|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Dziewczyny, które mają kubki niekapki TT, te od +4 - czy na opakowaniu było też tak oznaczone
Bo zerknęłam na stronę TT i na all i takich kubków niet![]() Znalazłam jednak Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2012-02-06 o 17:25 |
|
|
|
#3722 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
[QUOTE=acelinka;32110974]
Aga1978 chodzisz teraz na spacerki czy raczej nie? ![]() byłyśmy na tym basenie i zajęcia są super, polecam Dziś sie odważyłam pójść z małą na spacer,ale tak na 40 min z przerwą na zakupy w Biedronce, ale zimno było tzn mnie bardziej, młoda opatulona to jej ciepło było. To fajnie, że zajęcia Wasm sie podobają...zastanawiam sie nad nimi mocno i gorąco i chyba się skusze na następny kurs ![]() Rabarbar Hania przeurocza a miseczkę mam taką http://allegro.pl/miseczka-dwukomoro...044655771.html, przydatna bo dwukomorowa iz amykana,a jedzonko podgrzewam w mikroweli![]() Natka taki http://allegro.pl/pierwszy-kubek-nie...075944105.html A moje dziecię dziś odkryło chyba siebie świadomie w lustrze bo aż sobie "całuski" dawała...no ale potem było co myć ![]() Aaa.Acelinka w którym lumpku kupujesz ciuszki? Edytowane przez agus1978 Czas edycji: 2012-02-06 o 17:53 |
|
|
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
Hello kobietki
![]() Czy Wasze dzieci też tak kiepsko śpią teraz w nocy??? Bo u nas masakra - niby śpi ale co chwila się budzi z płaczem i trzeba jej smoka wsadzać i tak co pół godziny przez całą noc prawie chyba słynny skok![]() Dzisiaj mamusia zaszalała i kupiła córeczce śliniak plastikowy miękki po tym jak po jabłuszku wszystko było brudne łącznie z leżaczkiem łyżeczki zmieniające kolor i kubek ten z tt 4+![]() A i jeśli chodzi o te kaszki holle to np we wrocławiu są w askocie
|
|
|
|
#3724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ... u nas dzisiaj rocznica.... ![]() Dobrze bede pisac.... ![]() Olivka dobrze .... wcina obiadki, deserki.... tylko wczoraj nie chciala kleiku..... nie wiem czemu.... w sumie daje jej z innej butelki ale jak dotad pila... ale wczoraj sie uparla i tyle.... Rabarbar przesliczna masz coreczke.... ja mam zwykla plastikowa miseczke z TT Natka za udana nocke....
|
|
#3725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Objadłam się jak bąk
Szymon z wielkim bólem wypił 80 ml kleiku - udany jest, ciągnie butlę ciągnie i za chwilę się pokapuje, że to nie cycuś i ryk, i tak kilka razy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czyli jedzonko się poprawiło?
|
||
|
|
|
#3727 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=19natka88;32117855]
U nas było -12, -11, bałam się z nia iść, ale w sumie opatulona była mocno więc się trochę przewietrzyła.A przyznam się, że mnie już też trochę nosi od tego siedzenia w domu. Teraz za to ma aż czerwone policzki. Tez tak Wasze dzieci mają? i takie suchsze trochę...hmm A jutro rano na masaż znowu i może do Ikei sie przejedziemy. Wogóle zostalam dziś pobita przez moje dziecko (trzymałam ją na brzuchu przodem do mnie i jakoś moja twarz była na wysokości jej twarzy więc rączki musiały trochę polatać) i kompletnie obślintana chyba następne zęby idą... no i nie ma to jak dać dziecku do ręki gazetę lub ulotkę -nie dość, że potarga co się da to jeszcze poślini wszystko hihi....Monia - wszystkiego naj Martunia - moja generalnie śpi całą noc ale w tą np przebudzala mi sie kilka razy na chwilę, dalam smoka i spała dalej. Michasia już śpi więc ja tez mykam - kolorowych
Edytowane przez agus1978 Czas edycji: 2012-02-06 o 21:37 |
|
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
Źle obcinany paznokieć i jego następstwa. Załapałam się na darmowy pokaz dla clareny, przez znajomą i byłam za darmo na zabiegu wartym ok 600-1000zł. Wprowadzają nową metodę kostkę Arkadia czy coś w tę deseń . Szkoda, że nie zrobili mi od razu jakiś zabiegów antycelulitowych, masaży itp
![]() A z tą zapiekanką to takie proste jedzenie, że aż głupio rozpisywać przepisy. Poza tym ja mam zawsze wrażenie, że później to zrobicie, będzie niedobre a ja będę miała wyrzuty, że was tym "nakarmiłam" |
|
|
|
#3729 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() gazeta najlepszą zabawką a Nati ostatnio się przesunęła pod worek próżniowy z ubrankami, to dopieor była zabawa taki duuuży i tak szeleszczący ![]() no jak oni mogli! ![]() Cytat:
![]() w Orzepowicach obok szpitala, tam gdzie Johny Janosik jest
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2012-02-06 o 21:45 |
|||
|
|
|
#3730 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Kolorowych ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3731 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziekuje.... takk jedzonko sie zdecydowanie poprawilo.... tylko zastanawiam sie czy jak wprowadzam nowy pokarm czy moge dac jej caly sloiczek...?? Jak myslicie mamuski.... [QUOTE=agus1978;32118713] Cytat:
dzieki Agus.... dziekuje Acelinko jak bylo na basenie.... pisz bo jestem ciekawa.... ![]() Cytat:
O kochana ale dogadzasz swojej coreczce.....
