Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-06, 23:00   #1621
Lubcia
Zadomowienie

Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII

Kochane dziewuszki ja już zmykam śle dla każdej z was do usłyszonka jutro Dobranoc
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 23:03   #1622
kilianna
Zakorzenienie

Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
zamowilam sobie jeszcze mega rurki :

http://moda.allegro.pl/855-wyszczupl...094027683.htm l

bede mega biodrowki i jak rajstopy obym upchała dupe w to 26
ładne ja też poczyniłam pewne zakupy na allegro

se zakupiłam rozkloszowaną kieckę http://allegro.pl/rozkloszowana-suki...087415946.html
gdzie ja ją będę nosić, to jeszcze nie wiem

p.s. umówiłam się na fryzurę ślubną. W Walentynki. Pochwalę się rezultatami, doradzicie, czy ładnie, czy szukać dalej.
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 23:12   #1623
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
ładne ja też poczyniłam pewne zakupy na allegro

se zakupiłam rozkloszowaną kieckę http://allegro.pl/rozkloszowana-suki...087415946.html
gdzie ja ją będę nosić, to jeszcze nie wiem

p.s. umówiłam się na fryzurę ślubną. W Walentynki. Pochwalę się rezultatami, doradzicie, czy ładnie, czy szukać dalej.
ale ladna kiecuszka!

i czekamy na focie z fryzurki
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 23:36   #1624
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Nadrobiłam Was, ale jestem w trakcie poszukiwania butów i prezentu dla siebie z okazji moich urodzin więc nie pogadamy...
Czy któraś z Was zamawiała buty z tej strony?
http://www.akces2.com/victoria-buty-damskie-slubne.html
bo mnie bardzo mocno przypadły do gustu te buty i zastanawiam się nad nimi bardzo ale to bardzo poważnie,
http://www.akces2.com/victoria-buty-damskie-slubne.html
tylko że ja nigdy nie zamawiałam butów i ubrań przez internet i trochę się obawiam...
dziewczyny zamawiały buty na ich stronie i z tego co wiem to sa zadowolone. Też się obawiam przed zamawianiem przez internet - bardziej ze względu na dopasowanie koloru butów do sukni, ale mam do nich blisko i w przyszłym tygodniu się tam wybiorę i od razu zamówię.
Mam na myśli te buty: http://www.akces2.com/venus-y-obuwie...ie-slubne.html
do których mam w planach dokupić jeszcze spinki
Stary 2012-02-06, 23:37   #1625
(kicia)
Zakorzenienie

lecę spać laseczki dobranoc
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 23:44   #1626
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Ło matko, boskie to jest. Mały traktorek
początkowo myślałam że ta mała srajda sama tak robi później dopiero szczaiłam że mu tata pomaga

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
widziałam u Ciebie na Fb - śliczna

ej fioletowe dziewczynki, zobaczcie tę galerię http://www.stylemepretty.com/2012/02...graphy-studio/ - bukiet ma przepiękny

dziewczynki, co myślicie o trampkach u pana młodego, zamiast klasycznych męskich pantofli? Przyznam, że u mojego "luzaka", który nigdy nie miał na sobie garnituru z prawdziwego zdarzenia, ciężko mi sobie wyobrazić klasyczne lakierki ale z drugiej strony, może nikt poza nami tego nie zrozumie
mój TŻt nie chce zrezygnować ze swoich Conversów i do tego chce jakąs zawadiacką muche. On się mi nie wtrąca, to ja jemu też nie będę :P

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
lecę spać laseczki dobranoc
branoc!

odmroziłam sobie kończyny i twarz. było zdecydowanie zimniej niż poprzednio. idę pod kocyk i kołderkę i będe się modlić żeby rano nie obudzić się chora

Aha! zapomniałabym
O co chodzi z tymi dniami skupienia? Nam książe o niczym takim nie mówił
Stary 2012-02-06, 23:57   #1627
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Aha! zapomniałabym
bo w Twojej diecezji widać to nie jest obowiązkowe, więc śpij spokojnie
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 23:58   #1628
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:

