|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Lucy jak tam Twoje samopoczucie, to juz nie dlugo, obys nie miala takich mrozow jak obecnie sa.. i dla wszystkich mam zeby bylo wkoncu cieplo abyscie mogly z maluchami na spacerki chodzic...
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
dzień dobry!!
Kundzia, jaki tort brawo za kreatywność!! ![]() Natalia, o kurcze.... ząbkowanie?! już? po czym to poznać?Maga przytulam Cię mocno, bo nic mądrego nie umiem powiedzieć siły, siły, siły ![]() zaczął mnie boleć brzuch....musiałam wziąć nospę... Ale mam cykora, że coś się wcześniej zacznie.... |
|
|
|
#2793 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Kunegunda świetny tort ![]() Maguś doskonale Cię rozumiem Moje Maleństwo miałoby już prawie miesiąc Nie możemy się załamywać jeszcze będziemy mamusiami Natalia jakoś wcześnie to ząbkowanie |
|
|
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję, że pytasz ![]() |
|
|
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
wow. jestem pod wrażeniem... mój by zasuszył
nie tknął by i padł z zachwytu choć tortów nie lubi....aaaaaaaaaaaa!
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
tiiiaaaaa.... ja sobie z naleśnikami nie radzę....
gotowanie - OK, pieczenie mięs - OK. Ciasta - wyższa szkoła jazdy i oszukać się nie da chilli
|
|
#2798 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki bardzo dziewczyny
![]() Moj tez na poczatku powiedzial ze nie bedzie jadl, ze szkoda go kroic, no ale wkoncu wzielam sprawy (noz) w swoje rece i poszlo ![]() Madzia, ja tez Tobie tylko moge poiwedziec i zyczyc duzo sil (i tak sadze ze jestes bardzo silna ) ja teraz czytam ksiazke Sekret - przyjaciolka mi polecila - i jest bardzo wspierajaca, mowiaca o tym, ze wierzac w cos bardzo mocno i dlugo, to cos sie urzeczywistni - ja wierze w to, ze tu kazda z nas wkoncu kiedys doczeka malego brzdaca, ja zaczynam codziennie o tym myslec ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- ojjj Lucy, czy to juz sie zaczyna!!!!!!!!!!!!!!!!?? ??????????
Edytowane przez kunegunda.bis Czas edycji: 2012-02-06 o 10:18 |
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
Kunegunda ! WOW , ale torcik
pójdzie w boczki hihihih![]() Lucy - trzymaj nogi zaciśnięte do walentynek Gdzie AGATKA ?????????????? |
|
|
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2802 |
|
Wtajemniczenie
|
ojjj tak, mialo byc dzis z rana wazenie ale przelozone na jutro
|
|
#2803 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz mów gdzie te wszystkie cuda dostałaś i czy cieżko sobie z tą masą plastyczną poradzic. mój tż ma w sobote urodzinki i może też bym go zaskoczyła
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
Z ząbkowaniem różnie bywa, niektóre dzieci zaczynają szybko. Znajomej córka miała 4 zęby w 4 miesiącu. Miki uspokaja się jak mu masuję dziąsełka, poza tym się trochę zmieniły. Więc nie wiem co by innego mogło mu dolegać
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Lucy- trzymaj się w dwupaku- jeszcze trochę ![]() kunegunda- super tort ja z powodu tortu i urodzin pokłóciłam się rano z Tz, wjechał mi na ambicje i smutno mi, przepłakałam caly ranek, intencji złych nie miał ale myślenia wąskotorowe-TAK, wrrrrrrrrrr
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
że co?! roszczeniowo???
|
|
#2807 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
|
|
|
#2808 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ile tej masy zuzylas bo widze ze maja w roznych paczkach? ja bym mojemu zrobila gitare chyba chociaz nie wiem czy dam rade
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
witam
mały właśnie padł ( mam nadzieje,że nie na 5 min) od 9 się usypiamy, zasnął na chwilę ale obudził się z krzykiem kunegunda ekstra tort lucy jeszcze tylko 8 dni i zobaczymy mała nita ile sylwia warzyła przy szczepieniu ? i jak długa jest ? ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- a jaki w smaku jest ten lukier plastyczny ?? ja robiłam zawsze mase marcepanową ( swoją albo kupną ) i raz próbowałam z pianek jojo
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
pani- długo wojny nie było....
ja tu od miesiąca myślę co upiekę, dzisiaj miałam(mam) jechać na zakupy i po prezent, tort chciałam zrobić i jutro z Tz-em do Tesciowej pojechać(o czym nie wiedział) bo ona chora i zaprosić jej nie możemy a chciałam, że by był ze mnie dumny, Urodziny ma w środę i w środę idzie do pracy więc zapytałam rano czy upiec mu ciasto do pracy a on mi wyjechał z tekstem, że...siostrę poprosi... Bo niby ja ciężarna i on sie martwi, żeby mnie znowu brzuch nie bolał a potem dowalił, że siostrze zawsze ciasta wychodzą a mnie nie... Noż k.. ale sobie nagrabił. Nie przypominam sobie abym kiedykolwiek na imprezie podawała nieudane cisato, od kiedy sie z nim znam moje ciasta są dwa razy wyższe aby się przy jego siostrach nie koompromitować. Dwa razy piekłam mu ciasto do pracy - dziękował i mówił, ze chłopaki chwaliły- to mi dzisiaj powiedział, że on nie pammieta abym mu piekła coś do pracy, ostatnio kupował w cukierni(fakt raz kupowął ale to raz). No może faktycznie- daleko mi do ciast jego sióstr ale jak będę mieć tyle lat wprawy co one to pewnie też będę zaskakiwać . Co fakt to fakt- czasem mi coś nie wyjdzie- ale to jakieś nowe - niesprawdzone przepisy, które albo modyfikuje albo więcje nie robie. Przecież nie zamierzałam mu piec do pracy niesprawdzonego placka! ale mi ciśnienie podniósł
