|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII
|
|
|
|
#1352 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII
Cytat:
Kasiu Kochana, Starsznie mi przykro w zwiazku z ta sytuacja z TZ i ze slubem. Ale moze wcale nie jest tak zle jak myslisz…Po pierwsze to musisz sobie odpowiedziec na kilka waznych pytan. Czy fakt ze sie coraz bardziej od siebie oddalacie wynika tylko i wylacznie z tego ze slub zostal przelozony? Czy zrodlo problemow tkwi gdzies glebiej? Bo jesli chodzi tylko o to ten slub, co oczywiscie rozumiem ze niesie to soba cala mase innych konsekwencji, bo twoj wymarzony dzien nie odbedzie sie wtedy kiedy zaplanowalas. Caly czas masz to w sobie, nie mozesz sie z tym pogodzic. A to odbija sie na waszym zwiazku. Ale niestety takie jest zycie kochana. Nie zawsze wszystko idzie po naszej mysli, a zwiazek to nie tylko piekne i uniosle chwile ale tez problemy i niestety czesto zmiana naszych planow. Wiem jak trudno pogodzic ci sie z mysla ze slubu nie bedzie w tym roku, bo tez mam tak, ze jak cos krzyzuje mi plany, to placze, krzycze, wsciekam sie!!! Bo przeciez wszystko bylo zaplanowane, wszystko mialam poukladane w glowie. I nagle trach, wsztystko szlak trafil. Wiem jaki to bol, bo nie znosze zmian planow. Ale zycie nauczylo mnie jak sobie z tym radzic. Przede wszystkim to musisz sama siebie przekonac, ze tak naprawde to dobrze ze sie tak stalo. A dlaczego? Na razie jeszcze nie znasz moze glownego powodu ale na pewno za jakis czas sie dowiesz, dlaczego tak sie stalo i wtedy bedziesz dziekowac Bogu ze jest tak a nie inaczej. W zyciu nic nie dzieje sie przez przypadek. Wszystko ma swoj cel…dzieje sie po cos. I choc na poczatku trudno nam to zrozumiec z czasem przyjdzie odpowiedz. Trzeba sie tylko uzbroic w cierpliwosc. Moze gdybyscie tego slubu nie przesuneli TZ zlamalby noge na tydzien przed, a moze w szalenstwie slubnym nie zauwazylabys pewnych rzeczy ktore moze widzisz teraz…moze to po prostu czas na pewne przemyslenia, zeby nie zrobic czegos czego moze bys zalowala… Musisz wziasc sie w grasc i przestac myslec rozdrabniac sie nad tym na co i tak nie masz wplywu. No bo na slub w sierpniu to juz chyba szans nie ma, prawda? Muszisz to przyjac do wiadomosci I isc dalej, I cieszyc sie zyciem. Jest takie krtotkie. Widzisz, nie trzeba daleko szukac i masz moj przyklad. Mielismy cudowna podroz zaplanowana, w glowie mialam caly plan co bedziemy robic. Zwiedzanie przepieknych parkow, plywanie, nurkowanie, jazda konna, tance do poznej nocy, dlugie spacery wzdloz plazy, piekne zdjecia w dniu slubu gdzie TZ nosi mnie na rekach, skacze ze mna do wody, podnosi mnie do gory…I co I nic. Nie bedziemy mogli zrealizowac ani jednej z tych rzeczy, wiec moglabym smialo powiedziec, po co wiec tam w ogole jechac???? Skoro nie zrealizujemy naszego ( moze bardzej nawet mojego) planu. I choc na poczatku dzielnie sie trzymalam, przyszedl jeden dzien, kiedy wszystko we mnie peklo, plakalam krzyczalam…ale co to da…przeciez TZ noga nie wroci dzieki temu do normalnosci. Moge sie na niego dasac I zloscic…po co poszedl na ten cholerny trening, czemu nie uwazal…ale przeciez to tylko pogorszy sytacje…on I tak czuje sie wystarczajaco winny…Jedyne co nam pozostaje to pogodzic sie z ta mysla, I obmyslic plan dzialania B. Do takiego przestawienia potrzeba troche czasu. Ale wszystko zalezy od ciebie. Mimo tego ze nie bedziemy mogli zrealizowac 90% tego co bylo w mojej glowie, jedziemy i bedziemy sie cieszyc tym ze jestesmy razem. Ze nie przytrafilo mu sie nic gorszego. I ty tez musisz tak do tego podejsc. Zostaw za soba to na co juz nie masz wplywu. Zacznij planowac wszystko od nowa. Masz wiecej czasu, mozesz spokojnie zaplanowac kazdy szczegol, zmienic jeszcze koncepcje…kolory, dekoracje…wszystko udoskonalic…czas minie szybko, nawet sie nie obejrzysz…slub to jest piekny dzien, ale pamietaj ze to tylko jeden dzien…a pozniej cale zycie przed wami… A