Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-06, 11:28   #2191
ewka5891
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
zapomniałam się Wam pochwalić wczoraj pierwszy raz ktoś obcy zauważył że jestem w ciąży stałam w tesco w kolejce no a że jest promocja na nestea po 3.99 to wzięłam mężowi 10 butelek no i miłe małżeństwo zaczęło mi pakować te butelki do siatek ładnie podziękowałam i byłam taaaaaka dumna
wow, niezlefajne to musi byc uczucie, zwłaszcza jak się trafia na zyczliwych ludzi

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Ja jutro zaczynam 17tyg a brzucha nie widać
to tak jak u mnie., tylko ja mam tydzien młodszą ciążę wszyscy w Polsce sie pytają czy coś widac, jak moj brzuch, a tam nic, tylko wieczorem

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dziewczyny zapomnialam napisac

jak szlam z wynikow tak mnie rozbolał brzuch ze musialam przykucnac. ledwo doszlam do domu..... juz mnie kuło na wynikach. Ale to na samym dole po srodku... Tak jakbym miala tam wsadzoną igle i ktos mi tam wiercił nią.

Bolał was kiedy br zuch tak po dlugim trzymaniu moczu? takie ostre klucia itp? to wlasnie taki bol miałam.......
hmm, mnie moze raz tak mocno zabolało, ale to nie było związane z trzymaniem moczu. Moze zapytaj się lekarza czy to cos znaczy?

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 11:29   #2192
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Mi niestety moja gin nie zrobi połówkowego, bo muszę zrobić maleństu echo serca od razu i muszę iść do ginekologa-kardiologa i dr mi kazała iść w 20tygodniu Szkoda że muszę u jakiegoś obcego dr robić
I tak sporo sobie obejrza w 30tc
Moje polowkowe bylo byle jakie. Lekarz beznadziejny. Dopiero w 30tc poszlam do fajnej babki i wszystko mi dokladnie wymierzyla.
Nawet w 3d zblizyla mi na plec. Do dzisiaj mam takie zdjecie na A4, plec dziecka. Wszyscy sie smiali, ze juz nikt nie zaprzeczy ze chlopczyk

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 11:30   #2193
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

Paula ale Ci zazdroszczę Ej a myślicie ze skoro mój brzuch nie rośnie to mało przytyje w ciąży czy to nie ma nic wspólnego?

pewnie Ci potem wyskoczy i będzie bardzo szybko nadrabiał, ja tak miałam w pierwszej ciazy, myślę że przy tyciu to akurat ważna jest ilość spożywanych pokarmów a nie dziadziuś i wielkość brzuszka, pozatym większośc zrzucimy przy porodzie, to w końcu duży wysiłek dla organizmu a resztę przy karmieniu i codziennych spacerkach, pora roku do tego będzie wymarzona
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 11:32   #2194
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
pewnie Ci potem wyskoczy i będzie bardzo szybko nadrabiał, ja tak miałam w pierwszej ciazy, myślę że przy tyciu to akurat ważna jest ilość spożywanych pokarmów a nie dziadziuś i wielkość brzuszka, pozatym większośc zrzucimy przy porodzie, to w końcu duży wysiłek dla organizmu a resztę przy karmieniu i codziennych spacerkach, pora roku do tego będzie wymarzona
Hmm ale przeciez wiekszosc naszych dodatkowych kg w ciazy to wlasnie wody plodowe, lozysko, dziecko, macica..
A ile przytylas w pierwszej ciazy?

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-06, 11:33   #2195
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
za to w piatek wizyta u gina i płec poznamy
Mam nadzieję, że poznacie Ale nie nastawiaj się na 100%. Bo dużo zależy od dziecka i od tego czy juz ma te narządy wyraźnie ukształtowane. Mi w środę gin powiedział, że nadal wygląda i na chłopca i na dziewczynkę I żeby mieć pewność trzeba poczekać do 20 tc.

