Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-05, 00:02   #1351
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

dla mnie to jest w ogole nie do pojecia,ja nie umiem,nie potrafie,nie chce,nie wiem sama zrozumiec i nie zrozumiem...NIGDY.
Wezmy to na zdrowy rozum,upada mi dziecko,nie rusza sie,sinieje co robie?dre morde jak najglosniej zeby ktokolwiek przyszedl,wybiegam na klatke i po prostu sie pruje o ratunek! pogotowie ,cokolwiek,ale wyjsc sobie z domu z jak twierdzi martwym dzieckiem?ubrac je zostawic ,przykryc gruzem?!!!
☠☠☠☠a jedna! ja mam tyle agresji na ta sytuacje ze nawet sobie nie wyobrazacie,tz mowi ze dobrze ze w sosnowcu nie mieszkamy,bo wierzy ze gotowa bylabym ja zabic.
To wspolczucie,placz przed kamerami,ona wyla i ja wylam,bo wyobrazalam sobie co musi czuc,nie wiedzac gdzie ma swoje ukochane dziecko, ze wraca do domu pelnego ciuszkow,zabawek,lozeczko ,wozek...a tu takie cos!
w kamieniolomy gnoja dozywotnio !powinna zgnic na tych gruzach za to malenstwo.

Jestem w stanie zrozumiec nieszczesliwy wypadek,ale przez jej zachowanie nic o nieszczesliwym wypadku nie wskazuje i wiecie co mnie cholernie nurtuje?wypowiedz ojca ze pomogl jej zniesc wozek!
upadlo dziecko,on musial byc w domu skoro pomogl zniesc wozek tak?i co?nic nie widzial?nic nie wiedzial?
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 08:46   #1352
megi-megi
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
meg ostatnie zdjecie dla ciebie,kupilam malej bluzeczke z takim napisemdolaczam do clubu
Dzięki

Oli bardzo dorosła na zdjęciach
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 10:02   #1353
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Mi się wydaje że się okaże że ta mała po tym upadku żyła .
http://wiadomosci.wp.pl/title,Upadek...l?ticaid=1ddce

w bańce mi się to wszystko nie mieści
własnie dla mnie to najczarniejszy scenariusz, że mała żyła a ona ją tam żywcem zostawiła masakra jakaś

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
dla mnie to jest w ogole nie do pojecia,ja nie umiem,nie potrafie,nie chce,nie wiem sama zrozumiec i nie zrozumiem...NIGDY.
Wezmy to na zdrowy rozum,upada mi dziecko,nie rusza sie,sinieje co robie?dre morde jak najglosniej zeby ktokolwiek przyszedl,wybiegam na klatke i po prostu sie pruje o ratunek! pogotowie ,cokolwiek,ale wyjsc sobie z domu z jak twierdzi martwym dzieckiem?ubrac je zostawic ,przykryc gruzem?!!!
☠☠☠☠a jedna! ja mam tyle agresji na ta sytuacje ze nawet sobie nie wyobrazacie,tz mowi ze dobrze ze w sosnowcu nie mieszkamy,bo wierzy ze gotowa bylabym ja zabic.
To wspolczucie,placz przed kamerami,ona wyla i ja wylam,bo wyobrazalam sobie co musi czuc,nie wiedzac gdzie ma swoje ukochane dziecko, ze wraca do domu pelnego ciuszkow,zabawek,lozeczko ,wozek...a tu takie cos!
w kamieniolomy gnoja dozywotnio !powinna zgnic na tych gruzach za to malenstwo.

Jestem w stanie zrozumiec nieszczesliwy wypadek,ale przez jej zachowanie nic o nieszczesliwym wypadku nie wskazuje i wiecie co mnie cholernie nurtuje?wypowiedz ojca ze pomogl jej zniesc wozek!
upadlo dziecko,on musial byc w domu skoro pomogl zniesc wozek tak?i co?nic nie widzial?nic nie wiedzial?
wiesz ja myślę jeszcze, że może faktycznie mała żyła jak ta franca z nią wychodziła. Może ona ją tam zaniosła i żywcem przykryła tym śniegiem i krzakami
ja ciągle myślę o tym co się stało... spokoju mi to nie daje...

jak zrobią jutro sekcję to się okaże
Stary 2012-02-05, 12:50   #1354
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Ja jeśli chodzi o sprawie Madziulki to mam tak jak darusia- zabiłabym ☠☠☠☠ę jedną. I wg mnie NIC jej nie tłumaczy!! Nie potrafię nawet napisac co myślę więc tylko podpisuję się pod postem darusi... mi brakuje słów...

