|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III
Cytat:
W dodatku wychodzi dosc tanio
|
|
#2222 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2223 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mężuś pracuje od 18 do 8 rano. Co drugą noc. Więc jak będzie w domu, to będzie wstawałCytat:
![]() Cytat:
Gin mi ostatnio powiedział, że najlepiej zjeść kolację i się położyć. Po jakiś 30 minutach można zaobserwować ruchy dziecka. Takie muśnięcia, przesunięcia. Mam to obserwować do następnej wizyty.
|
|
#2224 | ||
|
Branzoletka
|
Dzieńdoberek
bo mnie stać nie będzie zapłacić 500-600zł.Linka nie miej wyrzutów, że idziesz na zwolnienie, bo nie jest to twoja wina, przecież celowo nie chorujesz. Masz odpoczywać i dbać o siebie i dzidziusia a praca to tylko praca, najważniejsze, że masz super umowę i jesteś zabezpieczona finansowo a nie każda ma taki komfort Cytat:
Ja jestem w 12tc a brzuszek taki jak ta modelka wieczorem jak se dobrze w ciągu dnia pojem Cytat:
No czasem nie prosto ale dasz rade, w końcu każdej z nas zdaża się taki dzień, ze myśli na czarno ale za chwile znowu myślimy pozytywnie Ide inhalacje sobie zrobić i umyć w końcu głowę.
|
|
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super ze dziadkowie tak się cieszą na przyjscie maleństwa, fajnie wiedziec, ze ma sie wsparcie w rodzicach
|
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Urlopu mam dużo zaległego więc mi nie żal. A nie chcę co chwila przynosić zwolnieć od innych lekarzy, poczekam na swojego
|
|
|
|
|
#2227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znalazłam je u nas http://www.earlydays.pl/BODY_EARLY_D...ORKI-2716.html fakty, jakościowo wydają się super ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
A co do teściów no to ani jednego wnuka mają, drugi od siostry w drodze no a nasz będzie trzecim. Poza tym oni jacyś tacy zawsze bez emocji ale nie są źli
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialam jeden komplet z uk (wlasnie z "early days"), i kupione w tesco w PL. Identyczne Moje ulubione body.
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, zaczynam powoli czuc ten luz psychiczny, stres jednak jest duuzo mniejszy jak sie jest na zwolnieniu. To dla mnie najlepsze wyjście, zwłaszcza, ze byłam tak zestresowana ostatnio, że szkoda gadać miałam wręcz objawy fiz. wylądowałam u neurologa tydzień temu i on powiedział ze to na tle emocjonalnym ![]() U mnie brzuszek wieczorami też calkiem całkiem pokaźny. A rano mniej, ale juz zdecydowanie widać ![]() Jeśli chodzi o rodziców przyszłych dziadków to cała 4 wręcz szaleje ze szczęścia... Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-02-06 o 12:38 |
|
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
mam takiego lenia, ze nic mi się nie chce... a jak pomyślę, ze za chwile mam iść na zajęcia, to masakra... ale z drugiej strony nie mozna tak tylko w domu siedziec, trzeba wyjsc troche do ludzi
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
a ja robię pieczarkową
![]() ![]() a jutro zupa będzie miała kolejne życie jako sos do placków ziemniaczanych z kurczakiem ![]()
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałyście o wózkach. My wybraliśmy Tako Jumper X gondola plus spacerówka. Do tego kupimy fotelik Maxi Cosi Cabriofix z adapterami. Na wózku bardzo mi nie zależy, bo raczej nie będę spacerować, tylko wystawiać dziecko do ogrodu. A jak pojedziemy dalej, to z fotelikiem.
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2235 | |
|
Branzoletka
|
Cytat:
nel śliczne te bodziaki i pasują do każdej płci, stronkę sobie zapisałam, bo fajne ciuszki tam mają
|
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale horrorów nie oglądam
|
|
#2237 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny - nie mam czasu nadrabiać, może później. Mam trochę pracy w domu i ledwo dzisiaj żyję bo mnie kręgosłup koszmarnie boli ![]() Weekend w miarę udany, teraz idę w końcu dzisiaj coś zjeść
|
|
|
|
#2239 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() dawno mnei już nie było ale tak jak Wam pisałam mialam te egzaminy no i za abrdzo nei miaąłm czasu ![]() Egzamin prawdopodobnie xzdałam, co prawda jeszcze nie wiem w 100% ale tak na 80% jest 3 może któraś mi w skrucie napisze co się działo przez ten czas bo chyba nie jestem w stanie Was nadrobić ![]() U mnei zaczął się w czw 19 tydz a w środe mam wizyte i zobacze czy wsyztko jest ok. Ale ostatnio mamy wileki problem z Amelką, prawie miesiąc ma taakie ostre zaprcia że powstrzymuje się przed robieniem kopy a teraz dosżło do tego ze i siku nie chce za brdzo robic No a teraz ide poczytać przynajmneij ostatnie wasze posty
|