Aha! zapomniałabym
nie we wszystkich parafiach to jest nam np ksiądz tez nic o tym nie mowil

patrzcie jak niekotrym kasa uderza do glowy.. co za kretyn.. http://www.youtube.com/watch?v=YEIrc...e_gdata_player
Stary 2012-02-06, 23:58   #1629
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
dziewczyny zamawiały buty na ich stronie i z tego co wiem to sa zadowolone. Też się obawiam przed zamawianiem przez internet - bardziej ze względu na dopasowanie koloru butów do sukni, ale mam do nich blisko i w przyszłym tygodniu się tam wybiorę i od razu zamówię.
Mam na myśli te buty: http://www.akces2.com/venus-y-obuwie...ie-slubne.html
do których mam w planach dokupić jeszcze spinki
Spinki? w sensie że takie ozdoby na buty?
Stary 2012-02-07, 00:12   #1630
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Spinki? w sensie że takie ozdoby na buty?
tak, chodzi o takie klipsy które zaczepia się na buty w dowolnym miejscu jako ozdobę znalazłam dziewczynę, która się tym zajmuje i myślę by u niej zamówić klipsy kokardy w kolorze pasa w sukni - stąd też chcę zamówić gładkie buty

audrey w diecezji krakowskiej nie ma potrzeby robienia dni skupienia, tak nam mówiono na naukach. nie wiem czy u mnie tego wymagają - pewnie się dowiem jak będziemy spisywać protokół.
Stary 2012-02-07, 00:12   #1631
a u d r e y
Wtajemniczenie

Uff. to ide spać spokojnie

Jagatko mój wujek robi buty własne w Akcesie będę mieć sandałki do tanczenia od nich, ale zamawiając je od razu zaznaczyli mi że w nich się chodzić nie da, za to tańczyć jak najbardziej
Stary 2012-02-07, 00:15   #1632
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Uff. to ide spać spokojnie

Jagatko mój wujek robi buty własne w Akcesie będę mieć sandałki do tanczenia od nich, ale zamawiając je od razu zaznaczyli mi że w nich się chodzić nie da, za to tańczyć jak najbardziej
wiem, wiem, że to buty taneczne i lepiej się w nich tańczy niż chodzi, ale myślę, że dam radę a jak nie to mnie mój mężuś będzie nosił
też uciekam, zrobiłam gyrosa, upiekłam ciasto i jestem przygotowana na przyjazd gości... jak będę miała chwilę czasu w pracy, to się odezwę a jak nie, to chyba dopiero w przyszłym tygodniu się uda... no, ale wtedy to powinnam trochę wiadomości ślubnych Wam dostarczyć

Edytowane przez jagata
Czas edycji: 2012-02-07 o 00:17
jagata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 00:18   #1633
a u d r e y
Wtajemniczenie

spokojnie, do tańczenia są rewelacyjne, miałam je na nogach i faktycznie do chodzenia nieszczególnie wygodne, maratonu bys w nich nie pobiegła, ale hulanki do rana spokojnie wytrzymasz i może nawet nie będziesz mieć odbitych stóp :P
Stary 2012-02-07, 01:12   #1634
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
spokojnie, do tańczenia są rewelacyjne, miałam je na nogach i faktycznie do chodzenia nieszczególnie wygodne, maratonu bys w nich nie pobiegła, ale hulanki do rana spokojnie wytrzymasz i może nawet nie będziesz mieć odbitych stóp :P
A ja głupia myślałam, że taneczne to takie mega buty, dobrze, że odkryłyście sekret, że są mega tylko na parkiecie!

Słodkich snów

Ps http://demotywatory.pl/3682475/Wesele-bezalkoholowe
Stary 2012-02-07, 07:40   #1635
MARGIDA
Wtajemniczenie

MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 08:01   #1636
anusia-girl
Rozeznanie

Cześć dziewczynki

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
ale się ostatnio u mnie w WORDzie działo kursantka rozwaliła ogrodzenie i wyjechała na ulicę bo pomyliła gaz z hamulcem dobrze że wypadku nie spowodowała
http://demotywatory.pl/3682738/--A-w...hociaz-z-placu

To mi kumpel mówił że podobno właśnie w Cze-wie, kiedyś kiedyś jakaś kursantka "zaparkowała" na schodach tam jak się do biura na egzamin idzie zapisywać

Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość
Wykresiki, wykresiki...
A kiedy macie ? Daj znać jak było. My też musimy się zawczasu zapisać, ale jakoś mi sie do tej kobity nie spieszy
Koleżance w widocznej ciąży babka proponowała, że jak będą planować dzidziusia to mają do niej przyjść ona im pomoże