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Powiem ci, że będziecie żałować jak bobo urośnie i mając 2 latka albo wcześniej zacznie rysować wam te mebelki- wygląda to paskudnie a nie upilnujesz
Ale tych mebelków kupimy raptem 2 czy 3, więc nie będzie problemu z wymianą na nowe w razie czego Zresztą wszyscy znajomi, którzy mają małe dzieci mówią nam, żebyśmy teraz nie wymieniali żadnych mebli w domu ani nie malowali ścian, bo większość zostanie dotknięta przez małe rączki i będzie nam szkoda, że dopiero co robiliśmy remont.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 11:36   #2196
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ale tych mebelków kupimy raptem 2 czy 3, więc nie będzie problemu z wymianą na nowe w razie czego Zresztą wszyscy znajomi, którzy mają małe dzieci mówią nam, żebyśmy teraz nie wymieniali żadnych mebli w domu ani nie malowali ścian, bo większość zostanie dotknięta przez małe rączki i będzie nam szkoda, że dopiero co robiliśmy remont.
Cos w tym jest. Ja synkowi kupilam tablice.
Niby maluje po niej kreda, wszystko jest ok. Nie patrze sie kilka sekund - juz kreda na drzwiach Lepsze to niz mazak

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-06, 11:37   #2197
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
to brzmi rozsądnie
zadziałałam jednak inaczej: zadzwoniłam i wzięłam urlop na ten tydzień, powiedziałam że nie ma mojego ginekologa a nie chcę brać zwolnienia od innego
w pn wraca mój i pewnie wezmę uzdolnienie
nie ma sensu ta szarpanina w pracy, i tak nie ma ze mnie pożytku, takie chodzenie "w kratkę" to tylko kłopot dla wszystkich

to pewnie koniec z pracą, muszę sie z tym pogodzić.
i bardzo dobrze! ja już się pozbyłam wyrzutów sumienia co do nie pracowania, nie ryzykuj, nie warto, ja wróciłam i tylko się rozchorowałam, nawet nie wiecie jak bardzo żałuje, nic nie daje taka praca w kratkę

tak wogóle to dziś idę 4 raz do lekarza ogólnego, za każdym razem z czymś innym, moja infekcja ciągle się zmienia, od 2 dni mam tak uporczywy kaszel, że nie daje już rady, wczoraj i nad ranem miałam takie duszności że myślałam, że się uduszę albo zwymiotuję, już wolałam ten katar to już nie jest zabawne, boje się, że mi się szyjka zacznie skracać, nic tylko płakać niestety to tez mi nie pomaga
Stary 2012-02-06, 11:40   #2198
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Nie wyobrażam sobie spać z dzieckiem w łóżku.
Ja też nie. Dziecię będzie mieć swoje łóżko w swoim pokoju. Jak będzie płakać, to tatuś przyniesię je do karmienia a potem ładnie odniesie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Helloł

Melduję, że oficjalnie mieszkanko nowe zaklepane. A właściciele tego mieszkania mega sympatyczny. Siedzieliśmy u nich ze 2 godziny i już dostaliśmy zaproszenia na grilla do nich na wiosnę
No to super
Stary 2012-02-06, 11:42   #2199
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Hmm ale przeciez wiekszosc naszych dodatkowych kg w ciazy to wlasnie wody plodowe, lozysko, dziecko, macica..
A ile przytylas w pierwszej ciazy?
no dokładnie, napisałam to dla tych które się martwią tymi dodatkowymi, przytyłam około 18 a i tak po jakimś czasie byłam szczuplesza niż wcześniej a nie karmiłam piersią, nie odchudzałam się ale byłam dużo młodsza a wtedy przemiana materii szybsza
Stary 2012-02-06, 11:43   #2200
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
hmm, mnie moze raz tak mocno zabolało, ale to nie było związane z trzymaniem moczu. Moze zapytaj się lekarza czy to cos znaczy?
zapytam sie ale nastepna wizyta 28 lutego.

jesli cos sie bedzie dzialo to pojde szybciej. Ale mam nadzieje ze nie bedzie takiej koniecznosci co prawda mam te bóle, ale poki przechodza to nie lece do lekarza.......