|
#2811 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kobietki.
Lucy - leż, ściskaj krocze i czekaj do Walentynek ![]() Bacha - chłopcy ślicznie wyglądaja razem, dzieki za informacje co do kremów, używam też i troche pomagają. Natalia - dziąsła moga boleć sporo wcześniej zanim pojawi się ząbek więc może faktycznie to ząbkowanie kunegunda - super tort ! chętnie bym zjadła. agatka - chyba nas opuściła... ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Darię męczy brzuszek... ale jak już zaśnie to śpi 3 godziny, mogę odpocząć i coś zrobić. Martwi mnie jej skóra, która stale sie łuszczy mimo kapieli w oilatum i smarowania kremem oilatum. Do tego dziś w strupku pępuszka pojawiła się krew nie wiem co o tym mysleć... Przydałaby się jakaś fachowa porada ...![]() Dziś idę zdjąć szwy....
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-02-06 o 11:45 |
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo do tego ambicjonalnie podchodzisz Zeberko... symptomy Perfekcyjnej Pani Domu
olej go.... wyluzuj.... niech sobie robi co chce. Ty mu zrób niespodziankę i zaskocz drania, niech szczękę z ziemi zbiera ![]() Mój konkubent jest z serii, każda kobieta chce takiego pochlebcy na mnie to wrażenia w ogóle nie robi, ale koleżanki przebierają nogami każdą pochwali i każda jest najlepszą kucharką ale to oportunista mentalny wolałabym czasem konstruktywną krytykę a nie rozanielanie się nad przypalonym ciastem
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
zeberkawdech, wydech ...... proszę spokojnie nie możesz się denerwować
ja sie za ciebie podenerwuję ![]() ![]() co za chłop Cytat:
mi też miki się trochę łuszczył po porodzie tak jakby cała skóra musiała z niego zejść i potem było ok trzymam kciuki za bezbolesne wyciąganie, szkoda, że nie dali tych rozpuszczalnych ;/ ( ja to jestem paniakara, aż się spociłam na samą myśl Jak się czujesz ?
|
|
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to mam- usłyszałam, ze sama prosiłam aby był szczery więc on mi mówi szczerze, że przecież czasem mi nie wychodzi, więc po co mam się denerwować - siostry poprosi! A ja upariuch jestem, upieke mu te placki- choćbym 3 razy miała je robić! O te siostre to się tak poczułam urażona, że mu poleciłam aby sobie z siostrą jechał okna do domu wybierać!
|
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
Natalia - to moze ma zapalenie jamy ustnej , moja nicola takie miała, tez myslalam ze zęby idą bo pomagały masaze i maści , okazało się że to zapalenie jamy ustnej
moja Sylwia nie mierzyła mi jej ale waży 6kg. Amilcia - moja nadal ma w pępuszku troszkę krewki , nie martw się , a łuszcząca skórka to normalka na początku , ja niczym nie smarowałam i przestała sie łuszczyc. Zebra - to ja chętnie wezmę ciacho upieczone przez Ciebie jak tż nie pasuje to neich się .....
|
|
|
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostro stawiasz kwestię ruszyło go?hehe na szczęście mój chłop ma wredną siostrę i coraz częściej sam widzi jej podłość. nie muszę nawet "nie chcący" o tym napomykać ![]() a o siostrę byłam bardzo zazdrosna.... mają cudowny kontakt, jak pierwszy raz ich widziałam razem to myślałam, że widzę parę ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- o jjjaa ![]() trzymaj się dzielnie!![]() ![]() A Agatka pozdrawia, u niej wszystko OK.
|
|
|
#2817 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
pisze jedna reka, to bez polskich znakow bedzie. na drugiej mam ssaka ![]() moja siostra pojechala na porodowke, trzymajcie kciuki Cytat:
![]() Cytat:
a pokarmjest, bo jak Julek zaczyna jesc to go zalewawowwm zabkowanie... bidulekCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
nita a jak odróżnić zapalenie od wyrzynania ?? a jakie ciuszki nosicie ? 58 ? 62 ?
I co z pampersami ? bo mi te 2 wydają już się za małe na Mikołaja a dopiero 1,5 paczki zużyłam ![]() lucy natchneła mnie do wspomnień mój brzuszek z ostatnich dni
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
inutil- trzymam kciuki za siostre
|
|
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.

brawo za kreatywność!! 
po czym to poznać?
przytulam Cię mocno, bo nic mądrego nie umiem powiedzieć
siły, siły, siły 

) ja teraz czytam ksiazke Sekret - przyjaciolka mi polecila - i jest bardzo wspierajaca, mowiaca o tym, ze wierzac w cos bardzo mocno i dlugo, to cos sie urzeczywistni - ja wierze w to, ze tu kazda z nas wkoncu kiedys doczeka malego brzdaca, ja zaczynam codziennie o tym myslec 
nie wiem co o tym mysleć... Przydałaby się jakaś fachowa porada ...

bidulek