Wreszcie się dziś obudziłam i po raz pierwszy od czasów tych MEGA mrozów nie jest mi zimno po wyjściu z wyrka. Wczoraj wreszcie przyszedł jakiś dobry fachowiec ze spółdzielni i naprawił grzejnik, który nie chodził od 2 tygodni... Tak to przez ten czas na jednym grzejniczku ogrzewaliśmy z TŻ mieszkanie brrrr Co nie zmienia faktu, że przez ten czas 3 razy był pan z "pogotowia hydraulicznego ze spółdzielni" i z wielkimi wyrzutami grzebał przy tym grzejniku, cały czas twierdząc, że to MOJA wina, bo bawię się gałką i odkręcam ją i zakręcam i że w ogóle my z TŻ to jesteśmy takimi "problemowymi" lokatorami, bo cały czas nam coś nie pasuje i dzwonimy do nich (tak będę marznąć w domu i jeszcze dopłacać do tego później)
Jak się wczoraj okazało ten wcześniejszy NIBY FACHOWIEC całkowicie zawór zakręcił na grzejniku i nie dziwota, że nie grzał Ale wczoraj ten Pan jakoś wolał kulturalnie przemilczeć pracę swojego kolegi po fachu.
Stary 2012-02-07, 08:08   #1637
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość

podpisuję się pod tym.....

ech, widzę kupujecie, ja od jakiegoś pół roku nie kupiłam sobie żadnego ciucha.... teraz 100 wydałam na kosmetyki (podkład, pasta do zębów, gąbka, płyn do kąpieli, dermesa na moje okropne stopy, peeling algowy, ziaja do twarzy i płyn intymny, czyli rzeczy w większości niezbędne!), wszystko takie drogie, a pensja śmieszna.....

koniec żali.....ach, muszę się zająć konkretami, muszę specjalny tekst do zaproszeń dla rodziców wymyślić, wziąć się za poszukiwanie bielizny ślubnej, umówić na próbną stylizację, no i jeszcze urządzać mieszkanko.

No to dla potrzebujących, miłego dzionka dla wszystkich, buziaki!
Stary 2012-02-07, 08:09   #1638
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość

Kochaniutka, nie ziewamy, nie ziewamy

Dzięki za podrzucenie troszki pudru śniezkowego. Troche pobieliło
Cytat:
Napisane przez anusia-girl Pokaż wiadomość

Wreszcie się dziś obudziłam i po raz pierwszy od czasów tych MEGA mrozów nie jest mi zimno po wyjściu z wyrka. Wczoraj wreszcie przyszedł jakiś dobry fachowiec ze spółdzielni i naprawił grzejnik, który nie chodził od 2 tygodni... Tak to przez ten czas na jednym grzejniczku ogrzewaliśmy z TŻ mieszkanie brrrr Co nie zmienia faktu, że przez ten czas 3 razy był pan z "pogotowia hydraulicznego ze spółdzielni" i z wielkimi wyrzutami grzebał przy tym grzejniku, cały czas twierdząc, że to MOJA wina, bo bawię się gałką i odkręcam ją i zakręcam i że w ogóle my z TŻ to jesteśmy takimi "problemowymi" lokatorami, bo cały czas nam coś nie pasuje i dzwonimy do nich (tak będę marznąć w domu i jeszcze dopłacać do tego później)
Jak się wczoraj okazało ten wcześniejszy NIBY FACHOWIEC całkowicie zawór zakręcił na grzejniku i nie dziwota, że nie grzał Ale wczoraj ten Pan jakoś wolał kulturalnie przemilczeć pracę swojego kolegi po fachu.
Niektórych fachowców to normalnie tylko W tej spółdzielni, gdzie wynajmuję mieszkanie też są tacy od siedmiu boleści. Hydraulik się mnie pytał, gdzie są główne zawory w budynku, jak mi mieszkanie zalewało
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 08:21   #1639
anusia-girl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość

ech, widzę kupujecie, ja od jakiegoś pół roku nie kupiłam sobie żadnego ciucha.... teraz 100 wydałam na kosmetyki (podkład, pasta do zębów, gąbka, płyn do kąpieli, dermesa na moje okropne stopy, peeling algowy, ziaja do twarzy i płyn intymny, czyli rzeczy w większości niezbędne!), wszystko takie drogie, a pensja śmieszna.....

Kosmetyki to gorsze pożeracze pieniędzy niż ciuchy! Jeszcze zawsze jest tak, że nagle wszystko się kończy w jednym miesiącu no i trzeba iść i zostawić sporo gotówki w drogerii- bez nowego ciucha się człowiek jeszcze jakoś obejdzie ale bez tych podstawowych kosmetyków to już nie!!! Ja też dawno nie kupiłam sobie nic nowego heh zawsze są jakieś inne wydatki priorytetowe po rachunkach i wpłaceniu ustalonej przez nas i obowiązkowej kwoty pieniędzy na konto oszczędnościowe
W efekcie zostaje kasa tylko na jedzenie i inne niezbędne rzeczy

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość

Niektórych fachowców to normalnie tylko W tej spółdzielni, gdzie wynajmuję mieszkanie też są tacy od siedmiu boleści. Hydraulik się mnie pytał, gdzie są główne zawory w budynku, jak mi mieszkanie zalewało
Dzizas!
Stary 2012-02-07, 08:24   #1640
maruda80
Zakorzenienie

Co do spraw mieszkaniowych mam w pokoju 16 C, do tego wychodzi na ścianie wilgoć.
Grzejniki grzeją, tylko akurat mam 2 ściany nieocieplanie więc niewiele to daje.

Co do spraw ślubnych idę dzisiaj do USC po odbiór dokumentów, byliśmy w piątek ale trafiliśmy na bardzo niemiłą urzędniczkę która stwierdziła że ma 7 dni na wypisanie tych dokumentów. Znajomi dostali od ręki i też myślałam że tak będzie - na sobotę byliśmy umówieni na parafii i miałam nadzieję że uda nam się wszystko załatwić za jednym zamachem.

A teraz te dokumenty będą leżeć a domu... gdybym wiedziała że tak będzie nie śpieszyłabym się z dokumentami z USC.
Na parafię mamy zgłosić się dopiero na 2 tyg. przed ślubem z resztą dokumentów.

Najlepsze jest to że za spisanie protokołu ksiądz zakasował 200 PLN, podobno na jego możliwości to i tak niedużo. Ślub bierzemy w innym kościele i może to dlatego.
Zastanawiałam się czy nie zgłosić tego faktu do Kurii - jak dla mnie to duża kwota tylko za jeden papierek ale z drugiej strony boję się wchodzić w konflikt tuż przed ślubem.

Edytowane przez maruda80
Czas edycji: 2012-02-07 o 08:25
maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 08:29   #1641
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość

Najlepsze jest to że za spisanie protokołu ksiądz zakasował 200 PLN, podobno na jego możliwości to i tak niedużo. Ślub bierzemy w innym kościele i może to dlatego.
Zastanawiałam się czy nie zgłosić tego faktu do Kurii - jak dla mnie to duża kwota tylko za jeden papierek ale z drugiej strony boję się wchodzić w konflikt tuż przed ślubem.
a kuria jeszcze ci dołoży kilka stów za pretensje to jest jedna wielka mafia więc dla spokoju świętego zapłacić i tyle. albo awanturować się na najniższy szczeblu, na pewno nie w kurii
Stary 2012-02-07, 08:37   #1642
kindziulindzia
Zakorzenienie

Hej

margida łączę się w bólu

muszę spiąć poślady z tymi zaproszeniami bo jesteśmy w ciemnej jak tak dalej pójdzie to do kwietnia nie rozdamy a moja rodzinka już się dopomina kiedy ich odwiedzimy
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 08:40   #1643
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Dziś wpadłam przypadkiem na wątek PM 2014 i tak sobie pomyślałam, co one muszą czuć, jak mnie się taaaak dłuuuuużyyyyy czas do ślubu.... widziałam, że Chatka napisała, że zaczynała planować 2,5 roku wcześniej....ja chyba bym nerwowo nie wytrzymała....jestem strasznie niecierpliwa... choć może więcej czasu to lepiej przygotowane szczegóły.....ja w każdym razie zacieszam nieustannie, że to już TEN rok, heh, ja na początku 2010 byłam jeszcze w innym związku....ba, dopiero tydzień po ślubie miną dwa lata odkąd tamten związek się zakończył...

[QUOTE=anusia-girl;32124102]Kosmetyki to gorsze pożeracze pieniędzy niż ciuchy! Jeszcze zawsze jest tak, że nagle wszystko się kończy w jednym miesiącu no i trzeba iść i zostawić sporo gotówki w drogerii- bez nowego ciucha się człowiek jeszcze jakoś obejdzie ale bez tych podstawowych kosmetyków to już nie!!! Ja też dawno nie kupiłam sobie nic nowego heh zawsze są jakieś inne wydatki priorytetowe po rachunkach i wpłaceniu ustalonej przez nas i obowiązkowej kwoty pieniędzy na konto oszczędnościowe
[
/QUOTE]

ech, ja już nie chcę myśleć, co to będzie jak razem zamieszkamy i wszystko samemu trzeba będzie opłacić, wtedy to chyba nic nie odłożymy......a mama mi mówi, że mam przygotować w kuchni odpływ na zmywarkę, bo na pewno sobie później kupimy, a nawet jeśli to i tak da się to zrobić później, na razie to my może kuchni nie będziemy mieć przed ślubem....
Stary 2012-02-07, 08:41   #1644
__Paulinka__
Zakorzenienie

Siema Laski!

kurde ale sie nie wyspalam.... jakos nie moglam zasnąc wczoraj i mylalam o Slubie masakra tysiąc mysli w glowie wczoraj kiedys zejde na zawal z tego powodu wogole to juz dawno powinnam wybyc z domu, ale najpierw musze zjezc sniadanie, bo dzisiaj musze najpierw spedzic pol godziny w samochodzie, a na glodnego moglabym zasnąc

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość

koniec żali.....ach, muszę się zająć konkretami, muszę specjalny tekst do zaproszeń dla rodziców wymyślić, wziąć się za poszukiwanie bielizny ślubnej, umówić na próbną stylizację, no i jeszcze urządzać mieszkanko.

No to dla potrzebujących, miłego dzionka dla wszystkich, buziaki!
kochana kosmetyki to zżeracz pieniędzy raz weszlam do Natury, wrzucilam do koszyka kilka rzeczy, jakies balsamy, kremik, antyperspiranty dla mnie i TZ, szampon, jakis podklad i pani przy kasie mowi do mnie 300zł!!!!! padlam niemal, TZ si na mnie spojrzal dziewnie no ale tak to niestety jest

Cytat:
Co do spraw mieszkaniowych mam w pokoju 16 C, do tego wychodzi na ścianie wilgoć.
Grzejniki grzeją, tylko akurat mam 2 ściany nieocieplanie więc niewiele to daje.
16 C???? o Matko ! ja jestem straszny zmarzlak i u mnie musi byc powyzej 22, a jak teraz jestem sama w mieszkaniu to mam raj bo 25 stopni haaa ale my nie placimy za prąd a mamy podlogowke ja bym umarla w 16 stopniach:P

dobra spadam papa

Edytowane przez __Paulinka__
Czas edycji: 2012-02-07 o 08:45
Stary 2012-02-07, 08:42   #1645
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Dziś wpadłam przypadkiem na wątek PM 2014 i tak sobie pomyślałam, co one muszą czuć, jak mnie się taaaak dłuuuuużyyyyy czas do ślubu.... widziałam, że Chatka napisała, że zaczynała planować 2,5 roku wcześniej....ja chyba bym nerwowo nie wytrzymała....jestem strasznie niecierpliwa... choć może więcej czasu to lepiej przygotowane szczegóły.....ja w każdym razie zacieszam nieustannie, że to już TEN rok, heh, ja na początku 2010 byłam jeszcze w innym związku....ba, dopiero tydzień po ślubie miną dwa lata odkąd tamten związek się zakończył...

Cytat:
Kosmetyki to gorsze pożeracze pieniędzy niż ciuchy! Jeszcze zawsze jest tak, że nagle wszystko się kończy w jednym miesiącu no i trzeba iść i zostawić sporo gotówki w drogerii- bez nowego ciucha się człowiek jeszcze jakoś obejdzie ale bez tych podstawowych kosmetyków to już nie!!! Ja też dawno nie kupiłam sobie nic nowego heh zawsze są jakieś inne wydatki priorytetowe po rachunkach i wpłaceniu ustalonej przez nas i obowiązkowej kwoty pieniędzy na konto oszczędnościowe
ech, ja już nie chcę myśleć, co to będzie jak razem zamieszkamy i wszystko samemu trzeba będzie opłacić, wtedy to chyba nic nie odłożymy......a mama mi mówi, że mam przygotować w kuchni odpływ na zmywarkę, bo na pewno sobie później kupimy, a nawet jeśli to i tak da się to zrobić później, na razie to my może kuchni nie będziemy mieć przed ślubem....
Stary 2012-02-07, 08:47   #1646
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Hej dziewczynki

ja wlasnie zrobilam sobie sniadano i zajadam przed kompem
Dzisiaj tez straszna zima u mnie, az nie chce sie wychodzic z domku

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 08:47   #1647
ona8686
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Dzizas!
U mnie tak samo. Zanim coś sobie kupie to 100 razy przemyśle czy rzeczywiście jest mi to niezbędne do życia. Ale jak nie ma innego wyjścia to trzeba odkładać.

Cytat:

Co do spraw ślubnych idę dzisiaj do USC po odbiór dokumentów, byliśmy w piątek ale trafiliśmy na bardzo niemiłą urzędniczkę która stwierdziła że ma 7 dni na wypisanie tych dokumentów. Znajomi dostali od ręki i też myślałam że tak będzie - na sobotę byliśmy umówieni na parafii i miałam nadzieję że uda nam się wszystko załatwić za jednym zamachem.

A teraz te dokumenty będą leżeć a domu... gdybym wiedziała że tak będzie nie śpieszyłabym się z dokumentami z USC.
Na parafię mamy zgłosić się dopiero na 2 tyg. przed ślubem z resztą dokumentów.

Możesz napisać zapytanie do kurii, nie musisz podawać sowich danych. Pisałam tu kiedyś, że koleżanka tak zrobiła, bo ksiądz skasował ich z dużej kasy. I sprawa się wyjaśniła.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 08:48   #1648
maruda80
Zakorzenienie

Niestety koszty codziennego życia strasznie rosną.

Najgorsze jest to że pensje stoją w miejscu (u nas od 2 lat nie było żadnej podwyżki), ostatnio przed świętami pracownicy zaczęli się burzyć bo większość ma rodziny a ze strony szefostwa totalny brak zrozumienia a przecież dobrze wiedzą jakie są koszty utrzymania.
Niby była wigilia firmowa na której szef się zresztą nie pojawił - podobno był chory i wysłał zastępców.... ogólnie niefajnie.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 08:52   #1649
jagodzia133
Zakorzenienie

Hejo dziewczynki
Wczoraj cały dzień biegałam po urzędach.... formalnie Jagodowe Dekoracje są już działającą firmą od 2 lutego. Został mi jeszcze urząd skarbowy i podpisanie umowy z fundacją. Potem przelew kasy na konto i zakupu całego asortymentu. Także proszę o kciuki żeby wszystko skończyło się pomyślnie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
hehe masz racje Jagodziu, zasuszone i stare kwiaty bardzo dobrze sie sprzedają. Ja tez swego czasu chwile pracowalam w kwiaciarni i jak mi sie nudzilo, to bralam te zwiędle rozyczki czy tulipany i robilam takie malutkie bukieciki jeden przy drugim, popryskalam takim nablyszczaczem i wyglądalo pieknie, a ludzie ieo nie bili, a kasowalam za te bukiety podwojnie
dokłądnie u mnie też tak robiliśmy albo róże zakręcałam takimi złotymi sprężynkami żeby się nie rozleciały

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość

Hej dziewczynki

ja wlasnie zrobilam sobie sniadano i zajadam przed kompem
Dzisiaj tez straszna zima u mnie, az nie chce sie wychodzic z domku
A u mnie dzisiaj cieplej tylko -10 stopni także jest coraz lepiej
Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Możesz napisać zapytanie do kurii, nie musisz podawać sowich danych. Pisałam tu kiedyś, że koleżanka tak zrobiła, bo ksiądz skasował ich z dużej kasy. I sprawa się wyjaśniła.
jak u mnie będą takie problemy to też tak zrobię... trzeba zacząć walczyć bo jeśli każdy będzie siedział cicho to się tak księża rozbestwią że trzeba będzie potem płacić już w tysiącach a nie w setkach.
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 08:52   #1650
a u d r e y
Wtajemniczenie

Jagodziu 3mam Kochana za biznes

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości