|
|
#5161 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)
Cytat:
Tak trzymać! ![]() Cytat:
Śliczna laska z Ciebie Witaj Kwiatuszku, trzymam kciuki za Ciebie. ![]() ~ OK, a teraz przyznaję się bez bicia do dzisiejszego dnia, który jest porażką kolejną. ALE definitywnie biorę się w garść i nie ma to tamto, od jutra pięknie bez ŻADNYCH grzechów, napadów żarcia itd itp. No będzie istny ideał jadłospisów. Obiecuję! Ciągnijcie za uszy, jak wyjdzie inaczej, ALE NIE PRZEWIDUJĘ, porządnie się ogarniam. ![]() Niestety nie wiem, czy na fitnessie wiele razy zagoszczę, bo mam ostatni tydzień takiego mega nawału pracy w szkole. Ale postaram się. ![]() W sumie odkryłam słodycz, która w pełni mnie cieszy, a jest "dozwolona" => czekolada z mojej kakaokawy! Mniami.ALE! W najbliższych dniach pod względem słodkości kompletny detoks, więc nawet tego nie będę jadła, tym bardziej że pokończyły mi się kakao i mleko w proszku. No i elegancko. SERIO, czuję że teraz wreszcie uda mi się wziąć w garść i koniec wymówek, wymyślań, wszystkiego co złe. Trzeba zająć się na powrót JEDZENIEM, a nie ŻARCIEM.
http://dietkowanie.blogspot.com/ Edytowane przez LadyTo0fat Czas edycji: 2012-02-05 o 21:30 |
||
|
|
|
#5162 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny moge się do Was przyłączyć
![]() Jestem na diecie takiej porządnej zaczynałam od 93 dzis si zważyłam i ujrzałam 84,7 więc wszystko idzie w dobrą stronę do końca lutego musi być 79 kiedys schudłam do 72 ale niestety za bardzo sobie odpuściłam i mam za swoje ale teraz nie odpuszcze musze w końcu być szczupła. Do 6 czerwca musi być poniżej 65!!!Mój wzrost to 175 stosuje diete 1000 - 1200 kcal jem wszystko oprócz słodyczy fast foodów smażonego itp pije herbaty i wode mineralną
|
|
|
|
#5163 | |
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5164 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę, że obie możemy Ci z czystym sumieniem polecić ![]() Cytat:
Powodzenia! Cytat:
Co do Twojego chudnięcia - każdy inaczej się pozbywa nadmiarów. Mi z kolei z brzucha oponka i boczki twardo stoją w miejscu. Uda i ramiona się po regularnym basenowaniu lekko wyszczupliły - nareszcie! Uczucie ultra wyczerpania jest cudne. Ja to kocham, to uzależnia! Bieganie mi tego dostarczało, od czasu kiedy nie biegam bardzo mi tego brakuje. Na basenie nie potrafię się tak zmęczyć, bo chodzę zawsze na max. godzinę pływania no i udaje mi się tak 1,5-1,6km w 50minut robić. A tak z ciekawości - jakim stylem pływasz? Ja umiem tylko żabką, może kraulem bym się bardziej natrenowała :/ Bardzo chcę już wiosnę i powrót do biegów/rowerowania. Cytat:
![]() Ja od jutra też mam detoks i powrót do diety. Rano zaliczam basenik ![]() Dziś się przyznaje bez bicia do wina, sernika, lodów i połowy tabliczki czekolady gorzkiej ![]() Od jutra obie się pilnujemy i trzymamy grzecznie ![]() Jeszcze tak się tu powywnętrzam odnośnie diety i odchudzania. Pisałyscie jakiś czas temu, że ludzie mają zerowe pojęcie o zdrowym odżywianiu i myślą, że dieta=sałata+woda. Ja tego nie znoszę. Nie znoszę jak np. wcinam kawałek czegoś, co powszechnie się uważa za kaloryczne (chociażby jakaś makaronowa zapiekanka) i słysze za plecami "Ty to jeeeeeeeesz !?". Dostaje wewnętrznego szału, ale nie dyskutuje, bo już pare razy próbowałam. Z nędznym skutkiem. Noo ale właściwie chodziło mi o to, że skąd ludzie mają mieć pojęcie na ten temat, jak nawet osoby, które powinny znać zasady zdrowego żywienia czasami wyskocza z takim tekstem że głowa boli... Byłam kilka dni temu oddawać krew i przed oddaniem zawsze jest rozmowa z lekarzem. Powiedziałam, że jestem 100% zdrowa a od ostatniego pobierania krwi jedynie biore tabletki hormonalne i zgubiłam 30kg. Komentarz pani doktor "O boże, musiałaś prawie nic nie jeść !?". No szczęka mi opadła. Mówie jej, że jadłam bardzo dużo. Ba! Więcej niż niejedna osoba, która się nie odchudza. Popatrzała na mnie i dodała tylko "Prosze się już tak drastycznie nie odchudzać" No kurde jak lekarz tak gada, to mi ręce opadają...
