoć to zależy raz od łożyska (ja mam na tylnej) dwa od postury a ponoć najważniejsze to zależy od unerwienia samych powłok brzucha są kobiety wrażliwsze i mniej no albo mam dziecię z ADHD Zeberko nic się nie martw poczujesz w swoim poprostu czasie jak się dziecię zdecyduje cię skopać konkretnie
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-02-05 o 19:24 |
|
|
|
|
#2783 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: moim zdaniem słuszna decyzja Cytat:
ja też cały czas myślę o Madzi... Cytat:
![]() ja cały dzień walałam się w łóżku, a później postanowiłam poukładać chronologicznie i powkładać w nowe albumy zdjęcia z dzieciństwa i czasów młodości. przybierałam się do tego od lat.... zapełniłam 8 albumów
|
|
#2784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Im częściej będziesz przystawiać do piersi tym więcej będziesz miała pokarmu. Nie mam nr do shehzadi. Nadal nie wiadomo co z nią? Miałam dziś gości, dzieci wykąpane, młodsze śpi - drugie buszuje po domu. Mi też dwie noce śniła się historia z Madzią. Denerwuje mnie nasza służba policyjna. Szkoda, że wcześniej nie zwrócili uwagi na to, że Rutkowski nie ma licencji, tylko aferę robią, bo wyszło kto jest bardziej skuteczniejszy. ![]() Jak to pani pisze : Polska, mieszkam w Polsce.... |
|
|
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
Mikołaj zaczyna ząbkowanie
a tak ładnie zasypiał właśnie usypiamy go od 18 i ciągle budzi się z płaczem
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
natalia- ząbkowanie, już? Rajku jaka ja jestem niezorientowana w rozwoju dzieci....
Dobrze, że jesteście i potraficie mnie uspokoić dziękuję
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
Mam coś dzisiaj kiepski wieczór, taki fajny dzień, właśnie koledzy poszli, a mi się chce płakać. Przed wczoraj koleżanka córkę urodziła, tak się cieszyłyśmy, że będziemy miała dzieci z tego samego miesiąca, wczoraj się dowiedziałam, że kuzynka TŻ też jest w ciąży, a ja co. Też miałam za 3 tygodnie być mamą. Idę sobie popłakać w poduszkę
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
Maga,
Natalia mam nadzieję, że Mikołaj nie szalał w nocy. Witam z śnieżnego rańca
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
Natalia ????????????? ząbkowanie ? ? ? ? nie za wcześnie ?. ? ?
moja nie ząbkuje może to jakieś inne dolegliwości słyszałaś o skokach rozwojowym u dzieci ? ?? ? |
|
|
|
#2790 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Dziewczyny, nie bylo mnie gdyz w domu nie mam neta
...kuircze chyba jestem uzalezniona od Wizazu . Wczorasj moj TZ obchodzil 31 urodziny, zrobuilam mu tort - pierwszy raz z lukru plastycznego , nie wyszedl mi perfekcyjny ale mina TZ poprostu boska . Powiedzialam ze nastepny bedzie piekniejszy...poprostu okazalo sie ze mam za malo lukru na tak duza ilosc boszkoptu ...no coz czlowiek na bledach sie uczy..Margo, no pewnie ze Cie pamietamy, nawet ostatnio o Tobie myslalam Dziewczynki
Edytowane przez kunegunda.bis Czas edycji: 2012-02-06 o 09:47 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.

normalnie nie poznaję mojego dziecka ;p
hmm jeszcze tydzien ferii to moze coś przeczytam. Choc od kilku dni czytam nasz wątek od 1 cześci - tak jak czytanie ksiązki gdzie zna się zakonczenie!

klask i: moim zdaniem słuszna decyzja