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 11:45   #2201
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też nie. Dziecię będzie mieć swoje łóżko w swoim pokoju. Jak będzie płakać, to tatuś przyniesię je do karmienia a potem ładnie odniesie
a tatuś będzie chodził do pracy? bo jak mu tak przyjdzie kilka razy w nocy przynosić a potem po karmieniu odnosić to marny będzie z niego pracownik, a po pracy tylko odsypianie a nie pomoc z małym, wiem co mówię, znam taki przypadek

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-02-06 o 11:53
Stary 2012-02-06, 11:47   #2202
ivoncia16
Wtajemniczenie

hej
wlasnie wrocilam od gina
odebralam wyniki moczu i krwi
wszystko dobrze
teraz niecierpllowie czekam na srode na USG podejrzec malucha
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 11:48   #2203
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
a tatuś będzie chodził do pracy? bo jak mu tak przyjdzie kilka razy w nocy przynosić a potem po karmieniu odnosić to marny będzie z niego pracownik
o tym samym pomyślałam. U mnie w tygodniu nie będę raczej gonić TZ aby mi dziecko do łóżka przynosił, on wstaje po 5 rano do pracy, wiec takie nocne pobudki dla niego na bank się nie sprawdzą

Synek

Stary 2012-02-06, 11:50   #2204
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
o tym samym pomyślałam. U mnie w tygodniu nie będę raczej gonić TZ aby mi dziecko do łóżka przynosił, on wstaje po 5 rano do pracy, wiec takie nocne pobudki dla niego na bank się nie sprawdzą
ja to nawet myślałam, że na samym początku, jeśli dziecko będzie często się w nocy budziło, to ja z dzieckiem będę spała w innym pokoju, żeby mąż mógł spokojnie do pracy się wyspać. Ale wtedy wieczorami koniecznie będzie musiał mi pomagać

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 11:51   #2205
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
My poznamy płeć w nastepny poniedziałek !! Trzymajcie za dziewczynkę !
Jutro idę na badania, bleh
No to trzymam kciuki za dziewczynkę

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Mi nic gin nie mówił o tym czy mieć pełny pęcherz... Może napiję się soku przed wyjściem z domu
U mnie by to nie przeszło. Przed usg mam takiego nerwa, że sikam co 15 minut

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z was myśli o kupieniu tego wiaderka do kąpania Tummy Tub? (tego http://www.ebay.de/itm/TummyTub-Set-...ht_1351wt_1012 )
bo w sumie opinie są podzielone, choć zalet ma niby znaaacznie więcej, niż wad. A może któraś z doświadczonych mamuś miała i używała, i może coś na ten temat powiedzieć?
Nie zamierzam kupować wiaderka. Wolę wanienkę.
Stary 2012-02-06, 11:55   #2206
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
hej
wlasnie wrocilam od gina
odebralam wyniki moczu i krwi
wszystko dobrze
teraz niecierpllowie czekam na srode na USG podejrzec malucha
za udaną wizytę

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
ja to nawet myślałam, że na samym początku, jeśli dziecko będzie często się w nocy budziło, to ja z dzieckiem będę spała w innym pokoju, żeby mąż mógł spokojnie do pracy się wyspać. Ale wtedy wieczorami koniecznie będzie musiał mi pomagać
moj TZ ma twardy sen, wiec moze płacz dziecko go nie obudzi, chyba, ze jak juz malenstwo bedzie z nami to mu sie sen wyostrzy...

