|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII
w ogóle jak to brzmi- temperatura wzrosła do -17
Syberia normalnie ![]() Dobrze że dzis apogeum tego zimna i ma być coraz cieplej. Sprawdzałam przed chwilą mężowi pogodę w Duseldorfie -4 ma być . Stwierdził że super- w porównaniu do tego co u nas to normalnie południowe ciepło ![]() ----- Dobra koniec tego dobrego zabieram się za prasowanie pieluch i pościeli. Swoją drogą- pytanie do mam- serio 20 pieluch tetrowych jest non stop w użyciu?? Straszne to jest że dziecku trzeba wszystko prasować
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz ulewanie i te sprawy ale potem to juz pieluszki bardziej sluzyly Mai do miziania sie (zreszta do tej pory jej to zostalo hahah spi z dwoma pieluchami hahaha)
|
|
|
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
temperatury każdej nocy i dnia mnie osłabiają. Dziś o 4 rano było -22 mówiłam już, że nie lubię zimy. Chcę już wiosnę ![]() Cytat:
Ja jestem wyrodna matka i od początku niczego nie prasuję Małemu
|
|
#3154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() czyli też non stop trzeba je prać i prasować ![]() Nie lubię tego. Twin ja coś czuję że szybko się poddam- ale póki co wszystko ładnie wyprasuję bo takiego zgniecionego to wręcz nie wypada zabrać do szpitala ![]() Stwierdzam że posciel za 200 zł jest dokładnie taka sama jak ta z all za 40 zł. Mam zmianę feretti oraz ala i as- tak samo sztywne i tak samo ciężko się prasują
|
|
#3155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam dobrze strząsnęłam pranie przy wywieszaniu i nie było pogniecione
|
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten pierwszy raz wszystko wyprasuję...a później zastosujemy Twoją metodę Piernicze - nie mam zamiaru przykleić się na stałe do żelazka
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Te, co mi zazdrościły siedzenia dziś w domu - miałam przez połowę dnia niecałe 16 stopni Dogrzewam elektrycznym grzejnikiem, więc jest lepiej. No i jest słonecznie.Haniu, dla mnie 18 st. to też idealna temperatura, ale do spania, nie do funkcjonowania za dnia Odnośnie sprawy Madzi - ja akurat całkowicie rozumiem Butter, tak dla odmiany. I mam podobne odczucie - jest dla mnie dziwne to, żeby zamiast pomóc dziecku, zakopywać je pod drzewem, ale nie wiem, co ja bym zrobiła w zderzeniu z tak traumatycznym przeżyciem. Nie chcę się tego dowiadywać. Ad. ciuszków Ewy - robię tak samo, jak Twin. Wyprasowałam tylko pierwszą turę przed porodem, potem już nie było czasu. |
|
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja prasuje do tej pory ale mam powiedzmy dwie pieluchy na tydzien a poza tym ja lubie prasowac
|
|
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też mam w domu pierońsko zimno - koszmar! |
|
|
|
|
#3160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Mój organizm przyzwyczaił się do zimna. Dziś choć temperatura niższa, było dla mnie słabiej odczuwalne, niż wczoraj czy przedwczoraj. Jest ok. Poza tym mam cudowne wkładki do butów z owczej wełny, więc dziś chodziłam w jesiennych botkach i było mi ciepło ![]() W poniedziałek jesteśmy umówieni z panem od kuchni, ma dla nas projekt, wycenę i przyniesie próbniki. Super! Haniu, ad. Twojego pytania o czekoladę, niestety zjadłam ze 4 paseczki ![]() Także dietę muszę inaugurować od nowa... Eh. Dzięki za selerowy przepis, chętnie skorzystam. Wiejska śmietana, to jaka dla Ciebie? 18%? Cytat:
Cytat:
Przede wszystkim nie wiadomo jak było. Ciągle nie wiadomo. To, co przepuszcza telewizja, czy internet, to skrawki informacji, nic dziwnego, że są niespójne. Jestem pewna, że w życiu mogą zdarzyć się takie sytuacje, w których przejawiane zachowania są zupełnie poza możliwością przewidzenia i uwierzenia... Mam przykład w bliskiej rodzinie, co działo się z ciocią - osobą bardzo odpowiedzialną, zadaniową, operacyjną, radzącą sobie w najrozmaitszych trudnych sytuacjach, gdy przeszła załamanie nerwowe... Nie do uwierzenia. Więc ciało i psychika mogą nas negatywnie zaskoczyć, ja mam dużo pokory jeśli o to chodzi. Edytowane przez emi_lka Czas edycji: 2012-02-03 o 14:48 |
||
|
|
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to zdeczka zaszalałaś - no ale jak tu trzymać dietę w takie długie i mroźne wieczory. Ja się zawsze pocieszam że czekolada to i tak lepiej niż ciastka
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed Bożym Narodzeniem miałam powera, a teraz? Dobre chęci, ale wola bardzo słaba. No nic. Rozumiem, określenie wiejska=kwaśna. Podpowiedź z kartonikiem łaciatej nie dla mnie, bo chyba nawet takiej śmietany nigdy nie kupowałam i nie widziałam. Kupuję słodką 30% w kubeczku. Za to odkryłam ostatnio pyszną śmietanę 18% - Robico w butelce. Smakuje jak prawdziwa, wiejska śmietana, którą jadałam u babci na wsi. |
|
|
|
|
#3163 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) odwołali dzisiaj z przyczyn technicznych no ale podświadomie się na to nastawiałam.Cytat:
![]() jestem wykończona tym tygodniem. poćwiczę chwilę i idę spać. |
||
|
|
|
#3164 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Cytat:
Co do zachowania matki to jeśli był to nieszczęśliwy wypadek to bardzo jej współczuję ale nie wiem czy szokiem można tłumaczyć wszystko co zrobiła i powiedziała, szczególnie, że ciągnęła tą farsę prawie dwa tygodnie a złamała się przed badaniem wariografem. A druga sprawa to dziecko po upadku mogło jeszcze żyć, mała mogła stracić przytomność a jednak naturalnym odruchem w takiej sytuacji jest wezwanie pomocy właśnie po to, żeby jeśli sami nie jesteśmy w stanie to żeby ktoś inny udzielił pomocy a ona od początku chroniła samą siebie. Co do komentarzy na portalach to ludzie przesadzają ale czują się mocno oszukani, ja przez cały czas tej historii jednak wierzyłam że matka nie ma z tym nic wspólnego bo nie mieściło mi się to w głowie a kiedy "prawda" wyszła na jaw czuję złość sama na siebie za naiwność. Zostając w temacie dzieci ale tym razem moich dzisiaj byłam na usg i okazało się, że będziemy mieć parkę, w brzuchu jest synek Propozycje imion mile widziane bo pustka w głowie ![]() I zarezerwowałam sobie bilety na spotkanie z koleżankami forumowymi w Łodzi w marcu, będzie to mój ostatni wypad przed pojawieniem się dziecka na świecie i już się nie mogę doczekać
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję synka ![]() Z męskich imion podobają mi się: Tymoteusz <to imię dla mojego dziecięcia płci męskiej>Julian, Miłosz, Mikołaj, Maciej... |
|
|
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą ja po porostu nie wierzę że kochająca swoje dziecko matka nie wzywa w tej sytuacji pomocy tylko zasypuje ciało dziecka gruzami i ściemnia przez 10 dni . To co pisała wczoraj Butter że szok że srytu tutu..że nie wiadomo jak kto zachowałby się w obliczu takiej sytuacjio dziś jest dla mnie jeszcze większą bzdurą- bo nie ma w tej sytuacji wytłumaczenia i tak, sądzę że KAŻDA matka wezwałaby pomoc gdyby był to wypadek. Dlaczego- bo to pierwszy odruch kochającej matki. Innego odruchu po prostu nie ma. ---------------- Gratuluję synka
|
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwazam ze nie tylko kochajaca matka by tak zrobila ale KAZDY gdyby to byl upadek i moze niekoniecznie chodzi tu o wezwanie pogotowia tylko o zaalarmowanie kogokolwiek, podniesienie "rumoru", krzyk.....cokolwiek ![]() jak dla mnie jest tu spooro niescislosci i mam nadzieje ze dalsze sledztwo i sekcja malutkiej wszystko wyjasni ![]() obudzilam sie z mega katarem i bolem gardla ... nic nie moge przelknac poprostu pieknie
|
|
|
|
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W tej sytuacji o której mowa ja nie wierzę w nieszczęśliwy wypadek, uważam, że zrobiła coś małej i stąd ta cała farsa z wymyślaniem historyjki o porwaniu żeby chronić własny tyłek. A pomijając spekulacje na temat co się tam naprawdę stało to mi jest najnormalniej w świecie smutno, że malutka nie żyje Kotku zdrówka
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Kotku zdrówka co do malutkiej Madzi jeszcze wczoraj miałam nadzieję że jednak ja sprzedali i żyje swoja drogą jej matka jest niezłą manipulantką - wodziła za nos setki tysiecy ludzi przez tyle czasu. czuję sie oszukana - to jej zeznania, wezwania do pomocy i jej dramat - sprawił że mimo wszystko wierzyłam na początku w jej wersje zdarzeń.
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale nic nie ma sesnu o tym dyskutować
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
to ja milszą rzecz napiszę - miałam wczoraj mega cudowny wieczór
|
|
#3173 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Super, że tak miło spędziłaś czas ![]() A ja się rozłożyłam, gardło zaraz mi eksploduje, nie mogę nawet przełykać. Coś czuję, że tym razem skończy się na antybiotyku, domowe sposoby nie działają :/
|
|
|
|
#3174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Cytat:
![]() Ja dzisiaj mam 7 dzień. Nawet dobrze mi idzie. Wczoraj pierwszy raz zgrzeszyłam.Zjadłam małą okrągłą bułeczkę drożdżową z konfiturą w środku. Moja teściowa robi je pyszne marmolada ze śliwek własnej roboty, ale to może pół łyżeczki było wewnątrz ![]() Nie mam zamiaru przez to położyć całej diety ![]() Cytat:
![]() Niu gratuluję synka.Ja już ostatnio wymieniałam imiona, więc nie będę się powtarzać, ale jak widać było po naszych propozycjach, każda ma inny gust Oglądam właśnie na Club TV "Babeczkowe wojny" jak tu być na diecie
|
|
#3175 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i o to włanie chodzi- byle tak dalej
|
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jodie, bardzo się cieszę, że wszystko tak dobrze się układa, trzymam kciuki, żeby było tak dalej ![]() Niuniu, ja gratuluję przede wszystkim tego, że maluszek dobrze się rozwija bo to najważniejsze...a że chłopiec, fajnie, odmiana Nie macie kompletnie żadnego pomysłu na imię? Mi się podoba Igor, Aleksander, Maciej, Adam, Marcin, Łukasz...
|
|
|
|
|
#3178 |
|
Zadomowienie
|
Butter no dokładnie jak napisałaś, żadnego pomysłu. Jeśli mi się podoba to Tz dorzuca i odwrotnie. Śmialiśmy się, że mój tata powinien wybrać bo po raz pierwszy zostanie dziadkiem i już myślałam, że imię wybrane bo tata rzucił pomysłem Igor co mi się bardzo spodobało za to TZ nie chce o tym nawet słyszeć :/ No i mamy pat.
|
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A może jak się młody urodzi, to się okaże, jakie imię do niego pasuje
|
|
|
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Niu - gratuluję synka co do imion każdej z nas sie inne podobają - ale i Wy znadziecie pasujace obojgu dzieki dziewczyny, od Was można liczyć na dobre słowo dziś jestem na normalnym poziomie abstrakcji spędziłam przemiłe popołudnie z przyjaciółką byłysmy na pysznym ciachu - karmelizowana tarta cytrynowa z sokiem malinowym :ślina: i szybkich zakupach dzieciowych pt.gryzaczki jest jakoś tak pozytywnie ogólnie mi że aż się boję mówić głośno że mi dobrze aby nie zapeszyć . mam też jeden smutny wniosek - wielu ludziom nie pasuje to ze sie usmiecham i nie narzekam.
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.

wystarczyło że temperatura wzrosła do -17 

mówiłam już, że nie lubię zimy. Chcę już wiosnę 

no ale podświadomie się na to nastawiałam.

marmolada ze śliwek własnej roboty, ale to może pół łyżeczki było wewnątrz