|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Dziękuje
![]() Cytat:
to mialas czas, aby się tym miejscem nacieszyc! bardzo chciałabym tam jeszcze wrócić![]() Cytat:
Cytat:
)Cytat:
podobają mi się koloryCytat:
, a ja ![]() żeby nie było poprawki!Cytat:
![]() Aguśka własnie mi przypomnialaś o odrostach, także zapisałam się na czw.do fryzjera ![]() Tak swoją droga to w weekend ktoś robił sobie parapetówke i naprawde patriotyczne towarzystwo będziemy mieli, nawet hymn narodowy śpiewali ![]() Dziewczyny, dotarło do mnie wczoraj, że to naprawde się dzieje i Mały już lada "moment" będzie z nami. Wózki,kołyski,ubranka...t o wszystko skomasowane w jednym miejscu jakoś tak rozczula
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||
|
|
|
#812 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a to kurteczka z tesco za 20 zł śpiworek,garderoba małego, kocyk od teściowej oraz mój leniwiec
|
|
#813 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wrazenie ze opadl mi brzuszek
|
#814 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Powiem Ci, ze pracowicie było, ale jestem bardzo zadowolona z efektów i tego,że daliśmy rade to zrobić samodzielnie jest satysfakcja
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#816 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#817 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no 85 tys. to moim zdaniem jest bardzo niewiele, tym bardziej, że to kwota brutto... 85000/2 osoby/12 miesięcy= ok. 3500 zł/brutto na osobę to na prawdę nie są duże pieniądze... netto to wychodzi jakieś niecałe 2500 zł
|
|
|
|
|
#818 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.becikowe.com/?sr=wzorypism.html# |
|
|
|
|
#819 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajny futrzak i fajne zakupki uuu czyzby sie termin zblizal Cytat:
z tego co czytalam gdzies to chodzi o to zeby ci bogatsi nie dostawali becikowego |
||
|
|
|
#821 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#822 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tam skąd pochodzę te 2500 netto to też są duże pieniądze... ale tam można kupić nowy (taki do 5 lat) dom za 250-300 tys. zł i to z meblami... a u mnie kupuje się pustostan do wykończenia za 600 tys. ... ja mam porównanie z moim bratem... kupiliśmy prawie takie samo mieszkanie (różnica 4 m2) w tym samym czasie... on zapłacił w swoim mieście jakieś 240 tys. zł i miał w tym wykończenie... a ja 400 tys. zł za gołe ściany dla mnie to 2500 zł to jest kredyt+rachunki... i nawet na waciki nie zostaje... |
|
|
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() swoja droga polecam lekture http://macierzynstwo-bez-lukru.blogs.../ze-matki.html mag a gdzie teraz mieszkasz? my kupilismy mieszkanie 37m2 za 230tys do generalnego remontu... mimo rodziny na swoim kredyt pozera polowe pensji meza a gdzie czynsz i oplaty?? szczegolnie jak mi sie zasilek(500zl) skonczy, nie wyobrazam sobie tego jakos ![]() ![]()
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-02-06 o 14:21 |
|
|
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tej kwoty 2500 zl na osobe to chodzi o kwote brutto czy netto?
|
|
#825 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez woleliśmy kupic swoje niz wynajmować a za kredyt płacimy mniej niz za wynajem Aguska chodzi o kwotę do "reki"
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-02-06 o 14:37 |
|
|
|
|
#827 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja mam wrazenie ze moj idzie coraz wyzej ledwie dycham, nie umiem sie schylic bo czuje ucisk w klatce piersiowej ...
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- a nawet chyba mniej niż średnia krajowa ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- ooo Aguśka, a jak w poprzedniej ciąży było, w którym tygodniu brzuś zaczął się obniżać?
|
|
|
|
|
#830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Co do pampersów ja mam 2 paczki 2-5kg po 42szt. i jedną paczke 72szt 3-6kg dalej nie wiem jakie kupić czy jeszcze te 2-5kg czy już te 3-6kg
|
||
|
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej, witam,