Synek

Stary 2012-02-06, 11:56   #2207
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
mój nie wstaje tak wcześnie ale i tak wole go mieć za pomocnika/zamiennika jak wróci z pracy niż w nocy, poza tym on tez powinien nawiązać silną wież z małym a zaspany noszący dziecko raczej tej więzi nie nawiąże, u nas mąż przez kilka dni nie będzie pracował, dopóki nie dojdę do siebie po porodzie, zresztą bałabym się że taki niewyspany zrobi jakiś wypadek:/
Stary 2012-02-06, 11:58   #2208
kejtigda
Wtajemniczenie

Ivoncia super

Dziewczyny, jak ja mam rozróżnić ruchy od bólu brzucha? Zjadlam śniadanie, leże sobie i czuje takie jakieś dziwne mrowienia i tak się zastanawiam, skąd mam wiedzieć czy to moze dziecko? Potraficie to uczucie jakoś opisać?
Stary 2012-02-06, 11:58   #2209
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
zapomniałam się Wam pochwalić wczoraj pierwszy raz ktoś obcy zauważył że jestem w ciąży stałam w tesco w kolejce no a że jest promocja na nestea po 3.99 to wzięłam mężowi 10 butelek no i miłe małżeństwo zaczęło mi pakować te butelki do siatek ładnie podziękowałam i byłam taaaaaka dumna
Fajnie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Warto kupować rożek? Do czego on się później przydaje?
Ja na pewno kupię. Dużo łatwiej nosi się noworodka w rożku niż bez. Jestem na bieżąco, bo mamy 3 miesięcznego bobaska w rodzinie i często się nim opiekujemy. Teraz dzidzia już duża, więc luz, ale przez pierwsze tygodnie nosiliśmy ją tylko w rożku
Stary 2012-02-06, 12:00   #2210
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

U mnie by to nie przeszło. Przed usg mam takiego nerwa, że sikam co 15 minut
dobrze, że tylko sikasz a nie ... coś grubszego

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Ivoncia super

Dziewczyny, jak ja mam rozróżnić ruchy od bólu brzucha? Zjadlam śniadanie, leże sobie i czuje takie jakieś dziwne mrowienia i tak się zastanawiam, skąd mam wiedzieć czy to moze dziecko? Potraficie to uczucie jakoś opisać?

ruchy dzidziusia nie są bolesne, mój właśnie po jedzeniu sobie fikaa, ja to czuje jak głaskanie od środka
Stary 2012-02-06, 12:02   #2211
agunia82
Zakorzenienie

właśnie mnie dzidziolek popukał troszkę coraz częściej te ruchy czuję i coraz bardziej przypominają one lekkie kopniaczki

a te pierwsze jak czułam? Hmmm jak jakieś dziwne łaskotanie od środka, a jak rękę przyłożyłam to takie właśnie jakby głaskanie. Teraz już wyraźnie czuję szturchnięcia

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-02-06 o 12:04
Stary 2012-02-06, 12:06   #2212
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
dzięki, mam nadzieje bo jak o tym myślę to same mi łzy lecą, teraz się uspokoiło, może wy tak na mnie działacie, najgorsze jest to że przerabiałam taką chorobę jak nie byłam w ciąży i przeszło mi po 2 miesiącach, 4 antybiotykach i oddziale ratunkowym - tak kaszlałam że nie mogłam złapać oddechu mąż zadzwonił na pogotowie, boje się że teraz zmierzam do tego samego
Stary 2012-02-06, 12:10   #2213
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ja tylko na chwilkę

Weekend był straszny. Tzn w piątek przywieźli nam ościeżnice i drzwi. Drzwi uszkodzone w jednych pęknięta szyba, w drugich obtarcia, a ościeżnice zły rozmiar. Pokłóciłam się z mężem,bo ja powiedziałam,że chce zwrto kasy i pójdziemy gdzieś indziej je kupić, a baba do niego mówi "Ale wie pan te ościeżnice stolarz może przyciąć i będą dobre", a mój mąż " O to może i tak zrobimy?" a ja się zdenrwowałam i mówie " Nie po to płaciliśmy Wam ,żeby teraz sobie przycinać je do odpowiedniego wymiaru,zresztą ja płacę dla człowieka który ma je zamontować . I on miał dostać konkretny rozmiar. " . Na koniec dodałam , że wróce w poniedziałek .
Więc dzisiaj jadę tam z moim tatą po zwrot kasy, bo z moim mężem to nic się nie da ustalić.

Żałuje,że poszłam na tą sobotnią impreze. Od 10 do 17:30 robiłyśmy jedzenie. A impreza na 19,ale o 18:30 trzeba było być na sali. Więc pędem do domu. Później znowu do znajomych,bo przecież trzeba było wszystko przetransportować na sale-jedzenie,szklanki,napoje, serwetki itd. Impreza była na 600 osób a było tak zimno, że szok . Wyszliśmy o północy,bo ja nie miałam siły dłużej siedzieć.

Dzisiaj jadę na wyniki, do tego sklepu z drzwiami, zawieźć zwolnienie do ZUS-u i do banku .

Ogólnie jestem wściekła, ale za dużo by tutaj pisać.

Nadrobie jak wróce.
Oj to faktycznie ciężki miałaś weekend Mam nadzieję, że dziś będziesz już mieć same miłe "przygody"

Cytat:
hej dziewczyny
ja się poddaje powoli
chodziłam do pracy ostatnio, dzis nie poszłam - całą noc miałam mega krwotoki z nosa, leciało jak z kranu
w dodatku mój gin jest na urlopie jeszcze tydzień
juz nie mam siły nie wiem jak rozwiązać sprawę w pracy
Biedna Jesteś po prostu bardzo osłabiona. Idź do lekarza rodzinnego isiedź w domku

Cytat:
zadziałałam jednak inaczej: zadzwoniłam i wzięłam urlop na ten tydzień, powiedziałam że nie ma mojego ginekologa a nie chcę brać zwolnienia od innego
Mi byłoby szkoda urlopu, skoro należy Ci się L4
Stary 2012-02-06, 12:10   #2214
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
mój tata mówił że nie pierwszy raz Kolenda Zaleska ewidentnie opowiada się po czyjejś stronie.
To nieprofesjonalne. A ona czepia się Rutkowskiego - wuj ją obchodzi dlaczego nosi okulary
Też myślę że Jackowski ma rację.
W grudniu powiedział że pewne dość spore miasto na południu legnie w gruzach, widzi gruzy ale nie jest to dosłowne.
Chłop ma dar.
"Matka" i godność....oszukiwała całą Polskę, wydymała nas wszystkich równo. Ja codziennie o tym myślałam, pisałam na blogu, wydrukowałam plakaty...ech szkoda słów.
Jak nie chciała byc matką to mogła zaraz po porodzie zrzec się praw.
Jest wiele par które marzą o dziecku.
Zdrowa piękna dziewczynka w rękach takiej....ech

to wiaderko wygląda jak szejker brrrrr

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2012-02-06 o 12:14
nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:13   #2215
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie mnie dzidziolek popukał troszkę coraz częściej te ruchy czuję i coraz bardziej przypominają one lekkie kopniaczki

a te pierwsze jak czułam? Hmmm jak jakieś dziwne łaskotanie od środka, a jak rękę przyłożyłam to takie właśnie jakby głaskanie. Teraz już wyraźnie czuję szturchnięcia
Super Gratulacje Nie moge sie doczekac!

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-06, 12:15   #2216
kejtigda
Wtajemniczenie

Ej to ja chyba poczułam te ruchy bo to było takie właśnie mrowienie jakby ale już zniknęło Kurdę

Ja mam jakiegoś dalekiego wujka w policji i opowiadał na zlocie rodzinnym o kilku sprawach w jakich współpracowali z Jackowskim, niesamowite historie. Pamiętam że zaginęła kobieta i jackowski opowiadał o pięknych kwiatach, wymieniał kolory, okazało się że mąż miał hodowle róż a pod różami oczywiście żona Tak samo jak pewien chłopak próbował rozwikłać zagadkę zamordowania swojej dziewczyny, znaleziono jej zwłoki w parku, pojechał do niego i jackowski jak go zobaczył to go nie wpuścił do mieszkania, rok później skazali go za zamordowanie jej.
Stary 2012-02-06, 12:18   #2217
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Ej to ja chyba poczułam te ruchy bo to było takie właśnie mrowienie jakby ale już zniknęło Kurdę
podpowiem, że na początku najlepiej je czuć jak się rękę przyłoży. Jak poczujecie jakieś dziwne "sensacje" w brzuchu, połóżcie rękę tak tuż nad spojeniem łonowym (żeby górna część dłoni był kilka cm pod pępkiem) i czekajcie, przy odrobinie szczęście w końcu poczujecie muśnięcia. Ja tak szybko nauczyłam się, kiedy to dzidzia się rusza, i teraz jak czuję to głaskanie od wewnątrz to przykładam rękę i wyraźnie czuć jak dzidzia szturcha, a te szturchnięcia z dnia na dzień są coraz mocniejsze

No i pierwsze ruchy czuć rzadko, niekoniecznie codziennie, ale kilka dni i zaczną się regularnie

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-02-06 o 12:20
Stary 2012-02-06, 12:18   #2218
Kasik_12
Zadomowienie

Cześć gadułki

Nie byłam na wizażu przez weekend , atu tyle stron musiałam nadrobić .
Ja też już sporo rzeczy kupiłam m.in przewijak , łózeczko z wyposażeniem, większość ciuszków od 56- 80 cm, 2 kocyki. Chwilowo muszę przystopować , ale jak znajdę dobrą ofertę na wózek to pewnie też się skuszę
Zaczęłam wczoraj 20 tydzień , a brzusio zaczyna się naprawdę zaokrąglać .
Dzisiaj znowu idę na aerobik i tak sobie żyje aktywnym poniedziałkiem i czwartek , zawsze jakaś odskocznia , bo jestem na L4.
Ruchy też jak większość juz dziewczyn czuję już od około 2 tygodniu, choć powiem wam , że myślałam ze będą one częstsze .
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:22   #2219
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dziewczyny zapomnialam napisac

jak szlam z wynikow tak mnie rozbolał brzuch ze musialam przykucnac. ledwo doszlam do domu..... juz mnie kuło na wynikach. Ale to na samym dole po srodku... Tak jakbym miala tam wsadzoną igle i ktos mi tam wiercił nią.

Bolał was kiedy br zuch tak po dlugim trzymaniu moczu? takie ostre klucia itp? to wlasnie taki bol miałam.......
Mi też się takie kłucia zdarzają Czasem ą bardzo mocne i nieprzyjemne Ale gin mówi, że wszystko jest ok i tak może być

Cytat:
Treść usunięta
Ej! Bo będziemy bić ciężarną Sio z tymi złymi myślami

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Ogłaszam akcję w lutym pod tytułem - miesiąc bez negatywnych myśli :brzyda l:
Bardzo dobry pomysł

Cytat:
w którym tc. bedziecie mieć połówkowe? ja w 20-21 .
Według miesiączki 18tc +0 wg usg 19tc+0
Stary 2012-02-06, 12:23   #2220
nel_a
Zakorzenienie

ja mam body 7 sztuk w rozmiarze 62 i chyba mniejszych kupować nie będę. Wczoraj znajomy nam przywiozł kilka kompletów tych body(nowe) i zabawki (używane) z UK.
Body sprezentowała moja mama a tata od razu chwycił Boba Budowniczego - nawet do niego podobny Fajnie się na nich patrzyło, taka radość w oczach
mam jeszcze misia (z mojego avka) którego dostaliśmy na weselu, grzechotkę pluszową, i krzesełko do karmienia po mojej chrześnicy

a oto to co wczoraj wybraliśmy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_2702.jpg (29,9 KB, 46 załadowań)

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2012-02-06 o 12:25
nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości