|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III
Cytat:
Ale jesli lekarz wymaga od kobiety w ciazy siedziec pare godzin w poczekalni to juz za duzo... Wypasc nie wypadnie ![]() Moze byc zbedny, ale pielegniarki w szpitalach przesadzaja. I na pewno kaza wziac rozek albo koc. Im sie wydaje, ze jak dziecko w macicy tyle czasu bylo to przez miesiac po porodzie trzeba je przegrzewac przynajmniej w moim miescie takie sa.Tak mi dziecko poubieraly, ze zaraz samochodzie zdjelam rozek i posciagalam co nieco
|
|
#2132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wezmę koc i niech się wypchają I tak później ubiorę malucha po swojemu... Jestem tylko ciekawa czy w szpitalu pozwolą mi ubierać maleństwo w moje ciuszki a nie szpitalne
|
|
|
|
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale radze pilnowac przy kapieli, zeby nie zabraly, bo juz ich nie odzyskasz. Mi zginely 2 czy 3 pieluchy tetrowe ![]() Za to zabralam ze soba 1 szpitalna. Ale nie nazwalabym jej "pielucha tetrowa". Zwykla szmata Wywalilam jak tylko ja znalazlam w torbie, juz w domu
|
|
#2134 |
|
Zadomowienie
|
no masz!!!
ale to w sumie do sas było - może na nią zadziałało ![]() mam zamiar kupić ![]() raz, że na początku pewnie nie będę pewna własnych umiejętności noszenia potomka (a sztywne rożki dają pewną stabilność), dwa, że komuś (koleżance, szwagrowi itd), kto nie ma własnych dzieci pewnie też bardziej bezpieczne będzie mi się wydawało wręczenie całego zawiniątka (bo zakładam, że ludzie lubią 'ponosić' chwilę cudze dziecko), niż takiego niemowlęcia 'luzem' Ależ mi się dziecię rozbrykało! już cała pokopana jestem! (dotychczas czułam pojedyncze smyrnięcia - po 2-3 dziennie, a tu nagle cała seria w ciągu kilku minut )
|
|
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to już nie wiem... Będę musiała zapytać tam ![]() Zrobiłam sobie kanapkę i lecę spać Dobranoc
|
|
|
|
|
#2136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ---------- Cytat:
lub w kocu.My nie mielismy problemu bez rozka, ale kazdy lubi inaczej ![]() I gratulacje !
|
|
#2137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Próbuję nadrobić kilka dni nieobecności, ale dotarłam do 35 strony i muszę spać, bo jutro mam wizytę u gina. Ostatnio byłam u niego 4 tygodnie temu, a to dla mnie stanowczo za długo. Zwłaszcza, że moje piątkowe TSH to 4,05. Dobrze, że fT4 jest dobre, bo szukałabym endo w piątek, a mój przyjmuje tylko w poniedziałki. Niemniej jednak uważam, że powinnam zwiększyć dawkę euthyoxu.
Cytat:
Cytat:
Swoją drogą zrejestrowałam się do okulisty, bo w styczniu dwa razy miałam solidnie popękane naczynka w oczach. Może to uczulenie na stosowany od dawna kosmetyk, ale wyglądało to na początek zapalenia spojówek i chcę wiedzieć, co robić, gdyby się powtórzyło. Irmusia, dotta, branzoletka - za dobre wieści po wizycieIzabell - życzę dużo siły ![]() Prince - nie mam teraz czasu na czytanie ciągu dalszego Twoich problemów z samochodem, ale chyba nie będziesz miała kłootów, o ile go przerejestrowałaś, sprzedawca był jego właścielem i miał prawdziwy dokument tożsamości. Mam nadzieję, że jak doczytam do końca, to okaże się, że wszystko się wyjaśni. Wybaczcie, ale dalej będę czytać... dzisiaj, bo widzę, że północ dawno minęła.
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-02-06 o 01:08 |
||
|
|
|
#2138 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny ja tylko na chwilkę
![]() Weekend był straszny. Tzn w piątek przywieźli nam ościeżnice i drzwi. Drzwi uszkodzone w jednych pęknięta szyba, w drugich obtarcia, a ościeżnice zły rozmiar. Pokłóciłam się z mężem,bo ja powiedziałam,że chce zwrto kasy i pójdziemy gdzieś indziej je kupić, a baba do niego mówi "Ale wie pan te ościeżnice stolarz może przyciąć i będą dobre", a mój mąż " O to może i tak zrobimy?" a ja się zdenrwowałam i mówie " Nie po to płaciliśmy Wam ,żeby teraz sobie przycinać je do odpowiedniego wymiaru,zresztą ja płacę dla człowieka który ma je zamontować . I on miał dostać konkretny rozmiar. " . Na koniec dodałam , że wróce w poniedziałek . Więc dzisiaj jadę tam z moim tatą po zwrot kasy, bo z moim mężem to nic się nie da ustalić. Żałuje,że poszłam na tą sobotnią impreze. Od 10 do 17:30 robiłyśmy jedzenie. A impreza na 19,ale o 18:30 trzeba było być na sali . Więc pędem do domu. Później znowu do znajomych,bo przecież trzeba było wszystko przetransportować na sale-jedzenie,szklanki,napoje, serwetki itd. Impreza była na 600 osób a było tak zimno, że szok . Wyszliśmy o północy,bo ja nie miałam siły dłużej siedzieć.Dzisiaj jadę na wyniki, do tego sklepu z drzwiami, zawieźć zwolnienie do ZUS-u i do banku . Ogólnie jestem wściekła, ale za dużo by tutaj pisać. Nadrobie jak wróce.
|
#2139 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie cierpię takich osóbCytat:
przykre to, ale większość moich koleżanek mówi, że w autobusach ich podsiadali, ostentacyjnie odwracali głowy, w żadnej kolejce nikt ich nigdy nie przepuścił. Taka "kultura" właśnie u nas panuje, i mówi się, że młodzież niewychowana, a "odpowiednie" wzorce przekazują starsi, jak widać na przykładzie Soleilki.Kiedyś byłam świadkiem fajnej scenki przy wsiadaniu do autobusu. Czekała matka z nastoletnią córką. Podjechał autobus, ludzie jeszcze nie wysiedli, a ta babka pcha się na chama do środka, na co córka do niej "mamo, co Ty wyrabiasz, najpierw się czeka aż wyjdą Ci co wysiadają, a potem się wsiada". I kto tu był niewychowany, heh Cytat:
![]() Cytat:
za wizytęCytat:
|
|
#2140 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() c Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieje z eja tak nie przytyje Wsumie nie mam jej figury ani nawet wzrostu. Wiec mzoe mam szanse no i jej od pierwszych miesiecy poszlo w dupe uda,ramiona itp. a mi odrazu w brzuch wiec 3majcie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a o te drzwi sie kłuc!ja mialam dzis isc na wyniki. Ale nie ide. tak zimno ze masakra -19 a ja zakatarzona . Wiec nie ide itak wizyta u gina dopiero (jak ebdzie dobrze) 28 lutego wiec mam czas na zrobienie badan. tztowi znowu auto nie odpalilo ![]() ja nie wiem jak Wy moz3ecie jesc tak pozno ![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- aaaaaaaaa chcialam pwoiedziec ze dzie robie pierogi ruskie mam zamair minimum 100 sztuk!
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
widziałyście to info http://polskalokalna.pl/raport/poszu...i,1755843,7917 ??? Jackowski najwyraźniej ma rację. Według niego dziewczynka została uduszona poduszką na długo przed początkiem całej szopki! Ciekawe czy pani Kolendzie Zaleskiej dalej będzie żal "matki".
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
jednak ide na wyniki...... musz ekupic mąke
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
ja się poddaje powoli ![]() chodziłam do pracy ostatnio, dzis nie poszłam - całą noc miałam mega krwotoki z nosa, leciało jak z kranu w dodatku mój gin jest na urlopie jeszcze tydzień juz nie mam siły nie wiem jak rozwiązać sprawę w pracy |
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
idź do lekarza pierwszego kontaktu, powiedz o ciąży, krwotokach i o tym, że Twój gin jest na urlopie. Może da Ci zwolnienie?
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zadziałałam jednak inaczej: zadzwoniłam i wzięłam urlop na ten tydzień, powiedziałam że nie ma mojego ginekologa a nie chcę brać zwolnienia od innego w pn wraca mój i pewnie wezmę uzdolnienie nie ma sensu ta szarpanina w pracy, i tak nie ma ze mnie pożytku, takie chodzenie "w kratkę" to tylko kłopot dla wszystkich ![]() to pewnie koniec z pracą, muszę sie z tym pogodzić. |
|
|
|
|
#2146 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz tylko przeprowadzka![]() Ja jestem w 12 i u mnie też totalnie nic ale w 17 domyślam się, że już coś powinno się dziać![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też tak myślę. |
|||
|
|
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez dla ciązy zrezygnowałam z pracy. I juz jej nie mam, a mogłam poczekac 2 tyg i miec ją na stałe....... ale co zrobic? jak musiałam isc na l4...... dziecko wazniejsze........ a ja nie załuje moze u Ciebie nie ebdzie az tak zle ze stracisz prace! wrociłam z wynikow. Babka sprawdzila moj moc zodrazu, na szczescie dobry. an reszte wynikow poczekam, beda u mojego gina. mialam kupic mąke, a zapomniałam portfela
|
|
#2148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
heh, "tylko" ostatnio przeprowadzamy się co rok i mam tego już serdecznie dosyć, mam nadzieję, że na nowym mieszkanku uda nam się pomieszkać dłużej. Szczęśliwie tym razem ja nic nie będę musiała nosić, bo nie wolno Ale jak sobie przypomnę ostatnie znoszenie wszystkiego z 3 piętra i potem wnoszenie na nowo na 3 piętro to
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-02-06 o 09:44 |
||
|
|
|
#2150 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie dość że brzucha nie widać to cycki są już chyba XXXL więc jak lekko się uwypukli to go nie będzie widać
![]() Co do tych kolejek jestem w szoku, ja zawsze przepuszczałam kobiety w ciąży, czy u lekarza czy w marketach, nie wyobrażam sobie inaczej I sama jak szłam na badania mimo że prywatnie to to było wielkie laboratorium i kolejka i jako że ciężarna od razu bez kolejki wchodziłam i nikt problemów nie robił mimo że brzucha nie widać![]() No to zaczynam 17tc
485 i 545 mentorki made by dr Skwiercz 2009 Edytowane przez kejtigda Czas edycji: 2012-02-06 o 09:47 |
|
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
nie boję się że stracę pracę, mam umowę na czas nieokreślony
na bank stracę funkcję ale mniejsza z tym chodzi o to, ze ciężko mi pozbyć się wyrzutów sumienia ze już w 4 miesiacu na zwolnienie.. Cytat:
jak zakończyła sie sprawa z tą kontrolą z ZUSu? |
|
|
|
|
#2152 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a przedwczoraj z pierwszego piętra na pierwsze, więc nie było tak źle. Moim zadaniem tez było teraz głównie pakowanie, ale mniejsze rzeczy też nosiłam. W sumie to więcej razy musiałam chodzić przez to, bo mniej na raz zabrałam![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
ale przecież nie idziesz na zwolnienie bo masz takie widzimisię, tylko dlatego, że ze zdrowiem kiepsko. Nie ma co mieć wyrzutów sumienia z tego powodu, to samo życie po prostu
|
#2154 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja z pracą jestem w beznadziejnej sytuacji bo dorabiałam tylko jako modelka/hostessa i robiłam relacje z gal mma bo studiuje dziennie i teraz to wszystko mi odpadnie, a wszystko zawsze na umowy zlecenia wiec męczy mnie że nie mam swoich pieniedzy
![]() Ja już się do znajomej na akty ciążowe umówiłam, a Wy sobie robicie jakieś takie pamiątki?
|
#2155 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry kochane gaduły
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() te ze smefrem są super ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() lece zrobić kawkę i dalej pakować |
|||||
|
|
|
#2156 | |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Witam poniedziałkowo U mnie znów leniwy tydzień, bo tż w pracy Ale cieszy mnie wizja wspólnego weekendu![]() Cytat:
Ale przed ciążą miałam trochę nadwagi i śmiałam się że nie tyję tylko wykorzystuję te "zapasy" Wyskoczył mi tylko brzuch, a w talii nadal miałam wcięcie Mam nadzieję, że teraz też tak będzie ![]() Ja nie miałam rożka. Kiedyś przydawał się przy wychodzeniu ze szpitala do domu. Nie wiem jak w Polsce, ale tu bez fotelika nie wypuszczają dzieci do domu. W szpitalu rzeczywiście dzieci tu zawijają w taki kokonik-ale robią to z lekkich kocyków albo pieluch. Tak samo robiłam z Dorotką jak kładłam ją spać i wydaje mi się, że przez tę ciasnotę lepiej spała. W takim rożku trzymałam mojego siostrzeńca-nie jest to absolutnie wygodne |
|
|
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no ale roznie moz ebyc. TAK
|
|
#2159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko pamiątkowa sesje.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

Może mi nie wypadnie
Jak będzie bardzo gorąco, to i koc może być zbędny

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

kosmetyk, ale wyglądało to na początek zapalenia spojówek i chcę wiedzieć, co robić, gdyby się powtórzyło.
za dobre wieści po wizycie

a było tak zimno, że szok
za wizytę