|
|
#2041 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4
Ja nie lubię tego trendu, ale być może to dlatego, że połowa mojego osiedla go "przetestowała" i po prostu mi się to przejadło
Owszem, niektóre takie stylizacje są świetne, ale trzeba spróbować nie przekroczyć granicy dobrego smaku -wzorzysta sukienka pokazująca pośladki nie kojarzy się najlepiej Cytat:
Miałam na myśli bardzo krótką kieckę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Chodziło mi raczej o to, że patrząc m.in na Grycanki łatwo jest dojść do wniosku, że kobieta o pełniejszych kształtach, która nosi lateksowe kozaczki albo widoczne pończochy często wygląda bardziej wulgarnie od dziewczyny, która jest trochę szczuplejsza i nosi podobne rzeczy. Czasami, kiedy troszkę grubsza osoba założy jakiś bardzo odważny strój od razu zostaje skrytykowana - a gdyby tak samo ubrała się osoba w rozmiarze 36/38 na pewno znalazłoby się wiele osób, które powiedziałyby, że to oryginalna i interesująca stylizacja. Chodziło mi o tą zależność, której całkowicie nie popieram PS. Zgadzam się, jeśli pończochy są ukryte pod spodniami/spódnicą lub nie widać ich w całosci to są jak najbardziej na miejscu! Wiem, że kobiety >40 potrafią być szalenie piękne i seksowne
Zapraszam na mojego bloga ![]() chocarome.blogspot.com fashion, love & company moda, inspiracje, kosmetyki, zdjęcia i diety Edytowane przez chocarome Czas edycji: 2012-02-06 o 21:35 |
|||
|
|
|
#2042 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przecież to normalna część garderoby, jak rajstopy ...
|
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
o boże, ta pierwsza
![]() ![]() a takie jak ma Ada Szulc, to mam nawet gdzieś podobne ![]() kiedyś nawet miałam w nich ałtfit ze spodenkami, były ukryte pod swetrem ![]() Chocarome, wiesz, ale to zdanie "jestem szafiarką i często zakładam coś tylko jeden raz." brzmi trochę dziwnie, tak jakby wszystkie szafiarki często zakładały coś jeden raz a pozniej się pozbywaly ![]() chyba, że to kryptoreklama
Edytowane przez 6roove Czas edycji: 2012-02-06 o 21:14 |
|
|
|
#2044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale tu chodzi o sprawy łóżkowe... TŻ nie przepada za żadnymi dodatkami, czy przebierankami ![]() Właśnie dlatego zmieniłam kolor tekstu, że to był lekki offtop
|
|
|
#2045 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(wiem, wstyd się przyznawać..)Nie jestem pewna czy napisałam na forum takie zdanie, jednak jest ono częściowo prawdziwe, już to tłumaczyłam Cytat:
|
||
|
|
|
#2046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. trochę ale jednak grzać w nogi i okolice newralgiczne, które raz sobie przeziębiłam i wiem jak to boli ałłł 2. Mimo że noszę rozmiar 38 mam stykające się uda akurat tam gdzie pończochy nie dochodzą i to też boli ![]() Pomijając fakt że pomimo najszczerszych chęci ogarniania chaosu na bieżąco nie potrafię utrzymać niczego "w parach", więc rajstopy to oczywiste udogodnienie. Nie przeczę że zapewne i pończochy mają swoje zalety, ale co kto lubi. A co do wulgarnych ciuchów prawdą jest że kobiety grubsze (i to raczej mam na myśli rozmiar 44-46 w górę, 40 jest rozmiarem NORMALNYM) muszą bardziej się starać żeby wyglądać dobrze i z klasą. Nie bez powodu na wybiegach są wieszaki - powiesisz i wygląda znośnie. |
|
|
|
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja na ten przykład akurat rajstop nienawidzę (oczywiście jeśli rozważamy przypadek rajstop/pończoch wyjściowych, w sensie cienkich) - funkcji grzewczych jak dla mnie nie ma ani jedno ani drugie, za to rajty są jakoś wszystkie tak dziwnie szyte, że żeby mi się to w miarę trzymało to musiałabym to pod cycki praktycznie naciągnąć No i jeśli chodzi o "parowanie" to akurat ja mam wszystkie takie same bo kupuję zawsze jeden model jedynie w dwóch kolorach więc jak w jednej poleci oczko to drugą dalej mogę sparować z innymi A rajtki bym musiała po prostu wywalić i nic by mi z nich nie pozostało
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
ja rajstopy noszę tylko z powodu ich funkcji grzewczej
oczywiście mówię tutaj o maksymalnie kryjących rajstopach, wtedy ubieram na nie spodnie i już jest mi cieplej, niż gdybym ubrała spodnie na gołą nogę + cieplej w nerki, gdy rajty sobie wyżej podciągnę ![]() do dłuższych tunik itp. noszę legginsy. tak więc wychodzi na to, że pończochy są jak dla mnie bezużyteczne ![]() a zarówno rajstop cieńkich i cielistych, jak i tym bardziej pończoch - nie noszę
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2012-02-06 o 22:13 |
|
|
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2050 |
|
Raczkowanie
|
Dołączam się do Was, high five!
Tylko niestety zauważyłam, że kiedy założę swoje najgrubsze rajstopy nie mogę wejść w moje ulubione rurki Ale to znak, że trzeba zainwestować w większy rozmiar, nie zamierzam rezygnować z ciepełka |
|
|
|
#2051 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja naciągam rajty najwyżej jak się da Oczywiście nie pod same cyce, ale bardzo lubię, gdy zakrywają mi nerki.
|
|
|
#2052 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zakładam grube rajtki, na to spodnie i jesli nie dodam paska, to spodnie ciągle zjeżdzają mi z tylka, tyle że mam rajtki na wierzchu sliskie, muszę spróbować z takimi dzianinowymi, to moze nie bedą zjeżdzać
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie jednak nie założyć grubych rajstop pod spodnie, zmarzłabym, brr.
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#2054 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
chciałam napisać inaczej żeby zrobiło wam się wesoło, ale muszę dbać o reputację
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mogę nosić spodni z rajstopami pod spodem bo się czuję jak w kaftanie bezpieczeństwa
Co do naciągania rajstop nie mam tego problemu odkąd moja mama mi poradziła żebym nosiła dodatkową parę "spodenek" na rajstopy - oczywiście z normalną bielizną pod spodem. I żadne rajstopy już mi nie zjeżdżają.Ja z definicji wolę nosić wszystko na pasie, także naciągnięte rajty mi nie przeszkadzają. W biodrach noszę tylko niektóre spodnie a i ot staram się ograniczać żeby mi "boczki" nie wróciły Ale pamiętam jak kiedyś nie cierpiałam podciągać czegokolwiek na pas![]() A zresztą ja 100x bardziej wolę nosić rajstopy takie grube z polarkiem w takie mrozy niż dżinsy - jest mi w nich po prostu zimno. A jak założę rajstopy, spodenki na wierzch, sukienkę, długi sweter i płaszcz, do tego kozaki za kolano to da się całkiem komfortowo żyć
|
|
|
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I właśnie to naciąganie rajtów mnie denerwuje bo ja praktycznie wszystkie spodnie noszę na biodrach, a te ciepłe rajty powyżej bioder już mi do niczego zbytnio nie przylegają niestety
|
|
#2059 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej nie ma ryzyka widocznych półdupków przy schylaniu/siadaniu btw. moi ulubieni panowie-szafiarze w akcji http://dziendobry.tvn.pl/video/make-...est,34754.html
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2012-02-07 o 00:20 |
|
|
|
|
#2061 |
|
Raczkowanie
|
Po 25 roku życia nie wypada nikomu czy chudej czy pulchniejszej chodzić w pończochach czy imitacjach na wierzchu. Przecież jakiś dress code obowiązuje nie dajmy się zwariować, granice dobrego smaku i elegancji muszą być zachowane.
|
|
|
|
#2062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tak na poważnie? ![]() Trumienkę i garsonkę mam szykować? |
|
|
|
|
#2063 |
|
Konto usunięte
|
dla mnie te rajstopy imitujące pończochy są zaprzeczeniem dobrego smaku właśnie. Zbyt "erotyczne" i wulgarne
---------- Dopisano o 01:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:40 ---------- co do zwykłych grubszych rajstop: jak mnie wkur&%&%% mega wąskie obwody w pasie. Mimo że kupuje największe jakie się da [mam długie i szczupłe nogi, jedynie w brzuchu deczko więcej cm] a mam wrażenie że niezmiennie ich obwód wynosi 20cm po rozciągnięciu. Po założeniu tak ściskają że siadać się nie da, czy normalnie chodzić. Pamiętam że od zawsze miałam wku%wa na to... |
|
|
|
#2064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak już się wcisnę i przecisnę przez łydki i uda w pasie mi odstaje na pół kilometra. No i masz babo placek
|
||
|
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o wkur**** na rozmiarówki. Mnie dobija tendencja od jakiegoś czasu, że jak ktoś nosi rozmiar spodni 38, to na bank ma 2m wzrostu. Ja mam 164 i ciężko mi znaleźć spodnie o dobrej dlugości. W zasadzie tyczy się to głównie jeansów. Przed ciążą udało mi się kupić jedne rurki w h&m, które na długość były spoko, tak to zawsze byłam skazana na podwijanie jeansów, ewentualnie kupowanie szerokich spodni z wiązaniem u dołu nogawki (które akurat uwielbiam). Teraz jak kupiłam jeansy ciążowe w rozmiarze 38, to wszystko spoko, tylko są strasznie długie i znowu muszę podwijać
. Już się do tego przyzwyczaiłam, ale bez przesady ![]() Tak samo nie czaję, czemu ciuchy dla kobiet w ciąży są droższe od tych zwykłych, skoro się je nosi przez stosunkowo krótki czas. Te, które mam kupiłam na sporej przecenie, ale jak popatrzyłam na ciuszki z nowej kolekcji, to cena... ja pierniczę hihi
|
|
|
|
#2066 | |||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.dla mnie ponczochy to wybawienie latem. nie chodze wtedy, co do zasady, z golymi konczynami (mam na mysli glownie prace), dzieki ponczochom nie przegrzewam sie w gornych partiach^^. martwi mnie jedynie, ze nie moge dostac nigdzie cielistych ponczoch z lycry o grubosci 40 DEN, te 20 - tki, ktore kupuje, momentalnie sie rozwalaja .Cytat:
(choc ostatnio odkrylam, ze moje cieliste ponczochy roznia sie odcieniami, mimo, ze ten sam model to jest^^). pamietam, jak zeszlego lata przebieralam taka dziurawa ponczoche w ogrodku piwnym - w przypadku rajstop bylaby taka operacja niemozliwa, wszak trza wstac i naciagnac na kuperek to i owo .---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
.
|
|
|
#2067 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzeniona
|
A ja noszę przez cały rok sukienki, obecnie hasam w grubych rajstopach i mi ciepło
|
|
|
|
#2069 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
http://miikax3.blogspot.com/
Ktoś mi może wyjaśnić, czemu ta dziewczyna szpeci się okularami? Poza tym bawi mnie, że na blogu ma kilkanaście stylizacji z z tymi czarno-białymi korekcyjnymi (?) i pod każdą MUSI być napisane glasses - prada (oczywiście po angielsku, jakżeby inaczej... )
|
|
|
|
#2070 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:57.

Bzdura według mnie, ale kto co lubi 

Nie wyobrażam sobie jednak nie założyć grubych rajstop pod spodnie, zmarzłabym, brr.

.