No i niestety. Nasz wyjazd stanął pod znakiem zapytania... akumulator odmowil posłuszeństwa. Z piątku na sobotę ładwał sie ponad 8 godzin, wczoraj rano odpalił i tż trochę pojeździł. dziś rano znów d.u.p.a. naładowaliśmy i nie odpalił... tż pojechał po nowy... mam jednak nadzieję, ze to wina akumulatora. Bo jak kase wydamy a on dalej d.u.p.ska nie ruszy to się załamię...
No i przepadnie zaliczka- 400 zł

Także mrowaczku- i tak byśmy was nie odwiedzili- także tak jak pisałaś- jak tak dalej pójdzie pewnie spotkają się na 18-tce

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 13:48   #1355
lindsley
Zakorzenienie

Asiulku szkoda, może odpali z nowym akumulatorem... Znam ten ból. Chociaż odkąd wymienialiśmy alternator to chyba lepiej jest. Odpala nawet w te mrozy a stoi na dworze

My dziś się wzięliśmy z tz za przemeblowanie z porządkami włącznie... Zmieniamy przeznaczenie każdego pokoju i jeden - nową sypialnię jeszcze trzeba przemalować Oby było nam lepiej niż dotychczas...

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

A co do Madzi... Jej matka czy w więzieniu czy na wolności będzie miała przej***ne... A wgl szkoda słow...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 14:25   #1356
ania p
Zakorzenienie

Ale pustki .

Asiulek mam nadzieję że jednak wyjedziecie .
U mnie też nie odpalał ale pomógł akumulator nowy i teraz jest cacy .

BYłam dziś na zakupach w factory ale fajne pustki

Co do Madzi to sądzę jak Darusia , łeb bym babie urwała przy samej dupie
Stary 2012-02-05, 15:01   #1357
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
A kiedy w końcu Ola będzie miała operację? Problemem było serce ale jak się jej poprawia to może można byłoby jak najszybciej ją zrobić i wyciąć tą niesprawną nerkę która tylko tu zaburza.
Jak sobie pomyślę ile jeszcze ją cierpienia czaka to płakać mi się chce.
A no jeszcze nie wiemy kiedy operacja - teraz się do CZD wybieramy za 3 miesiące i mam nadzieje, że już coś więcej powiedzą. Jak dalej będą zwodzić - uruchomię znajomości.

A z serduszkiem to tak średnio się poprawia - arytmia to trzecia kolejna wada serduszka, wykryta najpóźniej, ten Holter to był tylko tak, żeby były świeższe wyniki przed operacją. Pozostałe wady bez zmian.

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Mi tam jej wcale nie szkoda ,też bym ją z chęcią wysłała do obozu pracy ,podobno u ruskich jeszcze mają, niech tam szmata odpowie za to co zrobiła
Macie jakis powód dla którego jej nie umiecie potępić ,czy zabicie dziecka nie ważne własnego czy nie albo przyzwolenie na to to jest mało????????
Mi po prostu to wszystko się kupy nie trzyma, ergo nie wierzę, że to jedynie matka jest odpowiedzialna:
1. Ojciec wypowiadał się (Uwaga, TVN) że pomagał żonie znieść wózek kiedy szła na ten konkretny spacer - to co? Nie zauważył, że dziecko się nie rusza? Że jest dziwnie ciche?
2. Można też wywnioskować, że był wtedy w domu (to jedynie hipoteza, bo równie dobrze mógł dopiero wrócić do domu i z progu pomagać) - jeśli był, no to ja nie mam pytań.
3. Lekarz pogotowia, który przyjechał do wezwania do matki stwierdził uderzenie w potylicę - sama się uderzyła?

Ja po prostu nie wierzę, że ona sama to obmyśliła i zrealizowała - no way!

A nawet jeśli to sama matka wszystko zrobiła, to Rutkowski się domyślił, ze matka coś kręci, a mąż nie?? No dajcie spokój...

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
a ja byłam dziś z maużonem w kinie na sherlocku-bardzo fajny. Zaraz będzie piszna pizza libry i filmik i winko
Ech...żyć nie umierać
Poprzedni mi się bardzo podobał, ten też się fajnie zapowiada - ale ja raczej go obejrzę w bardziej nieformalnej atmosferze

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 15:27   #1358
libra777
Zakorzenienie

Catro no zgadza się nie ona sama to zrobiła ale ona też ,ona która powinna bronić swojego dziecka jak lwica

Ten ojciec w ogóle jakiś nie za bardzo ,coś pieprzył że śmierć go fascynuje ,że krew dzieci odmładza to świr jakiś ,aż mnie trzepie ,myślę tak samo jak Darusia

Ja bym sobie poszła na film "Róża" ,pewnie w lutym na coś pojedziemy, bo ostatnio jak płaciliśmy za bilety to coś się u nich zawiesiło i nie zaksięgowało wpłaty więc mamy jeszcze u nich pieniądze bo płaciliśmy później w kasie.

Wiecie co, widziałam jak zachowuje się matka jak ginie jej dziecko.Jak miałam 11 lat to moją koleżankę zabił motor ,zginęła na miejscu.
CHociaż to dawno to bardzo dobrze to pamiętam.To było kilkaset metrów od jej domu.Przyprowadzili jej mamę a ona jak to zobaczyła padła jak niezywa obok ,nie mogli jej docucić ,normalnie odjechała ,osiwiała w jedną noc na prawdę jest to możliwe. Ciągle była na prochach bo w ogóle się nie nadawała do życia i długo po pogrzebie jeszcze tak było.
To ja rozumiem jako szok.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 18:53   #1359
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ale pustki .