|
|
#5165 |
|
Rozeznanie
|
hehe to dlatego żę to początek a na poczatku zawsze szybko idzie
woda i te sprawy![]() Ja dzisiaj pozwoliłam sobie zjeść na śniadanie placuszka ziemniaczanego mniam był dosyć tłusty ale raz na miesiąc nie zaszkodzi mój jadłospisśn mały tłusty placek ziemniaczany] 2 śn jabłko i makaron pełnoziarnisty z sosem z pangi obiad miseczka pysznego rosołku z nóżką z kurczaka gotowaną ![]() podwieczorek dwie garsci płatków frutina (wiem że to węglowodany ale nie mogłam się oprzeć) kolacji nie było wypiłam herbatke bo jestem strasznie najedzona
Edytowane przez agusia_264 Czas edycji: 2012-02-05 o 22:56 |
|
|
|
#5166 |
|
Zakorzenienie
|
Tyszka, a na jakiej dietce jesteś?
|
#5167 |
|
Rozeznanie
|
YYyy no odchudzającej
Nie da sie sprecyzować. Po prostu dbam o to co jem i ile jem. Zaczynałam z monstrualną wagą 110kg i wtedy jadłam jakieś 1900-2000kcal. Wraz ze spadkiem wagi, zmniejszałam kaloryczność. Jeszcze zależy ile ćwiczyłam, bo biegałam/rowerowałam/spacerowałam itd - jak dużo ćwiczyłam to i jadłam więcej, żeby spalone kalorie trochę uzupełnić. Od jutra znów postaram się liczyć kalorie. Teraz ważę ok. 81kg i zacznę od 1600kcal, zobaczymy jak będzie
|
#5168 |
|
Zakorzenienie
|
Dobre z tą dietą odchudzającą hehe
![]() To Ty tak jak ja, nic konkretnego tylko MŻ i ćwiczenia, ja jeszcze karmię piersią więc po prostu się nie objadam, nie jem słodyczy (prawie) i staram się jeść chudo, jak na razie jest oki, ale chciałabym jeszcze trochę. ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Aaaa zapomniałam Ci pogratulować sukcesu, tyle kilogramów stracić, super!
|
#5169 | |
|
Rozeznanie
|
Witaj Agusia.
![]() Cytat:
W każdym razie trzeba się ogarnąć! ![]() Dokładnie, ja po prostu mam ochotę wybuchnąć, jak ktoś mi wyjeżdża z takimi tekstami. Gdy wie np. że się odchudzam i utożsamia to z niejedzeniem prawie niczego, a jeszcze jak mnie zobaczyłby z jakimś lu go czy nawet zwykłym ciastkiem od czasu do czasu to łolaboga co się dzieje, złamałam się i przestałam odchudzać czy o co chodzi. Niekoniecznie by tak powiedział, ale pomyślał, a już na pewno ogólne wyrażenie zdziwienia, wielkie halo. Nie mówiąc już o samym fakcie, że do głowy im nie przychodzi, że jadam prawie codziennie makaron, ryż czy coś w tym stylu. ![]() A tej lekarce to bym chyba trzasnęęęła Kurcze Tyszka, ale Twoje stracone kilogramy naprawdę robią ogromne wrażenie! A przypomnij mi, w ile czasu te trzy dyszki straciłaś?
http://dietkowanie.blogspot.com/ Edytowane przez LadyTo0fat Czas edycji: 2012-02-06 o 00:10 |
|
|
|
|
#5170 |
|
Raczkowanie
|
Witam Laseczki po troszke grzesznym weekendzie!
Jak jestem w domu, to grzech musi być!!! ![]() A to skubne synusiowi batonik kinder - bo przecież 11 miesięczne dziecko słodkiego nie może (ps - mama też nie) a to kilka chipsów, łyka fanty, dwa drineczki (z fantą); kawałek żółtego sera, żeby sprawdzić czy dobry kupiłam , nadprogramowy sosik śmietankowy, kilka ziemniaczków....baty dla mnie! śmiać mi sie chce sama z siebie, bo zachowuje się jak złodziej - szybko wkładam do buzi, żeby nikt nie widział i szybko mumlam jakby to miało uchronić mnie przed dodatkowymi kaloriami............. stare to a głupie ![]() ![]() Witam nowe forumowiczki!!! W sobotę odnotowałąm spadek, tj. 90,4, w niedzielę rano na wadze tyle samo a dziś to już te kalorie nie dały się oszukać i podbiły troszke dag, ale w celach motywacyjnych przyjmuję wagę 90,4 ![]() Cos czuję, że za tydzień osiągnę pierwszy cel ![]() Jeszcze nie kupiliśmy tej bieżni ![]() buziak
|
#5171 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli będziesz konsekwentna to zgubisz tyle, ile chcesz. Wszystko siedzi w głowie - o ile nie masz problemów ze zdrowiem oczywiście. Świetnie, że ćwiczysz. Najlepiej atakować z każdej możliwej strony ![]() Cytat:
Nie chce mi się nigdy czekać tak dłuuugo aż się brązowy ryż zrobi, wole 7minut poczekać i zjeść makaron :pA z lekarką nie dyskutowałam nawet, powiedziałam tylko, że dużo jadłam. Chyba mi nie wierzyła, bo patrzała podejrzliwie No ale to już jej sprawa.A ja zaczęłam się odchudzać pod koniec lipca. Dokładnie 27.07 postanowiłam poza bieganiem zacząć dbać o jedzenie (biegać zaczęłam 2 lipca, ale bez diety to nie było efektów, poza lepszą kondycją ofkors). Mam nawet wykres jak to w czasie wyglądało, jak widać linia już niejest tak stroma jak na poczatku No ale wiadomo, że z wielkiej wagi leci się szybciej.![]() Cytat:
![]() No a co do podjadania, to się nie chowaj, bo nie masz przed kim. Sama przed sobą nie uciekniesz, a to Ty się masz pilnować :P Trzymam kciuki za Twój pierwszy cel i mam nadzieję, że Twoja silna wola wygra ze słodyczami/niezdrowościami ![]() Melduje, że basen zaliczyłam. Dziś 50 minut i było fajnie, bo dosyć mało ludzi na basenie. Nie cierpie tłumów, bo ciągle muszę robić mijanki na torze i dostaje szału, że ktoś zakłóca mi trening
|
|
#5172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rozstępy mam na całych udach... nie mówiąc już o brzuchu, oblech, fuj!
|
|
#5173 |
|
Zakorzenienie
|
Oj ja też bieżnię uwielbiam, jak chodziłam na siłkę to sporo czasu spędzałam na bieżni właśnie, teraz zostaje mi ćwiczenie w domciu, córcia za malutka żebym na dłużej wychodziła sama z domu.
|
#5174 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam tendencje i nic nie poradzę, już od dawna mam dużo rozstępów a nie ważyłam kiedyś więcej niż 75kg (175cm).Nie ma sensu się przejmować każdym znaczkiem na ciele!
No matter how slow you go, you are still lapping everybody on the couch. ![]() Edytowane przez tyszka_ Czas edycji: 2012-02-06 o 12:14 |
|
|
|
|
#5175 |
|
Raczkowanie
|
Mój Wikus ma 11 m-cy i też na dłużej go nie zostawiam ( i tak już w pracy spędzam 8 godzin), dlatego bieżnie byłaby super rozwiązaniem i jeszcze bardziej zmotywowała by mnie do działania!
|
#5176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mi się mega podobają biegające mamy, pchające wózek przed sobą. Przeurocze! Też tak kiedyś będę
No matter how slow you go, you are still lapping everybody on the couch. ![]() Edytowane przez tyszka_ Czas edycji: 2012-02-06 o 12:23 |
|
|
|
|
#5177 |
|
Zakorzenienie
|
Taaak, będziemy razem maszerować
Jak było jeszcze ciepło to nosiłam ją w chuście, i dużo chodziłyśmy, dzięki temu sporo schudłam, nie ma to jak dodatkowe obciążenie, albo bardzo miły balast
|
#5178 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny co powiecie na temat majonezu Winiary LIGHT? Faktycznie jest trochę lżejszy od tradycyjnego?
Nie żeby od razu się obżerać, ale takie ciut ciut do jajeczka by sie wszamkało...
|
#5179 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale też tak czasem mam ![]() Trzymam kciuki za ten cel za tydzieeeń! A rozstępami nie ma co się aż tak przejmować. A próbowałaś jakichś kremów? Czy już nic się nie da zrobić, bo od dawna masz? Ja sobie chwalę polecony tu kiedyś przez Plagę balsam na rozstępy Palmers, kiedyś używałam też taniej Ziaji i chyba coś tam dawało też, ale nie jestem pewna już teraz. ![]() A co do majonezu - ja kupiłam sobie też light (ale jakiś tani, nie winiary) i myślę, że wszystko dla ludzi. Jedna, dwie łyżeczki spoko, byle nie za często. W sumie ja go bardzo mało zjadłam, bo jakoś szału nie robi, chyba nie tęskniłam zbytnio za tym smakiem (o dziwo), ale w smaku wydawał mi się podobny do normalnego ogółem. ![]() Cytat:
Wyczaiłam makaron pełne ziarno nie z lubelli, jakiś tanioszkowy w Biedronce, planuję zakupić i spróbować. Przyda się zaoszczędzenie chociaż tych kilku groszy.No to już ponad pół roku! Ekstraa ![]() ~ Ja dzisiaj jak obiecałam biorę się w garśćć. Właściwie mam już mniej więcej w tabele-kalorii rozplanowany cały dzień pod względem jedzeniowym. Na fitness też lecę, a co! Nauka nie zając, nie ucieknie... przecież cała noc przede mną jakby co. W ogóle przez ten tydzień (w sumie ponad tydzień) przytyłam ze 4 kilo. Bez ściemy. Grubas ze mnie. Trzeba odpracować, jeeee I byle nigdy więcej nie mieć takich schizów! (aż ubolewam, że w weekend będę piła alkohol i to w 100% nieuniknione, a tak chciałam ładnie cisnąć, buu! Ale nic nie będę podjadać, I promise! Only beer. )[W ogóle to oprócz tej naprawdę obleśnej tapety na pulpicie z moich zdjęć sprzed odchudzania, ustawiłam sobie wygaszacz z tekstem "NIE ŻRYJ!", bo zazwyczaj kompa zostawiam tylko na rzecz kuchni -> no i czasami fitnessu, hahahha] Myślę, że przyda mi się jeszcze określenie jakiegoś celu. Bo tak dotarłam do tej szóstki i bez celu się zaplątałam, i pojechałam po bandzie. Pomyślę nad tym, ale na razie muszę zobaczyć, czy jakaś zatrzymana woda przez sól i inne pierdołki mi spadnie, cobym jednak mniej ważyła. xD
http://dietkowanie.blogspot.com/ Edytowane przez LadyTo0fat Czas edycji: 2012-02-06 o 15:39 |
||
|
|
|
#5180 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Do obecnej wagi doszłam po niecałym miesiącu najwidoczniej w jelitach zalegało dużo jedzenia itp Jeżeli do końca lutego nie będzie 79 to nic ale musze mieć nadzieje![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
no to powodzenia żeby nam sie udało---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Ja własnie wróciłam z pracy i zaraz będe sie zabierała za prace licencjacką śn mleko 0,5 %+ płatki frutina 2 śn sok jabłkowy obiad miseczka rosołu z makaronek gotowana marchewka i skrzydło z indyka gotowane ![]() Miłego popołudnia chudzinki
|
||
|
|
|
#5181 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5182 |
|
amor vincit omnia
|
jezuuuu, ale ona schudła http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...05592054_n.jpg
|
|
|
|
#5183 | |
|
Rozeznanie
|
Hehe no wiadomka
![]() Nadal myślę, że z 84,7 do 79 kg do końca lutego to troszkę dużo, ale trzymam mocno kciuki. Cytat:
|
|
#5184 | |
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
wcześniejsze zdjecia: http://teleshow.pl/gid,14051016,img,...l?ticaid=6ddf9 http://teleshow.pl/gid,14051016,img,...l,galeria.html |
|
|
|
|
#5185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5186 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie lepiej Olga wyglądała wcześniej, teraz ma nogi jak anorektyczka. Jak to się mówi co za dużo to niezdrowo.
---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- To popatrzcie na to: http://www.pudelek.pl/artykul/38076/...0_centymetrow/ wolałabym chyba wcale talii nie mieć niz tak wygldać.
|
#5187 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5188 |
|
Zakorzenienie
|
Oj baby ale wy produkujecie... ja dopiero co do domu dotarłam od czasu jak wyszłam o 7 rano. No cóż czasem i takie dni bywają. Ale nie mam dzisiaj dzieci w domu, mąż wraca o 22... więc zaraz włączam Xboxa i będę ćwiczyć z MelB
|
|
|
|
#5189 |
|
Rozeznanie
|
Ta z Top Model niebo lepiej wcześniej według mnie. Wcale nie była jakaś nie wiadomo jak roztyta, może przydałoby się zrzucić kilka kilo, ale nie aż TYLE... Wyglądała kobieco, miała jakieś kształty, a teraz desko-wieszak. A ble, aż mnie oczy bolą, jak na to patrzę.
Zaś ta co Martikaj podesłała - to jest w ogóle możliwe, żeby tak wyglądać? Może mimo wszystko to jakiś fotomontaż, no nie wiem kurcze, ale wygląda ohydnie, delikatnie mówiąc. :/~ Wykończooona po fitnessie, uwielbiam to. Co tam, że tych warzyw było od groma, a jajka tyle co nic, ALE OK ![]() Po kąpieli herbatka pokrzywowa i zasiadam na tronie do nauki.
http://dietkowanie.blogspot.com/ Edytowane przez LadyTo0fat Czas edycji: 2012-02-06 o 19:37 |
|
|
|
#5190 | |
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:54.

Tak trzymać! 

Śliczna laska z Ciebie 

No ale wiadomo, że z wielkiej wagi leci się szybciej.

:/