Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-06, 00:17   #2131
Paula SHIN
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ale te w ciąży też często wykorzystują ludzi aż w nadmiarze... Albo młode mamuśki. Ostatnio jedna ciągle wjeżdżała we mnie wózkiem w autobusie

Praktykę mam Może mi nie wypadnie Jak będzie bardzo gorąco, to i koc może być zbędny
Tez racja. Na wizazu sa tematy, gdzie kobiety w ciazy sie oburzaja kto im nie ustapil miejsca itp itd. Czesto przesadzaja.
Ale jesli lekarz wymaga od kobiety w ciazy siedziec pare godzin w poczekalni to juz za duzo...

Wypasc nie wypadnie
Moze byc zbedny, ale pielegniarki w szpitalach przesadzaja. I na pewno kaza wziac rozek albo koc. Im sie wydaje, ze jak dziecko w macicy tyle czasu bylo to przez miesiac po porodzie trzeba je przegrzewac przynajmniej w moim miescie takie sa.
Tak mi dziecko poubieraly, ze zaraz samochodzie zdjelam rozek i posciagalam co nieco

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 00:22   #2132
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Tez racja. Na wizazu sa tematy, gdzie kobiety w ciazy sie oburzaja kto im nie ustapil miejsca itp itd. Czesto przesadzaja.
Ale jesli lekarz wymaga od kobiety w ciazy siedziec pare godzin w poczekalni to juz za duzo...

Wypasc nie wypadnie
Moze byc zbedny, ale pielegniarki w szpitalach przesadzaja. I na pewno kaza wziac rozek albo koc. Im sie wydaje, ze jak dziecko w macicy tyle czasu bylo to przez miesiac po porodzie trzeba je przegrzewac przynajmniej w moim miescie takie sa.
Tak mi dziecko poubieraly, ze zaraz samochodzie zdjelam rozek i posciagalam co nieco
Jeszcze jakby w tej poczekali było ciepło, to pal licho... Ale tam kaloryfery nie grzeją, a przy tych mrozach można zamarznąć

Wezmę koc i niech się wypchają I tak później ubiorę malucha po swojemu... Jestem tylko ciekawa czy w szpitalu pozwolą mi ubierać maleństwo w moje ciuszki a nie szpitalne

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 00:25   #2133
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze jakby w tej poczekali było ciepło, to pal licho... Ale tam kaloryfery nie grzeją, a przy tych mrozach można zamarznąć

Wezmę koc i niech się wypchają I tak później ubiorę malucha po swojemu... Jestem tylko ciekawa czy w szpitalu pozwolą mi ubierać maleństwo w moje ciuszki a nie szpitalne
Rob jak Ci wygodnie. Szpitalne ciuszki sa okropne..
Ale radze pilnowac przy kapieli, zeby nie zabraly, bo juz ich nie odzyskasz.
Mi zginely 2 czy 3 pieluchy tetrowe
Za to zabralam ze soba 1 szpitalna. Ale nie nazwalabym jej "pielucha tetrowa". Zwykla szmata Wywalilam jak tylko ja znalazlam w torbie, juz w domu

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-06, 00:26   #2134
depoison
Zadomowienie

Cytat:
czytam, czytam i przegryzam dalej ciastka
no masz!!!
ale to w sumie do sas było - może na nią zadziałało

Cytat:
Warto kupować rożek? Do czego on się później przydaje?
mam zamiar kupić
raz, że na początku pewnie nie będę pewna własnych umiejętności noszenia potomka (a sztywne rożki dają pewną stabilność), dwa, że komuś (koleżance, szwagrowi itd), kto nie ma własnych dzieci pewnie też bardziej bezpieczne będzie mi się wydawało wręczenie całego zawiniątka (bo zakładam, że ludzie lubią 'ponosić' chwilę cudze dziecko), niż takiego niemowlęcia 'luzem'

Ależ mi się dziecię rozbrykało! już cała pokopana jestem! (dotychczas czułam pojedyncze smyrnięcia - po 2-3 dziennie, a tu nagle cała seria w ciągu kilku minut )

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 00:38   #2135
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Rob jak Ci wygodnie. Szpitalne ciuszki sa okropne..
Ale radze pilnowac przy kapieli, zeby nie zabraly, bo juz ich nie odzyskasz.
Mi zginely 2 czy 3 pieluchy tetrowe
Za to zabralam ze soba 1 szpitalna. Ale nie nazwalabym jej "pielucha tetrowa". Zwykla szmata Wywalilam jak tylko ja znalazlam w torbie, juz w domu
Serio?