Asiulek mam nadzieję że jednak wyjedziecie .
U mnie też nie odpalał ale pomógł akumulator nowy i teraz jest cacy .

BYłam dziś na zakupach w factory ale fajne pustki

Co do Madzi to sądzę jak Darusia , łeb bym babie urwała przy samej dupie
Też byłam dzisiaj na zakupach i fajnie pusto było.
Świetna sukienkę na lato sobie kupiłam i bluzkę wiosenną w sklepie dla anorektyczek-jak to mówi moja siostra
Ninie kupiłam cudowną tunike do leginsów

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 18:54   #1360
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Hej laski

Pozdrowienia z Syberii . Dzisiaj w nocy jeden termometr przestał działać bo jest tyllko do -20 a na drugim było -27 st. W południe - 15 i wiatr. Masakra mówię Wam.

Niestety nie mogę Was nadrobić bo zasięg jest delikatnie mówić fatalny

Co do Madzi to mi nic nie pasuje co cała rodzina mówi. Nie ma w tym zadne spójności. Co innego mówią oficjalnie a co innego widać w ukrytej kamerze. Ojciec też mi śmierdzi. Mówił że wychodził razem z matka dziewczynki i pomagał jej znieść wózek. Skoro tak to jak mógł nie zauważyć że dziecko milczy. Przecież 6-cio miesięczne dziecko ubierane drze się w niebogłosy. Same przez to przechodziłyśmy.
Wogóle to szkoda słów na całą sytuację. Tyle spekulacji a pewnie prawdy i tak się nie dowiemy.
to ja zapraszam do nas dwa di temu w nocy było -34, a rano o 8.00 było -29 na mrozie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
ana, my tylko kawałeczek mamy zakryte, wiem, że musi być "oddychanie", ale u nas te dziury w kratkach ogromne (właściwie nie w kratkach tylko pod kratką) i tż tylko kawałek zakrył (przyczepił kawałek papieru od wew kratki).
U nas to jest problem, bo stara (zabytkowa) kamienica, przewody kominowe stare i durne, mieszkamy na ostatnim piętrze i nam jakby z komina wieje.

Ale mamy większy problem-u nas w pokoju na jednej ścianie przebiega komin i tam często śmierdzi w pokoju dymem -kupiliśmy czujkę czadu i się ostatnio włączyła . Teraz trzeba będzie zgłosić to do zarządcy, ale nie wiem co wymyślą....

ciało madzi odnalezione-matka się przyznała i wskazała miejsce
mialam ci napisać, co mój Tżt powiedział jak przeczytalam mu, że zamykacie kawalek kratki, ale dostalabym bana.
Napisze tylko tyle, ze powiedział, ze jakby na niego trafiło jak by miał was wyciagac z takiego domu, to obydwoje byscie dostali od niego wpierdziel, nie patrzcie na siebie tylko na Lenkę, bo to ona ma najmiejsza pojemność płuc i to co dla was może byc do przezycia dla niej niewielka dawka czadu może okazac sie śmiertelna!!!!!! a czujki sprawdzajcie, bo one czasem potrafią sie pospuć, albo zawiesić
Mój Tż was pochwalil za te czujki.
My w domu mamy czujki dymne, bo tż jako strazak jest przewrażliwiony

a i jeszcze za zasłonięcie kratek można dostac dośc duzy mandat, jak wpadnie do was kontrola.

Tż mówi, że jeśli u was sie jeszcze raz włączy czujka, to nie patrzcie na nic tylko dzwońcie na straż pozarną, przyjada z miernikiem, sprawdzą natężenie, zabronią palenia w piecu, i bedzie musiał przyjść kominiarz, a właściciel musiał usunąc szkodę na kominie. Nie patrzcie na nic tylko dzwońcie, bo zdrowie jest najważniejsze.

Cytat:
LIbra i u nas na forum większośc z nas miała przypadek że dziecko upadło żadnemu włos z głowy nie spadł .
Mogło zasłabnąć mógł być jakiś obrzęk mózgu itp . ale śmierć na miejscu jest mało prawdopodobna .
Ale sam fakt że baba ukryła ciało , kłamała , i przez okrągły tydzień nakręcała się własnymi kłamstwami gdy w tym czasie jej dziecko leżało pod jakąś stertą gruzu jest dla mnie przerażający .
W bańce mi się to nie mieści
a ja z jwdnej strony moge sobie wyobrazic, ze to byl wypadek i ze matka byla w szoku, z drugiej nikt nie sprawdził czy nie miala zadnej depresji, moze miala depresje poporodowa, nikt tego nie zauwazyl, cos przez przypadek zrobila dziecku, wpadła w panikę, ludzie pod wpływem szoku działają różnie. Nie można nam oceniać, bo nie jesteśmy tą kobietą. To straszne, co zrobiła. Jeśli chodzi o ojca dziecka, to może faktycznie nie zauważył, że dziecko nie jest żywe, jak wynosił wózek na dwór, moja Jula czasem tuz po ubraniu potrafila zasnąć i też była cichutko jak się ją wynosiło z wózkiem na dwór. Choć z drugiej strony jak dla mnie tez cos ukrywa

Agnieszka Karinka z Adriankiem slodko wyglądają, a wasz bałagan jest pikusiem w porównaniu do naszego ja zawsze 2 godziny z Julą po zabawie sprzatam jak się ona się bawi z sasiadki córcią, albo tżtem

Darusia Oli to taki maly łobuz z wyglądu
gratuluje wygranych

Asiulek udanego odpoczynku i super pogody szkoda, że nie jedziecie do Karpacza, bo w nastepny weend tam będę

a ja mam taki maly problem z moim dzieckiem, niby blachy, ale nie wiem jak mam jej wytłumaczyć
ona strasznie lubi się tulić, przychodzi do nas sąsiadki córcia o 2 lata starsza, Julia tez tam często chodzi no i ona cce się do Werci tulić, a Weronika nie lubi sie tulić i zawsze miedzy nimi pojawiają się zgrzyty i krzyki. Może to wam sie wyda dziwne, ale może macie jakieś pomysly jak rozwiązac ta sytuację

w załącznikach nasz bałagan zabawowy
Julia dzisiaj wymyslila sobie, ze bedzie ptaszki przez okno oglądała i nie bylo mocnych, by ja z tamtad zabrac
i teraz pytanie do was czy takie poduchy pasują do pokoju Julkowego? czy raczej coś jednolitego?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0157.jpg (70,7 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0189.jpg (90,9 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9RcvjLMUsWypA9nHtX.jpg (22,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SVjaKLKnpnpENW2RuX.jpg (54,9 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tWIfak39bpvpoAogkX.jpg (29,5 KB, 9 załadowań)

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 19:07   #1361
drcron
Zakorzenienie

a jeszcze chciałam dodac, tylko mnie nie zlinczujcie,bo nie stoje w obronie matki, ani rodziców Madzi, bo dla mnie tak jak piszecie, w glowie sie nie mieści to co zrobili, ale...
nie możemy tej stuacji oceniac pisząc, że zrobilybysmy tak i tak, bo nigdy żadna z nas nie była w takiej sytuacji i tak naprawdę nikt nie wie jakby się wtedy zachował, bo co innego gdybac sobie co bysmy zrobili, jak zareagowali jak w spokoju sobie siedzimy w domku, a co innego jest być w takiej sytuacji jak rodzice śp. Madzi. A może ta sprawa ma jakieś głębsze dno? Może za tym wszystkim stoja osoby trzecie? Nieststy puki rodzice nic nie powiedzą, nikt sie o tym nie dowie, choc gdyby teraz cokolwiek mówili, to pewnie i tak wiekszość by nie chciała uwierzyć. Jedyne co to pozostaje nam oddawac małą w modlitwie i czekac na wyniki sekcji zwłok.

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 20:15   #1362
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Poprzedni mi się bardzo podobał, ten też się fajnie zapowiada - ale ja raczej go obejrzę w bardziej nieformalnej atmosferze
dokłądnie w tym samym klimacie jak się można spodziewać.

Bardzo duże wrażenie zrobił na mnie serial "sherlock", o współczesnym sherlocku, takim pomagierze policji. Wszystko jest-i moriarty i watson i irene adler i pani hudson i baker street, ale w dzisiejszych realiach. Serial wyprodukowało BBC.
Jest absolutnie rewelacyjny i dawno mi się tak nic nie podobało. Są trzy odcinki po 1,5h z pierwszego sezonu i trzy z drugiego. Reszta za rok :-(.
Naprawdę polecam

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
No i niestety. Nasz wyjazd stanął pod znakiem zapytania... akumulator odmowil posłuszeństwa. Z piątku na sobotę ładwał sie ponad 8 godzin, wczoraj rano odpalił i tż trochę pojeździł. dziś rano znów d.u.p.a. naładowaliśmy i nie odpalił... tż pojechał po nowy... mam jednak nadzieję, ze to wina akumulatora. Bo jak kase wydamy a on dalej d.u.p.ska nie ruszy to się załamię...
asiulek to trzymam kciuki żeby wszystko wypaliło i że nowy akuś pomoże

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
mialam ci napisać, co mój Tżt powiedział jak przeczytalam mu, że zamykacie kawalek kratki, ale dostalabym bana.
Napisze tylko tyle, ze powiedział, ze jakby na niego trafiło jak by miał was wyciagac z takiego domu, to obydwoje byscie dostali od niego wpierdziel, nie patrzcie na siebie tylko na Lenkę, bo to ona ma najmiejsza pojemność płuc i to co dla was może byc do przezycia dla niej niewielka dawka czadu może okazac sie śmiertelna!!!!!! a czujki sprawdzajcie, bo one czasem potrafią sie pospuć, albo zawiesić
Mój Tż was pochwalil za te czujki.
My w domu mamy czujki dymne, bo tż jako strazak jest przewrażliwiony

a i jeszcze za zasłonięcie kratek można dostac dośc duzy mandat, jak wpadnie do was kontrola.

Tż mówi, że jeśli u was sie jeszcze raz włączy czujka, to nie patrzcie na nic tylko dzwońcie na straż pozarną, przyjada z miernikiem, sprawdzą natężenie, zabronią palenia w piecu, i bedzie musiał przyjść kominiarz, a właściciel musiał usunąc szkodę na kominie. Nie patrzcie na nic tylko dzwońcie, bo zdrowie jest najważniejsze.

w załącznikach nasz bałagan zabawowy
Julia dzisiaj wymyslila sobie, ze bedzie ptaszki przez okno oglądała i nie bylo mocnych, by ja z tamtad zabrac
i teraz pytanie do was czy takie poduchy pasują do pokoju Julkowego? czy raczej coś jednolitego?
wiesz co, ja się zgadzam, ale mój durny tż się nie da przegadać, na wszystko ma idiotyczne argumenty, no....
ja już w kuchni odkryłam (jak zdjęłam kratkę to jak na dworze sie poczułam..) i jutro i w łazience też odkryję.
Ale co zrobić z tym zimnem-u nas autentycznie wieje z tych kratek (one są naprawdę spore) i jest strasznie zimno-teraz to w kuchni ok.15-16 stopni mimo mocno włączonych kaloryferów i nowych plastikowych okien...
Mieszkamy na ostatnim piętrze więc nam prawie prosto z dworu wieje tymi ogromnymi dziurami-czuć zarówno wiatr jak i zimno. Zero ciągu, tylko wdmuchuje powietrze (jeden z głupich argumentów tżta to że nam nawieje czadu z innych mieszkań pod nami-niektórzy mają jeszcze piece). Zamykamy drzwi prowadzące do pokojów, ale ta kuchnia i łazienka masakra zimne....
Mamy stosunkowo nowy junkers i od kilku lat gazowe ogrzewanie w chacie-rachunki jak pisałam mega, kaloryfer gorący a chacie syberia....

czujkę czadu mamy w naszym pokoju, który jest jakby na końcu naszej 40m rezydencji, od łazienki (gdzie jest junkers) dzielą nas 3 pary drzwi po kolei (przechodnie pokoje mamy). Właśnie na ścianie naszego pokoju przebiega ten "śmierdzący" komin gdzie włączyła się już 2 razy czujka (kolejny głupi argument-do kratek w kuchni i łazience 3 pary zamkniętych drzwi nas dzielą (czasem dwie zamknięte), więc nic nam całe odkryte kratki nie dadzą).
A jak się nam ta czujka włączyła to wiadomo od razu okno na ful otworzyliśmy, i wtedy jakbyśmy zadzwonili na straż to ten miernik by jeszcze coś wykazał?
My pieca kaflowego od 20 lat nie mamy w chacie, ale sąsiedzi tak.
I zapytaj męża czy taką szkodę (że ten czad się jakoś tym przewodem kominowym nam do pokoju ulatnia i dymem też czasem śmierdzi w pokoju) da się jakoś naprawić? to są bardzo stare przewody, kamienica jest na pewno przedwojenna. I jak takie rzeczy się "naprawia"? czyści komin, uszczelnia jakoś?
Mówię ci ja to nie wiem co robić...kratki poodkrywam i będziemy marznąć, ale ten czad mnie martwi...właśnie nie wiedziałam gdzie uderzyć-czy do straży czy do kominiarza czy zarządcy....jak był kiedyś kominiarz to się go pytałam i powiedział że trza zarządcę powiadomić- a jak twój tż radzi? że najpierw straż jak pisałaś...
I jeszcze ten mój małż, do którego żadne argumenty nie docierają-wszyscy fachowcy głupi, on najmądrzejszy....ech....t ak się z nim pokłóciłam, że nie wiem...
popytaj jeszcze tżta, poradźcie coś...

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2012-02-06 o 19:37
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 20:25   #1363
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Świetna sukienkę na lato sobie kupiłam i bluzkę wiosenną w sklepie dla anorektyczek-jak to mówi moja siostra
Ja sobie kupiłam bezrękawnik bo mam w pracy chłodno . a że dużo kosztował to już na za wiele mi nie zostało dokupiłam dwie bluzki z benetonie ( bo były po 23 zeta i żal było nie kupić ) i na tym zakończyłam zakupy . O dziwo nie kupiłam nic dla dzieci

Cytat:
a ja z jwdnej strony moge sobie wyobrazic, ze to byl wypadek i ze matka byla w szoku, z drugiej nikt nie sprawdził czy nie miala zadnej depresji, moze miala depresje poporodowa, nikt tego nie zauwazyl, cos przez przypadek zrobila dziecku, wpadła w panikę, ludzie pod wpływem szoku działają różnie. Nie można nam oceniać, bo nie jesteśmy tą kobietą. To straszne, co zrobiła. Jeśli chodzi o ojca dziecka, to może faktycznie nie zauważył, że dziecko nie jest żywe, jak wynosił wózek na dwór, moja Jula czasem tuz po ubraniu potrafila zasnąć i też była cichutko jak się ją wynosiło z wózkiem na dwór. Choć z drugiej strony jak dla mnie tez cos ukrywa
?
W dupie mam czy miała depresję czy nie , po tym wszystkim miała jeszcze tydzień na to by powiedzieć czego nie zrobiła , tylko dalej brnęła w swoje kłamstwa . Najlepiej zgonić na depresję
Stary 2012-02-05, 20:35   #1364
evitka21
Zakorzenienie

wlazlam teraz do tej mojej kuchni pocalkowitym odkryciu kratki i nie dosc ze syberia to jeszcze dymem smierdzi strasznie... paulina niech ten twoj tz nam cos poradzi, bo albo sie zaczadzimy, albo zamarzniemy albo sie tym dymem zatrujemy.... :-(

wlasnie przyszedl tz i jeczy ze w calej chacie dymem smierdz... i faktycznie wali strasznie...dym sie dostaje to i czad moze...
tz obiecal zglosic do zarzadcy jak najszybciej

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2012-02-05 o 22:02
Stary 2012-02-05, 20:43   #1365
anakazar
Zakorzenienie

Evi róbcie coś,zgłaszajcie,bo strach się bać zasypiać w takim mieszkaniu

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 21:30   #1366
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
pokazuj co kupiłaś ja we wtorek jade jaki to sklepdla anorektyczek?

Cytat:
a jeszcze chciałam dodac, tylko mnie nie zlinczujcie,bo nie stoje w obronie matki, ani rodziców Madzi, bo dla mnie tak jak piszecie, w glowie sie nie mieści to co zrobili, ale...
nie możemy tej stuacji oceniac pisząc, że zrobilybysmy tak i tak, bo nigdy żadna z nas nie była w takiej sytuacji i tak naprawdę nikt nie wie jakby się wtedy zachował, bo co innego gdybac sobie co bysmy zrobili, jak zareagowali jak w spokoju sobie siedzimy w domku, a co innego jest być w takiej sytuacji jak rodzice śp. Madzi. A może ta sprawa ma jakieś głębsze dno? Może za tym wszystkim stoja osoby trzecie? Nieststy puki rodzice nic nie powiedzą, nikt sie o tym nie dowie, choc gdyby teraz cokolwiek mówili, to pewnie i tak wiekszość by nie chciała uwierzyć. Jedyne co to pozostaje nam oddawac małą w modlitwie i czekac na wyniki sekcji zwłok.
zgadzam się z Tobą, poczekajmy na sekcje zwłok.

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

drcron bardzo ładne te poduszki

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 21:50   #1367
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie

Wróciliśmy . Nie dam rady Was nadrobić.
Chciałam tylko powiedzieć że wszystkie dzieciaczki są przecudne .

Asiulek - mam nadzieję ze będzie to wyłącznie wina akumulatora i miło spędzicie ten mroźny czas. Oczywiście nie zyczę Wam mrozów. Tak delikatnie.

Evitka - nie będę Cię denerwować temp. w domu.
Nie zazdroszczę Waszej bo dobrze pamiętam swoją w moim dawnym mieszkanku ogrzewanym gazem. Bywało masakrycznie.
Uważajcie bardzo na te zakryte kratki bo jak sama wiesz to jest bardzo niebezpieczne. Czujki dobrze też zamontować w samej łazience i kuchni, czyli tam gdzie gazu i oparów jest najwięcej i tam, gdzie mogą być ewentualne nieszczelności. Tak mi się wydaje na "chłopski rozum".

Nie pamiętam co jeszcze chciałam tak na szybko .

Nurtuje mnie bardzo sprawa Madzi. Tak bardzo wierzyłam że ona rzeczywiście została porwana. Być może lepiej by się zdarzyło
Niby nie chcę nikogo oceniać ale serce podpowiada mi coś zupełnie innego. Dla mnie teraz cokolwiek jej matka by nie powiedziała nie uwierzyłabym absolutnie w nic. To samo tyczy się reszty rodziny zaczynając od ojca a kończąc na teściach. Ach, szkoda słów ...
Stary 2012-02-05, 21:59   #1368
ania p
Zakorzenienie

Evitka może rzeczywiście zadzwoń gdzieś na straż i spytaj co oni radzą . Opisz dokładnie co i jak . może coś podpowiedzą ci macie robić . współczuję
Stary 2012-02-05, 22:11   #1369
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

raczej akumulator, my jakies dwa miesiące temu mieliśmy podobną sytuację, tz kupił nowy i wszytsko ok mam nadzieje ze i u was bedzie tak samo .

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Evitka kurde nie wiem co ci radzic, mam sąsiada strażaka zapytam go jutro moze tez coś pomoże, My mamy tez gazowe ogrzewanie, kratkę mamy jedną i też wieje z niej przeokropnie za ogrzewanie naszych 30metrów płacimy na miesiąć około 200-250 zł(przy ostrej zimie), np. poprzedni miesiąc 180 zł. Rozliczam sie z gazu co miesiąc podaje im stan przez eboka
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2012-02-05 o 22:12
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 22:20   #1370
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
A no jeszcze nie wiemy kiedy operacja - teraz się do CZD wybieramy za 3 miesiące i mam nadzieje, że już coś więcej powiedzą. Jak dalej będą zwodzić - uruchomię znajomości.

A z serduszkiem to tak średnio się poprawia - arytmia to trzecia kolejna wada serduszka, wykryta najpóźniej, ten Holter to był tylko tak, żeby były świeższe wyniki przed operacją. Pozostałe wady bez zmian.

Mi po prostu to wszystko się kupy nie trzyma, ergo nie wierzę, że to jedynie matka jest odpowiedzialna:
1. Ojciec wypowiadał się (Uwaga, TVN) że pomagał żonie znieść wózek kiedy szła na ten konkretny spacer - to co? Nie zauważył, że dziecko się nie rusza? Że jest dziwnie ciche?
2. Można też wywnioskować, że był wtedy w domu (to jedynie hipoteza, bo równie dobrze mógł dopiero wrócić do domu i z progu pomagać) - jeśli był, no to ja nie mam pytań.
3. Lekarz pogotowia, który przyjechał do wezwania do matki stwierdził uderzenie w potylicę - sama się uderzyła?

Ja po prostu nie wierzę, że ona sama to obmyśliła i zrealizowała - no way!
JAk to 3 wady?? A co dokładnie mówią lekarze. Przejdzie to z wiekiem? Czy jest to wszystko związane z nerką? Czy najpierw trzeba nerkę usunąć a potem dopiero zrobią coś z sercem?

Co do sprawy Magdy to ja mam podobne dylematy.

Drcron - z Tobą też się zgadzam.
Poduszki fajne. Co do przytulania to moze Julka odda trochę tej przytulości Oliwce. Ona taka mało tulaśna. Chociaż i tak duży progres zrobiła.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 22:31   #1371
evitka21
Zakorzenienie

zglosimy koniecznie, zaczniemy od zarzadcy.
aneczka, a nam za 40m potrafi przyjsc 500zl i to przed tymi mrozami, teraz to juz sie boje... jak mowilam-kaloryfery gorace, w chacie sybir (pokoje juz po zamykaniu drzwi) 17-19 stopni, kuchnia lazienka 15-16... i smierdzi dymem jak ta lala( pewnie jakimis syfami sasiedziw piecach pala) i w kuchni leb urywa tak z tej dziury wieje... no bomba

Stary 2012-02-05, 22:49   #1372
agnieszka09
Wtajemniczenie

dzieki dziewczyny za mile komentarze

EVITKA jak najszybciej cos z tym zobcie...tyle sie teraz o tym mowi.tym bardziej,ze macie male dziecko to powinno byc tonie dopuszczalne

POP fajnie,ze sie odezwalas i kiuki zacisniete za nastepny tydzien na plus

ja ide juz spac....ale pochwale sie spadl u nas snieg i to duuzo,caly dzien sie utrzymal.wieccaly dzien bylismy na dworzu.

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

DRCRON Juleczkauwiel biam ja i jej pomysly tulasek...a co do poduszek to mi sie podobaja w szczegolnosci te ostatie z napisem bardzo fajne.

my jutro pierwszy raz do przedszkola idziemy.ciekawe czy wogole bedzie otwarte...bo tu czasami szkoly sa zamkniete jak snieg spadnie

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 22:50   #1373
libra777
Zakorzenienie

Evitka nie do pozazdroszczenia , musicie jak najszybciej najlepiej jutro zgłosić bo was tam poprzewiewa i ten smród.

U nas też lekki sybir ,tż sobie napalił w kominku i siedzi w tym ukropie ,dla mnie nie do wytrzymania ja już wolę podmarzać ,nie cierpię jak jest za ciepło 21 stopni to maksymalnie.
Jak siedzę gdzieś w takim cieple to później szoku termicznego doznaję jak wychodzę na zewnętrzny , teraz rozumiem dlaczego tak mało na dworze przebywacie i ciągle mówicie że zimno jak u was wszystkich ciepełko
Stary 2012-02-05, 23:04   #1374
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mnie wali to czy miala depresje czy co innego,stwierdzono ze jesty POCZYTALNA ,bez roznicy co okaze sekcja ONA TO DZIECKO WYRZUCILA!
WYRZUCILA JAK PAPIEREK PO ORBITCE,jak smieci,jak NIC .!

My dzisiaj u rodzicow pol dnia,pozniej chrzestna malej przyjechala i po 22 poszla,mala powlalilam,w sumie sama padla bo w dzien nie spala.
Obie spia a ja buszuje,tz do 4 w pracy;/
A.Camus
Stary 2012-02-05, 23:26   #1375
libra777
Zakorzenienie

Darusia to samo myślę , dla mnie nie ma tłumaczenia,skąd wiadomo to czy skąd wiadomo czy miała depresję czy nie miała czy szok czy co tam jeszcze ,sranie w banie ,nawet psom się pogrzeby robi a tu???????
Stary 2012-02-05, 23:40   #1376
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dokladnie,mnie nie chodzi o sam fakt nieszczesliwego wypadku,w ktory w sumie nie wierze,ale to nie o to chodzi.
Kazda z nas zachowalaby sie PO LUDZKU!!!!!

A TA SZMATA????wrwwrwnbxjhvsbd jcgdcvdjh
A.Camus
Stary 2012-02-06, 07:26   #1377
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:

W dupie mam czy miała depresję czy nie , po tym wszystkim miała jeszcze tydzień na to by powiedzieć czego nie zrobiła , tylko dalej brnęła w swoje kłamstwa . Najlepiej zgonić na depresję
Na szczęście psychiatra ją badał i była całkowicie świadoma tego co robi, nie zgoni na niepoczytalność
oglądali już małą Madzie, ściągneli czapeczkę, i nie ma żadnych śladów uszkodzeniaDokładnie jsza sekcje dopiero zrobią dzisiaj.
Ta matka może jakaś psychiczna nie jest, ale cos z nią nie tak, jakby dziecka zabardzo nie kochała, może ciąża niechciana, bo podobno jak w ciąży byla to szukali rodziny adopcyjnej, a po urodzeniu małej zwiała na 2 tyg.
No i niestety ja jestem jak Maria Czubaszek za przymusową kastracją w takich przypadkach, jak i u pedofili.Tylko wiadomo że nigdy do tego nie dojdzie

Zachecacie tymi zakupami, a ja wczoraj postawiłam na spacery, bieganie, i gotowanie. Dzisiaj miałam iść połazić po sklepach bo impreza firmowa coraz bliżej a ja nie mam butów, i jakaś marynarka się by przydała żeby przykryć ramiona.

Nie mam pomysłu jak mojego synka oduczyć sikania w pieluchę w nocyW dzień juz tyle czasu nawet nie popuści w rajtuzy, a w nocy to przesikanyi przez to ciągle pieluchy kupuję raz na 2 mc ale jednak. Macie pomysły.
Bo mi jedyne co wpada do głowy że jak do lata mu nie minie, to mu kupię to nieprzemakalne prześcieradło i zobaczymy co wtedy

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 08:47   #1378
evitka21
Zakorzenienie

madzia, a daj ty mu spokój, dzieci przecież w nocy czasem do 3 r.ż. sikają. Ty się ciesz suchymi dniami, przecież wiele "naszych" dzieci nawet nie chce słyszeć o nocniku.
Moja też ma regres-czasem i 4-5 razy się w gacie zsiura, także nie narzekaj, bo i tak masz chyba najlepiej z nas (z minką)

I moja bandytka ma zaś okres buntu-wszystko na nie i jęczy, drze japę....dziś to bym ją w kosmos wysłała . Przeczekać, przeczekać, zachować spokój i przeczekać.......

Stary 2012-02-06, 09:07   #1379
P0P70
Zakorzenienie

Witam,

Evitka - mnie także przeraża Wasza sytuacja w domu. Nie znam się na tym więc nic nie poradzę ale jak czytam co opisujesz to nie wygląda to dobrze.

Moja jak lata bez pieluchy to też jej się czasami zdarzy zapomnieć i zsikać. Ala jak jej się chce siku to nie krzyczy tylko łapie się za Bożenkę więc wtedy szybko ją na nocnik sadzamy. Z kupką mamy problem bo ona nie potrafi na siedząco, lepiej jej idzie na stojąco. Więc kupka do pampersa jest robiona.

Co do nocnego sikania to ja bardzo długo się moczyłam w nocy. Nawet nie napiszę do kiedy bo mi wstyd. Ale chodziłam już do szkoły. Mam więc nadzieję że moje dziecko nie wdało się we mnie w tym temacie. Ona często wstaje z suchą pieluchą.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:11   #1380
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Nasza sie budzi na siku,efektem jest sucha pielucha na noc nieraz raz nieraz 2 ,jeszcze pampka zakladam bo u nas to przeciez z tydzien jak zaapala sama ze trzeba tam sikac,wiec may czas,jak jedziemy gdzies autem czy cos to ma pieluche jeszcze bo zimno jak cholera,przeciez w razie w przebierac jej tak nie bedeale genberalnie jestem z niej mega dumna

wczoraj z chrzestna Oli zdecydowalysmy,ze kupimy jej na 2 urodzinyta kuchnie z ikei,zlozymy sie na pol i beda obie dziewczynki juz mialy,ona super jest,a Oli uwielbia gotowac,jak beda pozniej obie starsze tez beda mialy wspolna zabawe

tam jest tyle fajnych dodatkow do niej ze na bank z sama kuchnia nie wyjedziemy ze sklepu;p
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości