|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gotowanie na parze
Cytat:
tylko, ze w moim parowarze nie ma funkcji ryz i sie zastanawiam teraz, czy jak wrzuce na 40 minut to poprostu wyjdzie?
Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-02-05 o 13:17 |
|
|
|
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-07
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 10 932
|
Dot.: Gotowanie na parze
Cytat:
powinno wyjść ...daj potem znać bo ciekawa jestem
__________________
*** -12,5kg*** |
|
|
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gotowanie na parze
|
|
|
|
|
#574 | |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-07
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 10 932
|
Dot.: Gotowanie na parze
Cytat:
żart oczywiście ![]() A robiłaś wszystko jak w przepisie czy coś zmieniałaś ![]() Ja dziś zrobiłam jeszcze PYSZNY I PUSZYSTY BISZKOPT Z PAROWARU ![]()
__________________
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2012-02-05 o 21:45 |
|
|
|
|
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gotowanie na parze
Cytat:
Kusisz , wogole na twoim blogu widze mase dan ktore w niedlugim czasie wyprobuje a ten chlebek ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- a ten biszkopt tez z parowaru? i nie trafilam jeszcze na jego przepis
|
|
|
|
|
|
#576 | ||||
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-07
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 10 932
|
Dot.: Gotowanie na parze
eveewe
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
__________________
*** -12,5kg*** |
||||
|
|
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gotowanie na parze
pysiam przy najblizszej okazji zrobie powoli i solidnie, bo robilam niedawno o mala juz plakala o kapiel i tak szybko szybko i wrzucilam zmiksowalam i siup do parowaru. Nie mniej jednak wcinamy go z mezem z mleczkiem
Poszukam pozniej tego przepisu na biszkopt z parowaru i kiedys zrobie - juz widze napisalas ze nie dodalas. Poki co czaje sie na makaron z szynka i brokula ![]() dziekuje ![]() |
|
|
|
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-07
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 10 932
|
Dot.: Gotowanie na parze
Cytat:
buziaki
__________________
*** -12,5kg*** |
|
|
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gotowanie na parze
|
|
|
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gotowanie na parze
nom ja dzieki pysiam tez sie dowiedzialam ze mozna
|
|
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-07
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 10 932
|
Dot.: Gotowanie na parze
Powiem Wam że ja też nie wiedziałam że można ,ale ja kocham gotować i experymentować
I jak widać można na parowarze róznież ciasta robić ![]() eveewe
__________________
*** -12,5kg*** |
|
|
|
|
#582 |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2011-08
Lokalizacja: Wrocław
Wiadomości: 436
|
Dot.: Gotowanie na parze
|
|
|
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-07
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 10 932
|
Dot.: Gotowanie na parze
Cytat:
![]() tu przykładowy film: http://www.youtube.com/watch?v=Cw_DALJl-V0
__________________
*** -12,5kg*** |
|
|
|
|
|
#584 |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2011-08
Lokalizacja: Wrocław
Wiadomości: 436
|
Dot.: Gotowanie na parze
Kurcze, czemu ja nigdy na to nie wpadłam, w swoim studenckim mieszkaniu nie mam ekspresu, ale jak będę u rodziców na pewno wypróbuje, dzięki
|
|
|
|
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-07
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 10 932
|
Dot.: Gotowanie na parze
Cytat:
__________________
*** -12,5kg*** |
|
|
|
|
|
#586 |
|
BAN stały
Zarejestrowany: 2012-02
Wiadomości: 45
|
Dot.: Takie urzadzenie do gotowania na parze
świetne wkłady do gotowania na parze można kupić w Ikei.Niedrogie,pasują do większości garnków,można chować w szafce i nie zajmują dużo miejsca,gorąco polecam
|
|
|
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-07
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 10 932
|
Dot.: Takie urzadzenie do gotowania na parze
Jak wyglądają te wklady?
__________________
*** -12,5kg*** |
|
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gotowanie na parze
Ja mialam garnek do gotowania na parze, ale wkurzal mnie, bo tylko jeden poziom, a parowar super sprawa, 3 poziomy, wszystko na raz sie gotuje
![]() pysiam czekam na przepis na biszkopt
|
|
|
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-07
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 10 932
|
Dot.: Gotowanie na parze
Może dziś dodam
Już jest ![]() http://pysiamn.blox.pl/2012/02/Biszkopt-z-parowaru.html
__________________
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2012-02-06 o 18:36 |