jesli przyczyna tego ze nie masz juz w ogole ochoty na slub lezy glebiej, jesli tak na prawde nie chodzi tylko o zmiane daty….to moze warto zastanowic sie nad tym powazniej… Jestes piekna mloda i inteligentna kobietka. Odpowiedz sobie na pytanie czym jest dla ciebie milosc a pozniej przeanalizuj czy taka wlasnie miloscia dazy cie twoj TZ I ty jego…bo tak naprawde kazdy ma swoja wlasne definicje milosci i szczescia w zwiazku. Ja tez kidys mialam inna, teraz mam inna. Kiedys nie wiedzialam jak moze wygladac prawdziwa, piekna milosc. Tkwilam w zwiazku 5 lat i wydawalo mi sie ze tak ma byc, ze takie jest zycie, ze bywaja piekne chwile, a teraz wiem ze piekne chwile moga byc na codzien, a tylko te zle bywaja. I pewno gdyby kiedys pewna sytuacja nie postawila mnie na rowne nogi nie wiedzialabym jak wyglada prawdziwe szczescie…jak moze wygladac…I mimo ze wtedy bylo stasznie ciezko, dzis dziekuje Bogu ze tak sie stalo…dlatego wiem ze nic nie dzieje sie bez powodu…wszystko jest tam gdzies zapisane…takze glowa do gory kochana, naie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo…J …sie troche rozpisalam…przepraszam… |
|
|
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zgadzam sie z tym w 1000000% My w 2011 tez mielismy te "Moja" jak to ujelas date. Byl to 18.06. Co sie okazalo moj kuzyn wówczas bral slub- i pogratulowałam mu fantastycznej daty (gladko przeszedl ten fakt bo wowczas planowalismy wesele juz na wrzesien. W innym wypadku mogloby byc gorzej )Owszem.. Tak samo kicia chyba planowala w 2011 roku wesele tez 18.06 bo to byl przeddzien jej rocznicy znajomosci.. Ale nie zawsze musi byc jakos perfekcyjnie i idealnie. W koncu mozemy miec "nowa" wazna dla Nas date ![]() (wiecej okazji do swietowania
|
|
#1354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma dla mnie ona tak okropny smak że szok
|
|
#1357 |
|
Zadomowienie
|
Najtrudniej jest te wszystkie zasady wdrożyć w życie.. mi najciężej jest przygotowywać zdrowe obiady, wiem że najzdrowiej jest gotować na parze ale chyba nie potrafię, a ty sama wymyślasz obiadki czy może znasz jakąś stronkę z przepisami zdrowymi?
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja niestety mieszkam z rodzicami gdzie kuchnią zajmuje się moja mama więc ja gotuję tyle co u TŻ więc na razie zdrowej kuchni tak bardzo nie uskuteczniam ale mam taki zamiar bo czasem jak przyjdzie obiad i znowu te głupie ziemniaki z sosem choć pyszne to już mi bokiem wychodzą ale już od lipca będę gotować różne obiadki i właśnie chciała bym jak najwięcej takich zdrowych potraw robić
|
|
#1359 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dobrze wiedzieć że te godziny psychologii, psychoanalizy freudowskiej, fiozofii, etyki itp na coś się mogą przydać ![]() Cytat:
|
|
#1360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mierzyłam tę suknię i pamiętam, że zrobiła na mnie wrażenie Podobała mi się, ale chyba jednak za bardzo wystawały te perełki... Nie poruszyła mojego serca Ale jak ją miałam na sobie czułam się jak Kopciuszek ;P
|
|
#1361 | ||
|
Rozeznanie
|
aska9222: Witaj!
Zazdroszczę!!!!! JA się już swojego tak strasznie doczekać nie mogę!!!Cytat:
Cytat:
Ej dziewczyny mam takie pytanie z cyklu "Zapraszamy gości" Chodzi o moją paczkę przyjaciół z liceum i w ogóle z życia. Chciałam ich wszystkich razem zaprosić na naszym wspólnym spotkaniu świątecznym. I teraz moje pytanie czy to tak wypada? Czy lepiej każdego z osobna zapraszać? Pomyślałam o takim rozwiązaniu, bo zawsze ciężko jest się z każdym z osobna zgrać... my z TŻ przyjeżdżamy do domu tylko przy okazji świat bo mamy 400km... każdy z nich studiuje w innym mieście (Wrocław, Kraków, Katowice) , jedni teraz siedzą za granicą na Erasmusie I jedynym pewnym terminem, że ich zastaniemy na 100% to są te umawiane spotkania. Dodam jeszcze, że wszyscy ze znajomych znają się ze sobą bardzo dobrze i tak samo się przyjaźnią. Co myślicie o tym?
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jestem dietetykiem, ale pod okiem takiego waśnie jestem. Nie wolno jeśc owoców bo to masa cukru, który sprzyja tyciu ![]() Cóż trzymam się tego co wiem od osoby, która jest dietetykime i w stanach zajmuje sie zawodowo trenowaniem ludzi, ma miss universum, miss fintess, miss kulturystyki itp. Mam specjalna diete bialkową (nie jest to dieta Diukana) przystosowana specjalnie do moich potrzeb i mojej GRUPY KRWI! Nie chudne na niej bo utrzymuje wagę 48 kg ale 5 razy w tygodniu cwiczę. Nie jem zbyt dużo owoców (raz dziennie poł jabłka) samo białko, ciemny ryż, brokuły, migdały..itp wszystko w formie 6 posiłków o określonych godzinach.... Długo by pisać..... Moja koleżanka schudła w 3 miesiace 16 kg i wygląda bosko! Ot i tyle....co chciałam na pisać
|
|
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba mam nawet zdjęcie na kompie tej sukni na żywo to chyba ta prawda?
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez nie lubilam zielonej ale odkad kupuje wlasnie z posmakiem owocowym to nie moge teraz sie od niej odzwyczaic
|
|
|
|
|
#1366 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1369 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny!!! Zadzwonił do mnie facet na rozmowę na jutro!! na zastępcę Dyrektora oczywiście nie wierzę, że mi się uda, ale przynajmniej pójdę na rozmowę i się oswoję
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
ja widziałam ją używaną za 1500zł
|
#1371 |
|
Raczkowanie
|
ja sie ciesze ze sie na nia zdecydowalam
i nie zaluje wydanych pieniedzy na nia chociaz do tanich nie nalezy![]() na zywo jest cudowna i to zdjecie co ja wstawilam na tej modelce nie jest tak ladnie jak na tej co kolezanka wstawiła |
|
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
arh+
|
|
|
|
#1373 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Diety specialnej nie stosuję, mogę powiedzieć nawet ze dużo jem a wagę mam super. A przedtem? o matko az wole nie myslec- nie mogłam na siebie patrzec poprostu. Także polecam orbitka wszytskim zmagającym się z wagą.Cytat:
No właśnie dziewczyny tutaj wszystkie takie długodystansowe a my w dniu ślubu będziemy razem 2 lata i 3 miesiące razem .... Edytowane przez Irmelin333 Czas edycji: 2012-02-06 o 12:24 |
||
|
|
|
#1374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kocur dzieki za odp
|
|
|
|
|
#1375 | |
|
Raczkowanie
|
dawno temu?? a gdzie jesli mozna wiedziec????? ja za nowa 2800:
drogo...---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Orbitrek jest cudowny....pod warunkiem, że sie na nim jeżdzi a nie trzyma na nim ciuchów |
|
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a nie wiecie jak sie zachowuja w uzytkowaniu i jak wygladaja po jakims czasie takie obraczki matowe, opiaskowane, takie chropowate?? bo zastanawiam sie nad takimi, bo mam zareczynowy na polysk i tyle rysek juz jest ze nie wiem czy nie lepiej byloby taka chropowata obraczke miec? co myslicie?
z kolejnych rzeczy przyszly mi juz naklejki na wodke takie smieszne, chcemy to nakleic na czesc wodek ktore TZ rozda w pracy i kilka takich zabawnych postawimy na stol bedze smieszniej
|
#1378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale zazdroszcze bo jestem chuda jak patyk, wy chcecie zgubić kg a ja bym je chętnie przygarnęła..
|
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1380 |
|
Raczkowanie
|
mam jeszcze jeded duzy problem
odstające uszy i nie wiem jaka mam sobie zrobić fryzure do tej sukienki pomocy...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.

ale kobietki na forum bardzo go chwala

Dziękuję za wsparcie. 
(gladko przeszedl ten fakt bo wowczas planowalismy wesele juz na wrzesien. W innym wypadku mogloby byc gorzej
)

18.08.2010 - zaręczyny