|
|
#3732 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
O to ja nie wiem....
A za linka to nie ma za co ![]() Szał cial. sie nie ciesz ino się chwali kobito ![]() Cytat:
Cytat:
No to Milości Milości i jeszcze raz Milosci Może miala ochotę na co innego ![]() Cytat:
Cytat:
Dżony Janosik
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Fantastycznie i super truper ekstra czadowo
![]() Dziecko przeszczęśliwe tatuś zachwycony, mama zadowolona, żyć nie umierać ![]() Cytat:
![]() pochwale sie pochwale jak zrobie fotki ![]() no dżony dżony taki sklep meblowy ![]() ja sie naczytałam na opakowaniach foliowych ze to nie jest zabawka i żeby nie dawac dzieciom ze teraz jak daje natalce to nie spuszczam z niej wzroku |
|
|
|
|
#3734 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja przymierzam się do banana. I to taki 'egzotik' dla mnie więc dam 1/3 słoiczka, a potem resztę. O tyle o ile nie boje się wysypki, to nie chcę żeby go brzuszek bolał po dużej ilości... Może daj troszkę nowości i resztę dopchaj starością a next dej daj resztę nowości Nie wiem czy zrozumialas ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
|
|
#3735 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#3736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też wszystko się zaczęło od tego że boki obcinałam - nie wiem czemu i poszło...Oczywiście faceci co robią to i patentują maszynę do tego nowego zabiegu, byli srednio zadowoleni z tak słabego przypadku. Ponieważ oni zajmują się hardkorami. Gdzie są jakieś ziarnice, grzybice, zawijające się paznokcie i ogólnie stany fest. Jak mówili tej kosmetyczce, że często trzeba suszyć suszarką bo ropa wycieka albo odgarniać żywe mięcho to aż mnie skręcało... Ok. Przepis na zapiekankę. 1. Wyciągamy ziemniaki, ilość dowolna. Obieramy ze skórki obieraczką bądź też nożem, wycinamy wszystkie niedoskonałości, myjemy je, mhm piękne są. ![]() Ścieramy surowe na grubym oczku, ruchem góra- dół. I je też przyprawiamy jakoś coby bezsmakowe nie było 2. Kroimy boczek, ładnie, zgrabnie na urocze kawałeczki. 3.Obieramy cebulki. Pierw z wierzchniej warstwy później kroimy , też na małe urocze kawałeczki.4.To wrzucamy na ogień w dowolnej kolejności, niech się smaży. Na blado, na rumiano, wg preferencji ![]() 5.Koncentrat mieszamy z ziołami, czosnkiem, próbujemy. Jak smaczne to gotowe, jak nie to przyprawiamy dalej. 6. Kładziemy wg uznania ziemniaki, koncentrat i boczek z cebulką. 7. Stopnie na oko bo u nas się starły ale wystarczy zaglądać ![]() WIelce ambitna zapiekanka krok po kroku. HYHY. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2012-02-06 o 23:03 |
|
|
|
|
#3737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak pięknie podany przepis ![]() ja na diecie i dopiero za 2 tyg będę mogła o tym pomyśleć a ślinka mi leci
|
|
|
#3738 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cotka za przepis
![]() Cytat:
Tak miala ochote na mleko bez zawartosci kleiku ![]() Cytat:
![]() ale zes namieszala kobieto... nowosc ze staroscia...a starosc.... Tylko tyle ze banan jest syty i dopiero poponad 4 h wypila mleczko.... Acelinko to fajnie ze sie podobalo.... ja jeszcze chwilke i tez ide....
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
Monia, jak patrzę na ten twój awek to mam takie miłe uczucie... kojarzy mi się z nocnymi,ciężarówkowymi wartami. Kiedy to siedziałyśmy i czekałyśmy na znaki
|
|
|
|
#3740 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zapiekanka klasa ![]() Cytat:
no ale jakie są smaczne ![]() o, super Mamusie macie własnie jakies sposoby na spranie śladów z marchewki? no to zrobiłam fotki, tylko co najfajniejsze ![]() płaszczyk i bluza na wiosenne spacerki spodnie z cieplusia podszewką i pajacyk dla bratowej, nie umiałam się oprzeć w ogóle było tyyyyle prześlicznych maciupkich rzeczy Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2012-02-07 o 07:00 |
|||
|
|
|
#3741 | |||||||
|
Zadomowienie
|
witajcie
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3742 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
a tak to jeszcze połowa Ci zostanie![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
no to rozumiem
![]() w płaszcyzku się zakochałam i musiałam go wziąć, chociaz nie miałam pewności czy moje dziecie się w niego zmieści ale pomyślałam że w razie czego moge przeszyć guziki Cytat:
popakowałam wszystko dla bratowej i dostanie dziś paczuszke dobrze że dziadek w sypialni robi im ogromną szafe, bo gdzie ona to pochowa, ciuszki po Talce i siostra jej tez dała po córci, pewnie jeszcze coś kupi, dostanie ![]() my teraz jestesmy bez sukienki, wszystkie za krótkie ale chyba sie wstrzymam do wiosny, teraz pod kombinezon i tak w sukience niewygodnie, a jak coś to mamy dwie spódniczki do strojenia Aguś1978, jeszcze mi się przypomniało, że w boguszowicach jest bardzo fajny lumpek, kiedyś tam często bywałam bo miałam tam zajęcia w przedszkolu i było po drodze, a teraz to dla mnie koniec świata i obok ekonomika jest, kiedyś tam były fajne ciuszki, teraz wieki tam nie byłam w końcu mam tam tak daleko - jakieś 2 minuty piechotką Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2012-02-07 o 08:25 |
|
|
|
|
#3744 | |||||
|
Rozeznanie
|
bry
anciaahk Martusiaaa21 ja nie taka dzielna tylko zaprawiona w bojach ale dziękuję kochane kobietki za miłe słowa Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() nie wiem jak to jest teraz bo może się coś zmieniło ale kiedyś było tak, że w UP nie ubezpieczali jeśli maż pracuje to powinien cię zgłosić do swojego ubezpieczenia, ale zarejestrować się chyba i tak lepiej Cytat:
Cytat:
genialnie opisane ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- moje dziecko zbierało cały dzień jedzonko w jelitkach, kleik chyba ją przyblokował to dostała ciut jabłuszka no i po całonocnych wygibasach jak pozbyła się balastu to świeżutki pampers nie wytrzymał naporu masakra jak można tak się zasmarować ... nowe ubranko przeszło chrzest bojowy nie ma co dziewczyny jak składałyście wnioski o dodatkowe 4 tyg urlopu macierzyńskiego to dawałyście też podanie o urlop zaległy i bieżący przed przejściem na wychowawczy? niby trzeba zachować termin 2 tyg przed poinformowaniem pracodawcy że idzie się na wychowawczy, tylko jak złożę wniosek o bieżący urlop razem z wnioskiem o wychowawczy to mogą mi go nie udzielić bo będą wiedzieli że nie wracam do pracy...namieszałam ale już nie wiem jak to mądrze rozwiązać
|
|
|
#3745 |
|
kosmitka
|
Rabarbar ja z łożyłam wniosek o dodatkowe 4 tygodnie razem z wnioskiem o podstawowy. Teraz dopiero złożyłam wniosek i urlop zaległy i bieżący do maja. W maju pomyślę co dalej, czy iść na wychowawczy czy nie.
Cotka przepis prawie idealny .
|
|
#3746 |
|
Zadomowienie
|
Natka Kaja juz drugą noc się dziwnie wierci i znalazłam na necie, że to przez ząbki, Szymek też tak miał zanim mu kiełek wyszedł?
![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- prawie? biedna Cotka się załamie
|
|
|
|
#3747 |
|
kosmitka
|
|
|
#3748 |
|
Zadomowienie
|
Ancia jak Franio? Jest zabek?
|
|
|
|
#3749 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A starośc zostaje starością i jest już wyprobowane ![]() Cytat:
Ja nie mam patentu na marchew...zostały plamy ![]() Przyssała Cytat:
Ja składałam o 4 tygodnie. Potem będę o urlop. ![]() Cytat:
|
|
#3750 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kurcze przez to wkładanie wszystkiego do buzi wyszły nam pleśniawki
Cytat:
![]() Cytat:
Dlaczego myślisz, że lepiej w UP? Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.

Bo zerknęłam na stronę TT i na all i takich kubków niet

a miseczkę mam taką 
chyba słynny skok

za udana nocke....

a ślinka mi leci