#2240 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tzn fotografuje swój brzuch średnio raz na 10 dni, ale na sesję u fotografa chyba się nie skuszę: próżność przeze mnie przemawia i tyle ![]() Bo skoro już teraz się sobie nie podobam, to za te 3-4 miesiące prawdopodobnie uważać się będę za ostatnią pokrakę. Więc wątpię, by oglądanie potem tych zdjęć jakoś specjalnie mnie zachwycało. Cytat:
A moja mama np do 20 tyg ciąży przybrała 3 kg i brzucha nie miała wcale, po czym nagle i brzuch się pojawił, i kilogramy zaczęły nadganiać (do końca przytyła aż 18. Tyle dobrego, że w ciągu pół roku po porodzie schudła.. 21, osiągając tym samym swoją najniższą wagę życiową (48 kg przy 172cm wzrostu)) Cytat:
![]() Połówkowe będę mieć dokładnie w 21+2 Cytat:
/o, tu np artykuł z tego cyklu http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...1,2965675.html / no nie? albo taki blender do owoców http://wnetrzeiogrod.pl/images/507/02_big.jpghmm, no nie wiem, nie wiem. Mnie się to wiadereczko podoba, ale dużo łatwiej byłoby mi się zdecydować, gdybym znała choć jedną osobę, która to używa. Bo zalet ma ponoć wcale niemało: i dziecko ułożone prawie jak w łonie matki, więc wyluzowane, zadowolone itd, i temperaturę to trzyma znacznie dłużej niż wanienka, i z kolkami nie ma problemu, bo w takiej pozycji dziecię się pięknie odgazowuje. No i zajmuje mało miejsca! no ale nic - mam jeszcze trochę czasu na decyzję
|
||||
|
|
|
#2241 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry dzień
![]() Cytat:
za ćwiczenia - ja bym się nie ruszyła. Leżą obok mnie zeszyty i jak odstawię wizaż, to mam się uczyć - nie wiem dlaczego, ale mam strasznego stresa. Materiału nie jest dużo jak na prawie dwa tygodnie, a mogłabym płakać z niepokoju![]() Niektóre dziewczyny tu fitness uprawiają - ale to też zależy kto jak funkcjonował przed ciążą. Ja nie ćwiczyłam specjalnie. Popływałabym sobie, ale mam taką skłonność do przeziębień, że nie mogę iść na basen, tym bardziej, że autko siadło. Cytat:
o tak!Cytat:
Masakra z tymi dolegliwościami. Bardzo Ci współczuję Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blueberry o tu jest http://allegro.pl/tako-jumper-x-3w1-...022627787.html
Leoś http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3th34quw.png Franio http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3h9hdz85.png Edytowane przez Irmusia81 Czas edycji: 2012-02-06 o 13:18 |
|
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
hey
nie wiem kiedy dam rade wszystko nadrobic ![]() widze, ze coraz wiecej z Was czuje ruchy maleństw ![]() ja tak jak agunia pisała czasem czuje muśniecią jak położe reke na brzuchu,ale to jeszcze nie kopniaczki i nie jestem ich pewna na 100% ![]() dzis dostalam jedną dobrą wieść, cytologia grupa I a teraz musze lecieć, gość wyjeżdza dopiero jutro wieczorem , wiec postaram sie do Was wrócic w środe pewnie i tak nikt nie tęskni buziaki |
|
|
|
#2244 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Witam, już po badaniu
Przez brzuch mimo pełnego pęcherza nie było widać na tyle dobrze, by mógł pomierzyć i większośc badania była dopochwowo. od główki do pupy- 6,7 cm, przezierność karkowa 2,1mm, akcja serca 168uderz/min, ryzyko zepołu Downa1:1072, więc wszystko jest okStraszne, a potem się okazuje że ciśnienie skacze ciężarnym, no dziwne nie jest po takich akcjach Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niestety nie znam nikogo kto by coś podobnego używał.
|
|
#2246 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamusie.
Czy zdarza Wam się mieć w ciaży twardy brzuszek. Wczoraj brzuch zrobił mi się twardy wieczorem i taki pozostał przez jakieś 2-3h. Mam wrażenie, ze to wzdęcia i problemy z wypróżnianiem aniżeli skurcze. Czy któraś z Was w tak wczesnej ciąży (16 tydzień) miała już coś w charakterze skurczy przepowiadających? Czym się one charakteryzują i jak je odróżnić od uczucia wzdętego brzucha? |
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zobacz, powiedz, a najlepiej sfotografuj i pokaż!!!
|
|
|
|
|
#2249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo się cieszepochwal się ![]() ja dostałam wczoraj rosołek od teściowej wiec nie robie dzisiaj obiadku
|
|
|
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

Mój mężuś pracuje od 18 do 8 rano. Co drugą noc. Więc jak będzie w domu, to będzie wstawał
Gin mi ostatnio powiedział, że najlepiej zjeść kolację i się położyć. Po jakiś 30 minutach można zaobserwować ruchy dziecka. Takie muśnięcia, przesunięcia. Mam to obserwować do następnej wizyty.

ale dasz rade, w końcu każdej z nas zdaża się taki dzień, ze myśli na czarno ale za chwile znowu myślimy pozytywnie

ale nie są źli 

albo taki blender do owoców ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
za ćwiczenia - ja bym się nie ruszyła. Leżą obok mnie zeszyty i jak odstawię wizaż, to mam się uczyć - nie wiem dlaczego, ale mam strasznego stresa. Materiału nie jest dużo jak na prawie dwa tygodnie, a mogłabym płakać z niepokoju