|
|
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gotowanie na parze
|
|
|
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-07
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 10 932
|
Dot.: Gotowanie na parze
eve bardzo mi miło
__________________
*** -12,5kg*** |
|
|
|
|
#592 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Gotowanie na parze
Cytat:
Bo w przepisie jakoś nie widzę... Chyba...
__________________
Przyleciałam... odleciałam... Co złego - to nie ja - pozdrawiam, miszka52 Moje zdjęcia są tutaj |
|
|
|
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gotowanie na parze
|
|
|
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-07
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 10 932
|
Dot.: Gotowanie na parze
Murzynek był bez proszku
![]() Biszkopt z proszkiem
__________________
*** -12,5kg*** |
|
|
|
|
#595 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Gotowanie na parze
Hmmm... zrobiłam biszkopt. Fakt, że delikatny, aleee... Po pierwsze - nie pachniało w domu pieczonym ciastem, po drugie - nie wyrósł tak jak przy zwykłym pieczeniu, czyli mam go mniej, niż zwykle, po trzecie - niestety przywarł do pojemnika i nie wyszedł cały, choć boki obkroiłam. Jednak dno trzymało. A na wszelki wypadek przetarłam foremkę tłuszczem, ale nie pomogło. Na szczęście i tak planowałam przełożyć bitą śmietaną z owocami, więc potraktuję tę oderwaną część jako jedną warstwę.
Podsumowując - jako ciekawostka i dla tych, co nie dysponują piekarnikiem - fajne. Ale już raczej nie skorzystam, bo i parowanie tej ilości ciasta trwa o wiele dłużej ( w piekarniku 15-20 minut). Więc wyższości parowania ciasta nad pieczeniem nie dostrzegam, a wręcz przeciwnie. Ale kto nie eksperymentuje, ten się nie rozwija
__________________
Przyleciałam... odleciałam... Co złego - to nie ja - pozdrawiam, miszka52 Moje zdjęcia są tutaj |
|
|
|
|
#596 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Gotowanie na parze
No dobra, tylko krowa nie zmienia przekonań...
Mea kulpa... Jednak parowanie nadało biszkoptowi wyjątkową - puszystą, a jednocześnie bardzo delikatną i wilgotną - konsystencję. Nie trzeba było nasączać, jak przy pieczeniu, bo nie wysechł. Małż ocenił: "bardzo dobry torcik, możesz robić częściej". Czyli klamka zapadła. Posmarowałam poszczególne warstwy kwaskowym dżemem morelowym, na to warstwa ubitej z cukrem waniliowym kremówki. Oto efekt (nie patrzcie na estetykę, bo na wystawę nie szło )
__________________
Przyleciałam... odleciałam... Co złego - to nie ja - pozdrawiam, miszka52 Moje zdjęcia są tutaj |
|
|
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-07
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 10 932
|
Dot.: Gotowanie na parze
miszka a jednak
Cieszę się mi też i mężowi smakowało chociaż jak sięrobiło twierdził że pachnie jajecznicą a ciastem Twój wygląda bakecznie z tą masą
__________________
*** -12,5kg*** |
|
|
|
|
#598 |
|
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2012-02
Wiadomości: 1
|
Dot.: Gotowanie na parze
Witam Drogie Panie!
Od wczoraj jestem szczęśliwą A efekt jest taki że już dzisiaj "uparowałam" w nim obiadek. Super Sprawa ![]() Na początek prostota. Ziemniaczki+marchewka+kot lety mielone. Najpierw wstawiłam ziemniaczki pokrojone w ćwiartki z marchewką pokrojoną w talarki(troszkę posolone) na 15 min(na 2 poziom). Potem zrobiłam tradycyjne mielone(na 1 poziom) i razem jeszcze z ziemniaczkami i marchewką na 20 min. Wszystko wyszło niesamowicie pyszne, musiałam troszkę posolić! A kolor - poprostu cudo! A jak czytam że można jeszcze zrobić ciasto! To już się cieszę jaka przygoda mnie czeka z tym sprzęcikiem |
|
|
|
|
#599 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
Zarejestrowany: 2011-12
Wiadomości: 45
|
Dot.: Gotowanie na parze
Próbowała może któraś papieru do gotowania? Podobno można w nim gotować podobnie jak w parowarze? A jakby nie było to trochę mniejszy wydatek niż taki sprzęt i nie zajmuje tyle miejsca co w mojej małej kuchni ma duze znaczenie. Używała może któraś, bo nie wiem czy opłaca się go kupić
|
|
|
|
|
#600 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2010-09
Lokalizacja: szwędam się :)
Wiadomości: 150
|
Dot.: Gotowanie na parze
szczerze powiedziawszy nigdy nawet o takowym nie słyszałam.. żeby papier był do gotowania w wodzie, rozumiem że zawijając rzeczy w papier nie tracą swoich wartości jakby to mogło być w wodzie, czy tak ? Kupuj kupuj i opowiadaj wrażenia
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.





i mówił "Pycha mamusiu"
tylko, ze w moim parowarze nie ma funkcji ryz i sie zastanawiam teraz, czy jak wrzuce na 40 minut to poprostu wyjdzie?


powinno wyjść ...daj potem znać bo ciekawa jestem 








Bo w przepisie jakoś nie widzę... Chyba...


