|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#55291 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
Cytat:
|
|
#55292 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Póki co zostaw ten tył, nie jest źle. Moze mu co odbije i zacznie sie podwijać. A jeśli bezie bardzo upierdliwy, to namów kogoś, żeby ciachnął delikatnie(narysuj wcześniej linię na zdjeciu, może pomoże). Albo przyjedź do mnie, ja tam lubię się nożyczkami bawic i nawet na mnie jakoś mi to w miarę wychodzi, choc czasem jadę na oślep(albo odwrotnie w lusterku). Ale z fryzjerką bym nie ryzykowała.
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-02-05 o 12:34 |
||
|
|
|
#55293 |
|
Kazar Lady
|
AgRafka masz cudeńka, nie włosy
prześliczne ![]() |
|
|
|
#55294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obecnie zna się na składach i kosmetykach lepiej niż większość kobiet w tym kraju ![]() Bingo z shea mogę Ci podesłać, jak wrócę do Krk na nowy semestr, w teskaczu po 7,5 chodzi
|
|
#55295 |
|
Zakorzenienie
|
AjriszMarta przejrzę FAQ
AjriszMarta , Ag Rafka piękne włoski
|
#55296 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
To świetnie
Cytat:
![]() Cytat:
O ile on sam wolny ![]() Cytat:
|
|
#55297 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Powiedz to temu, co nie chce miętolić ![]() Są mięciutkie. Dziwnie mi bez lnianych sucharów :P Cytat:
Może mu co odbije Tudzież zawsze mogę chować pod spód :P---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
Tzn ja chcę chłodny odcień ;P coś za cośCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Muszę skrzyżowanie dalej do Leclerca jechać :P |
|||||||
|
|
|
#55298 |
|
Raczkowanie
|
Ag Rafka dziękuję, ale to Twoje są piękne, zdrowe, błyszczące, cudowne
AjriszMarta piękne i zdrowe widać , że są coraz dłuższe ![]() kascysko zazdroszczę kuzyna ![]() W moim mieście żele Bielendy także w cenie do 5 zł, aktualnie mam ten z czarnej rzepy chyba.Kupuję w drogerii Schlecker. Mimo , że drogeria niemiecka, ma produkty Isany to niestety odżywek brak ;] Dziś również planuje zrobić płukankę lnianą, miałam już pytać o przepis Przed nałożę resztki kokosa, ostatnią szansę ma daję ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Co do włosów Indios, podobieństwo jest tylko w kwestii skrętu, ona ma włosy bardziej uniesione i przede wszystkim zdrowe, do tego dążę pamiętam kiedy udzielała sie jeszcze na forum, podglądałam Was już wtedy, wiele dziewczyn niestety się tu nie pojawia już z tego okresu. Mimow szystko dziękuję za porównanie
|
#55299 |
|
Wtajemniczenie
|
Ajrisz mogłabyś napisać coś o żelu fizjoderm w użyciu włosowym? Czaję się na niego ale przydałby się jakiś opis. Może recenzja jeśli można prosić?
|
|
|
|
#55300 |
|
Zakorzenienie
|
Produkty dalam na fotce zreszta o nich juz wspominalam
żelu nie lubie ale sie chyba skuszę na ten krem do loków z Balei Co do lnianego żelu tez juz czytalam o nim musze poszukać tego siemia lnianego w sklepie
|
#55301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno używałam go do wstępnego spierania olejów (wolę emulsję niż szampon) i jest dobry do zmieszania z glinką jako myjadło. Mogę powiedzieć że nie robi mi krzywdy, czy się dobrze wypłucze czy niedokładnie, jeśli chodzi o skalp. Sam na włosy jest za cienki, konsystencja taka sobie |
|
|
|
|
#55302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na allegro ma cenę, że ujdzie. Ostatnio żadna odżywka nie może mnie domyć Może po hennie zupełnie zmieniła mi się porowatość.Kurcze, nie zauważyłam q-80 w składzie Biodermy, choć jest po EDTA więc w ilości homeopatycznej. Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2012-02-05 o 13:39 |
|
|
|
|
#55303 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#55304 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Powiecie mi tylko czy ten skład jest dobry?
|
|
|
|
#55305 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się w ogóle nie podoba, alkohol na drugim miejscu, hydrolizowane proteiny, nie wiadomo jakie, znów proteiny i na tym w sumie koniec
|
#55306 |
|
Zakorzenienie
|
Duże nic na alkoholu, wysuszacz.
|
#55307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ładny ten z Biodermy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#55308 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam pytanie, które mnie trapi już jakiś czas. Jak biorę włosa między dwa palce i tak przejadę do końca to czuję hmm grudki jakby. Jak się przyjrzę włoskowi to widzę, że miejscami jest on cienki zaraz grubszy i znowu cienki i tak na całej długości. Na pewno nie jest on oblepiony ani nic z tych rzeczy. Taką ma teksturę. Ja rozumiem, że włosy nie są idealnie proste, ale gołym okiem widzę różnice! I czuję je pod palcami
Czemu to tak jest?
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#55309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#55310 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Siedzę z mieszanką henny na głowie (trochę Amli, orzechowego brązu i próbka jasnego brązu ), na odrosty henna, na resztę nałożyłam gloss z Glorią...jestem ciekawa co mi wyjdzie poza tym cieknie spod folii ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#55311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#55312 |
|
Wtajemniczenie
|
A używałaś czegoś wypełniającego z proteinami? Bo ja to wyczuwam nawet na babyhair
jak patrze na takiego włosa to jakby był zgnieciony w niektórych miejscach. I pytanie bardziej związane z falami. Jak nałożę oleje lub jak daje im wyschnąć naturalnie to niektóre partie włosów (zwłaszcza babyhair) są tak pofalowane jak po karbownicy (tylko nie tak ordynarny efekt), ale nigdy nie udało mi się utrzymać tego efektu pomimo harmonijkowania i innych metod cg. Jak tylko spłukuje maski wodą włosy się rozprostowują. Macie jakaś radę?
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#55313 |
|
Raczkowanie
|
Kascysko - ile lat ma kuzyn?
Zdaje sobie sprawę, że jest prawei idealnym kandydatem na tż wiekszości z nas? ![]() AgRafka - czy ja dobrze rozumiem, że Ty umiesz ciąć loczki? daleko od Poznania ta twoja Wielkopolska? Może się jakoś dogadamy? Ajrisz - ach, och - jakie "mięsko" ![]() Sugarbaby - najpierw zapytaj w aptece. jak nie będzie, to powinno być równiez w marketach, na półkach ze zdrową żywnościa na przykład - tylko 5 razy droższe zazwyczaj (jak np. w P&P) A ja dzisiaj pogrzebałam w mokrych włosach - w sensie ułozyłam przedziałek na joannę bs i przyklap zdecydowanie mniejszy, nawet na chwilę zwinęłam je w koszulkę i przeżyły! Chciałam się mamci pokazać, bo ona lubi loczki ale niestety autko nie odpaliło i trza było zapierdzielać do rodzicielki mpk Wykmiliłam sobie taki myk: podpięłam lekko przy przedziałku i założyłam... czepek (!) a na to czapkę. I powiem Wam, że jak na takie przeżycia, to nawet ujdzie. A jak mamcia dotknęła włosów, to nie chciała ich wypuścić z łapki, hehe Takie mięciutkie. I wiecie co/ Samo to daje mi siłę do dalszej pracy nad nimi. Bo zazwyczaj jak wszyscy zachwycali si moimi lokami (a ja marudziałam) to miałam je oblepione silikonami, piankami, jedwabiami i innymi świństwami. I nienawidziałam tego, bo nawet jeśli fajnie się prezentowały, to w dotyku były bleeeee... Stąd zawsze moje uwielbienie do prostych, gładkich, mięciutkich, niczym nie usztywnionych itp. I znalazłam sposób na złość - jak na nie patrzę i mnie wkurzają, to ich dotykam ![]() A tak przy okazji - powiedzcie jak to jest z tymi płukankami? Bo znów się cofnęłam do pigułki (jak widać wciąż z tego samego dowiaduję się czegoś innego ;P ) i tam było coś napisane przy przepisie chyba Eloe, żeby nie stosowac przy każdym myciu. A ja w sumie nie wiem po czym się powinno, po czym nie - i stosowałam cały czas. ja robię sobie zazwyczaj taką lnianą z odrobiną soku z cytryny. jak często ją stosować? |
|
|
|
#55314 |
|
Zakorzenienie
|
jutro prawdopodobnie odwiedzę Rossmana i kupię szampon BD i odżywkę Alterry. Którą najbardziej polecacie?
Powoli dostosowuję swoją pielęgnację do włosów kręconych
|
#55315 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Mnie i mojej mamie pasował. Chociaż jak sama go dłużej używałam, to miałam wrażenie, że lekko obciąża. Ale ja mam cienkie włosy.
|
|
#55316 |
|
Raczkowanie
|
ja polecam morelkę. Pachnie mniam, robi wrażenie dość ciężkiej (dla mnie to plusik) i jest fajowa
![]() Ale żadnej innej nie próbowałam, więc mnie nie słuchaj ;P |
|
|
|
#55317 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co powiecie na ten skład?
Głównie chodzi mi o oblepiacze
CG od 30.09.2011 Olejowanie od 11.11.2011 28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com Edytowane przez ewcia1807 Czas edycji: 2012-02-05 o 19:18 |
|
|
|
#55318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#55319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie się zastanawiam czy ta Bioderma warta jest 26zł, w końcu żele Alterra powinny być równie delikatne. Btw, skusiłam się na nierafinowy olej palmowy KTC. Ale śmierdziuch, właśnie siedzę z nim na głowie i aż musiałam go zakryć chustką bo sama ze sobą przebywać nie mogę
|
|
|
|
|
#55320 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
a ja po kolejnych zakupach, przeryłam całą galerię i nie znalazłam tej ulgi ![]() zostaje mi chyba tylko doz
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.

Przywiózł mi prezent urodzinowy - Jantar + kilka bingaczy + 1,5 kg glinki zielonej w paście Argiletz

-47-48-49-50
Muszę skrzyżowanie dalej do Leclerca jechać :P

Może po hennie zupełnie zmieniła mi się porowatość.

jak patrze na takiego włosa to jakby był zgnieciony w niektórych miejscach. I pytanie bardziej związane z falami. Jak nałożę oleje lub jak daje im wyschnąć naturalnie to niektóre partie włosów (zwłaszcza babyhair) są tak pofalowane jak po karbownicy (tylko nie tak ordynarny efekt), ale nigdy nie udało mi się utrzymać tego efektu pomimo harmonijkowania i innych metod cg. Jak tylko spłukuje maski wodą włosy się rozprostowują. Macie jakaś radę?