czytam czytam, ale wena do pisania jakoś poszła w las słabą nockę miałam , biodro mnie boli od spania na boku i wiecie jak jest ![]() Mravka piękny pokój dla Roberta ![]() Zia masz talent, śliczny ten rożek , profesjonalny ![]() Lena dzięki za info o biedronkach Aguśka ciekawe co jeszcze pomalujesz? sciana, włosy ...![]() Kiedyś już tu o becikowym rozmawiałyśmy.... moim zdaniem powinni dostawać wszyscy albo nikt, a jeśli już "bogaci"( to oczywiście pojęcie względne w zależności od wielu czynników) nie to niech to idzie na jakiś cel dzieciowy ...Osobiście uważam ,że "rodność:" narodu ten 1000 zł nie wpływa zbytnio, bo kto o zdrowych zmysłach dla 1000 zł dziecko na świat powołuje, a niestety taki gest poczyniono w wiadomym celu ( głosy głosy ...) i teraz jest problem , bo to wydatek duży dla kraju.Lepiej gdyby dla każdego dziecka było miejsce w żłobku i przedszkolu, no ale to jest trudniej zrobić, łatwiej rzucić ludziom tysiaka i niech się cieszą ... W sprawie becikowe formalnie to sprawdźcie dziewczyny jaki druk funkcjonuje w tym ośrodku pomocy społecznej , do którego się udacie po to becikowe, na stronie powinni mieć informacje ....ja z Niną odbierałam becikowe na tych zasadach co są teraz, potem je znieśli na chwilę i teraz wracają, mój gin też miał odpowiedni świstek , ale u niego to wszystkie babeczki do jednego ośrodka szły , więc sobie nakserował i miał, wpisał daty wszystkich wizyt z karty ciązy , przywalił pieczątkę i spoko...A ten warunek 85 tys. to jeszcze chyba nie w tym roku chyba co? muszę doczytać ..
|
|
|
|
#832 |
|
Wtajemniczenie
|
witam ja też dziś podczytuje i brak weny na odpisywanie
![]() ale jestem usprawiedliwiona ciut bo mężul ma urlop to z nim spędzam czas zamiast na kompie ![]() byliśmy dziś po łóżeczko, przewijak, pościel, wanienke i zamówiliśmy materac bo nie było takiego jak chciałam, łóżeczko już złożone, mały kopał strasznie jak tatuś mu łóżeczko składał chyba chciał pomóc ![]() dziś jeszcze szkoła rodzenia nas czeka, tak więc zaangażowałam dziś męża na maksa w przygotowania do powitania małego
|
#833 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#834 |
|
Wtajemniczenie
|
Mravka ale świetnie wyszedł ten pokoik małego
no i cudne mebelki macie dla niego gosia, nowaken, tikki, kumkura, roksape, tynka świetne zdjęcia
|
#835 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#836 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam kochane
![]() Ja już po wizycie...małych zakupach, obiadku i wyprawieniu męża do pracy... a teraz odpoczywam bo się czuję jak po maratonie! Więc tak miałam KTG (ok 150-160) więc w normie, w czwartek mam kolejne KTG Dzidzia ładnie rośnie... dwa tyg temu w poniedz. ważył 2040 kg a teraz lekko ponad 2700 kg!!!, i wygląda na 35/36 tydz... a jestem w 34! Jest bardzo nisko przyparty główką... dlatego czuję ból w pachwinach i w kości łonowej! Zbadał mi lekarz szyjkę na fotelu i powiedział, że jest dobrze, rozwarcie się nie powiększa...ale nie zmierzył jej ! ważne że jest OK! A wy macie robione i umawiane KTG??? Aha i ze złych dla mnie nowości to złamałam sobie dziś zęba !!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! dolną 6-tkę Szlak by to trafił no! jadłam obiad i tyle... teraz mam rozwalonego zęba nie boli ale stany zapalne są niewskazane bardzo w tym stanie, stres też! a nie lubię dentysty... do tego bez znieczulenia nie dam tknąć... co robić ![]() Cytat:
![]() * Trzymam kciuki za odstawienie...ja jestem następna w kolejce...chociaż dzisiaj mój gin powiedział, że jak mam urodzić to i tak akcja się zacznie nawet na fenoterolu... ja chcę w 36 zmniejszyć o połowę dawkę a w 37 odstawić... Kochana proszę napisz koniecznie jak tam po tym odstawieniu... Cytat:
Pomogły![]() Cytat:
* mnie czeka jeszcze jedno pranie i prasowanie ciuszków...bo byłam na zakupach... Nie mogę tylko znaleźć ładnego kombinezonu...:/ Cytat:
![]() Cytat:
Super i w jakim świetnym stanie!!!!!!!!Zrób fotkę i porównamy...
|
|
#837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten warunek 85 tys, to w tym roku. ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
![]() u mnie KTG robią dopiero w 38 tygodniu, no chyba że trzeba z jakichś względów wcześniej. współczuję złamania ząbka! koniecznie do dentysty żeby cały się nie rozkruszył! |
||
|
|
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w moim mieście akurat ogłaszał się złobek za 300 zł ,ze dzieci szukają...ale to też nie świadczy dobrze, bo to wynika z ogromnego w moim mieście bezrobocia kobiet, mamy siedzą w domach z dziećmi albo siedzą babcie , koleżanki, sąsiadki ,które pracy nie mają.... |
|
|
|
|
#839 |
|
Rozeznanie
|
85 tys. ma być jeszcze w tym roku... tylko nie wiadomo kiedy, zależy wszystko od tego kiedy ustaw uchwalą
a co do ktg - ja miałam raz albo 2 razy dziennie w szpitalu jak byłam i małemu się to nie podobało a teraz nie wiem kiedy będę mieć kolejne ktg pewnie jak pójdę do gina to mi powie co i jak |
|
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
Mala, ciesze sie ze wiesci z wizyty pozytywne
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.

Robertowi na pewno też się spodoba
tylko o trochę póniejszej godzinie, a w Taorminie spędziliśmy tydzień

jutro wszystko o zasiłkach na dziecko ma być 

nie boli ale stany zapalne są niewskazane bardzo w tym stanie, stres też! a nie lubię dentysty... do tego bez znieczulenia nie dam tknąć...
co robić
6 kaftaników i z 15 pajaców