No to już nie wiem... Będę musiała zapytać tam

Zrobiłam sobie kanapkę i lecę spać Dobranoc

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 01:01   #2136
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Serio?

No to już nie wiem... Będę musiała zapytać tam

Zrobiłam sobie kanapkę i lecę spać Dobranoc
Wszystko zalezy od szpitala

---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
no masz!!!
ale to w sumie do sas było - może na nią zadziałało

mam zamiar kupić
raz, że na początku pewnie nie będę pewna własnych umiejętności noszenia potomka (a sztywne rożki dają pewną stabilność), dwa, że komuś (koleżance, szwagrowi itd), kto nie ma własnych dzieci pewnie też bardziej bezpieczne będzie mi się wydawało wręczenie całego zawiniątka (bo zakładam, że ludzie lubią 'ponosić' chwilę cudze dziecko), niż takiego niemowlęcia 'luzem'

Ależ mi się dziecię rozbrykało! już cała pokopana jestem! (dotychczas czułam pojedyncze smyrnięcia - po 2-3 dziennie, a tu nagle cała seria w ciągu kilku minut )
Mozna podawac dziecko na siedzaco lub w kocu.
My nie mielismy problemu bez rozka, ale kazdy lubi inaczej

I gratulacje !

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-06, 01:07   #2137
Maciejka__
Zakorzenienie

Próbuję nadrobić kilka dni nieobecności, ale dotarłam do 35 strony i muszę spać, bo jutro mam wizytę u gina. Ostatnio byłam u niego 4 tygodnie temu, a to dla mnie stanowczo za długo. Zwłaszcza, że moje piątkowe TSH to 4,05. Dobrze, że fT4 jest dobre, bo szukałabym endo w piątek, a mój przyjmuje tylko w poniedziałki. Niemniej jednak uważam, że powinnam zwiększyć dawkę euthyoxu.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
taaaak sas, hanjah, jak czytam Wasze posty to zamykam oczy i otwieram jak kończę i zaczynam czytać kolejny
oj przewrażliwienie, ja też czasem piszę jak w pustkę, ale tu się tyle dzieje, że bardzo łatwo coś przeoczyć... Czasem to mam wrażenie, że każda z nas pisze sobie samej, bo postów pełno a każdy jeden o czym innym
Czasem to pisanie o sobie samej ma sens, bo jak przeczytałam, że kilka z Was ma ten sam problem, co ja w danym dniu, to przestałam się tym martwić. Przyznaję, że posty kulinarne czytam niezbyt uważnie, bo po prostu dla mnie jest ich za dużo. Chyba, że dotyczą tego, co zakazane.

Cytat:
Napisane przez ESTEE87 Pokaż wiadomość
Musze iść zbadać wzrok....wczoraj kupiłam bluzke rozm 44 zamiast 34!!!To tylko jeden z nielicznych moich wyczynów
A może podświadomie założyłaś, że właśnie taki rozmiar będzie odpowiedni.
Swoją drogą zrejestrowałam się do okulisty, bo w styczniu dwa razy miałam solidnie popękane naczynka w oczach. Może to uczulenie na stosowany od dawna kosmetyk, ale wyglądało to na początek zapalenia spojówek i chcę wiedzieć, co robić, gdyby się powtórzyło.

Irmusia, dotta, branzoletka - za dobre wieści po wizycie

Izabell - życzę dużo siły

Prince - nie mam teraz czasu na czytanie ciągu dalszego Twoich problemów z samochodem, ale chyba nie będziesz miała kłootów, o ile go przerejestrowałaś, sprzedawca był jego właścielem i miał prawdziwy dokument tożsamości. Mam nadzieję, że jak doczytam do końca, to okaże się, że wszystko się wyjaśni.

Wybaczcie, ale dalej będę czytać... dzisiaj, bo widzę, że północ dawno minęła.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-02-06 o 01:08
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 07:50   #2138
asia665
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny ja tylko na chwilkę

Weekend był straszny. Tzn w piątek przywieźli nam ościeżnice i drzwi. Drzwi uszkodzone w jednych pęknięta szyba, w drugich obtarcia, a ościeżnice zły rozmiar. Pokłóciłam się z mężem,bo ja powiedziałam,że chce zwrto kasy i pójdziemy gdzieś indziej je kupić, a baba do niego mówi "Ale wie pan te ościeżnice stolarz może przyciąć i będą dobre", a mój mąż " O to może i tak zrobimy?" a ja się zdenrwowałam i mówie " Nie po to płaciliśmy Wam ,żeby teraz sobie przycinać je do odpowiedniego wymiaru,zresztą ja płacę dla człowieka który ma je zamontować . I on miał dostać konkretny rozmiar. " . Na koniec dodałam , że wróce w poniedziałek .
Więc dzisiaj jadę tam z moim tatą po zwrot kasy, bo z moim mężem to nic się nie da ustalić.

Żałuje,że poszłam na tą sobotnią impreze. Od 10 do 17:30 robiłyśmy jedzenie. A impreza na 19,ale o 18:30 trzeba było być na sali. Więc pędem do domu. Później znowu do znajomych,bo przecież trzeba było wszystko przetransportować na sale-jedzenie,szklanki,napoje, serwetki itd. Impreza była na 600 osób a było tak zimno, że szok . Wyszliśmy o północy,bo ja nie miałam siły dłużej siedzieć.

Dzisiaj jadę na wyniki, do tego sklepu z drzwiami, zawieźć zwolnienie do ZUS-u i do banku .

Ogólnie jestem wściekła, ale za dużo by tutaj pisać.

Nadrobie jak wróce.

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 08:11   #2139
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
A w ogóle nie opowiedziałam Wam co się działo w poczekalni u gina
U mojego gina od 14:30 jest rejestracja, babki ustawiają się do kolejki, a później zajmują drugą kolejkę pod jego gabinetem (bo niektóre idą tylko do położnej). No i tak w piątek siedzimy, przyszedł już gin i ma już wchodzić pierwsza babka, a tu jakaś wyskakuje i mówi, że była pierwsza do rejestracji. Była wielka awantura, bo babie nie dało się przetłumaczyć, że ustawiają się 2 kolejki... W końcu ciężarna(!) przepuściła ją w kolejce a ta nawet nie podziękowała. Siadła sobie tylko z tyłu. Tuż przed moim wejściem wepchała się jedna baba i TŻ zaczął się pytać z jakiej paki ona weszła, na co inne babki, że nie zauważyliśmy jej, bo siedziała z tyłu za nami, no to ok wyluzka i siedzę i czekam. Ta baba wyszła z gabinetu, weszła jej koleżanka i siadła z tą pierwszą co się wepchała i obgadują mnie i mojego TŻ Tż się odwrócił, popatrzył na nią a ta "o co Ci gówniarzu chodzi?" TŻ taki zdziwiony patrzy na nią, a ta dalej z tekstem "coś Ci nie pasuje?" no to Tż już nie wytrzymał i jej odp "taaak, nie pasuje mi, że taka brzydka jesteś" a ta z tekstem "Ty mi tu gówniarzu nie podskakuj, bo ja jestem policjantką i mam takie prawo, że zrobię co chcę teraz" Nie wiem o co babie chodziło, ale tak mnie zdenerwowała, że się wydarłam na nią. A jeszcze jakaś stara baba mi wyskoczyła z tekstem :ach ta młodzież

Ja tam w ciąży, zmęczona, z bolącym krzyżem i zmarznięta bo nie grzeją kaloryfery, a te mi będą z takimi tekstami
o matko, PRL wiecznie żywy a wystarczyłoby wprowadzić system na wzór prywatnych klinik- umawianie się do lekarza na konkretną godzinę i problem z głowy. Ja nie wiem, czemu to dla większości przychodni nie do przeskoczenia... współczuje takich przejść. A te baby to bym nie cierpię takich osób

Cytat:
Kobiety w ciazy powinny byc przyjmowane poza kolejnoscia jesli tam sa takie kolejki.

no tak powinny, ale w Pl dość często można zauważyć, że ludzie mają jakiś filtr na ciężarne i w ogóle ich nie zauważają przykre to, ale większość moich koleżanek mówi, że w autobusach ich podsiadali, ostentacyjnie odwracali głowy, w żadnej kolejce nikt ich nigdy nie przepuścił. Taka "kultura" właśnie u nas panuje, i mówi się, że młodzież niewychowana, a "odpowiednie" wzorce przekazują starsi, jak widać na przykładzie Soleilki.
Kiedyś byłam świadkiem fajnej scenki przy wsiadaniu do autobusu. Czekała matka z nastoletnią córką. Podjechał autobus, ludzie jeszcze nie wysiedli, a ta babka pcha się na chama do środka, na co córka do niej "mamo, co Ty wyrabiasz, najpierw się czeka aż wyjdą Ci co wysiadają, a potem się wsiada". I kto tu był niewychowany, heh

Cytat:

Ale fajnie ja póki co czuję lekkie ruchy, czasem jak mam rękę brzuchu wyczuwam jakby mi się młode mocniej w brzuchu rozpychało, ale na kopniaki prawdziwe jeszcze czekam

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Próbuję nadrobić kilka dni nieobecności, ale dotarłam do 35 strony i muszę spać, bo jutro mam wizytę u gina. Ostatnio byłam u niego 4 tygodnie temu, a to dla mnie stanowczo za długo. Zwłaszcza, że moje piątkowe TSH to 4,05. Dobrze, że fT4 jest dobre, bo szukałabym endo w piątek, a mój przyjmuje tylko w poniedziałki. Niemniej jednak uważam, że powinnam zwiększyć dawkę euthyoxu.
za wizytę

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość

Weekend był straszny. Tzn w piątek przywieźli nam ościeżnice i drzwi. Drzwi uszkodzone w jednych pęknięta szyba, w drugich obtarcia, a ościeżnice zły rozmiar. Pokłóciłam się z mężem,bo ja powiedziałam,że chce zwrto kasy i pójdziemy gdzieś indziej je kupić, a baba do niego mówi "Ale wie pan te ościeżnice stolarz może przyciąć i będą dobre", a mój mąż " O to może i tak zrobimy?" a ja się zdenrwowałam i mówie " Nie po to płaciliśmy Wam ,żeby teraz sobie przycinać je do odpowiedniego wymiaru,zresztą ja płacę dla człowieka który ma je zamontować . I on miał dostać konkretny rozmiar. " . Na koniec dodałam , że wróce w poniedziałek .
Więc dzisiaj jadę tam z moim tatą po zwrot kasy, bo z moim mężem to nic się nie da ustalić.

Żałuje,że poszłam na tą sobotnią impreze. Od 10 do 17:30 robiłyśmy jedzenie. A impreza na 19,ale o 18:30 trzeba było być na sali. Więc pędem do domu. Później znowu do znajomych,bo przecież trzeba było wszystko przetransportować na sale-jedzenie,szklanki,napoje, serwetki itd. Impreza była na 600 osób a było tak zimno, że szok . Wyszliśmy o północy,bo ja nie miałam siły dłużej siedzieć.

Dzisiaj jadę na wyniki, do tego sklepu z drzwiami, zawieźć zwolnienie do ZUS-u i do banku .

Nadrobie jak wróce.
Asiu mam nadzieję, że uda Wam się dzisiaj pozytywnie wszystko pozałatwiać. Ja też bym się wściekła o te drzwi i żądała zwrotu pieniędzy

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 08:23   #2140
prince_polo
Zakorzenienie

czesc

c
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Przed każdym zabiegiem nie wolno mieć pomalowanych paznokci. Rzeczywiście chodzi o sinienie, bo to oznacza jakieś komplikacje np. przy narkozie.
o tym syszałam tez

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
tz mi poszedl po loda z automatu juuuhuuuu
Cytat:
a ja zjadlam kolacje i loda i dalej jestem glodna :P

zawsze na wieczor jestem bardzo glodna....

Cytat:
U mojego gina od 14:30 jest rejestracja, babki ustawiają się do kolejki, a później zajmują drugą kolejkę pod jego gabinetem (bo niektóre idą tylko do położnej). No i tak w piątek siedzimy, przyszedł już gin i ma już wchodzić pierwsza babka, a tu jakaś wyskakuje i mówi, że była pierwsza do rejestracji. Była wielka awantura, bo babie nie dało się przetłumaczyć, że ustawiają się 2 kolejki... W końcu ciężarna(!) przepuściła ją w kolejce a ta nawet nie podziękowała. Siadła sobie tylko z tyłu. Tuż przed moim wejściem wepchała się jedna baba i TŻ zaczął się pytać z jakiej paki ona weszła, na co inne babki, że nie zauważyliśmy jej, bo siedziała z tyłu za nami, no to ok wyluzka i siedzę i czekam. Ta baba wyszła z gabinetu, weszła jej koleżanka i siadła z tą pierwszą co się wepchała i obgadują mnie i mojego TŻ Tż się odwrócił, popatrzył na nią a ta "o co Ci gówniarzu chodzi?" TŻ taki zdziwiony patrzy na nią, a ta dalej z tekstem "coś Ci nie pasuje?" no to Tż już nie wytrzymał i jej odp "taaak, nie pasuje mi, że taka brzydka jesteś" a ta z tekstem "Ty mi tu gówniarzu nie podskakuj, bo ja jestem policjantką i mam takie prawo, że zrobię co chcę teraz" Nie wiem o co babie chodziło, ale tak mnie zdenerwowała, że się wydarłam na nią. A jeszcze jakaś stara baba mi wyskoczyła z tekstem :ach ta młodzież

Ja tam w ciąży, zmęczona, z bolącym krzyżem i zmarznięta bo nie grzeją kaloryfery, a te mi będą z takimi tekstami
masakra, ja bym tak zechała te baby ze szok. A o tzcie nie wspomne

Cytat:
Wobrazcie sobie ze rozmawialam dzisiaj z moja mama i pytalam sie jej ile przytyla bedac ze mna w ciazy. zgadnijcie co mi odpowiedziala: 8 kg!!!!!!!!!!!!!!!!! mowila ze w ciele w ogole nie przytyla, a jak mnie urodzila to waga jej spadla o 10 kg!
ja chyba tego szczescia miec nei bede nie wiem jak ona to zrobila :P
moja 25 mam nadzieje z eja tak nie przytyje Wsumie nie mam jej figury ani nawet wzrostu. Wiec mzoe mam szanse no i jej od pierwszych miesiecy poszlo w dupe uda,ramiona itp. a mi odrazu w brzuch wiec 3majcie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Prince - nie mam teraz czasu na czytanie ciągu dalszego Twoich problemów z samochodem, ale chyba nie będziesz miała kłootów, o ile go przerejestrowałaś, sprzedawca był jego właścielem i miał prawdziwy dokument tożsamości. Mam nadzieję, że jak doczytam do końca, to okaże się, że wszystko się wyjaśni.

:
niby ma byc ok. przesłuchał mnie i pwoiedzial ze juz wiecej sie stawiac nie bed emusiala

Cytat:

Nadrobie jak wróce.
nie złosc sie a o te drzwi sie kłuc!

ja mialam dzis isc na wyniki. Ale nie ide. tak zimno ze masakra -19 a ja zakatarzona . Wiec nie ide itak wizyta u gina dopiero (jak ebdzie dobrze) 28 lutego wiec mam czas na zrobienie badan.

tztowi znowu auto nie odpalilo masakra. jak tak ebdzie to nie zarobi nic an przyslzy miesiac

ja nie wiem jak Wy moz3ecie jesc tak pozno

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

aaaaaaaaa chcialam pwoiedziec ze dzie robie pierogi ruskie mam zamair minimum 100 sztuk!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 08:43   #2141
nel_a
Zakorzenienie

widziałyście to info http://polskalokalna.pl/raport/poszu...i,1755843,7917 ??? Jackowski najwyraźniej ma rację. Według niego dziewczynka została uduszona poduszką na długo przed początkiem całej szopki! Ciekawe czy pani Kolendzie Zaleskiej dalej będzie żal "matki".

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 08:48   #2142
prince_polo
Zakorzenienie

jednak ide na wyniki...... musz ekupic mąke

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-06, 08:50   #2143
Linka25
Zakorzenienie

hej dziewczyny
ja się poddaje powoli
chodziłam do pracy ostatnio, dzis nie poszłam - całą noc miałam mega krwotoki z nosa, leciało jak z kranu
w dodatku mój gin jest na urlopie jeszcze tydzień
juz nie mam siły nie wiem jak rozwiązać sprawę w pracy
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 08:55   #2144
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
ja się poddaje powoli
chodziłam do pracy ostatnio, dzis nie poszłam - całą noc miałam mega krwotoki z nosa, leciało jak z kranu
idź do lekarza pierwszego kontaktu, powiedz o ciąży, krwotokach i o tym, że Twój gin jest na urlopie. Może da Ci zwolnienie?

Stary 2012-02-06, 09:30   #2145
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
idź do lekarza pierwszego kontaktu, powiedz o ciąży, krwotokach i o tym, że Twój gin jest na urlopie. Może da Ci zwolnienie?
to brzmi rozsądnie
zadziałałam jednak inaczej: zadzwoniłam i wzięłam urlop na ten tydzień, powiedziałam że nie ma mojego ginekologa a nie chcę brać zwolnienia od innego
w pn wraca mój i pewnie wezmę uzdolnienie
nie ma sensu ta szarpanina w pracy, i tak nie ma ze mnie pożytku, takie chodzenie "w kratkę" to tylko kłopot dla wszystkich

to pewnie koniec z pracą, muszę sie z tym pogodzić.
Stary 2012-02-06, 09:33   #2146
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Helloł

Melduję, że oficjalnie mieszkanko nowe zaklepane. A właściciele tego mieszkania mega sympatyczny. Siedzieliśmy u nich ze 2 godziny i już dostaliśmy zaproszenia na grilla do nich na wiosnę

A teraz podczytam co tam naskrobałyście
Super teraz tylko przeprowadzka

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Ja jutro zaczynam 17tyg a brzucha nie widać
Ja jestem w 12 i u mnie też totalnie nic ale w 17 domyślam się, że już coś powinno się dziać
Cytat:
a ja dziś zaczęłam 20 i zaczyna być widać
tyle że mnie to akurat ani trochę nie cieszy.
bo.
z rzeczy w moim normalnym rozmiarze zaczynam wyrastać - gumka od tregginsów wrzyna mi się centralnie w macicę, bluzki i swetry zaczynają być podejrzanie obcisłe, talia zanika.
Jednocześnie sam brzuch jest zbyt mały, by widać było, że to ciąża - wyglądam raczej, jakbym jakaś taka dziwnie nieforemna była albo miała wiecznie lekkie wzdęcie.
Dlatego wydaje mi się, że weszłam właśnie w najgłupszy okres ciąży, jeśli chodzi o wygląd: JUŻ nie normalny, ale JESZCZE nie ciążowy
Uuu..myślę, że to szybko się zmieni, więc długo nie będziesz tak cierpieć
Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość

muminek
dziękuje, ze pytacie mama szczesliwa, ze juz w domu ,obolala jest i lezy wiecej niz chodzi, ale ogolnie jest ok
To super. Zdrówka dla mamusi
Cytat:
Też tak myślę.
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 09:36   #2147
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny
ja się poddaje powoli
ojej bidukla
Cytat:

ja tez dla ciązy zrezygnowałam z pracy. I juz jej nie mam, a mogłam poczekac 2 tyg i miec ją na stałe....... ale co zrobic? jak musiałam isc na l4...... dziecko wazniejsze........ a ja nie załuje

moze u Ciebie nie ebdzie az tak zle ze stracisz prace!

wrociłam z wynikow. Babka sprawdzila moj moc zodrazu, na szczescie dobry. an reszte wynikow poczekam, beda u mojego gina.

mialam kupic mąke, a zapomniałam portfela

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-06, 09:42   #2148
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
widziałyście to info http://polskalokalna.pl/raport/poszu...i,1755843,7917 ??? Jackowski najwyraźniej ma rację. Według niego dziewczynka została uduszona poduszką na długo przed początkiem całej szopki! Ciekawe czy pani Kolendzie Zaleskiej dalej będzie żal "matki".
Właśnie o tym czytałam. Jackowski w ogóle w tej sprawie miał rację, zobaczymy czy do przyczyny śmierci też. A Kolenda Zalewska powinna z hukiem wylecieć z TVNu
Stary 2012-02-06, 09:42   #2149
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
to brzmi rozsądnie
zadziałałam jednak inaczej: zadzwoniłam i wzięłam urlop na ten tydzień, powiedziałam że nie ma mojego ginekologa a nie chcę brać zwolnienia od innego
w pn wraca mój i pewnie wezmę uzdolnienie
nie ma sensu ta szarpanina w pracy, i tak nie ma ze mnie pożytku, takie chodzenie "w kratkę" to tylko kłopot dla wszystkich

ale dlaczego myślisz, że koniec? Może nie będzie tak źle

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

wrociłam z wynikow. Babka sprawdzila moj moc zodrazu, na szczescie dobry. an reszte wynikow poczekam, beda u mojego gina.
no to super, że wyniki z moczu ok

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Super teraz tylko przeprowadzka
heh, "tylko" ostatnio przeprowadzamy się co rok i mam tego już serdecznie dosyć, mam nadzieję, że na nowym mieszkanku uda nam się pomieszkać dłużej. Szczęśliwie tym razem ja nic nie będę musiała nosić, bo nie wolno , tylko pakować Ale jak sobie przypomnę ostatnie znoszenie wszystkiego z 3 piętra i potem wnoszenie na nowo na 3 piętro to

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-02-06 o 09:44
Stary 2012-02-06, 09:46   #2150
kejtigda
Wtajemniczenie

Nie dość że brzucha nie widać to cycki są już chyba XXXL więc jak lekko się uwypukli to go nie będzie widać Marzyłam żeby w 5 miesiącu mieć takich -> http://www.pudelek.pl/artykul/37795/...zy_na_wybiegu/ a tu dupa

Co do tych kolejek jestem w szoku, ja zawsze przepuszczałam kobiety w ciąży, czy u lekarza czy w marketach, nie wyobrażam sobie inaczej I sama jak szłam na badania mimo że prywatnie to to było wielkie laboratorium i kolejka i jako że ciężarna od razu bez kolejki wchodziłam i nikt problemów nie robił mimo że brzucha nie widać

No to zaczynam 17tc

Edytowane przez kejtigda
Czas edycji: 2012-02-06 o 09:47
kejtigda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 09:53   #2151
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
ale dlaczego myślisz, że koniec? Może nie będzie tak źle
nie boję się że stracę pracę, mam umowę na czas nieokreślony
na bank stracę funkcję ale mniejsza z tym

chodzi o to, ze ciężko mi pozbyć się wyrzutów sumienia ze już w 4 miesiacu na zwolnienie..

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ojej bidukla

ja tez dla ciązy zrezygnowałam z pracy. I juz jej nie mam, a mogłam poczekac 2 tyg i miec ją na stałe....... ale co zrobic? jak musiałam isc na l4...... dziecko wazniejsze........ a ja nie załuje

moze u Ciebie nie ebdzie az tak zle ze stracisz prace!
prince wiem, znam Twoja historię
jak zakończyła sie sprawa z tą kontrolą z ZUSu?
Stary 2012-02-06, 10:01   #2152
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
heh, "tylko" ostatnio przeprowadzamy się co rok i mam tego już serdecznie dosyć, mam nadzieję, że na nowym mieszkanku uda nam się pomieszkać dłużej. Szczęśliwie tym razem ja nic nie będę musiała nosić, bo nie wolno , tylko pakować Ale jak sobie przypomnę ostatnie znoszenie wszystkiego z 3 piętra i potem wnoszenie na nowo na 3 piętro to
Wiem, znam ten ból..ja też się w czerwcu tamtego roku przeprowadzałam z 3 piętra..i też nosiłam dzielnie, ale była masakra a przedwczoraj z pierwszego piętra na pierwsze, więc nie było tak źle. Moim zadaniem tez było teraz głównie pakowanie, ale mniejsze rzeczy też nosiłam. W sumie to więcej razy musiałam chodzić przez to, bo mniej na raz zabrałam
Cytat:
Nie dość że brzucha nie widać to cycki są już chyba XXXL więc jak lekko się uwypukli to go nie będzie widać Marzyłam żeby w 5 miesiącu mieć takich -> http://www.pudelek.pl/artykul/37795/...zy_na_wybiegu/ a tu dupa
A powiem Wam, że mi piersi wcale jakoś tak nie urosły. Ale ja zawsze miałam je duże i nie chciałbym, żeby były większe
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:01   #2153
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
nie boję się że stracę pracę, mam umowę na czas nieokreślony
na bank stracę funkcję ale mniejsza z tym

chodzi o to, ze ciężko mi pozbyć się wyrzutów sumienia ze już w 4 miesiacu na zwolnienie..
ale przecież nie idziesz na zwolnienie bo masz takie widzimisię, tylko dlatego, że ze zdrowiem kiepsko. Nie ma co mieć wyrzutów sumienia z tego powodu, to samo życie po prostu

Stary 2012-02-06, 10:01   #2154
kejtigda
Wtajemniczenie

No ja z pracą jestem w beznadziejnej sytuacji bo dorabiałam tylko jako modelka/hostessa i robiłam relacje z gal mma bo studiuje dziennie i teraz to wszystko mi odpadnie, a wszystko zawsze na umowy zlecenia wiec męczy mnie że nie mam swoich pieniedzy Choć jakaś sesja w ciąży moze się trafi

Ja już się do znajomej na akty ciążowe umówiłam, a Wy sobie robicie jakieś takie pamiątki?
Stary 2012-02-06, 10:03   #2155
muminek82
Wtajemniczenie

Dzień dobry kochane gaduły

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
zapomniałam się Wam pochwalić wczoraj pierwszy raz ktoś obcy zauważył że jestem w ciąży stałam w tesco w kolejce no a że jest promocja na nestea po 3.99 to wzięłam mężowi 10 butelek no i miłe małżeństwo zaczęło mi pakować te butelki do siatek ładnie podziękowałam i byłam taaaaaka dumna
więc są jeszcze kulturalni ludzie w tym kraju
Cytat:

co za wredne babska
Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość

muminek
dziękuje, ze pytacie mama szczesliwa, ze juz w domu ,obolala jest i lezy wiecej niz chodzi, ale ogolnie jest ok
wszystko będzie dobrze mama niech dużo leży i pomalutku dojdzie do siebie
Cytat:
Widziałyście jakie ciuszki będą w Biedronce ?
te ze smefrem są super
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość

A mi wraca smak n a r e s z c i e!
super!
Cytat:

Nadrobie jak wróce.
Asiu przykro mi bardzo,nie denerwuj się,życzę pozytywnego załatwienia sprawy,odezwij się póżniej
Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Właśnie o tym czytałam. Jackowski w ogóle w tej sprawie miał rację, zobaczymy czy do przyczyny śmierci też. A Kolenda Zalewska powinna z hukiem wylecieć z TVNu
też tak myśle
Cytat:
No to zaczynam 17tc
a brzuszek jeszcze wyskoczy

lece zrobić kawkę i dalej pakować
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:07   #2156
hanjah
Zakorzenienie

Hello
Witam poniedziałkowo U mnie znów leniwy tydzień, bo tż w pracy Ale cieszy mnie wizja wspólnego weekendu

Cytat:
Wobrazcie sobie ze rozmawialam dzisiaj z moja mama i pytalam sie jej ile przytyla bedac ze mna w ciazy. zgadnijcie co mi odpowiedziala: 8 kg!!!!!!!!!!!!!!!!! mowila ze w ciele w ogole nie przytyla, a jak mnie urodzila to waga jej spadla o 10 kg!
ja chyba tego szczescia miec nei bede nie wiem jak ona to zrobila :P
Ja z Dorotką też przytyłam 8 kg Ale przed ciążą miałam trochę nadwagi i śmiałam się że nie tyję tylko wykorzystuję te "zapasy" Wyskoczył mi tylko brzuch, a w talii nadal miałam wcięcie Mam nadzieję, że teraz też tak będzie

Cytat:
Warto kupować rożek? Do czego on się później przydaje?
Ja nie miałam rożka. Kiedyś przydawał się przy wychodzeniu ze szpitala do domu. Nie wiem jak w Polsce, ale tu bez fotelika nie wypuszczają dzieci do domu.
W szpitalu rzeczywiście dzieci tu zawijają w taki kokonik-ale robią to z lekkich kocyków albo pieluch. Tak samo robiłam z Dorotką jak kładłam ją spać i wydaje mi się, że przez tę ciasnotę lepiej spała.
W takim rożku trzymałam mojego siostrzeńca-nie jest to absolutnie wygodne
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:13   #2157
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
ale przecież nie idziesz na zwolnienie bo masz takie widzimisię, tylko dlatego, że ze zdrowiem kiepsko. Nie ma co mieć wyrzutów sumienia z tego powodu, to samo życie po prostu
tak, masz rację

a krew z nosa leci nadal, już nie tak jak w nocy (jak z kranu) ale jest
Stary 2012-02-06, 10:15   #2158
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

No to zaczynam 17tc
ja mam taki
Cytat:
prince wiem, znam Twoja historię
jak zakończyła sie sprawa z tą kontrolą z ZUSu?
szefowa była na dywaniku. I wsumie nwieim dalej co z tym zusem i zaislkiem. Byl wstrzymany bo ona miala kontrol. Ale skoo juz papiery zlozyla wsyztskie to powinni juz przyznac bo wszystko sie zgadząło i w ogole niemaja podstaw do odebrania mi go
no ale roznie moz ebyc.

Cytat:

Ja już się do znajomej na akty ciążowe umówiłam, a Wy sobie robicie jakieś takie pamiątki?
TAK

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-06, 10:18   #2159
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

może nie akty, ale z bratem już jestem umówiona na profesjonalną sesję ciążową

Stary 2012-02-06, 10:23   #2160
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
może nie akty, ale z bratem już jestem umówiona na profesjonalną sesję ciążową
no ja tez oczywiscie nie akty tylko pamiątkowa sesje.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości